Wednesday, June 15, 2011

wahai gangster, ukhuwah anda diskriminasi buatku

sekarang ni kalau anda pegi mana-mana pun orang akan sebok bercerita tentang gangster, filem kongsi, kl gangster, pekida marah pengarah filem dan bla bla bla.. disebabkan sekarang ni musim orang dok sebut-sebut pasal gangster, aku pun tergerak hati untuk tulis pasal gangster.. hahaha.. aku tak gengster.. cuma ada la tengok pengalaman kawan-kawan aku yang pernah jadi gangster.. ada yang gangster tahap dewa dan ada jugak gangster lapis-lapis bawah ja.. tak kesah la mana-mana.. asalkan 'gangster'!!

sepanjang aku hidup, sepanjang aku berkawan dan sepanjang proses aku membesar dalam dunia yang penuh pancaroba ini (cewah), kebanyakan gangster akan bercerita bahawa mereka sebenarnya adalah pejuang agama dan bangsa.. aku sangat tidak bersetuju mengenai ini.. kenapa? sebab tanggungjawab mempertahankan agama, melindungi/membantu yang lemah, menegakkan yang hak dan menyampaikan dakwah itu memang dah tanggung semua orang islam.. tak perlu adakan 'gap' diantara kita sesama islam.. gangster bukan sahabat nabi.. kah kah kah..

itu baru sikit.. belum berkait hukum menduakan Allah atau menduakan ibu bapa kandung lagi.. budaya gangster yang dibawa oleh orang kita masih lemah, tak intelek, tak profesional, dan TERpaling menonjol ialah menampakkan kebodohan kita sendiri.. aku setuju kalau ada otai gangster diluar sana yang cakap "budak-budak baru ja yang suka buat hal", tapi kemanakah anda ketika budak-budak anda sedang buat hal? kalau tak mampu nak jaga budak-budak, tak payah nak recruit orang..

paling best baru-baru ini, ada rakan aku yang muda 2 3 tahun dari aku cakap dia sekarang ni gangster.. 'bro' dia memang ganas terkentut-kentut.. kalau ada masalah, anytime ja geng-geng dia boleh bantu.. kah kah kah.. padahal 'bro' yang dia sebut-sebut tu aku kenal sangat dari zaman main guli.. kalau kau nak tau, 'bro' kau tu dulu masa umur 20 pun takut nak beli spender sendiri tau!! gangster apa dah umur 20 pun mak dia yang belikan spender?? kah kah kah.. tak payah nak taksub sangat dengan tunggak kepimpinan kau tu.. mereka pun manusia biasa jugak..

cuba kita berfikir sejenak.. tengok balik apa yang mafia italy buat? apa yang kongsi gelap cina buat? apa yang arian brothers buat? itu barulah gangster profesional!! politik dan ekonomi semua diorang pegang.. mereka bukan sekadar gangster yang lepak ramai-ramai dikedai kopi padahal apa pun tak boleh (quote jambu).. kah kah kah.. "eleh tubelawak pandai kata kat orang, takat sembang kat blog boleh la".. pedulik apa aku.. at least aku dapat duit blog daripada aku dok sanjung otai gengster yang pandai 'makan pau' budak-budak ja..

kepada adik-adik diluar sana, yang ada terfikir "bagus jugak jadi gangster ni, kalau ada masalah diorang boleh tolong" sila abaikan saja hasrat dan niat murni anda itu.. kalau anda tak carik masalah, insyaallah masalah takkan datang kepada anda.. kalau masalah datang jugak, percayalah bahawa yang akan membantu anda itu adalah famili dan rakan-rakan rapat anda juga.. bukan 'gangster' nak bantu anda pun.. tapi ada juga gangster yang aku respect! contohnya cam dalam video ni..


p/s : ada orang marah benor.. ps asal dah di-delete.. haha


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
55 Comments
Comments


55 comments:

GKA said...

yeahhhh setuju sgt

NasZ said...

betul tu..tak sedar diri lagi dorang ni..isk2..

jemput join segmen simple saya..

SEGMEN SIMPLE: KEKUATAN DAN KELEMAHAN DIRI AKU ...

Sylangster Pressure said...

mslh dtg kerana di cari..setuju sgt! haha apaaa pn x bole

peace289 said...

bravOo0!!!

Goblogz said...

lu blum tau lg erti penyesalan .. hahaha

haha_wali said...

hahahha...apa kaitan pelem syamsul yusof tu?

Farid Ahmad™ said...

kah3 bungek la kreyon ayat last hang tu.hahaha..

Anonymous said...

yeaahhh...sgt setuju dgn ko...bnde mngarot suke sgt jadi ikutan..gi maen batu seremban lg bagus

Anonymous said...

haha..pasangg...

KiN said...

layan kl hamster lg best!hehe

Azrul Hisham said...

aku suka ayat last ko tu...kah3x...

Izat Tarmizi said...

jangan sampai gua kutip lu ijuali,lu dah pecahkan rahsia ketuat di bontot gua!

Anonymous said...

bro. ko dah cukup ilmu didada ke tulis ni? tunggu je. aku rasa lepas ni mesti masuk paper lak tubelawak mohon maaf kepada semua genster. dulu mesti ko selalu kena makan pau kan sbb tu ko marah ko kutuk tk tntu pasal. aku nak share link ni kt smue ayah2 kkanda2 kat mlaysia ni. nak jadi pe kat ko lantak la. apa aku peduli (tiru balik ayat ko) kah kah kah kah kah kah. ko tnggu

pekedai said...

hg ckp kitorang same cm binatang tu ker? erm. ok le tu. aku mmg binatang pun. hakhakhaka.... aku gangster!@ hg jerit supo ponde!!

Hazwan said...

hahaha

Faiz Tapit said...

wahh. ade gangster marah woi

Anonymous said...

Ekeleh si anon 9:41... Balik cium tapak kaki mak kau laaa lg baik. Skit2 ngadu ayahanda2 kekanda2... sendiri takde teloq ke? Kehkehkehkeh.

eQin_BaD said...

aku suke entri ni!! mmber2 aku bgge mcm diorg la bapak gangster kt tmpt aku.. tp bile kne sound ckit dgn aku, pakat touching sume. gangster ape ntah main touching-touching. klu skolah pndai tkpe jugak nk blagak gangster..adoiyai..

Mr. Ronok-ronok said...

nak cakap macam maner yer?... aku rasa hidup kita ni...kita harus bersederhana...bukankah kita ini manusia, sama seperti umat lain yang mempunyai mata dan mulut lalu terletak hati di tubuhnya. Kalau kita dah matang, ktia tahu membezakan antara yang mana baik dan mana buruk, aku bercerita kerana aku memang tak memandang seseorang itu lemah atau kuat daripada aku... just memandang manusia sekeliling dengan rasa hormat atas kewibawaan umat Nabi dan hamba Allah... jadi renungkan...Ambil yang jernih buang yang keruh... InsyaAllah semua selamat dan bermanfaat dunia dan akhirat.. renung-renungkan dan selamat menjadi matured!.

Adilla Harun said...

Wayang-wayang juga. Ada orang tengok ambil iktibar. Tapi bukan semua. Ada pula yang tengok tahu nak 'copycat' ajer. Habis dok tiru yg buruk-buruk. Entah ler! Sindrom apa ke halnya...

Anonymous said...

ade gangster saket bontot.. nk mengadu pd bonda la.. kekanda la.. ntah ape2 je

hAdi said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

gangster2 pun last2 masuk kubor jugak.. kat kubor nanti kau pgl la bonda dan juga kekanda nun jauh di sana

Mr Jake said...

ditujukan khas kpd - Annon 9.41pm

klakar la ko ni, ape yg ko ckp sebijik mcm ape yg tubelawak tulis kt atas.
taksub sgt
berani sgt, create acc google, pakai name sendiri haha

Rendy Aditya Fivers said...

Thanks for your visit to my blog .. ??''
I hope you will visit my blog again .. ??''

! Nurida Ardy said...

gangster bace blog tubelawak???

Anonymous said...

salam....aku mmg setuju sangat2 dgn entry di atas....aku pelik knp wujudnye team gangster ni di malaysia dan diterajui oleh org melayu...gangster di tanah air sendiri??? camni lah..kalau betul2 korang ni gangster...knp bila kena gertak sikit, mula nak panggil ayahanda la...abg long la... nama pun gangster...selesai sendiri lah bro... korang ni berani bila reramai je...cube sorang2...aku rs kalau de pistol kat tgn korang pun belum tentu korang berani gune... meh sini aku nak tanye, ayahanda korg 2...abg long korang 2ada ilmu kebal yg xkan mati2 ke?? yg xkan masuk kubor ke?? yg mati nanti ,xkan kena soal le??yg mati nanti dok kejung je dalam kubur 2 ke??yg mati nanti mayat dorang xkan reput ke???? bukak mata sikit la...jgn jadi mcm org xde akal pejuangkan benda yg seolah2 korang syok sendiri....sbb ape aku kata syok sendiri..sbb korang sendiri yg cari pasal,pastu korang sendiri yg selesaikan..pastu nama naik la konon...adoiyai..aku sokong sgt2 tubelawak kata, kalau kita xcari masalah..xkan dtg masalah pd kita... kalau ade pun,ianye bukan masalah,tp dugaan..dan kalau xde sedara..makayah yg nak tolong..Allah 2 sentiasa ada bersama kita..buat lah sesuatu benda yg berfaedah yg membantu rakyat dan menaikkan nama negara...bkn menaikkan nama negara dgn perjuangkan perkataan 'GANGSTER'...sekian..

Anonymous said...

gangster melayu gaduh dgn melayu.. smpai bile pn melayu x kn maju

PenuliS said...

gengster terkentut-kentut.ekekek..

Hayati Hamzah said...

ganas kentut2 :(( haha

Anonymous said...

apa pun x boleh si ganggangster...haha

nada hanis said...

ayahanda tubelawak !! ambillah saya menjadi ahli ! haha

ym.bundle said...

anon 9:41 sentap ke?...blom kene dah nak panggil mak abah semua..wakakakaka..

hOney n' cLOver said...

gangster2 tu dah peNuh iLmu di dada kEw nk marah2 orang...kui3
apa pun xbuleee...

Anonymous said...

hahaha...xboleh belah pnye anony 9:41....ko gi bwk sekalian bekaroke lagu kekanda adinda...budus

nani said...

setuju sehhh!!!! baru mlm tadi pi tengok... akceli, abg2long yg melenting nak saman menyaman tu, terasa hati... tapi kan, kalau x makan cili, uat pe nak rasa pedasnya kan!! bravo Syamsul coz berani ketengahkan citer yg penuh n sarat dgn mesej utk anak bangsa melayu....

kail said...

kurang asam tol,. x syang mulut..aku sbgi ketua gangster cap tengkorak,... rsa x puas ati beno dng apa yg ko tulis,..siap le ko malam nie aq dgn org2 aq akan membuar pembalasan..wat pemulaan aq n the gang akan simbah cat merah & membako apa2 yg leh di bako....kalo ada msa kita org cat umah ko skli dan klo api blum padam kita leh wat BBQ srta wat gotong royong membersihkan kawasan umah ko... hehehehe..

Anonymous said...

sebenarnya benda2 bab2 gado2 ni takkan wujud kalau ahli tu tahu apa yg dia pertahankan ... kebanyakan punca gado ni dari ahli yg tak skolah aja...
ye la mana taknya ... kalau bleh nak cari ahli yg berumur 25 tahun ja... yang wat hal selalunya budak2 baru nak naik aja ... diorang ni la duri dlm daging

aboyandnick said...

kami ingin meminta jasa baik pihak anda untuk menolong kami mempromosikan blog kami ini... kami memerlukan lebih 200 org follower untuk komersialkan blog ini. kami juga dalam pembikinan program masakan dan kami akan muatkan juga dalam blog ini. jadi kami ingin sekali berkongsi bersama kawan2 bloger yang lain.. jasa anda amat kami hargai. dan insyaallah kami juga akan membantu mempromosikan blog anda juga... terima kasih....
http://dapurbujang-aboyandnick.blogspot.com/

crayon said...

nak promote kena join gangster dulu.. kalau tak gangster, aku delete!!! aku delete!!! hahahaha

Anonymous said...

roomate aku pun gangster katanya. pekida sahabat merah putih jadah apa tah.

aritu dia kena buang kolej sbb result cam hampeh, sorang pon geng dia tak dtg tolong. wakakakkaka.

lisa lis said...

saya suka tubelawak...ehhh..silap..entry tube lawak lalalalala~

Cik Rose Cute said...

Sis suka info ni...Jangan Tube Lawak pulak jadi Gangster kat blog pulak hihihi

Anonymous said...

rilek sudah,

Bimz Saputra said...

Nice ... :)

Amirul Amin said...

bagus bro..mcm ni yg kita cari..

slimdiet2 said...

budak zaman sekarang banyak yang macam tu. hanya tau merosakkan persatuan je.

cikgu abbam said...

kalau gengster saja tak ada pelajaran buat apa....gengster2 kat itali semua berpelajaran sebab itu mereka dapat kuasai negara mereka bukan setakat sembang-sembang di kedai kopi sahaja

iNNrPeAcE said...

hahahaaa.. yup btol la ape En Tube ckp kn tu..
bile susah... yg terdekat akan bantu.. ialah famly fez!!!!

Anonymous said...

Gengster ni berani sebab org lain back up jer...kalo sorang2, koteq yg pnjg jadi pendek masuk kedalam...hahahaha....teluq jadi besaq teluq cicak hahahaha....Woiiii Gengster lahabau...dalam kubur malaikat tnya ke bapak lu sapa? kakanda lu sapa? kalo malaikat tanya lu jawab la...Pak Lah ayahda aku...hahahaha...berlagak kat muka bumi nie...lu punya puwak dtg kg aku mmg tak lama mapos free jer...ahahahha

shidah2020 said...

suka baca ni ! terbaiklah

Anonymous said...

Eh tak dengki pulak tubelawak filem syamsul ni dapat 12 juta.dulu dengki syamsul hensem.dah dapat terima kenyataan kot..hahahaha

Anonymous said...

Gengster sangat la tu. Nak pau duit kat melayu jugak. Kat kedai india tu takdak pulak berani nak mintak. Kah kakakaka. Yang buat hal budak muda? Memang la yang dah tua tak kenal kubur, dok relax suh balaci buat kerja. Sama ja perangai yang tua dengan muda. Yang tua dok mengajar yang muda jadi la macam tu. Kalau yang tua ajak yang muda pergi masjid ka surau ka, gotong- royong bersih kawasan, buat sembahyang jemaah takdak budak2 tu nak jadi macam tu.

CourFeyLia said...

biase nye bdk2 yg batak jek ske wat hal... aq pon pnh kne tarik msk 3 line lar, merah, putih n tah mcm2 lg lar... aq x minat... 1st tym aq g pjumpaan kate group depa nik fisabilillah lah pe bagai... tp masalah nye klo cari pasai kne potong itu ini... ape kes... pnh gak de sowank kwn aq nik (mmg sgt kerek n blagak bile dpt msk) die mrabe sowank awek mase tu ktowank tgh lepak mnim... bf awek nik pnye lar ptahan kn awek die smpai ade adegan pukul mmukul antare dowank...ngn awek2 die kne pukul... ktowank jus tgk n suh die lek... mmndg kn ktowank xnk tlg die, die pgil 'abg' die... last2 ms dtg 2 die yg kne blasah... sbb die yg cr pasai lu... sng ckp kbykn bdk2 yg msk nik 'batak' n 'blagak'...

Anonymous said...

steady!!! :D

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk