Tuesday, April 27, 2010

kenaikan gaji dan elaun polis

dewasa kini, kerapkali kita mendengar cerita tentang polis makan rasuah, terima duit rasuah, duit kopi dan lain-lain.. perkara ini memang tidak boleh dinafikan lagi.. ramai yang telah mengalami keadaan ini.. sebenarnya perkara ini bergantung kepada individu itu sendiri.. tidak semua polis berperangai sebegini.. janganlah kerana nila setitik rosak susu sebelanga.. kesian dekat polis jujur yang lain..
Continue Reading

Monday, April 26, 2010

bukti pusat rawatan cakra alam tidak menipu

pernah dengar pusat rawatan cakra alam? pertama kali aku dengar pasal pusat rawatan ni masa aku sekolah rendah lagi (tahun 90an).. masa tu aku dengan kawan-kawan aku dekat sekolah, semua macam angan-angan nak ada 'power' macam pengasas cakra alam ni iaitu ustaz arief.. biasa lah tu zaman budak-budak.. memang menjadi idaman semua budak-budak rasanya untuk mampu mengeluarkan 'kame hame ha' atau 'hadouken' dengan sendiri agar menjadi pelajar super cool di sekolah.. tapi ustaz arief ni, dia ada elektrik dalam badan dia.. dulu aku angan-angan kalau aku ada kuasa elektrik dalam badan, boleh la aku aku baca buku dalam bilik gelap sambil memegang sebiji mentol ja.. jimat duit mak aku tak payah bayar bil elektrik..
Continue Reading

Sunday, April 25, 2010

maimunah oh maimunah

kalau korang pernah tengok video nenek menyanyi dekat wad sakit mental, korang mesti suka video yang aku nak share hari ni.. ahaha.. tapi sebelum tu, aku tau mesti akan ada orang cakap "kesian kat nenek ni, bayang kalau kena dekat mak sendiri".. kenapa mesti aku jawab soalan tu? korang suka ka kalau orang pandang rendah dekat mak bapak korang? (dengan pandangan kasihan macam menagih simpati dan sebagainya) jawab balik! ahaha
Continue Reading

Saturday, April 24, 2010

rogol nenek dan rogol kambing

ramai yang mengatakan sekarang ni, lebih ramai perempuan daripada lelaki.. dalam pemikiran aku "boleh la aku poligami sebab kesian kat perempuan yang lain terabai tanpa kasih sayang" ahaha.. tapi ada juga manusia-manusia yang 'super bodoh' tak berfikiran macam aku, walaupun lebih ramai perempuan daripada lelaki, dia lebih suka kepada kambing ataupun nenek sendiri.. woi mangkuk! bodoh nak mampus.. kalau kau rogol perempuan cantik pun orang dah kata kau bodoh! tambah pula kau rogol nenek dan kambing.. memang 'super bodoh!'..
Continue Reading

Thursday, April 22, 2010

gurauan yang menimbulkan kemarahan

aku suka kenakan orang.. contohnya, dalam dunia maya ini aku suka capture atau print screen chat log diantara aku dengan rakan-rakan untuk ketawakan mereka atau dijadikan bahan kutukan melawak mesra sesama rakan (LINK).. realiti pun aku macam tu, aku suka kenakan orang.. aku sedar aku suka kenakan orang jadi aku rela orang kenakan aku kembali sebab aku 'super cool'.. tapi aku geram bila ada yang kenakan aku tapi marah bila kita kenakan dia balik.. orang macam tu adalah 'super touching' ahaha..
Continue Reading

Wednesday, April 21, 2010

vlog : lagu untuk anak aku

aku anak yatim.. masa aku umur 7 tahun, bapak aku dah meninggal dunia.. jadi dari kecik aku hidup dengan mak aku dan adik bradik aku yang lain.. aku ingat lagi wajah arwah bapak aku sampai sekarang.. tapi ada satu hari tu, ada kawan aku bertanya "hang ingat lagi tak suara bapak hang?".. errr.. aku terkedu.. memang aku tak ingat langsung suara bapak aku.. aku cuma mampu bayang wajah dan gaya bapak aku ja.. kadang-kadang fikir balik macam sedih gak.. tapi kawan aku kata "it's ok, jangan hidup dalam kenangan" ehehehe (ni aku tambah cerita ja bagi nampak menarik)
Continue Reading

Tuesday, April 20, 2010

video lawak mat rempit yang jarang kita lihat

disebabkan sekarang ni cerita pasal mat rempit dah berkurangan di negara kita, operasi cegah rempit pun dah berkurangan, jadi aku nak share ngan korang video mat rempit yang mungkin korang tak pernah tengok lagi.. aku rasa kalau farid kamil tengok video ni pun, mesti dia suka dan lisa surihani pula suka pada aku.. ahaha..
Continue Reading

Monday, April 19, 2010

pemain guitar yang hebat

kalau anda minat bermain gitar, anda pasti berfikir sejenak "macam mana aku nak jadi femes dengan bermain gitar?" ada yang berusaha untuk menjadi lead guitar player dengan bersungguh-sungguh, di mana jari jemari kena laju supaya baru orang pandang tinggi dan tak memperkecilkan korang.. ada jugak yang berusaha untuk menjadi bass guitar player kerana menyangka di dunia music ini, bass player tidak ramai yang menempah nama di dalam dunia..
Continue Reading

Sunday, April 18, 2010

GRR : ekspedisi bukit broga

semalam tubelawak panjat bukit broga.. bukit broga ni dekat area semenyih.. sangat hampir dengan university of nottingham (tempat diana daniel study).. ada setengah orang kata, bukit ni ada 4 peak, ada jugak yang kata ada 3 peak.. tapi ramai la jugak famili yang datang dengan anak-anak kecik panjat bukit tu.. awek pun ramai.. jadi tubelawak boleh cucimata.. cucimata sampai muntah.. ahahaha..
Continue Reading

Saturday, April 17, 2010

akibat ketagih main game

ketika aku berumur 5 tahun, aku suka main game.. masa tu zaman console NES (nintendo entertainment system) dimana aku ketagih main game seperti contra, street fighter, mappy dan lain-lain.. lepas tu, aku dikenalkan dengan playstation pula.. aku sangat teruja dapat main game 3D seperti final fantasy dan tekken.. zaman aku gila main game tamat setakat playstation ja.. aku berjaya membuang minat aku main game.. ntah kenapa aku pun tak sedar macam mana minat aku terhadap game boleh terhapus..
Continue Reading

Friday, April 16, 2010

bakal pengganti lisa surihani

baru-baru ni aku ada terjumpak satu video iklan ni.. bila aku hayati video ni, aku rasa model iklan ni mampu menggantikan tempat lisa surihani.. walaupun lisa surihani sangat cantik dimata aku, tapi entah mengapa, video ini membuatkan aku rasa bakal pengganti lisa surihani sudah muncul untuk memperluaskan empayarnya di dalam dunia hiburan ataupun dunia glemer artis.. aku yakin korang pun pasti teruja melihat wajah model baru ini..
Continue Reading

Thursday, April 15, 2010

babi punya entry

mula-mula sekali aku nak mintak maaf dekat babi sebab aku panggil kau babi.. kau sememangnya babi.. aku tak penah pandang hina dekat babi.. aku anggap kau makhluk yang menumpang juga di dunia ini.. aku hairan dengan manusia lain yang anggap kau macam tak layak hidup kat dunia ni wahai babi.. aku kasihan dengan kau.. salah ibu kau mengandung ka? salah bapak kau tak pakai sarung ka? kesian kat kau babi.. apa salah kau dilahirkan sebagai babi?
Continue Reading

Wednesday, April 14, 2010

sesiapa pun boleh seksi

aku tertarik dengan satu iklan ni.. sangat cool dan sangat best.. kepada perempuan-perempuan yang sudah berkahwin, patut tengok video ni.. tips untuk anda menambat hati suami.. ahaha.. teringat dekat satu post mantot dalam blog dia cursingmalay.. semoga aku pun dapat isteri yang sopan luaran tapi 'nakal' dalaman.. kalo korang tak suka video tu, pergi maki hamun dekat owner video tu, sebab kalau korang maki kat sini, aku takmau layan.. ahahaha.. booo..
Continue Reading

Tuesday, April 13, 2010

klon charles darwin

korang kenal dengan charles darwin? dia ni lah yang membuat thoeri mengenai manusia di bumi ini asalnya dari binatang iaitu beruk.. teori charles darwin ni menjadi kontroversi bila ada yang bersependapat dengannya, dan ada juga yang tidak.. orang islam tidak boleh mempercayai bahawa manusia asalnya dari beruk.. manusia pertama diturunkan ke bumi ialah Adam..
Continue Reading

Sunday, April 11, 2010

vlog : dalam hati ada taman

ini adalah entry kedua aku untuk tag vlog tubelawak.. aku lebih selesa merakamkan video nyanyian sumbang aku untuk entry vlog aku.. lagu ini ditujukan khas kepada sahabat aku yang bernama "slay deathmetal".. beliau seorang yang berpewatakan ganas dan sentiasa nampak macam 'mat metal'.. tapi.. disebalik wajah ganas mat metal itu, tersembunyi hati yang mekar kuntum mewangi dan kadang-kadang puitis indah dikarang oleh beliau.. aku nak mintak maaf atas kata-kata kasar aku di pengakhiran vlog ini kerana bagiku maki hamun sesama teman rapat adalah jenaka biasa yang boleh melistrik ungkapan kepada senyuman..
Continue Reading

3 saat untuk anda ketawa

dalam hidup ni banyak benda yang boleh membuatkan kita ketawa.. kadang-kadang tu perkara yang tak lawak pon boleh jadi lawak kalau kena dengan caranya.. contohnya macam entry aku yang ni LINK.. apa yang dipersembahkan tu tak lawak langsung, tapi kita boleh rasa geli hati dan ingin ketawa kerana lawak yang dipersembahkan tak lawak langsung kan?
Continue Reading

Saturday, April 10, 2010

sayangi dan hargailah anak

hari ini, aku sedikit sebok dan tidak cukup masa untuk menulis karangan panjang-panjang.. dipendekkan cerita, dewasa kini terlalu banyak kes pembuangan bayi dan masalah tekanan jiwa yang berlaku terhadap ibu-bapa seperti kes "ibu tikam dua anak", harini aku nak share video bayi yang boleh membuatkan kita tertawa riang gumbira.. contohilah ibu kepada rashidi ismail.. walaupun anak beliau membunuh, beliau tetap mengaku rashidi ismail sebagai anak, dan memaafkan dosa rashidi ismail terhadap beliau.. anak-anak adalah penawar duka.. hargailah anak-anak..
Continue Reading

Friday, April 9, 2010

anda pantang dicabar?

ahahaha.. ini bukan contest untuk memenangi hadiah.. tapi cabaran dari kawan aku kepada korang semua.. tengok video lawak untuk hari ni, dan sekiranya korang rasa video ini tak lawak, korang boleh PM (private message) kawan aku ni.. beliau kata lagi, korang boleh memaki hamun beliau sekiranya video yang diberikan ini tidak memenuhi citarasa lawak korang semua.. 
Continue Reading

Thursday, April 8, 2010

video lucah

kenapa aku post enrty ni? tujuan utama aku ialah untuk mendapatkan hits melalui search engine (nak marah-marah laa.. apa aku peduli) selain itu aku mengurangkan risiko anak-anak korang berjaya membuat carian video lucah di internet.. yes! tubelawak seorang yang berfikiran jauh.. ahaha.. sekarang ni mudah sangat untuk mendapatkan bahan lucah kat internet.. jadi sebelum aku risau kat anak-anak aku di masa hadapan, baik aku berusaha untuk menghasilkan result lucah tipu di search engine yang selamat berdasarkan perkataan-perkataan kebiasaan yang orang gunakan untuk mencari video lucah.. mari kita fake-kan carian-carian ini :
Continue Reading

Wednesday, April 7, 2010

ibu tikam dua anak

pagi tadi aku ada terbaca di surat khabar tentang ibu tikam dua anak.. bila aku selami kisah tu, aku teringat dekat satu video yang dah lama famous di youtube.. video ni sangat sesuai dikaitkan dengan apa yang telah berlaku.. selain mendapat tekanan perasaan dan sentiasa dirundung kekecewaan, maybe si ibu ni tensen dengan perangai anak-anak dia tu sendiri.. wallahualam.. tadak sapa tau apa yang ada dalam hati si ibu tu kan?
Continue Reading

Tuesday, April 6, 2010

lembu gaduh manusia kalah

kepada yang masih belum pernah tengok, video ini memang super gempak!! kalau tak caya, korang tengok sendiri.. sebab aku rasa video ni berjaya dirakamkan dengan kebetulan sahaja dan sangat susah untuk kejadian ini berulang lagi.. ahaha.. masa tengok video ni, aku tengok beramai-ramai dengan kawan-kawan aku.. memang sakit perut gelak.. rasa macam nak terajang sesama sendiri.. tapi apakan daya.. dah nama pun kawan~ takleh nak terajang.. so kami saling belai membelai sesama sendiri sambil ketawa sakit perut..
Continue Reading

Monday, April 5, 2010

dedicated to fida umaira

ini bukan entry lawak.. kali ni, aku nak letak video log pertama aku.. ahahaha.. sangat seronok dan sangat tak malu.. korang nak kutuk, kutuk la.. aku tak peduli.. entry aku kali ni, dedicated to fida umaira, seorang gadis yang sangat berjiwa seni, pandai melukis, pandai bermain gitar.. TAPI sangat-sangat pemalu.. aku tak pernah jumpak perempuan tabah menempuh dugaan macam kau.. bila aku baca penulisan-penulisan kau kat blog kau, aku tersentuh hati.. sangat halus dan mendalam maksud penulisan kau..
Continue Reading

kehidupan dan dunia yang indah

korang pasti pernah dengar lagu louis amstrong bertajuk "what a wonderful world".. dulu masa kecik-kecik selalu dengar lagu ni sebelum pergi ke sekolah.. antara lagu lain louis amstrong yang terkenal ialah "i feel good" (lagu tema ntv7 dulu-dulu).. bila dengarkan balik lagu loius amstrong ni.. aku rasa sangat bersyukur diberikan kehidupan.. diantara lirik yang sangat mendalam maksudnya berbunyi begini (translated) :
Continue Reading

Sunday, April 4, 2010

tabiat bantal busuk

jalan-jalan kat youtube, aku terjumpa video sorang awek ni tengah seronok cium-cium bantal busuk dia.. apa-apa pun, sebelum ada pihak yang marah aku post video ni, aku link direct dari video asal owner dia.. jadi kalau dia tak suka aku post kat sini, owner boleh remove sendiri.. aku suka tengok video ni.. nampak cute ja.. ahahaha.. lagipun aku sebenarnya nak 'backup' diri aku sendiri yang memiliki bantal busuk sampai sekarang dan menjadi bahan kutukan kawan-kawan aku.. terus terang aku katakan, aku susah nak tidur malam kalau takda bantal busuk aku ni.. ahaha
Continue Reading

Saturday, April 3, 2010

indah gambar dari rupa

zaman sekarang ni, boleh dikatakan semua orang ada akaun di laman sosial networking kan? ada yang letak gambar sendiri dan ada yang tidak.. bagi yang meletakkan gambar, aku nak nasihatkan korang janganlah korang edit melampau-lampau gambar korang.. tak salah sebenarnya.. tapi korang sukakah kalau orang kata korang tu insan plastik? dalam gambar nampak cun, nampak ramping, nampak kiut, nampak lawa, nampak macho tapi realiti tak macam tu pun.. ada jugak yang edit bagi muka licin, tapi realiti macam bulan.. ahaha.. bukan nak menghina sesiapa.. tapi yakinlah kepada diri korang..
Continue Reading

Friday, April 2, 2010

pemergian seorang insan seni

hari ni aku tak post video lawak.. aku cuma nak dedicate kan entry aku kali ni untuk allahyarham mior ahmad fuad atau lebih dikenali sebagai din beramboi semasa hayatnya.. aku turut berasa sedih diatas pemergian beliau.. tak ramai orang yang boleh buat lawak seperti beliau.. beliau memang layak menjadi juri rancangan rajalawak astro kerana beliau memang betul-betul 'rajalawak'..
Continue Reading

Thursday, April 1, 2010

penggunaan notebook yang extreme

arus teknologi sangat cepat membangun.. zaman sekarang ni, boleh dikatakan setiap orang mampu memiliki komputer riba (notebook) tersendiri.. aku pun menggunakan notebook dan tidak lagi menggunakan desktop yang tidak boleh diusung didalam beg.. sangat efisyen bukan? walaupun sekarang ni ramai yang lebih gemar menggunakan netbook (mini notebook), tapi aku ingin membincangkan mengenai notebook.. kenapa? suka hati aku la.. ni kan blog aku.. ahahahaha.. diantara kelebihan notebook ialah :
Continue Reading
Designed By Blogger Templates