Tuesday, August 31, 2010

hishamuddin rais - negara ciplak

semalam ialah hari ulang tahun kemerdekaan negara kita.. aku cuma melepak di kedai makan bersama 7 orang rakan aku yang lain di shah alam.. semalam aku melepak, dan hari ini aku bicara tentang kemerdekaan.. sudah tentu orang akan kata "kau pun kaki lepak, lepas tu nak cakap tentang kemerdekaan.. minda kau pun sama ja cam orang yang dijajah".. eh? aku melepak dan aku nak bicara apa-apa pun suka hati aku lah.. kah kah kah.. 
Continue Reading

Monday, August 30, 2010

fesyen tudung seksi : cara pakai shawl

jangan kata aku gila pulak letak video cara pakai shawl dalam blog tubelawak ni.. sebenarnya aku agak pelik dan hairan bila tengok perempuan pakai shawl ni.. macam berbelit-belit ja lilitan kain tudung tu.. dalam hati aku terfikir "eh kalau bersolek sejam, tambah pakai shawl plak konfem lebih dua jam perempuan ni bersiap".. rupanya tanggapan aku salah.. takda la lama sangat nak lilit shawl ni.. ahaha..
Continue Reading

berlatih menyanyi ikut pitching dan rentak yang betul

haritu masa aku upload video aku menyanyi (tag myvlog).. ramai kutuk suara aku tak sedap.. ya memang suara aku tak sedap.. tapi aku tetap nak menyanyi gak!! peduli apa aku.. kah kah kah.. skarang ni, aku duduk rumah sewa pun aku suka melalak kuat-kuat walau kawan-kawan aku kata suara aku tak sedap.. aku tetap buat kering dan masih melalak juga.. sebab bagi aku, menyanyi ni boleh meredakan stress selain menumbuk dan menendang punching bag..
Continue Reading

Sunday, August 29, 2010

video pergaduhan di penang : shempoi punya cukop!

video ni aku dapat dari kawan aku.. dia share kat facebook dan aku taktau siapa owner asal video ni.. tapi video ni memang syok habis! ahaha.. disamping video ini menyeronokkan, ia juga mengajar kita agar menjaga bahasa dan loghat kita sebagai budaya turun temurun.. kalau bukan kita yang menjaga loghat bahasa kita sendiri, siapa lagi yang nak jaga?
Continue Reading

Friday, August 27, 2010

sambungan temubual DJ dan perempuan materialistik

post aku semalam mendapat komen yang agak memberansangkan.. terima kasih kepada pengkomen dan pembaca semua.. jadi aku nak ceritakan pulak pendapat aku berkaitan kes samad, dj radio dan awek yang materialistik.. sekarang ni, orang melayu kita ramai yang menganggap kewajipan memberi nafkah tu sama macam memberi kemewahan..

Continue Reading

Thursday, August 26, 2010

temubual pengacara X FM dengan perempuan materialistik

entry ni aku khaskan kepada lelaki-lelaki yang baru putus cinta atau pernah ditinggalkan oleh perempuan atau teman wanita atau isteri atau awek atau girlfriend dan sebagainya.. ahaha.. memang perit kalau ditinggalkan.. sebab aku sendiri pernah mengalami keadaan ni.. aku ditinggalkan sebab perempuan tu materialistik, tapi sebab lain.. sebab apa? rahsia.. ahahaha

Continue Reading

Sunday, August 22, 2010

produk baru tubelawak : new malaysia ping site

wahahaha.. setelah sekian lama aku mensia-siakan penggunaan domain name aku, kini dengan penuh rasa gembira dan ketawa berlinangan airmata, aku nak promote satu lagi ping site baru untuk blogger-blogger malaysia.. khas untuk submit blog url korang, justeru meningkatkan lagi ranking dan backlink.. ahahaha.. tak perlu registration, tak perlu pengaktifan akaun.. korang cuma perlu letakkan banner kecik tu ja..
Continue Reading

boyzondanet mengganas lagi dengan video baru

kepada sesiapa yang masih belum mengenali boyzondanet, dia nih merupakan seorang pakar alih suara dan dubbing video kepada video yang super kelakar dan menghiburkan.. aku pun tak kenal dia nih sebenarnya.. tetapi aku sekadar tahu mengenai channel youtube dia yang menggunakan username 'boyzondanet'.. video yang dia upload baru ada empat, tetapi jumlah hits channel dia sudah mencecah 500,000..
Continue Reading

Saturday, August 21, 2010

budak perempuan ceramah dalam loghat kelantan

ceramah beerti memberikan kata-kata positif atau mengajar perkara yang baik kepada orang ramai atau individu.. diantara faktor yang menjadikan penyampaian ceramah itu berkesan ialah menyelitkan unsur jenaka dalam penyampaian, mengalunkan suara lantang yang mudah difahami dan ada style tersendiri yang membuatkan orang ramai teruja atau berminat untuk mendengar apa yang ingin kita sampaikan..
Continue Reading

Thursday, August 19, 2010

video seram dan ganas tapi sangat comel

kepada sesiapa yang tidak sukakan keganasan dan perkara-perkara yang menyeramkan, aku harap korang tak tonton video yang aku nak share hari ini.. video hari ini adalah super ganas dan super menakutkan.. selain itu, video ini juga sangat comel.. ahaha.. boleh bayang tak macam mana keadaan video seram dan ganas tapi comel ni? haaa.. sila kerahkan imaginasi korang untuk meneka apakah video ini..
Continue Reading

Tuesday, August 17, 2010

burung nuri hafal dan baca surah Al-Quran

semalam aku menulis mengenai entry anjing yang boleh bercakap bahasa manusia.. memang aku sengaja dan merancang untuk berkongsi video anjing bercakap itu terlebih dahulu sebelum berkongsi video burung nuri untuk hari ini.. ramai yang terkejut melihat anjing boleh bercakap kan? tapi hari ini, korang pasti akan lebih terkejut selepas melihat video burung nuri ini..
Continue Reading

Monday, August 16, 2010

mishka si anjing serigala yang boleh bercakap

mungkin ramai diluar sana yang masih belum mengenali mishka.. mishka adalah video blogger yang sangat terkemuka.. video blognya telah ditonton oleh jutaan penonton.. sekiranya ada sesiapa yang mahu berjinak-jinak dengan dunia video blogging, mungkin korang boleh jadikan mishka sebagai idola korang dalam berblogging.. kah kah kah.. apa yang hebat sangat dengan mishka ni? mishka sebenarnya adalah seekor anjing serigala (husky dog) yang boleh bercakap

Continue Reading

mengimbau zaman belajar membaca / mengaji Al-Quran

setiap orang islam perlu belajar membaca Al-Quran.. kerana Al-Quran adalah petunjuk kepada kita semua.. zaman aku mula-mula belajar alif ba ta dulu, kami belajar menggunakan muqadam.. tapi sekarang ni dah tak ramai guna muqadam mungkin kerana buku-buku seperti 'iqra' dan 'qiraati' lebih membantu dalam pembelajaran membaca Al-Quran..
Continue Reading

Sunday, August 15, 2010

waka waka shakira adalah hasil gagal?

setelah hampir 2 bulan musim world cup 2010 meninggalkan kita, kini baru aku tahu dan sedar sebenarnya video clips waka waka nyanyian shakira itu adalah hasil yang gagal.. dikatakan, penerbit tergesa-gesa untuk mengejar dateline lalu memilih shakira secara kebetulan di kedai makan dan meyiapkan rakaman waka-waka itu selama seminggu.. kali pertama aku menonton video clips waka-waka itu aku berfikir "eh? macam ni ja ka video clips untuk world cup?, cam hampeh ja pun".. kini, persoalanku telah terjawab..
Continue Reading

Saturday, August 14, 2010

lafaz niat puasa dan doa berbuka

tiba-tiba aku teringat kembali scene dalam video upin dan ipin dimana opah mengajar upin dan ipin lafaz niat puasa dan doa berbuka.. jadi aku dengan muka tak malunya, telah cut video tu dan share kat sini.. jutaan terima kasih aku nak ucapkan kepada penerbit, producer dan crew-crew upin & ipin.. semoga video aku tak di-remove kerana masalah copyright.. ahaha..
Continue Reading

cara nak kejutkan orang untuk bangun bersahur

kepada korang yang duduk rumah sewa beramai-ramai (kebanyakannya student), sudah pasti menghadapi masalah untuk mengejutkan kawan korang yang sedang tidur untuk bangun bersahur kan? aku juga susah untuk bangun dari tidur.. bukan kerana liat atau malas untuk bangun, tetapi memang susah untuk tersedar dari tidur.. jadi aku nak share ngan korang tip atau taktik baru untuk memudahkan kerja mengejut rakan serumah bangun dari tidur..
Continue Reading

Thursday, August 12, 2010

permataku by mirwana : lagu untuk mak aku

baru-baru ni ada sorang kawan aku, juga seorang anak yatim piatu sejak kecik suruh aku nyanyi lagu bertajuk permataku dari kumpulan nasyid mirwana.. aku tak pernah dengar pun lagu ni.. tapi bila aku dengar, baru aku tau kenapa kawan aku ni sukakan lagu ni.. mungkin juga dalam hati dia, dia nak sampaikan pesanan-pesanan ni kepada arwah ibu dan bapak dia..
Continue Reading

Tuesday, August 10, 2010

pelik tapi benar : anjing tunggang lembu

selama aku hidup ni, aku tak pernah lihat perkara pelik seperti ini berlaku.. aku tinggal di kedah.. aku selalu melihat manusia menunggang lembu atau kerbau untuk memudahkan manusia menguruskan sawah padi.. badan lembu memang gagah.. percaya atau tidak, kalau kereta langgar lembu pun, kebarangkalian yang mungkin berlaku ialah kereta itu remuk teruk dan lembu mampu berjalan seperti biasa.. jadi sekiranya kampung korang banyak lembu, berhati-hatilah dijalan raya..
Continue Reading

Saturday, August 7, 2010

strange kid singing / budak aneh menyanyi

video yang aku nak share hari ini ialah video yang meletop-letop kat youtube, dimana video ini mendapat (sekarang ini) sebanyak 3 juta hits.. mula-mula aku ingatkan video ni tak lawak sebab pada permulaan, budak ni rilek ja pun.. tapi bila dah lama sikit, dia makin menjadi-jadi.. ahaha.. menyampah pun ada, rasa nak terajang pun ada.. kalau korang jenis panas baran, aku sarankan agar korang takyah tengok video ni..
Continue Reading

Friday, August 6, 2010

pelik tapi benar : puteri berlian & gadis kristal

dah lama nak tulis pasal ni, tapi asyik terlupa ja.. ahaha.. kepada sesapa yang tak pernah dengar tentang gadis kristal atau puteri berlian, korang boleh tengok artikel ni link.. gadis kristal ni femes pada taun 2006 2007 camtu, aku tak brapa ingat.. kat malaysia ni setakat yang aku dengar, dah ada dua kes yang sama macam ni.. sorang tu digelar gadis kristal dimana gadis ini telah ditemuramah oleh rancangan tv3 "pelik tapi benar" dan sorang lagi ialah puteri berlian..
Continue Reading

Thursday, August 5, 2010

seo tips : teknik meningkatkan trafik melalui seo

harap maaf, ini bukan entry tutorial ataupun langkah-langkah untuk mendapatkan tempat di enjin carian (search engine) seperti google, yahoo, ataupun bing.. aku cuma nak buktikan kat korang semua bahawa entry aku semalam bukan sekadar entry biasa tetapi aku sisipkan tajuk dan penulisan yang membolehkan pervert-pervert mendarat di laman web yang selamat melalui enjin carian.. terbukti teknik ini, mampu menyelamatkan generasi akan datang agar tak terjebak atau ketagih dengan laman web lucah (porn site)..
Continue Reading

Tuesday, August 3, 2010

awek 3gp melayu boleh yang super lucah

dah lama gila aku tak post entry di bahagian tag 'lucah' kan? aku nak ulang balik statement aku sebelum ni, diantara sebab aku buat bahagian ni adalah untuk generasi dimasa hadapan jugak.. mana la tau anak-anak korang semua nanti search di google keyword bohsia ka lucah ka apa ka.. at least dia akan dibawa ke blog yang selamat dilayari oleh semua lapisan masyarakat.. ahaha.. dalam tag lucah blog tubelawak ni, manada yang betul-betul lucah pun..
Continue Reading

GRR : sungai tekala dan semenyih dam

hari ahad yang lepas tubelawak telah berkelah di sungai tekala bersama rakan-rakan tubelawak.. kami melakukan aktiviti BBQ di sungai tekala yang tidak jauh dengan pekan semenyih.. apa yang menyeronokkan ialah aktiviti ini dihadiri seramai 46 orang rakan termasuklah tubelawak sendiri.. memang gempak dan memang best.. memang meriah.. tapi cuma yang tak seronoknya air sungai di kawasan sungai tekala itu tidak begitu dalam.. kebanyakannya cetek-cetek ja..
Continue Reading

Sunday, August 1, 2010

idea FYP untuk pelajar jurusan fizik dan mekanisma

hari ini aku agak keletihan sebab baru lepas balik dari sungai tekala.. jadi malas nak tulis panjang-panjang.. masa berada di sungai tekala aku teringat satu ciptaan indah dari theo jansen (founder kinetic sculpture dan theo jansen mechanism).. entah dari mana datang ilham untuk menulis entry ni aku pun taktau, mungkin kerana theo jansen ada mencipta raksasa laut jadi apabila aku berada disungai, aku bayangkan laut pada masa yang sama..
Continue Reading
Designed By Blogger Templates