Monday, February 21, 2011

teknik mengatasi plagiat / plagiarism

baru-baru ini penulisan blog rakan aku yang lebih dikenali sebagai telordibasuh (link telordibasuh) telah diplagiat atau diciplak dengan sewenang-wenangnya.. bukan sahaja tajuknya sama tetapi isi kandungan, gambar, text pun semuanya sama.. ada text yang diubah suai sedikit dan ada yang langsung tak diubahsuai.. hahaha.. memang sah-sah kantoi telanjang bulat la mamat tu.. kesian kat telordibasuh.. penat-penat carik bahan dan idea untuk menulis tiba-tiba kena copy - paste pulak.. siapa tak bengang kan? kalau aku pun bengang justeru aku hantuk kepala kat dinding macam aku selalu blogwalking tu.. kah kah kah..

bersyukur dan bersederhana

bersyukur dari segi bahasa ialah berterima kasih dan menghargai segala kebaikan atau perkara baik yang berlaku terhadap diri kita.. contohnya kemudahan internet, elektrik, komputer dan lain-lain justeru membolehkan anda sampai ke blog tubelawak ini.. ehehehe.. syukur tak sebab dapat baca entry kat tubelawak harini? ya! anda patut bersyukur sebab mata anda masih boleh melihat text di blog ini dan otak anda boleh mentafsir apa yang aku nak cerita kat anda.. 
Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk