Saturday, September 4, 2010

justin bieber asia ada penyakit autism?

justin bieber asia ada penyakit autism?

entry ini adalah sambungan kepada entry 'justin bieber asia' kerana baru-baru ini aku telah ditegur oleh seorang sahabat dari indonesia kerana mentertawakan orang yang kurang upaya atau memiliki sejenis penyakit mental iaitu autism.. sebenarnya justin bieber asia bermisai ini bernama Dan Johnson Externon dan berasal dari filipina..



pada mulanya, aku sangkakan si johnson (juga peminat justin bieber) terlalu taksub dengan justin bieber lalu meletakkan videonya untuk mendapatkan perhatian dari orang ramai.. rupanya aku salah.. sebenarnya dia sedang berusaha mencari skill atau kebolehan tersendiri untuk meneruskan kehidupan.. akibat menderita penyakit autism ni, dia tak mampu memiliki sebarang kebolehan atau kemahiran biasa yang menggunakan akal.. kerana itulah dia mencuba dalam bidang nyanyian..

video : dan johnson externon baby cover

marilah kita memberikan sokongan kepada dia untuk mengasah bakat dia dalam bidang nyanyian.. dan sekiranya ada sesiapa pembaca tubelawak yang mengenali johnson externon, tolong sampaikan mohon maaf dari aku kepadanya.. ehehehe.. ni ada lagi video lain yang aku baru tonton di youtube.. hayatilah! jangan gelak tau!! kesian kat abang misai kumis ni.. marilah kita beri sokongan kepada abang misai kumis.. auww!

video : dan johnson externon with you cover
Related Posts with Thumbnails
Share This

40 comments:

  1. gua dah tgk ni memang nak kena terajang siot haha

    ReplyDelete
  2. adess! berterabur nasi gua kunyah.. haha~

    ReplyDelete
  3. haha
    mengantuk aku dkt permulaan video dia

    ReplyDelete
  4. hahah...sora pun x sampai ...huhu

    ReplyDelete
  5. Shilakeerrr.. cam shiaaalll..

    Aku tergelak sampai nak termuntah nieh..




    "sebenarnya dia sedang berusaha mencari skill atau kebolehan tersendiri untuk meneruskan kehidupan.."

    Sebenarnya mata dier tengah terbeliak sebab tengah feeling tuh.. wowowoowow..

    Cuba tengok betul-betul.. dia main piano turr.. mantap siott.. walaupun pitching lari.. wowowoowow..


    Mantap.. teruskan usaha anda.. bibir.. eerrr. apa nama tadi?? asia bibr.. orait ler tu..

    ReplyDelete
  6. Salam Bro izuardi..

    Nieh ada aku compilekan video untuk ko (xyah published ler komen aku nih..) hehehe, tak tau pasai apa aku dah ketagih blog ko ni.. adduuuu.....

    Simpson - http://tinyurl.com/2ggfeu

    Doraemon - http://tinyurl.com/2ffjeyk

    Canon in D major - http://tinyurl.com/37vwfjf

    ZackKim ni orang asia-Korea.. Lagik popular dari Justin Bibir tu kalo pandai promote kat youtube..


    Komen-komen omputeh:

    "You know what they say, when your doing something good, an Asian is doing it better."

    "Justin Bieber can get rich and famous off of youtube and all he does is sing like a girl. YOU have REAL talent you need to be rich and famous not a faggot."

    "WHY AREN'T YOU FAMOUS!?? ARGH GET FAMOUS AND EARN TON'S OF MONEY!!! You deserve it:)"


    adiosss...

    ReplyDelete
  7. gelak la kat orang cacat

    hampa taw apa itu authisma?

    aku taw sebab anak buah aku authisma

    gelak...gelak

    enjoyyyy

    percaya hukum karma x????

    ReplyDelete
  8. ni justin bibir local

    lagi hebat, lirik ludacris pun dia belasah, walaupun gigi depannya tiada ..huhu

    http://www.youtube.com/watch?v=uCNfyyeJjdc

    ReplyDelete
  9. hohoho.
    owh, macam tu rupanya.
    thanks info ni bro, aku pun taktau.
    hehe

    ReplyDelete
  10. oooo
    terkejut aq dgr justin bieber ade penyakit..:-D
    farhanzulhusmi.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. I also got adek autistic.. Atleast Dan nie got skill gaks utk singing.. Lyke my bro tahap autism die lgi teruk.. Taley nak berdikari lansung & kena bergantung pada orang..

    Naseb la u dh mintak maap kan..

    ReplyDelete
  12. [Quote]aku taw sebab anak buah aku authisma
    gelak...gelak
    enjoyyyy
    percaya hukum karma x???? [/Quote]



    Aduuhhh.. Buah keras paku dulang..

    ReplyDelete
  13. Merepek siaaaaa -.-'' irrits.

    ReplyDelete
  14. anon - mesti x da jantina kan?

    sebab muka pun xda..

    moga-moga anak kamu nanti pun lebih teruk dari authisma..

    ReplyDelete
  15. hekeleh..albert einstein pon ade autism. and he was a great man. xpayah la dok kutuk2 org autis ni.

    ReplyDelete
  16. lorhh...ingt si justin tu yg de penyakit autism..adehh..

    ReplyDelete
  17. suspens jap :) selamat berbuka puasa yer

    ReplyDelete
  18. not bad for someone who got autism....so give support instead of letting them down...

    Put urselves in their shoes - they just want to live as normal like us.

    ReplyDelete
  19. Betul ke die ni autism? nape cam ok jer? aku tgok org yg ada autism tu jenis passive tp pandai giler lam satu bidang cam matematik, lukis, nyanyian.. pasal2 menda kt internet ni susah nak kenal pasti sama ada apa yg betul, apa yg salah.. xpe la, tuhan yg tau kan..

    ReplyDelete
  20. yes! sebab tu aku suruh join skim cepat kaya facebook.. ahahahaha..

    ReplyDelete
  21. haiyohhh...btl ke x ni?isk..munsykil la pulak

    ReplyDelete
  22. Oh yes vary nice blok

    Pleace looking fotoblog Teuvo images

    www.ttvehkalahti.blogspot.com

    and pleace your comments

    Thank You

    Teuvo

    FINLAND

    ReplyDelete
  23. dia ni nyanyi sambil main piano ke? hurmm..

    ReplyDelete
  24. wooo seyes ke malaysian ? wewwit nak saiNN~

    ReplyDelete
  25. ehhhhhh ekleh apa plak malaysia. *dush kepala sndrik* hahahaha..sorry =___+ asia asia.

    ReplyDelete
  26. itu laa pasal.Excited lebey! hahahahaah btw selamat hari raya! maaf zahir batin *salam2*

    ReplyDelete
  27. ada je video best dari tubelawak
    suke!

    ReplyDelete
  28. hukum karma tengkorak.
    kpcyaan hindu nak ikot2 sgt.
    hat islam sruh takmau buat.
    bengong. lantang bersora x kna tmpt.
    ngong.

    pahtu dok doakan ank org len gtu.
    apa ke setan sgt prangai?

    ReplyDelete
  29. raina said...

    anon - mesti x da jantina kan?

    sebab muka pun xda..

    moga-moga anak kamu nanti pun lebih teruk dari authisma..


    BENGOM NATE TINO NI DOP DOA KE ANK ORE GITU. MUM HOP KNA CEKUP TGKP BASOH 2 KALI TOK SE CITO KO?

    ReplyDelete
  30. geng blogger : cantik sungguh bahasa hang! dah gelak kat orang kurang upaya tu, hang ingat bagus ka? bila masa aku kena tangkap basah? cakap biaq ada bukti! nah ambik nama aku NURAINA BINTI ALIAS ic 860430-02-5142 pi check di JAWI ka pej agama aloq star ka, mana-mana la pastu upload mai di blog hang surat ka apa ka yang tunjuk betoi aku kena tangkap basah!

    tamaw ada orang yang sedih, doa anak hang mcm tu, laen kali jangan gelak kat orang!

    btw create account fake semata-mata nak maki orang! pathetic!

    ReplyDelete
  31. owh geng blogger dengan suka hati neh orang yang sama rupanya..sebab ip sama! wahahahah! kesian nak taram aku terpaksa guna 3-4 identiti..hang peminat aku rupanya...wahahahaha!

    ReplyDelete
  32. lo nape raina marah2 :)
    heheheheheheh..masalah tol JB ni...
    benong segala ..miahahaaaahah..

    ReplyDelete
  33. Blog yang bagus sekali. Ikut membaca disini ya.
    salam kenal.

    ReplyDelete
  34. lol
    rileks la weh
    psal entri pn nk gduh2
    bln puasa ni

    org gelak ka pa
    tu dosa diorg
    kte xyh la nk maki hamun bagai

    ReplyDelete
  35. fuck.. it's just his bullshit.. what's the evidience???

    ReplyDelete
  36. wakakakakakakka..... lucunya ....

    good job kawan

    ReplyDelete
  37. my sister is autistic.
    n this entry is not funny.
    Not at all.

    Korang pernah deal with autistic people tak?
    Mestilah tak pernah kan?
    Pergilah ke NASOM.

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates