Tuesday, November 23, 2010

editing video seram yang lebih menyeramkan

editing video seram yang lebih menyeramkan

sebenarnya video prank mengejutkan ini aku dah tonton semasa aku masih di bangku sekolah lagi, dimana pada permulaan video ini menggambarkan ketenangan seperti sebuah kereta melalui lorong yang berliku dengan bukit dan rumput yang menghijau.. siapa yang tak tenang tengok keadaan macam ni kan? memang rilek dan tenang pada permulaan, tapi pada pengakhiran sedikit chelaka dan membuatkan ramai yang terkejut dengan video ini.. ok, itu cerita lama.. 


sekarang ni adalah zaman dimana semua orang mampu mengubahsuai video.. video prank mengejutkan ni dah lapuk.. ada juga yang berjaya mengolah video ini kepada video lawak.. hahaha.. dari video menakutkan, boleh pulak jadi video lawak.. aku respek dengan usaha mamat ni menghasilkan video walaupun tak seberapa.. ya la.. korang ingat senang ka nak ubah emosi (takut kepada lawak) sesebuah video ataupun gambar.. filem 2 alam 'pecah panggung' pun tak berjaya bermain-main dengan emosi penonton kan?

** amaran : video ini boleh membunuh pesakit lemah jantung


ini adalah perkara yang boleh dikatakan normal untuk diterima oleh akal manusia.. dengan menambah sedikit character dan editing, maka terhasillah video takut kepada lawak itu.. bagaimana pula dengan video menakutkan kepada video yang super lebih menakutkan dan lebih seram? pernahkah anda terfikir untuk melakukan editing seperti ini? mungkin ianya adalah mustahil dan melampaui batasan manusia normal.. kalau anda tidak percaya video ini adalah super lebih menakutkan, sila tonton sendiri! pastikan anda seorang yang super berani dan super rilek..

Related Posts with Thumbnails
Share This

78 comments:

  1. cait!
    aku selalu kena.

    nsb baik hidup lagi.

    ReplyDelete
  2. boleh.. kalau pakai celcom broadband ja selalu problem sikit.. hehehehehe..

    ReplyDelete
  3. cis..jantung aku hampir tercampak keluar..nasib baik sempat sambut..

    ReplyDelete
  4. hahahaa.. video last tu ok untuk ditonton oleh semua lapisan masyarakat.. dunwori.. kalau video boleh buat orang sakit jantung mati, aku akan tulis kat situ.. hahaha.. takut gak aku kalau org mati sebab aku share video tu

    ReplyDelete
  5. video ni bagus untuk meredakan sakit jantung la sebenarnya.

    ReplyDelete
  6. video pe?
    video pe?
    nak tgk gak...jap nak try test ushar...

    ReplyDelete
  7. Yes, aku yg first. Tahniah pada diri sendiri...

    ReplyDelete
  8. video yg last paling sakit jantung

    ReplyDelete
  9. uiyo video last itu lebih mengerikan dari Kraken!!

    ReplyDelete
  10. hahahahhahaha..kite pun penah kena dulu..sengal giler..tgk dgn cousin2..last2 sume menjerit jatuh katil XD

    ReplyDelete
  11. perghhh... video last tu betul2 buat jantung gua jatuh ke lantai...

    Dah ambik letak balik kat tempatnya... serammmnya...

    ReplyDelete
  12. ahhahaha.. seram giler yg bawah skali tuh.. ngeh3~ ;DD

    ReplyDelete
  13. aku xbrani nk tgk sbb aku mmg penakot!!!!!!!! aku penah gadoh ngan mak aku sbb video babi2 ni...haaaaa geram aku kihkiihkih

    ReplyDelete
  14. aku bab2 tekejut2 seram ni memang aku elak nak tengok..

    ReplyDelete
  15. video asal tu iklan coffee in a can kt germany. slalu terkena. asal aku tgk tv tetiba gambar scenery mesti da standby tutup muka dengan tangan.

    ReplyDelete
  16. aku boleh baca je entry ni. nak tengok video tak berani. Boleh kencing manis aku kalau terkejut nanti.. :p

    Terbaru >> 1) My Precious Gift From God 2) Bagaimana phreak-id.com boleh membantu meningkatkan traffic blog anda? 3) Follower ke 100

    ReplyDelete
  17. huhu tak berani la nak tgk sbb saya mmg tak suka tgk hantu...

    ReplyDelete
  18. video last tu tak seram la.. saja ja buat2 super seram.. konon2 saspen la.. haha

    ReplyDelete
  19. ha ha....... naseb bek aku baca komen ko kat atas tu. kalo tak memang tobat aku tak bukak video last tu.... babik, tertipu aku!!!!

    ReplyDelete
  20. haha..seb bace komen dulu..baru brani bukak !

    ReplyDelete
  21. ish x mau tgok la mcm seram je.. huhu

    ReplyDelete
  22. salam..
    opocot!!!
    ada hantu...
    makkkk..takuttt
    larikkkk..
    la la la.

    ReplyDelete
  23. OPOCOT ADA HANTU ENSEM !
    eh tak , hantu betul lahh . hahahha :D

    ReplyDelete
  24. ni kalau bukak speaker kuat2 mau x sakit jantung tengok :)

    ReplyDelete
  25. ..eh pocot mak!!...hahahahahah!!! =P


    (lau nk tgok vid cm nih...msti kne smbil2 wat keje len<<<cOver trkezut)

    ReplyDelete
  26. i can't watch this video.. apapun, tgk the picture tu pun dh seramm..lol;D

    ReplyDelete
  27. tak suke ar seram2 nie.
    cari pasal je.
    kunk malam nak turun katil pon takot.
    wakakaka xD

    ReplyDelete
  28. malas aku tgk, aku baca komen je. tgk apa perasaan pengomen lepas tonton video. kalau semua kata seram, maka seram lah. so tak payah aku tgk. hahaha

    ReplyDelete
  29. mahap ler..tak berani eden nak tgok.takut ada yang melompat dari katil ja..huhuhuhu

    ReplyDelete
  30. macam PUK vid last tu!hahahXD
    sangat terkejut!hahahhahaa

    ReplyDelete
  31. alahh. nape xboleh tengokk? huwaaa

    ReplyDelete
  32. tgk vid ni berulang2 pun..rase tkejut lg......hhhee

    ReplyDelete
  33. aku hangin tul kalo org bg video nie kat aku...mahu aku terbayang 7hari 7 malam..hahaa

    ReplyDelete
  34. i hate u! hahahahahah! :P siyes skit jantung XD

    ReplyDelete
  35. ok.serius.jantung sehat~[for da last vid uh]

    ReplyDelete
  36. hahaha , punye la video last tu dah tutup mata skit ,
    sekali ~ hahaha , sengal !

    ReplyDelete
  37. Ai penakut maka nampak je foto lembaga tu terus je scroll ke bwh ni.

    takmo baca2 utk entry ini.
    ampunnnnn

    ReplyDelete
  38. adoi, hantu... kul 1.34 am nih... bikin jantung berdegup kencang..xbrani nk buka video... huhuhu... pg esok lah tgk..

    ReplyDelete
  39. Ada lagi canggih sekarang...
    'parody'...

    p/s: boleh tengok kat you tube contoh parody terbaik: Weird Al-Yankovic parodikan vid music Smell Like Teens Spirit dari NIrvana...

    Cool...

    ReplyDelete
  40. uikk...hencik tubelawak menyamar jadi 'Hantu' ke??..ngee~
    pdhal video nie dh byk kali tgk tpi cre berdebar2 cm bru nk tgk je..hehhe. Nk perhatikan lme2 tkot kang terkejut plak...jd dok tgk sipi2 jep..hahaha

    ReplyDelete
  41. wooww..
    jantungku berdegup kencang..
    ♪♫ jantungku berdegup kencang..lalalala ♪♫

    ReplyDelete
  42. hantuu...lariiiiiiiiiiiiiii.....

    takmo sggh sini dahhh

    ReplyDelete
  43. malas aku view video kali ne..sbb takut lemah semangat..hahaha..

    tubelawak = hantu???

    sesuwaiiiii..:p

    ReplyDelete
  44. ceh....hantu kunun..hehehheheeh.....

    ReplyDelete
  45. x mampu nak tengok sebab pakai broadband warna biru!! muahahahahaha

    ReplyDelete
  46. hahha.dah pernah tengok yang asal.
    tapi masih agi takut nk tengok yang lawak2..hahhaha
    lagi takut nak tengok yang super takut.~

    ReplyDelete
  47. video last sgt comel.. hahaha.. yg lain aku xtgk. aku xsuka terkejut

    ReplyDelete
  48. seram ke yg last tu..? takut ma nk tgk.. hoho.

    ReplyDelete
  49. :) :) :)
    takde yang lagi baru ka??

    ReplyDelete
  50. kalau nak tgk video camni kena duduk jauh jauh dari laptop.. paling tidak pun dari ruang tamu ke dapur... hahahahaha..

    ReplyDelete
  51. urghh nape ek aku salu tak buleh nk tgk video dr tube lawak ni? huhu

    ReplyDelete
  52. aku tak mungkin kan tertipu agi. kah kah kah

    ReplyDelete
  53. haha. gua ada 1 video yg lebih kurg mcm ni..
    klu nak tgk, klik link ni --> http://www.facebook.com/video/video.php?v=1602741182281

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates