Sunday, April 10, 2011

antara alasan lelaki tidak berkahwin awal diusia muda

tubelawak sebenarnya baru berumur 25 tahun.. tapi diusia ini, kalau pulang ke kampung atau berjumpa saudara mara di majlis perkahwinan (kenduri) pasti akan ada suara yang bertanya "hah.. hang bila lagi?" atau "abang kakak hang semua dah kahwin, hang bila pulak nak cukupkan korum ni?".. hehehe.. kadang-kadang menyampah jugak bila orang dok tanya-tanya macam tu.. tambah pulak bila tengok rakan-rakan yang mendirikan rumahtangga, memang terasa sayu la sebab aku masih tak nampak hala tuju aku untuk mendirikan rumah tangga.. 


sebenarnya aku bukan taknak berkahwin.. tapi aku tak puas enjoy lagi.. hehehe.. aku nak hidup bujang sampai puas dulu baru aku nak kahwin.. ya lah, orang cakap biar jahat masa muda takpa lagi daripada jahat masa tua, nanti anak bini terabai.. kah kah kah.. jadi biar aku explore hidup bujang ni sampai aku boring.. sebab tu aku tak kahwin lagi.. bila aku dah boring, aku akan carik la 'aweks' atau aku suruh ja mak aku carikkan bini untuk aku..

alasan kedua pula, aku tak kahwin sebab aku risau dalam pemilihan calon isteri ni.. zaman sekarang ni banyak perempuan liar.. mana tahu nanti aku kahwin, isteri aku tu dulu-dulu jenis selalu kena 'kekah' beramai-ramai.. wuuuiiii~ mintak simpang laaa.. jadi aku sangat berhati-hati ketika mencari pasangan.. sebab tu aku tak kahwin lagi..

alasan ketiga ialah aku masih muda.. aku tak ready lagi nak tanggung dosa isteri aku.. korang ingat senang ka nak jaga isteri.. semua salah laku baik buruk dia kita yang tanggung tau! nak kahwin ni kena cukup ilmu didada, baru boleh bimbing orang.. kalau diri sendiri pun terhoyong hayang lagi, masakan nak jaga anak orang?

alasan keempat aku pulak ialah aku nak kumpul duit banyak-banyak dulu.. ye la, kahwin boleh dikatakan sekali ja seumur hidup, mestila aku nak buat kenduri yang 'grand'.. tak best la kalau buat cincai-cincai ja.. kenduri kahwin tu kan hari bersejarah untuk aku, takkan aku nak cacatkan sejarah aku dengan kenduri cincai-cincai.. eyyy!! aku sunat dulu pun aku buat kenduri grand tau! kah kah kah..

dan alasan paling best ialah, dah tak sampai seru lagi buat macam mana.. jodoh maut ditangan tuhan.. kalau ada jodoh, ada la.. kalau takda, takda la.. lagipun sekarang ni aku malas lagi nak pikir pasal kahwin ni.. banyak lagi benda lain untuk aku pikirkan.. nanti kalau dah kahwin, nak kena pikir pasal anak-anak, pasal nafkah, pasal tu pasal ni.. adoiii~~ srabut weh! hehehe

err.. sebenarnya semua alasan-alasan yang aku bagitau tadi tu, alasan menipu untuk sedapkan cerita ja.. sebenarnya aku naaak sangat kahwin.. naaak sangat ada anak sendiri.. tapi... tapi..... tapi aku takdak duit!! kah kah kah.. orang lelaki memang selalu bagi alasan macam-macam kalau tak kahwin lagi.. tapi majoritinya ramai tak kahwin lagi sebab takdak duit!! betoi dak? kah kah kah..


p/s : kepada perempuan diluar sana yang masih single dan tak kesah dengan hadiah hantaran, sila hubungi tubelawak di talian 012-3456789.. nak pi masuk minang teruih!! kah kah kah.. kita buat kenduri cincai-cincai macam dalam video tu dahla~ ;)


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
146 Comments
Comments


146 comments:

amalin @ elyn said...

pandai naa carik alasan. hahaha

czueka zulaikha said...

laki kawen lambat , tadehal laa
huhu 25 baru :)
ape2 pun smoga bertemu jodoh cepat hehe dan dpt yang terbaik. AMIN :)

crayon said...

czueka zulaikha : tima kasih doa ceq.. doa la bagi ceq cepat kaya sama.. boleh kawen cepat.. hahahaha..

aiEz said...

betul sangat,bukannye xnak kawen..nk sesgt..tp duitnya xckup lg,ni duit hntaran dah macam org nk jual ank..blum lg yg laen2..jenuh weh nk cri duit,kumpul duit ckup2 dlu bru bleyh ckp pasal kwen..huhu..

cerita-gadis-ini said...

selalu..itulah alasan yang betol!xde duit...kih3...

Izat Tarmizi said...

Aku taw hng tension nak cari awek..hahaha

Anonymous said...

membazir je kawen

Eyn said...

kahkahakahkahkah...chaiyok kumpul duit banyak2!

crayon said...

izat : nak carik awek tu anytime ja.. petik jari..
HAHAHAHHAHA... tapi nak kawin tu la masalah
sikit, duit takdak :(

zuk zuhaiza said...

nak3..saya nak kawen..bayar mas kawen cukup..amik yg wajib je,,

Ayie said...

Tu la pasal aku tanak kawin awal.. Sat g banyak masalah.. Hahaha.. *err, aku baru 22.. Perlu ke aku drop komen mcm nih..?? hahaha

Moh le kite usha entry teman nih.. Tak kene bayo pun.. hahaha
Hoit Bank Islam
Teksi EVO
Apabila Mat Indon Naik Bosan

crayon said...

zuk : good good.. kalau macam tu konfem kahwin awai
takyah pening-pening si laki nak kumpui duit.. hahaa

ayie : takpa.. nanti hang umur 25 26, mesti hang
rasa tekanan gak bila orang dok tanya2.. hahaha..
tambah pulak kawan-kawan hang semua dah kahwin..
mesti rasa sunyi nak kahwin cepat :D

Anonymous said...

terbaek la...hikhik~~~~

Hafsah Hell Mee said...

selamat mencari pengantin baru~ =)

Diey La said...

hehe . laki mmg suka cari alasan utk xnk kawin cepat .

untuk tubelawak : cari duit eh . baru bole kawin . hehe

Anonymous said...

aku banyak duit. tapi aku still taknak kawen sebab aku nak pilih isteri yang tak gilekan duit aku :) aku nak cari isteri yang sayangkan aku tapi bukan duit aku.. hak hak hak

Afaf CyNofa said...

hahah..memang alasan yg munasabah..

Sheeda Salleh said...

alasan ketiga yang mahai tu... hehehe
ni satu entry khas buat tubelawak.. hehehe
semoga cepat bertemu jodoh.. http://sayasendiri2312.blogspot.com/2011/04/doa-nak-sangat2.html

kai said...

like like.haha
-kaios kalos

Nanadd said...

alasan semua boleh pakai Haha lelaki kalau kahwin lambat pun tak kesah, tapi kan kau baru 25 tahun, so kira mudaa lah tu Haha

AISHA INANI said...

u should my second latest entry!
i tak kesah pon abamm pasal hantaran! muahahahahaha.

saper tak nak kawin oi, aku yang pompuan pon nak kawin even muda lagik, tp ye laa, belom SERU! grr grr.

LaDy Of MaRs said...

hahahaha terbaik~!!! lelaki mmg camtu... tapi siyes weh... kalo belum ada duit yang cukup baik jgn la kawen... tp jgn pulak jadikan benda tu alasan 'da kawen tp blum nikah' hehh

Si DauN CeRi said...

yezza.. main point tu la kene kumpul duit lu kan? hehe takpa2.. ada rezeki tu nti ade la.. x lari punye..

dina darwina said...

hahahahhaa..pandainyerw anak mama kah kah kah

encHIx laNDax said...

haha~ betul~kalau sendiri makan pun sengkek,x kan nak tanggung anak orang ye tak?haha

p/s : ko kan tak kesah bini takde dara?ok lah slalu kene kekah..baru senang nak masuk~oppps!ahaha



http://www.dunialandax.com/2011/04/batu-pahat-ada-apa-best-ke.html

Muhammad Risman said...

wah seru juga awa punya blog...nice...

wannurfazrini said...

pndai masak x ? kalau pndai, sy nak masuk minang! haahaha

aishah saari said...

haha. good :)

! Nurida Ardy said...

ciss..25 muda g..bek ang g carik duit la dulu, aku yg pmpuan ni pun tgu cukup duit baru br cari bakal hubby..tp kalu dh gatai sangat..PA&MA kan ader..sure bule tulun anak omak nih..hak hak hak...

Mohd Ridhuan said...

duit xde susah la...
sume xdapat...
termasuk la kawin...
ehhhhehhe

CintaZulaikha said...

kahkahkahkah~~akak pon kawen simple2..org minta 10k..akak minta 6k jek..tak heran pon..baju pengantin+pelamin+mak andam 1k jek..wuahhahha..simple n besa2...nak heran apa~~dari nak nanggung utang tak ttu pasai..biar simple asal selamat..wakkakkakka

Azrul Hisham said...

nanti aku kahwin jemput datang ye :)

marcelo said...

Excellent your Blog
Greetings from Mar del Plata city.

Betta sp said...

kalo doit ada boleh la kawen awal, kang nak bg makan apa kat istri n anak2

:: fyruzfifah :: said...

oooo sbb tu eh laki xmo kawen awl..haha...

Anonymous said...

@anon 8.59
"aku nak pilih isteri yang tak gilekan duit aku"

bullshit la, ko nak cakap ni kan sbnrnya... "da kawen nnt jgn sibuk mintak duit aku" kan kan kan? dasar kedekut taik idung, depan member bole plak tabur duit... ngn bini sndiri
duit RM50 wat belanja seminggu...

oh, aku ckp ni base on pengalaman umah sewa, berjiran ngn pilot yg sayangkn $ dr bini. bila bini mtk $ belanja, pilot ckp cik bini sibuk berkira duit dia.. gila, gila

-cewek

habsahharun said...

suruh lah mak ang cari kan bini utk ang..
kalau nak kawin sgt, pinjam duit mak ang...
nanti ganti la balik...hahaha..

bLaCk | maWaR said...

eeeerrrr~

hhmmmmm....

izwan said...

aku sokong...

fyoneex said...

tubelawak..jom kite kawen. nak?

aQimie Ceplos said...

HAHAHA!! ayat ni "nak kahwin ni kena cukup ilmu didada, baru boleh bimbing orang.. kalau diri sendiri pun terhoyong hayang lagi, masakan nak jaga anak orang?"
membataskan aku nak kawen dgn anak org hehe Y.Y
sabar ye sayang ;D

mahirah said...

hahaha...lawak je..xpe2..sampai jOdOh kawen laju2..hOpefully tubelawak dapat jodOh yang terbaek ! nak kawen nnti jempOt tau !!!

lover4eva said...

haha..lwak jew ur story..but nice joke..huhu
mga2 d p'cpatkn jodoh yew..dpat istri yg
solehah wa musleh g2..huk3..da dpat nt, jgn bg alasan plak nk ngelak sunnah nabi 2 yew..hehe

manjeamusyuk said...

hahahaha! hang neh lawak betul! gelak besar aku baca 2nd last statement tuh

nada hanis said...

kenduri makan bihun ja buleh dak sayang? haha

Kenshin Himura said...

kalo aku la, aku xnk kawin lg kalo aku x berjaya dlm hidup lg.... kalo aku dah success dlm hidup, barulah aku rase dah bersedia untuk kawin.... xkn ko nk bawak bini ko hidup dlm keadaan kucar kacir kan?

Cik Nad said...

buat loan ngn parent n parent mentua.. selamat dan di berkati woo..

awie958 said...

lor sebaya la kita, jangan dok explore lelama zaman bujang ni, baru je minggu lepas member umur 32 bujang g, meninggal kena santau.kesian tak sempat nak rasa nikmat berumah tangga.

~aYeeN & SuE~ said...

kawen kawen kawen..sna sni ckp sal kawen aih..blk kg pon kne dgr sal kawen..hoho..ter'emo plak..:P

dya adriza said...

haha.. xd calon ke? or crayon yg jual mahal ke? kalau tanya perempuan lain ni, confirm belambak yg nak. haha

MOH KEMBARA said...

Salam, mantopkan ilmu di dada dan kuatkan ekonomi, baru best nikah Yob!

sNoe~ said...

haha.. beli tabung besar.. hari2 simpan syiling buat duit kenduri nanti ye.. :)

ika honey bunny said...

haha tu lah pikiq sangat nak enjoy, duit kau pun dah habes kat enjoy jelah.

AsYikHiNz said...

baguuss betull guudd dsb etc2

myMOONyet ♥ JGS oppa :P said...

ado org ckp lelaki umur 30 tahun still mudo lagi. yeke?

myMOONyet ♥ JGS oppa :P said...

ok. aku komen merapu :P

saiful bakhtiar said...

orang laki umur 40 thn pun muda lagi.skrg ni trend kawin lambat kot.Sy lak tak nak kawin sbb gigi sy belum tumbuh penuh lagi.dulu patah sebatang,nak tunggu tumbuh balik br kawin.Amacam tubelawak o.k tak alasan ni

NisaAdnan said...

wahwah mula2 tu alasan dia kemain lagi yee. haha

CikKaikazie said...

besday kita arini. tension woh dengar soklan camtuh.arini rasa dekat 20kali orang tanya bila nk kawin.duhhhhh

n oliver said...

laa baru 25? muda lagi tu :D plus eh dosa mase muda? em kalau sempat hidup smpai ke tua tape bole tobat ni kalau ang esok lusa kojol, err nauzubillah.

KinosKoko said...

haha..agak2 umur bape baru ley kawen ni ek

♥CIK SHA♥ said...

cantik nombor telepon bang?tersusun je dari 0 sampai 9..kah kah kah..

biasa la tu..alasan yg sgt2 tipikal..dah cemuih org nak dengaq..huehuehue..

Wuucin Kimora said...

Hahahha drama king ;p
pas nie tolong buat en3 nape mak ayh xnk kawen kn ank dara dorang, sdgkan ank dorang sendiri rquest nk kawen (*walaupun xda calon)...
hahahah buat jgn xbuat (^_^)V

Ibnu Darwin said...

perempuan demand byk sgt...memang lerrr...

baby_busyuk said...

huhu...umo da 27 masih tak kawen lagi..cemna??

farhan yusof said...

akan sampai seru nanti, insyaallah...

NuR 'aQiLaH said...

LELAKI
nak cari pompuan yang tak kena kekah.
tapi LAKI yang dok kekah pompuan..
how come..huu

FurBall said...

ya betul sgt..kalu ada byk duit kawen sepuluh kot..okeh..nasib bek boleh kawen 4 jew..so kawen 4 kot!!

Catatan Kecilku said...

kawin... kawin... aku pun ingin kawin, tapi tak punya duit. ya..., sabar lah. sambil usaha. jodoh di tangan Allah...

TinaSofea said...

gatai naaa..hahhaha

hafizah nasruddin said...

hehe,, setuju sgt lah,, ^^

wie said...

btoi sgt... takdak duit... tapi laki aku kawin masa umur 24... kesediaan utk menanggung sume menda yg ko cakap tu akan dtg lepas tu... sebab kematangan develop lebih berkesan lepas kawin... cuma iman mau kasi tebal la...

duit? rajin2 semayang dhuha

♥ra_gegirl.♥ said...

KAWIN! KAWIN! jumm

Wen said...

best entry buat wen senyum sorang2 pepagi ni.. hahhahha.. agak2 bila nak kawin tu jempuat smeua tau haha semua followers laaa

MR. SYAH said...

hahah.. ok dah tu alasan baik punya...

bunga said...

sebenarnya kalo ikutkan alasan yg paling sesuai blm smpai waktunye lg ataupon dgn bhs lain blm smpai seru..kalo dh sampai waktu nye nnt allah kta jd ..jd la kawen tuuuu...

iNNrPeAcE said...

ermm.. kena manyak p.k mau kawen2 ni..
huhuhuhuhuu.. xkot la..

eykameow said...

agak2 ada yg dail number tu? hahahaha!

miradyana said...

duit kalo tak disimpan, memang takkan ade nye..
kan,kan,kan..?hehe ^_^

Nerzhul said...

rasanya tubelawak dah sampai seru nak kawin dah ni..hehee

Anonymous said...

hehehhe...kawin mmg syok...tapi nikah ni susah skit dgn duit hntran melmbung tinggi...pmpoan skrg lak demand je lbh...kalo tinggi2 sgt tak payah nikah la.. kwin jer kat Chow Kit...hahahha..import ramai2 amoi dari Cina... baru RM120 tuk satu round hahahhaha....
wa ckp ini mcm sbb pmpuan terlalu mendesak n demand .... bg dorg sedar skit....

Anonymous said...

haha...artikel yg paling jujur...pagi-pagi ni baca..

GiveAsh said...

btl la..duit adalah problem nobr satu..

kau adalah independent person cak bayngkan gaji 2000

secara kasar*
keta 500
ruma sewa 200
mak bapak 500
ptpt-pu 150
huha huha makan 300
lain lain 150

dpt saving 200 jak
kos kawin 10000*

10000/200=50
50/12= 4 tahun lbh

adoy!! tu pun klu gaji 2000, dn kos kwin 10000,..sure msti lgi tingi drpd tu..

unless ada bantuan papamama, ataupun loan..(dammm hutang lagi..

stressss...dn brtamba stress la lagi..

as u said,ayie : takpa.. nanti hang umur 25 26, mesti hang
rasa tekanan gak bila orang dok tanya2.. hahaha..
tambah pulak kawan-kawan hang semua dah kahwin..
mesti rasa sunyi nak kahwin cepat :D


wanita, ibu ibu bapak bapak, fikir fikrkanla...!! dammm aku membebel..:)

#kalau orng blh, apasal aku tak blh pulok!!

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

takpa.. kalo nawaitu dah da ada, rezeki akan hadir dgn sendirinya..

kawin, murah rezeki
ada anak, lagi murah² rezeki..taw~!

yaya said...

lelaki memang byk alasan kan. xpa2 paham dah. :)

cik chinta said...

logik2

abadi romeo said...

aku rasa patut ada alasan keenam- belum akil baligh lagi..

|| a - j . E . E || said...

ala... muda lagi la... tapi sunnah nabi tu kawen umur 25... heheh da2, g cari calon cepat.. nak tunggu duit cukup memang takkan cukup la kan... hihi

shezwan said...

yeah!! idup bujang!! hehe XD

anis seri said...

jgn anggap perkahwinan sebagai suatu perkara yg membebankan..

pikah said...

kawen 1/2 iman!! :P

rainbowcloudy said...

zaman la ni 25 tu muda sgt laa, jgn isau ao, rain bwu 18, tgu 5 taun lagi... kita dating naaa ..



ngeeeee..

aza shafiza said...

laki bile ajak kwen mcm2 alasan....tp,sbnrnye mmg xde dwet.ceh....time kaseh sbb jujur bg pihak lelaki...huhuuuuu......

Cik Sue said...

tubelawak x yah kawen lagi senang...

Abd Karim MJ said...

Assalam... berkahwin (benikah) itu sunah nabi ! jangan nanti kawen lewat - dapat anak lewat... masa dah umor 55 anak baru nak masuk universiti - masa tu larat ker kerja kuat2 cari duit weih !

Layanzzz ajer

dwaty said...

hahahahahaha..... siap bagi no phone tu.... awat tak bagi alamat rumah sekali... boleh la awex2 yang berkenan tu masuk meminang tubelawak trus... hehehehe... macam cerita 3 abdul... hehehehe

Isteri @ Ibu Yg Kiub said...

Hahahah...Siap promote diri lagi....Ala...baru umur 25 tahun...lelaki belum matang lagi..kalau umur cam tu nak kawin..tunggu la..umur 27..baru okey...ada masa lagi tubelawak nak carik awek-awek yang masih kekal dara..hehehe..

KSWSK said...

semua alasan yang kamu kasi tu kan tebulawak akk setuju sgt. Akk kau ni pun br je kawin..n4 kawin telinga dan lali ngan soklan bl nak kwin even umur dah makin meningkat.
Dorang tau bukak mulut jer tp time kenduri duit riban2 smua kita yg kena keluar sendiri.
pastu plak tang nak enjoy selagi blum kawin akk setuju nau sbb akk ada tgk kwn2 akk yg kawin muda lum puas enjoy stil terbawak2 perangan bujang tu bl dah kwin..abes kucar kacir umah tangga dorang..

Anonymous said...

lelaki pun satu gak...
dia pun tk bagus..
bila kawin pandai pulak nk carik yang bagus..baguss jee...

Cik Miza said...

kalau alasan atas tu betoi, sanggup tunggu tubelawak then tawarkan diri jadi bini.

pepatungbiru said...

Hurk huh..semua lak dah nk jd bini tube..dan2 lar ramai pulak ppuan yg sggup tunggu tube kannnnnn..kah kah kah..

Achik said...

terbaiikkkk...he

Mizz Farah said...

hehe...kite sebaya laaa...25 taun.. ;p

Faezah Hannah Al Baj said...

emh. nak bg perabeh puas..sampei umuq 85 pon xkan puas..haha

nuralynZAKREE said...

laki tkpa kwen lmbat..haha...
:P

kyra said...

uiks....siap bg num fon agy,,kah3,,tawla terdesak nk kawen..haha...ambk num ni k...999...jgn lupa col keyh...hakhak

Miss 'U said...

jadi intinya belum nikah karena tak ada duit??
hueheheehehe....

Semoga dimudahkan urusan dan dilapangkan rezeki biar cepat kahwin ya bro... :D

Anonymous said...

http://handphonesreview.com/

Mutiara Bernilai said...

*gelak sorang2*

kudus je alasan kamu..

hiks2..

kahwin tu just ibarat pintu,
xperlu nak d perabes kan duet sgt2 ms nak kenduri nikah..
sbb bila dah masuk pintu tu..makin byak duit yg dperlukan..

nikah 2 mudah,
tp manusia ske yg gah2..

^__^

:: Bila N'Lela Tasuki menjadi Miss Cornfius........... said...

hahahaa...
da mcm adat..!! alasan bagai..!!
point x d duit... hahahaha..
ape sush bro... skang kan ade loan kawin...
hehehehehehhe

pch said...

betoi2...xdak duit dalam 14k 15k susah ooo nak kawen

JUALAN KOMPUTER TERMURAH..KUNJUNGI KOMPUTER FAIR TERKINI DI TEMPAT ANDA SEKARANG
SOFTWARE KEMBALIKAN DATA HILANG DALAM PENDRIVE ANDA

Anonymous said...

betul la aku pon setuju.....zaman muda la nk kena enjoy

Amalina dan Benda Kecil said...

video tu buat aku mencarut.

✿ gadis biasa ✿ said...

inchi tube...
saye single n available.heeeeee :D

Cik TeN10 said...

tipu lah kl kau cakap xda perasaan nk kawin.. kawan2 sebaya aku yg lg muda ni pun asyk dok sembang pasal kawin.. kawin.. and kawin.. mmg smpai tahap WAJIB kawin dh aku rasa..

pesanan dari pneaja : berhati2 dlm memilih pasangan

Anonymous said...

nanti sy g minang awk ye thru akak awak,bole??:)

AkuMuzikFilem said...

kahkah lawak la kamu ini. kawen awal la sedap, legi njoy dari kapel. boleh buat apa saja tanpa risiko. hehe. tapi point kau tentnag perempuan kena kekah tu betul la sangat. pastu mak bapak dia letak harga tinggi2 plak, tak sedar anak dia tu dah takde nilai. kasihan kat orang laki

dja_amiensukhri said...

saya nak kawen jugak.. hahaha..

bantalbucuk said...

haha..sabo jela..apa2 pon..semoga cepat dapat jodoh & kawin ye..amiinn...~ hehe ^_^

Goldroyalmint said...

Kalo ade duit pon beli emas dulu supaya duit boleh branak pinak pastu baru kawin
Salam emas & perak. Dinar Kulim & D'Ehsan untuk simpanan, pelaburan & koleksi peribadi
http://goldroyalmint.blogspot.com/

Aina said...

hehe murni sungguh niat hati penulis entry ni:)

zaman akak kawen dulu semua barang murah lagi.kalau ko tunggu 10 tahun lagik, mmm dengan minyak naik semua benda naik adusss makin ler fenin fenin kepala ko dik oiii.so, jgn tunggu lama2 tau nnt naik kematu, rambut pun boleh gugur!hehehe

Qaseh Qistina said...

hahaha..ok la tu laki umo 25 x kawen lg...tp mmg p mana pon org akan tanya sal kawen kn..hehehe..so, kumpul la duet byk2..xyah le nk grand sgt.buat yg mudah je..kn kn kn...=)

Azroy Kassim said...

pergh!! ingat murah ke nk kawi zmn skrg ni.. minah kilang pun demand smpi rm5000 tau...

Miss Meen said...

H0h0h0 ada alasan yang kat atas tuh b0ley diterima ^_^
Dan ada yang tak b0ley diterima ahaakzz ^_~
Betul sapa tak m0 kawen hahaa
Sume nak kawen tapi bila pikir perkara lepas kawen tue ..
Ad0iii ...^_^ tue jee laa jwabnya

Tapi murah rezeki taw kalu kawen...sentiasa dalam rahmat-Nya ^_^
Hihii...

kyra_G said...

di mana da kemahuan dicitu da jalan..
biar pandai menabung dr awl..t da duit soh jew mak cri pilihan masuk jew meminang..ehehe
enjoy mmg ley enjoy hehehe..xsalah..tp mnabung awal2 pown xsalah gak..mn taw tetiba nmpak yang bkenan..tatasusila pn ok..latar belakang pn cun..haihh xkn nk lpaskn heheehhe..

just bg pdapat jew=)
salam dr kyra_G=)

tiangyangberkata said...

haha....crayon jom kawen cm dlm vid tuwh...hahahaha....aku plan buat doa selamat n bg nasi lemak sorg satu je....hahaha....
alasan...
1)xd duit..
2)malu nak naik pelamin
3)kedekuwt
4)...aq x dpt pk lg....
hahaha....
btw chaiyok2 bro kumpul duit tu....ngehehe

n3scaf3_ais said...
This comment has been removed by the author.
n3scaf3_ais said...

Hahaha...That's right..tepat kat batang hidung aku jugak..padahal da gatai sangat dah nak berbini...hehehe..sesape(girl) nak sponsor aku kahwin,tinggalkan no korang kat aku eh...hehehe

Malaysiakini Kena Hacked??

P/s:-comment kat atas tersilap tulis..hehe

naa jaafar said...

one of the reason why I must read Tubelawak before I go to bed is

It makes me happy :D

Cik Feeyza said...

hahaha, mmg betul pn....
nak kawen xp x dew duit...kantoii sudah...!

La Ainaa~ said...

nk kawen tp x reti msak ....!!!
huihuhu

Anonymous said...

aku suka singgah, suka drop comment. tapi aku sendiri lupa aku drop kat entry mana.

the point is, jom kahwin.

SERIUS.

Hans Razali said...

fuih.apasal tak letak je no. fon betul? mst berderet:)HAHA

storyfromme said...

memang punca utama lelaki kahwin lambat sekarang sebab duit selain dari nak enjoy.

♥ norlida ♥ said...

hehhe..betul2..banyak betul lasannya! ^__^

YOUsoF said...

Jangan beri alasan tapi beri perasan.. ;DD

NurAfirah FieSwief MdLatif said...

dahulukan yg wajib...
sy x ske kenduri2 nie...
so pe kate tube lawak meh dtg minang ceq... (^_^)

cheetah said...

Saya dah ade wuit tp tade calon sbb calon lama curang time aku keje 6000km jawuh dari die. hihihih...giler sadis

Neddy Nadia Najib's said...

lelaki memang suka enjoy dulu.tp betul la tu,nnt kawen lps tu enjoy plk nk kne baling periuk ke?huhu.x pun lesung batu.. woah.. kejam tu =/ hoho

kumpul la duit,sikit2 lama2 jadi bukit,semoga mendapat jodoh dgn wanita yg solehah :)

♥sophie♥ said...

hahaha ade jew alasan,, jum kawen ngan saye jum,, hahahhaaha

Anonymous said...

ha btoi tu... :D

Hafidz said...

hahha..kawin la cepat lg byk dosa terhindar..hehe

✿ milly molly ✿ said...

mmg jwpn standard semua tu ! wt hangen je..

ade gak laki yg kate..
'kawin da, nikah je belum' hampas sungguh!

Kyky Violet said...

amboi, promote sugguh(no phone) haha ade la tue.. org korea pown sume kawen lmbt.. (eh, ade kaitan ke) ade2!

Triplei said...

aku dah 30 series pon susah nak jumpa jodoh..

amaL miNa said...

haha..bagos2..jujur pd dri sendri ..gud2 :D

Post a Comment

Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk