Sunday, April 10, 2011

antara alasan lelaki tidak berkahwin awal diusia muda

antara alasan lelaki tidak berkahwin awal diusia muda

tubelawak sebenarnya baru berumur 25 tahun.. tapi diusia ini, kalau pulang ke kampung atau berjumpa saudara mara di majlis perkahwinan (kenduri) pasti akan ada suara yang bertanya "hah.. hang bila lagi?" atau "abang kakak hang semua dah kahwin, hang bila pulak nak cukupkan korum ni?".. hehehe.. kadang-kadang menyampah jugak bila orang dok tanya-tanya macam tu.. tambah pulak bila tengok rakan-rakan yang mendirikan rumahtangga, memang terasa sayu la sebab aku masih tak nampak hala tuju aku untuk mendirikan rumah tangga.. 


sebenarnya aku bukan taknak berkahwin.. tapi aku tak puas enjoy lagi.. hehehe.. aku nak hidup bujang sampai puas dulu baru aku nak kahwin.. ya lah, orang cakap biar jahat masa muda takpa lagi daripada jahat masa tua, nanti anak bini terabai.. kah kah kah.. jadi biar aku explore hidup bujang ni sampai aku boring.. sebab tu aku tak kahwin lagi.. bila aku dah boring, aku akan carik la 'aweks' atau aku suruh ja mak aku carikkan bini untuk aku..

alasan kedua pula, aku tak kahwin sebab aku risau dalam pemilihan calon isteri ni.. zaman sekarang ni banyak perempuan liar.. mana tahu nanti aku kahwin, isteri aku tu dulu-dulu jenis selalu kena 'kekah' beramai-ramai.. wuuuiiii~ mintak simpang laaa.. jadi aku sangat berhati-hati ketika mencari pasangan.. sebab tu aku tak kahwin lagi..

alasan ketiga ialah aku masih muda.. aku tak ready lagi nak tanggung dosa isteri aku.. korang ingat senang ka nak jaga isteri.. semua salah laku baik buruk dia kita yang tanggung tau! nak kahwin ni kena cukup ilmu didada, baru boleh bimbing orang.. kalau diri sendiri pun terhoyong hayang lagi, masakan nak jaga anak orang?

alasan keempat aku pulak ialah aku nak kumpul duit banyak-banyak dulu.. ye la, kahwin boleh dikatakan sekali ja seumur hidup, mestila aku nak buat kenduri yang 'grand'.. tak best la kalau buat cincai-cincai ja.. kenduri kahwin tu kan hari bersejarah untuk aku, takkan aku nak cacatkan sejarah aku dengan kenduri cincai-cincai.. eyyy!! aku sunat dulu pun aku buat kenduri grand tau! kah kah kah..

dan alasan paling best ialah, dah tak sampai seru lagi buat macam mana.. jodoh maut ditangan tuhan.. kalau ada jodoh, ada la.. kalau takda, takda la.. lagipun sekarang ni aku malas lagi nak pikir pasal kahwin ni.. banyak lagi benda lain untuk aku pikirkan.. nanti kalau dah kahwin, nak kena pikir pasal anak-anak, pasal nafkah, pasal tu pasal ni.. adoiii~~ srabut weh! hehehe

err.. sebenarnya semua alasan-alasan yang aku bagitau tadi tu, alasan menipu untuk sedapkan cerita ja.. sebenarnya aku naaak sangat kahwin.. naaak sangat ada anak sendiri.. tapi... tapi..... tapi aku takdak duit!! kah kah kah.. orang lelaki memang selalu bagi alasan macam-macam kalau tak kahwin lagi.. tapi majoritinya ramai tak kahwin lagi sebab takdak duit!! betoi dak? kah kah kah..


p/s : kepada perempuan diluar sana yang masih single dan tak kesah dengan hadiah hantaran, sila hubungi tubelawak di talian 012-3456789.. nak pi masuk minang teruih!! kah kah kah.. kita buat kenduri cincai-cincai macam dalam video tu dahla~ ;)
Share This

146 comments:

  1. laki kawen lambat , tadehal laa
    huhu 25 baru :)
    ape2 pun smoga bertemu jodoh cepat hehe dan dpt yang terbaik. AMIN :)

    ReplyDelete
  2. czueka zulaikha : tima kasih doa ceq.. doa la bagi ceq cepat kaya sama.. boleh kawen cepat.. hahahaha..

    ReplyDelete
  3. betul sangat,bukannye xnak kawen..nk sesgt..tp duitnya xckup lg,ni duit hntaran dah macam org nk jual ank..blum lg yg laen2..jenuh weh nk cri duit,kumpul duit ckup2 dlu bru bleyh ckp pasal kwen..huhu..

    ReplyDelete
  4. selalu..itulah alasan yang betol!xde duit...kih3...

    ReplyDelete
  5. Aku taw hng tension nak cari awek..hahaha

    ReplyDelete
  6. membazir je kawen

    ReplyDelete
  7. kahkahakahkahkah...chaiyok kumpul duit banyak2!

    ReplyDelete
  8. izat : nak carik awek tu anytime ja.. petik jari..
    HAHAHAHHAHA... tapi nak kawin tu la masalah
    sikit, duit takdak :(

    ReplyDelete
  9. nak3..saya nak kawen..bayar mas kawen cukup..amik yg wajib je,,

    ReplyDelete
  10. Tu la pasal aku tanak kawin awal.. Sat g banyak masalah.. Hahaha.. *err, aku baru 22.. Perlu ke aku drop komen mcm nih..?? hahaha

    Moh le kite usha entry teman nih.. Tak kene bayo pun.. hahaha
    Hoit Bank Islam
    Teksi EVO
    Apabila Mat Indon Naik Bosan

    ReplyDelete
  11. zuk : good good.. kalau macam tu konfem kahwin awai
    takyah pening-pening si laki nak kumpui duit.. hahaa

    ayie : takpa.. nanti hang umur 25 26, mesti hang
    rasa tekanan gak bila orang dok tanya2.. hahaha..
    tambah pulak kawan-kawan hang semua dah kahwin..
    mesti rasa sunyi nak kahwin cepat :D

    ReplyDelete
  12. terbaek la...hikhik~~~~

    ReplyDelete
  13. selamat mencari pengantin baru~ =)

    ReplyDelete
  14. hehe . laki mmg suka cari alasan utk xnk kawin cepat .

    untuk tubelawak : cari duit eh . baru bole kawin . hehe

    ReplyDelete
  15. aku banyak duit. tapi aku still taknak kawen sebab aku nak pilih isteri yang tak gilekan duit aku :) aku nak cari isteri yang sayangkan aku tapi bukan duit aku.. hak hak hak

    ReplyDelete
  16. hahah..memang alasan yg munasabah..

    ReplyDelete
  17. alasan ketiga yang mahai tu... hehehe
    ni satu entry khas buat tubelawak.. hehehe
    semoga cepat bertemu jodoh.. http://sayasendiri2312.blogspot.com/2011/04/doa-nak-sangat2.html

    ReplyDelete
  18. like like.haha
    -kaios kalos

    ReplyDelete
  19. alasan semua boleh pakai Haha lelaki kalau kahwin lambat pun tak kesah, tapi kan kau baru 25 tahun, so kira mudaa lah tu Haha

    ReplyDelete
  20. u should my second latest entry!
    i tak kesah pon abamm pasal hantaran! muahahahahaha.

    saper tak nak kawin oi, aku yang pompuan pon nak kawin even muda lagik, tp ye laa, belom SERU! grr grr.

    ReplyDelete
  21. hahahaha terbaik~!!! lelaki mmg camtu... tapi siyes weh... kalo belum ada duit yang cukup baik jgn la kawen... tp jgn pulak jadikan benda tu alasan 'da kawen tp blum nikah' hehh

    ReplyDelete
  22. yezza.. main point tu la kene kumpul duit lu kan? hehe takpa2.. ada rezeki tu nti ade la.. x lari punye..

    ReplyDelete
  23. hahahahhaa..pandainyerw anak mama kah kah kah

    ReplyDelete
  24. haha~ betul~kalau sendiri makan pun sengkek,x kan nak tanggung anak orang ye tak?haha

    p/s : ko kan tak kesah bini takde dara?ok lah slalu kene kekah..baru senang nak masuk~oppps!ahaha



    http://www.dunialandax.com/2011/04/batu-pahat-ada-apa-best-ke.html

    ReplyDelete
  25. wah seru juga awa punya blog...nice...

    ReplyDelete
  26. pndai masak x ? kalau pndai, sy nak masuk minang! haahaha

    ReplyDelete
  27. ciss..25 muda g..bek ang g carik duit la dulu, aku yg pmpuan ni pun tgu cukup duit baru br cari bakal hubby..tp kalu dh gatai sangat..PA&MA kan ader..sure bule tulun anak omak nih..hak hak hak...

    ReplyDelete
  28. duit xde susah la...
    sume xdapat...
    termasuk la kawin...
    ehhhhehhe

    ReplyDelete
  29. kahkahkahkah~~akak pon kawen simple2..org minta 10k..akak minta 6k jek..tak heran pon..baju pengantin+pelamin+mak andam 1k jek..wuahhahha..simple n besa2...nak heran apa~~dari nak nanggung utang tak ttu pasai..biar simple asal selamat..wakkakkakka

    ReplyDelete
  30. nanti aku kahwin jemput datang ye :)

    ReplyDelete
  31. Excellent your Blog
    Greetings from Mar del Plata city.

    ReplyDelete
  32. kalo doit ada boleh la kawen awal, kang nak bg makan apa kat istri n anak2

    ReplyDelete
  33. oooo sbb tu eh laki xmo kawen awl..haha...

    ReplyDelete
  34. @anon 8.59
    "aku nak pilih isteri yang tak gilekan duit aku"

    bullshit la, ko nak cakap ni kan sbnrnya... "da kawen nnt jgn sibuk mintak duit aku" kan kan kan? dasar kedekut taik idung, depan member bole plak tabur duit... ngn bini sndiri
    duit RM50 wat belanja seminggu...

    oh, aku ckp ni base on pengalaman umah sewa, berjiran ngn pilot yg sayangkn $ dr bini. bila bini mtk $ belanja, pilot ckp cik bini sibuk berkira duit dia.. gila, gila

    -cewek

    ReplyDelete
  35. suruh lah mak ang cari kan bini utk ang..
    kalau nak kawin sgt, pinjam duit mak ang...
    nanti ganti la balik...hahaha..

    ReplyDelete
  36. tubelawak..jom kite kawen. nak?

    ReplyDelete
  37. HAHAHA!! ayat ni "nak kahwin ni kena cukup ilmu didada, baru boleh bimbing orang.. kalau diri sendiri pun terhoyong hayang lagi, masakan nak jaga anak orang?"
    membataskan aku nak kawen dgn anak org hehe Y.Y
    sabar ye sayang ;D

    ReplyDelete
  38. hahaha...lawak je..xpe2..sampai jOdOh kawen laju2..hOpefully tubelawak dapat jodOh yang terbaek ! nak kawen nnti jempOt tau !!!

    ReplyDelete
  39. haha..lwak jew ur story..but nice joke..huhu
    mga2 d p'cpatkn jodoh yew..dpat istri yg
    solehah wa musleh g2..huk3..da dpat nt, jgn bg alasan plak nk ngelak sunnah nabi 2 yew..hehe

    ReplyDelete
  40. hahahaha! hang neh lawak betul! gelak besar aku baca 2nd last statement tuh

    ReplyDelete
  41. kenduri makan bihun ja buleh dak sayang? haha

    ReplyDelete
  42. kalo aku la, aku xnk kawin lg kalo aku x berjaya dlm hidup lg.... kalo aku dah success dlm hidup, barulah aku rase dah bersedia untuk kawin.... xkn ko nk bawak bini ko hidup dlm keadaan kucar kacir kan?

    ReplyDelete
  43. buat loan ngn parent n parent mentua.. selamat dan di berkati woo..

    ReplyDelete
  44. lor sebaya la kita, jangan dok explore lelama zaman bujang ni, baru je minggu lepas member umur 32 bujang g, meninggal kena santau.kesian tak sempat nak rasa nikmat berumah tangga.

    ReplyDelete
  45. kawen kawen kawen..sna sni ckp sal kawen aih..blk kg pon kne dgr sal kawen..hoho..ter'emo plak..:P

    ReplyDelete
  46. haha.. xd calon ke? or crayon yg jual mahal ke? kalau tanya perempuan lain ni, confirm belambak yg nak. haha

    ReplyDelete
  47. Salam, mantopkan ilmu di dada dan kuatkan ekonomi, baru best nikah Yob!

    ReplyDelete
  48. haha.. beli tabung besar.. hari2 simpan syiling buat duit kenduri nanti ye.. :)

    ReplyDelete
  49. haha tu lah pikiq sangat nak enjoy, duit kau pun dah habes kat enjoy jelah.

    ReplyDelete
  50. ado org ckp lelaki umur 30 tahun still mudo lagi. yeke?

    ReplyDelete
  51. orang laki umur 40 thn pun muda lagi.skrg ni trend kawin lambat kot.Sy lak tak nak kawin sbb gigi sy belum tumbuh penuh lagi.dulu patah sebatang,nak tunggu tumbuh balik br kawin.Amacam tubelawak o.k tak alasan ni

    ReplyDelete
  52. wahwah mula2 tu alasan dia kemain lagi yee. haha

    ReplyDelete
  53. besday kita arini. tension woh dengar soklan camtuh.arini rasa dekat 20kali orang tanya bila nk kawin.duhhhhh

    ReplyDelete
  54. laa baru 25? muda lagi tu :D plus eh dosa mase muda? em kalau sempat hidup smpai ke tua tape bole tobat ni kalau ang esok lusa kojol, err nauzubillah.

    ReplyDelete
  55. haha..agak2 umur bape baru ley kawen ni ek

    ReplyDelete
  56. cantik nombor telepon bang?tersusun je dari 0 sampai 9..kah kah kah..

    biasa la tu..alasan yg sgt2 tipikal..dah cemuih org nak dengaq..huehuehue..

    ReplyDelete
  57. Hahahha drama king ;p
    pas nie tolong buat en3 nape mak ayh xnk kawen kn ank dara dorang, sdgkan ank dorang sendiri rquest nk kawen (*walaupun xda calon)...
    hahahah buat jgn xbuat (^_^)V

    ReplyDelete
  58. perempuan demand byk sgt...memang lerrr...

    ReplyDelete
  59. huhu...umo da 27 masih tak kawen lagi..cemna??

    ReplyDelete
  60. akan sampai seru nanti, insyaallah...

    ReplyDelete
  61. LELAKI
    nak cari pompuan yang tak kena kekah.
    tapi LAKI yang dok kekah pompuan..
    how come..huu

    ReplyDelete
  62. ya betul sgt..kalu ada byk duit kawen sepuluh kot..okeh..nasib bek boleh kawen 4 jew..so kawen 4 kot!!

    ReplyDelete
  63. kawin... kawin... aku pun ingin kawin, tapi tak punya duit. ya..., sabar lah. sambil usaha. jodoh di tangan Allah...

    ReplyDelete
  64. btoi sgt... takdak duit... tapi laki aku kawin masa umur 24... kesediaan utk menanggung sume menda yg ko cakap tu akan dtg lepas tu... sebab kematangan develop lebih berkesan lepas kawin... cuma iman mau kasi tebal la...

    duit? rajin2 semayang dhuha

    ReplyDelete
  65. best entry buat wen senyum sorang2 pepagi ni.. hahhahha.. agak2 bila nak kawin tu jempuat smeua tau haha semua followers laaa

    ReplyDelete
  66. hahah.. ok dah tu alasan baik punya...

    ReplyDelete
  67. sebenarnya kalo ikutkan alasan yg paling sesuai blm smpai waktunye lg ataupon dgn bhs lain blm smpai seru..kalo dh sampai waktu nye nnt allah kta jd ..jd la kawen tuuuu...

    ReplyDelete
  68. ermm.. kena manyak p.k mau kawen2 ni..
    huhuhuhuhuu.. xkot la..

    ReplyDelete
  69. agak2 ada yg dail number tu? hahahaha!

    ReplyDelete
  70. duit kalo tak disimpan, memang takkan ade nye..
    kan,kan,kan..?hehe ^_^

    ReplyDelete
  71. rasanya tubelawak dah sampai seru nak kawin dah ni..hehee

    ReplyDelete
  72. hehehhe...kawin mmg syok...tapi nikah ni susah skit dgn duit hntran melmbung tinggi...pmpoan skrg lak demand je lbh...kalo tinggi2 sgt tak payah nikah la.. kwin jer kat Chow Kit...hahahha..import ramai2 amoi dari Cina... baru RM120 tuk satu round hahahhaha....
    wa ckp ini mcm sbb pmpuan terlalu mendesak n demand .... bg dorg sedar skit....

    ReplyDelete
  73. haha...artikel yg paling jujur...pagi-pagi ni baca..

    ReplyDelete
  74. btl la..duit adalah problem nobr satu..

    kau adalah independent person cak bayngkan gaji 2000

    secara kasar*
    keta 500
    ruma sewa 200
    mak bapak 500
    ptpt-pu 150
    huha huha makan 300
    lain lain 150

    dpt saving 200 jak
    kos kawin 10000*

    10000/200=50
    50/12= 4 tahun lbh

    adoy!! tu pun klu gaji 2000, dn kos kwin 10000,..sure msti lgi tingi drpd tu..

    unless ada bantuan papamama, ataupun loan..(dammm hutang lagi..

    stressss...dn brtamba stress la lagi..

    as u said,ayie : takpa.. nanti hang umur 25 26, mesti hang
    rasa tekanan gak bila orang dok tanya2.. hahaha..
    tambah pulak kawan-kawan hang semua dah kahwin..
    mesti rasa sunyi nak kahwin cepat :D


    wanita, ibu ibu bapak bapak, fikir fikrkanla...!! dammm aku membebel..:)

    #kalau orng blh, apasal aku tak blh pulok!!

    ReplyDelete
  75. takpa.. kalo nawaitu dah da ada, rezeki akan hadir dgn sendirinya..

    kawin, murah rezeki
    ada anak, lagi murah² rezeki..taw~!

    ReplyDelete
  76. lelaki memang byk alasan kan. xpa2 paham dah. :)

    ReplyDelete
  77. aku rasa patut ada alasan keenam- belum akil baligh lagi..

    ReplyDelete
  78. ala... muda lagi la... tapi sunnah nabi tu kawen umur 25... heheh da2, g cari calon cepat.. nak tunggu duit cukup memang takkan cukup la kan... hihi

    ReplyDelete
  79. jgn anggap perkahwinan sebagai suatu perkara yg membebankan..

    ReplyDelete
  80. zaman la ni 25 tu muda sgt laa, jgn isau ao, rain bwu 18, tgu 5 taun lagi... kita dating naaa ..



    ngeeeee..

    ReplyDelete
  81. laki bile ajak kwen mcm2 alasan....tp,sbnrnye mmg xde dwet.ceh....time kaseh sbb jujur bg pihak lelaki...huhuuuuu......

    ReplyDelete
  82. tubelawak x yah kawen lagi senang...

    ReplyDelete
  83. Assalam... berkahwin (benikah) itu sunah nabi ! jangan nanti kawen lewat - dapat anak lewat... masa dah umor 55 anak baru nak masuk universiti - masa tu larat ker kerja kuat2 cari duit weih !

    Layanzzz ajer

    ReplyDelete
  84. hahahahahaha..... siap bagi no phone tu.... awat tak bagi alamat rumah sekali... boleh la awex2 yang berkenan tu masuk meminang tubelawak trus... hehehehe... macam cerita 3 abdul... hehehehe

    ReplyDelete
  85. Hahahah...Siap promote diri lagi....Ala...baru umur 25 tahun...lelaki belum matang lagi..kalau umur cam tu nak kawin..tunggu la..umur 27..baru okey...ada masa lagi tubelawak nak carik awek-awek yang masih kekal dara..hehehe..

    ReplyDelete
  86. semua alasan yang kamu kasi tu kan tebulawak akk setuju sgt. Akk kau ni pun br je kawin..n4 kawin telinga dan lali ngan soklan bl nak kwin even umur dah makin meningkat.
    Dorang tau bukak mulut jer tp time kenduri duit riban2 smua kita yg kena keluar sendiri.
    pastu plak tang nak enjoy selagi blum kawin akk setuju nau sbb akk ada tgk kwn2 akk yg kawin muda lum puas enjoy stil terbawak2 perangan bujang tu bl dah kwin..abes kucar kacir umah tangga dorang..

    ReplyDelete
  87. lelaki pun satu gak...
    dia pun tk bagus..
    bila kawin pandai pulak nk carik yang bagus..baguss jee...

    ReplyDelete
  88. kalau alasan atas tu betoi, sanggup tunggu tubelawak then tawarkan diri jadi bini.

    ReplyDelete
  89. Hurk huh..semua lak dah nk jd bini tube..dan2 lar ramai pulak ppuan yg sggup tunggu tube kannnnnn..kah kah kah..

    ReplyDelete
  90. hehe...kite sebaya laaa...25 taun.. ;p

    ReplyDelete
  91. emh. nak bg perabeh puas..sampei umuq 85 pon xkan puas..haha

    ReplyDelete
  92. uiks....siap bg num fon agy,,kah3,,tawla terdesak nk kawen..haha...ambk num ni k...999...jgn lupa col keyh...hakhak

    ReplyDelete
  93. jadi intinya belum nikah karena tak ada duit??
    hueheheehehe....

    Semoga dimudahkan urusan dan dilapangkan rezeki biar cepat kahwin ya bro... :D

    ReplyDelete
  94. http://handphonesreview.com/

    ReplyDelete
  95. *gelak sorang2*

    kudus je alasan kamu..

    hiks2..

    kahwin tu just ibarat pintu,
    xperlu nak d perabes kan duet sgt2 ms nak kenduri nikah..
    sbb bila dah masuk pintu tu..makin byak duit yg dperlukan..

    nikah 2 mudah,
    tp manusia ske yg gah2..

    ^__^

    ReplyDelete
  96. hahahaa...
    da mcm adat..!! alasan bagai..!!
    point x d duit... hahahaha..
    ape sush bro... skang kan ade loan kawin...
    hehehehehehhe

    ReplyDelete
  97. betul la aku pon setuju.....zaman muda la nk kena enjoy

    ReplyDelete
  98. inchi tube...
    saye single n available.heeeeee :D

    ReplyDelete
  99. tipu lah kl kau cakap xda perasaan nk kawin.. kawan2 sebaya aku yg lg muda ni pun asyk dok sembang pasal kawin.. kawin.. and kawin.. mmg smpai tahap WAJIB kawin dh aku rasa..

    pesanan dari pneaja : berhati2 dlm memilih pasangan

    ReplyDelete
  100. nanti sy g minang awk ye thru akak awak,bole??:)

    ReplyDelete
  101. kahkah lawak la kamu ini. kawen awal la sedap, legi njoy dari kapel. boleh buat apa saja tanpa risiko. hehe. tapi point kau tentnag perempuan kena kekah tu betul la sangat. pastu mak bapak dia letak harga tinggi2 plak, tak sedar anak dia tu dah takde nilai. kasihan kat orang laki

    ReplyDelete
  102. haha..sabo jela..apa2 pon..semoga cepat dapat jodoh & kawin ye..amiinn...~ hehe ^_^

    ReplyDelete
  103. Kalo ade duit pon beli emas dulu supaya duit boleh branak pinak pastu baru kawin
    Salam emas & perak. Dinar Kulim & D'Ehsan untuk simpanan, pelaburan & koleksi peribadi
    http://goldroyalmint.blogspot.com/

    ReplyDelete
  104. hehe murni sungguh niat hati penulis entry ni:)

    zaman akak kawen dulu semua barang murah lagi.kalau ko tunggu 10 tahun lagik, mmm dengan minyak naik semua benda naik adusss makin ler fenin fenin kepala ko dik oiii.so, jgn tunggu lama2 tau nnt naik kematu, rambut pun boleh gugur!hehehe

    ReplyDelete
  105. hahaha..ok la tu laki umo 25 x kawen lg...tp mmg p mana pon org akan tanya sal kawen kn..hehehe..so, kumpul la duet byk2..xyah le nk grand sgt.buat yg mudah je..kn kn kn...=)

    ReplyDelete
  106. pergh!! ingat murah ke nk kawi zmn skrg ni.. minah kilang pun demand smpi rm5000 tau...

    ReplyDelete
  107. H0h0h0 ada alasan yang kat atas tuh b0ley diterima ^_^
    Dan ada yang tak b0ley diterima ahaakzz ^_~
    Betul sapa tak m0 kawen hahaa
    Sume nak kawen tapi bila pikir perkara lepas kawen tue ..
    Ad0iii ...^_^ tue jee laa jwabnya

    Tapi murah rezeki taw kalu kawen...sentiasa dalam rahmat-Nya ^_^
    Hihii...

    ReplyDelete
  108. di mana da kemahuan dicitu da jalan..
    biar pandai menabung dr awl..t da duit soh jew mak cri pilihan masuk jew meminang..ehehe
    enjoy mmg ley enjoy hehehe..xsalah..tp mnabung awal2 pown xsalah gak..mn taw tetiba nmpak yang bkenan..tatasusila pn ok..latar belakang pn cun..haihh xkn nk lpaskn heheehhe..

    just bg pdapat jew=)
    salam dr kyra_G=)

    ReplyDelete
  109. haha....crayon jom kawen cm dlm vid tuwh...hahahaha....aku plan buat doa selamat n bg nasi lemak sorg satu je....hahaha....
    alasan...
    1)xd duit..
    2)malu nak naik pelamin
    3)kedekuwt
    4)...aq x dpt pk lg....
    hahaha....
    btw chaiyok2 bro kumpul duit tu....ngehehe

    ReplyDelete
  110. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  111. Hahaha...That's right..tepat kat batang hidung aku jugak..padahal da gatai sangat dah nak berbini...hehehe..sesape(girl) nak sponsor aku kahwin,tinggalkan no korang kat aku eh...hehehe

    Malaysiakini Kena Hacked??

    P/s:-comment kat atas tersilap tulis..hehe

    ReplyDelete
  112. one of the reason why I must read Tubelawak before I go to bed is

    It makes me happy :D

    ReplyDelete
  113. hahaha, mmg betul pn....
    nak kawen xp x dew duit...kantoii sudah...!

    ReplyDelete
  114. nk kawen tp x reti msak ....!!!
    huihuhu

    ReplyDelete
  115. aku suka singgah, suka drop comment. tapi aku sendiri lupa aku drop kat entry mana.

    the point is, jom kahwin.

    SERIUS.

    ReplyDelete
  116. fuih.apasal tak letak je no. fon betul? mst berderet:)HAHA

    ReplyDelete
  117. memang punca utama lelaki kahwin lambat sekarang sebab duit selain dari nak enjoy.

    ReplyDelete
  118. hehhe..betul2..banyak betul lasannya! ^__^

    ReplyDelete
  119. Jangan beri alasan tapi beri perasan.. ;DD

    ReplyDelete
  120. dahulukan yg wajib...
    sy x ske kenduri2 nie...
    so pe kate tube lawak meh dtg minang ceq... (^_^)

    ReplyDelete
  121. Saya dah ade wuit tp tade calon sbb calon lama curang time aku keje 6000km jawuh dari die. hihihih...giler sadis

    ReplyDelete
  122. lelaki memang suka enjoy dulu.tp betul la tu,nnt kawen lps tu enjoy plk nk kne baling periuk ke?huhu.x pun lesung batu.. woah.. kejam tu =/ hoho

    kumpul la duit,sikit2 lama2 jadi bukit,semoga mendapat jodoh dgn wanita yg solehah :)

    ReplyDelete
  123. hahaha ade jew alasan,, jum kawen ngan saye jum,, hahahhaaha

    ReplyDelete
  124. ha btoi tu... :D

    ReplyDelete
  125. hahha..kawin la cepat lg byk dosa terhindar..hehe

    ReplyDelete
  126. mmg jwpn standard semua tu ! wt hangen je..

    ade gak laki yg kate..
    'kawin da, nikah je belum' hampas sungguh!

    ReplyDelete
  127. amboi, promote sugguh(no phone) haha ade la tue.. org korea pown sume kawen lmbt.. (eh, ade kaitan ke) ade2!

    ReplyDelete
  128. aku dah 30 series pon susah nak jumpa jodoh..

    ReplyDelete
  129. haha..bagos2..jujur pd dri sendri ..gud2 :D

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates