Tuesday, May 17, 2011

perangai lelaki ketika bersama rakan dan kekasih

perangai lelaki ketika bersama rakan dan kekasih

adakah anda tahu, seorang lelaki apabila bersama dengan kekasih hatinya sebenarnya perangai berlainan apabila lelaki itu bersama dengan rakan-rakan? kebanyakan lelaki tak tunjuk perangai sebenar ketika bersama rakan-rakan dengan kekasih hatinya.. contohnya seperti aku sendiri, kalau dengan rakan-rakan, aku kuat menyumpah tapi kalau dengan awek, aku pijak semut pun tak mati.. kah kah kah.. dan yang paling majoritinya ialah lelaki tidak pandang awek hot lain ketika bersama kekasih hatinya tetapi apabila bersama rakan-rakan adalah sebaliknya.. 


inilah apa yang lelaki paham sesama lelaki.. jadi sekiranya seorang lelaki itu membawa kekasih berjumpa rakan-rakan pun, rakan-rakan boleh paham bahawa lelaki itu kena 'kontrol' perangai sikit depan kekasih hati.. ini bukanlah rahsia lelaki.. kaum wanita tidak perlu risau sekiranya suami atau teman lelaki anda berperangai lain macam ketika bersama rakan-rakan.. ini normal.. tapi pastikan teman lelaki atau suami anda berkawan dengan rakan yang baik..

kenapa rakan yang baik? contohnya kalau ada rakan aku gatal nak mengurat awek hot lain (sedangkan dia sudah beristeri), aku akan memarahinya.. tapi kalau setakat pandang jeling-jeling, itu adalah normal.. hahaha.. tapi ada juga manusia setan yang suka menghasut.. jadi kepada perempuan diluar sana, kenalilah pasangan anda dan rakan-rakan mereka sekiranya boleh.. untuk tidak membuang masa, aku nak kongsi antara perangai rakan-rakan aku yang tidak diketahui oleh teman wanita atau isteri mereka..

ada kawan aku sorang ni hensem, smart, rambut sentiasa terurus.. tapi bilik macam sarang tikus.. bau longkang.. kadang-kadang berak pun malas nak pam.. kah kah kah

ada kawan aku sorang ni kalau nak jumpak awek, wangi gilababy.. tapi sebenarnya masa dia keluar tu, dia tak mandi pun..

ada kawan aku sorang ni kalau bersama dengan awek, kontrol macho nak mampus.. tapi kalau kat rumah sewa, dia suka calit taik hidung kat tombol pintu dan kadang-kadang dia kentut dalam peti ais..

ada kawan aku sorang ni kalau awek dia call malam-malam, dia selalu jawab call tu buat suara lemah longlai kononnya tengah tidur.. padahal tengah main DOTA..

ada kawan aku sorang ni kalau dengan awek dia, segala-gala dia yang paling hebat, dia yang paling kuat, dia yang paling otai.. tapi kalau dengan rakan-rakan, dia la yang selalu kena 'bahan'..

ada kawan aku sorang ni kalau dengan awek dia, direct dia ja yang belanja awek dia, bagi itu bagi ini, semua sebab nak tunjuk yang dia BERduit la kononnya.. padahal balik rumah makan megi..

ada kawan aku sorang ni (mat kelabing la kononnya) pegi kelab naik motor parking jauh-jauh.. tapi cakap kat awek dia ada kawan datang hantar.. kah kah kah.. jatuh stended la mat kelabing naik motor..

Share This

128 comments:

  1. eeeeee kenapa lah korang ni perlu berpura-pura?

    oh trima kasih bagitau rahsia lelaki ni.

    ReplyDelete
  2. hahahahahhhaa..lelaki..biaselaaa..sayae suke lelaki yg jd diri dia sendiri..tak pura2 XD

    ReplyDelete
  3. oh cegini rupenye lelaki. hahahah

    ReplyDelete
  4. nice..huhu, cam betul jer...kah kah kah
    cam kelakar pon ader dgr kisah mber2 tubelawak nieh...huhuu

    ReplyDelete
  5. hahaha.. kantoi ngan awek, sendiri tanggung.

    tapi, perempuan tak perlu risau, lelaki kalau dah sayang awek, buat apa pun sanggup..

    ReplyDelete
  6. hahahaha main dota tapi cakap tengah tido!dem!hahahhahahaha

    ReplyDelete
  7. Lol..nak gelak smpai puas..macam2 perangai lelaki ney ek..next buat lah entri pasal pmpn lak cmne :p

    ReplyDelete
  8. HAHAHAH! lawak sangat yg tulisan hijau tu! sukasukasuka !! :D

    ReplyDelete
  9. lololololololololololololol...

    ReplyDelete
  10. hehe pernah juag terfikir dulu . kenapa mesti berbeza. tapi rasanya perempuan pun ada kot.

    ReplyDelete
  11. ee kawan2 u bole tahan selekeh gak an.haha

    ReplyDelete
  12. aduh macam fake je kalau asyik dok control ja. jgn la mcm tu. better tunjuklah perangai sbnr. kalau x mcm mana kaum perempuan nak terima korang seadanyaa kan? hmmm

    ReplyDelete
  13. sya taw..dlm byk2 tu..mst encik crayon ada jgk kn..ha3..

    ReplyDelete
  14. aku rasa2 entah2 perempuan pun lebih kurang je point-point yg last tu, heh

    ReplyDelete
  15. hahaha memang dasar lelaki la tuu . tapi asalkan dia setia okay la kan ? :)

    ReplyDelete
  16. gua tak. Gua rilek makan megi dengan awek. Gua rilek kentut dekat awek. Gua rilek usha bontot awek legging time dating..

    Sebab makwe gua steady. Jadi, kepada makwe-makwe diluar sana yang taknak pakwe menipu poyo, jadilah steady dengan pakwe...

    ReplyDelete
  17. Lu pecah lobang la Der...kalo smua pmpuan tau..kantoi la der hahhaha...harap awek baru aku tak tau hahaha

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. da tahu da perangai lelaki mcm ni . Jadi akan terima hakikat...

    ReplyDelete
  20. hahaha... aku xde pn nak kontrol2

    ReplyDelete
  21. laki pujaan saya depan depan bersiul kat pompuan len..ape kes ? hahaha

    dah phm da..

    ReplyDelete
  22. haha..kawan ke diri sendri nih??

    ReplyDelete
  23. hahahahahahahahaha. goodjob!

    ReplyDelete
  24. aiyaaaa...dah la bca entri sambil bfes....haha

    ReplyDelete
  25. haha, dah kawen nanti tau la macam mana si laki tu...hihihihi

    ReplyDelete
  26. hahaha...org pompuan ckp suka lelaki yg jd diri sendiri...tapi bile kt act macho2, romantik2, dieorg pun suka gak....hahaha

    ReplyDelete
  27. kah kah kah.. habis bocor rahsia

    "ada kawan aku sorang ni kalau awek dia call malam-malam, dia selalu jawab call tu buat suara lemah longlai kononnya tengah tidur.. padahal tengah main DOTA.."

    ReplyDelete
  28. eeuuwww!! selekeh bebenor your friend. agak-agak antara perangai yang you senaraikan tu, you buat yang mana satu eh? ;p

    ReplyDelete
  29. kakkakkakkka....dasar jantan rebutan la kohnonnya...kikiki.

    bley ke terus menerus idop cenggitu..WT...lallallal~~

    ReplyDelete
  30. bagaimana lak perempuan?? ;p

    ReplyDelete
  31. kah kah kah korek tahi idong eekkkk..tak senonoh tol huhuhu

    ReplyDelete
  32. Wow! mcm2 lelaki nih yeh? Agaknyer aku nengok artis Korea yg semat semacam tuh pon camni ke?

    ReplyDelete
  33. IMBA sungguh kenyataan en.tubelawak.. hahaha

    ReplyDelete
  34. hahahah apa kes suka calit taik hidung kat tombol pintu dan kadang-kadang dia kentut dalam peti ais.. tak tergapai akal aku kenapa dia wat camtu?

    ReplyDelete
  35. eeee....yeekkkkksss~~
    pakwe aku cmni gak ke??? isk3~

    ReplyDelete
  36. KAHKAHKAHKAH !!! Agak kurang sopan rahsia kawan tubelawak . KAHKAHKAH :D

    ReplyDelete
  37. haha kelakar lar.. memang ade mcm tu.

    ReplyDelete
  38. bf aku bab tengok pompuan, bersiul kat awek lain, semua tu dia tak kontrol. selamba badak ja depan aku.... akupun takda hal.... kekadang aku yang siap tanyakan no tepon pompuan tu bagi dia. he he....

    tapi bab sendawa ngan kentut memang dia supan sket. sendawa mesti bukak tingkap keta, buang angin kat luar. kalau dia nak kentut besar, dia suh aku tutup telinga kuat2 pastu bersumpah yang aku tak dengar apa2..... he he.... ngok ngek la kena bersumpah stiap kali dia kentut....

    ReplyDelete
  39. ko mesti yg kentut dlm peti ais tu kan?ahahahaha..sengal gile!

    tapi aku rasa pompuan pun ade jgk yg berbeza dari diri die yg sebenar bile dgn boifren..cer ko ulas pasal ni pulak..boleh?


    p/s:: apahal la ngek bno couple dlm vid tu cakap pasal lobang bontot? bunguks je..ahaha..

    ReplyDelete
  40. ttg en "farid kamil" pulak? semuanya "ttg kwn" je.... hahahahha

    ReplyDelete
  41. hahhaha..ngeng!!
    1 ja tips ni nak tgk laki tu kemas k x...
    waktu dia bukak kasut...tgk..dia susun x kasut...

    kalau kat tempat keja plak..
    tgk la sapa yg suka bancuh nescafe n malas nak basuh mug yg dia guna..kompom pemalas n tak terurus...hahahahha

    ReplyDelete
  42. nasib aku single... lau ade awek apa pun ta boleh....!! haha

    ReplyDelete
  43. mak aihhhhhhhhhh... hahahahaha

    ReplyDelete
  44. xmacho la kalau nak cover2 or control2 depan awek . . ape larh . tapi yg part kentut dlm fridge mmg lawak !

    ReplyDelete
  45. yang selalu kena bahan tu aku rasa cam ex aku ja. dy xde la citer dy hebat ke ape.
    tp bile tengok kat fesbuk, member2 dy selalu membahan dy kat wall.
    hahahah,

    ReplyDelete
  46. wa jarang control macho depan xbf wa..takder pekdah..hakshakshaks..

    ReplyDelete
  47. npe r laki sllu cam niey??pmpuan stie sgt..lau ngn mmber2 dye pown,,sure xde nye pndang laki len..

    ReplyDelete
  48. Betol2.. Pernah kuar ngn ex boyfriend. die bawak kawan die. Macam cilake punye pangai bile die ngn kawan die. huh..

    ReplyDelete
  49. kentut dlm peti ais tu yg xboleh blah tu. HAHA!

    ReplyDelete
  50. HAHA kisah kawan-kawan tu yang tak boleh blaaah :D

    ReplyDelete
  51. kalau dah kawen baru blh kenal. so, kalu kawen dgn duda, blh risik2 kat mek janda. tak byk, sikit pun blh bg hint kan :)

    ReplyDelete
  52. Walaupun kekasih wa serabai je .. wa sayang dia .. agaga!! takde kene mengene dengan this entry .. wahkahkah!!

    ReplyDelete
  53. siotz..je.. ni kalau gardish2.. yang berperangai sedemikian..mau saje di'clash'.. hahahha..

    ReplyDelete
  54. yang pasal dota tu ,serius kena tepek dekat aku dulu . lolz

    ReplyDelete
  55. Aku pun lelaki..Terasa gak :)

    ReplyDelete
  56. biase la ni..
    tpi my bf same jek prangai xde brubah2 prangai biar pun ngn sape2 dia kwn..
    but sal berkawan tu.. mmg kena spotcheck la..
    sumtimes kwn2 punca si dia jdi mkin gtal gak..
    tak dinafikan.. klau dpt kwn yg baik..
    jdi la baik..
    klau kwn nyer tu "nakal" so nakal la dia..
    huhuhuhuu..

    ReplyDelete
  57. ak rase pompan pon sama jugek la mcm ni..smua blakaon jer kuat..keke..

    ReplyDelete
  58. hahaha kantoi laa hang tulis nie :p

    ReplyDelete
  59. hahhahaa memang punnnnnnnn...

    ReplyDelete
  60. ha3.. burux bebenor yer perangai saim2 demo.. isyhh.. selok kawe suko.. =p

    ReplyDelete
  61. mmg, dah phm sgt da pangai laki nie. hahaha

    ReplyDelete
  62. sbb tu dpt beza..laki y betul2 syg awek die ke x ..:)

    ReplyDelete
  63. hehee...suka baca entri ni..betul tu..tapi bukan dak laki je perangai cmneh..dak pompuan pun lebih kurang je..contoh terdekat kawan-kawan di sekeliling saya..heee

    ReplyDelete
  64. haha..tapi ada gak yg depan kwan n awek, sama jek..mcm boifren sy..hahahaha

    ReplyDelete
  65. haha, kentut dalam peti ais x bole bla!
    tapi setuju lah pasal ini topic! :D

    ReplyDelete
  66. jgnlah aku jd gf slh sorg member ko tu haha

    ReplyDelete
  67. entry ni best!
    hampeh tul kentut lam peti ais.
    tuan blog ni menda plak la rahisanye

    ReplyDelete
  68. ahhh nape lelaki nak usha awek laen kalo dri sndri dah ade awek??
    kalo pompuan ade bf, jln pon strait je takde corner2 tade nk usha2 laki laen..huhuhu

    ReplyDelete
  69. hahaha eee ngumpat je keje ko ek

    ReplyDelete
  70. Lawak duh. Tapi rasanya perempuan laki pun sama, Control :)

    ReplyDelete
  71. kau pulak tergolong dalam kelompok yang mana satu ni, dude? aku tau... mesti kau jenis yang korek idung calit kat tombol pintu tu. yekkk!

    ReplyDelete
  72. hahahaha...macam ni pon ade ke?? haha;D klu eyka ade balak nti eyka akn ingat nasihat dkat atas! mecasihh! :) *clap2 hand..haha*

    ReplyDelete
  73. "ada kawan aku sorang ni kalau awek dia call malam-malam, dia selalu jawab call tu buat suara lemah longlai kononnya tengah tidur.. padahal tengah main DOTA.." mcm nak tembak je ..haihhhhhh

    ReplyDelete
  74. serious lawak!
    hehe..tapi macam betul pulak bila fikir balik ;)

    ReplyDelete
  75. gile tak senononh kawan2 ko hehehe..jgn la boipren aku gitu hahaha

    ReplyDelete
  76. Alhamdulillah, gua dapat bini EXTRA OK.
    Tiap kali keluar, tak payah nak ngada jadi orang lain, gua jadi gua je.
    Nampak awek hot, usha jelah.. bukan nak luak. Kadang tu, bini gua plak siap rekomen nak usha awek mana (tapi slalu gua buat2 tak bekenan la - hahaha).

    Bukan la bini gua encourage gua menggatal, tapi dia percaya. N dia dah kenal sangat, laki dia ni just suka tengok je.

    Well, laki2 kat luar sana - jadi jelah diri sendiri. Paling best, caru pasangan yang leh terima diri sendiri korang tu. Sampai bila leh tahan nak berlakon - Seminggu? Sebulan? Setahun? Lima Tahun?

    Pompuan2 kat luar sana plak, cuba korek cerita dari kawan2 + family dia, laki korang ni camne perangai sebenarnye. Kalau korang suka n leh terima bilik dia bau longkang, taik idung calit kat tombol pa semua tu - maknanya itulah soulmate korang.

    Sekian.

    ReplyDelete
  77. KANTOI sudahhhhh.. hahahhaaaa.. sudah tau sdah tau hahahaha...

    jadik pasni kalu pakwe wangi semacam tu tak mandi la tu hahahaa

    terbaru:
    1. GUA TAU GUA EMSEM BILE PAKAI SPEK jangan.jeles.okeh
    2. WOI MAKAN LA... GUA SUAP NI.
    3. Budak Celup 22
    4. JAHATNYA KAMU!!

    ReplyDelete
  78. HAHAHA, macam2. tapi, trimas untuk info :D

    ReplyDelete
  79. demm~nape kah rahsia2 tue sgt x snonoh?bahahaha..kentut dalam peti ais?motip??mst suke sebab nnti kentut xbau pon ek?ahaha

    http://bloknoktah.blogspot.com/2011/05/day-1-your-current-relationship-if.html

    ReplyDelete
  80. mcm2 perangai ghope nyer lelaki nih...janji maintain macho...sabor je la...

    ReplyDelete
  81. Hahhaa...0mang aiii p0wernya lelaki kan
    Tapi ITULAH HAKIKATNYA !!! ^_^
    Yup yang penting KENALILAH PASANGAN ANDA !!!
    Miss Meen setuju yang tue hehhe
    ^_^

    ReplyDelete
  82. LOL -,- . ni lah pangai laki .. heishhh!!

    ReplyDelete
  83. wehhh..nakheremm...marka aku lagu ni gak paa...

    ReplyDelete
  84. hahaha..tak senonoh la kawan2 anda..

    ReplyDelete
  85. boipren aku da kenal 8 taun..ckp je ape bende...mmg xkontrol lgsung..kentut selamba..korek idong calit sana sini..aku senang dgn dia sebab xpnh kontrol sngtla...mmg kelakar..tp setia...xpernah ade ati kt org lain...aku je kadang2 noty..hahaha...doakan kami ek..

    ReplyDelete
  86. i think whatever it is, just be urself..tp kadang2 klo ngan org baru susah sket..org slalu tekankan ngan 1st impression kn......aku slekah bile jupe tp kat umah sgt2 laa kemas..hahaha...

    nice entry man...

    ReplyDelete
  87. wah bocor rhsia org laki eh..tp point ke-2 tu penah ada kt mmber ppuan aku..nk kuar gan pkwe ni, ptot la x bersiap awl,upenya dia men tukr baju n sembur myk wangi je..huhu..tp da slmt kawen da skg..hrp prangai cmtu xd lg..

    ReplyDelete
  88. BTOL SGT TUH.. SYE STUJU... SUKER ENTRY NIE...

    ReplyDelete
  89. lebih baik jd diri sendiri je sbb lambat laun awek2 tu akan tau gak. :p

    ReplyDelete
  90. best! tp syukur sebab da kenal hubby kite cmne,, n ley trime dy seadanye.. coz diri nie bukn perfect pon.. heheh

    ReplyDelete
  91. ada kawan aku sorang ni kalau awek dia call malam-malam, dia selalu jawab call tu buat suara lemah longlai kononnya tengah tidur.. padahal tengah main DOTA..

    -perempuan pun buat.lagi-lagi time tengah main jojo's fashion show 2-

    bukan kite tau!

    ReplyDelete
  92. hahaha...main dota...xley bla tol...hahaha...buat2 ngntuk~

    ReplyDelete
  93. HAHAH,,,itu lah lelaki,,,
    bila dgn kita,,syp je,,bila dgn kwan2,,
    fuh,,,tak da snyp nye!

    ReplyDelete
  94. MEMANG BETUL PUN SEMUA LELAKI MCM TU.. HEEE.. BARU ADA RASA ENJOY DGN KAWAN KAN.... HEE.. TAK KAN DGN AWEK NAK GILA2 HEE..

    ReplyDelete
  95. (--___--'')

    aiyoooo~ mcm tu kah meh~

    ta pcaya o?

    ReplyDelete
  96. pempuan pun same jerk..ngeh3

    ReplyDelete
  97. saya suka pd sikap kamu yang btoi n bkn pd puraan sahaja:) oppss ayat ;)

    ReplyDelete
  98. ermm rasanya, sendiri yg slalu wat camtu depan psangan..keh3...

    ReplyDelete
  99. haha sokong sangat! ex i dgn i pendiam nak mati. lemah lembut. ckap pun mak ai softspoken gilababy. tapi rupe2nye dgn pmpn len bnyk ckp xberhenti.

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates