Tuesday, May 17, 2011

perangai lelaki ketika bersama rakan dan kekasih

adakah anda tahu, seorang lelaki apabila bersama dengan kekasih hatinya sebenarnya perangai berlainan apabila lelaki itu bersama dengan rakan-rakan? kebanyakan lelaki tak tunjuk perangai sebenar ketika bersama rakan-rakan dengan kekasih hatinya.. contohnya seperti aku sendiri, kalau dengan rakan-rakan, aku kuat menyumpah tapi kalau dengan awek, aku pijak semut pun tak mati.. kah kah kah.. dan yang paling majoritinya ialah lelaki tidak pandang awek hot lain ketika bersama kekasih hatinya tetapi apabila bersama rakan-rakan adalah sebaliknya.. 


inilah apa yang lelaki paham sesama lelaki.. jadi sekiranya seorang lelaki itu membawa kekasih berjumpa rakan-rakan pun, rakan-rakan boleh paham bahawa lelaki itu kena 'kontrol' perangai sikit depan kekasih hati.. ini bukanlah rahsia lelaki.. kaum wanita tidak perlu risau sekiranya suami atau teman lelaki anda berperangai lain macam ketika bersama rakan-rakan.. ini normal.. tapi pastikan teman lelaki atau suami anda berkawan dengan rakan yang baik..

kenapa rakan yang baik? contohnya kalau ada rakan aku gatal nak mengurat awek hot lain (sedangkan dia sudah beristeri), aku akan memarahinya.. tapi kalau setakat pandang jeling-jeling, itu adalah normal.. hahaha.. tapi ada juga manusia setan yang suka menghasut.. jadi kepada perempuan diluar sana, kenalilah pasangan anda dan rakan-rakan mereka sekiranya boleh.. untuk tidak membuang masa, aku nak kongsi antara perangai rakan-rakan aku yang tidak diketahui oleh teman wanita atau isteri mereka..

ada kawan aku sorang ni hensem, smart, rambut sentiasa terurus.. tapi bilik macam sarang tikus.. bau longkang.. kadang-kadang berak pun malas nak pam.. kah kah kah

ada kawan aku sorang ni kalau nak jumpak awek, wangi gilababy.. tapi sebenarnya masa dia keluar tu, dia tak mandi pun..

ada kawan aku sorang ni kalau bersama dengan awek, kontrol macho nak mampus.. tapi kalau kat rumah sewa, dia suka calit taik hidung kat tombol pintu dan kadang-kadang dia kentut dalam peti ais..

ada kawan aku sorang ni kalau awek dia call malam-malam, dia selalu jawab call tu buat suara lemah longlai kononnya tengah tidur.. padahal tengah main DOTA..

ada kawan aku sorang ni kalau dengan awek dia, segala-gala dia yang paling hebat, dia yang paling kuat, dia yang paling otai.. tapi kalau dengan rakan-rakan, dia la yang selalu kena 'bahan'..

ada kawan aku sorang ni kalau dengan awek dia, direct dia ja yang belanja awek dia, bagi itu bagi ini, semua sebab nak tunjuk yang dia BERduit la kononnya.. padahal balik rumah makan megi..

ada kawan aku sorang ni (mat kelabing la kononnya) pegi kelab naik motor parking jauh-jauh.. tapi cakap kat awek dia ada kawan datang hantar.. kah kah kah.. jatuh stended la mat kelabing naik motor..



SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
128 Comments
Comments


128 comments:

Aimi Dayana Bahari said...

eeeeee kenapa lah korang ni perlu berpura-pura?

oh trima kasih bagitau rahsia lelaki ni.

TinaSofea said...

hahahahahhhaa..lelaki..biaselaaa..sayae suke lelaki yg jd diri dia sendiri..tak pura2 XD

nohfee said...

oh cegini rupenye lelaki. hahahah

Tao | Slayerz said...

nice..huhu, cam betul jer...kah kah kah
cam kelakar pon ader dgr kisah mber2 tubelawak nieh...huhuu

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. kantoi ngan awek, sendiri tanggung.

tapi, perempuan tak perlu risau, lelaki kalau dah sayang awek, buat apa pun sanggup..

syana mizwateva said...

hehe..nice secret...:)

Izat Tarmizi said...

hahahaha main dota tapi cakap tengah tido!dem!hahahhahahaha

amy azuha said...

Lol..nak gelak smpai puas..macam2 perangai lelaki ney ek..next buat lah entri pasal pmpn lak cmne :p

nfdeeda_zubir said...

perghh..kentut dalam peti ais

Neddy Nadia Najib's said...

HAHAHAH! lawak sangat yg tulisan hijau tu! sukasukasuka !! :D

soooooour said...

lololololololololololololol...

miss.Addin said...

hehe pernah juag terfikir dulu . kenapa mesti berbeza. tapi rasanya perempuan pun ada kot.

atiqa aris said...

ee kawan2 u bole tahan selekeh gak an.haha

wannurfazrini said...

aduh macam fake je kalau asyik dok control ja. jgn la mcm tu. better tunjuklah perangai sbnr. kalau x mcm mana kaum perempuan nak terima korang seadanyaa kan? hmmm

Anonymous said...

sya taw..dlm byk2 tu..mst encik crayon ada jgk kn..ha3..

nama.aku.lynn said...

semua point memang LOL! ;))

Izat Tarmizi said...

en crayon lah yang busuk tu

crayon said...

HAHAHAHAHAHAHAH... shhhh..

Hasrol Nizam said...

aku rasa2 entah2 perempuan pun lebih kurang je point-point yg last tu, heh

atiqa :) said...

hahaha memang dasar lelaki la tuu . tapi asalkan dia setia okay la kan ? :)

Mat said...

gua tak. Gua rilek makan megi dengan awek. Gua rilek kentut dekat awek. Gua rilek usha bontot awek legging time dating..

Sebab makwe gua steady. Jadi, kepada makwe-makwe diluar sana yang taknak pakwe menipu poyo, jadilah steady dengan pakwe...

LaNgIt yAnG iNdAh,aWan YaNg MeNdUnG said...

Lu pecah lobang la Der...kalo smua pmpuan tau..kantoi la der hahhaha...harap awek baru aku tak tau hahaha

tikakucutkacat said...
This comment has been removed by the author.
SaYraH WonDerLanD said...

da tahu da perangai lelaki mcm ni . Jadi akan terima hakikat...

Faiz Tapit said...

hahaha... aku xde pn nak kontrol2

~syue~ said...

laki pujaan saya depan depan bersiul kat pompuan len..ape kes ? hahaha

dah phm da..

Wahidah said...

just be urself...:)

Yuyu Musa said...

haha..kawan ke diri sendri nih??

ahfat said...

hahahahahahahahaha. goodjob!

♥ AMOYELLA said...

aiyaaaa...dah la bca entri sambil bfes....haha

ramizah said...

haha, dah kawen nanti tau la macam mana si laki tu...hihihihi

acap said...

hahaha...org pompuan ckp suka lelaki yg jd diri sendiri...tapi bile kt act macho2, romantik2, dieorg pun suka gak....hahaha

Lagenda said...

kah kah kah.. habis bocor rahsia

"ada kawan aku sorang ni kalau awek dia call malam-malam, dia selalu jawab call tu buat suara lemah longlai kononnya tengah tidur.. padahal tengah main DOTA.."

miss enigma said...

eeuuwww!! selekeh bebenor your friend. agak-agak antara perangai yang you senaraikan tu, you buat yang mana satu eh? ;p

CintaZulaikha said...

kakkakkakkka....dasar jantan rebutan la kohnonnya...kikiki.

bley ke terus menerus idop cenggitu..WT...lallallal~~

--as-- said...

bagaimana lak perempuan?? ;p

farah wahedda said...

kah kah kah korek tahi idong eekkkk..tak senonoh tol huhuhu

Syamimie Nasrin said...

Wow! mcm2 lelaki nih yeh? Agaknyer aku nengok artis Korea yg semat semacam tuh pon camni ke?

Datok said...

IMBA sungguh kenyataan en.tubelawak.. hahaha

Kashakay88 said...

hahahah apa kes suka calit taik hidung kat tombol pintu dan kadang-kadang dia kentut dalam peti ais.. tak tergapai akal aku kenapa dia wat camtu?

ezaty anuar said...

eeee....yeekkkkksss~~
pakwe aku cmni gak ke??? isk3~

rNesZaiNe said...

KAHKAHKAHKAH !!! Agak kurang sopan rahsia kawan tubelawak . KAHKAHKAH :D

Shaherah said...

haha kelakar lar.. memang ade mcm tu.

cikpia said...

bf aku bab tengok pompuan, bersiul kat awek lain, semua tu dia tak kontrol. selamba badak ja depan aku.... akupun takda hal.... kekadang aku yang siap tanyakan no tepon pompuan tu bagi dia. he he....

tapi bab sendawa ngan kentut memang dia supan sket. sendawa mesti bukak tingkap keta, buang angin kat luar. kalau dia nak kentut besar, dia suh aku tutup telinga kuat2 pastu bersumpah yang aku tak dengar apa2..... he he.... ngok ngek la kena bersumpah stiap kali dia kentut....

♥CIK SHA♥ said...

ko mesti yg kentut dlm peti ais tu kan?ahahahaha..sengal gile!

tapi aku rasa pompuan pun ade jgk yg berbeza dari diri die yg sebenar bile dgn boifren..cer ko ulas pasal ni pulak..boleh?


p/s:: apahal la ngek bno couple dlm vid tu cakap pasal lobang bontot? bunguks je..ahaha..

IeRa said...

HUHUHU..^^'
setuju2!

Wuucin said...

ttg en "farid kamil" pulak? semuanya "ttg kwn" je.... hahahahha

Afuan Shah said...

hahhaha..ngeng!!
1 ja tips ni nak tgk laki tu kemas k x...
waktu dia bukak kasut...tgk..dia susun x kasut...

kalau kat tempat keja plak..
tgk la sapa yg suka bancuh nescafe n malas nak basuh mug yg dia guna..kompom pemalas n tak terurus...hahahahha

Encik Bedak Sejuk said...

nasib aku single... lau ade awek apa pun ta boleh....!! haha

miRa'e said...

mak aihhhhhhhhhh... hahahahaha

FaiE said...

xmacho la kalau nak cover2 or control2 depan awek . . ape larh . tapi yg part kentut dlm fridge mmg lawak !

Ana Farhana said...

hahaha....kelakar....

RIAN said...

yang selalu kena bahan tu aku rasa cam ex aku ja. dy xde la citer dy hebat ke ape.
tp bile tengok kat fesbuk, member2 dy selalu membahan dy kat wall.
hahahah,

! Nurida Ardy said...

wa jarang control macho depan xbf wa..takder pekdah..hakshakshaks..

myera amira said...

npe r laki sllu cam niey??pmpuan stie sgt..lau ngn mmber2 dye pown,,sure xde nye pndang laki len..

MR. SYAH said...

hahahahha...

Nadia H. said...

haha ngeng..

Anitafasha said...

Betol2.. Pernah kuar ngn ex boyfriend. die bawak kawan die. Macam cilake punye pangai bile die ngn kawan die. huh..

Alin said...

kentut dlm peti ais tu yg xboleh blah tu. HAHA!

Syera Khalid said...

HAHA kisah kawan-kawan tu yang tak boleh blaaah :D

Prince_5837 said...

kalau dah kawen baru blh kenal. so, kalu kawen dgn duda, blh risik2 kat mek janda. tak byk, sikit pun blh bg hint kan :)

☼ r A t U ● t U r Q u o i S e ☼ said...

Walaupun kekasih wa serabai je .. wa sayang dia .. agaga!! takde kene mengene dengan this entry .. wahkahkah!!

-xdeath said...

siotz..je.. ni kalau gardish2.. yang berperangai sedemikian..mau saje di'clash'.. hahahha..

apishz said...

yang pasal dota tu ,serius kena tepek dekat aku dulu . lolz

abutalib said...

Aku pun lelaki..Terasa gak :)

iNNrPeAcE said...

biase la ni..
tpi my bf same jek prangai xde brubah2 prangai biar pun ngn sape2 dia kwn..
but sal berkawan tu.. mmg kena spotcheck la..
sumtimes kwn2 punca si dia jdi mkin gtal gak..
tak dinafikan.. klau dpt kwn yg baik..
jdi la baik..
klau kwn nyer tu "nakal" so nakal la dia..
huhuhuhuu..

achik ezam said...

terbaek!

Sollehudin Sapari said...

ak rase pompan pon sama jugek la mcm ni..smua blakaon jer kuat..keke..

Kazen said...

hahaha kantoi laa hang tulis nie :p

juelee said...

hahhahaa memang punnnnnnnn...

✿ YaYa ✿ said...

ha3.. burux bebenor yer perangai saim2 demo.. isyhh.. selok kawe suko.. =p

dLa said...

mmg, dah phm sgt da pangai laki nie. hahaha

@xiM said...

suka entri ni1!!

Nonie said...

sbb tu dpt beza..laki y betul2 syg awek die ke x ..:)

mengenaldiri said...

kelakar! hehe

ada dania said...

hehee...suka baca entri ni..betul tu..tapi bukan dak laki je perangai cmneh..dak pompuan pun lebih kurang je..contoh terdekat kawan-kawan di sekeliling saya..heee

KinosKoko said...

haha..tapi ada gak yg depan kwan n awek, sama jek..mcm boifren sy..hahahaha

rafiqa said...

haha, kentut dalam peti ais x bole bla!
tapi setuju lah pasal ini topic! :D

[sutera kasih] said...

jgnlah aku jd gf slh sorg member ko tu haha

misz farahniza said...

kah3..
tak senonoh....

manjeamusyuk said...

entry ni best!
hampeh tul kentut lam peti ais.
tuan blog ni menda plak la rahisanye

Senorita Nadira said...

ahhh nape lelaki nak usha awek laen kalo dri sndri dah ade awek??
kalo pompuan ade bf, jln pon strait je takde corner2 tade nk usha2 laki laen..huhuhu

mushroom said...

hahaha eee ngumpat je keje ko ek

Farah Nordin said...

Lawak duh. Tapi rasanya perempuan laki pun sama, Control :)

maPieCeoFarT said...

kau pulak tergolong dalam kelompok yang mana satu ni, dude? aku tau... mesti kau jenis yang korek idung calit kat tombol pintu tu. yekkk!

zmah said...

Akak suka entry ini.

eyka said...

hahahaha...macam ni pon ade ke?? haha;D klu eyka ade balak nti eyka akn ingat nasihat dkat atas! mecasihh! :) *clap2 hand..haha*

FM said...

en tube pulak mcm mana?

Khairul Antasha said...

"ada kawan aku sorang ni kalau awek dia call malam-malam, dia selalu jawab call tu buat suara lemah longlai kononnya tengah tidur.. padahal tengah main DOTA.." mcm nak tembak je ..haihhhhhh

Azie Azman said...

serious lawak!
hehe..tapi macam betul pulak bila fikir balik ;)

+akufobia+ said...

haha.apa ke apa la.

Freaky said...

haha gile dasyat kawan kau.. sakit perot aku gelak

Elemen Kemewahan dalam Cerita melayu

UyaRayza said...

gile tak senononh kawan2 ko hehehe..jgn la boipren aku gitu hahaha

Hazard Ali said...

Alhamdulillah, gua dapat bini EXTRA OK.
Tiap kali keluar, tak payah nak ngada jadi orang lain, gua jadi gua je.
Nampak awek hot, usha jelah.. bukan nak luak. Kadang tu, bini gua plak siap rekomen nak usha awek mana (tapi slalu gua buat2 tak bekenan la - hahaha).

Bukan la bini gua encourage gua menggatal, tapi dia percaya. N dia dah kenal sangat, laki dia ni just suka tengok je.

Well, laki2 kat luar sana - jadi jelah diri sendiri. Paling best, caru pasangan yang leh terima diri sendiri korang tu. Sampai bila leh tahan nak berlakon - Seminggu? Sebulan? Setahun? Lima Tahun?

Pompuan2 kat luar sana plak, cuba korek cerita dari kawan2 + family dia, laki korang ni camne perangai sebenarnye. Kalau korang suka n leh terima bilik dia bau longkang, taik idung calit kat tombol pa semua tu - maknanya itulah soulmate korang.

Sekian.

Piah Becok said...

KANTOI sudahhhhh.. hahahhaaaa.. sudah tau sdah tau hahahaha...

jadik pasni kalu pakwe wangi semacam tu tak mandi la tu hahahaa

terbaru:
1. GUA TAU GUA EMSEM BILE PAKAI SPEK jangan.jeles.okeh
2. WOI MAKAN LA... GUA SUAP NI.
3. Budak Celup 22
4. JAHATNYA KAMU!!

fatien ! said...

HAHAHA, macam2. tapi, trimas untuk info :D

rebecca melessa said...

demm~nape kah rahsia2 tue sgt x snonoh?bahahaha..kentut dalam peti ais?motip??mst suke sebab nnti kentut xbau pon ek?ahaha

http://bloknoktah.blogspot.com/2011/05/day-1-your-current-relationship-if.html

Cik MurNi WaNis said...

mcm2 perangai ghope nyer lelaki nih...janji maintain macho...sabor je la...

Miss Meen said...

Hahhaa...0mang aiii p0wernya lelaki kan
Tapi ITULAH HAKIKATNYA !!! ^_^
Yup yang penting KENALILAH PASANGAN ANDA !!!
Miss Meen setuju yang tue hehhe
^_^

. said...

LOL -,- . ni lah pangai laki .. heishhh!!

yuyun said...

wehhh..nakheremm...marka aku lagu ni gak paa...

itiey quantown said...

opss,,
kAnt0i sUdAa~~
hE3..

senydream said...

hehe...ada logiknyer seh..;)

nona hidayah said...

hahaha..tak senonoh la kawan2 anda..

Leeya Asuri Lee said...

boipren aku da kenal 8 taun..ckp je ape bende...mmg xkontrol lgsung..kentut selamba..korek idong calit sana sini..aku senang dgn dia sebab xpnh kontrol sngtla...mmg kelakar..tp setia...xpernah ade ati kt org lain...aku je kadang2 noty..hahaha...doakan kami ek..

Nurul Ezra said...

hahaha.. xleh bla betul!

pilotHans said...

i think whatever it is, just be urself..tp kadang2 klo ngan org baru susah sket..org slalu tekankan ngan 1st impression kn......aku slekah bile jupe tp kat umah sgt2 laa kemas..hahaha...

nice entry man...

~aYeeN & SuE~ said...

wah bocor rhsia org laki eh..tp point ke-2 tu penah ada kt mmber ppuan aku..nk kuar gan pkwe ni, ptot la x bersiap awl,upenya dia men tukr baju n sembur myk wangi je..huhu..tp da slmt kawen da skg..hrp prangai cmtu xd lg..

combi said...

haha..ngeng betol !

Choc_Strawberry said...

BTOL SGT TUH.. SYE STUJU... SUKER ENTRY NIE...

nanahanah said...

lebih baik jd diri sendiri je sbb lambat laun awek2 tu akan tau gak. :p

Atie iskandar said...

best! tp syukur sebab da kenal hubby kite cmne,, n ley trime dy seadanye.. coz diri nie bukn perfect pon.. heheh

muhamad hanif said...

HAHAHHAH ! memang cilaka siot..

Izbeta Shyah said...

kah kah kah, nak mati gelak.!

mira said...

ada kawan aku sorang ni kalau awek dia call malam-malam, dia selalu jawab call tu buat suara lemah longlai kononnya tengah tidur.. padahal tengah main DOTA..

-perempuan pun buat.lagi-lagi time tengah main jojo's fashion show 2-

bukan kite tau!

adib syazwan said...

hahaha...main dota...xley bla tol...hahaha...buat2 ngntuk~

Nazifah said...

hahaha...mira..betul 2...

fafa_tein said...

HAHAH,,,itu lah lelaki,,,
bila dgn kita,,syp je,,bila dgn kwan2,,
fuh,,,tak da snyp nye!

SaveTheWorld said...

MEMANG BETUL PUN SEMUA LELAKI MCM TU.. HEEE.. BARU ADA RASA ENJOY DGN KAWAN KAN.... HEE.. TAK KAN DGN AWEK NAK GILA2 HEE..

Uwais Al Qarni Bin Mohd Isa said...

haha..gempak r kawan2 ang...

raima said...

(--___--'')

aiyoooo~ mcm tu kah meh~

ta pcaya o?

Tahu Bulat said...

Mantap ya...

eta said...

pempuan pun same jerk..ngeh3

Pojiekyra said...

saya suka pd sikap kamu yang btoi n bkn pd puraan sahaja:) oppss ayat ;)

faizzati said...

haha... lawak...

Miss Butang said...

hihih..betol2..setuju.. :D

hOney n' cLOver said...

ermm rasanya, sendiri yg slalu wat camtu depan psangan..keh3...

♥BELLALICIOUS♥ said...

haha sokong sangat! ex i dgn i pendiam nak mati. lemah lembut. ckap pun mak ai softspoken gilababy. tapi rupe2nye dgn pmpn len bnyk ckp xberhenti.

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk