Monday, October 25, 2010

fida aishah dan teori konspirasi

ini bukanlah entri konspirasi berkaitan the new world order.. tapi aku menulis hari ini kerana timbul curiga dan timbul persoalan terhadap seorang blogger yang menjadi konspirasi.. kah kah kah.. disebabkan dulu aku pernah buat entry khas untuk fida aishah, jadi ramai blogger yang lain bertanya kepada aku, siapa fida aishah? jawapan aku ialah aku tak kenal dia langsung.. aku sekadar menyukai penulisan dia dan aku teruja mendengar lagu-lagu yang kononnya dimainkan oleh fida di blognya..


walaupun aku meminati penulisan fida aishah, tapi masih timbul curiga didalam hati kecik aku ni yang mengatakan fida aishah ini adalah blogger yang berselindung di sebalik identiti sebenar.. atau dalam erti kata lain, fida adalah fake person di internet.. bukan niat nak dengki atau menjatuhkan fida.. entry seperti ini sudah pasti akan menaikkan lagi nama fida aishah kan? ehehehe.. kenapa aku kata begitu? ada banyak alibi yang boleh dikaitkan..

aku pernah mendengar suara fida sebelum ini.. memang betul sama seperti yang dikatakan oleh fida di dalam blognya bahawa dia bercakap perlahan seperti berbisik (whisper).. kalau fida sendiri takmau menjawab persoalan ini, sesiapa saja yang mengenali fida pun boleh tolong jawabkan (tapi kalau anonymous aku tak layan) kah kah kah.. lagipun persoalan ini telah diajukan kepada aku oleh ramai blogger lain.. mungkin ramai yang tidak berani untuk mempersoal manusia yang majoriti berpihak kepadanya.. 

 (klik untuk gambar gergasi)

aku bukanlah manusia yang suka memendam rasa.. aku memang suka direct to the point.. realiti pun kalau aku nak maki, aku akan maki terus aku takkan pendam-pendam.. kah kah kah.. jadi ada sesiapa boleh menjawab konspirasi fida aishah ini? ataupun fida aishah sendiri yang mewujudkan konspirasi untuk dijadikan konspirasi? siapa tahu? yang paling lawaknya ialah fida mengaku pelakon wanita korea "kim hyun joo" itu adalah dia yang sebenar.. kah kah kah..

ada hasil seni orang lain yang fida letak dalam blog dia (rasanya fida nak tunjuk macam hasil seni itu dihasilkan oleh fida) tapi dia tak credit kat orang tu.. kalau aku, mesti aku kecik hati.. jadi fida, maafkan aku ya sebab menyemarakkan lagi keadaan.. tapi takpa, kau akan bertambah femes lepas ni.. auwwww.. aku tetap sokong penulisan kau.. cuma aku tak sokong personaliti kau yang banyak putar alam..

video : ini bukan fida aishah
video : ini pakcik fida aishah agaknya?

** updated on video
Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
425 Comments
Comments


425 comments:

«Oldest   ‹Older   1 – 200 of 425   Newer›   Newest»
maisyara Pot! Pot! said...

i want be 1st!

fairus said...

Apa kata kau tengok plak hasil penulisan aku.. Mana tau kau suka jugak.. :)

encHIx laNDax said...

tanye ariffshah!!mana ariffshah!jelaskan semuanya!

areleaf said...

gua dah lama curiga..cuma gua takde mase nak up entri je..kah kah kah..

crayon said...

mai : dah jadi 1st, boleh bergumbira lalu lompat bintang la eh? ahahahahaha

fairus : hang tak tulis :( hang taip keyboard kan? hahahahaha.. nanti trade link mau?

landax : aku tak rapat ngan incik ariffshah.. aku agak segan silu nak tanya kat blogger terkemuka tanahair

maisyara Pot! Pot! said...

tak berapa kenal fida aisha :)

elmo gemOk said...

ariffshah tau kot..

maisyara Pot! Pot! said...

a'ah. sedang main lompat2 bintang ni. bagus untuk kesihatan :))))

why so serious said...
This comment has been removed by the author.
My MiRa said...
This comment has been removed by the author.
kata kila said...

banyak gambar dari blog jane.belog pemes

http://www.chuckei.com/

crayon said...

mira : mira lagi direct!! kah kah kah.. mati la aku satgi semua orang fuck tubelawak.. kah kah kah

dah lama curiga said...

hahahahahaahahahaahahaa.
kucing warna putih (bukan Cullen) yang didakwa kucing beliau tu pun dia cilok kat sini http://lovemeow.com/2010/10/story-of-a-white-rescue-mister-peaches/

(sila rujuk album di FB beliau).tp tak sure ada ke tak lagi)

kahkahkah

why so serious said...

aku pun cm curiga gak dari dulu pasal ni..

Anonymous said...

hoi tubelawak pakai images.google.com???
hahahahahahhaa... aku pun jumpa gk..
sebelum ni tk penah plak tepikir nak
search mcm ni

http://jordanferney.blogspot.com/2010/05/diy-birthday-surprise-in-mail.html

maisyara Pot! Pot! said...

uit? why delete comment mira? baru nak baca T__T

kata kila said...

rilek lahh. janji blog tak tiru entry orang.hohohoho

belalang hijau said...

fida aishah yg gossip ngan arifshah tue kan?

crayon said...

kila : sebab tu la aku cakap aku still suka penulisan dia.. cuma timbul persoalan ja :) ehehehe..

Aku bukan Juliet. said...

uit...saya juga baru2 berjumpa blog fida aishah..selepas terdengar kwn2 berdiskusi ttg beliau..(puji2)..

hmm..sya sedikit curiga juga..haha.

joegrimjow said...
This comment has been removed by the author.
Emora Valeria said...

bila tengok gambar tu,rasa dah mula curiga juga.
encik ariff yang tahu siapa fida aishah. =)
btw,entri2 beliau sangat best dibaca.

crayon said...

joe :

hehehe.. kan aku dah kata aku suka penulisan dia.. cuma persoalan tak terjawab, pehtu ramai pulak dok tanya aku.. jadi aku tulis entry ni terus kot ada orang nak tolong jawab persoalan aku.. hahahahaha..

oit.. hang eja nama ariffshah tak betoi tu.. kan dia tulis kat facebook dia tak suka orang salah eja nama dia.. pasal ariffshah aku tadak nak komen apa-apa.. tak berapa kenal + rapat.. dia blogger terkemuka :) nanti aku kena hentam balik..

_aLiaHwaFa_ said...

ape blog beliau?

Tahap Gaban said...

aku rasa fida aishah = ariffshah.. kahkahkah!

Encik Tikus said...

huhuhuhu. bila persoalan nie akan terjawab. kena fida aishah sendiri komen. mane kau fidaaaaa ? ahahaha, btw suka penulisan dia

ET said...

eleh. xkan takut kena hentam balik kot :) steady bro. da cucuk mcm nie! ahhah!

joegrimjow said...

tapi gambar tu terbaik r. hehe. masa aku baca blog die, ada senior aku yg kipas susah mati korea cakap 'ni gambar kim hyun ape ntah' ni. haha, ak yg buta korea hanya angguk je lah

aku delete takut ariffshah marah nama die tak betol dieja. huhu

aku dah share kat FB. best ni!!!

Edward said...

ala. dunia maya. aku pon pakai alias mcm2. tapi yg real world? aku pure. aku tak putar2 alam yg penting kita dlm dunia realiti dan maya tu kena parallel

molmolla said...

kahkahkah.. aku tak tahu tak tahu..

Anonymous said...

lagi satu part dia main gitar..betui ker dia main..

Edward said...

ni blog lawak ka blog gadoh. berua. post la yg lawak2. fida ni ada buat lawak takkkk

crayon said...

edward : mai aku terajang pungkoq hang sedaih.. sumpah lawak.. bagi hang takleh berak sminggu.. kah kah kah.. hang pi ngaji ngan pak hang nu

Feez Mior said...

hahaha..mcm takde kerja laa..

why so serious said...

ini.. ini.. ini.. ini EPIC!!! hahahhahahah

diaryofzquine said...

ini... itu... ini... itu... lawak terhebat di pasaran....

ET said...

komen crayon kepada edward terbaek dr artikel diatas. mmg lawak. dayummm!

saving huda said...

kau mmg suka gelak kahkahkah kan.btw naise post lah bro

Ada said...

suke penulisan kak fida..tpi post nie x mcm aibkan kak fida ke..hmmmm...
suda bce jugak belog kak fida..

psiko said...

kah kah kah.. aku pun nak gelak macam tubelawak
jg lah.... konspirasi ni lawak siot..
jaga-jaga nanti ko pula yang kene attack..
kah kah kah (gelak tubelawak)

My MiRa said...

heheheh mira takut...yela2 mira tulis balik..mira kate mira dh lame curiga...and mira lame dah duk rasa ariff shah and fida aishah nyer blog tu owner die org yg same...puas hati tubelawak...hi3..takut ler..

Kie-yu said...

er...panas! panas!

N said...

ohh yes, 1st time komen sini selama ni baca je. haha

fida aishah, blog dia best penulisan dia aku kagum.Tapi konspirasi2 ni aku tak ambil kisah sebab bagi aku dia yg lebih tahu kalau betul dia segaja atau tidak mencipta fake identity.Tapi bagi aku penulisan dia dah jelas menujukkan dia seorang yang jujur. entah. itu bagi aku lah, tak payah besar2 la,kang ramai pulak benci dia tak bertempat. nah! kau tempat dosa. hehe ,baik kau buat entry lawak2 pecah perut bagi aku baca. lagi bagus. huhu

suffer8zine said...

sape2 yg dah tanye ariffshah tu bg tau la kat sini ape die jawab

Nurulbadiah Lai said...

haih..
is that really?ntahlah..tu hanya fida je yg leh jwb..but i love penulisan die..
the only thing yg mybe i curiga, psl gambar yng ade angkat pasu tu..lebih kepada mat salleh..
and gmbar yg terbaru nu..lebih kepada mix korea..satu yg nyata..hidung mmg curious nmpak lain..
the other thing is..
fida cakap xpakai hill(klu xsilap)..tp ade satu gmbar yang berdiri pakai hill kaler merah..

the other thing is..bout the hair..
ade yg cam different..kaler lain2..
tu je yg buat i keliru..
huhu..otak lawyer i mmg kadang2 terfikir gak sbb selalu je siasat camne nk tahu org tu tipu or x..hahahahah
tp xtau la..hanya owner adifstory je tau..

btw..syg u mmg berani..hahahaha:)

nuR izyan said...

lol!!sape je fida aishah ni...x prnh taw pula..kuno tol den ni..he3..
but thx 4 info...nk melawatlah ke blog beliau..:)

Faizal@PeJAY said...

aku confuse tak paham apa yg berlaku nie tapi ok gak aku tgh final exam nie..nak study..huhu

Edward said...

:( takpa laaaaaaa........nak lawak pon takleh. deym

Edward said...

N: aku setuju. nak post lawak! tamau kontroversii....malaysia perlu lawak yg gelak smpai guleng2 waktu ni....bkn konspirasi basi!

daisuki said...

gambar fida banyak dari xanga, angelbaby. huhu.
reverse image search. Huhu

azizie said...

wa suspek la lu bro. wa pun ade byk curiosity terhadap beliau. semoga persoalan terjawab. teruskan usaha anda. kene jadi follower nih nak dpt update. hahah

Insan Marhaen said...

tak perlu fikir sangat pasal dia. banyak kerja amal lain yang boleh dibuat..kan..kan..

Anonymous said...

siapa budak putih??

Faezah Hannah Al Baj said...

wah! really? betOl2 haw liaw nih. cube tny hanis aleya.[http://detik-hati-aleeya.blogspot.com/] sbb dia mcm byk tau pasal fida~

(sorry..xminat sgt nk siasat2.mls.tapi nk tau jugak ape ending this faked person dan siape fida sigadis konspirasi itu.kah kah)

Edward said...

hahahahhaa.....1 benda jela...jgn jadi fida ni pedophile ka...perogol bersiri ka....kan follower dia byk...huhuuh mcm tube lawka ni taw dah...dia satgi ang jumpa2 dia wat lawak bagi terberak

lin said...

lawak2..dh lma gyler3 t'pk bnda ni..dh rmai yg ckp psl ni..sumtimes rsa cam fida aishah n ariff shah tu saje bikin cerita utk naikkan blog diorg..ape2 je la..maafla ye fida n ariff..xbmksud nk wat korg terasa..

bencipenipu said...

aku menyokong pendapat2 di atas ariffshah=fida aishah.tak rasa ke penulisan diorang nie sama jek pattern.x ke?aku rasa misi dia nie nak paw duit nuffnang jek.huahhahaha.jom ramai2 cari bukti!

Anonymous said...

ni kot budak putih.sbb aku rasa macam pernah nampak gambar ni kat salah satu entri blog fida

http://www.friendster.com/photos/20765967/1/622033399#pic=01622033399

dee said...

nk tgelak pun ada korg nih..no wonder lah melayu xmaju2 dari dulu..suka jatuhkan orang lain...btw, thniah..msti dpt BE tggi jap ag ni..

GaDis CoMeL said...

aku tak kenal sapa fida ni

Azrul Hisham said...

aiyoo....aku tengok dari jauh je....huhu

crayon said...

dee : aku jatuhkan fida atau aku menaikkan fida? hahaha.. hang rasa bila orang baca entry ni, fida akan jatuh ka? kah kah kah.. manada.. mestila blog fida akan betambah femes.. persoalan ni dikongsi ramai2... jadi ramai yang akan cuba merungkai..

sama ja macam artis.. bila banyak kontroversi, lagi ramai yang akan kenali dan meminati artis tu kan? tima kasih atas komen hang dee :) bukan senang nak dapat kritikan dari BUKAN ANONYMOUS.. hahahaha

Edward said...

dee:bkn aku naaa...aku ckp teori ja....aku tak jatohkan fida tu. hahahhahhahaha...

yg penting persoalan tu ada point bkn nya semata2 fitnah....

pasal melayu xmaju...sebab org tu sniri malas dan cari pasal....brapa byk org melayu yg kaya tapi jatoh bankrap sebab judi? sebab pelaburan skim cpt kayaa???

pasal org melayu tak maju aku sgt2 tak setuju. dah serata ceruk dunia dah org melayu merantau. dah lepas angkasa dah pon. ;) yg tak maju tu pemikiran sesetengah org melayu ja. negative all the time.

ini pandangan aku la.

Anonymous said...

hahaahahaha... i penah ade mber cani gak dulu..kemain kate itu gmb dia bagai.. dgn ayat canteeekk dia tarok..alih2, bila gugel ayat tu,panggg! sebijik dia copy dr blog ntah sape2..gmb? xpayah ckp..sume pn copy..seolah2 nk mengatakan.."cantiknyeeee diaaa"

har har har.. org cani ade masalah dalaman kot. kesiaann..

Miss Fireflies said...

adehhh apekah semua ini incik tube?ape cerr??

dee said...

crayon: ni pendapat. aku cuba merungkai apa persoalan di sebalik konspirasi nih. i respected her as a unique blogger. hal2 pic g dicilok pon dijadikan isu. wape ramai yang pakai pic sendiri dlm blog msing2?..fake person? puffftt..wape ramai yg original dalam dunia intrnet nih.entah2, kau pun fake kan crayon? LOL~
kalau pun dia 'fake'kan dia diri dia, at least respect her privacy.sorry, aku blogger amateur, somehow, aku dapat rasa apa yang dia rasa..'seronok' seyy dikontroversikan oleh orang lain nih.aku blom tahap otai macam korang untuk merubah apa yang salah kepada betul dan apa yang betul kepada salah. i'm giving u my opinion..n forgive my personal groundstanding..i know what its like been called fake ^^,

faizal hadi said...

fida aishah wrote to me after I discovered her plagiarism antics:
"you know, you should read the whole thing which was link to my blog. there is a small note at the bottom of the note explaining. in fact that boring entry i wrote in another entry explaining what is fine arts in words. i notice half of them know about it. i cant explain detail about fine arts to my readers, so i wrote in that entries about it. its a basic explaintion. pls pm , i wrote there that i wish its my dream, how i wish its my project... u never follow what i wrote i detail. sigh. pls."

faizal hadi said...

what I wrote back to her:
nope..I'm afraid there wasn't any note saying that..In fact, you have just deleted the entries and myself from your friends' list, which is fine by me. But I just hope you would make it clear to your readers that you've quoted someone else's work, because many of your readers think they're all your brainchild..maybe you have your reasons..take care fida..I'm sorry I just have to do this..

faizal hadi said...

Her reply:
"Sorry for the late reply, i was in my class and now having a break.
susah nak expain, but just follow me to this. The original artist i've meet when he gave a talk and tutor at my uni not long ago. It was his project and we was inspired to do mega projects of 17 student. We combine maths, science and arts to it. Yes, it was his. But our second and third u boat was completed within 4 weeks later and it was well done. I explained it well in my english and art blog in detail before this and yeah i'm sorry that deleting it is the only way since i brought up confusion in you or most of my readers, but having said that yes i did explain. Sigh. And do you know that many student help him doing it too? Do u know who's behind of it , is a well known professor who gave advise to it months before the exhibition? Do you know that I've done my solo display before?

No, you judge. you don't ask. I thought youre my friend, who when he have questioned in mind he asked.

My thesis too was published in several entries by blogger and never brag about it because as fine arts student I'm one of the humble one, especially compared to someone as highly educated as you.

You see, people get confused between curator, arts advisor and fine arts specialist, yes i did take 3 basic fine arts studies and paste it because it's the 3 basic studies know worldwide.

Hey, what you did to my wall really hurt this sick girl, and yes I have my leukemia back and pls don't be sorry for me. I treasure friendship so great and I'll always love it if you can pm me instead of tagging to my wall and it hurt, it really do.

I'm so sorry if along the way i make you angry. This hajah is so by with her. Goodbye. "

dee said...

edward: aku cuma pelik dengan sesetengah orang.. di saat kemuncak orang tuh la ada je benda yang mendatang. .yup, aku pun tak kata semua melayu. mungkin cara penulisan aku kot yang xsampai maksud, amateur. LOL.

ini blog, internet. disinilah semua orang bebas meluahkan pendapat masing, menjadi orang lain. kalaulah bnar fida aishah itu fake, aku cuma akan senyum.bukan senyum sinis, tapi senyum atas dasar normality of our mentality as a human yang cuba mencari her identity in this fake world.

but what if she is not? mana morality kita sebagai seorang blogger? perlu ke diblogkan sumtin like this. macam murai.com plak page nih.
pst: seyes aku xsuka murai.com nih.

pasal melayu tu, wape ramai melayu g angkasa? sorang je kan? ye, aku bangga pcapaian org melayu. aku melayu dari hati. tapi bila tengok mentaliti org melayu, aku rasa nak nangis. contoh pling nmpk, penentangan pbinaan menara klcc dl. xpun KLIA, atau yang pling sebati ngan guys, sepang circuit. betapa ramai mnntg pmbinaan bnda2 alah ni? satu malaysia kot time tuh. tapi, bila dah siap bnda tuh, thu plak nk bgga2kan bnda tuh, sedangkan pbinaannya dulu ditentang gah.

sorry crayon, aku cuma geram, bila ada orang lain nak naik jer, ko seolah2 cuba mjatuhkan org tuh. aku thu ak xlyak bkata2 sbb aku bkn fida, aku bkn jga ariffshah, tapi ni kan tempat bebas nak luahkan kata2.aku ckp pe yg aku rasa, sama cam ko

encHIx laNDax said...

wa dah jumpe jawapan kat FIDA sendiri~macam x kene je ngan konspirasi ni~(apa aku melalut ni)

why so serious said...

what have been seen cannot be unseen

Anonymous said...

nice one mr. izuari! :)

here's my opinion pasal fida aishah.
1. sy suke penulisan fida. bile bace sajak yg fida tulis, it's like sy dpt faham ape yg dia rase. :)
2. da lama tau semua profile pics and gamba dlm blog fida bukan 'fida'. most of them dr blog or website org lain. ada gamba miranda kerr, jessica biel and skrg angelababy? http://angelababy.xanga.com/
3. for someone yg sgt sgt sgt mendalami agama islam tapi masih ta pakai tudung. you know, it's much easier cari gamba dlm internet if tak pakai tudung?
4. i think lagu2 dlm blog fida mmg fida yg main guitar tu. tatau kenape but i think itu mmg fida.
5. fida byk travel. new zealand, singapore, thailand, korea ke? suddenly from brisbane terus pindah US? i mean, dlm reality bukan senang nak main pindah pindah je ye tak?
6. tak penah nmpk Yaya bestfriend fida comment dkt blog fida or post dkt wall fb fida. who is Yaya?

fida, if u read this, i'm really sorry. but u have no rights to lie to your readers. we've the right to know the truth. don't u think so?
being sick and ada stalker semua tu tak semestinya boleh tipu org kan?

i know ramai sayang fida. i hope one day u'll tell us the truth dear.

n a d e a said...

motive entry ni?

faizal hadi said...

"hal2 pic g dicilok pon dijadikan isu. wape ramai yang pakai pic sendiri dlm blog msing2?"

-Yes it is indeed a big issue as you are using someone's work and not acknowledging it in any way. It's a breach of copyright law if you wanna go into that side. But morally speaking, it is immoral,deceitful and disrespectful to use/take something which belongs to somebody else and claim it's yours..It's just common sense..

"..fake person? puffftt..wape ramai yg original dalam dunia intrnet nih.entah2, kau pun fake kan crayon? LOL~"

-yes we do have problems with fake persons..If there are so many fakers/posers in this internet world, then they too should be exposed(like Fida)..no compromise. If we are to indulge ourselves in a fake person's life, then we might as well watch some soap operas..Those who know the boundary between reality and fantasy is a REAL person..

"kalau pun dia 'fake'kan dia diri dia, at least respect her privacy."
-If she has a heart to deceive her "beloved" readers, then why should we have respect for her privacy?, and I believe this tubelawak is not making any harm on her privacy.
Either come clean or come dirty. You can't be clean and dirty at the same time.Just my two cents..a real person

Anonymous said...

Ini adalah satu entri yang paling lawak dalam tubelawak, memang aku suka gila, sokong tubelawak, dedahkan segala konspirasi ni

cara paling senang nak tahu siapa fida ni, contact nuffnang, nuffnang ada pegang detail pasal blog fida ni, mesti nama sebenar yang dia guna untuk register nuffnang, kalau tak cek taklaku betul tak? hehehhe

スマイル fzdllh. said...

hoho, tubelawak nak tukar jadi tubekonspirasi ke ni?
apapun, kalau fida tu benar,
dia mesti tampilkan diri,
berani kerana benar iye tak,
kita tengok dan lihat sajalah!
peace! :)

merah_s said...

entah lah. aku pun tak kenal..

Anonymous said...

korang tak pernah terfikir pulak entah entah orang lain yang cilok gambar fida?
otak bebudak tak matang memang macam ni.
tak habes habes nak menjatuhkan orang.
what goes around comes around.
apa kau buat dekat fida harini akan berlaku dekat kau satu hari nanti.
insyaAllah.

nwdarwina said...

kdg2 aku suspicious gak...tp kan, nape kat fb tu ramai yg komen ckp jumpe fida la, rindu nk hug fida cm dulu la....
bg aku la, its nothing wrong kalo nk guna gmbar org lain taruk kat blog of fb kite..x kisah la gmbar kucing ke..artwork ke...gmbar org ke...but when u claimed that they are yours, tu nama nye cheating.

crayon said...

http://angelababy.xanga.com/

Danial said...

dee- entry yg mengandungi unsur2 dengki or menjatuhkan bukan mcm ni..even nor a single sen pon ade intention nk menjatuhkn..
u have to knoe de law girl..u have to know what is ethic..
one more thing..
what the purpose dlm blog tulis sgt2 baik..sgt2 innocence..sgt2 puitis..but then..gune gambar org lain n claim as their gambar?
satu jawapan dari fida yg lebih menggunakan ayat yg puitis bg saya..adalah satu jalan selamat untuk dia..tp ALLAH MAHA MENGETAUhi..
SAYA BERCAKAP PADA PENGAMATAN SAYA..

1: XSALAH GUNA Gambar orang lain..xsalah guna yat orang lain..tp bagi seorang blogger yang agak femes dan dipuja ramai..sangat tidak beretika..apatah lagi diclaim sebagai gambar sendiri..

2: cerite yg ditulis kdang2 tidak lojik and i know thsi kind of people la..plz la..
mcm cerita jumpa orang yang speking habis pastu tiba2 kuar cakap kelantan ..bagi saya.xlebih dari dongeng coz saya dah hampir 5 kali baca tentang ni dekat blog org lain.cerite yg hampir sama..

3: cerite pasal bertemu org kelantan then last2 jumpa kt airport orang yg sama tu..
xlojik jugak sbb cerite tu adalah satu cerite yg bagi sy sgt2 jarang berlaku..dimana SI joe secara bergurau ckp fida ni tipu..dan fida membalas dalam nada yg pedas

4: satu je..gambar tu semua..orang yg bodoh je percaya itu adalah gambar die..sekali pandang pon..saya dah cakap..die ni fake..sampai hati tulis cantik2..baik2..pastu menipu..xmenggambarkan diri die seperti yg diceritakan dalam blog.

5: bercakap tentang agama..tentang itu ini..tentang kebaikan.tapi tudung tak pakai..tapi pakai baju bagi saya agak sexy..di dalam realiti sebenar..xbanyak orang yang berani cakap agama kalu dia sendiri mcm xsempuran..tidak saya mengatakan die tidak layak..tapi satu gambar kaki saya lihat bercat pink..so mcmmana nak sembahyang kalau kaki bercat seperti yang diceritakan?
dan tidak ada satu word pon yg die cakap tu bukan kaki dia atau itu kaki die.dia pandai memanipulasikan situasi.

6: satu lagi..ikhlas saya cakap..saya seorang yag sangat pakar dalam IT.saya pernah discover IP adress die adalah IP adress di Malaysia dan bukan di luar negara seperti yang dikatakan die baru bgun tdo..bila die on9 FB..adalah satu langkah yg paling sesuai nak detect dimana lokasi die berada.

7: dia cakap dia humble.saya nak cakap die bukan yang humble.die seorang nak cakap dia ni bagus tapi dalam bahasa yang piutis.sila baca entry dia dan kaji.kebnyakan entry dia memuji diri sendiri tapi digunakan dalam bahasa yang sgt puitis dan asyik mengulang bekas pesakit, anak kacukan, anak mat salleh semua.

8: dia tulis pasal orang tgok die perghh..pergi kat sini orang pandang..frankly speaking..sepanjang saya kat KL, even mat salleh betul pon orang tgok biasa je..apatah lagi dia.saya langsung xpercaya sampai semua mata memandang pelik sbb kat malaysia ni..apatah lagi KL, orang dah xheran pasal muka sekadar cun biasa tu.fikirlah.kebenaran cerita dia

akhir kata..siapapon die..jujur pada orang ramai dan diri sendiri.saya faham jika orang cakap kenapa nk bersusah2..dunia internet ni dunia maya..tp saya just nak bagitau.sebagai perempuan yang sangat puitis.baik.harus ada etika.etika sekurang2 nya untuk pembaca yang ramai meminati dia.
actually..fake identity ni adalah satu jenayah moral.jd jangan mempersolkan.
saya cume bercakap kerana blognya hampir 100% menceritakan tentang dia..jdi kalau ianya satu fake identity..etika is zero.

satu pandangan peribadi

nwdarwina said...

gmbar awek kat ats pakai baju kurung tu sape?

Fiq said...

da lama tak komen sini.

aku pon suka tulisan dia. cara dia describe apa dia rasa itu sahaja.

peduliklah dia nak menipu latar belakang,gamba bagai..personal dia..mungkin itu semua dwi-personality dia..itu semua apa yg dia nak..

ko godek2 lah lagi..

hehe

nidron said...

whatever...peace no war.

スマイル fzdllh. said...

encik crayon,
kalau rajin,
gunalah tin eye, (tineye.com)
untuk tengok gambar dalam blog dia, sumber dari mana. :)

crayon said...

danial, faizal hadi, dee :

tima kasih untuk komen yang panjang lebar.. aku sangat hargai.. :* muah kanan muah kiri.. eheheh

Anonymous said...

"5: bercakap tentang agama..tentang itu ini..tentang kebaikan.tapi tudung tak pakai..tapi pakai baju bagi saya agak sexy..di dalam realiti sebenar..xbanyak orang yang berani cakap agama kalu dia sendiri mcm xsempuran..tidak saya mengatakan die tidak layak..tapi satu gambar kaki saya lihat bercat pink..so mcmmana nak sembahyang kalau kaki bercat seperti yang diceritakan?
dan tidak ada satu word pon yg die cakap tu bukan kaki dia atau itu kaki die.dia pandai memanipulasikan situasi."


hak3!kau ni confirm tak baca sampai habis.ohh ye lupa.apa la sangat karya fida tu sampai kau nak teliti satu2 kan?dalam penulisan fida yang ada gambar kaki bercat pink tu ada dia mention dia tengah uzur.ingatkan okay la dia dah mention takde la orang macam kau ni nak fitnah dia.rupa-rupanyaaaa.hmp!

Anonymous said...

nak tau citer lawak dak? benarnyanya tubelawak gn fida org yang sama...huhu

RaafikJahat said...

Wah, semakin panas nama Fida Aishah ni. Makin ngetop la dia lepas ni.

*Psst, dah tengok hasil tulisan aku tak ? Amacam, okay ? Hehe.

Oh, dah tengok gambar terbaru Hannah Tan ? Mai sini. :)

crayon said...

hahahaha.. anonymous atas ni paling terbaik!!
yang tu sumpah lawak.. aku gelak sorang2.. apa2
pun aku nak hampa semua enjoy lagu ni.. SILA DENGAR BAIK BAIK

http://www.youtube.com/watch?v=dmP-Bh9Nt7Q

Edward said...

WOI tubelawak ada gamba crayon = original ....jgn risau....this shit on tubelawak is real. itu yg aku pasti. aku kenai crayon dari aku 13thun. ;) he is no fake. pls la pada unbeliever. ka nak aku reveal tubelawak ni sapa? hahahahahahahahahah meh aku wat blog plak~

Anonymous said...

aaaahhhh lawak la korang ni gaduh pasal fida colourkan nail dia?

ok.. so Danial ckp fida cakap pasal agama itu ini tp dia colourkan kuku kaki dia.

but then anonymous ckp si Danial ni fitnah sbb fida ckp dia uzur. kan anonymous kan?

the truth is:
http://artistic-feet.deviantart.com/art/Candid-Shopping-159438545

Nurulbadiah Lai said...
This comment has been removed by the author.
emi said...

so bg pendapat aku tak salah aku nak cakap orang lain yg cilok gamba fida.bukan fida yang cilok gamba orang.kan boleh kan?at least dapat jugak aku pahala free sebab aku tak suka suka fitnah orang.ok bye.jumpa di pandang mahsyar :)

Nurulbadiah Lai said...

http://angelababy.xanga.com/?uni45876044-direction=n&uni45876044-nextdate=5%2f28%2f2009+15%3a19%3a7.060#module-45876044

this link make me laugh..:)

la..kat sini rupernyer gambar ni diambil..huhu..

Edward said...

nurulbadiah: gambo tudung dah. jgn la carot2. hahahahaha.

bagi yg haters fida...

F U ALL KAH KAH KAH KAH

saja ja nak kata kat hampa KAH KAH KAH KAH

..biaq la dia nak tulis apa pon..kalau pecaya bulat2 tak siasat sapa suruh...KAH KAH KAH

kena kencing nganga mulut KAH KAH KAH KAH


ada mcm tukar tiub tak cara aku tulis? maybe aku ni org yg tulis tukar tiub? tapi bukan. KAH KAH KAH KAH...... kena ada titik2 banyak baru tukartiub.

AiTotYati said...

panas panas.. tapi Ai suka... (^_^)

nwdarwina said...

emi:tp kan, nape byk website yg ada gmbr2 mcm dlm blog n fb fida??n mostly dlm blog foreigner..

suzzsuzie said...

tak kenal pun fida aishah ni

Nurulbadiah Lai said...

edward: komen tu ditulis oleh my fwen tnpa pengetauhan saya la smbil2 die tgok org komen kat sini..
tu terpksa padam tu..sy xmencarut..hahaha..

anon- owh saya dah jelas psl nail tu.dah baca pasal entry tu n da click pasal gmbar tu.urm terus hilang rasa kagum kat die selama ni..huhu

dee said...

aih...td ak da tulis komen bpak pnye pnjg utk cik daniel..tp dsebabkn connection lost, comment ak hilang..mls nk taip blik..kpd inchik danial, i respect ur opinion, it stinks, but mybe ur rite.. to crayon, peck2 too.tp pasni xya la wat konspirasi da, cukup blog incik zack zukhairi je( realiti konspirasi) hahaha...

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Allah dah menjadikan seseorang itu sebaik-baik kejadian. Tidak perlu untuk menjadi orang lain, cukuplah dengan apa yang ada. Itu yang lebih penting...

dee said...

edward: xckp sal crayon la, ori ker fake huhuh..alah, klu dia fake pun nak ckp pe? da mmg ni dunia blog, u cn write about almost evrything n anything..hah, kn?dok ckp org fake.. kli ko yg kena fake blik en crayon..LOL
tp en crayon: best ker buat org lain bnci org laen? cth cik nurul kiter kt ats nih? huhuh..bkn klu kite thu kbrukan org lain, kite still xley swenang2nya ckp sal kbrukan org tuh, wlau sbruk mn pom org tuh? k lah, xnk la ckp sal agama nih.thu kite xlayak.wink2..kn inchik danial kn?

Edward said...

mlm ni la aku baru kenal fida ni....pandai sunggoh noh hampa hasot aku baca2 karya2 asyik ni....

aku tak baca novel. klu nak novel. kisah hidup kawan2 sekeliling aku pon dah ckup buat tatapan...lebih dari novel. they cry and their tears are real.

dee: biar la tubelawak.....bila kita berfikir otak tak beku...takpa...esok post sure lawak smpai guleng2...

aku da request...jgn risau yaaa...jgn risau..esok post lawak! (tapi klu konspirasi lagi bkn salah aku. marah la tubelawak)

nwdarwina said...

nk hide identity tu ok....tu hak dia..tp jgn menipu.kalo org lain punye ckp org lain punye.ini duk claim dia punye n bile org pecaya, dia iyekan je..tu yg org x suke.

Edward said...

dee: ish tadak la.aku just bagi assurance for readers.

dont worry. writer of this blog is real i can assure that. hes not homosexual or some pedophile crazy old man...maybe he just got some taste for pretty gal with sense of humor.

tu ja.

tapi rasanya tadak kot org yg nak kata crayon fake. unless ada org wat ID sama la. crayon femes kot. since 2002. ;)

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Jika di alam maya pun kita dah xder keyakinan diri, sukarlah untuk kita berdepan dengan dunia sebenar.

Jika kita yakin dengan diri sendiri, seseorang itu tidak akan memandang lagi pada paras rupa, tetapi lebih kepada keikhlasan diri...

Anonymous said...

Haish...bila dgr main gitar 2 mmg sejibik dalam blog fida...alamatnyer mmg kena tipu bulat2 lar nie yer..

dee said...

to faizal hadi: o my gosh...mmg u nk bntai i satu2 ker? geez, tanx..ni kn opinion jer..xya la seserius itu..sy hormat pndpt aw, talkin about ethics, i'm zero at it too.nope, i dont fake. it just that, i'm being normal human.. i'm not perfect...eah, lack of ethics.ssh ngat nk jmpa org yg full of ethics rite now.plus, ethics tu sama cm beauty..it holds in the eye of the beholder. westerners might say one night stand is ethically right, but to easteners? dikira zero ethics rite? anyway..tanx for ur time commenting on my comment k?love it, at least i know my existence in this blogger world of crayon disedari rmai.LOL

Anonymous said...

Nurulbadiah Lai: actually dr awal2 lg blog and fb fida da guna pics org lain. -.-"

Anonymous said...

http://xe5.xanga.com/f7ef0a2731333237832266/b188014030.jpg

http://adifstory.blogspot.com/2010/10/aku-kini-masih-aku-yang-dulu.html

Nurulbadiah Lai said...

dee- adus dee sebut my name pulak..
mane ade mendedahkan keburukan orang..awk harus membezakan antara keburukan dengan kebenaran..
saya juat tgok je link yg orang bagi so bila saya bukak..owh kat sini rupernyer gambar tu diambill..so tertawa sendirian..itu sahaja.
sebab kalu betul itu bukan diri dia..xpelah..tiada siapa tahu siapa dia n tentang keburukan die tiada siapa tahu keburukan siapakh dia..dah kalu gmbar pon bukan gambar dia kan??

saya berpegang pada prinsip.berkata benarlah walaupun pahit:)

joegrimjow said...

esok jgn lupe baca blog joegrimjow, pendedahan eksklusif. wahahahaha

eykameow said...

entry ni nampak simple je. tapi jawapan dari readers memang sgt mengelirukan kita semua.

Bagi aku, if korang suka dekat penulisan fida....just suka jelah. Takpayah lah nak kondem kalau orang nak buat entry khas ni untuk bertanya pada semua yang kenal Fida Aisyah dalam alam maya ni.

entry ni hanya satu persoalan yang terbuku di hati penaip..haha "kenapa mesti fake?" Orang ni tanya je kottt. kita yang baca jangan lah nak emo sangat. haih.

pape pun, aku tergolong dlm org yang suka baca penulisan dia. dan tak lupa, suka gak baca blog ariff shah. TETTT ! sekian . tq :)

Edward said...

woi ni patut tmpat lawak. ni dah tak lawak...

oke sapa2 nak juai lawak....sila tekan 1....takmau buat lawak...ctrl+f4.

Edward said...

dee:
"at least i know my existence in this blogger world of crayon disedari rmai"


you never exist, you`re just a connection to the network which might either disconnected, terminated or deleted.

:)))

lawak dok? tak lawak ? sila topup untuk lawak seterusnya

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=dmP-Bh9Nt7Q
kenape dgn lagu ni crayon?

fidanye version katne? nak dgr jugak...

dee said...

nurul:hahaha..jgn la mrh yunk..i cma bg cth jer..xdala..sbb thu kot cmne prasaan org bnci kite nih, it hurts...so,sesama la kite mnegur antara kite..it would be a way better jika en crayon personally talk to this fida..xpyh la wat konspirasi cmni hehehe..tp xmrh pom, n xley nk mrh pom, sbb ni kn blog memasing..tp elakkn la pas ni dok mgta org huhuh...xseronok jd org yg dikta nih.words of mouth, kdg2 kite ckp lain pun org lain ley manipulate kite pnye words, ala, sama cam rdio buruk. klu prgi kem motivasi ke mn2, selalu ada gme radio bruk nih huhuhu..yup, btol, bkata bnar wlaupun phit...stju..cma xstju dgn cara post cmni, nk tgor org ada cra kn? sama2 tgor mngor, lgpom blom tntu bnda btol slh..., even yg btol klu kita dok ckp2 gni, dkira mgata jugak kn?so, yg baik dijadikaan teladan, yg buruk dijadikan smpdan ^^,

n a d e a said...

setuju dgn dee ;)
bkn cara mcm ni utk menegur.

Edward said...

fida nya version masok la kat page dia tu ada mcm mix2 box ada lagu situ. go listen.

KID LEARNS TO FLY™ said...

adakah selama ni aku duk kecek kelate dengan 'propaganda' dan 'konspirasi semata2'?

oh todaakkk.com/apejadah ni..

lantak la dia sape pun janji dia tak mintak duit dengan aku hehe

peace no war!

Edward said...

below this line. no more flaming. just fun and laughter.

_________________________________________________

yaaayyyy hahahahahah hahahahahhah *guling* hahahahahahahhahah jom kita gelak KAH KAH KAH KAH KAH.

dee said...

edward: aih..that is SO uncool hhahah..bru nk mcapub ckit..'it can either be terminated, deleted or disconnected..i..yearp, it stinks lol! xpela, nk emo la cmni! nk out lah, xmo da msok pge nih,aihh,sengal ak! tetibe ter'emo' lak..ala, kite blogger nih xya la nk condemn satu sama lain..huhuhu..
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
edward, dok tekan 1 dr td lg xkuar2 pom lawak..pe cer?? LOL

dee said...

aih..sowi2...komen lewat ngat...okie2m no more flamming n emoing..just fun n laughter

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

ok x gelak takat tuh?
*aih..cm pontianak pun ada aihh =.="

Aisyah AR said...

i just discover about her blog a few days a go. honestly, there are thing that confused me. But, never take it seriously coz i was amazed by her story, her writing and her poems.

then, yesterday i found that ariffshah is actually her love one and he kept mentioning about fida aishah = ariffshah, darn its cute!

it is sad to know that those pics was really fake. coz the face shape and nose keep changing everytime. but i never brag about it.

so, peps, blogger yang mulia sekalian. let the truth reveal itself ok!! please no more bad word about her. please respect her feeling.

just enjoy her story. can we.

Anonymous said...

hye there..
t.kasih bagi entry ni..
slame ni mmg aku ikut blog fida aishah & ariffshah. aku sentiasa nak tengok gambar2 terbaru fida sbb pada gambaran Ariff ni, Fida seorang yg cantik (mix)..jalan kat bazar ramadhan tu, sume org tgk.. so, teruja lah nak tgk gmbr2 Fida ni.. rupe2nye??? hmmmm... kecewa sgt kecewa!!

ape2 pun, klu nak perhatian orang ramai, tak perlu lah nak puji diri, blagak mcm baik, cakap yg baik2 jek.. tp nak tipu org ape kes?
org lebih suka klu kita berterus terang...
(sory Fida, u buat i kecewa..)

penulisan Fida sangat best.. ttg kehidupan manusia yg penuh ranjau..

TERIMA KASIH FIDA AISHAH =)

shazat said...

Hmmm...fida aishah..nak cari blog dia lah...

Anonymous said...

erm.. i think Qamar Ain(bff fida) and Hazami Bahrin Daniel(abg angkat fida) pun tak real. both of them tak guna pics sendiri.

Anonymous said...

aku nak ariffshah.com yg jawab semua persoalan ni...!

Anonymous said...

nape ariff menyepi je? xnak bela awek die ke? huh!

Anonymous said...

people harus hormati n xcakap buruk2 pasal dia..yess do agree.tp satu aku nak korang fikir..

fida tulis semua ttg diri dia.
ttg gambar die sume.
tapi kalau semuanya fake.
buat apa nak hormati kisah2 dari a faker cam tu

lepas aku tgok gambar die tipu termasuk isu kuku kaki pon nk tipu cakap uzur.
aku kecewa dan bagi sesiapa yang masih kata fida di fitnah.
adalah sebodoh bodoh manusia.
ini bukan fitnah, ini satu kebenaran agar org tidak lagi tertipu dengan identiti dia yg semuanya menceritakan hidup dia.

ariff shah mohon menjelas.jelaskan fida yang anda jumpa.
fida, sila jelaskn tentang gambar2 anda yang andaa ambik dari web/blog orang lain.termasuk gambar dengan kucing semua.itu semamangnya bukan gambar anda dan terang bagaimana anda meletakkanya dan mengaku ianya sebagai gambar anda.mengaku ianya kucing anda?
anda tidak menggambarkan etika seperti yang anda tulis.
saya kecewa teramat.rasa tertipu.

kalau anda benar, sila menjawab, melarikan topik dengan seolah olah bersikap bijak dalam menangani isu ni, dengan mengatakan hari bahagia hari ini, bukan jawapan.itu hanya satu cara orang yang bersalah yang tiada idea mahu menerangkan bagaimana.
tp ayat anda sangat kasihan, ramai pasti akan bersimpati, tp bg saya.fida, kamu sungguh mengecewakan.

ASaDa RyutaRo said...

cmna nak pergi ke blog fida aishah ni? err...

My MiRa said...

secara jujurnya la bagi mira ramai yang sukakn fida sebab fida suka cerita tentang penderitaan penyakit fida tanggung.ramai suka fida sebab gambar2 fida letak cantik2.bagi yang tak teliti dorang ley caye tu gambar fida.mira tengok semua gambar kat entry fida pon
mira tak caye.
semua lain2 .tengok dahi pon tau...walaupun fida tunduk dalam gambar.kalau kat entry tu maybe biasala kite ambik gambar2 dari internet....mira pon ambik.....tapi gambar kat profile tu.....nape lain2???.then mira ingat lagi masa awal2 mira kenal blog fida...gambar kat ruangan about me fida tu gambar fida pakai spek....then die tunduk dalam gambar tu...tak lama lepas tu untuk pertama kalinya fida kate show off kan gambar keseluruhan die....masa tu fida letak gambar kat atas tu....yang crayon guna gambar fida kat atas tu.HUHU .Time tu mira start pelik..nape dahi tak same???......so jelas2 fida ade niat nak tipu readers....kalau tak fida takkan kate tu gambar die kan kat atas tu???

Anonymous said...

ergh... amarah sungguh pon ada.. keciwa pon ada. aku pon nak tahu juga apa benar ke si Qamar Ain tu sepupu / bff si Fida ni? sebab masa si Fida ni reveal kan gambar yang kunun2 gambar beliau. Si Qamar ni approve that it is her. so aku juga mahu explanation dari cinta hati beliau arifshah. SILA JAWAB. so you talk about ethic ? now, you tell me!

My MiRa said...

pasal ariff shah...mira rasa ariff shah dan fida punya blog...owner die org yang same je....cume org ni die wat dua blog..satu lelaki dan satu perempuan...sebab die nak bagi org percaya...yela diorang kan kate pernah jumpa..huhu jahatnyer mira...sowie..lame dh pendam...sebab mira tertipu !!!!!!!!!!!!!huhu

Anonymous said...

sabar mira..
aku pun rasa benda yg sama..
MENYAMPAH dgn orang2 hipokrit ni..

pech said...

LOL. tak sangka fida ni femes sampai macam ni. dulu waktu mesej-mesej kat fb, blog dia follower baru 3 org kot. sekarang sampai ada org idola dia, urgh.(rujuk sini http://www.anastasiaann.com/andai-aku-fida-aishah-2/)

ada 3 benda yang meragukan pasal dia.

1. Gambar. semua gambar muka lain-lain.
gambar lukisan tangan. betul yang dia punya?
sila guna http://www.tineye.com/ .boleh install extensions/add-on lagi kat web browser. jadi g blog/fida. klik kanan, dah boleh tengok kat mana lagi ada gambar-gambar tu.

2. IP address.
IP malaysia. terengganu/pahang(feedjit). okay, fida kata dia selalu guna IP malaysia(pelik kan, tinggal kat aussie tapi buat macam tu) dan ramai pembaca dia rasa dia mungkin buat macam tu. Cuma masalahnya waktu dia bukak link tu, dia (kata dia) guna komputer uni.
Terbelit dengan pernyataan sendiri.
"tapi macam mana kalau dia guna proxy kat uni tu?"
google, dan anda akan lihat tak senang nak guna proxy melainkan anda admin.

3. Language(s)
For someone who did degree in TESL, her English is.. a bit questionable. Silly grammar mistakes here and there, which IS acceptable for most Malaysians, but a TESL student? Who is a mix? And raised by a Caucasian English-speaking mother? And the degree was in Singapore?(correct me if I am wrong there, I think she 'said' she did it there)

Korean language. I asked a friend of mine to have a look at what Fida wrote in Korean. My friend's verdict is she didn't know Korean. You know how after studying a foreign language for a few years, you get a feeling of how that language should be and how a direct translation sounds like. Yeah, my friend said her 'writing' was probably from google translate.


All the three points above aside, her writings are very, very good, especially in her ability to express her feelings and earn the reader's attention.
The fact that it's all made up is even more astounding. Kagum ok. So like this original poster, I like her writings. But certainly not her conducts.

Why should I comment on this, I asked myself earlier.
It is because in the hope that any of you(or your male friends) who are besotted with her, can be directed to this post and my comment will somehow revert their mind back to its stable being. Those pweeeety pictures of her and her nice words ARE interesting, right?
I should know, I've been there. XD

So read/engage her all you want but please try to think carefully before you take any regrettable actions, fellow male. If any of the silent reader still have doubt regarding this, there are two more guys who can testify for the dupe.

ops, sori crayon/tubelawak, tertulis panjang lak

peace yo, wasalam!


people, buy my book when it's published, okay?

Anonymous said...

http://ariffshah.com/sebalik-tabir-adifstory/

mungkin org yg sama?

zulkbo said...

salam..
yang nyata cantik budak tu
patut ramai yang nak buat review
he he..

My MiRa said...

nape mira kate ariff shah and fida aishah owner die adalah orang yang same...sebab.....tengok ni entry ariff shah wat untuk fida....http://ariffshah.com/why-i-love-my-girl/#comments

tengok gambar dalam tu....even gambar dalam tu tunduk tapi kita boleh beza dengan gambar yang crayon guna kat atas tu yang fida dakwa gambar die...

takkan ariff shah tak ley beza awek die nyer pic kot...kate pernah jumpe..hu3

tu bukan penipuan ek??bagi yang bela fida... :) sory...kalau mira melampau..tapi tak baik fida earned duit nuffnang dengan tipu readers...

mira ingt lagi masa fida guna gambar kat atas yang crayon guna untuk entry ni tu...fida ade mention itu dier....

;(

nwdarwina said...

mira:i dh buat reverse search gmbar fida yg ariff letak dkt entry y i love my girl tu...gmbr tu dri sini http://angelababy.xanga.com/?nextdate=11%2F19%2F2005+22%3A5%3A30.467&direction=p
hahahhaha..ariff...ariff..

Anonymous said...

mira: i pun tak caye fida tu. i penah msg fida tapi fida ngaku tu semua gamba dia padahal time tu i da jumpe sume gamba dia dlm web/blog org.

Anonymous said...

WOW! makin ramai bagi feedback regarding this issue... ruang komen mengomen ne dah macam forum... ahah... kenap senyap je that so called Fida Aishah or Nasha Nicole or whatever ?

crayon said...

maaf.. terpaksa menyelit lagi.. aku dah cakap tadi aku sekadar nak fida menjawab persoalan yang timbul tu ja.. fida penah call aku 2 3 kali.. suara perempuan.. bukan laki..

jadi aku tak syak ariffshah dan fida adalah orang yang sama.. ariffshah takdak kaitan dengan entry aku ni (maybe).. lagipun base pada log ip, apa-apa yang berkaitan fida takdak related dengan ip moscow atau apa-apa berkaitan dengan ariffshah..

aku takmau kebenaran berdasarkan alibi-alibi terhadap fida nanti boleh berubah jadi fitnah kepada ariffshah.. sila berkata-kata berdasarkan bukti yang kukuh.. sekian harap maklum..

W.C said...

hampeh tol.. baru plan nak mimpi fida malam ni..
hahahaha..

Flatbunny said...

kah3..
lawak2..
apa tujuan dia buat semua ni? keciwa hamba!
gambar konon2 Fida pegang 'baulu ikan' yang sebenarnya artis tu punya gambar..
kesian kat org2 yg komen dalam entry tu..
percaya bulat2 tu baulu ikan buatan M'sia!!
ish3..

http://adifstory.blogspot.com/2010/10/aku-orang-melayu.html

K I E R A said...

Blog dia memang best :)

Anonymous said...

http://ariffshah.com/sebalik-tabir-adifstory/

according to ariff, fida tatau menahu pasal blog semua ni and that's why... ariff tolong fida.

pelik an? i mean sebelum fida kenal ariff, mmg fida da buat blog. diaorg kenal pun melalui blog kan? fida even ada english blog before kenal ariff. soooo... ariff tolong fida pasal blog macam pelik aje di situ. -.-"

Bob Merley said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Fida aishah ni aku start xsuka die sbb time ym ngn aku..die pernah cerite itu ini pasal dia suka buat donation semua..and aku cakap.//kalau nak buat charity..nama nak bagitau heboh2..

then again..fida ni dulu time aku chat..die ade tunjuk gmbar die..gambar dia..mmg sumpah lain dari gambar ni..sumenyer xsama..mase tu follower die dalam 10 orang kot..
alahai fida..

saya benci orang yang bersifat baik tp sebenarnya kamu tidak..

satu lagi..kamu menggambarkan kamu perempuan xbyk bercajap semua..
tp saya lelaki..bnyak je kamu bercakap..kamu melayan je..huhu
fida.fida.lepas mintak tolong pasal blog..terus lesap.xkenang budi mcm kamu cakap dalam blog kamu yg kamu baik taw..
fida mesti ingt saya kalu lah xramai lelaki yg die chat kat ym..tp xtahulah

Anonymous said...

FIDA CALL PENULIS TUUU.WOOT!

Anonymous said...

dulu kala aku pernah komen pasal gambar dia kat fb dan blog. aku mention yang, kenapa dalam gambar tu sekejap muka dia cem omputih dan sekejap cem korea nak jepun and so on.

a minute after , dia PM aku. dia cakap atas nasihat dari seseorang, dia terpaksa remove aku punya komen. aku sedikit hairan. and again she keep mentioning about her stalker. hurmmm...

My MiRa said...

crayon: mira rase kemungkinan besarnye ade la..seba fida ade mention die penah jumpa ariff...takkan ariff tak cam awek die nye pic??aah ntah la...tentang ariff no coment..hu3

Anonymous said...

Penulis,

Yang ade gambar 'Fida' kat tepi pantai and ade burung-burung terbang tuh dalam entry 'Thank You' Note kaaaaan? Correct me if I'm wrong tapi entry tuh da xde. Puas aku cari. Kalau sesiapa jumpa tolong link kan ek

atau....'Fida' sudah remove entry itu?

atas rasa bersalah dan kekantoian?

jeng jeng jeng...


Sekian,

Pembaca Kesal.

Flatbunny said...

entry suda delete kaa??
jgn2 lepas ni dgn blog tu pun delete..

Anonymous said...

kalo pasni dia delete blog comfirm peminat2 fanatik dia salahkan kite2 yg duk curious psl dia kat cni nih

Anonymous said...

Nak blame kite?
lama-kelamaan dorang akan blame diri mereka sendiri sebab percaya bulat2 akan blog tersebut.

Because clearly running away, in the most logical way, makes you look guilty. Even if you're not.

apa2 pon, aku memang xpuas ati+remuk hati.

Ape susah kalau die buat entry tentang diri die with real picures, or mengaku selama nie die amek gmbr kt site angelbaby tuhh.

taw r gmbr pmpuan dlm tuh lawaa


Sekian,

Pembaca Kesal.

Anonymous said...

insyaAllah.. kalau dia dipihak yang benar, dia takkan hampakan & tipu perasaan peminat fanatik dia =)

orang yg salah / takut je yang tak berani nak berdepan dgn kenyataan sebenar..

mana FIDA AISHAH yang pandai berkata2? sila terangkan kekusutan yang melanda untuk leraikan persoalan2 yang bermain di minta pembaca..

jangan jd seorang hamba Allah yg lahir dimuka bumi semata2 untuk mempermainkan perasaan hamba2 Allah yg lain..

Anonymous said...

http://bit.ly/ckwOaw

jaws said...

i know the truth..
hahaha..

Anonymous said...

jaws mahu kongsi?


Pembaca Kesal.

Wan said...

aku rasa fida ni Lisa Surihani lew.. bagaimana pendapat anda incik Izuari?? kahkahkah

AMMAR ZARIR said...

FB MSG.

Ammar Zarir October 10 at 4:11am
sorry for asking, do i know u from the past?

Fida Aishah October 10 at 6:16am Report
ammar...u've been in my fb dah 8 bluan....i know you.

Ammar Zarir October 11 at 12:46am
what i mean is do i know u before u in my fb frenlist?
n bcos u seem so familiar to me...

Fida Aishah October 11 at 2:27am Report
yeap.

Ammar Zarir October 11 at 4:01am
can i know from where? mind telling me..

Fida Aishah October 11 at 6:26am Report
that u got to find out yourself dear...

Ammar Zarir October 11 at 11:07pm
we know each other before from friendster rite?
Reply:

*lepas tu no reply. actually i think i know fida ni. pernah couple dgn dia for 3 months tru FS. she's a liar. she claimed ada sakit leukimia la apa la.. and she create a few FAKE profile kat FS dia . a few FAKE profile ni keep on tulis kat wall dia pasal rindu la apa la. but its d same person.i deleted her FS cos we share the paswrd n id cos xnak ada org kena tipu lg.
she added me on FB and keep on bugging me kat msg fb. couple dgn dia last 3 years i think. really think its her.
pernah mintak nak tengok WEBCAM dia. and belikan dia WEBCAM n post for her since die kata masa tu dia duduk AUSTRALIA. tp she claimed xdapat and xda webcam. -_- it is the most embarrassing experience kapel ngan dia.

Anonymous said...

HER STORY....

IS JUST TOO GOOD TO BE TRUE

sekian

from Pennsylvania, USA (betul ni..takde tipu2)

AMMAR ZARIR said...

** she uses the same pic yg dia guna skg. gambar matsalleh,korean and all dlm FS. exactly d same. pernah on call dgn dia. suara perempuan. xpernah jumpa. she uses d name KIRA. mostly d way she msg me and approach me is d same.

ProfHariz said...

Saya suka suka akan penulisan fida aishah.. Sejak pertama kali menjejakkan jari jemari ke laman weblognya saya amat kagum dengan text apa yang disampaikannya..

Saya pun yakin bahawa diri saya pun tidak mampu berbuat demikian Walaupun saya 100% Melayu1

Anonymous said...

http://xca.xanga.com/a37f3aea69131255064904/b202800090.jpg

gambar org lain... siootttt je... cuba utk menjadi org lain??.. sangat99999x hipokrit fida nih...

Yuni Aisyah said...

org2 seperti fida aisyah nie byk dah...contohnya kt fb pernah gak terkena dgn membe sendiri tp mengaku org lain...pic sgt2 la cantik n cerita sume nak gempak...susah sgt ke nak kd diri sendiri??nape la susah2 nak memanipulasi sume org...lambat laun org akn tau gak...skrg nie ape jd.??dapat malu..huhu..kesian...

Anonymous said...

jam nenek katanya.............

http://4.bp.blogspot.com/_jYXcC3lDRY0/SxZYTHabjZI/AAAAAAAAGic/hnTZWdfj6rE/s400/thecherryblossomgirl.com_21.jpg

gmbr yg telah dicrop...fida aishah pakai topeng...=)
=)

fitri said...

mane bley dedahkan identiti sebenar...t kantoi..haha :D

ber_u_wang said...

fida? uncle tak sampai lagi blog dia..

Anonymous said...

aku rasa DEE tu tak faham bahasa la. hahaha xD

Tech Silly Guy said...

ariffshah igt dia sorang ke technical guy? kah kah kah...

ariffshah :)

PinQib said...

x phm laaaa

PinQib said...

ok. now i get it.. muahah... biar dia ke depan, bela nasib dia

yangbaik said...

agak2nya bila la pulak ada orang nak minat dengan hasil penulisan aye yang tak seberapa nih... :(

pelangi said...

adeihhhh entah2 crayon tak...yg fida aishah..hahaha mula2 pun saya memang kurang percaya gak cerita dia ni, tapi kan buat tak t au je lah kan..ye lah manusia..macam2 ada....tubelawak memang lawak, hahahahah mana ada orang sebaik dan secantik itu...kan2..hihihi entah2 kak Fida ni macam beauty and the bees tak?? gurau jer,..ni kan blog lawak..hahaha

merahitujambu said...

wah..jeles di situ..ko pilih sbb dia cantik kan..*ayat jeles

APi said...

panas..

n0ra said...

Seriously one thing keep bugging me these few days was that she kept saying she is humble where nowadays posting cropped photos of hers which showing her beauty sexy side.

Sakit hati liao, sbb takleh tgk full face LOL. Still they are quite provocative by showing certain sexy parts of her face. She's lovely tho'. Aku percaya dgn kecantikan dia.

But demmmm her postings are all nice. Guess we all just could relate to them one way or another. AND tht could never be FAKE...

Ieda Al-Habsyi said...

huh! akak pon pelik, kita tanya ariffshah aje, itu pon kalo dia nak jawab kan :)

sickchild said...

haha fida aishah= ariffshah ?
bapak klaka.

merepek2

[-suziey-] said...

konspirasi btl..haih..td terkena kt blog joe..huhu

Anonymous said...

pendapat sy ;

mungkin semua pasal dia tu real, tp yg x real,, dia x pernah letak gambar betul dia,, never..

including jam, art ke,,tak perlu kot duk tayang muka sendiri dlm syber world nie..

tp tak payah la jugak menipu kalau tu bukan gamba fida..

sy peminat fida..tp terkecewa gak..

sbb pernah komen gambar dia,, yg dia kta itu dia, tp harini dpt tau bukan dia :'(

Anonymous said...

crayon siapa perempuan berbaju kurung tu?

aYu said...

ISH3...

ejam said...

comel nyer fida aishah, memang sesuai dgn ariff shah yg hensem tu...

Cik Jari said...

erk...knp ade artikel camnih..ish2..watkan aku confius je....aku suke je blog adifstory tuh

Azah said...

hoho...dedahkan identiti aku la plak..
leh aku jd femes... :D

Anastasia Ann said...

Commenters ni kalau yer pun nak komen, please mind your language. You are making bad impression of her and those close to her. Please dont judge.

Dia nak guna gambar fake ke apa, let her be la. somehow someone behind that blog is a real person. She got feelings. I think her story is real, maybe she is just too afraid too reveal the true her.

We bloggers are sometimes like this, blogging is our runaway. We want to say something but we are afraid people close to us, related to us will feel offended by showing off our picture. Baca sahaja ceritanya, dah tau dah its too private to be public. Say her dad atau stepmom baca blog tu yang ada nama dia, apa akan jadi pada dia?

MY QUESTION IS:
Personaliti dia jadi persoalan atau RUPA/WAJAH dia sebenarnya?? You guys memang minat orang yang cantik aje ek? Oh come on lah beb! Kan da kena. huhu

Anonymous said...

Encik Ann (saje je :P),

She deactivated her facebook account kaaan?
What for?nak lari dari kenyataan?

We love reading what she posts. But we don't favor being deceived. Mengaku pic sendiri, mengaku main gitar, mengaku 'uzur' sebab tuh paint toe nail, tak salah?

It's waaaayy better if die tarok gmbr and tak mengaku tuh gmbr die.

Andd now, she's running away from answering those questions.

Ape yang dah kena nyer cik Ann? Beauty is really out of the question. We question her true face of why she had to use other pics and admitted it's her.


Sekian,

Pembaca Kesal

Anonymous said...

ann:yg i puas hati skrg dia menipu..mengaku tu sume gmbar dia..mmg la somehow some1 behind that blog is a real person.xkan cullen sikucing kot yg wat blog tu.haiya!

fan yg rasa tertipu

aNiS tHe BumbleBee said...

she is too perfect.



cam pelik kan??

Anonymous said...

cilok gambar org tu aku boleh terima lagi..tapi bila aku klik gmbr yang dicilok tu,file name tu mesti fida+aishah.jpeg, fida(2.jpg,fida+kat rumah

wtf?

n a d e a said...

i love the way she write.
tapi tgk gambar yg die letak mmg dah tau that's not her. it's not a big deal, at least for me.i just love read her blog. that's it.

so tak payah la kita nak pay too much attention to this matter. as long as dia tak buat hal sudah la kan? just read, tapi jangan percaya bulat2. dunia internet memang camni. fakers are everywhere.

Anonymous said...

split personality disorder kot

Anonymous said...

Ariff shah once told me that die saje buat2 kenal (tulis dlm blog that die kwn lama fida aishah) sejak di subang jaya lagi utk naikkan rating blog dier n blog fida.kira mutual benefits la padahal dier x penah jumpa pun..so it started with lies to readers...

so i thought its ok la dier nak tipoo mcm tue,however i thought fida nyer pix sume tue real..funny kan...

recently je ariff ckp dier betul2 jumpa fida..how dier leh recognize fida tyme terserempak ngan fida kat sunway pyramid cos penah tgk fida dlm FB...hahaha
agaknye ariff terjumpa agelababy kot ...
(angelababy.xanga.com) <--celebrity hong kong okey!

:P i cant believe both of them are liars...
i think dua2 org (ariff and fida) org yg berbeza tp berpakat utk memfameskan blog...

funny kan nama pun hampir sama ariff dhah=fida aishah..
nama kucing pun sama mushi mushi ngan moshi2.

konon nak kata ada jodoh la,coincidence bagai..

since ariff shah kata muka fida yg dia jumpa sama mcm dlm fb and blog fida,means ariff pun tipu jugak..haiyaa..ariff y do you hv to lie?


sejak baca blog fida dah musykil,kata pendiam but semua org la nak ckp bernasihat2 ngan dier,sume syg dier,sume terpikat ngan dier..

nak show humble tp at the same time try to boast bout her beauty..

what a fake gerl she is..how come aa..

ariff shah la org plg patut rungkaikan sume nie,since fida dah confirm a liar...

NuR 'aQiLaH said...

erk.
fake person macam justin bibir tu kah??
wakakap

Anonymous said...

kak ida ni claimed dh jumpe in person ngn fida n her mom..hmm..

its that fake too?

http://hadiahdaripadahati-idasm.blogspot.com/2010/10/10-10-10.html

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 425   Newer› Newest»

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk