Monday, August 22, 2011

fida aishah : the end of the story ♥

ini adalah entry khas aku dedicate-kan kepada fida aishah.. sebelum itu, aku ingin mengucapkan terima kasih kepada fida aishah (bukan nama sebenar) kerana telah menceriakan dunia blog malaysia selama hampir 2 tahun.. kalau tak ada orang seperti anda, dunia blog takkan havoc pun.. ya dak?? hahahaha.. sehingga sekarang pun masih ramai yang tertanya-tanya tentang misteri fida aishah ni.. untuk sekian lamanya aku menyimpan rahsia ini, aku rasa sudah tiba masanya untuk aku dedahkan hal ini kepada semua.. 

 
dulu aku pernah tulis tentang fida aishah ni.. kenapa? sebab aku rasa ramai yang telah diperbodohkan dan ramai yang tertipu dengan fida aishah (aku juga tak terkecuali).. kemudian ramai yang memarahi aku kerana kononnya aku telah melemparkan fitnah untuk menjatuhkan fida aishah dan individu lain.. tidak!! aku dah bagitau awal-awal bahawa aku takkan tulis tanpa bukti..

jadi siapakah fida aishah ni sebenarnya? siapakah manusia disebalik penulis blog yang sangat puitis ini? seperti yang dikatakan, fida aishah ini berumur dalam lingkungan 20an dan menetap di brisbane.. ramai yang cakap "tak kesahlah dia nak selindungkan wajah sebenar beliau di rangkaian internet ni, asalkan penulisan dia berkualiti dan kami seronok membacanya sudahlah"..

sebenarnya, penulisan itu juga hasil copy paste dari laman lain.. ini melanggar etika sebagai seorang journalist ataupun seorang penulis blog.. bukan itu saja.. disebabkan dia terlalu berselindung disebalik identiti, orang lain pun turut sama menipu sepertinya.. walaupun anda happy membacanya, tapi ada orang lain tidak happy kerana karya mereka telah di-ciplak.. 

info fida aishah yang sebenar

inilah identiti sebenar yang berselindung disebalik nama 'fida aishah' ini.. dia sebenarnya sudahpun berumur 43 tahun dah sudah memiliki 4 orang cahaya mata.. dilahirkan di kedah dan kini menetap di terengganu.. nama penuh aku terpaksa rahsiakan untuk mengelak kecaman mana-mana pihak..

kenapa aku tulis semua ini? bukan niat aku nak kecam si fida aishah ni.. biarkan ja dia sebab dia pun dah tutup blog dia.. sekarang ni pun masih ada individu yang mempertahankan karektor khayalan sepertinya.. kini, anda yang terlibat tidak boleh menipu lagi.. sebab apa? sebab entry ini bertajuk "fida aishah : the end of the story" kah kah kah.. sudah pasti aku nak tamatkan persoalan yang muncul selama ini kepada orang ramai..

aku takmau cakap "shame on you!" kepada mereka yang terlibat menipu kita semua selama ini.. tetapi aku cuma nak cakap......

"in your face!"
kah kah kah

p/s : siapa tulis nama sebenar dan maklumat tambahan tentang fida aishah, aku akan delete komen.. hehehehe.. biarlah orang tahu yang fida aishah di dunia maya ini sekadar watak 'fake'.. sekian terima kasih..


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
186 Comments
Comments


186 comments:

anGah said...

first

Nur Misnan said...

haishhhh... mcm2 ada.

Faiz Tapit said...

siti rufida aishah bt abdul ghani

alor setar, kedah

ema サニ said...

=.= x bpa phm..

orkedwangi said...

hebat hacker ni boleh cari habis orang dia mau..^^

violetless said...

aku cari patut tak jumpa fida aishah. ish. ramai gila yang menipu termasuk ariff shah. tahniah kerana membodohkan follower2 anda.

Ayeem Jemain said...

hahaha at last!

Tipah said...

mcm frust je? kecewa sbb dia dah tua ke? hihihi

peep said...

perghh.. best2.. slek a die da delete sume isi blog.. :(

Wadi AR said...

wadi fidah pon sodapp

kecohabes said...

wah3,,,hebat!~

KiN said...

berselindung dbalik watak manis...betul2 rasa trtipu neh...

Puteri Biru said...

ini parody ke betul2 ni?.. abis ariff shah kata kapel ngan dia b4 ni kebenda pulak?... adeh. pening ah aku..

betul ke semua ni fake?.. kisah2 dia kat oversea nun? errr!!! tolong. blurrrrr

Queen F said...

yeah aku ikuti perkembangan ini dari dulu.. ohh harap blogger yang dulunya "back up" beliau tampil memberi penjelasan :)

joegrimjow said...

ko dah baca blom kisah aku dengan dia. ahhh, menci ko

Anonymous said...

adui ..siyes sheep,,aku blur..hahaha

hamzah ian said...

sayang ko

Nur Salsabilla said...

haha. Faiz tapit tak leh blah.
nama penuh lagikk

Err. Bek layan fida retiss tu haa.

anamizu said...

adehh..aku muda sgt kot smpai x bpa fhm story mory si FIDA AISYAH ni :P

epics said...

hehehehehehe. :D

Amoroso Renato said...

hehehe

Anonymous said...

aku jatuh cinta pada fida cz lenggok bahasanya.. dah la kacuk,kaya,cantek...yg ptg pakej baik ah.. cuma sakit je..tp ape pun tetap lebih percayakan izuari ni..

hidayahjamal said...

wah aku tetipo la selama ni, adoyai kecewa nya,

betulla xsumenya kita kena pecaya, thx tubelawak

Azrul Hisham said...

err...no komen pasal ni...huhu

Dunia Landax said...

hahaha..sial je..abis ko bogel kan nenek ni ye..haha..dah tu si Ariffshah tamau cover ke?atau,ariffshah kahwin dengan rufidah ni?atau rufidah ni makcik ke,sepupu sepapat ariff?atau izuari ni frust sebab clash ngan fida,lalu dibongkarkan semua perihal makcik/nenek ni?atau...ahhh..sudah lah..aku dah pening!HAHA

www.dunialandax.com

p/s: agak-agak nama aku apa ?dapat cari tak?hehe

cewek.medusa said...

mane pi edward? sonyap ajo sekarang ni ;p
"in your face!" kah kah kah

Anonymous said...

haaaaaaaahhh!!! jawab!!! jawab!!! sape yg kate penah gi bazaar ngan fida tu, sila jawab!!!!!! sape yg kate fida tak fake tu sila jawab!!! jawabb!!!!

Izat Tarmizi said...

Hehe.orang sanggup menipu sebab nak naikkan nama dalam dunia maya dan sanggup menipu atas penipuan orang lain,kan dah terbongkar ko kata ko kapel tapi orang yang ko kapel tu pun tak wujud..dia tipu tipu,dia tipu tipu lagi..

noreenrara said...

pening btol..adoii..
haiihh ~

Lady RaRa said...

tak kesah pun aku bab fida neh..baru baca satu dua entry dia aku dah tau dia pentipu!

cara cerita kemain! macam novel, mixed jadah bila tulis entry macam pahlawan melayu takkan hilang di dunia..

MUAHAHAHAH! sangat telenovela

nabila wahab said...

siapakah fida aishah...? ok aku ketinggalan.. :(

nada hanis said...

hahaha wey wey hang post kenapa. mana boyfriend dia?

budakampung said...

gua budak baru yang tidak sempat mengenali siapa jadahnya Fida Aishah ini..sekian~ =.= demm! buat la entry pasal salasilah Fida Aishah plak..gua nak tau ni~grrr

Hamdan Ramli said...

Hahahahahahahahahaahhahaha, serius aku tak tau dia sapa

epics said...

@izat tarmizi - yeker?
@dunia landax - agak2 nama aku aper?

Belalang Hijau said...

hahaha x abis lagu kisah fida aishah ni ye...
psst...harap ko jgn dedahkan identiti belalang jugak ye...wakakaka

Anonymous said...

fida aishah ni sebenarnya memang fake, blogger2 yang bajet top yang bersekongkol dengan konspirasi fida aishah ni untuk mendapatkan maklumat blogger-blogger lain, banyaklah lelaki reveal identiti mereka pada fida aishah hantu ini lebih-lebih lagi ariffshah, jangan percaya blogger macam ni.

Edward Haste said...

kah kah kah...sapa rindu edward plak ni. haish. hahahahahahahah OMG~

CintaZulaikha said...

adoiyai..belog ja, bukn FB pon. aku pk, nulis belog tader la tipu daya, rupanya ada jugak..aishh..

Anonymous said...

FB ke, blog ke, online chatting ke, msn ke, yahoo ke, semua org boleh menipu, kt luar lagi org boleh menipu, inikan pula dunia maya,jgn mudah percaya.banyak palsu.

♥CIK SHA♥ said...

aik? betoi ke weh? apakah? apakah? patut laaa..

Anonymous said...

memang internet dicipta dan dikuasai dan mendorong penipu. 99.9% fakes.

aLyA_syGS said...

macam crime scene investigation pulak,,,^^

ameraMS said...

sengal tapit!

ina said...

fida aisyah nie spe? mcm retis plak.. keh keh keh

syasya said...

ouh2 baru tahu hehe

Fadzli Amir said...

Macam-macam org buat untuk menarik perhatian...bagi aku biarlah aku dengan cara aku...walaupun tak femes...hehehhee

Abang Long said...

Eh? Macamana plak aku boleh tak kenal dia???????

whitecappuccino said...

kisahnyerr..

«-°[§nºw.ªngè£]°-» said...

woohhh~

Anonymous said...

kesian lelaki ramai tertipu kt luar sana,
lepas nie mesti dia tulis lagi nk tegakan benang yg dah basah,habis suami orang,tunang org dia main bedal je,berselindung disebalik tudung yg labuh,bogel jela!!

Anonymous said...

berselindung disebalik watak manis, bertudung labuh,akulah pempuan melayu terakhir,citt porahh,aku layan nenek aku lagi bagus

eiela said...

confuse, pernah baca sekali je dulu, lepas tuh takde dah, panjang sangat dan pening bacanya.

Anonymous said...

boleh tak sesiapa bagi maklumat pasal ariffshah..tak kenal sangat la.

Anonymous said...

mereka ada banyak website, nie pempuan yg jenis dh tk laku, tk de org nak la nie, dok kecoh kt maya je, aku ada semua info link nya,malas nk malukan, dia berbunyi lagi, aku publish,susahkan rumah tangga orang lain.

mujahadah said...

tak tahu lelaki ke perempuan, nanti investigate lagi.

Anonymous said...

tubelawak, please siasat ariffshah plak.

WONDER-PETPET said...

kesian la korang ni (lelaki ofkos)..teringin sangat ngan kesempurnaa..pompuan tunjuk jari-jemari pink pun korang dah stim..ish ish

tengok izuari dah kes habis frust la ni.
awek uptown jd makcik oldtown.. kah kah kah
geram punya pusal abis semua dia bongkar. simpan rahsia sudah la ;D

azurie said...

fida aishah yg mmg gempar kan dunia blogging dulu..ape cer die ngn balak die si blogger famous sorang tu ye..lepas kecoh fasal fake identity die ni terus private blog die..haha

Anonymous said...

fake identitiy tu kalau kau tk susahkan hidup orang lain tak apa bai!!, nie kau ganggu orang!,jangan pikir macam kita nie bagus sangat,orang lain punya bagus ada kau pikir

Anonymous said...

ariffshah dari investigation aku, dia tu perempuan,tunggu tubelawak inv pulak.

yangbaik said...

weh... boleh ke cam tu... sengal jap...

Aini said...

Alahai.. tertinggal keretapi aku pasal ni.... Baru sibuk nak menggogle..huhu

Anonymous said...

nape la nak tipu....last2 habuk pon tarak....ingat tuhan le bile nk nipu...mcm2 al kisah...

Anonymous said...

citer lucah ke hape nih..??

crayon said...

wonder petpet : awatnya kalau aku tertipu ngan fida? aku admit aku tertipu.. sekurang-kurang aku takmau org lain tertipu pulak.. awat? makcik hang ka yang hang backup2 sgt ni?? hehehe.. pui!!

Yuyu said...

haha..aku baca satu2 komen kat atas..

entry aku tunggu2..akhirnya..

syabas ijuali!(pertama kali puji hg..fuhhh)

Anisa Hang Tuah said...

tak kenal langsung.alamak terlalu ketinggalan la

WONDER-PETPET said...

yela tahu niat murni hang nk 'bantu' org ramai dr kena tipu..skim invest ape yg dia dh buat sampai hang tertipu? meletop marah ni. hang tergadai perasaan kecundang kah? aaahh

cuba habaq mai la kt kami..org tulis buku pun ramai yg guna imaginasi. karakter khayalan tu normal la kn? selagi dia tak tipu duit hang.
aku tak kenal makcik oldtown ni, tapi tabik jgk la..sbb dia berjaya ubat hati jejaka gersang online selama berbulan-bulan heheheh

crayon said...

wonder-petpet : biasanya aku tak layan anonymous tadak teloq cam hang.. tapi takpa.. aku layan jugak.. teruih terang.. aku tak kesah pun pasai fida.. entry ni aku saja nak bagi org terlibat tu ketaq lutut nak menjawab... hahahehehe..

dulu org yang terlibat dengan fida ni dia kata aku 'gila trafik murahan' dia kata aku 'picisan' dia kata aku gila glem.. dia kutuk aku macam-macam lah.. sekarang aku dah bagi bukti.. saja nak tengok apa lagi dia nak kata aku.. :) biaq brakai sikit (walaupun aku tau dia akan mendiamkan diri) hehehehe

Anonymous said...

dah tetua ni pegi la masuk persatuan wanita ke hape kee..ni tak,membodohkan org pulak..

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

lahh, yg artikelnya bagus2 tu kan? lah, faker ke?? bru tau-,- tertipuu jugaklah ni? apapun, amik sbg ilmu sjlah setiap isinya tu, kalau difikirkan identitinya sekalipun, kita bukannya kenal dia siapa bukan???hahaha

Ain Zulaikha said...

ooooo ye? ;p

marina anakcikbob said...

xpe la weh org nak kata apa.
yg penting, aku still sokong ko.
diorang anon yg melatah xtentu pasal ni mesti dia xfollow kot entry ko yg lepas2.
apa pon anon, kalau hak cipta ko kena ciplak, ko marah x? haa, marah x?
si fida tu da menciplak hak org, penipu pulak tu.
cer baca blog dia.
baca sekali blog budak moscow yg konon bf dia tu.

Rtp Farra Arisha said...

so, the real fida aishah is a 43 years old woman? i see..i bet we must beware and be careful with fakers around!

Anonymous said...

entry tubelawak yang nie menjurus, bukan hanya tentang fida, siapa makan cili dia terasa pedas,tidak mengapa,aku ada semua info,dia buka mulut sekali lagi aku publish,dalam nie pun dia ada masuk dan ada baca!!

Anonymous said...

wonder petpet dah takut, takut rahsia terbongkar, nanti anak bini dekat rumah mengamuk.

wOrkshOp gUrLz said...

salam bro...
aku ingat da abes cite fida aishah lepas ko reveal aritu...
tapi tak sangka ko bukak balik yea..
btw, aku tak kisah sape fida aishah yg sbenarnya sebab aku suka penulisan dia.. macam aku pernah ckp dalam entry ko, konspirasi fida aishah tuh..

sape pun dia, kita respek la.. xyah nak buat camni lagi.. even aku tahu, ko akan balas balik kata2 aku sbagai kipas susah mati fida aishah.. xpe, aku maafkan.. kalu betul dia tipu, maafkan aje.. macam ko xpernah menipu kan..hohohoho...

btw, entry ko pun aku suka, entry fida aishah aishah pun aku suka.. sape pun korang behind the scene, aku tak kisah...

~~PEACE....

Afida Anuar said...
This comment has been removed by the author.
Afida Anuar said...

Aduhh memalukan orang yang nama fida je ni..

opsss..saya fida anuar..bukan fida aisyah tau..kekekekee

WONDER-PETPET said...

woi nk takut ape plak..ni baru balik terawih.huhu anak bini dlm keadaan selamat..jgn bimbang, aku takde karakter maya ni. ijuali pun kenal aku.. takyah nk expose
:hint:
aku takde jari jemari runcing mcm fida ecah tu.kuku kaki aku kematu.cer teka sapa aku ;p

Amirrah Zawani said...

siapa fida aishah ni??
sumpah first time dgr..
tak kenal pun sblum ni...


*ya aku agak ketinggalan di sini* =_=

deQli avem said...
This comment has been removed by the author.
nadia fatihah said...

hhhhaahah, kesian kat si lelaki2 kat luar sana kan.. :P

darkbatman said...

mantap aarr bro..cayalahh! Thumb ups@

crayon said...
This comment has been removed by the author.
anGah said...
This comment has been removed by the author.
anGah said...

wow... makin panas..

m.E.e.N said...

arghh , ta kesah la fakers ke tak.. tapi nape dea perlu delete blog dea ? sayangnyaa.. aku sukaa baca penulisan dea... aku suka watak dea.. huhu.. walaupn cuma sebagai silent readers ;)

deQli avem said...

crayon...sabar aku xnk bt musuh k...aku mntk maaf, n aku xnk penat2 pk pasal die nih...die tipu ke, xtipu...die punya hal...dosa die dapat..

aku ckp mcm ni sb aku mengaku bru tgk dan baru tahu gmbr2 die bersumber dari mana...(sedikit kecewa maybe)

ntah la payah aku nk ckp...mana betul dan mana salah...papepun, biar pi dia la...lagipun blog die dh tutup...

crayon said...

deqli avem : sebab tu aku letak title the end of the story.. fida dah tutup buku.. hehehehe.. ok ok.. kita cool kita cool :>

SaYraH WonDerLanD said...

wooooo dunia sekarang memang dasyat. Blogger pon kejanya nak menipu juga ke? Dasyat yang amat. Sungguh tak sangka. Jadi, apa yang kita baca,lihat,alami kat alam maya semuanya 98% penipuan... Tp aku ketinggalan sebab takpenah kenal sapa fida aishah ni.

Puteri Biru said...

lawak la baca komen2 korang. ekeke. kalah komik Ujang.

pengajaran k, lepas ni jangan duk khayal dengan kecantikan/kesempurnaan/kesyahduan blogger2 yg suka tarik tali dengan identiti.

jaga-jaga. mungkin ada faker seterusnya. LOL

deQli avem said...

crayon...mcm mana la ko dpat no ic fida ek?...(soalan aku ni mcm budak-budak x?)..tp tertanya-tanya la...dan macam mana begitu yakin yang fida punya 4 anak..tolong la cite sket...bersumber dari mana...:)

sue perbs.. said...

fida aisyah? huh.. name dh sedap dah

crayon said...

deqli avem : hang anak sedara dia ka? hahahaha.. bak mai fb hang.. aku add..

♥ LT Gadis Senjakala ♥ said...

jauh ketinggalan..
bace semua komen diatas...ahahaha
tak pelik bin hairan..
org kat luar pun ramai penipu..
apetah lagi dalam nih..btw betul ke 43 hahha
adeh (X.X)

kiEyn kiNah said...

1st time bace entri sal fida ni...hurmmm~~

deQli avem said...

crayon...haha..ko buat aku tersenyum je pagi2 nih...haha..aku ty je soal ic tuh...tp pelik ek, ko dpt ic die..kongsi la sket cmne ko no ic die...

la hai,knp nk add fb segala bagai...nk bt ap..haha

zures said...

ni baru dengar nama fida aishah...nnt leh selak2 nak tau citer sebenar...apa pun yang baik jadikan tauladan yang buruk jadikan sempadan....

shahirahkhairudin said...

selama ni mmg aku suka baca blog dia. terus terang aku suka. tapi lama-lama aku rasa entry dia dah jadi lame.

bab fake fake ni aku tak tau nak kata apa. antara percaya dengan tidak. ariff n fida duk aktif lagi kat twitter.

deQli avem said...

crayon...aku bukanlah nk persoalkan sgt maklumat ko ni...tp klau student bt reseacrh pn kena mention sumber datang dari mana...baru kukuh maklumat tue...tak gitu abg blogger yang femes...haha...:)

crayon said...

deqli avem : aku dapat number ic dia dari celah ketiak aku.. selak2 ketiak, tiba2 nampak nombor ic fida aishah.. :) malaih layan hang.. aku dah kata, bagi la fb hang, aku add hang aku habaq.. takmau pecaya? aku peduli apa.. hahaha

Anonymous said...

Twitter dgn fb pun dah delete aku tgk. Tak berani nak komen bab2 ni.

WONDER-PETPET said...

la ni senang je nk dpt number ic..nak2 kalo IP add ko..eh, terlepas plak. tapi mmg frust kan? dpt tau sape stalker kite. ingat dahi licin..tp rupe cam biskut lutut.. kahkahkah.
ijuari i support u ;p

kAziShA said...
This comment has been removed by the author.
Bui Junaidi said...

mcm2 kontroversi dan karenah blogger2 kat malaysia ni..huhu

pika tajima said...

aku pon penah buat entry pasal fida ni...grrrr
dulu penah gak minat fida ni tapi lps ko reveal sume aku dah kurang kepercayaan kt dy..cewahhh..haha

abe crayon..nok gak tw guane sumber2 ni mung dpt..tehee

Nabil said...

Aku sgt suka topik ni. Lawan tetap lawan! I'm on ur side Bro...

deQli avem said...
This comment has been removed by the author.
deQli avem said...
This comment has been removed by the author.
fairuz said...

macamane ko bleh tau semua niii. aku dah lame cuak dengan kau doee *cuakkkkkkk kbai!!

deQli avem said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

disebalik tudung yg labuh,bogel jela,aku yg nak reply posting nie,aku taknak malukan orang lain,jgn cabar,undur!!!!dgn gambar,gambar sekali aku publish nanti.

deQli avem said...

crayon...tolong la bg aku percaya ko 100% psl entry nih...terus terang aku ckp, aku dh mula percaya pasal gmbr2 tue...cume aku tunggu soal umur dan anak je..

sebab bagi aku, tak kan la terlalu buruk peribadi orang tu, tak kan dah tak de kebaikan atau cerita yang betul darinya...

aku ni cakap je xnk fikir pasal fida nih, tp first aku bgun tido, die la yang aku fikir...haha...bukan apa, sebab aku suka dgn karya2 die, lukisan die dan aku pn suka melukis..

www.dunialandax.com said...

sampai sekarang aku tak pueh hati ngan si FIDA ni~hahah..

ariffshauwwww said...

deQli avem ni aku rasa spy ariffshah lah

www.dunialandax.com said...

bro~apa FB lu?

Anonymous said...

FB=face book,deqli kau diam boleh tak.aku nie lelaki, tubelawak tak kenal aku pun, aku dah kata posting tubelawak yang nie siapa makan cili dia rasa pedas,
bukan spotlight kt fida, tapi hal lain, kau tu sengal,tubelawak nak tolong semua,faham!!!,website minah tu dah panas punggung,posting dah merapu babas!!

Anonymous said...

bukan kebaikan ke apa jadah, dia musnahkan keluarga hidup orang lain, kau faham tak!!, kan aku dah kata bukan spotlight kt fida sahaja, perempuan minah sengal yang lain,faham!!,berselindung disebalik artikel agama,yang rasa macam diri tu bagus sangat,mcm kau juga la,sama sahaja.!!

Anonymous said...

SIAPA MAKAN CILI
"DIA TERASA PEDASNYA, IN YOUR FACE",nasihat aku kepada perempuan minah sengal yang berselindung disebalik jilbab nie, tutupla website kau, tutup semua,jangan ganggu suami orang!!

spanardotorg said...

oit crayon aku nak add ko gak kt fb
aku nak tau gosip smpai abes..heh..
ketinggalan pny pasal :D

deQli avem said...

ariffshauwwww...fitnah la plak..ko tau kan dosa memfitnah apa?...

xpela crayon, aku cuma nk percaya ko je, ko mntk fb aku, aku dh bg..aku cuma nk tau hal detail, bg aku ni tergantung punya cite, bagi aku ok, orang ln jgn cepat melatah (lebih-lebih lagi si anon, penakut xgne nama sendiri)..ok peace...selamat

Anonymous said...

ramai anon bukan satu orang, dan mereka semua anon yang berbeza, tiada siapa yang memfitnah siapa!!
siapa makan cili dia terasa pedasnya, in your face!!
diam bukan bererti penakut!!
tak payah nak kata orang lain penakut, kau pun sama penakut, lempar batu sembunyi tangan!!
ada ramai lagi perempuan minah sengal kat luar sana yang kena!!aku tahu,sapa suruh gatal sangat

crayon said...

deqli abem : mana fb hang?? mai nak add

anon : takyah mrapu sgt kot.. ni mesti kaki isap usin ni.. HAHHAHAHAAH

deQli avem said...

crayon...aku dh add fb ko...tinggal ko terima aku sebagai kwan ko je...hehe

WONDER-PETPET said...

alaaa.. deqli avem je ke bole kwn ngan abam ijuali? aku nih? huhuhu

anon kat atas tu kena buasir ke bulan posa ni? ganaih sungguh

Anonymous said...

tegur biar mereka tahu mereka buat salah.

ain hamiza said...

reveal sudaa.. haishh.. *rse tertipu*

Norasikin said...

kalo umo patpuluhan boleh jadi doplohan, saya ni baru sifar puluhan la ye..

APi said...

betul betul haw liao..

Adilah Zulaikha said...

wah serius la penipu rupenya..aku follow jer blog dia sebab igt kan beul2 la u hasil penulisan dia. serius best gak la bace entry dia tp tak sangka semua tu ciplak. isy3..43 years old pulak tu. habis balak dia arifshah ape cer?

! Nurida Ardy said...

faker ada di mana - mana.

Ery Farieha said...

pergh pergh. aku baca semua komen sekali.


aku pon tatau la. tp part ariff shah perempuan tu aku nak gelak. HAHAHA ariffshah aku penah jumpa.

tp fida...hurm hurmm

Syahrul said...

betul la kate ko.. cam bangang je scene cenggini..
wakakaka

Vicy said...

Hello! How are you? Just wanna say thanks for the visit. Come back again. God Bless!

Vicy Mackenzie

ZoOL said...

Ape kes? citer la lagi.. aku tak apa2 pun..

H A R R Y G O A Z said...

Have a SUPER weekend !

fndrocka said...

pendek cerita, Fida Aishah ni satu watak kesempurnaan seorang blogger yg kacukan, kaya, urban, pandai menulis, muka lawa, blaja oversea yang cuba diwujudkan oleh para konspirasi/blogger popular dgn tujuan mungkin utk jadikan blog dia semacam ikon/fenomena.yg backup tu yg kelakar tu

Kasmawati Jaafar said...

aku dok tertanya-tanya, dia copy paste entri dari mane ye? aku x sempat masuk blog dia, tapi aku teringin nak tau, karya2 dia yg dikatakan hebat dan best sgt tu sebenarnya dari mana? siapa penulis hebat yang sebenar tu?

nuR izyan said...

kejadah sape lak fida aishah ni...huhu..prnah dgr gak tgk blog die kt bloglist org len...tp x prnh lak pi blog die..huhu..x pAM:)

Anonymous said...

aku lepas entri yang first ko buat tu aku baca blog die..makcik ni memang berjiwa mude...minat john mayer, ada gitar ,minat baca twilight,minat modern art n post-impressionist , n jatuh hati dgn rob patt. Jarang jugak la aku jumpe perempuan malaysia umur 40-an ade sifat macam ni.
nak buat scam macam ni bukan senang,so mesti banyak kene studi macam buat skrip filem. untuk create watak yang vulnerable,fragile tapi ade hint kekuatan dalaman yang kuat kalau ditengok macam cite sinetron la pulak.untuk scammer tu buat keje ni sorang-sorang kire berat jugak, rasenye ade la aktiviti peng"komplot"an yang dirancang.
Tapi kalau dinilai dari tulisan die semata- mata,memang sedap dibaca. Kudos pada sape penulis original yang tulis entri tu. Kire kalau buat pertandingan cerpen peringkat sekolah ade can menang. Tapi kalau yng terlibat dlm scam tu termasuk lelaki,kalau diorang buat entri "lelaki idaman saya" contohnya tak ke pelik dah macam gay lak pulak.

M.D said...

me iz sad. habes aku bertwitter dgn sapa selama ni?

Anonymous said...

kadang-kadang aku rase fida aishah ni wujud pasal dalam satu lukisan die ade tertera nama fida aishah..

Affan said...

Dulu ada sorg blogger laki dok ngaku fida ni awek die la, die selalu skype dgn fida la. pffttt

Kalau betul apa hang tulis ni, memang aku gelak ja la
KAHKAHKAHKAH

Anonymous said...

aku dah baca website dia,aku pun setuju

Zulfikar Hazri said...

aku dulu selalu main MIRC ngan YM... advance sikit aku bukak Friendster, blog plak aku bukak Chedet ngan DR.MAZA

kesian aku kan tak kenal Fida Aishah?

MR. SYAH said...

first time dgr ttg minah fida aishah ni.. mcm satu kes dulu..

Aliff Cullen said...

hahahaha. aku dah agak dah.....

Aliff Cullen said...

Ok, aku sambung balik, tak sangka dah 2 tahun berlalu kot? aku memang syak Fida Aisyah fake dari awal-awal terlalu perfect, sebab die kate die baru belajar main gitar seminggu ( tak silap ) dan die ade rekod bunyi gitar.... siap letak widget playlist... pergh! baru seminggu belajar main gitar lagu seperfect recording hi-dub instrumental.. memang kantoila... aku dah syak watak fida aisyah hanyalah ciptaan dan semua lukisan karya-karya dalam blog Fida Aisyah memang aku pernah tengok. tak silap tahun 1990-an mcm tuh... memang aku pernah tengok... sebab time tuh aku kecik lagi.. dan ingatan aku kuat so, aku memang ingat lukisan-lukisan yang pernah aku tengok. Cuba pelukis sebenar aku tak tahu. Banyak lagi sebenarnya, aku cuma malas nak mention dan dedah banyak macam mengumpat. tanpa orang macam Fida Aisyah, dunia blog takkan berwarna-warni...

Anonymous said...

mesti damm kata lufhi..aku percya dgn tubelawak sbab dia org lama tapi masih tak knal lg..oh tidak fida aisyah berabad-abad kau tipu kami sia-sia watak perempuan melayu yang kau
martabatkan selama ini..tapi aku tak puas hati lah dgn post ni...apa kata jom terjah blog arifshah...hohohoho saja bt kontroversi...

fake genius blog...

syahirah sabri said...

boleh send semua bukti yg fida ni fake? through my fb? http://facebook.com/neyrashazeyra. TQ

Wahidah said...

mcm2 ade..

whatever..:)

salam lebaran pakcikkkkkkkkkkkkkk

hidayahjamal said...

tuan belog, aku nak tau jugak bukti sebenar, nak add fb crayon..aku rasa mcm bodo gak selama ni baca sume entry bohong fida, napa la wujud org cani, ak penah jumpa ariffshah dulu dok tnya habaq la fida dtg x, masa first time perjumpaan blogger..benci la ingt balik, aku bodo cpt percaya org, add ak, nk tgk bukti kau, pls tq.

http://www.facebook.com/nurul.hidayah.jamal

Anonymous said...

ok..setel bab fida...ariff shah pe cer?sma mcm ery, arif shah aku pnah jumpa...confirm beliau adalah sorg lelaki...ehehe...tpi fida xpernah la...

and nak tau lak feedback arifshah...well..bukan utk bergadoh..tpi utk penjelasan..kalo btoi apa yg crayon tulih ni, kami para pembaca blog tersebut wajib tau la kot...

haishhh...aku pon kuciwa kalo fida adalah fake... :( walaupon aku pon sorg pompuan...hahaha...ops...not lesbo k...hahaha

Anonymous said...

terer la crayon bleh dpt info sal fida aisyah....masa yang entri sal dia memula dl..saya dh komen n bgtau dia ni penipu...tp sapa pn x percaya...hukkss

betul la nama tuh...tapi tmbh siti kat dpn..n nama bapaknya bkn abdul ghani tp abdul raof..


nak pics dia??aku ada berlambakkk....
>>crayon hang jgn la delete komen aku niii...

Anonymous said...

korang follow fida punyer tweet tak? gua xde rasa fake pun..coz very normal

kay-N said...

hmmm..aku caye mende boleh jadi..abg angkt aku..bercinta kunun nye ngan pomp sakit kenser otak..umor sebaya aku thru fb..2 taun beb..xjumpe2..haha..pstu tbe2 die dpt emel dr anon kate pomp tu dh meninggal..skali shari pastu kantoi sape pomp tu sbnr nye..pomp umo 30++ dh kawen..xmati pn..dunia cyber ni mmg xley caye~

Anonymous said...

hmmmm

EQITO said...

mak & akak aku minat giler kt fida aishah ni dulu. mmg tak boleh blah giler, bile aku cakap fida aishah ni tipu, diorang bengang je. aku tak tahulah kalau diorang bace entry ko ni, ape reaksi diorang. harap2 diorang tak fanatik lg la kt minah tu..

well, thanks sbb reveal this case... aku nak share kt fb nnti.. hehe

Anonymous said...

kat tweeter dia guna nama/nick apa?
hmm...x malu ke org sana sini dok kutuk n citer sal dia skrg neh..heran betul aku..

aisyah tuh nama anak bongsu dia..umo 5thn

why so serious said...

pwned

alexa yussida said...

laa dah tua la 'fida aishah' tuh..aku syak die ade split personality la sbb tuh semacam je..haha kesiannnn..

....C!k Yu!.... said...

siapa pun dia,sy ttp suka dgn penulisan dia..

Anonymous said...

hmm..masa akan menentukan...we'll see..
aku percaya orang di sebalik nama Fida Aishah tu betul2 wujud.
Dan aku amat2 percaya yang nama sebenar dia bukan Fida pun..Biarlah jadi rahsia buat siapa yang kenal dia..
tapi,takpela.pendapat masing2..nak panggil aku kipas susah mati dia pun silakan, aku ok aje..=)

aneez abdul ghaffar said...

lerrrr macam haram aku pun kene tipu gakkk.....punya la aku minat gile2 minah nih punye blog......int die cm pnipu gak....wlaupun ade insttapi ade blogger kate die lelaki ade kate perempuan....mne satu betul nihh?

gadis semalam said...

ai..nak menyampuk jugak..
aku pun ikut jugak blog fida aishah ni,slalu baca entry2 dya cuma yg aku takjub masa tu kat smua gambar2 dya.."wow..cantiknya pompuan ni"..untung ariff shah..aku igt lg mcammana fida crita detik dya balik malaysia dan berjumpa dgn ariff shah kat mall.pi bazar ramadan sesama lah. tp since aku dpt tau orang duk kecoh tu bukan gambar dia,pergghh...sentap jiwa aku ditipu hidup2..gambar2 perempuan kt entry fida tu sebenarnya gambar aktres dari hongkong kalau tak silap.nama baby apa ntah..aku pun teringin nak tahu kisah sebenar dari ariff shah.napa ariff shah tak penah komen apa2 pasal ni? klo betul fida ni awek dya,pertahankan lah...

Miss Fireflies said...

abes mcm mane dgn check in dia kat twitter tu?foursquare dari US?tu pun kira menipu ke?

hanismalik said...

Erm...tp mcm mn dia pernah post dkt fb lokasi dia masa tu dkt US?

hanismalik said...

Erm, tp mcm mn dia boleh update status FB dia gune foursquare bagitau lokasi di US? xkn dia nk tipu sampai sanggup g US nk buktikan dia xtipu...

Anonymous said...

senang cakap fida aishah ni mungkin watak yang diwujudkan oleh ariff shah jugak..pandai ariff shah ni nak wat duit..die kan kaki SEO..

Anonymous said...

hanismalik, post kat fb ko buleh sesukati nak letak lah location tuh... taip je mana tempat ko nak... bukan dia detect pun... hohoho...

Miss Fireflies said...

tapi ni foursquare.bkn yg update status tu.tau ke tak??

Anonymous said...

tolong weh. kawan aku sorang macam dah termasuk perngkap ni. gila gila die percaya. she is real. gila gila die percaya orang lain semua blame this girl dan die nak stand for this girl. tolong aku weh. kesian dol kat kawan aku tu. meroyan lak karang. dia jadi percaya sebab dia kata this girl pernah call dia guna roaming. aku dah nasihat kat die suh hati hati. tapi i guess die dah tersuka this girl. dia baik hati, lembut hati, mudah kesian dgn orang. tu aku tak nak die kena tipu free free..

Anonymous said...

Cite best ni, org Malaysia pun pandai buat konspirasi,,,TERBAEKKK

Anonymous said...

sape suruh pecaye??

hahaha!!

Anonymous said...

dia ada blog baru la...sapa tau??

bedak said...

aku blogger suam2 kuku.selepas bebulan tak hadap ni mmg terkejut bru dpt tau hal ni.neway blog dia memang antara penyebab aku meminati dunia blog. dalam hati aku dlu,gambar2 yang ditunjukkan mmg byk keraguan.tp yang kesalkan klu betullah hasil2 karya tu kepunyaan orang lain.haishhh...dah rase maleh balek nk bukak blog..

anonymous said...

salam all...crayon ek nama pembongkar tu?nah amik fb aku add.aku nk thu jugak.

n one more kawan2 suma...apala korang ni.fake ke, x ke...ada ke si minah FA ni tnya n pertikaikan korang sblm ni?biaq pi la dia nk tipu ka apa ka...bebal bingai sgt hangpa ni awat...???biaq la pi la dia...hangpa x suka x yah la baca....bkn dia pakai ayaq liuq ngan keyboard pc hangpa pun nk buat entry2 tu....dia copy paste pun biaq pi la dia.polis ngn undang2 x ckp dia slh pun...kat duniawi ni...biaq pi la dia nk buat apa...jnji dia x kutuk hangpa yg dengki2 ni...ni cm tubelawakkkkkk la sgt ni....hangpa ingt xde wat salah ka?yg nk mengaibkn org tu watpa?x salah ka tu?bengong...

Anonymous said...

http://misscurator.tumblr.com/
beliau?

athirahmazlan said...

pehh..sy baca semua komen2 di atas..nice!

nn said...

Kawan-kawan... ingat... satu aib umat manusia kita buka, sepuluh aib kita allah buka.. masyaallah.. fikir-fikir kan... dosa dengan allah kita boleh mintak ampun. dosa sama manusia terpulang pada individu tersebut.

Korang dah banyak sangat amal ibadat ke nak tambah dosa baru ni..

Anonymous said...

ni fida aishah ke?xnak lagi kena tipu huhu http://misscurator.tumblr.com/page/4

Anonymous said...

http://misscurator.tumblr.com entah napa gua rasa tumblr tu fida aisyah yg punya..kali ni dia guna nama nasya..ayat2 die pun lebih kurang sama..fake je semua

Namee Roslan said...

la, ini ke kes fida aishah tu. baru tahu.

bact. said...

aku dah lama tahu neh fake. apasal korang semua bengap sangat tanak percaya?

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk