Tuesday, May 3, 2011

oh! media milik khai hassan (justkhai) kena hacked!!

oh! media milik khai hassan (justkhai) kena hacked!!

oh shit! aku ketaq lutut pagi ni bila tengok fanpage khai hassan (owner oh media) kena hack dengan penggodam yang menggelarkan diri mereka sebagai theblackops.. takut kalau jadi kat aku pulak.. jadi sementara isu ni masih panas, aku dengan cepatnya terus update blog untuk mendapatkan traffik murahan dari google (sebab tu orang kata bangun pagi rezeki murah).. hahaha.. apa-apa pun, aku tak setuju dengan matlamat asal penggodam tu.. kejam nak mampus.. busuk hati! 


kalau betul matlamat asal penggodam tu baik, kenapa dia tak tegur khai secara terus ataupun secara direct face to face.. dia cakap khai penakut.. tapi dia pun sama ja penakut.. err.. aku pun sama jugak lah kot?

jadi sekiranya anda risau akaun anda kena hacked, sila pastikan anda menjaga password anda dengan baik.. pastikan password ada uppercase dan lowercase character, number, dan simbol.. kalau pakai google akaun, sila upgrade security anda ke "2 layer security check" (password dan verify melalui phone) kalau password email anda selamat, insyallah akaun lain pun selamat.. wallahualam..


p/s : sori tulis cincai-cincai.. bangun pagi tadi tengok fanpage ohmedia kena hack, aku terus bersiap untuk keluar dan tulis entry ni.. sekian 
justkhai.com & rosmerah.com pun dah down.. -_-" mintak simpang kena kat aku dan busuk.org
Share This

74 comments:

  1. kene subuh td..ouch~!xd credit tuk aku ka?haha~

    ReplyDelete
  2. hahaha.. takpa.. nanti aku blanja hang makan...
    tapi makan penendang la.. :> auww

    ReplyDelete
  3. patot blur r gmbr khai..
    sian dier ndok..
    neway..rezeki pg2 neh...
    =)

    ReplyDelete
  4. hahaha.. aku takmau blur!! aku takmau blur!!
    itu risk yang khai patut be prepared... hahahaha

    ReplyDelete
  5. lol,,blur kenapa?beautifulnara ok jer :)

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. dem... rezeki murah.... keh3
    aku nak hack busuk ko tu

    ReplyDelete
  8. jgn hack busuk.. pi hack wangi ataupun anak dara

    ReplyDelete
  9. ape ni aku xpaham laaaaaa hahaaa

    ReplyDelete
  10. xder pon. aku dh terlewat ker? hahaha

    ReplyDelete
  11. dah ok balik dah.. "ramai orang kata, dia memang laju"

    ReplyDelete
  12. http://img228.imageshack.us/img228/2289/39117141349872566457100.jpg

    pic yg aku sempat save,..hahaha

    ReplyDelete
  13. imageshack? imageshack pun penah jadi "imagesHACK"
    aku tak suka imageshack.. imageshack sucks! hahaha

    ReplyDelete
  14. owh gini eh rupa khai sebenarnya..biasa tgk yg dh blur je..

    ReplyDelete
  15. aku tgk page dia ok je?

    knape yg hack tu x delete je?

    ReplyDelete
  16. adeyy... nak berblog pon payah benor!

    ReplyDelete
  17. ala x kan satu jer pic dia? ala rugi btl aku x ley tgk huhuu kalu aku smpat tgk dah lama aku printscreen sume hehe...

    tapi x ley blah kat https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150296358969572&set=a.393577579571.209827.331481044571&type=1&theater
    dia x ngakukena hack hehe..

    ReplyDelete
  18. yang tu admin lain kot.. admin depa kan ramai

    ReplyDelete
  19. dia kata buat2 kena hack, huhu.

    ReplyDelete
  20. nak tanya. busuk.org tu apa yea?

    ReplyDelete
  21. http://ohartis.com/

    ReplyDelete
  22. champion i-hack pown..ketaq lutut...wakaka..

    ReplyDelete
  23. hehehe.. mana taknya.. usaha bertaun-taun..
    kalau kena hack, habis macam tu ja.. sama la
    macam akaun bank.. ketaq oi!!! duit semua tu..
    hahaha.. masa depan ntah macam mana la

    ReplyDelete
  24. balik pada yg lama la...mcm bank skang pakai balik programming yg lama..wakaka...ala org dlm jugak tue..yg hack oh! media... kira baik la..depa xpadam data..just kaco...je..tah2 hang..kot...bkn leh caya nie..hehehe..gurau je..

    ReplyDelete
  25. pelaq! aku bukan pesyen tu lah.. aku baik! haha.. akan ku jaga agama bangsa dan tanahairku sebaiknya.. auwww!!

    ReplyDelete
  26. nok harom...ayat xleh bla..wakaka...auwww..!!

    ReplyDelete
  27. uishhhhhhhhhh..cari rejeki yew br000..

    ReplyDelete
  28. best gak ni nak hack tubelawak ni..haha

    ReplyDelete
  29. gila lahh. org tu pon nak hack pepagi. cuba hack kol 9 malam ke haha

    ReplyDelete
  30. bahaya ni .. ko tak tkut ke nnt tubelawak page kna hack plak ? huhhuhuhu .. serammm

    ReplyDelete
  31. t ak hack page ang pulak..hehehe..

    weh, x balik aloq setar ka? huhu

    ReplyDelete
  32. salam tuan belog,
    Baru la nampak muka founder OH nie.. ic ic..
    gile kentang sape HACK fb dia tu.. huhuh..

    ReplyDelete
  33. kalau sape yang tak femes,.jangan dok risau la,..dia hack yg femes jer,..dan berpekepentingan jer,..hahak,.jadi bese jer best,.takyah risau orang nak naya kat kita,..life simple and happy forever!!!

    ReplyDelete
  34. hahaha..well done theblackops..
    tu la..
    aku buat blog aku tu taip panjang2
    sapa suruh tak baca..
    kan dah tak tau langkah berjaga-jaga..

    tak tau la apa isunya tapi kalau ada berselisih pendapat, elok la minta maaf..mesti theblackops bagi balik akaun tu..jangan la sedih2 nohhh..

    ReplyDelete
  35. cyberblackops la..bukan theblackops..

    ReplyDelete
  36. betul la dia kata dia xensem..hahahaha...hang lagi ensem crayon, terpikat tau...auwww....

    ReplyDelete
  37. hahaha mcm lain je muka khai tu

    ReplyDelete
  38. Sisi from ohmedia.. Dh baca info u..
    Tak perlu kot tulis pasal ni. Nanti naik lak traffik.. Cuma nk pesan kat hacker tu.. hack la page yang menhina agama kita ISLAM dan yang menghina NABI MUHAMMAD SAW..
    Tapi tak pe.. Allah kan adaaaaaaaaaaaaaa.. senyum sahaja.

    Apa pun korang jgn silap. Khai hanya founder. Setiap product tu ada admin masing2.. Jadi jgn la buat serangan individu.. Anyway SKMM ada... if melampau. Ada yg ckp nk duduk bilik gelap.. katanya.

    Admin tak mau memanjangkan benda tak penting mcm ni.. bagi admin ada benda lain lagi nk cerita… tp hikmah byk sgt.. mmg kuali putih selama ni.. jadi hitam. Bila page dh ok.. aik jadi putih balik..

    As i said.. Allah ada… SKKM pun ada… tapi khai taknk smpi ambil tindakan skkm mcm tu sekali so nk buat mcmana .. ikut ckp founder lah kan. Melainkan melampau terpaksa la.

    -sisi azie-

    ReplyDelete
  39. adoyai..rajin bebenor dia nak hack belah pagi..org suruh solat tahjud dia hack page orang..aish..haha

    ReplyDelete
  40. akhirnye dpt jgk tgk muke justkhai.. org kte ensem sgt. tp ksian plak kt die dah x misteri dah muke die..

    ReplyDelete
  41. kenapa nak hack2 :'(

    haha. patutlah rezeki sy mahal asik bangun tengahari je T___T

    ReplyDelete
  42. aritu pon diri sdri da kena.rasa nak berair mata dok cari balik..naseb baik hokeyy..hayam betoi..

    ReplyDelete
  43. INGAT ANDA DISINI BERSUHABAT. DALAM KES POLIS BAGI SERANGAN/ANCAMAN INDIVIDU. ANDA SEMUA DI SINI ADALAH SAKSI UNTUK KES INI. POLIS REPORT AKAN DISERAHKAN KEPADA ADMIN BLOG INI.
    JUGA DIBAWAH AKTA JENAYAH CYBER.

    SISI AZIE

    ReplyDelete
  44. tudia.. terus tak ramai nak komen.. hahahaha..

    ReplyDelete
  45. lol..just post menda kene hack tiba2 kata bersubahat...xmunasabah lgsg..~

    ReplyDelete
  46. apa ni u cakap i subahat :( u fitnah i tau..
    auwwww..~ mencik u.. kah kah kah..

    ReplyDelete
  47. menci3.. kemon la sisi..u jgnla wat i gelak.hadoi.. muka abg crayon legend tp hati cute tauuu...(tibe2)

    ReplyDelete
  48. http://amanz.my/2011/05/laman-facebook-ohmedia-network-di-godam/

    ku tgk apa yg tubelawak tulis cam ok je, takde subahat pun. tengok kat blog amanz.. sisi azie cakap sikit punye baik. tak sebut pun pasal subahat ape semue tu.. sisi azie ni haters tubelawak agaknye.

    ReplyDelete
  49. tu yg lpas subuh bapak dh xbg tido
    sbb pg sng dpt rezeki

    wink!!!

    ReplyDelete
  50. tu dia...kejam mc harimau..!!

    ReplyDelete
  51. haha kalau gelakpun kena tangkap polis ke?

    ReplyDelete
  52. eh eh ak bace je pun bersubahat jgk ke???ahahaha

    ReplyDelete
  53. haters tubelawak pon ada??
    tubelawak yang lawak pon ada orang tak suka??
    sengal ape..
    aih~
    letih dengan perangai melayu macam ni..
    sisi azie..cukup la tu..
    dah la tak tinggalkan link..
    komen pun pakai anonymous..
    bajet berani sangat..
    ko tak jumpa lagi dengan puak2 hackers indon, kawan2 aku lagi..tau la nasib ko..

    ReplyDelete
  54. ala search je sisi azie kt fb. hahaha!

    ReplyDelete
  55. sisi azie ni adik perempuan khai

    ReplyDelete
  56. oi oi.. tabaik main tuduh terus sisi azie ni.. mana tau kot-kot yang komen pakai nama sisi azie ni orang yang sama hack fanpage ohmedia.. biaq ja dia nak tulis apa pun.. aku tak kesah.. nak kutuk aku pun takpa..

    walopun aku tak penah delete komen kat blog ni, tapi kalau ada orang yang komen offensive dan boleh menimbulkan fitnah @ masalah, aku delete jugak kali ni! ;) ngeee (muka ganas)

    ReplyDelete
  57. kalau blog ni kena hack...belalang nak berkabung 6 hari 6 malam 6 jam...

    '666' hahaha...

    ReplyDelete
  58. just nk bgtau ~tubelawak der dlm neh
    http://sentuhan-maya.blogspot.com/2011/04/tajuk-ben-cari-blog-baru-lah.html#comments

    **xtau ape bende huhu

    ReplyDelete
  59. Sorry guys. sisi azie.. i nk cepat td.. tak perasan paste benda yg silap. Baru revise balik and perasan. Maaf ye crayon.

    tubelawak..contain tidak menyebabkan serangan/ancaman individu..cuma tak kabur kan gmbr tu. tp takpe lah.. khai ckp semua kawan2.. tak perlu buat report.

    Tapi lain lain dh serahkan pada yg berkuasa uruskan.
    yes my fb : sisi azie.
    boleh berurusan terus dengan sisi. Sisi kakak khai.. bukan adik. Sekian.

    ReplyDelete
  60. ingat polis nak kisah ke bende2 kecik camni.. hihihi

    ReplyDelete
  61. sisi,aku camne?? takkan kat aman ngn tubelawak je ko mntak maaf. content aku ngn dorang same je pun.hadoi.

    ReplyDelete
  62. kawan2 punya tak perlu buat report..kalau bukan kawan camne?!?

    ReplyDelete
  63. eyh pasword hang apa naa??

    hahaha

    ReplyDelete
  64. Hafism.. sisi dh terangkan di tempat anda. Untuk yang bertanya. sisi refer kes ini kepada kenalan sisi. Bermaksud untuk bertanyakan pendapat salah sebuah webpage yang mmg benar2 melampau dari segi kata2 yang dilembarkan berbau fitnah, ancaman juga ugutan.. tetapi diambil serious oleh beliau.

    Jadi elakkan komen individu yg berbau fitnah, mengaibkan dan ugutan kerana page ini mungkin akan di selak utk siasatan terpeinci.

    Terpulang kepada admin di sini untuk menutup komen di link ini atau tidak. Sisi hanya menerangkan apa yang berlaku. Cayok to tubelawak. Teruskan berkarya.

    ReplyDelete
  65. Tudia mangkuk mana org yang komen pun kena wat polis repot????? macam haram!!!!! pi tangkap mak hang la......

    ReplyDelete
  66. sapa2 pun buleh hack janji tau email... jadi tolong hide email kalo taknak kena hack..

    ReplyDelete
  67. kenapa laa org kita ni bnyk sgt yg ada sifat dengki..

    ReplyDelete
Designed By Blogger Templates