Tuesday, May 3, 2011

oh! media milik khai hassan (justkhai) kena hacked!!

oh shit! aku ketaq lutut pagi ni bila tengok fanpage khai hassan (owner oh media) kena hack dengan penggodam yang menggelarkan diri mereka sebagai theblackops.. takut kalau jadi kat aku pulak.. jadi sementara isu ni masih panas, aku dengan cepatnya terus update blog untuk mendapatkan traffik murahan dari google (sebab tu orang kata bangun pagi rezeki murah).. hahaha.. apa-apa pun, aku tak setuju dengan matlamat asal penggodam tu.. kejam nak mampus.. busuk hati! 


kalau betul matlamat asal penggodam tu baik, kenapa dia tak tegur khai secara terus ataupun secara direct face to face.. dia cakap khai penakut.. tapi dia pun sama ja penakut.. err.. aku pun sama jugak lah kot?

jadi sekiranya anda risau akaun anda kena hacked, sila pastikan anda menjaga password anda dengan baik.. pastikan password ada uppercase dan lowercase character, number, dan simbol.. kalau pakai google akaun, sila upgrade security anda ke "2 layer security check" (password dan verify melalui phone) kalau password email anda selamat, insyallah akaun lain pun selamat.. wallahualam..


p/s : sori tulis cincai-cincai.. bangun pagi tadi tengok fanpage ohmedia kena hack, aku terus bersiap untuk keluar dan tulis entry ni.. sekian 
justkhai.com & rosmerah.com pun dah down.. -_-" mintak simpang kena kat aku dan busuk.org


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
74 Comments
Comments


74 comments:

zAr8 said...

kene subuh td..ouch~!xd credit tuk aku ka?haha~

crayon said...

hahaha.. takpa.. nanti aku blanja hang makan...
tapi makan penendang la.. :> auww

MataBulat said...

patot blur r gmbr khai..
sian dier ndok..
neway..rezeki pg2 neh...
=)

crayon said...

hahaha.. aku takmau blur!! aku takmau blur!!
itu risk yang khai patut be prepared... hahahaha

Izat Tarmizi said...

lol,,blur kenapa?beautifulnara ok jer :)

Izat Tarmizi said...
This comment has been removed by the author.
Faiz Tapit said...

dem... rezeki murah.... keh3
aku nak hack busuk ko tu

crayon said...

jgn hack busuk.. pi hack wangi ataupun anak dara

-telordibasuh- said...

ape ni aku xpaham laaaaaa hahaaa

Anonymous said...

xder pon. aku dh terlewat ker? hahaha

crayon said...

dah ok balik dah.. "ramai orang kata, dia memang laju"

saya justkhai said...

http://img228.imageshack.us/img228/2289/39117141349872566457100.jpg

pic yg aku sempat save,..hahaha

crayon said...

imageshack? imageshack pun penah jadi "imagesHACK"
aku tak suka imageshack.. imageshack sucks! hahaha

CikKaikazie said...

owh gini eh rupa khai sebenarnya..biasa tgk yg dh blur je..

Pojie said...

aku tgk page dia ok je?

knape yg hack tu x delete je?

RedVixen said...

adeyy... nak berblog pon payah benor!

intan_payung said...

ala x kan satu jer pic dia? ala rugi btl aku x ley tgk huhuu kalu aku smpat tgk dah lama aku printscreen sume hehe...

tapi x ley blah kat https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150296358969572&set=a.393577579571.209827.331481044571&type=1&theater
dia x ngakukena hack hehe..

crayon said...

yang tu admin lain kot.. admin depa kan ramai

Pojie said...

dia kata buat2 kena hack, huhu.

Anonymous said...

nak tanya. busuk.org tu apa yea?

Anonymous said...

http://ohartis.com/

ExtremeBlog said...

champion i-hack pown..ketaq lutut...wakaka..

crayon said...

hehehe.. mana taknya.. usaha bertaun-taun..
kalau kena hack, habis macam tu ja.. sama la
macam akaun bank.. ketaq oi!!! duit semua tu..
hahaha.. masa depan ntah macam mana la

ExtremeBlog said...

balik pada yg lama la...mcm bank skang pakai balik programming yg lama..wakaka...ala org dlm jugak tue..yg hack oh! media... kira baik la..depa xpadam data..just kaco...je..tah2 hang..kot...bkn leh caya nie..hehehe..gurau je..

crayon said...

pelaq! aku bukan pesyen tu lah.. aku baik! haha.. akan ku jaga agama bangsa dan tanahairku sebaiknya.. auwww!!

ExtremeBlog said...

nok harom...ayat xleh bla..wakaka...auwww..!!

LubLy said...

uishhhhhhhhhh..cari rejeki yew br000..

Anonymous said...

best gak ni nak hack tubelawak ni..haha

Ayeem Jemain said...

gila lahh. org tu pon nak hack pepagi. cuba hack kol 9 malam ke haha

محمد أزري حانيف said...

bahaya ni .. ko tak tkut ke nnt tubelawak page kna hack plak ? huhhuhuhu .. serammm

nabil_potter said...

t ak hack page ang pulak..hehehe..

weh, x balik aloq setar ka? huhu

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

salam tuan belog,
Baru la nampak muka founder OH nie.. ic ic..
gile kentang sape HACK fb dia tu.. huhuh..

HACKER!!!!! said...

kalau sape yang tak femes,.jangan dok risau la,..dia hack yg femes jer,..dan berpekepentingan jer,..hahak,.jadi bese jer best,.takyah risau orang nak naya kat kita,..life simple and happy forever!!!

marina anakcikbob said...

ko pon hati2 k..

Arya Putra said...

hahaha..well done theblackops..
tu la..
aku buat blog aku tu taip panjang2
sapa suruh tak baca..
kan dah tak tau langkah berjaga-jaga..

tak tau la apa isunya tapi kalau ada berselisih pendapat, elok la minta maaf..mesti theblackops bagi balik akaun tu..jangan la sedih2 nohhh..

Arya Putra said...

cyberblackops la..bukan theblackops..

Anonymous said...

betul la dia kata dia xensem..hahahaha...hang lagi ensem crayon, terpikat tau...auwww....

Anonymous said...

hahaha mcm lain je muka khai tu

Anonymous said...

Sisi from ohmedia.. Dh baca info u..
Tak perlu kot tulis pasal ni. Nanti naik lak traffik.. Cuma nk pesan kat hacker tu.. hack la page yang menhina agama kita ISLAM dan yang menghina NABI MUHAMMAD SAW..
Tapi tak pe.. Allah kan adaaaaaaaaaaaaaa.. senyum sahaja.

Apa pun korang jgn silap. Khai hanya founder. Setiap product tu ada admin masing2.. Jadi jgn la buat serangan individu.. Anyway SKMM ada... if melampau. Ada yg ckp nk duduk bilik gelap.. katanya.

Admin tak mau memanjangkan benda tak penting mcm ni.. bagi admin ada benda lain lagi nk cerita… tp hikmah byk sgt.. mmg kuali putih selama ni.. jadi hitam. Bila page dh ok.. aik jadi putih balik..

As i said.. Allah ada… SKKM pun ada… tapi khai taknk smpi ambil tindakan skkm mcm tu sekali so nk buat mcmana .. ikut ckp founder lah kan. Melainkan melampau terpaksa la.

-sisi azie-

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

adoyai..rajin bebenor dia nak hack belah pagi..org suruh solat tahjud dia hack page orang..aish..haha

Hahazirah said...

akhirnye dpt jgk tgk muke justkhai.. org kte ensem sgt. tp ksian plak kt die dah x misteri dah muke die..

KinosKoko said...

oh..menakutkan..

Hayati Hamzah said...

kenapa nak hack2 :'(

haha. patutlah rezeki sy mahal asik bangun tengahari je T___T

CintaZulaikha said...

aritu pon diri sdri da kena.rasa nak berair mata dok cari balik..naseb baik hokeyy..hayam betoi..

Anonymous said...

INGAT ANDA DISINI BERSUHABAT. DALAM KES POLIS BAGI SERANGAN/ANCAMAN INDIVIDU. ANDA SEMUA DI SINI ADALAH SAKSI UNTUK KES INI. POLIS REPORT AKAN DISERAHKAN KEPADA ADMIN BLOG INI.
JUGA DIBAWAH AKTA JENAYAH CYBER.

SISI AZIE

crayon said...

tudia.. terus tak ramai nak komen.. hahahaha..

Anonymous said...

lol..just post menda kene hack tiba2 kata bersubahat...xmunasabah lgsg..~

crayon said...

apa ni u cakap i subahat :( u fitnah i tau..
auwwww..~ mencik u.. kah kah kah..

Hafism said...

menci3.. kemon la sisi..u jgnla wat i gelak.hadoi.. muka abg crayon legend tp hati cute tauuu...(tibe2)

Anonymous said...

http://amanz.my/2011/05/laman-facebook-ohmedia-network-di-godam/

ku tgk apa yg tubelawak tulis cam ok je, takde subahat pun. tengok kat blog amanz.. sisi azie cakap sikit punye baik. tak sebut pun pasal subahat ape semue tu.. sisi azie ni haters tubelawak agaknye.

Titisan Hujan said...

tu yg lpas subuh bapak dh xbg tido
sbb pg sng dpt rezeki

wink!!!

AinCepet said...

tu dia...kejam mc harimau..!!

AcerNoval` said...

waddduuuh -,-

BeaN MorENo said...

haha kalau gelakpun kena tangkap polis ke?

shiho-chan said...

eh eh ak bace je pun bersubahat jgk ke???ahahaha

Arya Putra said...

haters tubelawak pon ada??
tubelawak yang lawak pon ada orang tak suka??
sengal ape..
aih~
letih dengan perangai melayu macam ni..
sisi azie..cukup la tu..
dah la tak tinggalkan link..
komen pun pakai anonymous..
bajet berani sangat..
ko tak jumpa lagi dengan puak2 hackers indon, kawan2 aku lagi..tau la nasib ko..

Anonymous said...

ala search je sisi azie kt fb. hahaha!

haters said...

sisi azie ni adik perempuan khai

crayon said...

oi oi.. tabaik main tuduh terus sisi azie ni.. mana tau kot-kot yang komen pakai nama sisi azie ni orang yang sama hack fanpage ohmedia.. biaq ja dia nak tulis apa pun.. aku tak kesah.. nak kutuk aku pun takpa..

walopun aku tak penah delete komen kat blog ni, tapi kalau ada orang yang komen offensive dan boleh menimbulkan fitnah @ masalah, aku delete jugak kali ni! ;) ngeee (muka ganas)

Belalang Hijau said...

kalau blog ni kena hack...belalang nak berkabung 6 hari 6 malam 6 jam...

'666' hahaha...

Farah Hayatie said...

just nk bgtau ~tubelawak der dlm neh
http://sentuhan-maya.blogspot.com/2011/04/tajuk-ben-cari-blog-baru-lah.html#comments

**xtau ape bende huhu

SiSi Azie OHMedia.FM said...

Sorry guys. sisi azie.. i nk cepat td.. tak perasan paste benda yg silap. Baru revise balik and perasan. Maaf ye crayon.

tubelawak..contain tidak menyebabkan serangan/ancaman individu..cuma tak kabur kan gmbr tu. tp takpe lah.. khai ckp semua kawan2.. tak perlu buat report.

Tapi lain lain dh serahkan pada yg berkuasa uruskan.
yes my fb : sisi azie.
boleh berurusan terus dengan sisi. Sisi kakak khai.. bukan adik. Sekian.

Hafism said...

pastu aku camne???

Adam Oscar said...

ingat polis nak kisah ke bende2 kecik camni.. hihihi

Hafism said...

sisi,aku camne?? takkan kat aman ngn tubelawak je ko mntak maaf. content aku ngn dorang same je pun.hadoi.

faiz said...

kawan2 punya tak perlu buat report..kalau bukan kawan camne?!?

nub said...

eyh pasword hang apa naa??

hahaha

SiSi Azie OHMedia.FM said...

Hafism.. sisi dh terangkan di tempat anda. Untuk yang bertanya. sisi refer kes ini kepada kenalan sisi. Bermaksud untuk bertanyakan pendapat salah sebuah webpage yang mmg benar2 melampau dari segi kata2 yang dilembarkan berbau fitnah, ancaman juga ugutan.. tetapi diambil serious oleh beliau.

Jadi elakkan komen individu yg berbau fitnah, mengaibkan dan ugutan kerana page ini mungkin akan di selak utk siasatan terpeinci.

Terpulang kepada admin di sini untuk menutup komen di link ini atau tidak. Sisi hanya menerangkan apa yang berlaku. Cayok to tubelawak. Teruskan berkarya.

Miecyber said...

Wisau gak saya...


Penemuan Saintis Islam

Anonymous said...

Tudia mangkuk mana org yang komen pun kena wat polis repot????? macam haram!!!!! pi tangkap mak hang la......

Anonymous said...

sapa2 pun buleh hack janji tau email... jadi tolong hide email kalo taknak kena hack..

miera said...

kesian kesian

penemuan luar biasa!! said...

kenapa laa org kita ni bnyk sgt yg ada sifat dengki..

crayon said...

EOF .. sori

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk