Tuesday, May 25, 2010

kepada yang merindui tomatoman (update)

kepada yang merindui tomatoman (update)

(update : baru upload video opening tomatoman) kepada mereka yang lahir pada tahun 80an, pasti kenal dengan watak tomatoman.. ingat lagi rentak dan dendangan lagu tomatoman? ahaha.. pasti ramai yang merindui lagu tomatoman.. aku juga begitu.. dah lama aku cari video tomatoman ni.. akhirnya jumpa juga.. kepada yang tak kenal dengan watak tomatoman ni, aku nak review sikit.. tomatoman ni ditayangkan di TV jepun pertama kali pada tahun 80an, kat malaysia aku tak pasti.. tapi yang pastinya ditayangkan dalam lingkungan 90an..


tomatoman adalah salah seorang dari 10 pahlawan kerajaan sayur yang agak kelakar dan clumsy.. tomatoman juga tidak disenangi oleh pahlawan-pahlawan yang lain kerana mereka dengki dengan kejayaan tomatoman yang kebiasaannya diperolehi secara kebetulan.. selalunya di setiap episod, tomatoman akan bertarung dengan serangga jahat yang selalu datang mengganggu rakyat kerajaan sayur.. kerajaan sayur? errr.. ehehe..

aku sangat gembira hari ini sebab dapat dengar lagu tomatoman.. kalau korang tak pernah dengar lagu tomatoman ni, baik jangan dengar.. sebab korang takkan rasa excited pon.. ahaha.. kepada yang merindui tomatoman, korang dengar laa lagu ni berulang kali dan nak kiss monitor komputer korang pun aku tak kesah.. sebab aku paham ramai yang rindu dengan tomatoman.. tidak menyangka yang korang boleh mendengar lagi lagu tomatoman ni? rindu? sedih berpisah dengan tomatoman setelah sekian lama? dengarkan lagu tomatoman dan peluklah aku! ahahaha.. enjoy!

video : tomatoman ending theme song
video : tomatoman opening theme song


Related Posts with Thumbnails
Share This

79 comments:

  1. heheh.. best best :)nostalgia betul

    ReplyDelete
  2. hu hu hu teringat zaman sekolah dulu... mmg nostalgia betul ha ha ha

    ReplyDelete
  3. hahaha tahu2.. berebut2 dengan adek beradek yang laen semata2 nak tengok tomatoman.. apakah? haha

    ReplyDelete
  4. i lahir 90an..
    muda lagi...hehee :P


    ingat lagi lagu ni..tomato tomato tomato mato.... :)

    p/s: xtgk pun video tu sbb line lembab

    ReplyDelete
  5. haha...kenangan lama yang mengusik jiwa....cool

    ReplyDelete
  6. hahaa...mmg fav cite nih~~~
    bessh!!!

    ReplyDelete
  7. wahhh..sweet tgok katun nieyh..windu bangat...

    ^___^

    ReplyDelete
  8. haha.. aku lahir taun 92.. x sempat tgk lah.. mak aku bila aku tanya pun dia cakap dia tidak tahu oOo..kelakar jugak namanya tomatoman..hahaha.. (^_^)

    ReplyDelete
  9. igt tomatoman, igt kwn sekoalh rendah,ms drjh enam.nama dia nazri bin nato.tk silap lah...budak2 pun gelar dia nazri tomatoman.wakaka.jht...sebab daku pun kutuk gitu juga.kalau jumpa nazri lg kini, daku ingin tutup muka.malu...

    ReplyDelete
  10. nostalgia silam kembali digengam. huhuhuh.

    ReplyDelete
  11. alamak, tk dpt nk jd org 1st. muahaha. tomatoman? 80an? tak sempat nak tgk sbb ku lahir 90an. hehehe. :P

    ReplyDelete
  12. ingat3x...
    hehe..
    kalau x silap ada kt tv2. ari khamis waktu petang. wahh..giler boleh ingat. hahaha...suka tgk kartun ni dulu. maklumlah budak-budak kan.. ingat lagi dia punya senjata tu. yg macam permainan orang baling2 bola ada tali tu..

    ReplyDelete
  13. wakaka aku suka arr lagu cete ni hehe

    ReplyDelete
  14. nii faveret ak masa muda2 dlu..hee

    ReplyDelete
  15. i love tomatoman!!! ingat lagi masa dolu2 balik sekolah tanpa tukar baju terus buat maggi tomyam dengan telur 2 bijik then duduk depan tv sambil layan tomatoman..oh indahnya..haha...yq for sharing!

    ReplyDelete
  16. aku rasa tomatoman ni zaman aku jugak. tp xtau kenapa aku mcm x pnah ingat cite ni. yg aku ingat maskman, flashman, jetman je..

    ReplyDelete
  17. hahaha....gile fav aku tu...
    teringat time tu nk ponteng sekolah agama semata2 nk tgok katun ni...
    tp apakan daya, abh aku garang sgt.....hahaha....

    ReplyDelete
  18. gehhh.. rindu seh lagu die.. hehhe... thanx 4 da source

    ReplyDelete
  19. kepada yang nak download mp3 lagu tomatoman, boleh pegi kat link ni ya.. http://www.video2mp3.net/ pastu letak link youtube video tomatoman tu.. nanti dia automatik convert ke mp3.. ok

    ReplyDelete
  20. suke3...dulu time aku skolah agama rakyat citer nih main kat tv..so sbb xmo miss tomatoman..aku ponteng skolah agama..bgtau ustaz kater ade tusyen kat sek. kebangsaan.smpi umah mak tnya asal balik awai? kata kat mak ustaz kata kls setgh hari je dia ada meeting.w.wahahahaha..(blja menipu krna tomatoman ini)..padahal smpi umah..lyn TOMATOMAN!! ahahaha...

    ReplyDelete
  21. nape kau xtau ek? aku xlahir lagi ke mase tuh? (= =")

    ReplyDelete
  22. huhuhuhu..rindu!!!
    dulu dulu suka tgk cita tomatomen..ihihihh

    ReplyDelete
  23. wahhh..
    aku tgh mood rindu tomatoman nie.
    hehehe.
    ak da ciap download da vid 2 kat youtube wat ringtone.

    ReplyDelete
  24. aaaaa..rindu sgt nk tgk tomatoman~~

    ReplyDelete
  25. macam penah tgk tp dah lupe dah..hehe

    ReplyDelete
  26. best2 citer 2..kelakar..masa kecik2 dulu penah tgok..jom try search engine terbaru smbil earn duit skit.. :)

    http://www.mieran87.co.cc/2010/03/mylookcom-mesin-pencari-terbaru.html

    ReplyDelete
  27. giler ahhh, memang aku harap sgt tv siarkan lagik cte tomatoman nih,,perghhhh! tQ! tQ~ mekasehhhh

    ReplyDelete
  28. kalau la tv2 pat siarkan balik tomatoman :)

    ReplyDelete
  29. crite nie ak ingt sal aku salu ponteng tadika sal nk tgk tomatoman :) ak lahir 1990. smpt ape.

    ReplyDelete
  30. wahh..hebatnye..
    fy slalu crite kt kwan2 psal tomatoman..kdg2 sampai nyanyi2 lgu tema dia..rndunye..kalu dpt tgk balik mst best...

    tomato!tomato!tomato mato!
    haha//

    ReplyDelete
  31. waaa, lama gle xdgr psl tomatoman nih....

    ReplyDelete
  32. erk.... eh bila keluar kat tv?
    tak pernah tengok pun...

    ReplyDelete
  33. tak ingat sgt dah cite ni...lame punye kartun ni kan..

    lupa...atau mmg tak pernah tgk kot..huhuu.. =]

    ReplyDelete
  34. uish..
    baeklah beb..
    baru berangan2 pasal tomatoman..
    hahha...

    ReplyDelete
  35. saya tau tomatoman... hahahaha lahir 1982

    ReplyDelete
  36. Saya ingat saya sorang je tgk tomatoman. HAHA. Ada geng!

    ReplyDelete
  37. saya tak ingat tomatoman. saya lahir 1989. saya cume ingat kluangman aje. hahahaha

    ReplyDelete
  38. i missed u tomato man!

    tomato,tomato, tomato mato!

    ReplyDelete
  39. pehhh!!! nak nangis gua dengor lagu nih!!! hahahah.... cite nih memang best la woii!!

    ReplyDelete
  40. dah lama cari cerita nih.. xda jugak org up.. -.- sob sob...

    ReplyDelete
  41. Ya Allah..this is my most favourite cartoon show before!!!..tak sangka ada post nih!..btul2 nostalgic..windunyer zaman muda dulu2..

    P/S: tak sangka ada gak ramai peminat..

    ReplyDelete
  42. baru tau ada tomatoman... kalau kluangman ngan cicakman tau la...

    ReplyDelete
  43. wahhhhh.. tomatoma umm... TOMATOMAN TERBAIK DARI LADANG BRO!!!....... Sapa ada full video cita katun neh... share lar link or apa² pn... plezzzzzz... dh lama cari neh.... Adoi..

    ReplyDelete
  44. pergh.. rindu seyh ngan tomatoman..
    dlu x miss tgk kot...

    ReplyDelete
  45. omg!!!! rindu gila kartun ni!!!! surely i remember cerita ni. my bf jadi tomatoman and i of course la princess peach tu. lepas tu kawan2 kat sekolah sibuk sakat kitorang. lovely school time. thx for the post!

    ReplyDelete
  46. awak seriously kat mane sy boleh dapatkan video tomato man ea?sy memang dah lame gle cari huhu

    ReplyDelete
  47. wahhhh..cikqiqi ingt cik qiqi je duk tbyg2 tomatoman...huaa...rndu gle kot...

    sriesly...rndu sesangat...nape dpe xmo tygkn da ek...

    ReplyDelete
  48. bro.. klu dpt opening lagu dia lagi nostalgia..
    lagu dia sayu jer...
    x silap aku video dia tomatoman terbang2 jumpa kawan2 dia..
    puas aku cari opening lagu dia tp x jumpa2..

    ReplyDelete
  49. ala..cter dh lama aku tak tengok..cm teringin nk tgk blk..hehehehehe..tp it dia mmg layan..hahahaha

    ReplyDelete
  50. pergh rindu siakk kat katun ni.. katun feveret ni!! huhu dlu aku sanggop lari laju2 lepas balik sekolah agama nak sampai rumah cepat2 nak tengok tomatoman.. aku suke princess pea huhuhhu
    sukaaa sukaaa katun ni!

    ReplyDelete
  51. fuhh tomato man..peberet kartun gua...sapa2 da full song tuk tomatoman leh share skali rindu gila kartun tomato man nie..
    korang musti rindu sama kartun kickers gak kn..link tuk full song kartun nie....
    OP= www.youtube.com/watchv=2D8RowHyXyU&feature=related
    EP=
    www.youtube.com/watch?v=1E0AzGwvsiA
    selamat bernostalgia..

    ReplyDelete
  52. korang pon msti penah tgk kartun JACKIE N HER BUSH BABY...full song tuk kartun nie:
    OP: www.youtube.com/watch?v=CAdRas0mrTY&feature=related
    OP: www.youtube.com/watch?v=XrE-yYNddwg&feature=related
    ED= www.youtube.com/watch?v=SL9M0eVGURA&feature=related

    Selamat bernostalgia sambil menitiskn air mata mengenang kenangan lalu.....huhu

    ReplyDelete
  53. tuk link OP KICKERS:
    www.youtube.com/watch?v=2D8RowHyXyU&feature=related

    ReplyDelete
  54. full song tuk cybercop:

    OP: www.youtube.com/watch?v=2BByMhjMGqM

    EP: www.youtube.com/watch?v=w4dIxM-VPWA&feature=player_embedded#!

    Selamat merindui kenangan lalu..

    ReplyDelete
  55. ingat zaman kanak2..chill

    ReplyDelete
  56. cik qiqi rndu tomatoman...nape dpe xtygkn da.....waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  57. meh nyanyi ngn cik qiqi

    lagu 3 kupang
    sagu penuh padi
    4 ekor burung masuk dlm kuali
    ble sudah masak
    burung nyanyi saje
    tentu sedap makan
    beri pada rje........

    wah3...cm btol je liriknye..padahal slh tu..kih3

    ReplyDelete
  58. ouh, walopn lahir thn '92, rse2nye sempat tgk citer nih ngan adek badek. sbb uh kenal tomatoman nih. huhu~

    ReplyDelete
  59. wei..meh aku nak peluk ..hahahha.
    lagu yang ending theme tu paling aku feveret ..sampai sekarang aku boleh nyanyi part "tomato kedok ka um.." dengan jayanya.., :D ..hahah.. best giler

    ReplyDelete
  60. wrgh!!katun peberet aku ni..tomato kedok ka um!

    ReplyDelete
  61. tomato man adalah pahlawan yng agak sayur..

    ReplyDelete
  62. thanks...
    dh lama teringin nk dgr lagu nie...
    akhirnya dpt jgk kmbali kn nostalgia zaman kanak2 dulu...
    time ptg2 dulu slalu tngok cite nie...
    plg suka lagu ending dia...
    blh hafal la...
    hahaha...

    ReplyDelete
  63. akhirnya terjmpa jgk org yg sme minat kartun nih.. mse cite ni men, umo baru 3 tahun tp still remember.. tny kwn2 sume ckp x tau=)

    ReplyDelete
  64. Dah lama giler nak cari lagu ni x jumpe2.
    Akhirnya~~Suker sangat.mmg excited giler!!!!
    klu ade cite lg syok.
    Mmg rasa cam nk kiss2 monitor ni.Finally~~~~~

    ReplyDelete
  65. hehehe... kte igt kte sorg je tgk cite ni..

    ReplyDelete
  66. hahahaha... mmg betul lagu apa ko ckp.. aku rasa happy hari ni sbb dpt dgr blk lagu ni.. hehe.. nostalgia betul

    ReplyDelete
  67. xde ker full episode of tomatoman? 1episode pun jd la...

    ReplyDelete
  68. antara kartun jepun terawal tayang kat tv2 :]

    ReplyDelete
  69. aku dh jumpa episode tomatoman kt youtube...tp dia cakap arab la...search طمطوم kt youtube...harap ada orang ble tolong translate kn..Tomato..mato...Tomato..mato... ;)

    ReplyDelete
  70. suka!!!!!!!!!! giler nostalgia dowh!!! TOMATOMAN!

    ReplyDelete
  71. salamun alaikum...

    aku xnk lagu...
    aku na cite die waaaaaaaaa

    ReplyDelete
  72. wah...tomatoman....rindunyeee...ni time kite org budak...lagi...

    ReplyDelete
  73. waahhh!!! cite fav nie!! da lame cari!!!!!
    nape x tayangkan lagi ek..?
    dlu tgk tyme umo 5-6 tahun..huhu..
    nak tgk balik!!

    ReplyDelete
  74. trbaik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    mngimbau kmbli zaman kecik2..aq rs ni lah katon first aq tengok kt tv..:) ske sgt!!!!!!!!

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates