Tuesday, May 25, 2010

kepada yang merindui tomatoman (update)

(update : baru upload video opening tomatoman) kepada mereka yang lahir pada tahun 80an, pasti kenal dengan watak tomatoman.. ingat lagi rentak dan dendangan lagu tomatoman? ahaha.. pasti ramai yang merindui lagu tomatoman.. aku juga begitu.. dah lama aku cari video tomatoman ni.. akhirnya jumpa juga.. kepada yang tak kenal dengan watak tomatoman ni, aku nak review sikit.. tomatoman ni ditayangkan di TV jepun pertama kali pada tahun 80an, kat malaysia aku tak pasti.. tapi yang pastinya ditayangkan dalam lingkungan 90an..


tomatoman adalah salah seorang dari 10 pahlawan kerajaan sayur yang agak kelakar dan clumsy.. tomatoman juga tidak disenangi oleh pahlawan-pahlawan yang lain kerana mereka dengki dengan kejayaan tomatoman yang kebiasaannya diperolehi secara kebetulan.. selalunya di setiap episod, tomatoman akan bertarung dengan serangga jahat yang selalu datang mengganggu rakyat kerajaan sayur.. kerajaan sayur? errr.. ehehe..

aku sangat gembira hari ini sebab dapat dengar lagu tomatoman.. kalau korang tak pernah dengar lagu tomatoman ni, baik jangan dengar.. sebab korang takkan rasa excited pon.. ahaha.. kepada yang merindui tomatoman, korang dengar laa lagu ni berulang kali dan nak kiss monitor komputer korang pun aku tak kesah.. sebab aku paham ramai yang rindu dengan tomatoman.. tidak menyangka yang korang boleh mendengar lagi lagu tomatoman ni? rindu? sedih berpisah dengan tomatoman setelah sekian lama? dengarkan lagu tomatoman dan peluklah aku! ahahaha.. enjoy!

video : tomatoman ending theme song
video : tomatoman opening theme song


Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
79 Comments
Comments


79 comments:

Fara said...

heheh.. best best :)nostalgia betul

eLL said...

hu hu hu teringat zaman sekolah dulu... mmg nostalgia betul ha ha ha

NichKhun said...

hahaha tahu2.. berebut2 dengan adek beradek yang laen semata2 nak tengok tomatoman.. apakah? haha

DaHLia said...

i lahir 90an..
muda lagi...hehee :P


ingat lagi lagu ni..tomato tomato tomato mato.... :)

p/s: xtgk pun video tu sbb line lembab

Sir Marcello said...

cool!

Azrul Hisham said...

haha...kenangan lama yang mengusik jiwa....cool

Hanafana said...

hahaa...mmg fav cite nih~~~
bessh!!!

SwEetForEst said...

wahhh..sweet tgok katun nieyh..windu bangat...

^___^

Hafiz Mohd said...

haha.. aku lahir taun 92.. x sempat tgk lah.. mak aku bila aku tanya pun dia cakap dia tidak tahu oOo..kelakar jugak namanya tomatoman..hahaha.. (^_^)

soffya cik bulan said...

igt tomatoman, igt kwn sekoalh rendah,ms drjh enam.nama dia nazri bin nato.tk silap lah...budak2 pun gelar dia nazri tomatoman.wakaka.jht...sebab daku pun kutuk gitu juga.kalau jumpa nazri lg kini, daku ingin tutup muka.malu...

shameel Iskandar said...

nostalgia silam kembali digengam. huhuhuh.

maisyara Pot! Pot! said...

alamak, tk dpt nk jd org 1st. muahaha. tomatoman? 80an? tak sempat nak tgk sbb ku lahir 90an. hehehe. :P

MyaFiza said...

ingat3x...
hehe..
kalau x silap ada kt tv2. ari khamis waktu petang. wahh..giler boleh ingat. hahaha...suka tgk kartun ni dulu. maklumlah budak-budak kan.. ingat lagi dia punya senjata tu. yg macam permainan orang baling2 bola ada tali tu..

Miss ... said...

wakaka aku suka arr lagu cete ni hehe

Frazi A said...

nii faveret ak masa muda2 dlu..hee

Kucing Merah Jambu said...

i love tomatoman!!! ingat lagi masa dolu2 balik sekolah tanpa tukar baju terus buat maggi tomyam dengan telur 2 bijik then duduk depan tv sambil layan tomatoman..oh indahnya..haha...yq for sharing!

Amir said...

aku rasa tomatoman ni zaman aku jugak. tp xtau kenapa aku mcm x pnah ingat cite ni. yg aku ingat maskman, flashman, jetman je..

mentoshlight said...

hahaha....gile fav aku tu...
teringat time tu nk ponteng sekolah agama semata2 nk tgok katun ni...
tp apakan daya, abh aku garang sgt.....hahaha....

iyda7 said...

gehhh.. rindu seh lagu die.. hehhe... thanx 4 da source

crayon said...

kepada yang nak download mp3 lagu tomatoman, boleh pegi kat link ni ya.. http://www.video2mp3.net/ pastu letak link youtube video tomatoman tu.. nanti dia automatik convert ke mp3.. ok

http://ayuhberjimat.blogspot.com said...

suke3...dulu time aku skolah agama rakyat citer nih main kat tv..so sbb xmo miss tomatoman..aku ponteng skolah agama..bgtau ustaz kater ade tusyen kat sek. kebangsaan.smpi umah mak tnya asal balik awai? kata kat mak ustaz kata kls setgh hari je dia ada meeting.w.wahahahaha..(blja menipu krna tomatoman ini)..padahal smpi umah..lyn TOMATOMAN!! ahahaha...

white eve said...

nape kau xtau ek? aku xlahir lagi ke mase tuh? (= =")

safiyyahosman said...

huhuhuhu..rindu!!!
dulu dulu suka tgk cita tomatomen..ihihihh

~yna_kawaii~ said...

x pena knal pown cita ni~heheh

Nip said...

wahhh..
aku tgh mood rindu tomatoman nie.
hehehe.
ak da ciap download da vid 2 kat youtube wat ringtone.

noneyloveswhite said...

aaaaa..rindu sgt nk tgk tomatoman~~

a1zudd1n said...

macam penah tgk tp dah lupe dah..hehe

M!Er4N said...

best2 citer 2..kelakar..masa kecik2 dulu penah tgok..jom try search engine terbaru smbil earn duit skit.. :)

http://www.mieran87.co.cc/2010/03/mylookcom-mesin-pencari-terbaru.html

butterflies Lovers a.k.a aZzA said...

giler ahhh, memang aku harap sgt tv siarkan lagik cte tomatoman nih,,perghhhh! tQ! tQ~ mekasehhhh

Nip said...

kalau la tv2 pat siarkan balik tomatoman :)

Nip said...

crite nie ak ingt sal aku salu ponteng tadika sal nk tgk tomatoman :) ak lahir 1990. smpt ape.

CheQ PP JoY said...

wahh..hebatnye..
fy slalu crite kt kwan2 psal tomatoman..kdg2 sampai nyanyi2 lgu tema dia..rndunye..kalu dpt tgk balik mst best...

tomato!tomato!tomato mato!
haha//

white.cempaka said...

like like like!!

nAdiEy said...

waaa, lama gle xdgr psl tomatoman nih....

yangbaik said...

erk.... eh bila keluar kat tv?
tak pernah tengok pun...

Nurul Farhana said...

tak ingat sgt dah cite ni...lame punye kartun ni kan..

lupa...atau mmg tak pernah tgk kot..huhuu.. =]

RastaMat said...

uish..
baeklah beb..
baru berangan2 pasal tomatoman..
hahha...

hati - ema said...

saya tau tomatoman... hahahaha lahir 1982

Siti Noor Afiq Idris said...

Saya ingat saya sorang je tgk tomatoman. HAHA. Ada geng!

ika honey bunny said...

saya tak ingat tomatoman. saya lahir 1989. saya cume ingat kluangman aje. hahahaha

syida said...

i missed u tomato man!

tomato,tomato, tomato mato!

MiloMasihPanas said...

pehhh!!! nak nangis gua dengor lagu nih!!! hahahah.... cite nih memang best la woii!!

Si Panda said...

dah lama cari cerita nih.. xda jugak org up.. -.- sob sob...

iLah said...

Ya Allah..this is my most favourite cartoon show before!!!..tak sangka ada post nih!..btul2 nostalgic..windunyer zaman muda dulu2..

P/S: tak sangka ada gak ramai peminat..

papabear said...

baru tau ada tomatoman... kalau kluangman ngan cicakman tau la...

Muhammad Nasril said...

wahhhhh.. tomatoma umm... TOMATOMAN TERBAIK DARI LADANG BRO!!!....... Sapa ada full video cita katun neh... share lar link or apa² pn... plezzzzzz... dh lama cari neh.... Adoi..

cte said...

pergh.. rindu seyh ngan tomatoman..
dlu x miss tgk kot...

LOVE said...

omg!!!! rindu gila kartun ni!!!! surely i remember cerita ni. my bf jadi tomatoman and i of course la princess peach tu. lepas tu kawan2 kat sekolah sibuk sakat kitorang. lovely school time. thx for the post!

za said...

awak seriously kat mane sy boleh dapatkan video tomato man ea?sy memang dah lame gle cari huhu

dayah kaka said...

saya suka mkn tomato..
^^

CiK QiQi said...

wahhhh..cikqiqi ingt cik qiqi je duk tbyg2 tomatoman...huaa...rndu gle kot...

sriesly...rndu sesangat...nape dpe xmo tygkn da ek...

Lutfi said...

bro.. klu dpt opening lagu dia lagi nostalgia..
lagu dia sayu jer...
x silap aku video dia tomatoman terbang2 jumpa kawan2 dia..
puas aku cari opening lagu dia tp x jumpa2..

rahsia hebat said...

ala..cter dh lama aku tak tengok..cm teringin nk tgk blk..hehehehehe..tp it dia mmg layan..hahahaha

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

hahaha..dulu2 katon ni memang paberet

intan payung said...

pergh rindu siakk kat katun ni.. katun feveret ni!! huhu dlu aku sanggop lari laju2 lepas balik sekolah agama nak sampai rumah cepat2 nak tengok tomatoman.. aku suke princess pea huhuhhu
sukaaa sukaaa katun ni!

aman said...

fuhh tomato man..peberet kartun gua...sapa2 da full song tuk tomatoman leh share skali rindu gila kartun tomato man nie..
korang musti rindu sama kartun kickers gak kn..link tuk full song kartun nie....
OP= www.youtube.com/watchv=2D8RowHyXyU&feature=related
EP=
www.youtube.com/watch?v=1E0AzGwvsiA
selamat bernostalgia..

aman said...

korang pon msti penah tgk kartun JACKIE N HER BUSH BABY...full song tuk kartun nie:
OP: www.youtube.com/watch?v=CAdRas0mrTY&feature=related
OP: www.youtube.com/watch?v=XrE-yYNddwg&feature=related
ED= www.youtube.com/watch?v=SL9M0eVGURA&feature=related

Selamat bernostalgia sambil menitiskn air mata mengenang kenangan lalu.....huhu

aman said...

tuk link OP KICKERS:
www.youtube.com/watch?v=2D8RowHyXyU&feature=related

aman said...

full song tuk cybercop:

OP: www.youtube.com/watch?v=2BByMhjMGqM

EP: www.youtube.com/watch?v=w4dIxM-VPWA&feature=player_embedded#!

Selamat merindui kenangan lalu..

Anonymous said...

ingat zaman kanak2..chill

CiK QiQi said...

cik qiqi rndu tomatoman...nape dpe xtygkn da.....waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

CiK QiQi said...

meh nyanyi ngn cik qiqi

lagu 3 kupang
sagu penuh padi
4 ekor burung masuk dlm kuali
ble sudah masak
burung nyanyi saje
tentu sedap makan
beri pada rje........

wah3...cm btol je liriknye..padahal slh tu..kih3

_aLiaHwaFa_ said...

ouh, walopn lahir thn '92, rse2nye sempat tgk citer nih ngan adek badek. sbb uh kenal tomatoman nih. huhu~

Cik Puan Awe said...

wei..meh aku nak peluk ..hahahha.
lagu yang ending theme tu paling aku feveret ..sampai sekarang aku boleh nyanyi part "tomato kedok ka um.." dengan jayanya.., :D ..hahah.. best giler

hafiz said...

wrgh!!katun peberet aku ni..tomato kedok ka um!

ザ-sylver-shooter said...

tomato man adalah pahlawan yng agak sayur..

Anonymous said...

thanks...
dh lama teringin nk dgr lagu nie...
akhirnya dpt jgk kmbali kn nostalgia zaman kanak2 dulu...
time ptg2 dulu slalu tngok cite nie...
plg suka lagu ending dia...
blh hafal la...
hahaha...

。syuhada。 said...

akhirnya terjmpa jgk org yg sme minat kartun nih.. mse cite ni men, umo baru 3 tahun tp still remember.. tny kwn2 sume ckp x tau=)

CHOCOMINT said...

Dah lama giler nak cari lagu ni x jumpe2.
Akhirnya~~Suker sangat.mmg excited giler!!!!
klu ade cite lg syok.
Mmg rasa cam nk kiss2 monitor ni.Finally~~~~~

Anonymous said...

hehehe... kte igt kte sorg je tgk cite ni..

chemistry_lady said...

hahahaha... mmg betul lagu apa ko ckp.. aku rasa happy hari ni sbb dpt dgr blk lagu ni.. hehe.. nostalgia betul

Deep Down IN MyHeaRT said...

xde ker full episode of tomatoman? 1episode pun jd la...

Anonymous said...

antara kartun jepun terawal tayang kat tv2 :]

Jatt Ahmad said...

aku dh jumpa episode tomatoman kt youtube...tp dia cakap arab la...search طمطوم kt youtube...harap ada orang ble tolong translate kn..Tomato..mato...Tomato..mato... ;)

WanNadzirah90 said...

suka!!!!!!!!!! giler nostalgia dowh!!! TOMATOMAN!

Shazali said...

salamun alaikum...

aku xnk lagu...
aku na cite die waaaaaaaaa

Anonymous said...

wah...tomatoman....rindunyeee...ni time kite org budak...lagi...

wawa wadzir said...

waahhh!!! cite fav nie!! da lame cari!!!!!
nape x tayangkan lagi ek..?
dlu tgk tyme umo 5-6 tahun..huhu..
nak tgk balik!!

Anonymous said...

trbaik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mngimbau kmbli zaman kecik2..aq rs ni lah katon first aq tengok kt tv..:) ske sgt!!!!!!!!

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk