Tuesday, April 19, 2011

amir rajalawak sebenarnya adalah seorang yang genius

amir rajalawak sebenarnya adalah seorang yang genius

ramai yang mengatakan amir rajalawak buat lawak tak menjadi, tak lawak langsung, syok sendiri, gagap, ntah apa-apa dan macam-macam lagi.. pada mulanya aku bersetuju dengan pendapat orang ramai ini.. hujung minggu yang lalu, aku telah menonton rancangan maharaja lawak di televisyen.. bila AC mizal menjemput amir rajalawak ke gelanggang, rakan-rakanku yang lain tidak mahu menonton.. pendek kata ketika persembahan amir tu, sama ja macam iklan dimana penonton pergi ke dapur bancuh kopi atau ke jamban membuang air..


aku tetap dengan pendirian aku untuk menonton persembahan amir.. dari mula persembahannya sehinggalah dia habis membuat persembahan, wajah aku 'flat'.. langsung tidak muncul senyuman atau tawa riang.. dalam hati aku berkata "wtf! apa benda dia buat ni?".. memang tak lawak langsung.. rasa macam nak buh penendang.. tapi kini pendapat aku berubah selepas aku mendapati amir ini sebenarnya adalah seorang yang genius!

amir mampu membuat lawak berperingkat.. orang ketiga yang menonton orang yang sedang menonton amir membuat lawak, pasti akan merasa lawak kerana melihat orang itu tidak berasa lawak

anda tidak akan rasa nak tergelak terhadap lawak amir pada kadar serta merta, tetapi kesan atau effect dari lawak amir itu mengambil masa sekurang-kurangnya seminggu ataupun sebulan..

dua hari selepas aku menonton rancangan maharaja lawak, ada kawan aku yang terlepas untuk menonton rancangan itu, bertanyakan kepada aku kerana dia mahu menonton di youtube "weh, sapa lagi yang best dalam maharaja lawak minggu lepas?".. sebagai seorang yang berperangai sarkastik, aku menjawab "amir best weh.. minggu ni dia perform gilababi.. memang lawak".. lalu kawan aku terus membuat carian di youtube dan menonton video amir ketika persebahan 2 hari lepas..


aku perhatikan kawan aku dari jauh.. aku ketawa kesorangan.. aku senyum lebar.. bila kawan aku dah tengok video tu sampai habis, dia berkata "apa lancau lawak dia ni? tak lawak pun!!" terus aku gelak besar sebab tengok muka kawan aku flat dari mula sampai habis.. jadi terbukti amir rajalawak adalah seorang yang genius.. beliau bukan saja layak mendapat title 'maharaja' bahkan 'kepala bapak maharaja lawak'..


** update : kenapa amir tak kalah-kalah lagi ni?? (link)
Share This

158 comments:

  1. ceittt...gua tertipu!
    grrr! ingat kan genius mcm mr kacang (mr bean)

    ReplyDelete
  2. lawak dia memang kena ada orang tengah. aku gelak tengok aksi juri time tu, aksi musician dia apa semua. means juri and musician tu lah orang tengah

    ReplyDelete
  3. HHAHAHAHAHHAH! Senget ! HHAHAHAHAHHA

    ReplyDelete
  4. hahaahahahahaha..aku sokong!!klo aku tingt amir ni mse die wat lwk..kompem aku tergelak sorg2..pe aneh die nye lwk xlwk lgsung!!!!!!!!!!!hangen!!!

    ReplyDelete
  5. hahaha..yang pasti penonton dirumah ketawa haahha

    ReplyDelete
  6. serius beb! aku gelak sekarang ni. memang lawak berperingkat! amir is da genius!!

    ReplyDelete
  7. apsal yg mengata ni x peg audition raja lawak.. nak tahu jugak amir yg lagi lawak dari korang ke korang yg x berapa nak lawak sgt.. better wat posting yg BERNAS SKET... x dapat pahala langsung..tambah dosa ada lah!

    ReplyDelete
  8. betul2...
    lawak memang susah nak buat2 la
    kena ada bakat semulajadi ..
    tapi tgk amir still berusaha utk buat lawak,.
    tapi mungkin cara salah siket jew
    kalau tengok persembahan di raja lawak sebelum kene tegur dgn juri pasal di buat lawak gune bahasa kelantanese,..aku rasa oke jer
    selepas die buat lawak gne bahasa luar kelantan..
    da merundum da kelawakan die...
    pendapat aku jew

    ReplyDelete
  9. amir punya lawak dia sendiri jer paham..

    kita perlu buat kajian sintifik bru ble paham lawak amir ni..

    ReplyDelete
  10. yeah! anda betul kerna sebab amir aku tergelak.. hahahah.. apa da tubelawak nie.... hahaha.. ada tak kesan sampai setahun? haha

    ReplyDelete
  11. Dan korang semua menjadikan tubelawak sebagai orang tengah kepada amir untuk gelak kan dekat amir

    ReplyDelete
  12. haha, ckp berlapik.. like ur style ;p

    ReplyDelete
  13. aku xvote amir sebab lawak dia lawak ketapi. cakap laju semacam.xsempat nak pikir, dia da buat lawak lain.

    ReplyDelete
  14. "amir mampu membuat lawak berperingkat.. orang ketiga yang menonton orang yang sedang menonton amir membuat lawak, pasti akan merasa lawak kerana melihat orang itu tidak berasa lawak

    anda tidak akan rasa nak tergelak terhadap lawak amir pada kadar serta merta, tetapi kesan atau effect dari lawak amir itu mengambil masa sekurang-kurangnya seminggu ataupun sebulan.."-ayat ni dah cukup lawak buat aku.haha!

    ReplyDelete
  15. ceh.. nk 5 minit aku balik! aku igtkan genisu betul, penat aku baca... joking only..=) peace

    ReplyDelete
  16. haha.. lawak lak entry ni.. setuju setuju

    ReplyDelete
  17. Effect dia tahan lama kan?gahaha...tapi video yang last tu..lawak gila mr bean tu..sangat teruja dengan lawak dia!hahahah

    dunialandax.com

    ReplyDelete
  18. kalo bayangkan amir pon leh ketawa hahaha



    http://www.nuansapictures.com/

    ReplyDelete
  19. amir ni dlu jiran aku..duk sekampung kot,camane la leh xprasan.hahaha

    ReplyDelete
  20. erk... amir i'm sorry...
    adoiiiii...

    ReplyDelete
  21. Oh ya ke? Saya selalu tak gelak bila Amir buat lawak. Tapi bila guna org tengahbercerita spt di sini, baru saya gelak. Haiippp...baru mama gelak. Amir jinius.... seswai dgn kependekannya bleh berlakon jadi anak jin

    ReplyDelete
  22. hahaaa.....amir seswai belakon je kot...kihkih2

    ReplyDelete
  23. huhuhuhu sabo je la..ingtkan betui2 genius td..

    ReplyDelete
  24. betul jugak apa yang kamo ckp tu..ahahaha

    ReplyDelete
  25. hahahah... sumpah lawak u lawak bro.. baik u je yg pergi replace tmpt amir...

    ReplyDelete
  26. ini memang lawak weh.. sakit urat tengkuk gelak wehh!!!!

    ReplyDelete
  27. haha..aku tak tengok lagi..nanti aku tengok

    ReplyDelete
  28. ak npk ap yg ko nak sampaikan..
    lawak amir ialah apabila org nganjing lawak dia..
    tu yg lwak..
    hahahaha

    ReplyDelete
  29. Amir mmg lawak 100%.. lawak beliau m'buat perut aku rsa nk pecah gelak dngan lawak Amir.. fuhhhh mmg lawak amir la yg tr'baek.

    ReplyDelete
  30. haha...the conclusion is our sense humor yang cetek..kah3!~

    ReplyDelete
  31. aku rasa nk tergelak sbb amir xreti bt lawak....so klu aku gelak 2 maknanyer die mmg lawak...

    ReplyDelete
  32. hahahaha :D
    lawak betul riaksi member bro tu.
    xboleh blah lah.
    amir boleh turun bagi peluang kat along n angah.ok apa?

    ReplyDelete
  33. ha ha lawak lagi korang dari amir tu

    ReplyDelete
  34. patut lah... haha.. tak boleh blah betul... kreatif siot..

    ReplyDelete
  35. hahaha ! lawak lagi puyuh tuhaa. great opinion :') ta terfikir pung.

    ReplyDelete
  36. entahlah.... aku mcm kawan2 ko tu. masa amir aku akan pergi tandas atau menonton tanpa perasaan. sorry to say, aku harap minggu depan dia terkeluar.

    ReplyDelete
  37. adoyai... ingatkan mmg genius mcm ranchodas shamaldas chanchad tu...haha...

    ReplyDelete
  38. fuh.. ak rasa ak pon leh jadi genius camnih di mata bro.. ;)

    ReplyDelete
  39. hahaha ko lagi genius tubelawak !!

    tp seyes, bila dia nk out huhu

    ReplyDelete
  40. sangat genius..teramat..sampai kusut aku nengok lawaknya hahaha

    ReplyDelete
  41. hahahhahah ..ingtkan ape la yg genius sngat tu

    ReplyDelete
  42. hahaha yela tu..aku pun tak pernah t'fikir bahawa aku pun telah terpedaya dgn lawak amir ni..hehe..

    ReplyDelete
  43. haha.. genius gile ko nih ...
    sekarang nie aku yang tengah tegelak =.=

    ReplyDelete
  44. hehehe tp korang x sedar abb amir la astro kaya lg lme dier kt dalAM TUH lg astro kaya hik3x pikir pikirkn..lorrr

    ReplyDelete
  45. Ini tubelawak.. Bukannya papar cerita serius2 pun.. Kah kah kah!

    ReplyDelete
  46. kdg2 penat tgk amir buat lawak.... xpaham pon slalu jugak... hehehe

    ReplyDelete
  47. adeh..mne lah ko dpt idea buat cenggini..mmg lawok sungguh..tp pelik..kenapa amir mase mule2 penglibatan dia mmg kelakar habis.?dia da kekurangan idea kah.?pelik toi aku..

    ReplyDelete
  48. hahha. tak lawak langsung amir tu. tp entri ni lawak!

    ReplyDelete
  49. amir ea......hmmmmmm..speechless jd nye

    ReplyDelete
  50. Entri ni lagi maharaja lawak!!!...kekekekeh...Mengong!! aku tergelak baca entry ni...

    ReplyDelete
  51. wakakakaka..memang kepala bapak maharaja lawak amir ni..wakakaka

    ReplyDelete
  52. dia umpama third party template gak la..org tgh untuk dijadikan lawak hahaha

    ReplyDelete
  53. jauh & matang btl fikiran ko..lawak berperingkat hua hua

    ReplyDelete
  54. Aku pun tak tahu apa yang lawaknya si Amir,
    daripada raja lawak memang dia tak lawak pun. ^^"

    ReplyDelete
  55. rasa cam nak penampor muka sendiri jek bla nengok amir buat lawak...huuh~~

    ReplyDelete
  56. HAHA.setuju. dia hebad bab buat chain reaction peringkat dua ke atas je. kah3 ;)

    ReplyDelete
  57. artikel ni pun bukti amir kepala bapak genius dan kepala bapak maharajalawak....
    hahaha..kire entry ni lawak amir peringkat ke-4. mcm Naruto dah.

    ReplyDelete
  58. aku xpenah pon tgk maharaja lawak..nak klik pada video tuh pon kena block..sebab aku bersiaran dr ofis..tp..
    korang kena paham..amir tuh kelantanese terlalu pure..Aku sure memane org klantan yg cuba berbahasa kebangsaan nih pasti akan berbau dialek negeri ni..
    Mungkin sebab tu lah korang nampak amir nih hampeh..walau ape pon..Jgn lah ko doa kan biar die cepat keluar ke..ape ke..rejeki dia tu..Biar jer lah..kalo korang tak suka..tukar channel lain dulu time amir perform..lebih baik begitu dr korang mengata dia begini..
    Think it rite..

    Peace..
    Kota Bharu marii.. :)

    ReplyDelete
  59. hahahaha..lawak la..tp amir ble ntah dye nk kua

    ReplyDelete
  60. betul lah.

    gua dengan member gua selalu hanjeng lawak amir ni.

    pastu kitorg bergelak ketawa gelakkan amir.

    kira dia kelakar lah kan? hahahahah

    ReplyDelete
  61. Bapak ar mengkaji.. Wakakakakakkaka.. Kepala bapak maharaja lawak? Rollin on da floor.. Hahahaha..

    ReplyDelete
  62. hahaha ;DD gelak bukan sebab lawak die, tp ekspresi muke die tuh je ha..kelako !

    ReplyDelete
  63. skrg ni bertambah nak gelak sakan bila baca entri ni.. hihihi.. :D

    ReplyDelete
  64. heh..ingatkan genius betul..ha ha..


    setiap kali tengok dia kat u-tube mesti tak sanggup nak tengok sampai abes..huh

    ReplyDelete
  65. wahh...geniusnye amir...
    cis,aku tertipu!kah kah kah

    ReplyDelete
  66. kuang asam la hg!!hg la masuk raja lawak..

    ReplyDelete
  67. mungkin 1 day amir bakal menjadi mr bean msia...siapa tau..hahahahahha..(lawak tak statement ni?)

    ReplyDelete
  68. so true kan, akhirnye ade gak yg terpesan motif lawak die tu. wahaha

    ReplyDelete
  69. kesian amir.. T_T dia bukan main suka lagi mase diumumkan dia x terkeluar.n kesian dia sebab xde sape gelakkan dia mase buat lawak..

    mase rajalawak je dia ade la jugak wat penonton gelak.

    tengok tu gambar dia kat entry awak ni buat saya sedih..muka seposen je.patot la terkeluar T_T

    ReplyDelete
  70. terlebey kreatif mamat ni...tp dia kuar jerk semua tergelak..lawak la tuuu...cuma tak cukup level maharaja

    ReplyDelete
  71. Maybe juri nampak Amir nie sebenarnye boleh pergi jauh tp Amir tak keluarkan bakat die sehabisnya, that's why die tak keluar-keluar. Maybe (?)

    ReplyDelete
  72. amir mmang ptut kuar lah x lawak langsung, dye men rasuah undi nie,..haha..

    ReplyDelete
  73. tak rasa nak gelak.. tp selalu nak nangis sbb sedih tgk persembahan dia yg tak mampu menghiburkan org lain.. kesian kat dia..

    ReplyDelete
  74. rajalawak ke maharajalawak ke lawak geli2 ker , satu pun aku ta tengok .. aku layan drama jer weyh . aku an jiwang .. bhahaha !

    ReplyDelete
  75. kekeke....
    ade jugak yang terkene.....
    naseb baek le awok takde astro mustikaaa

    ReplyDelete
  76. Uhh.. aku pengomen ke 92.. gile banyak.. HAHAHA

    ReplyDelete
  77. Uhhh..Aku plak pengoemn ke 93...bukan gilez lagi dah...tapi ade ker masa c tubelawak nie nak membaca komen2 nie sume...hahahaha

    ReplyDelete
  78. hurm... lawak dia ni laju, hanya org2 yg pick up je akan gelak :)

    ReplyDelete
  79. hahahha....
    adddoooii...
    tak tau la bile die nk tersingkir..
    ;)

    ReplyDelete
  80. AHAHAHA, kau rasa orang yang buat entry ni lagi genius, pergh. sumpah tertipu.! lol, mula tak paham dengan tulisan hijau tu, then baca sampai bawah, aku pulak yang ketawa.!

    ReplyDelete
  81. AHAHAHA, aku rasa orang yang buat entry ni lagi genius, pergh. sumpah tertipu.! lol, mula tak paham dengan tulisan hijau tu, then baca sampai bawah, aku pulak yang ketawa.!

    ReplyDelete
  82. cik sue : aku baca semua komen.. tapi kalau dah
    komen banyak camni, memang aku tak reply semua
    la.. hahahaha.. melecet jari aku satgi

    ReplyDelete
  83. ah aku xpenah tengok lawak amir coz x sanggup rasanya nak tengok coz leh bayangkan tahap ke hampeh an lawak itu! cit!

    ReplyDelete
  84. burung puyuh 43x.......hadui....t'golek haku......

    ReplyDelete
  85. amir memang tak lawak ar.. rasanya ada unsur2 politik kot..! sebab tu dia tak kuar2 lagi.. kehkehekeh

    ReplyDelete
  86. ahaha...
    sadis...
    y tk bleh blah muka die seposen je wat lawak..
    dush dush..

    ReplyDelete
  87. sumpah speechless giler tgk amik wat lawak... TERPEGUN giler!! alalala :P

    ReplyDelete
  88. beliau sangat tak lawak....tak lawak!!!!!

    ReplyDelete
  89. hmmm..ada benarnya..sbb mmg itu la berlaku lam umah..laki aku mnta sgt kat si amir selain sepah...tp 1 joke dia pun laki aku x pernah gelak..tp laki aku gelak tgk aku yg tersangat menyampah nya aku kat si amir..membebel 2 aku lam umah kalu ada amir wat lawak masa rajalawak dulu..dan aku pulak akn tergelak2 sbb kesian tgk si amir tah apa2 la yg di rapu kan nayer itu nye..

    ReplyDelete
  90. Assalamualaikum..kpd abg tubelawak jgn la nk sindir amir...dia pon ade hati n perasaan jga lgipon dia hnya manusia biasa je..btw,at least amir tu brani nk buat lawak naik ke pentas..ni abg tubelawak buat lawak dlm blog je..disebabkan abg tubelawak buat entry ni byk commenter2 mungumpat n mengata kat amir n congrate kat amir sbb dlm tubelawak ni je ko dh blh byk pahala.Zaman skrg dok dpn komputer pon blh dpt dosa free2..dasyat2. JGN MRH YE TUBELAWAK. :)

    ReplyDelete
  91. hahaha lahanat, terasa macam penulis blog ni cerdik gila. aku boleh gelak apa yang kau nak sampaikan tu. kahkah. aku plak, gelak kat dia sebab bukan lawak dia, gelak tengok reaksi juri dan sessionist musician dalam tu. aku pernah jumpa dia kat billion main boling, agas giler muka.

    ReplyDelete
  92. aku sokong beb. amer tu memang genius.

    ReplyDelete
  93. kau mmg ska prli org kan...terbaik!

    apsal la mmat ni xkuar lagi..hadooi

    ReplyDelete
  94. thanks,lawak of the day..haha

    ReplyDelete
  95. choi..haha..lama xtengok raja lawak :'D

    asik teringat lagu made in amir lak.. "sesekali ternampak betisnya, tahan nafsu d dada" ~mmg budus.

    ReplyDelete
  96. hahaha,,hantu betol ini entry ;-D
    daku jua tertipu...
    btol la,, da smggu baru dok gelakkan org yg tak gelak tgk amir...

    ReplyDelete
  97. hehehehe~ ingat kan genius napo..
    hehehehhe~ xpe r..
    kite kasi gelak ajela..
    wahahahaa~

    ReplyDelete
  98. ishhh tipu nie weih!!!
    hahhhaa tapi ye la tq eih sebab buat aku gelak!!
    stress ni huhhu

    ReplyDelete
  99. apa2 pun ain tetap suka jozan dengan jambu.. sebab tu je ain sempat tengok.. =.=

    ReplyDelete
  100. ko yang lawak sebenarnya..

    ReplyDelete
  101. memang ginies...sy gelak bila baca yg FaridKamil tulis ni...hihi...da nk masuk minggu ke-4 tu...x abis lg lawaknyer...hihi...

    ReplyDelete
  102. farid kamil buat lawak la..
    asal la farid kamil tak masuk maharaja lawak je..
    hahaha...

    amir..amir..

    ReplyDelete
  103. hah, terbaik! memang lawak.
    *serius hahha

    ReplyDelete
  104. lawak ke maharaja lawak???? opss statement bisa buat org marah ne..


    btw,tk follow pun maharaja lawak ne..tp dgr2 cite pecah perut jugak dibuatnya yeaa

    ReplyDelete
  105. orang kata amir tak lawak. tapi kenapa? kenapa? kenapa? saya akan ketawa bila dia melawak? adekah beliau sebenarnya lawak? atau penonton dah set mind yang dia ni mmg tak lawak mana pon??

    ReplyDelete
  106. minggu ni punya persembahan,
    amir memang betul2 lawak
    juri pun puji

    ReplyDelete
  107. kalau ada undian untuk keluarkan Amir aku nak undi la...

    ReplyDelete
  108. wakakkaka!!! sumpah aku sokong!! sila like page neh. XDXDXD

    http://www.facebook.com/pages/Tolong-jangan-buang-amir-dari-maharaja-lawak/150049688394220

    ReplyDelete
  109. hahaha...siyes! memang genius gle.. bhaha.. disamping wat lawak y gle 'genius' uh.. dye ade klebihan len oo.. klo tgok time dye perfom komfem aq xboleh tgok full perfomence dye. mesti dok tgok muke kawan aq kat seblah.. sebb rase nk nanges jew tgok show dye..wah bleh jadik motivator r ko amir!

    ReplyDelete
  110. orang x suka amir ni pasal dia ni tak lawak tp menang raja lawak.tp yg bapak maharaja lawak tu aku sokong.

    ReplyDelete
  111. yup.,mmg genius la akn.,sbb aku bace entry ko ni pon aku tegelak sorg2 sbb memikir kan amer tu.,haha!!

    ReplyDelete
  112. member aku berjaya buat lawak keperingkat seterusnya..memang menyakitkan hati kakakaka

    ReplyDelete
  113. btol3 !
    mmbr2 Cik Layka muke sekor2 stress giler tgk amir buat lwak..
    dorg ckp "tu bkn lwak tp biawak !"
    tgk muke mmbr2 mmg cnfrm tergelak..
    ^_^
    btw, i dnt think En.Amir will win on the show...

    ReplyDelete
  114. hahahahah aku baca ape yang ko tulis ni pon dah buat aku gelak hahahahahah....siot ni gare2 amer la ni hahahhaahah

    kalau x malas,singgahla
    sasha grey dalam pocong mandi goyang pinggul
    kelebihan makanan segera untok wanita
    rendah diri kerane kurang tinggi
    iklan pepsi sofia buat berdarah hidong!!

    ReplyDelete
  115. punyela semangat bace ape yang geniusnye amir neh. jap lagi.. haiyo~ saket aty adela tgk psmbahan dia tak jd2 ;p

    ReplyDelete
  116. .haha,,,apa la,,tp betoi,,aq pon,,xsuka sangat amir wat lawak,,xphm la,,,

    ReplyDelete
  117. bapak lambat efek dia hahaha... seminggu ke sebulan tuh!

    ReplyDelete
  118. hahahahah...mmg la dia genius...buktinya..skrg aku pun tengah gelak tak hengat...hahahah...sampai rasa nak terberanak...hahahahahah...mmg best!!!

    ReplyDelete
  119. hahahahhaaaa..lawak2!!adeyh laa..betul gak tu..lawak die lain dari yg len..hahaa

    ReplyDelete
  120. hahhaha..lawak kot entry nih~~
    dia mmg lawak,tapi tak sampai la pe yg dia nak buat tu..huhhu*itu lawak*

    ReplyDelete
  121. gila sarkastik bai!!! ahahhahaa amir ada pengaruh kuat

    ReplyDelete
  122. hehe....dia insan yg lemah tp berani mencuba. yg tu aku ptt puji...

    ReplyDelete
  123. BENCI AMIR.LAWAK DIE MMG BUAT AKU MARAH.

    ReplyDelete
  124. Aku slalu vote dia kot, mcm mana dia nak kalah... hahahahaha....

    Entri terkini: Iklan simen yang WINRAR!

    ReplyDelete
  125. Amir: Lawak jangka masa jauh

    ReplyDelete
  126. rasanya mir tak keluar2 sebab tubelawak buat udia 20... hadoi.... letih!

    ReplyDelete
  127. amir genius la...jgn hentam die nanti makin rendah die..

    ReplyDelete
  128. ahahhahahha... wah, gile style idea ko ni.. tak t'fikir pom macam tu.. mmg ptot ko blogger otai.. hahha

    ReplyDelete
  129. mase bace entry ni ..
    aku gelak..
    hahahaha.. ttbe rase lawk plk.. cis.haha..

    ReplyDelete
  130. entri ni memang genius!aku da start suka Amir malangnya dia dah terkeluar..harap-harap ada undi masuk..haha

    ReplyDelete
  131. fcukk r entry niehhh.... HAHAHAHAHAHA~~

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates