Tuesday, March 30, 2010

lawak perempuan ilusi optik

korang penah tengok tak gambar atas ni? kalau perhatikan betul-betul, korang boleh nampak gambar perempuan tua macam nenek kebayan ataupun gambar perempuan muda pakai rantai kaler merah.. ni lah yang orang katakan ilusi optik.. dengan mudah mata kita terpedaya dengan 1st impression kan? banyak lagi gambar ilusi optik yang boleh membuktikan bahawa pandangan kita ni boleh menipu.. tapi sekarang main point aku kat gambar ilusi perempuan tua/muda ni ja.. korang cuba bayang kalau ilusi optik camni, berlaku dalam dunia realiti.. ehehe.. kalau takleh bayang, tengok video ni.


video : realiti ilusi optik perempuan tua/muda

ahaha.. syok kan? kenapa aku suka dengan ilusi optik? sebab ilusi optik ni mengajar kita agar sentiasa berwaspada dengan penglihatan dan pemikiran kita.. semua benda ni boleh dikaitkan dengan pepatah "dont judge a book by its cover", "think out of the box" dan "rambut sama hitam, hati siapa tahu?" ehehehe.. jadi janganlah korang terpedaya dengan semata-mata pandangan korang ya! think differently.. kalau lelaki nak mengurat wanita dengan pandangan mata yang menggoda, perempuan semua jangan terpedaya ya.. pandangan menipu kita sebenarnya.. ahahaha.. terpedaya dengan aku takpa.. sebab aku baik.. aku tak suka memperdaya orang..


Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
21 Comments
Comments


21 comments:

mcjust.lol said...

muke nenek dgn perempuan muda~ :P

maisyara Pot! Pot! said...

mcm mne nk nmpk muke perempuan muda pkai rantai merah? tk nmpk pun..?

AinDeLuvlyangel said...

nmpk perempuan muda je..
ade sorg motivator ckp..kalo kte nmpk org tue je mean kte dh tue...kalo nmpk org muda je mean kte msih muda..kalo nmpk 2 2 mean dh x lme la tuh...hahahahhaaha~

noor afzan said...

aah..mmg byk kan gambar mcm nih..=)

ceri merah said...

foto ni dah slalu nmpk..jk g kem2 motivasi ke apa ke,mmg femes la foto ni..sapa yg xnmpk 2 org puan tu de msalah mata kot..

Fina Fento said...

saya pom nampak kedua2 :P
pandangan pertama, nampak perempuan muda..then, bila dh namanya ilusi optik, haruslah ada 'trik' dalam gambar tu..lepas dicari2, maka terjumpalah gambar perempuan tua..tu kira cmana pulak?

yangbaik said...

apa motif nye ye?

SwEetForEst said...

nampak2..
nampak tube lawak..
huhuhu..
=P

lotikus disarimankan said...

hahaha
memang betul2 ilusi
nampak yang muda dan tua

fatin said...

best gmbr2 ilusi mcm ni..
dulu pernah tgk gmbr yg same mcm ni jugak ;)

gooseberries said...

nmpak dua2 yay! =)

farah@pa'in said...

haha pa'in just nampak pOmpuan mude.mane pOmpuan tua??heeee..mate xberilusi lah haha

farah@pa'in said...

haha pa'in just nampak pOmpuan mude.mane pOmpuan tua??heeee..mate xberilusi lah haha

sugar said...

ohh man.
ini yang lemah ni.
saya selalu tak nampak salah satu watak dari gamba ilusi optik.mana orang tua tu?? huhu.

bbasya said...

xnmpk pn muka witch a.k.a nenek tua..kui3
\

crayon said...

ahahaha.. maisyara tak nampak perempuan muda lak eh?? terbalik lak ngan bbasya n sugar

a1zudd1n said...

nmpk p muda je..p tua x nmpk..kira ok la tu kan?hehe

mamakmuda said...

Aaaaa...... Aku.... aku nmpk awek cun jerrrr.... But, bila nk pusing jerrr tetiba kebayan yg aku nmpk!!! Ni same mcm nmpk pompuan cun d tgh mlm, ko tegur....skali pusing.....nyeringaiiiiiii.... PONTIANAKKKKK!!!!!

Anonymous said...

aisehman .mne nye org tua nih .bkk2 nmpk org muda je .takpe ,gambatte

Ayie said...

hahahahaha.. poning kojap mata teman nih haa.. hahha

Ismail Hakim said...

tak dapat buka pun video nya :/

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk