Tuesday, March 30, 2010

lawak perempuan ilusi optik

lawak perempuan ilusi optik

korang penah tengok tak gambar atas ni? kalau perhatikan betul-betul, korang boleh nampak gambar perempuan tua macam nenek kebayan ataupun gambar perempuan muda pakai rantai kaler merah.. ni lah yang orang katakan ilusi optik.. dengan mudah mata kita terpedaya dengan 1st impression kan? banyak lagi gambar ilusi optik yang boleh membuktikan bahawa pandangan kita ni boleh menipu.. tapi sekarang main point aku kat gambar ilusi perempuan tua/muda ni ja.. korang cuba bayang kalau ilusi optik camni, berlaku dalam dunia realiti.. ehehe.. kalau takleh bayang, tengok video ni.


video : realiti ilusi optik perempuan tua/muda

ahaha.. syok kan? kenapa aku suka dengan ilusi optik? sebab ilusi optik ni mengajar kita agar sentiasa berwaspada dengan penglihatan dan pemikiran kita.. semua benda ni boleh dikaitkan dengan pepatah "dont judge a book by its cover", "think out of the box" dan "rambut sama hitam, hati siapa tahu?" ehehehe.. jadi janganlah korang terpedaya dengan semata-mata pandangan korang ya! think differently.. kalau lelaki nak mengurat wanita dengan pandangan mata yang menggoda, perempuan semua jangan terpedaya ya.. pandangan menipu kita sebenarnya.. ahahaha.. terpedaya dengan aku takpa.. sebab aku baik.. aku tak suka memperdaya orang..


Related Posts with Thumbnails
Share This

21 comments:

  1. muke nenek dgn perempuan muda~ :P

    ReplyDelete
  2. mcm mne nk nmpk muke perempuan muda pkai rantai merah? tk nmpk pun..?

    ReplyDelete
  3. nmpk perempuan muda je..
    ade sorg motivator ckp..kalo kte nmpk org tue je mean kte dh tue...kalo nmpk org muda je mean kte msih muda..kalo nmpk 2 2 mean dh x lme la tuh...hahahahhaaha~

    ReplyDelete
  4. aah..mmg byk kan gambar mcm nih..=)

    ReplyDelete
  5. foto ni dah slalu nmpk..jk g kem2 motivasi ke apa ke,mmg femes la foto ni..sapa yg xnmpk 2 org puan tu de msalah mata kot..

    ReplyDelete
  6. saya pom nampak kedua2 :P
    pandangan pertama, nampak perempuan muda..then, bila dh namanya ilusi optik, haruslah ada 'trik' dalam gambar tu..lepas dicari2, maka terjumpalah gambar perempuan tua..tu kira cmana pulak?

    ReplyDelete
  7. nampak2..
    nampak tube lawak..
    huhuhu..
    =P

    ReplyDelete
  8. hahaha
    memang betul2 ilusi
    nampak yang muda dan tua

    ReplyDelete
  9. best gmbr2 ilusi mcm ni..
    dulu pernah tgk gmbr yg same mcm ni jugak ;)

    ReplyDelete
  10. haha pa'in just nampak pOmpuan mude.mane pOmpuan tua??heeee..mate xberilusi lah haha

    ReplyDelete
  11. haha pa'in just nampak pOmpuan mude.mane pOmpuan tua??heeee..mate xberilusi lah haha

    ReplyDelete
  12. ohh man.
    ini yang lemah ni.
    saya selalu tak nampak salah satu watak dari gamba ilusi optik.mana orang tua tu?? huhu.

    ReplyDelete
  13. xnmpk pn muka witch a.k.a nenek tua..kui3
    \

    ReplyDelete
  14. ahahaha.. maisyara tak nampak perempuan muda lak eh?? terbalik lak ngan bbasya n sugar

    ReplyDelete
  15. nmpk p muda je..p tua x nmpk..kira ok la tu kan?hehe

    ReplyDelete
  16. Aaaaa...... Aku.... aku nmpk awek cun jerrrr.... But, bila nk pusing jerrr tetiba kebayan yg aku nmpk!!! Ni same mcm nmpk pompuan cun d tgh mlm, ko tegur....skali pusing.....nyeringaiiiiiii.... PONTIANAKKKKK!!!!!

    ReplyDelete
  17. aisehman .mne nye org tua nih .bkk2 nmpk org muda je .takpe ,gambatte

    ReplyDelete
  18. hahahahaha.. poning kojap mata teman nih haa.. hahha

    ReplyDelete
  19. tak dapat buka pun video nya :/

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates