Saturday, April 17, 2010

akibat ketagih main game

ketika aku berumur 5 tahun, aku suka main game.. masa tu zaman console NES (nintendo entertainment system) dimana aku ketagih main game seperti contra, street fighter, mappy dan lain-lain.. lepas tu, aku dikenalkan dengan playstation pula.. aku sangat teruja dapat main game 3D seperti final fantasy dan tekken.. zaman aku gila main game tamat setakat playstation ja.. aku berjaya membuang minat aku main game.. ntah kenapa aku pun tak sedar macam mana minat aku terhadap game boleh terhapus..


aku ada kawan yang ketagih main game.. kalau ada masa terluang, mesti dia akan habiskan masanya dengan bermain game.. diantara game yang orang ketagih sekarang ni ialah world of warcraft, ragnarok dan lain-lain (game berbentuk online game mmorpg.. aku tak berapa ambik tau sebab aku dah tak minat) dulu aku ada terbaca kat harian metro, ada budak mati sebab terlalu lama main game world of war craft tanpa makan dan minum.. perkara ini berlaku di china kalau tak silap..

pendapat aku, kepada yang ketagih main game cepat-cepat la tinggalkan game tu sebab makin lama, game makin canggih.. selagi tak tinggal, selagi tu korang akan terus jadi gamers.. ada jugak orang yang berjaya raih keuntungan melalui game online.. tetapi sekiranya anda gamers yang tidak dapat untung apa-apa.. berhentilah main game.. sebab aku takut masa depan nanti bila korang dah berkahwin, keadaan korang jadi macam dalam video ni..




Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
16 Comments
Comments


16 comments:

Munyit said...

yeah aku first!!

cps.style90 said...

perghhhh.... cute seyh gf dye....

aizuddin.com said...

jom men dota..haha

DaHLia said...

aku dulu pun mmg addicted ngan game...xtido sampai semata2 nak main game sampai abis level pagi tu...esoknya leh lagak ngan kawan2...
skrg ni dah xde nafsu pun pada game.puas dah main game zaman muda :)

Azizuan said...

main travian la..haha

Faris Danial said...

hahaha~~ aku dah hidup 10 tahun main game.. dan aku memang gamers sejati.. tapi takde la sampai tak makan, dan aku masih ada hidup ngan kengkawan kat luar..

dan aku akan jadi gamers sampai aku tua, leh la aku lawan ngan cucu aku nnti...

memang betul game akan maju setiap masa, tapi kita kena ingat Allah kalau nak halang daripada benda2 cam tak makan ni terjadi...

Othman Juliana said...

aku xde addicted dgn game sepanjang idup aku rasanya-aku pun reti main 3 game je: tetris, pacman & game yg makan2 bola2 tu (apa tah namanya). tp sbb housemate aku (adik aku) dok gila dgn game2 ni, buat aku benggang smpi kena beli tv baru sbb dia kongker dok main game. dulu PS1-pastu PS2-tukar lg dgn PS3, skang connect game internet kt tv. haishhh!!!

crayon said...

ahahaha.. jom lawak minesweeper la.. sapa buleh buat rekod terbaik.. ahaha

akuvision said...

hehehe.. zaman mudo tu main game NES. Dulu siap gi main kat bandar, 50 sen 15 minit, takde duit nak beli konsol.

maisyara Pot! Pot! said...

sila jadi macam awek tu bila bf korang kemaruk dgn PS3. muahaha xD

wanes said...

kehkehkeh, mai men dota :)

si hitam maness said...

kenapa kita serupa ni?ak pon takat ps je..pastu da x men.men game bodo2 je kdg2...haha

JundullahOsman said...

game satu pemainan yg bagus
merangsang otak menajdi lebih cekap,
tapi bila tersalah guna
terlebih guna
dan tak pandai guna
maka
buruk akibatnya

FITRIHADI said...

mak aih..boleh minah tu baling PS3 tu..bagi saya pun ada gak faedahnnya haha :P

(Al-Fatihah) Lepas Arwah Din Beramboi, Kini Achik Spin Pula Meninggalkan Kita

Anonymous said...

Sejak aku kawen aku benci GAME!

Anonymous said...

i like to play game ps2 and ps3

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk