Wednesday, April 7, 2010

ibu tikam dua anak

ibu tikam dua anak

pagi tadi aku ada terbaca di surat khabar tentang ibu tikam dua anak.. bila aku selami kisah tu, aku teringat dekat satu video yang dah lama famous di youtube.. video ni sangat sesuai dikaitkan dengan apa yang telah berlaku.. selain mendapat tekanan perasaan dan sentiasa dirundung kekecewaan, maybe si ibu ni tensen dengan perangai anak-anak dia tu sendiri.. wallahualam.. tadak sapa tau apa yang ada dalam hati si ibu tu kan?


apa-apa pun, si ibu patut menjaga dan mendidik anaknya dengan baik.. berikan kasih sayang yang secukupnya.. anak-anak kita adalah perintis masa hadapan.. mereka adalah suara hari esok nanti(ceh! amik lirik lagu) ahaha.. perangai anak-anak menyakitkan hati? anak-anak itu penawar duka? perkara ni adalah isu yang sangat sensitif.. kalau nak debat, sampai bila pon tak habis.. tapi.. sebelum korang nak pertahankan pegangan korang atau pendapat korang, tengok video ni dulu.. aku cuma nak tau pendapat korang semua bila korang pegi keja diwaktu pagi, balik keja diwaktu petang dalam keadaan yang sangat letih, ditambah dengan sakit kepala kerana keadaan jalan yang sesak..apabila sampai dirumah, anak korang memperlihatkan seperti didalam video ini.. apa yang akan korang lakukan?

video : perangai budak yang misteri


Related Posts with Thumbnails
Share This

26 comments:

  1. sorry kalau ada terlepas post entry lepas. tgh cuti2 msia.. hehehe.. xD

    ReplyDelete
  2. iskkk... gila budak tuh.. muahahah.. xD

    ReplyDelete
  3. macam x masok akal tapi bukan sekali berlaku.ingat tak dulu kes ibu yang sembelih anak sendiri? hurm.x bleh kate mak tuh kejam bersalah bla bla bla. can say dat maybe d mother sakit jiwa or sakit mental. macam x normal je mak cederakan anak sebab perempuan ni di lahirkan penyayang.nak nak kalo tu anak yang die kandung. Suami kene main peranan gak ah jgn buat bini macam hamba.

    ReplyDelete
  4. pelik betoi la budak dlm video tu..huhu

    ReplyDelete
  5. hmmmm..saya ada terbaca satu sumber neh..xtaw btol ke x..kalo salah btolkan saya...kalo anak tuh dijangka akan jadi jahat suatu hari nanti,adalah lbih baek jika kita bunuh masa diorang kecik2 lagi...yuhuuuu..sgt kejam kn??tpi pndngan saya, kita xtaw masa dpn,so xleh nk jngka!kalo dlm kes neh xtaw la psl apa kn...

    ReplyDelete
  6. ish...geram2 nk tgok video neh..tpi dh lewat plak...tkot!ngeee~!

    ReplyDelete
  7. pehal dgn budak tue bro???
    meroyan x tentu pasal...
    giler seram gua tgk dia...
    hee...

    ReplyDelete
  8. salam..
    yok la join contest wavex ni..
    referral Dzailin taw..

    http://wavewsa.blogspot.com/2010/04/contest-untuk-bloggerhadiah-hadiah-best.html

    ReplyDelete
  9. gila keji mak dia..mintak simpang la benda2 camni

    ReplyDelete
  10. Err, addicted tahap kronik the budak! Hampeh!

    ReplyDelete
  11. Kalau tak siap aku, ibu yang tikam dua anak tu sebenarnya ada masalah mental. so, mungkin benda tu semua bukan dalam kawalan dia. lebih-lebih lagi si ibu tu tikam masa anak-anak dia sedang tidur.

    ReplyDelete
  12. eee~~ klo d ank cm bdk ni, agk nye sye y kne tikam~~

    ReplyDelete
  13. ala..kat opis xleh tgk..
    hoho~

    betul2, jagalah anak walau senakal manapun..
    kono la sabar kan..
    haihh

    ReplyDelete
  14. eerrrrkkkkkk budak tuu

    masyaAllah

    ibu tikam anak? susah nak komen, kita tak tau pun apa yang terjadi :)

    ReplyDelete
  15. hmmm... sifat orang memang tak dapat dijangka... sapa2 pun boleh jadi cam tu...
    apa yang penting.... ambik pengajaran dan banyakkan bersabar...

    ReplyDelete
  16. hahah ni baru betul2 hardcore gamer!

    ReplyDelete
  17. mmg gile budak tue. kalau kina dpt anak mcm tue x tahu la nak buat mcm ner? mau kina yg jadi gile...

    ReplyDelete
  18. IBU YG TIKAM ANAK TUH MEROYAN...PASTUH XLEY TERIMA KENYATAAN DPT ANAK SYNDROM DOWN..SIAN DOWH BUDAK TUH...

    ReplyDelete
  19. ishh..
    seram je tgok budak tu..
    mental ke ape???

    ReplyDelete
  20. gila nak mampos ke budak tu?! Nak jer aku hempok kn pc tu kat pale die!!!..

    ReplyDelete
  21. ya sebab tu kita takleh salahkan si ibu yg menikam anak semata-mata

    ReplyDelete
  22. dunia makin hancur
    manusia seperti binatang pula.
    haish...
    agak apa pula lepas ini.

    ReplyDelete
  23. sebelum perkara macam kamu cakap kat atas tu terjadi, dari sekarang, sampai nikah, tahu mengandung, keluar je anak,aku terus2 doa jgn di beri anak begini..
    pohon sgt ya-Allah.

    ReplyDelete
  24. kah3. peliknye perangai budak pelik tu.

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates