Wednesday, April 7, 2010

ibu tikam dua anak

pagi tadi aku ada terbaca di surat khabar tentang ibu tikam dua anak.. bila aku selami kisah tu, aku teringat dekat satu video yang dah lama famous di youtube.. video ni sangat sesuai dikaitkan dengan apa yang telah berlaku.. selain mendapat tekanan perasaan dan sentiasa dirundung kekecewaan, maybe si ibu ni tensen dengan perangai anak-anak dia tu sendiri.. wallahualam.. tadak sapa tau apa yang ada dalam hati si ibu tu kan?


apa-apa pun, si ibu patut menjaga dan mendidik anaknya dengan baik.. berikan kasih sayang yang secukupnya.. anak-anak kita adalah perintis masa hadapan.. mereka adalah suara hari esok nanti(ceh! amik lirik lagu) ahaha.. perangai anak-anak menyakitkan hati? anak-anak itu penawar duka? perkara ni adalah isu yang sangat sensitif.. kalau nak debat, sampai bila pon tak habis.. tapi.. sebelum korang nak pertahankan pegangan korang atau pendapat korang, tengok video ni dulu.. aku cuma nak tau pendapat korang semua bila korang pegi keja diwaktu pagi, balik keja diwaktu petang dalam keadaan yang sangat letih, ditambah dengan sakit kepala kerana keadaan jalan yang sesak..apabila sampai dirumah, anak korang memperlihatkan seperti didalam video ini.. apa yang akan korang lakukan?

video : perangai budak yang misteri


Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
26 Comments
Comments


26 comments:

maisyara Pot! Pot! said...

1st! muahahaha.. xD

maisyara Pot! Pot! said...

sorry kalau ada terlepas post entry lepas. tgh cuti2 msia.. hehehe.. xD

maisyara Pot! Pot! said...

iskkk... gila budak tuh.. muahahah.. xD

mIsH IeRA cIK irAh said...

macam x masok akal tapi bukan sekali berlaku.ingat tak dulu kes ibu yang sembelih anak sendiri? hurm.x bleh kate mak tuh kejam bersalah bla bla bla. can say dat maybe d mother sakit jiwa or sakit mental. macam x normal je mak cederakan anak sebab perempuan ni di lahirkan penyayang.nak nak kalo tu anak yang die kandung. Suami kene main peranan gak ah jgn buat bini macam hamba.

Huda said...

menakutkan jer..

AyuE said...

pelik betoi la budak dlm video tu..huhu

ina's garden said...

hmmmm..saya ada terbaca satu sumber neh..xtaw btol ke x..kalo salah btolkan saya...kalo anak tuh dijangka akan jadi jahat suatu hari nanti,adalah lbih baek jika kita bunuh masa diorang kecik2 lagi...yuhuuuu..sgt kejam kn??tpi pndngan saya, kita xtaw masa dpn,so xleh nk jngka!kalo dlm kes neh xtaw la psl apa kn...

ina's garden said...

ish...geram2 nk tgok video neh..tpi dh lewat plak...tkot!ngeee~!

belalang hijau said...

pehal dgn budak tue bro???
meroyan x tentu pasal...
giler seram gua tgk dia...
hee...

elyn said...

salam..
yok la join contest wavex ni..
referral Dzailin taw..

http://wavewsa.blogspot.com/2010/04/contest-untuk-bloggerhadiah-hadiah-best.html

Azizuan said...

gila keji mak dia..mintak simpang la benda2 camni

Hami Asraff هامي أشرف said...

Err, addicted tahap kronik the budak! Hampeh!

Stargone said...

Kalau tak siap aku, ibu yang tikam dua anak tu sebenarnya ada masalah mental. so, mungkin benda tu semua bukan dalam kawalan dia. lebih-lebih lagi si ibu tu tikam masa anak-anak dia sedang tidur.

♥ Cinta Najihah ♥ said...

eee~~ klo d ank cm bdk ni, agk nye sye y kne tikam~~

noor afzan said...

ala..kat opis xleh tgk..
hoho~

betul2, jagalah anak walau senakal manapun..
kono la sabar kan..
haihh

.::WaNiE::. said...

eerrrrkkkkkk budak tuu

masyaAllah

ibu tikam anak? susah nak komen, kita tak tau pun apa yang terjadi :)

yangbaik said...

hmmm... sifat orang memang tak dapat dijangka... sapa2 pun boleh jadi cam tu...
apa yang penting.... ambik pengajaran dan banyakkan bersabar...

ParkAir said...

hahah ni baru betul2 hardcore gamer!

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

mmg gile budak tue. kalau kina dpt anak mcm tue x tahu la nak buat mcm ner? mau kina yg jadi gile...

SHE said...

IBU YG TIKAM ANAK TUH MEROYAN...PASTUH XLEY TERIMA KENYATAAN DPT ANAK SYNDROM DOWN..SIAN DOWH BUDAK TUH...

SwEetForEst said...

ishh..
seram je tgok budak tu..
mental ke ape???

MiD0ri said...

gila nak mampos ke budak tu?! Nak jer aku hempok kn pc tu kat pale die!!!..

crayon said...

ya sebab tu kita takleh salahkan si ibu yg menikam anak semata-mata

ferienza hezra fara said...

dunia makin hancur
manusia seperti binatang pula.
haish...
agak apa pula lepas ini.

Cik Miza said...

sebelum perkara macam kamu cakap kat atas tu terjadi, dari sekarang, sampai nikah, tahu mengandung, keluar je anak,aku terus2 doa jgn di beri anak begini..
pohon sgt ya-Allah.

BELLE said...

kah3. peliknye perangai budak pelik tu.

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk