Tuesday, October 26, 2010

maafkan aku kerana aku melayu

lepas menulis mengenai personality konspirasi fida aishah, aku mendapat kutukan hebat dari peminat-peminat fida.. sekiranya korang merasa aku melakukan kesalahan sila berfikir kembali adakah aku menabur fitnah? adakah aku menulis tanpa bukti kukuh? banyak statement yang kaitkan aku dengan 'melayu' kalau korang nak kata aku menjatuhkan melayu, sila check ranking alexa blog fida sekarang.. kah kah kah.. ya! melayu memang suka menjatuhkan melayu.. jadi aku nak tulis sikit pendapat aku berkaitan melayu..


kalau aku salah pun, perlu ka aku berkata "maafkan aku kerana aku melayu".. itulah adat orang melayu kita, terlalu berlembut hati.. senang ditipu oleh orang yang tidak bertanggung jawab.. pernah berlaku kepada aku sendiri ketika lepak di kedai makan, ada sorang makcik ni mintak sedekah.. aku hulur la dua ringgit.. lepas tu tiba-tiba nampak makcik tu naik kereta BMW yang dipandu oleh entah sapa-sapa mungkin anak dia kot (memang kereta tu tunggu) ya! kerana aku melayu.. aku kasihan melihat makcik itu berpakaian compang camping meminta sedekah dan makcik itu berlalu pergi menaiki BMW sedangkan aku hanya menunggang motosikal..

satu lagi perangai melayu ialah suka ikut majoriti dan percaya cakap orang.. contohnya macam zaman sekolah dulu.. bila kawan-kawan semua cakap "wei cikgu ni garang, dia selalu rotan budak-budak" jadi timbul perasaan takut aku terhadap cikgu.. wtf? kenapa aku mesti takut dengan cikgu garang? ya! kerana aku melayu, aku juga turut takutkan cikgu itu seperti budak-budak lain..

bukan aku nak hasut semua orang agar buang 'ihsan' dalam diri.. tapi jangan la jadi bodo.. ada otak ada akal, tambah pulak ramai yang ada kemahiran dalam penggunaan komputer dan teknologi ni.. gunakan lah.. kepada mereka yang mempersoal "kalau fida fake person pun, biarkanlah dia".. sebenarnya aku selalu membaca entry fida.. bila selalu follow penulisan dia, muncul perasaan kasihan, perasaan sayang, perasaan rasa nak protect dan perasaan ingin mendekati..

bila aku dah jumpak bukti bahawa fida adalah fake, korang boleh bayang apa perasaan orang yang perasaannya telah dimainkan? adakah perlu aku meminta maaf kerana aku melayu dan terlalu berlembut hati untuk menyayanginya? kah kah kah.. kantoi la tubelawak seorang yang jiwang.. dalam hati ada taman.. auwwww.. niat untuk membuka minda bukan untuk menjatuhkan.. maafkan aku kerana aku melayu..

video : siapa yang salah sebenarnya?
Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
142 Comments
Comments


142 comments:

Encik Tikus said...

bagi gua tentang entry pasal konspirasi lu tue, tak salah. biasalah setiap manusia mempunyai sifat ingin tahu *taktahu apesal komen gua kali nie agak matang kah kah kah

Diya said...

"sebenarnya aku selalu membaca entry fida.. bila selalu follow penulisan dia, muncul perasaan kasihan, perasaan sayang, perasaan rasa nak protect dan perasaan ingin mendekati.. bila aku dah jumpak bukti bahawa fida adalah fake, korang boleh bayang apa perasaan orang yang perasaannya telah dimainkan?"

juga merasai yang sama :)

milimilo said...

part yg makcik peminta sedekah tu aku selalu kena.wuwuwu.melayu selalu kena tipu.lepastu melayu jugak yang melatah.aku la tu melayu tu. teba teba. ;D

AiN Z said...

habis tu lisa surihani nak letak mana? report kang.. kuih3x..

Anonymous said...

tak pernah tahu & kenal siapa perempuan ini...tapi jika benar, kasihan pada lelaki itu, tertipu...hmmm

encHIx laNDax said...

salah??aku x nampak pun kesalahan kau~yelah~kau just bgtau orang len,yang mereka ditipu~ye x?huhuhu~

Irwan Nemoto said...

tubelawak memang terbaek.. kirim salam kat izuari.. auuuwwwww.. kahkahkah!

safiyyahosman said...

weh2..aku macam kesian la dekat PEMINAT FANATIK FIDA AISYAH..ahahahaahhaa

rela diperbodoh ntah2 dalam hati dok rsa betul kena tipu..kahkah..

ish jahat la mulut aku..
ahahaha

tp kita ada otak pikir..jgn sebab kita salu dok ampu2 org tue kita butakan mata telinga otak...

dia fake or tak..xpenting...y penting dia MENIPU........................................

tapi kalau suka ditipu dan diperbodoh mcm lembu...xapa la..haha...

melayu xmelayu bukan isu...

apa2 pun...belanja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ahahahaha

miss dilla said...

so, aku pon ditipu juga oleh beliau.
syabas. huh.

crayon said...

encik tikus : mungkin sebab entry aku kali ni sedikit sirius kot.. hang pun terikut jadi sirius.. hahahaha

ain z : lisa surihani jangan sebut kat sini.. nanti melodi datang serbu, susah lak tubelawak.. auwww.. kah kah kah

landax : hang nampak camtu, tapi orang lain nampak macam lain pulak.. :)

irwan : izuari? sapa tu? ahahahahaha.. ni aku tensen ni.. fida pi mention nama aku.. abih semua orang tau nama aku..

saffiyah : belanja minum boleh ja.. tapi hang kena mai ambik aku la.. aku takdak transpot.. hahahahaha.. lepak kat brisbane pun ok gak..

mysoul said...

wari jd jiwang. adoi.. hahhaa..
tragis tui kisah hang. hahahhaha...

AyuE SurihanyOt said...

pasal fida aisyah ja pon jangan la fanatik sangat. lol

Mr feckry said...

fida satu melayu, lu satu melayu, gua satu melayu...kesian bukan sebab melayu, tapi sebab iman yang masih tebal.

Encik Tikus said...

ohh nama lu izuari

comel nama tue keh keh

belalang hijau said...

d sebabkan tube lawak belalang gagahi jua masuk ke blog fida aishah walaupun sblm ni sudah biasa mendengar namanya dan selalu mendengar pujian mengenai tulisannya.

klu bukan pasal entry ko sblm nih, mungkin smpi arini belalang masih tidak berminat utk membaca penulisan fida.

tahniah utk ko sebab ko dah tlg fida aishah dpt org lagi reader.

kesimpulannya ko org baek bukan org jahat mcm yg org lain cakap...

wakaka

Anonymous said...

fida 2 laki sebenarnya...
dia saja wat gu 2 suruh ang sayang dia....
sebab ang kan GAY~
hati ang dipermainkan oleh lelaki la nie????
:D

Irwan Nemoto said...

padan muka kau!! tak boleh lagi kau berselindung disebalik tubelawak untuk mengorat Lisa Surihani selepas ni.. kahkahkah!!

crayon said...

hahahaha.. aku nak ngurat gak lisa surihani!! im a man of my words.. aku tak kira! kah kah kah

Kie-yu said...

ai pong melayu gaks :)
hee~

Nem0 o0h Nem0 said...

ni bukan kes pertama kali.dah ade bp kes seperti ni.

mmg sakit bila di permainkan tp mesti dia ade sbb mengapa dan kenapa dia buat cmtu,cuma dia jek yg ada jawapan.

suzzsuzie said...

tgh baca smua entri kt blog fida aishah..nak tau dia ni sapa..tp terjumpa list blogger lelaki yg dia suka tu salah sorangnya crayon..haha..tak abis baca lg ni

Cik Miza said...

aku juga melayu.
aku suka kau. suka penulisan kau. suka cerita kau dan suka sokong kau tak ketinggalan suka menyebarkan blog && fb kau pada org lain..

mmg aku melayu!!

crayon said...

nemo : kes kali melibatkan aku.. sebab tu aku bersuara.. hahaha.. kadang2 tubelawak pun nak jadi tubeluahanhati

suzzsuzie : itu zaman aku rajin buat vlog.. kononnya berkongsi minat yang sama.. melukis dan bermain musik.. akhirnya aku kiciwa :(

miza : tq so much.. i love you! muah kanan muah kiri.. lekat ayaq lioq tak gosok gigi sminggu.. kah kah kah

safiyyahosman said...

awat joh sangat hg nak lepak minum weh??hahaa..dekat dekat sudah..xkan kita nak fake kan tmpt lepak kita..ahaahahaha

lepak dekat kedah cakap lepak kat barat nun..ahahaha...

xkira..hg belanja ar..haha..takat transpot xdahal la crayon..

comey ja kan nama hg..hahahaahhaa

muka hg encem..
ahahaahha

awat aku dok puji hg lebih lebih nih..ahahahahahahah

Anonymous said...

hai.ermm.tetibe rase nk bg pendapat.been silent readers all this while (err all this while tu xde la lame.br 2hari jek aku folow tubelawak neh :p sori enchek crayon)

IMHO : Fida Aishah ialah fake. nape aku tau. sbb aku penah create gak 1 identiti lain kat FB semata2 nk uji BF aku. sbb nk nmpk meyakinkan aku add rmi org, komen status org, create profile lain tuk komen id tu seolah2 dia mmg de kawan yg kenal la n as fida did, aku googling image awek cute tuk jd profile pic aku. and pe yg aku dapat? hampehh. BF aku mmg layan id fake yg aku reka tu!

mmg tubeluahanhati la neh..huu

-miss R-

jaws said...

aku faham perasaan orang yg dimainkan itu..
sebab aku pernah terkena gak dulu..
dan mengikut stori line blog dia ada persamaan dgn perempuan yg kenakan aku dulu..
dan aku rasa mereka orang yg sma...
tp dia bodoh sedikit sebab dedahkan maklumat no akaun bank dia kat aku dulu..
so, aku leh trace semua dari situ..
aku akan kumpul facts lebih byk sebelum tulis di blog..
sebab my blog always tell the truth not fake or assumption..

Nurulbadiah Lai said...

actually apa yg crayon ckp tu bukan fitnah fida or apa..hanya satu persoalan..persoalan dikira bukan untuk menjatuhkan die..tetapi untuk merungkai kekusutun yg timbul..
iyelah dah terang2 gune others pictures, fida harus tampil menjelaskan kalau itu salah..

saya kecewa teramat..bg fida xsalah mungkin menggunakan gambar2 orang lain..tetapi bg saya yang orang pernah curi gambar saya dan buat satu akauan fb, then mengaku pulak saya..adalah satu crisis moral dan etika yg xdapat nak dimaafkan..

namun fida berhak untuk menjelaskn segala2nya..seseorang xkn bersalah until proven..

satu yg kecewa mmg ada gambar2 yang dia mengaku itu adalah dia..termasuk my fwen sendiri yang tunjukkn msg die tnye fida kenapa gambar lain2..then die jawab mmg itu gmbar dia.saya pernah persoalkn n kwn saya ckp die dah msg fida(or da komen kat entry fida) lama dulu n fida ckp tu mmg die..so sekarang saya rase tertipu and saya mmg sgt2 tidak respect orng yang menipu apatah lagi bila ianya orang yg saya kagum selama ini..

seni bagi saya yg xtahu seni adalah sgt indah..jujur dan telus..membuat satu identiti misteri boleh.tidak salah.yang salah bila menggunakan gambar /or apa2 milik org lain tnpa credit kepada owner..apatah lagi ianya dipercayai oleh pembaca..
bagi saya it's morally wrong.

xkesah orang xbersetuju tp ni pandangan saya..:)

crayon said...

jaws.. untuk pengetahuan hang.. aku ada no fon fida.. so dari situ aku dah trace info pasal fida.. tapi benda tu macam terlalu berat untuk aku reveal.. jadi better biarkan fida sendiri yang mengaku.. aku letak bukti yang simple2 macam gambar dia tu ja dan aku tulis benda yang 'real' bukan base pada assumption..

kalau hang nak reveal identity fida, go on.. aku rasa dia takkan mengaku sampai bila-bila.. cuma takut nanti original fida depress btoi2 lak.. hahaha..

tapi tu la orang lain yang marah cakap aku tulis fitnah tu yang aku sedih.. aku nak betulkan apa yang tak betul.. tu pun dah tapis banyak..

Nurulbadiah Lai said...

n satu lagi..kalau orang tu tahu gambar die dicuri and di claim as gambar die..salah dari segi undang2..infringed others right..cek copyright law..ade jawapan..
but the most important thing is..
law of moral: totally she against it!!!

jaws said...

crayon, add my YM.. maybe we can have a little chat..

jaws said...

lupa plak nak letak YM, groundjawz@yahoo.com

ema fatimah said...

it's life..don't u worry about it..orang sekarang dah tiada pendirian untuk melihat yang mana benar atau tidak. mereka adalah talam dua muka. bukan seorang atau 2, malahan semua. it's ur words, ur blog and u shud stand for it, because u have supporters around u, and God too. someday, somewhere the truth will be reveal and we shall see the faces that has been cheated.

AiN Z said...

ohh sori2x..

fida aishah tu mmg sgt cantik kot.. dia nak amik hati izuari.. thats y dia nak letak gmbr hot2 saja. good luck tubelawak.. kah kah kah.. :D

Ann said...

betul ke ko kene marah?

mmg ptut pon kene marah..sbb aku tertipu.......haha

Birak said...

harap2 lepas ni takda facebook pages BENCI TUBELAWAK FITNAH FIDA AISHAH! .. kahkahkah!! bukan pitnah dowh.. sekadar persoalan saja :)

Anonymous said...

buat facebook pages BENCI FIDA AISHAH boleh?????? if u readers really hv pride..tlong la jgn backup dia. it's so ANNOYING okay!!!!

fr brisbanenites.

farra-eng said...

tiba-tiba aku rasa x tau mana betul dan mana salah coz penulisan fida amatlah menyentuh hati.
Firsttime baca blog fida last week terus jatuh cinta (dengan penulisan beliau)
terus rasa jeles napalah aku x leh wat ayat seindah itu..
then muncul lak entry t'bulakwk psl fida dh serba salah lak hati nie
hmmm x tau lah nak taip pe lagi

Edward said...

anon from brisbane.....erm ...tak baik membenci...encik tubelawak pon tak benci...just timbul persoalan ...dia try la bagi pandangan....bia la org nak defense fida ka apa..tu hak masing2....

Zikri Husaini said...

sorry lambat reply...eceh.. takda hal pasal2 hal nie.. pun... erm..pasal nak tunjuk video tuh boleh jer(complete ker video tuh).. tiba2 lak lari topik..hehe....

KiN said...

kin.slalu gak bace blog fida.then bile crayon wt entry yg lepas.kin dh belah bagi...mana satu yg betul ni??tp pic crayon tunjuk ade logiknya juga. apapon kin nk tggu komen fida.coz i really not knows you both well...

.s.o.f.i.a. said...

akupun tetiba jadik tertanya2........ *sigh*

zulkbo said...

SALAM..
bravo bro..saya si belakang anda
apa ada pada bangsa kalau saling
berdengki sesama..berbusuk hati..
tahniah,nice entri..

APi said...

selamat berkenalan encik izuari..^^

Seraffin said...

ko x salah bai..just timbulkan persoalan, x de plak aku tgok ayat dalam entri yg HOT tu membenci dia..aku pun nak tahu jugak..mungkin fida perlu buat entri khas memperkenalkan diri dia buat video ker..barulah tidak terjadi semua..ini pandangan aku..dah jadi Tubeserius..sigh~

Anonymous said...

dear edward,

i dun hate her, but she really annoys me. her morale is zero. did she go too far? YES she did. dun be blinded by her sweet thoughts! sumbody plez teach her about code of conduct and moral responsibility.

ps: ask her to come to brisbane. i'll give her free tuition~ :D

cheers,
Brisbanenites

diaryofzquine said...

apesal bro tube xbuat like dgn dislike kat comments di atas? saya amat menyokong anda sekiranya anda berbuat demikian. sekian. tubelawak poyo giler. :P

cik 18 said...

en crayon..cik 18 pon dah keliru...

huuhuhu...tapi, ape2hal, biar tuan punye diri ngaku..kalo ko betul, ko xpayah riso..orite?

(teringat saat2 follower ko baru puluhan, ko rajin datang blog aku..act, blog lame aku...sekarang ko sombong ek dgn aku...dah laa..xmo kawan ko.)

ANYS AMYRA said...

pasal sedekah tuu, susah kan nak cakap. last2 sekarang ni terus fobia nak bg sedekah kat peminta sedekah. kalau bagi masjid,lebih terjamin rasanya.

Anonymous said...

fida dah jwb kat adifstory...hmmmm

susah nak jumpa org tulis ayat2 novel mcm dia dlm blog skrg ni..

~bukan peminat bukan pembenci~

MyraLove =) said...

pergh...hot disini.
saya minat baca penulisan dia..xbaca lagi spekulasi y tubelawak timbulkan
jap lagi baca..
tp dari komen2 disini..mcm xdapat terima pulak
mcm xsangka..

Anonymous said...

my beloved readers, after all her excuses..i dont think she deserves our respect. truly lunatic, pathetic n hypocrite of her~ sorry i cant accept those lies..

brisbanenites.

hana nabihah said...

duh anyway aku sokong dengan tubelwak!!!
u do nothing wrong !! keep on writing :)

Nurulbadiah Lai said...

i've read die punya jawapan n i ade comment kat die but she din approve it..i xkutuk mcm2 just i advice die..tp xpelah..hak die sbgai blogger sbb xapprove..

i dont think HER EXCUSES tu acceptable..yup do agree at the certain point tp actually die tidak menjawab persoalan..tp lebih kepada mengambil langkah selamat dengan menjawab soalan itu secara general dan berhati-hati..

since saya xtahu dia siapa..sbb gambar2 pon itu adalah fake..maka saya tidak terasa yg saya melukakan hati penulis blog itu..

persoalan dia ramai stalker atau apa..tiada kaitan langsung dengan penipuan yg dijalankan..
menggunakan gambar orang lain dan di claim gambar sendiri(beserta dengan jwapan kepada isu ini di blognya)adalah totally sgt2 salah kerana dia membiarkan dan mengiyakan tentang kesahihan gambar itu adalah die.

ramai org guna gambar artis2 di blog n fb, gambar di google..tp tidak salah jika ianya tidak ckp itu gambar sendiri..
tetapi berterusan menggunakan gmbar2 orang, mengaku itu adalah gmbarnya..
itu sememangnya disengajakan..dat its morally wrong..wrong in the name of ethic.wrong in the name of moral...wrong in the name of law..

sorry walau bagaimana manis ayatnya..saya sudah hilang percaya dan kesal kenapa seseorang yg begitu indah nilai seni didalam dirinya bersikap tidak beretika mcm tu..sorry to say that, tetapi sy tidak mahu lagi tertipu dgn ayatnya yg syahdu tu..

encHIx laNDax said...

alamak~~ni TUBESERIUS DAH!dah2~~hentiklan konspirasi!

Edward said...

disini aku nyatakan pendirian aku.

dia mintak maaf. so kita maafkan. klu ada haters kat lua sana yg beragama islam

ingat lah. nabi suruh kita maafkan sesama kita.

fida dah ngaku dia salah dan dah ada penjelasan.

udah2...


_______________________________________________


hhaaaa dah ada 1 line...bawah dari comment ni suma yg happy2 taw? :D

Anonymous said...

"sebenarnya aku selalu membaca entry fida.. bila selalu follow penulisan dia, muncul perasaan kasihan, perasaan sayang, perasaan rasa nak protect dan perasaan ingin mendekati.."

bagus gak ada karakter maya mcm fida ni, bole gak test ke-banggangan lelaki2 melayu yg cepat cair meleleh kt pompuan cam ni...sama la lu edward-tubelawak... kah kah kah

anis madu said...

tipu, tertipu, diperbodoh.
ape benda semua ni? haha.
aku bace komen orang lebih lebih.
bace entri ni sekali imbas je.

ermmm, dunia blog, biase la nak guna gambar sendiri ke tak ke. tak perlu jadi isu.

err, pape pun, ada aku kesah? haha.

1st time komen kat sini.

azizie.com said...

wa mmg respek sama lu sbb berani mengambil langkah pertama merungkai konspirasi nih walaupun tahu akan dapat tentangan banyak pihak. bagi wa, lu nih melayu yang dah maju pemikiran. kalau org melayu biasa, mmg suka terima fakta bulat2 tanpa persoal sama ada ia fake atau tak. wa tak rasa lu fitnah dalam post sebelum ni sebab semua kenyataan tu lebih berbentuk persoalan dan mengajak readers turut berfikir sama. tahniah!

Edward said...

kepada anonymous. anda cerdik kah? apa hak hang nak kata aku ni lelaki melayu bangang?

apa2 pon. msg anon mcm ni tak payah layan. tadak identiti. at least aku ada pendirian.

dan awek aku comey. tu yg penting. hehe

Cheno said...

okelah tu makcik. aku ni dengan banduan. baru keluar penjara. takde duit nak balek kedah katanya. mintak taknak byk rm50 terus. dekat2 ngn aku ckp bisik2.aku ckp xde duit,dia mintak rm10.aku bagi rm10 je teros.takut punya pasal.muka mcm penagih dadah.psiko gilerrr.biasala melayu kita, selalu berlembut hati,senang ditipu dan penakut juga.hihi

err taktau nak komen ape pasal fida aishah. sbb takpenah baca blog dia sebelom ni.semoga sukses jela.bye

Anonymous said...

kadang2 aku terfikir, adakah tubelawak & FA berkomplot untuk naikkan blog mereka?..hahaha

~bukan peminat bukan pembenci~

Anonymous said...

aku kusut... ~mr blur~

safiyyahosman said...

edward :: weh part awek hg comey tu betul ke fake??ahahahahhahaaahah

jgn marah ar.hahahaa...

aku pun comey dan yang penting aku ayat blog xpuitis2..dan gambar gambar TAK FAKE....DAN YANG LAGI PENTING AKU TAK PERBODOH ORANG RAMAI DAN BELAGAK BAIK!!!!!!!!!hahahaaha


jadi diri sendiri itu bagus...jgn malu..dan jgn la orang islam tapi ambik gambar artis xislam pastu claim gambar tue gambar sendiri...what the cow??hehehehehe


fan fida aisyah jgn marah ok:)

Insan Marhaen said...

biasa lah tu...

don't worry. be happy

Suey Al zahra said...

crayon : ohoo,aku suka betul kau buat entri
pasal si fida tu.Mmg sekali tengok,dah tahu gambar profile dia fake.tapi pasal dia ngaku the rest of the gambar in her blog tu,bagi aku tak bagus la.

Mungkin dia nk tarik perhatian,sbg seorg gadis
yang cantik.Apapun,aku suka kau mempersoalkan
ketulusan si fida tu.Tapi kasihan la jugak si
fida tu...Alaaa mmg fake pun.tapi give her a chance ok ! ;)

Fiq said...

tak yah emo2..

chill sudah

chalo betey!

IntanBerlian said...

aku rasa tertipu sebab aku ingat gambar tu fida aishah.. bukan dia??? baru aku ingat. cantiknya perempuan ni.. hm,suka hatilah dia.


izuari. kire betullah pe ko kate ni.. dah tu, yang si fida kata semua tu fitnah ape pula.

Edward said...

saffiyah:awek aku mesti la comel. ades. klu tak watpa nak ngorat.

aku tak suka hina perempuan atau lelaki. pon tak prejudis. ;) its oke anon. aku tau mesti ko khunsa. sebab tu kutuk lelaki dan maybe kutuk perempuan dkt blog2 lain.

apa2 pon anon mcm ni penghibur ruang2 komen.

pasal org cepat cair dengan fida or what.

WE LOVE HER LITERATURE RIGHT? btol kan ??? penulisan dia indah....sapa ckp penulisan dia tak best ckp la??? benda tu takleh nak nafi...aku suka cara dia tulis blog. best baca. mcm novel... tak bermaksud aku cair dengan fida ni...

contoh yg paling dekat. kita suka sesuatu movie tak semestinya pada actor. kadang2 kita suka actor tak semestinya pada movie tu.

setuju?

redbean said...

kalo korang brada dluar klompok melayu, br korang dpt lihat mcmana 2 melayu sebenarnya,,
p/s: aku melayu jugak.

-telordibasuh- said...

haha..crayon lu bikin panas hahaha.....

Anonymous said...

eehh...stiap kali dia tuka prof pic fb ley lak si so-called bf n bff dia komen puji2 bagai..rmbut cantik la, nice pose la, padahal bkn gmba dia pon.. fida dgn selambanya ley respond dgn gaya gewdiks mngiyakan..xde prasaan brslh lngsung ke mmperbodohkn readers? dasar plastik!
malu la weii!!

oit so called fida..unless we are true to ourselves, we can never find total happiness, peace or fulfillment.

this is shit funny ok~

joegrimjow said...

hi izuan. hehe. bab nama ni slalu tersasul. ritu ariffsyah. kat blog izuan pulak. ekeke.

jangan lupa ada melayu dah p angkasawan..... tapi roket bukan melayu punya lah. hehe

safiyyahosman said...

edward::ahahahaha...dpt awek comet style xfake best kan..dari dapat yang fake..kakakaakkaakakakakakaaka...boleh cium mulot betui2...nih kalau fake kena cium dgn angelbaby la..wakakakakakaka..

Anonymous said...

mat rem : yang sebenaqnya aku tau sapa fida... fida dan tube lawak org yang sama... gimik dia wes..

Edward said...

redbean: luar kelompok melayu? yea. ive been there.

chinese have their problems too.

so does indian.

:) every race have their own epidemic its just if you`re looking for someone to blame, you just need to look into the mirror.

but once there were 1 man. only 1 man that change the course of history of his kind. he brings new perspective and he brings happiness all over the land . he is the greatest man in history, he is indeed prophet Muhammad S.A.W

happens too in our literature. the story of hang tuah and hang jebat, story of mahsuri of langkawi and other great literature from our ancestors, just we dont have happy ending.

:) malay have their own quality but to see them just from 1 perspective is just too bad.

one day. 1 malay will make the different 1 malay will bring us all together and from there we will grow strong. and 1 day. the world will acknowledge us again like the world did once.

remember. once. we malays are the greatest man who renown to the world. the world even speaks our language.

dont you forget malay. dont you forget our glory. 1 day the day will come. we will become 1.

itu yg aku percaya. walaupon agak tipis. ;) tapi aku rasa akan muncul 1 org melayu yg super hebat untuk satukan kita semua.

sorry grammar terabur. time sekolah tak blajo english rajin2.

Edward said...

safiyyah:hahahahhhah comolot? awww...hahah bagus idea tu. takpa ...aku tak kemaruk carik awek dalam tenet. baik yg aku jumpa yg aku tgk sendiri.

fendidahada said...

aku pun penah tertipu ngan peminta sedekah..tau2 ada avanza amik dia...

safiyyahosman said...

awww...hahaha..apa aww2..haha...kemaruk awek tenet payahh la..dlm tenet bapak putih..luar..walamak hitam..ahahaha...aku penah kena kot..hahaha...

Edward said...

hahahahha....sapa suruh carik ikot tenet! =.= carik la yg dekat2 senang jumpa. tapi skrg klu dekat2 pon ada gak awek ada 2 life. 1 life kat luar. 1 life kat dlm alam maya. itu yg kita kena timbulkan persoalan. ;)

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Andai kata kalau Mr. Crayon tidak mendedahkan isu ini, mesti her 'fairytale stories' will keep going on kan?

Adakah dia berbuat sebegini untuk menambahkan lagi traffik di blognya (semakin ramai followers), sekaligus menambahkan lagi pendapatan Nuffnangnya?

Apa yang paling penting ketika berblogging adalah etika, jadilah diri sendiri, usahlah tidak jujur pada yang lain semata2 kerana mengejar bilangan followers. Bayangkan jika dia di pihak peminat2 dia, apa yang dia akan rasa?

Wassalam...

Aisyah AR said...

harharharhar.....

spe yg marah tubelawak aku ni?? (jeng..jeng..jeng...tetiba?!!)

apa2 pun, ak rasa jika kamu bergelar manusia, sah2 lah kamu ada akal. bila kita ada akal, jgn pula dimatikan. gunakan akal utk menilai. ilmu didada, jika tak guna, simpan buat apa? ye tak.

aku setuju kata tubelawak bout feeling. u totally right!! siyesly, bila aku first baca cerita Fida Aishah, aku rasa "igkn my life miserable dah, rupanya ada lagi makhluk dimuka bumi ni lagi miserable dr aku". pastu timbul rasa kasihan kemudian admirer her as a PERSON!

Tapi bila fake identity ni dah reveal, rasa kesal pun ada. mmg dia salah. sumpah dia salah. she did say sorry. tp still, people need time to digest her lies!!!

so, kat sini cuma nak kata that, i love her/he writing ONLY! Not he/she as a person. tp tu lah, bila dah tahu bout her fake pictures, tetiba hati ni rasa tawar lak nk baca all her story bout life, sickness, love, arts and all. coz, it could be lies too!!!!

gosh!!! i'm stun!

paperpun, tubelawak!!!! you got me!!! i'm with you!!!! =) gambatee!!! xoxo!

p/s: sorry, byk bebel..

nina syakina said...

wahhh... dalam hati ada taman yekk tuan blog nihh... hihi.. ^^
thumbs up!! keep up a good words... ngeee

safiyyahosman said...

dia dah private blog dia la weh..ahaahaha..aku komen pun gerenti dia "TERDELETED"..AHAHAHAAHHA...mau taw la...tp xpa..betul cakap sis aisyah...

apa apa pun edward..life dlm tenet nih kalau still jdi diri sendiri ok what..ahahahaa...tp jenis fake fake nih payah..haahah

ish tkut komen ..t fan2 fida marah..ahahahaahahahahhaahahahahahahahaha..


ada akal jgn letak dekat kepala lutut ya kawan kawan...nanti lembu pun gelak dekat kita..


edward aku kenal tunang aku dlm tenet..selamat xfake..kakakakakakaka..maunya dlm fb dia dia buh gmbr artist baget org malaysia xtaw..mau aku tergoda dgn kehenseman beliau..hahaha

*apa la aku melalut nih..*.

dee said...

ah..bantai aku balik la tu crayon kan? huhu..tu cuma pandangan aku..we bloggers have ever inch of right nk tulis pe yang u fikir..sama macam apa yg u tulis psal fida. yela, sebab saat2 kgemilangan fida aishah la mncul this whole lot buch of fake stories nih-so you cant blame me bila aku cakap pasal melayu nak jatuhkan melayu lain...
yang pasal melayu tuh, aku xcakap in general, but minority nya.aku dari MRSM(bkn semua MRSM macam nih, mungkin di MRSM aku jer atau mungkin cikgu aku je yang wat gini) di mana sikap2 orang melayu dipertikaikan untuk buka mata kite org2 melayu.. melayu itu lembut..asal pkataan melayu itu cukup untuk mengambarkan orang melayu~layu(sah jap ag aku kna kondemn habis-habisan nih hahahah)...aku ingat lagi pe yang cikgu aku ckp nih..seyes, 1st ak dengar cikgu aku cakap gini, seyes panas punggung beb..tp bila ak pikir balik rasional nya, betol gak.orang melayu ni pantang dtegur, asal tegor sedikit melenting..asal tegor ckit nak jauh hti, nak merajok..tapi bila bab jatuhkan org lain nih, memang no satu..cikgu ak bagi contoh kat aku. knapa usahawan2 melayu ni jarang yang bjaya?..member aku bntai cakap sbb jujur sgt, asyik kena tipu aje..cikgu aku gelak, mungkin betol apa kata awak tuh. tapi yang sebenarnya, melayu kita ni xleh bsatu padu, pantang tgk org lain lebih, mulalah nk jatuhkan. cikgu aku umpamakan melayu nih macam ketam dalam baldi, masing-masing berusaha untuk keluar dari baldi, tapi dalam masa yang sama menarik org yang ada kt atas utk jatuh sesama kita.

itu rasional aku tuduh crayon melayu jatuhkan melayu.sebab aku pegang apa yang cikgu aku cakap tuh...yela, time fida naik nih la ada mcm2 cerita sal dia..so, xsalah la kan aku beranggapan bgtu pada mulanya?

tapi bila aku bca komen yg bapak byk tuh, aku mula sedar..crayon tak salah sepenuhnya-he did what he think is right, and obviously xda isu melayu jatuhkan melayu nih..yup, aku defend fida pada awalnya sbb aku kesian, i love her writing..aku nih jiwa art, n i really do admire bahasa dia yg berbunga2 tuh, n aku xkisah pasal isu fake nih. tapi aku xsedar,(my apology)in the same time, ada org yg kisah.for them, ethics diletakkn in their outmost priority. tapi bagi aku yg xambil pusing sangat bnda gni, rasa xkisah..

dee said...

sambungan:kna wat 2x sebab pnjg sgt komen aku dowh hahaha..

jap ag, klu ada yg nk kondemn aku sal zero ethics nih,mseti ada orang cakap"diri sendiri zero ethics, no wonder la nak defend fida". sorry la-aku jawab awal2.bukan senang nk jumpa org yg betol2 mgamalkan ethics itu sendiri. klu x, nape bsepah cetak rompak kt tepi jln. klu x, nape bersepah brg fake kt psaran..beg Louis Vuitton g bharga bribu tuh, kat pasar mlm hrga rm50 je kot..baju Tshirt Adidas n juga Paul Smith yg org dok giler skang nk pakai tuh ori ker? bukan tu pun kire lacks of ethics gak ker?mencuri intellegence right orang lain jugak kan?

kamonla, nk kondemn org pasal ethics, puhlease, do think twice k? kalau yg cakap sal ethics td tuh rasa ethics dia bgus sgt, meh cite kt aku, sumpah kt aku, xpenah pkai brg fake, xpenah layan cd cetak rompak, n plus utube pun some sort of piracy gak kn??- korang xpenah tengok ke cite melayu dalam utube tuh? penah x cakap gini' malas lah tengok kt pawagam, baek layan utube jer, free je kot?' bukan lacks of ethics gak ke tuh? cakaplah sape, nk tgk ckit muka tuh?

n edward, memang damn right la apa yang you kata. once kita bersatu, nothin can stop us..tapi ingat, jangan sekadar bgantung pada sejarah sahaja.jangan mengagung2kan sejarah kite pernah tkenal satu dahulu kala aje, tapi kite kna perjuangkan balik the glory moment of a malays.aku bukan nak condemn melayu, i'm so proud of malays, bliv me.melayu ini darah aku. apa yang aku cakap pada hri ni aku harapkan jadi a point of thinking dimana kita sedar clap kita n started to change.itu aje..

to crayon: sorry if i hurted u with my statement..my mistakes..u;re doing a rite thing by revealing a truth, but i hope pas ni kite boleh wat in a more proper ways..setting up a post where everyone can condemn her is not the best option..^^,..i defend her bcoz i know apa rs dbenci ramai2..i know the feelings of kita wat satu stupid mistakes, kite dbenci ramai2..lagipun, jasa dia kita xleh lupa, dia pernah wat kita semua senyum.isnt she? jangan diikut sgt rasa marah tu...chill out semua..

n crayon, pasal melayu things tuh, i bukan tujukan kat u sorang..klu ada nk kondemn i pas ni, so thats mean i am right,mlyu pantang ditegur. ye x? ^^, hehe..klu ada yg nak pbetulkan opinion i, silakan.but with manners. no cow-ing people, no shitting n damn sumpah seranah orang..respect i pada u will gone with the wind once u da mcarut xtentu pasal ok?..i respect gile kepada orang yang tahan diri dia dari mcarut atau bcakap kasar walau seteruk mn pun dia marah atau kecewa tuh..

last word: the real shit is to make sumone felt like a shit..
~~ni dapat dr internet,dari anonymous.smpah best giler ayat dia dowh!

pst: sowi komen pnjg ngat huhu

dee said...

safiyya: cun dowh ayatt ko

'ada akal jgn letak dekat kepala lutut ya kawan kawan...nanti lembu pun gelak dekat kita..'

bapak berbudi bahasa kot..'nice'

Anonymous said...

emo lebih la minah DEE ni..
hahahaha lawak la luu.. blh masuk raja lawak!

dee said...

anonymous: tanx..FYI, timbul isu melayu nih bcause its me yg started it..i timbulkan isu pasal mlyu nih dlm komen b4, teori konspirasi nih, xsalah i nk btolkan blik kn? emo @ x, u all yang judge..xkisah la kan?n pliz, bess sgt ker jd anom ni? kalau nak ckp sal emo, bttr bca blik komen org lain yg dok cow-kn org..mn satu lg emo? ^^, v

crayon said...

oit dee.. aku da reply kat blog hang.. hahaha.. nak tulis panjang2 tak boleh sebab widget salji hang buat laptop aku stuck! :) dah dah.. tamo gado2.. mai sini nak hantuk kepala anon kat bucu meja mai.. lepas tu aku kilas tengkok dee.. ok dah fair! kah kah kah

dee said...

haha..sowi doh..xsgka org salji ak wat lappy ko stuck..nk kna buang dei mnda tuh..ak pun rs mnde alah tu wat serabot blog aku jr.haish, kilas tengkok ye?? dush2..ak bg silat kilas putaran api salji! hahaha..,mende ak merapik mlm2 nih? hehe =.="

Nazrul Azat said...

hmm...

Aisyah AR said...

huhuu....dee mmg suke coment panjang2...tp i like!!!!

Edward said...

dee:im not clinging onto a decadence past but rather saying the truth of what had happened in the past.

im just trying to answer redbean when he said being outside of malay circle. ;)

trying to look down on your own kind is a crime but faking yourself is worst.

Edward said...

wei. tiba2 aku suka aku pnya quote. hahahahhaha

"trying to look down on your own kind is a crime but faking yourself is worst"

klu sapa2 taw ada manusia lain tulis mcm ni gtaw la. ;)) kot2 la sama. klu tak nak kredit kat diri aku :))

dee said...

aisyah AR: Tanx >.<..pyakit ska tulis pnjg2..hahah..blog sdri jrang terupdate, sronok je komen kat org haha..BTW, i da follow u pnyer blog-both of them..nice..girly giler..sayang i ni keras-xmndai nak wat girly2 gtu..jiwa otai hahaha...

idAti mALek said...

ok...aku pun teringin nak tau what's next....~

dee said...

edward: yup, i know..tapi tulah, sj mgingatkan.kot2 tnpa kite sedar kite berbangga dgn sejarah kite tanpa cba utk mhidupkan kmbli ke'gah'an itu..itu aje..nope, i'm not looking down on my own kind, it just that, i'm starting a point of thinking.jgn mdah puas hti dgn apa yg kita ada pd hri ni, kite mlayu bleh prgi lbih jauh dr nih..tu aje, i'm proud of my malay bloodline k?

like the qoute-wlaupun ianya ditujukan ats aku kn? wink2...i respect ur opinion..

safiyyahosman said...

dee::ahahahaahhaa.....nice ke??nak lagi??ahahahahaha....kalau terasa ambik....tak terasa just let go ja..hahahaha..
bukan apa pun..

jgn emo emo dee..relax suda..kau pun xtaw dia betul ke tidak..

relax suda..hehehe..
xlenguh tgn ka taip pjg2..hihihhi

Mohd Hazri said...

Sometimes for malay 'kemaafan' is just not enough

Edward said...

dee: aku quote general. tak tuju kat hang sorang.

pasal melayu dulu dan sekarang. tak salah kita bangga dengan apa yg pernah kita capai.

tapi cmna nak kekalkan apa yg kita capai itu yg perlu kita buat.

mcm kawin la. dah kawin kena pulak jaga relation tu. setuju? takkan ngorat then dah kawin lepas tangan?

cume scenario dunia skrg kita dah tak jadi kuasa besar. siap kena pecah belah lagi dlm lingkungan kita sendiri.

if you look for people to blame, you just need to look into the mirror.

itu yg aku maksudkan tadi. :)

sapa tak setuju angkat tangan. NAMPOKK KETIAK!!!

dee said...

xdela..cma jaga adab pnulisan..kita melayu aite? mnegur ada cra..x emo pun, i'm not comparing u with a cow aite? xlenguh..hepi dapat tulis pe yg kita rasa..tu tujuan ada bolg kn? bkn fb nk maen komen pndek2 ja haha..sorryla, cma tfikir nk tgor cra mnegor.boleh bnci, tapi xperlu nk over..ini bukan kes terasa k? cma xkena la tegor tu..lembu? cm, xrs sedikit kasar ke? yg x tkena sdiran tuh pun akn rs kurang senang kn?
klu tak terasa just let go ja k?relax2 suda..
`pnjam ayat..

cLovErX said...

sayangnya...
saya xdpt baca luahan2 fida itu....
kalau seandainya dia cuma berimaginasi dan meluahkan apa yg dia rasakan betul pada diri dia, xpela..
tp kalau smpai menggunakan figura hak org lain..
mmg masalah la budak nieh..
hhohohooh

Edward said...

mohd hazri: awat pulok not enuf? hahaha

dee said...

edward, i'm not blaming anyone.maaf, aku cma blogger amateur yg mksd kata2 ak xsmpai pd org..so sorry klu komen aku kasar or wat so ever..ia cma luahan rs..u can correct me anyway if i am wrong..aku cma nk blik melayu kita yg gah dulu.n kata2 tu pun aku tujukan pd dri aku.ak bkal pdidik, so, ak kna btolkan dri ak dl sblom btol kn org lain,ak thu tu..tp, xsalahkn kite btukar pndpt? bkongsi pndgn ko sdri ckp kn tubelwak ni bkn lawak semata-mata, tp tmpat nk bukak fkiran bkak mata.ak ckp dr perspective ak, ko ckp dr perspective ko, yg akan tentukan btol slh itu pbaca g mmpu mnilai baik bruk tsebot.


plz jgn di kontroversikan isu aku bakal pdidik tuh k?..

Edward said...

aku bakal jadi kuli....kuli pada pinjaman dan juga bunga dan juga pinjaman dan juga income tax.

Fida Aishah said...

Sorry, to interrupt. But FYI, I have to make it private. Sebab kalian masih tidak mengerti akan diri anak ini. Cukup lah kamarku dilawati orang-orang yang ingin menghayati, bukan jua bagi orang-orang yang membenci. Ya Tuhan, Moga dapatku hadapi tikaman dari belakang
lidah setajam pisau, ku tidak akan risau dengan cabaran sepanjang perjalanan
ku pasrah ku akur 7,8,6 Alhamdulillah Syukur...

Yeah, Yassin in da House!!

Yassin:
ult li albi bissaraha (I'm opening up my heart with honesty)
hayya nab'idil karaha (Let's avoid the hated and hatred)
syakkireena a' kulli ni'ma (Let's remain thankful with what we have)
ba' ideena anil fattana (Let's avoid all lies and sins)

Aisyah AR said...

dee!! thanks follow yank!!! i like u for who u r!! love the spirit!!! =) heppy blogging ya!!! keep in touch dear!!

p/s: i ni pun ada side ganas tu...hahhahahah!!! =P

Mohd Hazri said...

Edward: sebab kadang-kadang orang melayu ni nak lebih. Perhaps berlutut sambil mengalirkan air mata salah satu cara untuk minta maaf selain dari ucapan kata-kata

dee said...

aisyah: yup ini yang kita mahu! sesama eratkan ukhwah..x sia2 tulis pnjg2 td..inat da wat org bnci kite haha..rupanya, tmbh sorg lg fwe yg bes! hahah..u rock aisyah! hehe..no offence eh ats my pnjg lebar komen td! gni la insomniac, da tade keje lain dop blogging pg2 buta n komen merapu2..huhu..ada satu quotes lg, wlaupun xkne, tp ok la...nk bg gak quotes nih huhu

u cant have 10 friends with at least a haters..ngee~..off to bed i guess..xley tdo pun at least nk kna tdorkn gak lppy nih huhu

p/s:takat mn gnas tu aisyah??hehe

eykameow said...

isk. sedih baca.

Dear Tubelawak,

Sejak nama awak muncul di shoutmix saya satu tika dulu, dengan pelawaan ke blog awak. Hati saya sudah tertanya2.... "lawak sangat ke kau sampai nak buat tubelawak sendiri?" ... dan selepas itu ternyata...saya mampu tergelak kecil walaupun selama ni saya gelak secara berguling²...

terima kasih kerana mecipta tubelawak. blog awak seperti dadah yang membuat semua ketagih. semakin hari semakin ketagih. jangan kesal dengan entry yang awak buat k? saya akan sentiasa support awak.....


Melayu macam awak lah yang saya cari. peace






TETTT! komen ini terkeluar lepas baca ayat :

"sebenarnya aku selalu membaca entry fida.. bila selalu follow penulisan dia, muncul perasaan kasihan, perasaan sayang, perasaan rasa nak protect dan perasaan ingin mendekati.. bila aku dah jumpak bukti bahawa fida adalah fake, korang boleh bayang apa perasaan orang yang perasaannya telah dimainkan?"




p.s : jgn main kan perasaan saya jugak boleh? :)

AriffShah said...

muahahahah.. siot je 1tradezone..
incik crayon, nape close dh comment kat "fida aishah dan teori konspirasi?

ELYANA YAZMIN =) said...

tubelawak dah jadi tubeserius..ki3x..

x best dowh camni..
Fida pun da private kan dah ha blog adifstory tu..so lepas ni takde isu tertipu atau ditipu tipah tertipu..

hurm.. well im gonna miss her penulisan anyway..

entri izuari takde la melampau pun, takde isu melayu ape kebenda..just the following comments dekat situ yang enth la for me agak..err...hahha..macam2 dalam otak korang ea..ekeke..
apepun,,

people are not perfect.
We are in cyber world rite now.
As readers,bare in mind not all the things you read or see in the net is what the reality is..

same macam bace maklumat pasal product2 kesihatan dekat website yang melambak2..
bukan semua orang tau beza maklumat tu sah ke tak sah..or 100 or 50 percent sah kan?

sng cite..bijak la amek mane yang penting dalam maklumat yang prepare dalam every website tu..pndai2 tapis..mane korang nak terima bulat2..mane korang perlu kaji lagi and buat cross reference.. n tak pun tanye terus pada yang pakar cam doctor or pharmacist ke kan.

same jugak orang2 yang komen dekat entri konspirasi fida tu.. ade yang komen kt situ..kita boleh amek kire..ade kt situ mmg tak leyh amek bulat2..same je semua.. pndai2 sendri la k semua readers.

pendek cite dunia cyber..tempat macam2 ragam..cam2 karakter.. sedangkan rakan sekolah kita sendiri pun makan masa nak phm sorang2..inikan pula rakan dalam alam maya..
kalau tak hati2 boleh jadi isu and miscommunication dah slh phm..

to izuari: kamu tak salah ..mungkin cara agak tak bersesuaian..perhaps leyh tanye terus kt tuan punye diri secara private..(tapi takpela..mende da lepas kan).. so jgn lah sedih2 dah..you know why you ask..n thats the only thins that matters.

to kak fida: i just hope perkara ni make you quit blogging or write or what ever..since penulisan akak sgt mantap.. just consider this is just a bad day.. n i admire your writing no matter who you are..but there are some people realy worry about you and want to get to know you better thats why they ask..thinking that way hopefully make u feel better.

to all bloggers:
we are free to say anything we want, but remember sometimes we really do need to consider about others might think.

parti bebas
-el-

p/s:
-saya pernah tertanye tentang kak fida ni jugak, tapi i bare in mind, things in dunia maya not good to get tooo attach with it..so i drop that thought n continue reading her writing and tidak kesah siape pun die sebenarnye.
-hope esok suasana dunia blog lebih baik pada hari ini =)

[z@ck] said...

sapa fidaaisha?
ketinggalan sikit.

Fida Aishah said...

@AriffShah

Sekadar jenaka di pagi yang hening ini. 4am. mengantok. >.<

ELYANA YAZMIN =) said...

hope esok suasana blog semakin aman damai ;p

-Ini alam cyber, realiti tidak serupa dgn dunia maya (blog, FB twitter)
-bezakanlah yang mana harus terima bulat-bulat yang mana harus di buat crossreference.

byk lagi nak bebel..haha takpela..

encik izuari,
jangan la sedih2.. i get what you are trying to say.your entri boleh nmpk maseh bertapis..just feedback from that entri tu.. agak..hmm boleh kot nak kate agak dasat jugak ..but u have you own reason.n saya hormati.. so jgn la sedih2 dah.

kak fida,
i will miss your writting since dah private kan..wuuu..n as same as izuari..u also have ur own reason. n i respect that too.

dee,
aku cam hang.. i just read and doesnt care much in who she really is.. saya hadkan diri saya cukuplah sekadar mengenali fida as a blogger blog adifstory dan seorang penulis yang mantap.

info:
maklumat product2 kesihatan yang tersbar luas di internet, bukan ape kita bace dari semua website boleh terima bulat2..anda kene cross reference certain things..think betul2 which patut amek bulat2 mane patut tinggal.. kalau kate kamu beli product tu pastu ckp tak ok pun.. orang akan ckp balik..lah yang kamu beli tu kenape??

ingt..maklumat tu mungkin 100 percent salah.
mungkin 50 percent betul.
mungking 100 percent betul..

korang sendiri ttp la nak caye takat mane..

ape pun..korang kene ingt..ade kemungkinan jugak tak berkesan dekat korang je, tapi kt orang lain berkesan..

so still byk mnde kene ambil kire.

peace no war ;p

-el dari parti bebas-

p/s: sedih dgn situasi ini..anyway..hope tomorow is a better day.

crayon said...

hahahaha.. tak habih2 lagi hampa semua ni.. mai nak pulas telinga sikit.. bro 1tradezone.. sapa owner? add aku facebook.. aku nak share source code mudah.com.my :D ngahahahahaha...

ELYANA YAZMIN =) said...

aik sampai due komen aku???..keh3x..
eh ade komen orang lain lagi..orite..cam dah nak cerie je ni..suke2.

aku ingt komen aku tadi tak keluar..tgk2 keluar ppulak..lor.. rase cam die kate terlalu pjg?? penat je aku taip balik.. cam haram..ni la akibat ngadap blog di pagi hari..dah mamai cam ape tak tido2.

Dira said...

"Better to write for yourself and have no public, than to write for the public and have no self" - Cyril Connolly

Ann said...

erm lom khatam lagi baca komen2 kt teori konpirasi tu........

aku jrg2 bukak blog fida tp keliru antara gmbr dia mcm korean n satu lg gmbr mcm mat salleh (kat blog ariff pun de..yg tutup muka tu).

aku betul2 igt ko ni wat lawak...rupenye dlm lawak, ada cerita

LadyRye said...

gila panjang

sudah lama tidak mengomen di sini

fida aisyah fake dan aku tak paham pasepa ramai orang backing dia..tengok header, tak payah baca entry dia pun aku dah taw dia fake..dan mungkin dia adalah lelaki..

ada punca dia diam bila bapak dia maki2 dia..tapi cara bapak dia maki tuh macam dia menjawab seribu patah! hahaha

DRAMA WOIHHH!! AWAT LEMBU SANGATT HAMPA NEH????

Anonymous said...

Lembu pun lebih mulia dari orang yang tak penah bela lembu..Ehh silap2..

Biarla!! ..itu hak mereka nak membaca drama di alam cyber ni.. bosan lah blog balik-balik cerita diri sendiri yang mencapub x habis2.. baik baca drama fantasi..blh feeling2..lagi-lagi pelakon utama drama tu cam angelababy atau aweks2 cun mix2..hahaha

sekali sekala bace tube lawak ke (kredit tuk tubelawak atas entry yang lawak2 dan sekali sekala kontrovesi ni)best gak.

ooo ok blh makn rumput ngan daun hijau je heh..okok kami nak try makanan lain pasta, rendang, pizza..

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Ke hadapan Fida Aishah yang dikasihi,

Semalam kucing kesayanganku telah memberitahuku bahawa dia amat kecewa setelah mengetahui diri sebenarmu tidak seperti apa yang kamu gambar2kan diblogmu. Dengan perasaan yang begitu marah, dia telah mengoyakkan segala gambar2mu yang ditampal di sangkar tidurnya. Jangan ingat hanya kerana dia seekor binatang yang kerdil, dia tidak mempunyai hati & perasaan. Tetapi untuk pengetahuanmu, hati dan jiwanya begitu sensitif sekali. Kadangkala aku juga sukar untuk memahami apa yang bermain di fikirannya...

Petang ini, aku dapati dia sedang sakit tenat (bermula dengan demam kus2 dahulu), tetapi apa yang mengejutkanku, dia asyik menyebut namamu setiap masa. Oleh itu, aku begitu berharap agar Fida dapat menguraikan segala kekusutan ini, agar dia pulih seperti biasa. Aku rindukan detik2 bersama di mana dia mengoyakkan buku2 kerjaku ataupun menangkap cicak di dinding untuk menjadi santapan malamnya. Kini, semua itu tiada lagi...

Harap Fida mengerti akan perasaanku dan dia buat masa ini. Aku tak nak kehilangan dia, please... T_T


Ikhlas tapi jauh,

Nabil (Btw, kucingku juga bernama Cullen)

maisyara Pot! Pot! said...

tu la... lain kali baca betul2. apak aku selalu suruh baca betul2. jgn main jawab ke laut. LOL! xD

Fina Roslan said...

salam everyone

suddenly Fida Aishah is a hot topic. me n boyfriend keep arguing about her since he introduced her blog and this blog to me. hell, i dont think this topic is worthy to be arguing about since life really must goes on. there 's no point keep arguing whether she's fake or not since u didn't even know her!! yes, some of u guys been following her blog and i have to admit i do like the way she wrote her story. yes, she claimed the pictures was her, but we can easily notice that how variable she look??? that's why some of the readers chose to remain silent despite of this doubt. Yes. just for the sake of entertainment!!maybe some of the reader get some inspiration and calmness by reading her story.

i am not Fida Aishah's fan and thank you Tubelawak for brighten up our life these days. i bet you should be happy; because you successfully reveal who is Fida Aishah. i hope it is worth to spend your time on doing this research:D

to Fida Aishah (in case u read this), just be yourself. we dont have to be pretty and successfully all time to be famous. just proud to be yourself

wassalam

Fina Roslan
UK

Fida Aishah said...

Thanks for the constructive talk, everyone.
The truth is not always beautiful.

Lots of love,
Fida Aishah ♥

crayon said...

gila la admin 1tradezone ni. hahahaha..

Anonymous said...

Tak sia-sia name tubelawak. sampai kan komen pon sume lawak2.ahahaha.

Anonymous said...

Ariff and Fida can't be the same person. Her English isn't as good as his, which is a bit puzzling since she supposedly grew up in Australia and is of mixed parentage.
-___-

Nurida Ardy said...

kalu bukan pasal Fida Aisyah,wa mgkn takkan kenal ini blog..n takkan kenal gak sapa Fida Aishah ..nge3

LadyRye said...

last nanti di blog dia

mesti Fida Aishah meninggal dunia kerana leukimia nya datang semula....

jadi dia akan meninggalkan kita semua dengan seribu tandatanya..

vavava!!

Ct SoLeHa said...

masuk dlm blog fida pun sbb dia awek ariff shah..

tp dah agak pelik bile tgok gmbr dia..sat pipi montel..sat kurus..xkanla cepat betul turun naik pipi..rupenye..bukan gmbr dia..tipah tertipu

tp penulisan dia mmg bagus...

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

wahh mcm2 komen yang ada:) huhu..
neway love to read all those..hee~

Ieda Al-Habsyi said...

tubelawak, tadi akak ingat nak jenguk blog si fida tu, tapi dah private leee.....

tule dia tipu org pastu dia dah malu latu kan..

Tomato Gurl's Life said...

kesian gak fida walaupun xkenal..tp salah dia jugak pesal nak menipu..hah kan dah kena..pasni konpem org dah xpecaya...

Anonymous said...

baru baca blog Fida Aishah.

cara penulisan, ntah aku tak minat. sori...
muka tak cantik pun apa salahnya letak dlm blog..kan ariff shah tulis rambut brunette, mata crystal clear, penah jumpa kat sunway pyramid...whatever laa..

takkan bertapak lama kalau menipu orang ok...ke ada bipolar disorder..? jumpa psychiatrist teruss..

Anonymous said...

Cerita yang tak disampaikan dengan jujur bagi aku adalah FIKSYEN semata-mata. Macam cerita Snow white, cinderella, batu belah batu bertangkup.
bagi aku tu karya seseorang, bukan kisah hidup seseorang.


HAHA and theres nothing wrong with melayu.
Aku teringin nak jumpa dengan manusia yang wujudkan quote "Haih itulah Melayu tipikal kita" "Alah biasalah orang Melayu kita" "Melayu kita mmg camtu".....Tengok diri sendiri dulu,berapa puluh kejayaan dah kau ada sampai nak cakap mcm tu sekali.

Kpd semua bangsa, lain kali masa belajar sejarah kat sekolah menengah, tumpukan perhatian.

Kadang2 tu kalau layan FAKTA lagi bertambah2 inspirasi dlm hidup kita beb! Otak pun berkembang.Tak guna pun asyik dok tangkap leleh.

Cheq Tun said...

aku sokong ekau la crayon ..sebab kau org pertama yg mulakan mmg teruk kena hentam. Xpe..ada je yg sokong kau.

fida aishah konon...ntah2 jantan
benci tul aku dgn penipu.
xpelik ke minah ni lawan kanser cukup kuat tp nk hadap cacian kutukan hakikat xleh. siap nk private2 blog. klu kau benar xyah buat smua tu. face it.

serius aku ade pnglaman dgn org yg create fake identity ni. bila dh kantoi cept2 nk tutup. then pandai pulak saiko kiter balik.

kepada fida aishah: klu kau benar kau xyah takut.

anda buat anda dpt

Anonymous said...

weh, kalau bukan MELAYU yg exposed..lagi terok la kau kena Fida Aishah oi....ni baru sikit kau tau tak?...silap haribulan muka kau sebenar boleh tersebar kau tau x?

shahizan said...

Muahahhahahaha, Aku suka gilaa akhirnya kau berjaya bongkar siapa dia ;D Agakalah kadang kadang menyampah pulak dengan post dia macam selalu mengeluh dengan penyakit itulah inilah (: ANYWAY congrats bro. Aku tabik lah kau dapat kantoikan gambar gambar dia XD

Shafiqa's said...

:D.. Orang macam kau ni la mahathir cari, pandai bongkar rahsia, tak tertipu.!
hahah:) Suka lah <3 tabik :)

Anonymous said...

i know her...the real her..everything about her..the truth

baru pg ni aku tau semua ni...sblum ni aku tak pernah tau dia ada blog, ada fb..hmm...tak sangka...

Anonymous said...

ok..aku sambung yer...yes she's a big liar...dia bkn apa yg dia dok gtau korang...sgt2 jauh beza yer..pertama aku nk bagitau...dia tgl di trengganu...bkn usj tuh...

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk