Tuesday, March 15, 2011

kalau tak mampu menjadi bulan, jadilah bintang

kita sebagai manusia kadang-kadang ada perkara yang tidak mampu kita lakukan dan kadang-kadang ada melampaui batasan sehingga boleh menjatuhkan diri sendiri.. contohnya dalam bidang matematik.. masa zaman sekolah dulu korang pasti ada rakan yang pandai matematik dan ada yang bangang gila bab matematik kan? itulah uniknya ciptaan tuhan.. setiap individu ada kemahiran masing-masing.. mungkin ada yang mengatakan "aku tak nampak pun apa kemahiran aku" tapi percayalah sebenarnya anda sangat mahir untuk tidak mahir dalam apa jua bidang.. tidakkah itu unik? kah kah kah


kalau tidak mampu menjadi bulan, jadilah bintang.. itu adalah kata-kata dari lecturer aku masa aku study dulu.. lecturer ni seorang yang cantik, comel, lawa, lemah lembut, sopan santun dan baik dengan aku.. nasib baik dia sudah berkahwin, kalau tak dah lama aku mengorat dia.. kah kah kah.. kenapa dia boleh berkata begitu kepada aku? ini semua gara-gara aku dulu seorang pelajar yang bermasalah..

dulu, aku sebenarnya banyak menyumbangkan dan menaikkan nama institusi pengajian aku.. aku aktif menyertai pertandingan, menyertai event-event yang dianjurkan institusi, memegang jawatan dalam persatuan dan lain-lain.. tapi kadang-kadang aku terasa kecil hati.. aku terasa kecil hati kerana aku merasakan diri ini hanya boneka untuk 'mereka-mereka' mendapat pujian hasil dari usaha aku.. aku? aku terpinggir.. tiada siapa sedar kewujudan aku..

akhirnya aku nekad.. aku nekad untuk menghasilkan virus komputer yang mampu tersebar ke seluruh pelusuk institusi pengajian aku.. kenapa? sebab aku nak buktikan 'mereka-mereka' ini sebenarnya hanya reti 'sembang pandai' dan tidaklah bijak seperti yang mereka perlihatkan kepada umum.. walaupun bagi sesetengah orang, virus ciptaan aku agak 'lame' tapi itu lagi membuktikan bahawa 'mereka-mereka' ini lebih 'lame' dari aku.. kah kah kah..

apabila virus mula tersebar, ramai staff dan tenaga pengajar di institusi pengajian aku dijangkiti virus itu.. seperti biasa, bila ada kes seperti ini, mulalah ada staff yang nak jadi polis, ada yang nak jadi bomba, ada yang nak jadi CSI:uganda.. kah kah kah.. akhirnya mereka berjaya menangkap penjenayah yang dikehendaki (aku) selepas mengugut dan menyeksa beberapa orang teman aku (ugut kalau tak cakap, buang institut)

aku dihadapkan ke mahkamah (bilik kaunseling) dan ramai staff dan tenaga pengajar berjawatan tinggi telah menengking, memarahi, dan memberitahu risiko yang terpaksa ditanggung oleh pihak institut.. tiada seorang pun yang bertanya "kenapa kau lakukan?".. sehinggalah ke akhir-akhir hujung sesi kaunseling itu, seorang lecturer perempuan bersuara "tubelawak, kenapa awak buat virus ni?".. tersenyum aku dengar soalan lecturer tu dan aku membalas panjang untuk mejawab persoalan itu.. pendek kata jawapan aku tu menunjukkan aku ni cuma 'nak perhatian & gila glemer'..

lecturer perempuan tu diaaaam ja.. tapi lepas semua dah bersurai, dia cakap in person dengan aku.. dia cakap camni "tubelawak sayangku(saja tambah), memang la realiti mereka-mereka ni nak jaga nama institut ja, awak dipinggirkan.. tapi kalau awak buat benda tak baik camni, boleh merosakkan diri sendiri tau.. kalau tidak mampu menjadi bulan, jadilah bintang.. walaupun kecil ia tetap bersinar di mata saya tau tubelawak"


** p/s : aku kena gantung pengajian seminggu.. tapi masih happy sebab teringat ada lecturer yang sweet macam tu.. auwww.. kah kah kah


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
75 Comments
Comments


75 comments:

Izat Tarmizi said...

sayangku..bersabarlah..pasni hibernate lagi 10 hari yea...hahha

1st!

Izat Tarmizi said...

2nd!

tOkeY aIskrIm said...

third?
kah3.. ajor cmna nk wat virus tu...
aku igt nk jdik awan lah... haha

~S.H.A.I~ said...

always dream to be the moon, if u fall..u will fall among the star~

evagurl said...

you are brighter than the sun,
shiner than the star,
because you are a once-in-all-history event,
and the uniqueness is in you.

:)

manueng said...

sygku...lain kali jgn buat jahat lg...huhu

wannurfazrini said...

gila ahhh . sweet je ayat lecturer kau ! kalau aku pun kembang gak , hahaha

Izat Tarmizi said...

syg ku?mana kamu?pergi pekena maggi goreng mamak ke?

CintaZulaikha said...

bintang pon grand apa...huhu.

AISHA INANI said...

quote dah smart dahh.
sekali perahsan sayangku, buat gwa rsa hampir muntah2 darahhh. grrr.
aku teringin cipta kontroversi yang macam tuh, tp apakan daya aku mmg telah diberi perhatian sepenuhnyaaa! asyik ponteng mmg tumpuan lah kan? pfft.

bhai, gwa dah tak FA lagikk! :) :) :)

Nisa' Pasir Gudang said...

shoot for the moon even u are miss , u'll be among th STARS..ok pe..
pastu jgn dok buat virus lagi tauuu.. ( camne ek nak buat virus tu ? )

Anonymous said...

ponde rupanya tube lawak ni..

Son's said...

Kalau tak bisa jadi bulan dan bintang, nak jadi apa? :)

shiho-chan said...

knp bintang? knp x matahari ke??bsr sket...menyala2 lagi..hehe :D

Bunga Bunga Hutan said...

sayang~ mengapa begini sayang?? hahahaa!!!
yucks yucks yucksssss :D
tubelawak berlagak cool dgn buat auw auw..padahal die tu jiwang tu ahaha :D kaber lebih arh mu ahha!

Perempuan Lanjut Usia said...

sah la ang ni ade A.S syndrome.kah kah kah. gatai na,suma ang nak ngorat.

nadira shahid said...

serius? terbaik la ;)kalau tak mampu menjadi bintang, jadilah awan, yang selalu melingdungi orang lain ;p

cewek.medusa said...

lecturer: "tubelawak sygku.. nnt jd TAIK BINTANG pun ok.. wlpun taik ramai tertunggu2, terburu2 kn you tau..glamer tau"

tubelawak: "baik la! taik pn taik la" :D

manggosteen said...

kekeke..time tgh kena gantung ni wat satu lagi virus la..kasi satu institut tu tak boleh blajo terus..ahahah

manggosteen said...

tapi lagu twinkle2 tu memang tangkap feel..ahaha

Azrul Hisham said...

pergh...mantap gak ko ni...salute ahh

enyheartsdiamond said...

hebat la kanda ney.. dinda engat lagi virus jamban kanda tu :p

Si DauN CeRi said...

ahahaha... lawak la lagu twinklu twinklu tuu.. adoiii

crayon said...

dinda eny.. shhhh

Azroy Bin Kassim said...

pergh.. lecturer dh bg clue.. apsal lu tak cucuk line?? kan dh melepas.. haha

razzi@ajeet said...

then ko dah jadi bintang ke belom???

crayon said...

aku jadi tubelawak.. lagi kacak dari bintang

--as-- said...

owh awak la orang yang femes itu...masih disebut-sebut hingga ke waktu saya belajar

GiveAsh said...
This comment has been removed by the author.
GiveAsh said...

aku nak jadi tong sampah..blh tak? har har har..<---bunyi ulat gonggok..

iNNrPeAcE said...

heheheee.. x sngka~

nonna manis said...

waa hebat gak bintang ni..kalu kite xmampu nk jd bulan...seringkali kite fikir mende xbaik tok balas dendam..

Rainbow said...

tgk rain, dah jadi rainbow cloudy hahah..

YaNa said...

yeahh...kalau tak mampu jadi bulan...jadilah bintang...perghh...best entry... ;)

~ !! asyieq2lieza !! ~ said...

jadi bintang dulu..pastu pelan2 jadi bulan pulak. akha!!

cik ubi said...

wahahaha cam tau je keyon ni blaja mana :D

Orchid Balqis said...

yaww.. best la tubelawak..=)

Cik Jari said...

wah....sungguh menginsprasikan kisah ini...

Tulip said...

mantap...hehehehe..suka2..

Myiesha said...

comelnye stori ni...manjenye kat lec yer...so cute..:p

Amira said...

hahah~

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Jangan jadi binatang sudah... He he he...

ComOt said...

sweetla cerita ni :'). dpt menhiburkan hati dinda nan luka ini

APi said...

style weh..
apsal kau tak hack jek satu m'sia..
kompom2 orang bagi perhatian kat kau..
kehkehkeh

akmal said...

jika inginkan bintang itu menjadi milik kita, tawan lah pelangi itu terlebih dahulu....hehe

Fantine said...

ganasnya cara tubelawak nie.haha

bLaCk | maWaR said...

"...aku? aku terpinggir.. tiada siapa sedar kewujudan aku.."

nice! ^___^ bley bayang la muka cm kesian...harharhar

FurBall said...

dr td nih aku cuba nak post komen..huhu..mak aih..hacker ruponya..jgn htr virus kat aku!!!ahahaha

mwiyono said...

Kunjungan pagi ini, sambil baca baca sekalian mencari backlink

naqiah said...

hua2.... apo la..

qyqa said...

jadi bintang pun ok walaupun kecil tapi boleh tolong pelaut cari arah jalan... =)

kak bz said...

hahaha...kelakarlah, tapi seronok juga baca...

si gadis ungu said...

haha..hebadd btoi..XD

Nerzhul said...

padan muka institusi tu..hahaha

teratai said...

sbb tu ada pepatah, buat baik berpada2, buat jahat jangan sekali...yg sekali itulah merosakkan kebaikan yg byk kali kita lakukan!

Norazlin Nordin said...

haha..mesti best kn ada lcturer baik n cntik cm tu...

+akufobia+ said...

woaa.(drop jaw.)

Hidayah said...

math!

cimot said...

ohhhh..aku nak jadik macam ko la beb!!
keh keh keh..tubelawak idola baru aku..

mummycun said...

nak jadi lecturer cam gitu lah.. hehehe..

::cikjuju::◕‿◕ said...

giler hebat ko!!hahaha

Seksi Bani said...

kalau tak mampu jadi bintang, jadi ler tahi bintang.. heheh...

Bali Web Design said...

keren pak :)

trigyy said...

hahahha..

power la bole sbarkan virus..

FanabyLa said...

haha... entry ni wat fara gelak even tgh sedih.. thankz,tube lawak!..:)

suka hati said...

whatever..haha

belogkiter said...

isyy... virus apa tu... virus selsema ke

DuRRah IthNain said...

Comel!!

masshie mastura said...

suka yekk buat salah:P

eiela said...

bintang memang cantik, bersinar siang dan malam tapi sayang kita hanya nampak dia waktu malam je.

«-°[§nºw.ªngè£]°-» said...

gile ah :)) tp betul juge kate lect tuh. . .
jdlah bintang, visible juge ^^ rindu bile ilang sbb dtg kejap² ^^

farhan yusof said...

bak kata kak ogy time komen orang:
Your entry so well connected, " I feel You "
hehehe

Faysal said...

বাক বাকুম বাক বাকুম

xtrastrange said...

pergh..ak de smpn lg virus...ganaz ah...gempo ***i wktu tu...haha......

Kyky Violet said...

ckp sal virus nie trigt sem nie pnye highlight.. hampeh, dlm clas sume tuduh kitorg bwk virus.. sbnrnye tak sgaje.. (mangse keadaan!) T_T

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk