Friday, April 2, 2010

pemergian seorang insan seni

hari ni aku tak post video lawak.. aku cuma nak dedicate kan entry aku kali ni untuk allahyarham mior ahmad fuad atau lebih dikenali sebagai din beramboi semasa hayatnya.. aku turut berasa sedih diatas pemergian beliau.. tak ramai orang yang boleh buat lawak seperti beliau.. beliau memang layak menjadi juri rancangan rajalawak astro kerana beliau memang betul-betul 'rajalawak'..


apa yang membuatkan aku tersentuh ialah kata-kata beliau kepada Alex dalam rajalawak astro (final) dan juga post-post beliau di twitter (therealberamboi).. mungkin masih ramai yang tidak perasan, allahyarham telah memberikan petanda bahawa beliau akan pergi meninggalkan kita semua untuk mengadap yang maha esa.. gaya, perangai, dan penampilan beliau agak berlainan dalam final rajalawak astro kan?

post allahyarham di twitter TheRealBeramboi


takziah kepada keluarga allahyarham.. semoga roh beliau ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman.. din beramboi~ kau insan seni yang istimewa.. 

video : kata-kata din beramboi dalam rajalawak final


Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
19 Comments
Comments


19 comments:

♥ suterakasih ♥ said...

al-fatihah huhu

ika honey bunny said...

Kadang2 si mati / org yang dah nk tiba ajal, dapat rasekan benda tu semua / tahu yang dia nak mati dah.

AlFathah buat Allahyarham.

Kapten said...

AL FATIHAH untuk beliau
aku tak tau. blog ko ler yg first aku baca neh

kisahremaja said...

al fatihah buat beliau....

hazman aka species1980 said...

suatu kehilangan kepada industri hiburan negara....

kisahsensasi said...

ha'ah .... perasan gak time raja lawak tue.... agak lain je karektor die...

Miss ... said...

al fatihah tu la masa dgr dia meninggal terus ingat pe dia kata kt final rajalawak tu hmm

nurulazham said...

al-fatihah...

cik syazni said...

btol, aku mmg pelik mase bace ayat2 tu kat twitter dia..rupenye dia dah tau dia nak pergi :(

Sillent Guesto0 said...

huhuhu, btol3..
bru td mse dlm kete mula² de borak apsal din ntah dye kata tabah..
tp time tu ak xtaw dye da pergi..
ttbe ayah ak kte aok ingat x time raja lawak dye nasihat kt alex klo dye xde suwuh alex ganti dye..
pastu ak kte ingat...

tp time tu ak btol2 xtaw dye da pergi...
ble ak beli suwat khabar bce kat tajuk utama bru ak taw din da meninggal... hurmmm

kecian aznilll...
mesty dye lonely...

Wan Perlis said...

takziah semua

SwEetForEst said...

al-fatihah buat beliau..
T__T

fiezaradzi said...

al-fatihah utk beliau.. mg dicucuri rahmatnya..

ida said...

air mata ni nak menitis jer...sebab rasanya...walupun bukan yg terapat...sejak dr zaman dj THR lg...dah bergelumang ngan gelak dan tawa din...aku membesar dengan lawak yg kurasa pandai itu...kini semua tinggal kenangan...apa pun ALLAH LEBIH MAHA MENGETAHUI...

zaiMi said...

din beramboi. insan berbakat yang tiada gantinya. takkan ada dah orang yang boleh ceriakan pagi aku lepas ni.

semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman. amin

mamakmuda said...

Perginya seorg SENIMAN..... PENGHIBUR... Sunyi lg 'kehidupan'.... ALFATIHAH..... Aku rsa, bru smlm aku b'tmu dgnnya...b'bwal wlupn sketika... Allahyarham mmg best giler.... Dr aku x minat time memula kebangkitannya...then b'tmu dgn orgnya & knl sdikit pribadinya... aku mula jd one of his fan.... dia punya otak lbh krg aku gak... Kni, aku tlh 'hilang abg angktku yg ke-2 slps Allahyarham Datuk Sudirman Hj. Arshad........... Takziah bwat family Allahyarham....

maisyara Pot! Pot! said...

al-fatiha. semoga arwah di tempatkan di golongan orang2 yg beriman.

so sad bila dpt tahu din beramboi menghembuskan nafas terakhir malam td. :(

Anonymous said...

die xtau ble die mati..sbb itu rahsie Allah... kalau die tau... msti die dh lakukan ape yg die post kat twitter tuh yg die ckp nak benti wat lawak sbb nk fokus kat ibadah. huhu.. tp ibadah ni Allah dan kite saje tau..kan2.takpela.. Ya Allah, tmpatkanlah dia dan kami semua dikalangan org2 beriman....

enyheartsdiamond said...

al-fatihah~

Post a Comment

Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk