Thursday, January 13, 2011

perempuan sangat sukar difahami?

perempuan sangat sukar difahami?

dulu, aku pernah mencintai dan dicintai oleh perempuan.. kini aku hidup solo.. aku lebih selesa begini.. bukan apa, aku rasa pemikiran perempuan sangat sukar difahami.. mungkin kerana aku terlalu lurus bendul ataupun aku super bangang untuk memahami perempuan.. kadang-kadang aku rasa nak mengamuk dengan pe'el dan perangai perempuan yang mendampingi aku.. mana taknya, yang kita suka dia tak suka.. yang kita tak suka dia suka.. tapi aku tahu, mengamuk itu bukan jalan terbaik menyelesaikan masalah..


aku seorang yang penyabar.. ketika hormon autobot atau decepticon merembes didalam tubuh perempuan, aku tahu pada ketika ini aku perlu meningkatkan tahap kesabaran aku ke tahap dewa.. dan pada ketika ini jugalah aku akan super misunderstanding dengan tingkah laku dan percakapan insan bergelar perempuan.. kadang-kadang percakapan mereka berbelit-belit dan penuh dengan maksud yang tersirat.. "kenapa tidak direct to the point? arghhh" meraung aku didalam hati..

itu cerita dulu.. ya! mungkin aku masih mentah didalam perhubungan untuk hidup berpasangan.. tapi kini aku sudah mampu memahami hati perempuan sedalam-dalamnya.. aku sudah matang.. bukan matang dari segi pemikiran.. tapi aku sudah matang dalam memilih produk yang bagus untuk digunakan ketika berpasangan.. anda juga patut mencubanya.. insyaallah tiada perselisihan faham diantara anda dan orang yang anda cintai..

video : produk bagus untuk memahami perempuan
Share This

58 comments:

  1. tapi ade freez aku lagi pelik...
    name die..wan aaaarif hehehe

    ReplyDelete
  2. yang tu memang pelik.. takleh nak kata apa dah..
    pelik sebab attitude seorang penggudam kot..
    akakakaka.. dia hack blog aku mampuih!!

    ReplyDelete
  3. haha. nih, ade link lagi best nak faham pompuan, pasnih kot2 leh jadi lelaki yang paling memahami girlfriend nyer ke? :P

    http://www.youtube.com/watch?v=6qeTbmTJNJ0&feature=player_embedded

    ReplyDelete
  4. hahaha.. tq share yana.. tubelawak makin
    paham pempuan dah.. :* muahh!

    ReplyDelete
  5. dengan pompuan ni kene banyak sabau

    ReplyDelete
  6. perempuan nih sensitif oh. so , jagelah hati mereka leklok .

    ReplyDelete
  7. Salam...

    mula2 baca comel je..bila ayat last tu dah tak faham..haha!

    cakap pasal product..

    smlm ada lecturer..tgh2 mengajar dia ada pesan..

    pesanan beliau berbunyi

    "girls..if u want to find a husband, do find someone who always love the product..not the process.."

    product = kids
    process = sendiri teka..hee

    hee..sharing is caring..taa~

    ReplyDelete
  8. perempuan xcomplicated pon..laki je yg bt complicated..heee~
    read my entry about perempuan
    http://petihatisaya.blogspot.com/2010/11/bila-perempuan-dan-dot-dot-dot.html

    ReplyDelete
  9. "kadang-kadang percakapan mereka berbelit-belit dan penuh dengan maksud yang tersirat.. kenapa tidak direct to the point? arghhh"

    tak juga.. ada je lelaki pun ckp 'tbelit2' ni.. aku ni pompuan jenis ckp direct, nk dgr bijik butir dr mulut lelaki yg direct jg..bkn berbunga-belit2 nyer jantan.. oppss lelaki *ehem*

    perempuan ckp tbelit2: maksud dia syg kt kite, dia malu kot?
    lelaki ckp tbelit2: maksud nk blah! 'woi pompuan..aku x suka ko! x paham2 ker??'

    skang aku da paham psl lelaki, dan boleh lepaskan dia pergi.. kalo x rasa cam nk tikam je chest dia.. kah kah kah

    ReplyDelete
  10. hahaha.. janganla sampai tikam2.. tabaik owh..

    ReplyDelete
  11. hahaha
    perempuan ni misteri , banyak rahsia.. ^^

    ReplyDelete
  12. wah.produk yang bagus.tenkiu Tubelawak:P

    ReplyDelete
  13. ala ruginya aku tak dapat tgk produk apa tuh -.-"

    ReplyDelete
  14. hehehe
    prOduk yg bagOsla
    tubelawak ngeee ;)

    ReplyDelete
  15. Kali ni encik Dave Hills pun suka HDR! Jom layan...^_^

    ReplyDelete
  16. dh bli ke manslater ? lps ni bole ngorat pompuan byk2. hahahahahhaha

    ReplyDelete
  17. kadang lelaki juga sukar di fahamii bukan? :)

    ReplyDelete
  18. bukan sukar difahami... tapi yang sebetulnya... lelaki tak berusaha untuk memahami...

    ReplyDelete
  19. perempuan pn tak faham2 lelaki. (kadang2)

    ReplyDelete
  20. boleh pening bila dipikirkan..^_^'

    ReplyDelete
  21. Jom bersama Encik Dave Hills layan HDR kat Cameron Highlands. ^_^

    ReplyDelete
  22. Function yang boleh sense emotion tu memang best. Senang kalau nak ngorat awek. Kita usha2 je, pastu kalau dapat detect yang awek tu response baik, terus pergi ngorat. "jom kita couple". takyah nak ayat bunga-bunga lagi. hahaha

    Terbaru > If I Were the Green Hornet > Tahniah Dr Rozmey > Tukar Banner/Link Dengan phreak-id

    ReplyDelete
  23. lelaki pun sukar difahami.......

    ReplyDelete
  24. macam mesin tak leh nak menipu....

    ReplyDelete
  25. sungguh complicated kan perempuan ..syukur ku lahir sebagai lelaki ;)

    ReplyDelete
  26. a'a saya complicated jd tolong faham saya. boleh tak mcm tu. hahaha.

    ReplyDelete
  27. ayat pertama buat aku pikir serong sikit sebelum turun ke baris kedua.

    dulu, aku pernah mencintai dan dicintai oleh perempuan.. kini aku hidup

    aku da pikir:

    dulu, aku pernah mencintai dan dicintai oleh perempuan.. kini aku hidup mencintai dan dicintai oleh lelaki.

    bwahahahahaha..

    ReplyDelete
  28. Bila si lelaki itu dh jumpa tulang rusuk dia yg satu itu, baru dia akan faham pmpuan kot..

    BTW, lelaki pun sama. Sgt2 sukar utk difahami.

    ReplyDelete
  29. sampai skrg gua tak paham.. grrr

    ReplyDelete
  30. women is full of secret & mystery..i still dont understang..pompuan oh pompuan!..
    salam 1 malaysia:)

    ReplyDelete
  31. *understand..(salah type)hahaha..cover malu

    ReplyDelete
  32. lelaki pun lebih kurang je sebenarnyer

    ReplyDelete
  33. kadang2 perbezaan tu perlu..
    idup kan saling melengkapi..sbb tu perlu toleransi.. tp dalam kes ni macam complicated je..

    moga2 one day nty, ko jumpe la pompuan tulang rusuk kiri ko tu..:))

    ReplyDelete
  34. lelaki pun susah nak fhm gak la...huhu

    ReplyDelete
  35. perempuan mmg sgt2 sukar nak fhm pun :)
    tapi eqa syukur sgt sb diperkenalkan dengan partner eqa y mmg btl2 ckup sabar ngan perangai y sgt2 skar difahami :)

    ReplyDelete
  36. mmg rmai pompuan yang dtang mengomen nih,,
    siap datang bagi tip lagik cmna nak bagi faham prangai pompuan ea,..

    apa2 pun p/l ttp saling melengkapi antara satu sama lain,.kan3

    ReplyDelete
  37. susah ke nk difahami?
    laki lg susah..ble ade mslah lngsung x nk share n trus diam buat mke xde mood..paaangggg kang!
    haha

    kerana perbezaan antara lelaki n perempuan inilah yang menjadikan lelaki dan perempuan itu saling melengkapi. ^^

    ReplyDelete
  38. mn nak cari nih? nak sebijik kasi kat boifren.

    ReplyDelete
  39. salam ziarah,

    kadang-kadang susah untuk memahami atau kadang-kadang memang sengaja buat-buat tak paham?

    elok utk difikir2kan. ;)

    ReplyDelete
  40. kadang-kadang tu perempuan pun alami situasi yg sama sukar utk memahami lelaki.take it in +ve way. masa tu lah utk kita discover our partner. kalo asik paham segala2nya dan setuju semua life is not fun anymore

    ReplyDelete
  41. first pasal video. kalau la nak memahami hati org lain se,udah tu.. tak perlu dah pakar2 psikologi sume tu...

    kalau lelaki cakap pompuan sukar difahami, pompuan jugak cakap lelaki susah difahami. that what makes relationships so interesting :)

    ReplyDelete
  42. Cett.. aku ingat produk aper.. 38 inci ke 51 inci ke.. sekali produk lain daa..

    Nko cari la buku 'Men from Mars, Woman from Venus".. Pasni ko makin paham lar.. muahuahuahua..

    ReplyDelete
  43. aku pun serupa dgn ko la weh .. tp , skrg aku sudah berpunya .. akan ku cuba pertahan kan hbungan kami hgga ke pelamin a.t katil .. wahahahahhaha !!!!!


    p/s : a.t ( after that )

    ReplyDelete
  44. pompan memang suke berkias..dah tu, bile kite xpaham, kene mara pulak...haish

    ReplyDelete
  45. unikkan pempuan.. same macam uniknye lelaki tu :)

    ReplyDelete
  46. ko single??aku pon single..jom la kita skandal..

    lalalalaaa~

    -TS-

    ReplyDelete
  47. kahkahkahkahkahkahkah

    http://www.sisiberbeza.com/

    ReplyDelete
  48. awk akan lebih memahami perempuan yg awk dampingi bila perempuan itu sememangnye dicipta utk awk..ecewah gitu..huahua! ;D

    ReplyDelete
  49. ha?single?

    wow!!

    boleh ngorat nih hahahah

    ReplyDelete
  50. itu la yg mmbeza kn perempuan gn lki..klw suma sama serasi..ap yg best der??

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates