Friday, August 27, 2010

sambungan temubual DJ dan perempuan materialistik

post aku semalam mendapat komen yang agak memberansangkan.. terima kasih kepada pengkomen dan pembaca semua.. jadi aku nak ceritakan pulak pendapat aku berkaitan kes samad, dj radio dan awek yang materialistik.. sekarang ni, orang melayu kita ramai yang menganggap kewajipan memberi nafkah tu sama macam memberi kemewahan..




samad jual burger + ada lori.. beerti pada masa yang sama samad boleh sewakan lori tu pada orang.. ataupun samad boleh beri khidmat berbayar hantar barang menggunakan lori tu.. pi la tanya kos upah hantar barang ni.. bukan murah beb.. ada kawan aku jual burger pun boleh jaga anak bini.. ni apatah lagi si samad yang jual burger + ada lori.. sudah pasti income dia mencukupi nak sara keluarga..

video : samad tak bersalah!

tapi kalau memang perempuan tu tak bahagia ngan samad, wallahualam.. siapa tau~ aku tetap takmau kata perbuatan samad tu salah sebab dia minta bantuan DJ radio untuk memujuk kekasih hatinya itu.. salah ka mintak dj radio tolong pujukkan? kan dalam filem melayu pun banyak macam tu.. buat benda atau perkara-perkara yang rumantik gitu.. auww.. kah kah kah.. samad tak salah.. tapi kakak dalam video ni SALAH! yang ni baru betul membuka pekung dan keaiban keluarga.. SUPER SALAH!

video : kakak yang super salah!
Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
19 Comments
Comments


19 comments:

nabilah abd rahman said...

hmm..dua2 salah..abis citer..hehe

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

memang hangat topik ni..

cacing said...

cacing dah dengar sedutan klip tentang ni... mmg kerek abih perempuan tu,,.....

Zarpeno said...

mekngot kak ni.awat rilek sngat

wannurfazrini said...

bro takleh bukak la link ni

mama_izz said...

ponn..pon..pon..glemer incik samad yek.. hurmm bagi pendapat saya la.. benda ni jadik pengajaran kat samad dan seluruh lelaki di alam maya ni supaya lebih berusaha.. kes penceraian masa kini bnyak terjadik pasal duit jek.. dpn mata saya pun bnyk berlaku.. kasih sayang melimpah ruah pun kalau tak de duit tak bole jadik jugak..betoi tak?? takkan nak dok dlm bilik jek berdua-duaan 36jam tak makan2 disebabkan kasih sayangkan.. hehe

tapi yg si pompuan tuh jgn la hina si samad tuh mcm tuh sekali.. tak baik tau.. bunyinyer mcm belagak jek.. dulu pakwe saya pun yakni suami saya sekarang jual berger.. pastu dia belajar sikit demi sedikit sampai la sekarang .. alhamdullilah.. tapi suami saya penah cakap kat saya.. jatuh bangun seorang lelaki adalah kerna seorang pompuan dan jatuh bangun seorang suami adalah kerna isterinya... jadik si pompuan kena pandai la.. tak semestinya orang jual berger tak bole berjaya tambah si samad nak beli lori.. mcm2 bole buat ngan lori tuh.. bukan semua orang boleh beli lori tau.. hehe..

hehe.. ape-ape pun lelaki kena lebih berusaha utk menjadik seorang yang berjaya.. begitu jugak ngan si perempuan kena beri sokongan agar hidup lebih berjaya..

opsss.. panjang nyer komen saya... sori yek..

Mell said...

vid pertama ; actually pe pompuan tu ckp mmg btul but then cre die ckp tu je yg slh .

vid kedua ; astaghfirullah-hal-azim ! buat2 b'istighfar sket cik kak oii . dlm Islam pun da nyatakan haram membongkar rahsia kamar suami isteri . hadoii .

Tempah DiSini~ said...

hemm..aku mungkin tertinggal jln cite.. but aku dah "follow: blog kamo...

misyamissyou said...

weh!!!! malu! malu la akak tu..tolong ah! sila tutup ataupun benam muke akak dlm pasir...ishh..skrg ni dh makin pelik..hal cm ni nak umum tau..

Siti Syazwan said...

haha:) kelakar gila:)

Anonymous said...

aku dah komen smlm tentang pilihan nk KEBERKATAN atau KEMEWAHAN.. aku nk bgtau la, klu idup korg penuh dgn keberkatan gaji kecik pon korg akan rasa penuh kemewahan dan kenikmatan.. klu ati korg penuh dgn tamak haloba brapa pon xcukup..

korg ada akal korg ada agama, fikir2 kan lah..

Syima Emi said...

kuasa duit takde sape leh nafikan..hehehehe...

eykameow said...

hohoho. yer , wallahualam ~ :)

The Poyo Me said...

agreed! makcik kalau nak hidup senang makcik kawin dgn mesin ATM yer. jangan kawin dgn manusia.

ain said...

metoi kate the poyo me..kawen ngan mesin ATM langsong xdek mslah kewangan...agagag

Anonymous said...

sy tetap rasa itu hak perempuan tu.so perempuan tu xsalah.cuma jgn la eksyen cakap tu hehe.
utk vid no 2..mmg kakak tu sgt la berani mati mmbuat kenyataan.tp klu kaji masalah rumahtangga di Malaysia, mmg perkara yg dia ckp ada betulnya.so kita kne buka minda ckit (untuk org yg da berkahwin)means kne ade komunikasi utk improve each other.utk kebahagiaan bersama jugak..dgn sape lagi klu bukan dgn suami@isteri sendiri kan

crayon said...

kena bukak minda sikit?

Anonymous said...

to crayon: bukak minda utk story to each other klu xpuas hati la gitu.bukan buat press statement cmni :P

Anonymous said...

ini semua mainan dunia, klau duit control kita jadi hamba la jawabnya, baik cari pahala lagi best

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk