Wednesday, June 8, 2011

cara aku menilai orang melalui internet

setiap orang ada pendapat masing-masing dalam menilai rakan dan orang lain.. begitu juga dengan aku.. terus-terang aku ingin katakan bahawa aku adalah jenis yang susah nak percaya dengan orang sekiranya aku tak duduk depan-depan dan berkawan dengan seseorang itu untuk tempoh yang lama.. tambah pulak zaman sekarang ni ramai orang berkenalan melalui facebook ja.. hahaha.. aku dah terjebak dalam dunia internet ni agak lama.. sejak aku sekolah rendah lagi aku dah berjinak-jinak dengan aplikasi sosial seperti mIRC, ICQ dan lain-lain..

apa kesimpulan yang dapat dibuat ialah, kebanyakan orang memiliki personality yang berlainan ketika berada di internet dan di dunia reality.. sama juga seperti aku.. aku menggelarkan diri aku sebagai 'tubelawak' padahal di dunia reality, aku takda la lawak sangat pun.. kuat mencarut ja lebih.. kah kah kah.. kat facebook, banyak lagi friend request yang aku tak approve lagi.. penat owh nak filter satu-satu :( bukannya aku sombong.. tapi sebabnya facebook limitkan satu akaun boleh ada friend sampai 4000+ ja.. kalau tak, aku tak kesah nak approve semua orang.. hahaha.. bila banyak friend request, mesti la banyak karenah yang aku sendiri boleh nampak..


aku akan check satu persatu siapa yang request aku.. ada sorang perempuan ni, gambar dia bertudung.. nampak sopaaaan ja.. bila baca kat info siap ada tulis "bismillah dan assalamualaikum".. ok sejuk hati aku tengok setakat tu.. tapi bila aku scroll kat bawah sikit.. ada tulis "part time model".. kah kah kah.. terus merudum pandangan positif aku terhadap perempuan tu.. aku cukup menyampah bila tengok perempuan bajet baik bertudung tapi part time model.. tak payah nak debat ngan aku.. sebab aku akan pastikan aku menang gak.. kah kah kah

baru kat info.. lepas tu aku tengok pulak gambar-gambar dia yang dia allow view untuk public.. ada satu gambar ni, gaya dia buat muka ala-ala kiut sikit dari beruk.. lepas tu ada la sorang minah ni komen dan puji dia.. "awak cantik".. lepas tu si perempuan tu reply "awak pun cantik juga" (padahal minah yang puji dia tu sumpah tak cantik langsung) kah kah kah.. apakah ini semua.. apakah??? apakah???


hahaha.. itu baru perempuan.. belum masuk bab lelaki lagi.. kebanyakan lelaki kalau profile picture dia gambar tak berbaju, memang konfem aku reject terus.. takdanya aku nak baca info dia dah.. 1st impression aku kat gambar dia tu ja dah boleh agak yang dia tu gay.. tapi paling aku menyampah ialah bila ada yang perasan gengster dan samseng kat internet, padahal realiti mat skema ja pun (muka jenis kalau kena tampar sekali konfem nangis)

dulu masa zaman laman sosial ni tak wujud lagi, aku rasa aku still boleh percaya kepada pengguna internet, sebab kalau orang tu dibenci, konfem kita akan kena DOS (nuke) sampai biru screen komputer.. hahaha.. aku ada kenal ngan sorang mamat ni.. blog dia ganas.. cara dia menulis, cara dia wujudkan personaliti dia dalam internet memang ganas habis.. tapi sebenarnya dia tak ganas pun.. aku tengok muka dia, aku teringat kat video ni.. kah kah kah


p/s : video tu tak lawak.. tapi sila tengok jumlah like & dislike.. lepas tu cuba baca komen-komen user yang tengok video tu.. mesti jadi lawak.. kah kah kah.. kepada anda yang mudah percaya kat orang melalui internet, sila hati-hati.. ayat pujangga lama ada mengatakan "internet is an illusion pack of greatest lie"


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
75 Comments
Comments


75 comments:

Aini said...

i pulak cam ne? haha...

Freaky said...

haha gile kemas ayat ko bagi dalam entri ni..

nada hanis said...

ok aku like entry ni ! haha aku tau dah awai2 hang memang tak lawak pon.

shat said...

muka ala-ala kiut sikit dari beruk <------- haha jahat gila.

Izat Tarmizi said...

abg ijuali,i pulak i macamana awwwwww

crayon said...

hang balik mai kl dulu.. aku crita.. hahahaha

miz marikh said...

phewww~

Faaein Talip Roy said...

identiti yang berbeza... aku pun cam tu gak..

Lily said...

Hahaha..awat gay mcm hang xsuka laki yg xpakai bju..kn ke hotttt gamba xberbaju..brula gay sejati!

ZainurulFarah said...

SGT SETUJU...lagi2 profile fb gambar baby mat salleh mana ntah,xpakai baju la,letak bunga la eee xde maknya nak approve!!

Slash`s said...

aku tergolong lah tu dalam senarai ni..

dalam internet aku hensem
realiti aku huduh..

waakakakaka

♥ a Y e N g ♥ said...

sy mcm mane .?? ce citer ce citer.sy part time jual eskrem jeeee.tak pa kan?? -..-' HAHAHA.

Pijahh' de-Arr said...

mmg pun..

huh!

nadrah zainuddin said...

bukan orang dekat internet je, orang yang menghadap hari hari pun nad tak percaya. masalah itu :)

Anonymous said...

tau xpe...samalah...aku pun berjinak2 dr mirc lg..umo br 12thun..skrg aku dh 25thun..mcm2 jenis org aku jumpa...kat dunia it ni ssh..lg fb nie...bila kita komen kat pic org 2 komen yg benar2 ikhlas,trus kena block...ape kes?? abis 2 nak aku tipu ko la..puji melambung2..bru la u r my bff..haktuih la....pape pun,aku sokong tubelawak!!!heheh!!

crayon said...

hahaha.. anon.. samala kita.. 25.. ni mesti webnet ni.. HAHAHAHAHAHAH.. cerita lama

vampire's lovex said...

wah wah memang filter habes... sudah nye,xde sorang pon ko approve kan.. hahaha

Shidah Bieha said...

knp x suka perempuan bertudung buat part time modelling? saya x buat tp kwan rmai yang buat..so just curious..hehe:)

crayon said...

sebab nanti masa depan.. cucu aku akan gunakan pic anda sebagai 'modal'.. lepas tu cucu anda akan marah 'wei! tu nenek aku beb!'

Ekin Razly said...

yeah sokong kata kata u 100 percent babe~
part time model kan serupa macam jual muka.
i pon mula2 terkejot dengan gurl skarang yg berani expose diri. but now who care what they want to do. lantak diorang la.

AMRI PETRUCCI said...

theheheh....

Miss Dolce and Gabbana said...

haha..sokong dengan pendapat dan pandangan hang weiyh.Bukan boleh percaya sangat dengan orang sekarang ni..haha

Izat Tarmizi said...

Aku dah dekat kl la ,tak alert betui,hahaha

AuTobahn66.BundLe said...

ok la tu brO kiut sket dri beruk..klau kiut sket dri BaB* lg penat..har3

aLya said...

hahha.. suketi ko la bero.. lain org , lain filter dia.. entry ni klaka.. hehehe

♥ LT Gadis Senjakala ♥ said...

kah kah kah...lawak...
setuju tang laki tak pakai baju,...hiks ~
patutlah fren request LT takde respond :P....
hiks..

::contengan hati::)) said...

yup betol setuju, b4 ni yart mcm apv je lah kan aslkan pompan kalau lelaki yart tapis dulu, tapi dalam masa yang sama ade orang buat serangan hendap melali fb dia create fb lain dan add yart,, peh payah nak barik balik fuhh,, serik!!

ea terpanjang pulak ;)

rerehalim said...

muke abang 'fail' tu mmg lawak.retard gila.

Wahidah said...

gaya kiut sket dr beruk..hahaha..pergh...:p

tp sokong...byk gk fake kt internet ne..so kena beware...

encHIx laNDax said...

Aku kalau tengok pompan tu cute je,terrrautomatik approve!HAHA

Fina Fento said...

sib saya lepas jadi fren kat fb kehkehkeh.

Affan said...

hang bg penampaq sedas dua kat video tu blh ka? kahkahkah. byk nak mampuih dislike

panda putih said...

haha.. ok.. trtnye2 ape pulak penilaian tubelawak kat pandaputih. heh

ethical said...

kira macam dalam dunia it, hang cuba nak jadi gay. tp reality , hang kiut miut kan abam cayon ? hahahaha

Anonymous said...

tubelawak,saya bukan model..hehehhe

kay-N said...

oh..baru nak add tubelawak nye fb sbb kwn bek encik suh add..hahaha..tp dh agk msti byk request so xpe ah~~..hahaha..=p mirc mirc mirc..yeay..sy pn umo 25..hahaha..men tenet dr skolah rendah..klo nk kne tpu or menipu dlu msuk ah #kampung..hahahahaha..byk org sangap ctu! =)

pssst: gulp..jgn nilai sy..sy takut..~

blog-tips-kurus said...

..tampar sekali, konfem nangis yek! haha!!

Bui Idzra Ryn said...

hihi..lawak tol ler entry ni..senyum2 tekoyong aku baca..tapi itulah realiti sekarang..

atiq said...

yup. kadang2 sapa2 entah mai dari kot celah mana orang dok request kat facebook ni. haih

Sollehudin Sapari said...

pedas n panas..

serenity9260 said...

ahahaha,terbaik laa!!!aku tak berani ag nak post cmni

Ni best bro!!!
Android Smartphone 3D Terbaik Setakat 09/06/2011 7:13 AM

aque said...

glup2.. yang kiut siket dr tenuk tu sape... hahahaha..

shalina samsudin said...

HAHAHA
like habis entry ni...kih kih kih :)

Wilayah Sepet Kuku said...

tak nak puji lebih...sebab nanti kamu riak...
cuma nak angakt naik dua-dua ibu jari jek utk entry ni...

*kulit buku pun tak sama tebal, apatah lagi kulit muka...isi durian belum tentu penuh pangsa...apatah lagi isi hati manusia..

senyummm (:

fairuz alwani said...

i like 100%

bleh dikatakan kebykan org dlm fb hipokrit.
puji bagai sana sini. buat2 baik sana sini bagai..
dalam fb nmpak baik,sopan, pendiam.. kat luar kasaqq,byk cakap, suka mengutuk. menyampah tol..

Ra-kun lari-laRIAN said...

hahaha, ada pulak macam tu? :D

Mummy's Luv & Life ~ Airis-Arissa said...

paling bosan update fb ttg sarapan apa, lunch apa, dinner apa, siap dgn gambar lauk-pauk (telor mata dgn ulam jer pon). anak nangis balik sekolah pon nak update dan tah apa2.....

! Nurida Ardy said...

huhuhihi..aku knl mirc, ym segala mak nenek ni time study diploma..yg bestnya, b4 aku terjebak aku dh kumpul dan baca segala info yg perlu dan tak perlu kita buat bila kita ber mirc and ber ym..
p/s:bru nk add..sekali rmi la pulok..tak jdi la.:)

Miss b said...

retis kan kene filter dlu request friend. auch.

crayon said...

ya saya artis.. nanti saya nak buat vlog banyak2

wannurfazrini said...

auwww kalau aku add kau kat fb kau approve tak? haha

Anonymous said...

ohoho.. sepanjang aku menilai ko kat intenet, bab menulis ko power ahh, tp vlog? vlog? x payah laa takut jd cam jejaka @epicfail.com tu

crayon said...

wannurfazrini : nak add aku, add ja.. sebenaqnya aku approve ja sapa2 yang ada mutual friend.. kalau takda langsung, memang aku tak approve.. hahaha..

anon : aku bagitau tipu-tipu ja aku nak buat vlog.. komen miss b cakap aku artis sebab aku filter friend kat fb... artis mesti la kena ada vlog? ya dak? HAHAHAHAHAHA

Anonymous said...

oh.. retis=artis? bahasa budak skang.. jenuh

Adilla Harun said...

Saya setuju dgn entri di atas. Teknologi ni ada bnyk kebaikan tak kurang juga kelemahan. Mengenali manusia secara berdepan tidak sama sebaliknya.

Saya asalnya 'allergic' sangat dengan facebook. Namun kemudian saya sedar, saya perlu tanggalkan kacamata hitam dan guna yang putih melihat kebaikannya. Kini ada rasa gembira kerana dapat 'trace' kawan-kawan lama dari menengah ke ITM. Saya cuba ambil yang baik, dan semoga jauh dari buruknya.

aLya maNip said...

suke2..lepas ni kene lagi hati2 la..hahaha

Led said...

yg jantan klu bergambo tak pakai baju tu, patut dibako kan aje hidup2...

Ain Zulaikha said...

kesian lah si pemuji tu hahaha tak baik kata di tak lawa

azi nur said...

tu mangkok jamben ke weii..

belogkiter said...

haha. siapa siapa tengok fb aku sure nangis. sebab semuanya farmville dan cityville... ok.. boleh add aku untuk tambah neighbour ye. hihi

cik putih said...

cik putih pulak macam mana ? hehe :P

jom lihat sini: BLOGGER MURAHAN?

Hayati Hamzah said...

ntah2 aku yg comment " awk lawa " tu .
bontot punya tubelawak . kah kah .

Onitsuka_hana said...

bagus2.. jgan percaya sangat kat orang

wafa azman said...

firstime bace blog ni sbb takleh tido.. tQ tuan blog, entry klakar gileeeee!! hahahhaha~

Anonymous said...

sokong u

ika~~ said...

aku tau spe yg jenis muka penampar sekali je dh ngis tu
'amek gmba ngn spek hitam psr mlm,posing tepi lambo spe ntah'

pikah said...

mesti kat dunia sbnr muka kau skema kan???

crayon said...

a'a.. i skema jew.. skema is better

PiNk+PuRpLe=MaRoOn said...

1st time tgk ini blog.. like3... hik3...

ciklinde said...

hoho btul..everyone had their own perception on their 1st sight.
aku lebih kurang cam kau gak..

hOney n' cLOver said...

terbaikk....~~~

0nenanina Vanilla said...

xde fb pon...zaman teknologi sekarang bnyk di salah gune.. takotla tjebak..like entry ni..(^_^)

Xavi De said...

dunia maya, nak jadi gaban ker, spenderman ker, hulk ker, semua boley...keh3x...

hanya suara said...

sy akan ingat ni "internet is an illusion pack of greatest lie"

Yuyu said...

hahaha...
dah taw dah hg msti tak lawak kat luar..

laalalallaala

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk