Saturday, July 7, 2012

koleksi kepala bapak rakan dan taulan

koleksi kepala bapak rakan dan taulan

Related Posts with Thumbnailskepala bapak kau!! itulah ucapan yang selalu digunakan untuk menunjukkan sesuatu yang sangat luar biasa, atau menidakkan dengan bersungguh-sungguh, menunjukkan perbuatan yang super negatif, dan tanda tidak bersetuju dengan sesuatu fakta.. aku pun tak pasti kenapa selalu perkataan "kepala bapak" ini yang digunakan.. kenapa tidak "kepala emak?" kenapa tidak "kepala isteri?".. mungkin semua ini sangat berkait rapat juga dengan sejarah malaysia suatu ketika dulu..

ada orang pernah menceritakan kepada aku bahawa ketika zaman penjajahan jepun dulu, orang jepun ni sangat jahat dan kejam.. biasanya selepas dia pancung kepala lelaki melayu, dia akan gelak pada anak-anak dan isteri si mati "kah kah kah.. ini kapara bapak lu".. mungkin penggunaan "kepala bapak" berasal daripada cemuhan orang jepun ini menandakan perasaan tidak hormat dan juga tanda penghinaan.. (cerita tipu ja)

berikut adalah situasi yang biasa kedengaran perkataan "kepala bapak" :

situasi 1 

(sebuah kereta  melalui dengan bunyi ekjos yang sangat kuat)

vrooooooooooooooommmm!! kapohhh!! kapohhh!!
sufian : kepala bapak kuat bunyi kereta ni
same'on : biasala orang muda.. suka menunjuk-nunjuk 

situasi 2 

salbiah : aku tak sabar nak sambut hari kekasih dengan bf aku la
surhaya : kepala bapak kau!! orang islam mana boleh sambut hari kekasih 

situasi 3

sufian : aku dengar cerita, kau ni suka kaum sejenis.. betul ke?
same'on : kepala bapak kau, takda sejarah aku tak pernah menyintai wanita..
sufian : oh! aku ingatkan kau sama macam aku.. suka kaum sejenis..
same'on : kepala bapak kau! kepala bapak kau! kepala bapak kau!
(same'on berlalu pergi)

ada setengah orang tak boleh terima ucapan-ucapan seperti ini.. tapi ada juga yang boleh.. bagi aku ucapan kepala bapak itu tidak offensive langsung.. apa lah sangat sekadar menyebut salah satu tempat anggota badan manusia yang bukan kemaluan pula tu.. mungkin sebagai satu kepuasan kepada diri mereka.. mari kita cuba review kembali koleksi kepala bapak rakan-rakan kita.. adakah ianya sesuatu yang memalukan ataupun perkara yang patut dirahsiakan oleh umum? kah kah kah.. pelik betul


kepala bapak nurul izzah

kepala bapak bard simpson

kepala bapak aku sendiri

kepala bapak brandon lee

kepala bapak bush

kepala bapak mokhzani a.k.a kepala bapak pemodenan

kepala bapak najib a.k.a kepala bapak pembangunan

kepala bapak uncle seekers

kepala bapak shamsul yusof

kepala bapak shila amzah

kepala bapak adlin aman ramli

kepala bapak siapa????? tak dapat dikenal pasti..






































kepala bapak kau!!
rosmah mana boleh tersenarai  dalam senarai kepala bapak..
dia first 'lady' kot..


kepala bapak kau tubelawak!!
entry tak lawak langsung!!


sekian terima kasih..




Share This

49 comments:

  1. kepala bapak kau..kehkehkeh..lawak kali ni jadi..senang hadam..

    ReplyDelete
  2. kalau "b***h pak hang!" mcm mana plak? hahaha

    ReplyDelete
  3. uishh.. soutulmujahid, pak hang tak marah ka kata lagu tu??

    ReplyDelete
  4. hahahahah last tuh lawak...

    oh,kalo org yg xada ayah ni sensitif sikit... penah dulu,ada sorg kwn ni mengamuk angkat kerusi sbb ada org kata kat dia 'kepala bapak kau'.

    ReplyDelete
  5. keh2. hampeh sengal je lawak ko. part last x blh blah. hahaha.

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. kepala bapak kelakar la ko ni....

    ReplyDelete
  8. haram jadah buat pasal kepala bapak. keh keh keh.

    ReplyDelete
  9. hahaha...mengong ko nih. btw...am new here =]

    ReplyDelete
  10. yang last tu tak boleh blah , kepala bapak kau !!! hahaha

    ReplyDelete
  11. Nak lembut sket.. "Kepala AYAHANDA tuan hamba!!!"

    ReplyDelete
  12. kepala bapak lawakkkkk...hahhaha...

    ReplyDelete
  13. blog paling boring. . . . macamana aku boleh sesat katsini. .

    ReplyDelete
  14. aku still prefer 'kepala hotak kau' or 'kepala lutut kau'..sbb kutukan tu ditujukan khas kat org tu sndiri, n x melibatkan org lain..nyahahaa XD

    ReplyDelete
  15. part kepala dr.rozmey paling aku suka.hahahaha!

    ReplyDelete
  16. hahah uuwwooowwww... jhaa ha ah ^_^

    ReplyDelete
  17. tp kalau indon 'kepala' tu maksudnyer ketua.. so, kat sana mmg pagilan dorang pon kepala bapak, kepala desa mcm2 kepala laa..merujuk kpda ketua..kepala bapak=ketua bapak.. oke tak ha??hahahah

    ReplyDelete
  18. Salam Lebaran. Alhamdulillah Abe sempat singgah & akan menjadi Sahabat Setia Blog ni, InsyaAllah... Abe singgah dari Blog Abe: www.queachmad.com

    Abe masih baru lagi dalam Dunia Maya ni, harap jasabaik untuk support Abe, bantu Abe. Kalau tak keberatan, mohon pautkan Blog Abe di sini supaya dapat Abe sama2 berjuang MEMERIAHKAN DUNIA MAYA NI... Terima Kasih, Jasamu Dikenang... Jika ada rezeki Abe dipautkan ke Bloglist, harap dapat maklumkan pada Abe tentangnya, InsyaAllah..

    ReplyDelete
  19. Teringat citer P Ramlee ...Nasib Si Labu Labi ... kau pijak kepala bapak aku, aku pijak kepala bapak kau ... adehhh...

    ReplyDelete
  20. benci aku tengok muka rosmah ni..macam muka mintak penyepak jer..

    ReplyDelete
  21. wahh kepala bapak tubelawak!!~ hehe..

    P/s Vote tubelawak kat mrpetak.com

    ReplyDelete
  22. hha..haaaa


    http://curhatz.blogspot.com/

    ReplyDelete
  23. lawak2.....kepala bapaknye lawak ni

    ReplyDelete
  24. kemana dikau menghilang? blog pun lama tak update..

    ReplyDelete
  25. blog yang bagus... dan artikel artikelnya sangat informatif.. terima kasih dan salam persahabatan.. sigit hermawan go blog

    ReplyDelete
  26. nice day :)
    hargailah hari kemaren,
    mimpikanlah hari esok,
    tetapi hiduplah untuk hari ini.
    bagi-bagi motivasinya yaah...

    http://wisataoutboundmalang.com/

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
  27. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete
  28. labu labi.apa pun kita sebagai org islam perlu berusaha memiliki akhlak yg baik dan pengucapan lisan yg baik.penggunaan ayat kepala bapak kaulah,agak sedikit tidak menghormati bapa sendiri dan bapa org lain.hanya pandangan peribadi.

    ReplyDelete

  29. Informasinya diatas sangat luarbiasa gan, terimakasih dan semoga informasi ini dapat menambah ilmu kita semua

    ReplyDelete
  30. kedua yg terakhir tu kelakar. hahaha...

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates