Saturday, July 7, 2012

koleksi kepala bapak rakan dan taulan

Related Posts with Thumbnailskepala bapak kau!! itulah ucapan yang selalu digunakan untuk menunjukkan sesuatu yang sangat luar biasa, atau menidakkan dengan bersungguh-sungguh, menunjukkan perbuatan yang super negatif, dan tanda tidak bersetuju dengan sesuatu fakta.. aku pun tak pasti kenapa selalu perkataan "kepala bapak" ini yang digunakan.. kenapa tidak "kepala emak?" kenapa tidak "kepala isteri?".. mungkin semua ini sangat berkait rapat juga dengan sejarah malaysia suatu ketika dulu..

ada orang pernah menceritakan kepada aku bahawa ketika zaman penjajahan jepun dulu, orang jepun ni sangat jahat dan kejam.. biasanya selepas dia pancung kepala lelaki melayu, dia akan gelak pada anak-anak dan isteri si mati "kah kah kah.. ini kapara bapak lu".. mungkin penggunaan "kepala bapak" berasal daripada cemuhan orang jepun ini menandakan perasaan tidak hormat dan juga tanda penghinaan.. (cerita tipu ja)

berikut adalah situasi yang biasa kedengaran perkataan "kepala bapak" :

situasi 1 

(sebuah kereta  melalui dengan bunyi ekjos yang sangat kuat)

vrooooooooooooooommmm!! kapohhh!! kapohhh!!
sufian : kepala bapak kuat bunyi kereta ni
same'on : biasala orang muda.. suka menunjuk-nunjuk 

situasi 2 

salbiah : aku tak sabar nak sambut hari kekasih dengan bf aku la
surhaya : kepala bapak kau!! orang islam mana boleh sambut hari kekasih 

situasi 3

sufian : aku dengar cerita, kau ni suka kaum sejenis.. betul ke?
same'on : kepala bapak kau, takda sejarah aku tak pernah menyintai wanita..
sufian : oh! aku ingatkan kau sama macam aku.. suka kaum sejenis..
same'on : kepala bapak kau! kepala bapak kau! kepala bapak kau!
(same'on berlalu pergi)

ada setengah orang tak boleh terima ucapan-ucapan seperti ini.. tapi ada juga yang boleh.. bagi aku ucapan kepala bapak itu tidak offensive langsung.. apa lah sangat sekadar menyebut salah satu tempat anggota badan manusia yang bukan kemaluan pula tu.. mungkin sebagai satu kepuasan kepada diri mereka.. mari kita cuba review kembali koleksi kepala bapak rakan-rakan kita.. adakah ianya sesuatu yang memalukan ataupun perkara yang patut dirahsiakan oleh umum? kah kah kah.. pelik betul


kepala bapak nurul izzah

kepala bapak bard simpson

kepala bapak aku sendiri

kepala bapak brandon lee

kepala bapak bush

kepala bapak mokhzani a.k.a kepala bapak pemodenan

kepala bapak najib a.k.a kepala bapak pembangunan

kepala bapak uncle seekers

kepala bapak shamsul yusof

kepala bapak shila amzah

kepala bapak adlin aman ramli

kepala bapak siapa????? tak dapat dikenal pasti..






































kepala bapak kau!!
rosmah mana boleh tersenarai  dalam senarai kepala bapak..
dia first 'lady' kot..


kepala bapak kau tubelawak!!
entry tak lawak langsung!!


sekian terima kasih..






SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
49 Comments
Comments


49 comments:

Ym.Bundle said...

kepala bapak kau..kehkehkeh..lawak kali ni jadi..senang hadam..

~MiZz Atie ZieYa~ said...

hahaha..lawak2....serius lawakkk

SoutulMujahid said...

kalau "b***h pak hang!" mcm mana plak? hahaha

crayon busuk said...

uishh.. soutulmujahid, pak hang tak marah ka kata lagu tu??

DaYaH JeLitA said...

kepale abah lu..wakaka

ros maisara said...

hahahahah last tuh lawak...

oh,kalo org yg xada ayah ni sensitif sikit... penah dulu,ada sorg kwn ni mengamuk angkat kerusi sbb ada org kata kat dia 'kepala bapak kau'.

onlajer said...

kepala bapak kau kehkehkeh

danial hakim said...

blog kau macam kimak

vioskylet said...

keh2. hampeh sengal je lawak ko. part last x blh blah. hahaha.

adam said...
This comment has been removed by the author.
Eye_nee said...

kepala bapak kelakar la ko ni....

Hansyirah Takezur said...

haram jadah buat pasal kepala bapak. keh keh keh.

Doppelganger said...

hahaha...mengong ko nih. btw...am new here =]

Syafik Coklat said...

yang last tu tak boleh blah , kepala bapak kau !!! hahaha

Ammar Afandi a.k.a Amoroso Renato said...

hahahahaha

Putra Zulkhairi said...

Kepala atokmu...lagi ekstrem...

Ali Qusyairy said...

Nak lembut sket.. "Kepala AYAHANDA tuan hamba!!!"

Deanzofq said...

hahahah!!!

Tornado Assassin said...

kepala bapak lawakkkkk...hahhaha...

Anonymous said...

blog paling boring. . . . macamana aku boleh sesat katsini. .

plain83 said...

aku still prefer 'kepala hotak kau' or 'kepala lutut kau'..sbb kutukan tu ditujukan khas kat org tu sndiri, n x melibatkan org lain..nyahahaa XD

Rockin'Henny XÓ said...

part kepala dr.rozmey paling aku suka.hahahaha!

sakurasue said...

hahahhaha sengal seyhh.

andrea suyoko said...

lagi blogwalking nih sob,

jamu kuat said...

hahah uuwwooowwww... jhaa ha ah ^_^

cik ara said...

tp kalau indon 'kepala' tu maksudnyer ketua.. so, kat sana mmg pagilan dorang pon kepala bapak, kepala desa mcm2 kepala laa..merujuk kpda ketua..kepala bapak=ketua bapak.. oke tak ha??hahahah

www.QueAchmad.com said...

Salam Lebaran. Alhamdulillah Abe sempat singgah & akan menjadi Sahabat Setia Blog ni, InsyaAllah... Abe singgah dari Blog Abe: www.queachmad.com

Abe masih baru lagi dalam Dunia Maya ni, harap jasabaik untuk support Abe, bantu Abe. Kalau tak keberatan, mohon pautkan Blog Abe di sini supaya dapat Abe sama2 berjuang MEMERIAHKAN DUNIA MAYA NI... Terima Kasih, Jasamu Dikenang... Jika ada rezeki Abe dipautkan ke Bloglist, harap dapat maklumkan pada Abe tentangnya, InsyaAllah..

Md Syukran said...

ahahaha ! ..

hasrul hassan said...

Teringat citer P Ramlee ...Nasib Si Labu Labi ... kau pijak kepala bapak aku, aku pijak kepala bapak kau ... adehhh...

baby manja said...

ahaaaa...suke!suke!suke!!!

Anonymous said...

benci aku tengok muka rosmah ni..macam muka mintak penyepak jer..

hitomi lavender said...

He..gmbq no 2 last tu epic..hehe..

perantauminda said...

kakakakah...

Kempen Aurat:
Jangan bertudung tetapi seksi.

http://wanitamelayuseksa.blogspot.com

♥Mr.Petak♥ said...

wahh kepala bapak tubelawak!!~ hehe..

P/s Vote tubelawak kat mrpetak.com

zifa nia said...

hha..haaaa


http://curhatz.blogspot.com/

Aziz Yusof said...

err. apekah?

bisnis revolusioner said...

hahahahahahaha

Baiz Mamat said...

kepala bapak kau..hahaha kejam

Anonymous said...

lawak2.....kepala bapaknye lawak ni

Ahmad Adib Awang said...

kemana dikau menghilang? blog pun lama tak update..

sigit hermawan said...

blog yang bagus... dan artikel artikelnya sangat informatif.. terima kasih dan salam persahabatan.. sigit hermawan go blog

Tuan Besar said...

HAHAHAHAHA sumpah ni bangang ;D

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

http://wisataoutboundmalang.com/

http://www.nolimitadventure.com/

amer akat said...

aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

pembekal mutiara said...

labu labi.apa pun kita sebagai org islam perlu berusaha memiliki akhlak yg baik dan pengucapan lisan yg baik.penggunaan ayat kepala bapak kaulah,agak sedikit tidak menghormati bapa sendiri dan bapa org lain.hanya pandangan peribadi.

Taufik ahadi said...

yang butuh artikel tentang kesehatan atau perawatan pada bayi klik aja di sini

Taufik ahadi said...

yang butuh artikel tentang dekor rumah klik aja di sini

santi said...


Informasinya diatas sangat luarbiasa gan, terimakasih dan semoga informasi ini dapat menambah ilmu kita semua

aswadz said...

kedua yg terakhir tu kelakar. hahaha...

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk