Thursday, August 26, 2010

temubual pengacara X FM dengan perempuan materialistik

entry ni aku khaskan kepada lelaki-lelaki yang baru putus cinta atau pernah ditinggalkan oleh perempuan atau teman wanita atau isteri atau awek atau girlfriend dan sebagainya.. ahaha.. memang perit kalau ditinggalkan.. sebab aku sendiri pernah mengalami keadaan ni.. aku ditinggalkan sebab perempuan tu materialistik, tapi sebab lain.. sebab apa? rahsia.. ahahaha




aku taktau korang dah pernah tengok atau dengar rakaman temubual pengacara X FM dengan teman wanita kepada encik samad ni.. mula-mula dengar, aku ingatkan temubual lawak.. rupanya temubual yang sirius.. realiti atau lakonan aku taktau.. wallahualam.. tapi bila dah dengar, rasa macam nak pi karate tengkok perempuan materialistik tu.. ahahaha..

video : temubual DJ dengan perempuan materialistik

mengikut pengalaman aku kebanyakan laki ni, dia sayangkan relationship ataupun hubungan silaturrahim.. jadi bila dah ada ikatan janji tu lelaki selalunya susah nak tinggalkan amanah.. ada juga lelaki yang malu dan takut nak hadapi untuk terputus hubungan dengan kekasih kerana dikhuatiri kawan-kawan akan kutuk "dulu aku suruh tinggal dia kau taknak, sekarang apa sudah jadi?" jadi lelaki seperti inilah yang akan derita dikemudian hari kelak..


ada juga lelaki yang susah untuk mendapatkan teman wanita (mungkin kerana tidak pandai berkata-kata atau terlalu pemalu dsb..) dan apabila sudah dapat satu, dia akan terlalu menyayangi teman wanita tersebut dan mudah bagi teman wanitanya mempergunakannya.. lelaki seperti ini juga sangat mudah untuk dipermainkan..

itu semua adalah perkara biasa dan mainan kehidupan.. tak salah untuk berharap pada teman wanita, tapi bersedialah untuk dikecewakan :) sebab kita taktau apa yang bakal berlaku dimasa hadapan.. tapi janganlah pula kita yang kecewakan orang.. ahahaha.. kepada korang yang ketika ini sedang kecewa, dengarkan lagu ini.. aku tujukan khas kepada korang yang tengah bersedih hati.. kita lelaki! kita kena kontrol depa! bukan depa kontrol kita!! berusahalah!! kah kah kah!!

video : blink 182 time to break up
Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
48 Comments
Comments


48 comments:

diNa de SoLa said...

huhu..kwn aku bru crita psl ni smlm..
haha..pmpn 2 xbley blah..
dah brtunang kn dorang??
smpo hati nyaa..ish3

Che Armster said...

dah tengok dah video ni aritu.. mula-mula ingat ape ke hal la buat kelakar yang tak kelakar ni.. rupanya memang bende serius.

tapi kesian gak la kat mamat tu.. dah rezeki dia kat hasil jualan burger nak dikeji-keji macam tu apsal..

SuFian HaKim said...

HAhahahahahhaahhahahahahahahahahahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhaaaahahahahahahahahahahahah .......... =_=



- jOm Masuk Blog Saya Juga :: Klik Sini ::

hijab sang pencinta said...

huhu..ada dengar jugak temubual tu... sebagai perempuan, saya malu dengan perbuatan perempuabn tu... isy3...rumate saya yang marah giler dengar perempuan tu cakap macam tu even dia gurl...

crayon said...

tu la.. memang agak luar biasa.. cam tak berpendidikan ja pempuan ni.. tapi tatau la kot ni semua cuma lakonan ja kan? hurmm.. semoga encik samad bahagia hendaknya

Anonymous said...

berlagak gile pompuan ni...
dia xtau kawin org kaya pun Allah nak tarik nikmat tu..kejap ja...
haih kesian2...

HonEyBuNNy said...

salam ziarah...a``h..menyampah dgr kan...jom g kate ramai2..ehhe

Miz CanisTaL said...

hoho sungguh bengong c pempuan itu.. klu x suka pun jng la kutuk keja org len.. agak2 la weh.. memalukan sungguh.. nmpk sgt materialny.. x slh klu nk msa dpn cerah.. but pempuan tu x reti2 nk keja sndri ke.. nk jdkan msa dpn sndri terjamin.. jng nk hrp org je.. adeh... bt malu kaum je..

Aini said...

dh dengr jugak. Dari perckapan lelaki tu nampak la usaha dia. Siap dh berjaya beli lori tu. Pmpuan tu tak sabar kot. Atau hidup pmpuan tu memang nak mgharap kan duit dari lelaki jek. Sepatutnye same2 berusaha, kalau betul cinta la kan. Bukannye laki tu pengangur atau jual burger main2..

brat2104 said...

laki tu pergi hebohkan dekat radio kot... sebab tu pompuan tu marah.. sape yg x teruk sebenarnya?

come on la. jaga la pekung sendiri..

lagipun, sorry to say, pompuan kena menjadi materialistik sbb sebelum kita nak serahkan hidup kita pada org, kita nk gak tau dia leh ke x jaga kita..

yup, pompuan tu mmg silap sbb menghina kerja laki tu..

tp tolong la tgk gak dr sudut pompuan tu gak. laki tu pikir sekarang.. pompuan tu pikir akan dtg. senang je statement kita jalan2 naik moto.. sampai anak berapa?

tp siyes.. kalau aku jadi pompuan tu, aku pon akan rejek laki tu sbb obviously, kalau dia x malu nk hebahkan bnda ni kat public (1 malaysia lak tu) aku xtau apa lagi yg dia boleh buat lepas ni.

kalau pompuan tu betul2 x suka laki tu sbb dia jual burger, pompuan tu xkan terima laki tu on the 1st place.. tp aku rasa dlm kes ni, pompuan tu dah x tahan dah..

aku materialistik? maybe. sape x? kasih sayang xboleh beli nasi bungkus dan rumah.

brat2104 said...

by the way, in case kalau korang sudi nk terima pandangan org lain, cuba tgk dr sudut pandangan mereka lak.

http://mimpisiangmalam.blogspot.com/2010/08/pentingkah-gajiincome-seorang-lelaki.html

curious gurlz said...

Kalau Samad ni baca komen kat sini, ini sikit nasihat sekupang... Perkahwinan adalah commitment, saling melengkap. Kalau tak ada agreement ni masa merancang utk kahwin... jgn cuba nak teruskan. Apa yg berlaku adalah hikmah dari Allah s.w.t. (1) Samad kena yakin rezeki adalah dari Allah s.w.t. Jual berger adalah ikhtiar... teruskan berikhtiar, yg masalah ialah tak ada ikhtiar, so rezeki yg Allah peruntukkan x akan sampai... dan ingatlah... lillahitaala!!! bukan nak pleased perempuan or whatsoever. (2) Nak kata perempuan tu tak baik, tak boleh jugak... fitrah manusia adalah baik... cuma dia tu emotional. Tetapi kata-kata dia tu memang tak baik lah, seolah-olah dia x percaya perkara nombor 1 di atas. So... inilah yg dikatakan jodoh x ada atau BUKAN JODOH. Samad, anda sepatutnya bersyukur perkara ni berlaku, sebab ini adalah 'hint' Allah taala. Kalau teruskan, mungkin anda akan zalim kepada isteri anda atau isteri anda akan berdosa melawan suami... Samad, pergi dengar orang baca kitab kat masjid/surau lepas berniaga okay??? Good luck to u... tunang dia tu pon... kalau rasa nak kahwin, ingat kedudukan suami yg Allah letakkan... minta selamatlah perkahwinan dia dgn lelaki baru dia tu...

DiNa-DiaNa said...

dina suke...
"tak salah untuk berharap pada si dia..tapi bersedialah untuk dikecewakan..."

A.B.U said...

sure ke dj xfm?boleh meh dj ckp directly mcm tu kt pompuan tu?curious je

eykameow said...

baru semalam dengar, mmg tak patut pompan tu ckp cmtu.. kalau taknak sekali pun jaga lah hati manusia lain jugak.. pasni mesti pompan tu kena blk. hidup umpama roda :)

Anonymous said...

apa yang korang nak? KEBERKATAN atau KEMEWAHAN..
korang ada akal korang ada agama, fikir2 kan lah

crayon said...

ramai anggap kewajipan memberi nafkah tu sama macam memberi kemewahan..

samad jual burger + ada lori.. beerti pada masa yang sama samad boleh sewakan lori tu pada orang.. ataupun samad boleh beri khidmat berbayar hantar barang menggunakan lori tu.. pi la tanya kos upah hantar barang ni.. bukan murah beb..

ada kawan aku jual burger pun boleh jaga anak bini.. ni apatah lagi si samad yang jual burger + ada lori.. sudah pasti income dia mencukupi nak sara keluarga..

tapi kalau memang perempuan tu tak bahagia ngan samad, wallahualam.. siapa tau~

Afzainizam said...

.•'´(_¸.•'´*♥♥*`'•.¸_)`'•.
----==--Kami Mengucapkan---==----
Selamat Hari Kemerdekaan ke 53
'•.¸(¯`'•.¸*♥♥*¸.•'´¯)¸.•'
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com

adooiiii haiiii macam macam hal ye perangai pompuan ni... harap aku tak dapat lah awek meterial ni cehhhh... ngabihkan beras aje kan

elmo blurb said...

femesnye vid tuh... ermm selama die kenal awek tuh tak perasan ke perubahan die? emm ape² pon bro, cari awek lebih baik dr die.. :)

hana nabihah said...

mang da musim skang..ada sesetengah gurl mcm tu lo :) hanya mengejar kemewahan melampau..bile2 je ALlah nak..Allah boleh tarik nikmat org2 kaye ni tau ! y miskin dan susah tak kan kekal selamanya mcmtu kalau rajin berusaha ^^

James / Poems from the Heart said...

My guess is that the language is Malay. I wanted to thank you for stopping by 'Poems from the Heart' and I hope that some of them may have touched your heart. I am honored to have you visit my blog and I hope to see you many times in the future. Thank you friend for visiting..

James

ProfHariz said...

Yang Laki tuh tergila-gila nie asal?
aku benci tol..
pempuan tuh cam siak je..

<--- marah nie~

nifalnin... said...

dah dgr the real one kat FB. memang kesian sgt2 kat lelaki tu.. yg pempuan tu siap blh kutuk DJ hot.fm lagi... memang materialistik gile gaban...

suzzsuzie said...

mmg la dgr mcm materialistik..tp prmpuan tu marah sbb dia pergi bgtau kat radio sape suruh..pergi la bincang...nak kahwin ni banyak pakai duit..sayang camana pun kalau takde duit boleh lintang pukang rumahtgga...cuma pompuan tu ckp dahla jual burger muka tak hensem mcm tak bestla...lg satu samad jgn perangai cam budak2 nak unngkit bagi gelang apa...

Mariam said...

1st time aku dengar temubual ni aku rasa macam nak tegelak pun ada. Dengan DJ tu kene sekali..hahaha. Gile kentang la pompuan ni. Mungkin dia cuba nak tunjukkan diri dia yang sebenanyer yang materialistik, realistik dan plastik..mcm2 perangai orang skarang.

MHps said...

Maaf, En Tubelawak, statement anda yg sy nak komen. Ramai prmpn yg ditinggal suami boleh teruskan hidup n jaga amanah. Ada yg berkorban x kawin lg kerana x mau berpisah dengan ank. Ramai gak lelaki yg hilang begitu saja, lupakan tanggungjawab, kawin lain. Anak2 jd mangsa. Jadi, sama naik je lelaki dengan perempuan. Jangan kata lelaki lebih bertanggungjawab.. kurang adil saya rasa. Ini hanya pandangan sy..

cik elyse said...

aku da dgr do!
mmg ppuan tu sakai gile
da btunang baru pk masa depan
baru perasan yg tunang jual beger
dulu mase buat kputusan asal tak fikir?
sanggup malukan org sebab tu
lain lah tunang die jual beger, pastu curang
layak lah kne dumb kan

AngeL BeaR said...

aku ada post pasal mamat burger tu kat fb...ada gak la idea2 yg berbeza...kebanyakan mmg kutuk gila kat pompuan tu. tapi ada sorang defend mati2 pompuan tu cakap yg mmg pompuan tu ada hak tuk tentukan kebahagiaan dia...bla bla....

tapi yg sebenarnya aku nak point kat sini...kalau dah tak nak pun tak payah la kutuk2 dia miskin, tak hensem...etc etc...masa dulu sebelum dia jumpa yg jantan kaya tu dia tak ingat lak..mau jugak dia kat mamat burger tu...pada pandangan aku lah, perempuan tu MALAS BEKERJA...just my 2 cents.

**sHiKinn** said...

sedih pula dgr ..sampai hati pompuan tu ek..tp bkn sume pompuan mcm tu yer..

misyamissyou said...

eh pmpuan ni..de je org jual burger kaye..ade sorang kat tempat sy ni dh kaye dah pn..kerana jual burger dan air soya sahaja..zzzz...naseb bkn semua pmpn cm ni..sedih gile..tp xyah la ckp kasar cm ni..omg, serius paham sngt ngan perasaan bro samad ni..

Pejalan Kaki said...

baru kena gaya.. heh heh

mrs sweet lola said...

haha.aku dl siap tolong ex aku jual bege.mse tu mmg susah coz dye br pas study.tp aku hepi tolong dye jual bege.nah tgok skg ex aku umo 22 dah nk bli rumah dah.kete dah ade.smbung blaja part time lg tp aku pts ngn dye sbb bnde len.bukan psl jual bege k hehe.jgn tgok org mula2 miskin xde duit coz mybe akn dtg nsib dye lebey baik.n jgn igt skg kaya sok lusa xley jatuh ngn sekelip mata.wallahualam.

Lelord said...

adoyaii....mmg la duit tu penting...skang ni sumer pakai duit. tapi jgn la sampai hina sebab jual burger. Hidup ni berputar

zara aluwi said...

Kepada para penjual burger kata-kata hinaan sedemikian jadikan perangsang untuk maju. Kalau tak hensem dan berharta sekalipun, tapi jujur, ikhlas serta baik hati... pasti ramai lagi wanita lain yang suka dan ingin mendampingi. Allah swt tidak akan meletakkan kita sentiasa di bawah dan membiarkan seseorang itu susah selamanya. Insya-Allah akan tiba jua harinya anda berjaya. Berusaha dan berdoalah. Kuatkan semangat.

aLya said...

pmpoan yg xnk org jual brger 2 knpem xde pelajaran..
pkiran pon smpit..
lau x xkan nk depends kat org..
cari la duet sdiri..huhu

eNaSaN said...

bersedrhana itu lebih baik...


hidup bila ada usaha baru berjaya, sekurang2 Samad dah berusaha kan, yang si gadis pula dok jgn bergantung harap pd si Kaya..., ialah bila si kaya nnti xmampu nk sediakan ape yang dia nak, mane tau senang2 jer kena tinggal lak si kaya tue kaN..

pikir2kan...mmg la sekarang semuanya perlu duit, but bila dengan nak duit or kekayaan tnap usaha pon xguna...

just pendapat (^_^)

avid gunner said...

betul kata brader love tu..

"pompuan macam ni bole dibeli"

Huda Engku said...

mintak jauh la drp perangai pompuan materialistik tu... haihhhh...

Huda Engku said...

chuppp..haaa... baru teringat (ceh)
dulu sy support bf (skrg ex) niaga burger tp tiba2 dia kawen dgn org lain...
haru.. haru.. T_T

K I E R A said...

Heh, perempuan zaman sekarang.

Macam macam :|

ninie said...

tertarik nak bagi komen.sebab aku pun tertarik untuk buat post pasal pompuan ni bila dengar vid die dulu.

btw aku ade 2 pemikiran.
1) cara dia cakap sumpah kurang ajar.

2) mungkin pompuan tu just memikirkan masa depan dan anak2.mana korang sume tau pompuan tu tak berpelajaran?sometimes bila perempuan melebihi lelaki akan sampai satu tahap ego lelaki susah untuk menerima kelebihan perempuan tu.sebagai contoh kalau isteri dia adalah bos.berapa ramai lelaki yang sanggup bekerja dibawah arahan isteri?

aku mengaku aku materialistik tapi bukan semua perempuan materialistik jahat.

The Poyo Me said...

aku pun ada buat pos psal ni gak bertajuk "and the award for the best IRL troller goes to"
sebab, ak rasa brader love dah berjaya menaikkan kemarahan dia, sampai dia terlalu emosi dan bercakap macam ni.

materialistik ada tahapnya. kalau nak gaji dia cukup-cukup makan anak isteri boleh. kalauu nak gaji dia sepadan dengan gaji si isteri pon boleh.
yang tak boleh ialah nakkan gaji yang boleh support chanel, dior, bonita, vincci setiap bulan....

[ a D D y h A I K A L ] said...

sume yang komen ni mesti jarang dengar x fm kan..
haha..
act x fm cuma lakonkan benda2 tu..
tapi isu still ada..
pasal jual beger suma tu lakonan je beb..

pasarjogja.com said...

hehehe....
postingnya ...

ok sekedar kunjungan blogger walking...

salam

Adem Aizad said...

hmm nice post.. tak boleh nak kata pompuan je zaman skrg ramai yg macam tu tak kira laki or pompuan

KARISMA said...

Selamat Hari Raya buat TEBULAWAK....salam perkenalan.

sebelas said...

kadang-kadang nak paham pompuan nie payah jugak..
haisshhhhh!!


http://nomborsebelas.blogspot.com

nova_leverage said...

kuang ajanye pompuan ney..iskk~
mcm hot sgt jew pown..

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk