Friday, April 1, 2011

disebalik perempuan cantik cun dan mantap

warning : entry ini mengandungi ayat kurang ajar.. nasihat aku kepada semua lelaki yang baca blog ni, sila berhati-hati dengan perempuan yang perasan cantik.. kenapa aku sebut yang 'perasan' cantik? sebab kadang-kadang tu ada perempuan yang muka pecah macam getah spenda pun boleh perasan dirinya cantik.. kah kah kah.. perasan cantik dan sikap yakin diri itu adalah dua perkara yang berlainan.. kenapa perempuan perasan cantik? perempuan yang perasan cantik ni biasanya merembeskan hormon estrogen yang tinggi..

jangan buat keja bodoh wei wahai perempuan cantik :(

terbukti melalui kajian saintifik, perempuan cantik (muka licin, badan mantap, dan lain-lain) memiliki lebih banyak hormon estrogen daripada perempuan yang tidak cantik.. tapi ada juga perempuan yang tidak cantik memiliki hormon estrogen yang banyak lalu membuatkan mereka perasan cantik.. jadi kesimpulan yang dapat dibuat ialah, perempuan yang banyak hormon estrogen akan menyebabkan mereka perasan cantik.. sekiranya anda berkasih dengan perempuan perasan cantik, sila berhati-hati..

salah satu sebab kenapa perlu berhati-hati ialah perempuan yang memiliki banyak hormon estrogen ini lebih cenderung untuk menjadi ghairah, gatal, gedik, dan sangap batang.. salah satu cara untuk mengenal pasti perempuan seperti ini ialah, sentiasa menjaga penampilan (bergaya sakan), selalu mengharapkan pujian, dan sentiasa merasakan dirinya lebih baik dari orang lain.. tapi hal-hal ini bergantung pada situasi.. contohnya seperti ada juga perempuan yang menjaga penampilan untuk kerjaya.. jangan tuduh melulu ok

"Perempuan dengan estradiol yang tinggi cenderung lebih menggoda, bergairah dan berani berhubungan dengan lelaki lain yang bukan pasangan resminya. Bahkan mereka juga sering berganti-ganti pasangan"

Riset yang telah di publikasikan dalam The Royal Society Journal Biology ini, melibatkan 52 perempuan berusia antara 17-30 tahun. Semua perempuan tersebut tidak menggunakan alat pencegah kehamilan agar dapat diukur kadar estrogennya. kumpulan peneliti kemudian mengajukan beberapa pertanyaan kepada para responden seputar dirinya, riwayat seksualnya dan meminta mereka untuk menilai penampilan fisiknya masing-masing. Selain itu, kumpulan peneliti juga meminta bantuan 2 responden laki-laki dan 7 perempuan untuk memberikan penilaiainnya terhadap penampilan fisik ke 52 orang perempuan tersebut lewat selembar foto seluruh badan yang diberikannya.

Dari hasil penelitian itu terungkap bahwa perempuan yang memiliki jumlah estrogen yang lebih tinggi biasanya cenderung menganggap dirinya lebih menarik. Hal ini juga diakui oleh orang lain yang mellihatnya. sumber

bila cakap mengenai hormon ini, ada juga perempuan cantik yang menuding jari dan menyalahkan hormonnya sendiri dengan mengatakan "nak buat macam mana, dah hormon estrogen aku tinggi.. sebab tu aku gatal puki".. sekiranya anda berkata begitu, nampak sangat anda menguatkan fakta "beauty but fool" jadi berbaliklah kepada agama dan gunakanlah akal.. anggap saja hormon estrogen yang anda miliki itu sebagai dugaan kepada anda..

dulu kawan-kawan aku selalu pesan kat aku "jangan carik awek cantik sangat, nanti susah".. kini baru aku sedar, ada betul apa yang kawan-kawan aku cakap tu.. jujur aku katakan, sepanjang pengalaman aku mengenali perempuan cantik, cuma satu per sepuluh daripadanya adalah perempuan yang cantik, intelek dan bijak membuat keputusan.. yang lain-lain, kebanyakannya cantik tapi bangang! kah kah kah


p/s : tubelawak tak cantik.. of course la sebab tubelawak takdak hormon estrogen.. kah kah kah


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
103 Comments
Comments


103 comments:

kucarkacir said...

memalukan betul =.=

iqsya said...

hahaha ,, kalau perempuan perasan cantik sebab terlebih estrogen .
kalau laki perasan hensem pulak mesti terlebih rembesan testosterone kan ?
level testosterone kau tgi x tubelwk ?
XD

bjay69 said...

bro hormon estrogen tu ape? adik beradik ngan hidrogen ker...? huahuahua :)

Nurul Azura said...

xble ada beauty & brain jak..kna ada "hati yg cntik"...^^..otak bjak...muka cntik..p hti bsuk..xda gna jgak kn...^^

jack said...

hahaha..memang ada betulnya juga tu..

- zuriey - said...

ooo...camtu ker..alkisah perihal wanita cantik..saya ni yg sedang2 saja..hahaha

crayon said...

a'a.. btoi tu.. lupa nak tambah.. hehehehe.. takpalah..
esok2 la aku update entry ni..

Itu Aku said...

hahahh..jgn cari awek cun sgt
enjoy bc entry ni...
jgn bajet cantik la erk
woha!!!!

Izbeta Shyah said...

like this entry.!

Azrul Hisham said...

cantik itu anugerah...gunakan ia sebaik-baiknya...

Anonymous said...

haha..no komen..

DaK CoMoT said...

adoilaaa nasib baik comot neyh comot..hahaha haishhh xpatot2...xsuma betoi neyh..ishh sapa admin neyh??hahhaaha

qila said...

huhu..estrogen.bio bio! :DD

syukmira said...

like sgt2..!!!:)

Gieyana said...

kahhh..kahhh..kahh..daku nk perasan cantik boleh tak! Tp hanya disisi dan mata suami dh ler..owg lain? Nehiii...

Hahaha..level estrogen tinggi! Kui kui kui...

Akid azami said...

pergh pedas la abang crayon.. auwwww

SYARIFF HAIKAL said...

PERHHH ADA KAJIAN SINTIFIKK SIOT..HAHA..PT ARH BNYK PMPN CUN JD KAKI CLUBING...WEI2 KALAU NK ADD HORMON EKSTROGEN CMNA??)

~nsar~ said...

muka pecah macam getah spenda!!!! sampai nya hati... tersa gila ai yang memang tak lawa ni...

i don't care! said...

pergh! selamat aku tak cun, maka aku bijak menggunakan akal. ;p

D Awana Design (Aku-Ida) said...

nasib baik saya tak berapa nk cantik...wakakaka...yang sedang2 saja

MOK&SONS said...

ehheeh..ya dan tidak..aku kat tengah2.:D

Anonymous said...

dah tau estrogen tinggi, main la hari2..hehe..

Farah Nordin said...

HAHAHAHA, k pendapat ni mcm more too perempuan. Kalau lelaki? sama je kan? Mcm Iqsya cakap. So, dua dua sama. Kdone :) Hihihi.

Farah Nordin said...

Jap se lagi, tapi mmg macam perempuan more nak tunjuk everything kan -_____- ! Hmphhh.

wannurfazrini said...

lu ni asik ckp pasal popan je. laki plak lahhh!

ciknabil-a said...

amboih.. kasarnya ayat. hee..
btw picx tue amik kat mna tue? cam org indon jew. hakz!

akiss ferrero. said...

hahahahha

tepat. spesis cantik dengan pakej bijak adalah sangat rare ok ;p ;p ;p

sTrawBerry said...

wannurfazrini sy sokong kmu

aishah saari said...

haha. gila bagus fakta.! :)

relevan said...

Cantik tapi akal jadi pendak..

cikpia said...

no comment sebab tak cantik........

Sheeda Salleh said...

kan bagus kalau pompuan "perasan" cantik baca.. hahha.. gud entry!..

RaraTan said...

perhh... itu bukan kaummm RT. keh3 XD (maknyah kot) huahahahaha

Tasha said...

sape mkn coklat rse la coklat,hak2...nice entri la!

g0m0k9enDek said...

aku tak cantek~

Ainee Cumi said...

nampaknya hormon estrogen saya stabil. =))

una din said...

perempuan perasan cantik sebab lelaki perasan hemsem mengorat si perasan cantik tadi.

lelaki perasan hemsem akan bertambah perasan hemsem bila kawan2 si perasan hensem td memuji si perasan cntik tadi dan perempuan perasan cntik akan tmbh perasan cntik.

makanya perempuan perasan cntik untuk lelaki perasan hemsem. walaa!

cikmegipama said...

so pe msalah nye?
cantek salah..hodoh salah..
kalau da jodoh tu trime jelah..
bukan korang suke ke yg cantek2??

Belalang Hijau said...

lu punya kajian mmg superb!

bro, ada entry utk lu
http://www.suarabawahtanah.com/2011/04/entry-untuk-tube-lawak.html

eykameow said...

haha. saya selalu perasan cantik bila depan cermin & camera, so macam mana? adakah saya mempunyai kadar hormon yg tinggi seperti yg dinyatakan? :P

kikikiki.

p/s : entry ni buat aku tertanya2, bukan ke semua lelaki idamkan perempuan yg cntik seperti bidadari utk di jadikan isteri? -_-" ada ke yg nak hodoh...tak caya ah~

farhanny said...

wow . thumbs up !

oh . kirenye sy kurang estrogen lah .
haha XD

cIk IRa NuR HeaRT said...

wow! sokong la 70%!! haha...
dua jari diangkat ke ats ^_^

Miss Deamy said...

hehe , moralnya : jangan perasan ! :P

tiangyangberkata said...

kah3!~lawak siot!~
abes tu kalau la ade owg dpt istri x cntek tbe2 istri td mlm tuwh tlebeyh ghairah..maksudnya malam tu istri tuwh prasan cntek la ye??haha..layan...

dunia maiza said...

jangan perasan cantik ,perasan kiut xpe haha..hentam saja la,,

Seksi Bani said...

bole blah pompuan yg perasan cantik!

Ayyen chin normin said...

salam. muahah. pecah perot siat. terasa pon ada. hormon aQ xtggi, setggi gunung kinabalu la kot. myb mcm bukit broga. senang citer, perlu tayang2 kecantikan. rilex sudeyy~ :D

marina anakcikbob said...

kenapa la pompuan2 ;pencuci tersebut tidak malu? besar sgt ke komisen buat cenggitu sampai buang harga diri?

yana halim said...

ayat ko nie la crayon...dah ala2 si obe & aidid. Hehe...nice entry.

feed said...

buat kupasan pasai laki tengok

Alin said...

setuju! =)

**::CIKNUURUL::** said...

knape la ade kaum2 estrogen tu buat perkara memalukn cmtu?,.kesian tgk,perasan cntik la buat tyang2 body cmtu,.balik la ke pgkal jalan,.huhu

penemuan luar biasa!! said...

haha,, mcm2 penemuan luar biasa kat sini.. excelent tubelawak.. ada lg yg luar biasa,,hoho..

Sue Andy's said...

muahaha... kesian la sape byk sgt estrogen. (know somebody yg sangap mcm ni... salu SMS meroyan2 sama sy mahu rampas laki org. kononnya laki tu mahu sgt sama dia. kalau nak sgt apapasal tidak kawin saja? bodoh...)

♥ Ana Joe ♥ said...

ha,mmg byk pun kaum2 wanita yg ade estrogen tinggi skunk nih.lagi2 tmpat sy keje.belambak! kah3

azi nur said...

alamak..tettt

siti ketty sidek said...

kecantikan adalah hak milik setiap insan,walaupun x cantik bersyukurla dengan anugerah allah.

sab said...

nasib aku tak cantik! :)

syi..:) said...

huhu,,entri panas ckit.ckit jew..hehe..thanks sudi singgah belog syi. hm.,lantak la.,cantik ke tak cantik ke janji bahgia..janji tak kaco idup org lain sudey..yg pntg guna akal pala otak biar tau beza mana baik mana buruk..:))

Fahied_Hifni said...

hehe...cantek tp bangang..haha..mmg kbanyakan cmtu la kott

Qaseh said...

tapi enchek, bukan ke lelaki suke perempuan cantik2...

Yan said...

muka pecah macam getah spenda ye..heee...

sopheamaya said...

xtau nk ckp pa..speechless!..
trgt ayat nie ' muka chantek soklan bdoh yg dtanya'

TED said...

ak suke entry ni!!!hahaha...nice2...yg lawa susah nk jge...melainkan btul2 setia...panas2~

APi said...

aku suka ayat ni..
"muka cantik tapi bangang"..

LiTtle_siS said...

de sorg lecturer pernah malukan sorg budak kelas yg boleh tahan cantik tapi dia x leh jawab soalan lecturer tuh.. dia cakap "beuty without brain is nothing, better to be like me, not beauty as u but i have brain !!!!! "
huhuhuhu..

ika honey bunny said...

naseb baik aku tak cantik. haha. actually aku tak paham motip entri ni. entri ni ditujukan untuk perempuan cantik, or perempuan tak cantik yang 'perasan' cantik? apa yang menyebabkan perempuan tu 'perasan' cantik? sebab hormon estrogen tinggi? apesal hormon estrogen tinggi? estrogen tu menyebabkan ghairah, gatal, gedik, dan sangap batang? LOLOLOLOL


So maksud yang ko nak sampaikan kat sini perempuan 'perasan' cantik / cantik = "perempuan dengan estradiol yang tinggi cenderung lebih menggoda, bergairah dan berani berhubungan dengan lelaki lain yang bukan pasangan resminya. Bahkan mereka juga sering berganti-ganti pasangan" (?)

Cakap jelah curang ni tak kira cantik ke tidak, hensem ke tidak tapi disebabkan hormon estrogen dia tinggi (?) eh?

CintaZulaikha said...

huhuhu...muka jek cantek..otak cam siyot..mmg tak leh simpan buat bini la wehh..aku tau yg tukang cakap ni pon pompuan tapi tollah..

aku takmo puju dri sdri, tapi aku tak cantek..aku besa2 jek..tp harus ada hati yg baik..kahkahkah~~

SHE said...

SUME NGAKU XCANTEK DH...SM MCM MANTOT TULIS PSL POMPUAN HOT DL (http://cursingmalay.blogspot.com/2010/11/7-ciri-wanita-yang-membuatkan-aku-rasa.html).. SUME PAKAT2 NGAKU HOT TP DLM KEADAAN COVER2.. MUEHEHE.. OPPSS.. TERLEBIH SUDEH.. KLU TUBELAWAK TULIS CIRI-CIRI POMPUAN CUN YG DYE NAK..BERIBU NGAKU CUN LAK... CAYE LA.. KIH3... PEACE

Apple said...

tapi yang byk estrogen tu jugak laki hegeh2 nak usha.. kan??

crayon said...

yes.. sebab kalau banyak estrogen, jerawat kurang, badan cantik, kulit licin, mata cantik dan bla bla bla..

LINA JALIL said...

bahaha...saya x cantik..saya ok..mesti pompuan cantik terase..kih3..mostly pompuan cantik seksi yg selalu sangap bnde2 'ehem' tu..ke x?

leyzajamil said...

sy terfikir takde prasaan malu ke pompuan2 tu tertonggeng2 dpn para lelaki keliling diorg tu? haish..aduhaii kecantikan mereka dah dipergunakan syg 1000x syg.

GiveAsh said...

cantek bahasa kau crayon..hahaha
kalau mcm ni cari perempuan yg jelek je la..

Ifti Larina said...

haha okay tak terasa. tak PERASAN CANTEKS pon! point taken btw

N@d0x $i k0d0x said...

hahahaha....'perasan chantek' ye...?? aku ramai kawan mcmtu.....dan yang tak bley blah kawan lelaki aku juga ramai seperti itu....muke pecah tapi playboy... T_T

uhkt_admin said...

oo..mcm tu ke...tk thu plk...huhu~

misz farahniza said...

huhu..sokong...x yah nak berlagak cantik sgt la kan..kalo atie busuk pon gune..lmbat laun org lain tau jugak...

Firdaus Kasim said...

bila org pompuan baca entri nie, agak2 diorang rasa malu x?

zuhanismohamed said...

err..terkedu pulak baca ! :p

*47!k@# said...

err,,erk??bru tau fakta ni..xsngka la plak..haha..adoyai _ _ "

FarhanaLicious said...

tak ingat tuhan tu..

Cik Jari said...

yeah..aku macho

bedpet said...

hormon aku sedang2 aje. haha

Koding said...

Dalam hal Cari bini..
biar bini tak cantik dipandangan orang lain..
Asalkan canti di mata kita sebagai suami..

iffah imani said...

entri agak bagus mengingatkan daku sorang ponpuan ,..sesungguhnya kejelitaan seseorang itu anugerah Allah walaubagaimanapun haruslah kita mengunakannya mengikut akal manusia yang paras letaknya tinggi bukannya mengikut akal paras lulut...tapi jangan lah kita lupa kita sesama manusia takkan lari dari kekurangan, ada yang kurang jangan dikutuk apalah salahnya menegur dengan kata manis mungkin lebih menyusuk kalbu, dan apa yang lebih janganlah diriakan kerna pasti ada timbal balasnya.

daylachan said...

cantik dan hensem itu subjektif....sbb tuh xyah cantik pmpn cantik2 sgt;p

yaya said...

jgn lar crk yang cantek sgt. sederhana ok kot. xde lar mkn hati sgt. ape2 pon atas dr sndr jgk :)

mrs.nn said...

camtu plak ye..

n3scaf3_ais said...

hahahaa...betul jugak..like..

Nasi Tiruan Pulak!!
Anggota Parlimen Kantoi Tonton Video Seks

Mischelle said...

cantik fizikal tu useless kalau without 'functioning' brain. Woman with intelligence is sexier. :) kan tubelawak? :)

acaibudaktepeng.blogspot.com said...

SAKIT MATA LA...HAHA

Liyana Zahim said...

wah.. ilmu! dulu sy pnh sebilik dgn sorg pompuan ni.. ok ni bkn back bitting.. jz nk cite.. die salu ckp die cntik, digilai ramai, disayangi ramai, de org rmai pinang die tak dpt.. n sbb die cntik bf die bg dia banglo skalik dgn buai kayu jati indonesia.. hahaha.. sy dengar ngan anggok jer.. sbb sy xpnh judge muke die dri segi apa skalipun.. then, lg sorg rumate tbe2 tnye, 'adakah die seorg saiko?'.. pastu telek2 blk..... ok.. physically die seorg yg jongang, kulit gelap dan gemuk.. oohhh... sy sunggoh selenge sbb tak tafsir btol2 dia yg rupawan itu! die pasan cantik upenyer...

belogkiter said...

ade.. ada kenal pompuan cam ni.... kat office aku... letih tengok dia

john rey said...

nice...^_^

NurAfirah FieSwief MdLatif said...

bersyukur ngn pe yg ade...
cantik or x... smue org yg nilai...

kite yg perempuan nie...
mmg kite cntik... n kite perhiasan yg pling bernilai bg yg solehah...
tp macam mne kite nk jge kecantikan 2.. nk tunjukkn kecantikan 2... kite sendiri yg tentukan...

yg bajet cntik 2... mmg die cntik... tp terlebih sudah... wt org jd mnyampah... so tlg jge diri, kelakuan.. maruah anda!!!

Anonymous said...

wehh aku nk share entry nih kat blog!leh eh??hahaha

alisahassan said...

heheheh...susah jugak kan klu pmpuan yg perasan cantik ni....huhuhu...lagi bagus bersederhana jak...

CKB said...

bersyukur je dgn apa yg tuhan bagi. nnt masuk kubur muka kena mkn ulat jugakk. lol

CKB said...

bersyukur je dgn ape yg ade ;)

Sylangster Pressure said...

aku suke giler entri ni. rase mcm nak print je tampal kat dinding ofis.hahaha..geram tau tgk prmpuan perasan cantik ni..kalau cntk x kacau org xpe la juga..lalala~

Anonymous said...

eleh semua x bleh pcya...mqepek...cri kt mna th...klu lbih hormon progestrone plak jd pa...prasan x cntik!!!!
kmurungn!!!hahaha

Anonymous said...

wahahhaha.............pecah perut...tapi di fahami coz kat tempat keja sya berlambak wanita bajet cntk tapi entah la lau bek coz cam menggoda ja ...wakakkakaka

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk