Thursday, August 4, 2011

pernahkah anda terfikir #3 (housing roh)

pernahkah anda terfikir #3 (housing roh)

aku seorang yang selekeh.. mak aku selalu marah aku sebab aku selekeh.. haha.. dia selalu cakap "first impression tu penting, ni kalau hang pi interview diorang tengok hang selekeh, mesti kena reject awal-awal lagi".. tapi setakat sekarang ni, alhamdulillah aku tak pernah gagal atau kena reject ketika interview (ehem2).. ada betul apa yang mak aku cakap tu.. dulu aku tak pernah fikir pasal ni sebab aku rasa, ketika interview biasanya orang akan test skills bukan tengok selekeh atau smart..


lainlah kalau pegi interview untuk jawatan kerajaan, memang kena 'smart', kena stadi isu semasa dan hafal nama menteri lah.. kah kah kah.. disebabkan aku tak berapa minat untuk bekerja sebagai kakitangan kerajaan, aku kekalkan mentaliti aku ni.. bagi aku penampilan kita ni tak lebih dari housing kepada roh asal kita.. setakat jaga jasad jangan sampai memudaratkan sudah cukup aku rasa..

kadang-kadang aku juga pernah terfikir ketika bersama rakan-rakan seperti "owh housing roh dia camni.. owh housing roh dia camtu" hahaha.. tambah pulak kalau housing roh tu cun, lawa, hensem ataupun kacak.. aku akan cuba untuk menilai jugak adakah dia sedar jasad tu sekadar pinjaman dan bagaimana penerimaan roh dia untuk memiliki jasad yang tuhan bagi tu?

kat facebook pun sama la.. bila aku tengok gambar orang yang suka camwhoring dan bila aku tengok gambar model-model dok tayang-tayang jasad.. aku terfikir lagi, "adakah mereka memang bertujuan untuk menayang jasad pinjaman yang bukan milik asal mereka tu?" hehehehe.. auww.. kalau gambar melancong ka jalan-jalan boleh consider lagi.. boleh pakai alasan "roh dan jasad aku pernah berasa di sini! hooray!!" boleh jugak jadi 'lukisan sejarah'.. ya dak?

jadi apakah alasan anda untuk menayangkan jasad anda? adakah anda mahu menayangkan pakaian atau housing kepada housing roh anda? kah kah kah.. adakah anda mahu orang kenal roh anda melalui gambar jasad anda? ataupun anda memang rasa jasad anda lebih best daripada jasad orang lain? dan paling penting, apa hak anda untuk menayangkan aurat jasad anda?


p/s : cuba teka.. ni roh aku yang suruh jasad aku menaip ataupun memang jasad aku yang taip untuk entry ni? kah kah kah.. dah melalut-lalut.. kbai
Share This

52 comments:

  1. bak kata..nak tayang semua..bg glamer

    ReplyDelete
  2. suke entry ni bro, housing roh dan roh,, hausing roh tu jasad,,

    banyak org sekarang lebih jaga housing roh drpd roh

    *psstt, nak cakap aku pon takpernah gagal dlm interbiuw,,haha

    ReplyDelete
  3. tak ramai gegurl komen. sentap lah tu

    ReplyDelete
  4. maqam roh aku dah sampai maqam ke 7, hakikat makrifat...

    sapa nak sampai maqam aku nih... sila post header blog aku, letak backlink dan upload pict anda sedang dalam keadaan meditasi..

    Jangan lupa buat entry, " saya mahu angkat maqam roh saya sebab saya rasa jasad saya hensem"

    :)

    ReplyDelete
  5. mcm kenal je brother kt belakang robot tu. waaa jasad dia pernah berada di expo itu..

    ReplyDelete
  6. nak tukar housing ley dak..haha
    bersyukur gan ape yg ada..

    ReplyDelete
  7. mybe hobi masa lapang depa tayang2 jasad,,baru ramai org nk add..hahaha

    ReplyDelete
  8. syukur dgn apa yg ada..nk tyg2 pn dah tua nnt kena tarik gak semua tu,tu pn klu smpat tua..huhu

    ReplyDelete
  9. y menayang dapt dosa.y melihat ape y ditayg pun dapat dosa

    ReplyDelete
  10. waa,, entry penuh kesedaran...heheh

    ReplyDelete
  11. pening jap..housing roh tu bkn same dgn jasad ke? housing roh=jasad.. cm tu kan..okay melalut gak dah ni..uhuk!

    ReplyDelete
  12. patut r muka bengang tapi hepi. kahkahkah.

    ReplyDelete
  13. erk,sentapla jgk tp sikit je kahkahkah ;D

    ReplyDelete
  14. penah bace tah Hashtag #haramjadah kat twitter? aku pening doe bace. ^_^ tapi tah kenape tah aku teruskan mmbace. ko letak dadah eah kat entry nie. aku rase roh ko yg taip entry ni lah. dye mane ade mate.^_^

    ReplyDelete
  15. huarghhhh!! akhirnya ada org tulis pasal benda ni. sebelum ni sy ingat sy paranoid. hahaha

    ReplyDelete
  16. Housing roh???? hihihihi... lawak bunyinya tapi menarik. Tapi bila tiba part housing kepada housing roh tu.... pening kejap. Apapun... entry yang menarik utk dibaca kerana entry saudara mengajak pembaca utk berfikir....

    ReplyDelete
  17. pening..pening.
    baik ingat mrsfaizor, ingat makeup & skincare

    ReplyDelete
  18. Betol3!! Tayang housing roh sbb nk org dok puji housing dia lagi lawa n lagi branded dr org lain..Hahaha..=p

    ReplyDelete
  19. hahaha..housing roh yg comel2 ade tak..nak boleh? hahaha:P

    <-----tgh bergn dgn housing roh comel..haha:P

    ReplyDelete
  20. ala ijuali pn kawan ngan housing roh yang lawa2 je kan. ahhaa

    ReplyDelete
  21. ish2..cian kt sp y bru uplod gmbq ss depa, kn..bru nk ss ..dh kna sound ngn abg ijuali kita..=(

    ReplyDelete
  22. Cntik bener robot cwenya. Hhe..he...^^

    ReplyDelete
  23. ish3 cobaan... mmg benar sbenar benar bahawasanya housing roh x perlu ditayangkan pada tempat yg xperlu dgn gaya yg xperlu (x tutup aurat).

    artikel yg crystal clear.

    2 thumbs up!!

    ReplyDelete
  24. betul aurat untuk dijaga ditutup litup bukan untuk dipublish macam n3 diblog....

    ReplyDelete
  25. bersyukur dengan housing yg ader..=) alhamdulillah..hehe..jasad ler yg tulis..haiya..hehe..

    ReplyDelete
  26. hahahah..first komen untuk hari ni..
    penig aku..housung kepada housing roh bagai..
    btw..jadad n roh milik tuhan..kita pinjam..buat la cara pinjam..jangan dah buat harta pulak..
    baka kata org..
    x bagi mengata,
    dah bagi buat harta..hoho.

    apa2 pon...tayah nak tayang jadad Auww sgt la kat public.hihihi

    ReplyDelete
  27. Saya suka entry ni. Selamat berpuasa!

    ReplyDelete
  28. haha..suka gila dengan entri yang ini.Aku suka tayang pakaian sebab bila aku tayang aku rasa aku jasad paling best dalam dunia.haha..ok i'm joking tapi mmg seriously entri ni yang terbaik :P

    ReplyDelete
  29. saya suka jejaka yang smart....

    ReplyDelete
  30. tubelawak meletup2 sekarang! :)

    ReplyDelete
  31. Very happy if I was acquainted with you.
    I'm from Vietnam. A country with many famous places of the world, people here are friendly and easy to close

    ReplyDelete
  32. mungkin juga roh anda menghantar isyarat kepada jasad supaya mengupdate blog ini.

    sekian.

    ReplyDelete
  33. simpan housing roh utk tatapan bakal suami je nnt..
    cewah...
    haahhaaa

    ReplyDelete
  34. wahh.. apakah tujuan jasad saya?? erkk mesti pikir ni

    ReplyDelete
  35. mantap nie bro..
    oya ,. views punya gwe ya bro.. www.sentelentew.blogspot.com.. :)

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates