Thursday, August 4, 2011

pernahkah anda terfikir #3 (housing roh)

aku seorang yang selekeh.. mak aku selalu marah aku sebab aku selekeh.. haha.. dia selalu cakap "first impression tu penting, ni kalau hang pi interview diorang tengok hang selekeh, mesti kena reject awal-awal lagi".. tapi setakat sekarang ni, alhamdulillah aku tak pernah gagal atau kena reject ketika interview (ehem2).. ada betul apa yang mak aku cakap tu.. dulu aku tak pernah fikir pasal ni sebab aku rasa, ketika interview biasanya orang akan test skills bukan tengok selekeh atau smart..


lainlah kalau pegi interview untuk jawatan kerajaan, memang kena 'smart', kena stadi isu semasa dan hafal nama menteri lah.. kah kah kah.. disebabkan aku tak berapa minat untuk bekerja sebagai kakitangan kerajaan, aku kekalkan mentaliti aku ni.. bagi aku penampilan kita ni tak lebih dari housing kepada roh asal kita.. setakat jaga jasad jangan sampai memudaratkan sudah cukup aku rasa..

kadang-kadang aku juga pernah terfikir ketika bersama rakan-rakan seperti "owh housing roh dia camni.. owh housing roh dia camtu" hahaha.. tambah pulak kalau housing roh tu cun, lawa, hensem ataupun kacak.. aku akan cuba untuk menilai jugak adakah dia sedar jasad tu sekadar pinjaman dan bagaimana penerimaan roh dia untuk memiliki jasad yang tuhan bagi tu?

kat facebook pun sama la.. bila aku tengok gambar orang yang suka camwhoring dan bila aku tengok gambar model-model dok tayang-tayang jasad.. aku terfikir lagi, "adakah mereka memang bertujuan untuk menayang jasad pinjaman yang bukan milik asal mereka tu?" hehehehe.. auww.. kalau gambar melancong ka jalan-jalan boleh consider lagi.. boleh pakai alasan "roh dan jasad aku pernah berasa di sini! hooray!!" boleh jugak jadi 'lukisan sejarah'.. ya dak?

jadi apakah alasan anda untuk menayangkan jasad anda? adakah anda mahu menayangkan pakaian atau housing kepada housing roh anda? kah kah kah.. adakah anda mahu orang kenal roh anda melalui gambar jasad anda? ataupun anda memang rasa jasad anda lebih best daripada jasad orang lain? dan paling penting, apa hak anda untuk menayangkan aurat jasad anda?


p/s : cuba teka.. ni roh aku yang suruh jasad aku menaip ataupun memang jasad aku yang taip untuk entry ni? kah kah kah.. dah melalut-lalut.. kbai


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
52 Comments
Comments


52 comments:

Faiz Tapit said...

hang ni makan ubat lom?

Luqeem™ said...

bak kata..nak tayang semua..bg glamer

Tasha said...

mendalam! bgs2~~~

fiq. said...

suke entry ni bro, housing roh dan roh,, hausing roh tu jasad,,

banyak org sekarang lebih jaga housing roh drpd roh

*psstt, nak cakap aku pon takpernah gagal dlm interbiuw,,haha

anGah said...

adehhhhh.... pi tidoqqq nu

Ayeem Jemain said...

tak ramai gegurl komen. sentap lah tu

♥ LT Gadis Senjakala ♥ said...

nk wat xphm ley...heheh

Zulfikar Hazri said...

maqam roh aku dah sampai maqam ke 7, hakikat makrifat...

sapa nak sampai maqam aku nih... sila post header blog aku, letak backlink dan upload pict anda sedang dalam keadaan meditasi..

Jangan lupa buat entry, " saya mahu angkat maqam roh saya sebab saya rasa jasad saya hensem"

:)

cewek.medusa said...

mcm kenal je brother kt belakang robot tu. waaa jasad dia pernah berada di expo itu..

~aYeeN & SuE~ said...

nak tukar housing ley dak..haha
bersyukur gan ape yg ada..

Miros said...

mybe hobi masa lapang depa tayang2 jasad,,baru ramai org nk add..hahaha

aiEz said...

syukur dgn apa yg ada..nk tyg2 pn dah tua nnt kena tarik gak semua tu,tu pn klu smpat tua..huhu

hamzah ian said...

apa ni.. lu kena hack ke apa

cik pha said...

y menayang dapt dosa.y melihat ape y ditayg pun dapat dosa

kaki blogger said...

betul tu cik pha..stuju

iman Haikal said...

waa,, entry penuh kesedaran...heheh

misyamissyou said...

pening jap..housing roh tu bkn same dgn jasad ke? housing roh=jasad.. cm tu kan..okay melalut gak dah ni..uhuk!

epics said...

patut r muka bengang tapi hepi. kahkahkah.

Amna.Qadeeja said...

erk,sentapla jgk tp sikit je kahkahkah ;D

Zulfahmi Abidin said...

penah bace tah Hashtag #haramjadah kat twitter? aku pening doe bace. ^_^ tapi tah kenape tah aku teruskan mmbace. ko letak dadah eah kat entry nie. aku rase roh ko yg taip entry ni lah. dye mane ade mate.^_^

Si DauN CeRi said...

huarghhhh!! akhirnya ada org tulis pasal benda ni. sebelum ni sy ingat sy paranoid. hahaha

CETUSAN SEIKHLAS RASA said...

Housing roh???? hihihihi... lawak bunyinya tapi menarik. Tapi bila tiba part housing kepada housing roh tu.... pening kejap. Apapun... entry yang menarik utk dibaca kerana entry saudara mengajak pembaca utk berfikir....

Mrsfaizorworld said...

pening..pening.
baik ingat mrsfaizor, ingat makeup & skincare

candybiru said...

Betol3!! Tayang housing roh sbb nk org dok puji housing dia lagi lawa n lagi branded dr org lain..Hahaha..=p

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

nice entri .

mendalam makna tu

:)

cik hijau purple VS nur faie said...

housinglahh cgt , hu3 .

.sarahshamsudin. said...

like!! :)

Eyka said...

hahaha..housing roh yg comel2 ade tak..nak boleh? hahaha:P

<-----tgh bergn dgn housing roh comel..haha:P

anah nik mahmood said...

ala ijuali pn kawan ngan housing roh yang lawa2 je kan. ahhaa

Anonymous said...

ish2..cian kt sp y bru uplod gmbq ss depa, kn..bru nk ss ..dh kna sound ngn abg ijuali kita..=(

Einid Shandy said...

Cntik bener robot cwenya. Hhe..he...^^

atiqah azmi said...

ish3 cobaan... mmg benar sbenar benar bahawasanya housing roh x perlu ditayangkan pada tempat yg xperlu dgn gaya yg xperlu (x tutup aurat).

artikel yg crystal clear.

2 thumbs up!!

S..U..D..@..I..S said...

betul aurat untuk dijaga ditutup litup bukan untuk dipublish macam n3 diblog....

♥Aien Najwa♥ said...

bersyukur dengan housing yg ader..=) alhamdulillah..hehe..jasad ler yg tulis..haiya..hehe..

rara91 said...

em....

afuan shah said...

hahahah..first komen untuk hari ni..
penig aku..housung kepada housing roh bagai..
btw..jadad n roh milik tuhan..kita pinjam..buat la cara pinjam..jangan dah buat harta pulak..
baka kata org..
x bagi mengata,
dah bagi buat harta..hoho.

apa2 pon...tayah nak tayang jadad Auww sgt la kat public.hihihi

Janggel said...

Saya suka entry ni. Selamat berpuasa!

Miss Dolce and Gabbana said...

haha..suka gila dengan entri yang ini.Aku suka tayang pakaian sebab bila aku tayang aku rasa aku jasad paling best dalam dunia.haha..ok i'm joking tapi mmg seriously entri ni yang terbaik :P

zures said...

saya suka jejaka yang smart....

Nizam Ijam said...

tubelawak meletup2 sekarang! :)

sLpmEpLz™ said...

LOL tajuk video..

Adsense Performance said...

Very happy if I was acquainted with you.
I'm from Vietnam. A country with many famous places of the world, people here are friendly and easy to close

zety said...

mungkin juga roh anda menghantar isyarat kepada jasad supaya mengupdate blog ini.

sekian.

HannaHaibara said...

simpan housing roh utk tatapan bakal suami je nnt..
cewah...
haahhaaa

Bella said...

mendalam ni. suka2

Kian Fai said...

amat creepy ahahah

MIMIE AIZA said...

wahh.. apakah tujuan jasad saya?? erkk mesti pikir ni

Lea IsNaw! said...

wahhh..cukup mendalam entri ni

Yuyu Musa said...

eleh ijuali...

AkuMuzikFilem said...

deep juga tapi mudah difahamai

RedayaInfo said...

mantap nie bro..
oya ,. views punya gwe ya bro.. www.sentelentew.blogspot.com.. :)

RedayaInfo said...

sentelentew.blogspot.com

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk