Monday, August 22, 2011

semua orang pun mahukan kehidupan yang baik

ini entry tak lawak.. pernahkah anda menonton video 'makcik blues bermain gitar menggunakan mentol' ni? kalau belum, anda perlu tengok video ni.. agak menyedihkan sebab muka makcik ni sangat innocent dan lagu tu pun sayu ja kedengaran.. bila tengok makcik ni, aku terfikir.. aku terfikir yang makcik ni takdak ahli keluarga lain nak bantu dia ka? makcik ni forever alone ka? miskin sangat ka? uhhh.. sebak bila fikirkan..


bila aku kaji-kaji sikit pasal video makcik ni, rupanya makcik ni mendendangkan lagu bertajuk "Марк Бернес Я люблю тебя жизнь" dalam bahasa russia ataupun bermaksud "i love you, life" dalam bahasa inggeris.. kalau anda fahamkan lirik lagu ni, anda akan dapati sesuatu yang lebih menyedihkan hati..

I love you, life
which is not a new thing in itself
I love you, life
I love you again and again
The windows are already lit
I am walking home from work tiredly
I love you life
and i want you to become better


p/s : bulan ramadhan bukan sekadar mengajar erti menahan lapar dan dahaga selama sebulan dan bergumbira pada hari raya.. bulan ramadhan juga mengajar kita untuk merasai kesusahan orang lain.. semua orang mahukan kehidupan yang baik..


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
18 Comments
Comments


18 comments:

hakeem kira said...

kool lah makcik tu .

anGah said...

aku pm tak reply... susah susah.. huhu

Tasha said...

hrp aku tak jadi cam ni ble tua nnt,tp nak jugak reti men gitar...heeee

entri serius harusla serius..

Nur Salsabilla said...

Terbaikk wok! betul. Sedekah banyak2. esok dah tak da kat dunia. mende tu jadi bekal. ;)

Queen F said...

pergh hebat lah makcik ni, aku pegang gitar pon tak lepas dia boleh main dengan mentol lagi.. sementara puasa masih berbaki, banyak-banyak lah sedekah :) tolong yang mana boleh ditolong :) hari ni hari dia mana tahu esok lusa hari kita.. cehh serius habeh ayat aku -.-'

CintaZulaikha said...

terbaekkk la makcik nih. den nih, pegang gitar pon kalut...:P

eila said...

aku jahanamkan gitar bleh ar haha...

Famili Ceria said...

peh...aku nak buat bagi bunyi ada nada pon tak boleh..hebat kot makcik nie..

Entri Menarik Di Sini:
1)Download Fast Five BDRip English Hardsub MKV
2)Octove.com Social Network Pertama Di Malaysia Bagi Hadiah Iphone 4
3)Boboi Boy Download

nabila wahab said...

kesiannya makcik ni.. hope dier sntiasa oke.. :)

cik pha said...

sedih pula lirik lagu.
i'm walking home from work tiredly,
and i want you to become better,
seorang nenek y susah dari segi life dia..
y inginkan sebuah kehidupan y lebih baik dari
sebelom ni

Hoalanso Bundle said...

Koleksi tshirt baru seperti Lamb of God, Black Sabbath, The Beatles, ACDC,The Smiths,Misfits,Metallica dll serendah RM25 - http://hoalanso.blogspot.com

GreenAppleKu.com said...

Pandai kau kaji bahasa russia nih. i love you to :P

aiEz said...

respek kat makcik tu...terbaek!

syasya said...

betol2...i love you, life =)

Dunia Landax said...

love my life =)

[loveyourlife] said...

wah blog tube lawak dah jadi tube serious ke? hehe :D

*btw, nice entry! :)

DaYaH JeLitA said...

style la mak cik...nak sain leh? xD

Adilla Harun said...

Terharu saya... Siapa sangkakan kita dapat pelajaran dari makcik tua di atas. Lebih terharu ialah bait-bait lagu pilihan makcik tu. Maknanya makcik ni 'merasa cukup' walau hidup serba kekurangan. Tidak menyalahkan pemcipta atas kesusahannya namun tetap mengharap sesuatu yang lebih baik. Ada nilai keinsanan... Satu perkongsian yang baik...

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk