Wednesday, March 17, 2010

kontroversi akhil hayy rawa

akhil hayy seorang penceramah bebas yang terkenal kerana mampu membuatkan kita ketawa dan tidak bosan dalam ceramahnya.. ini adalah salah satu taktik atau strategi untuk menyebarkan dakwah agar pendengar tidak bosan ketika menerima ilmu yang diberi.. masa aku sekolah agama dulu pun, ustaz aku selalu selitkan lawak dalam ceramah.. jadi aku tak pandang serong terhadap akhil hayy walaupun dia selalu menyanyi dalam masjid atau surau, dia iron rambut dan juga dia selalu memakai snowcap (tidak berkopiah putih mengikut sunnah).. dosa pahala, syurga neraka, biar tuhan tentukan.. asalkan dia jalankan tanggung jawab dia sebagai khalifah sudah cukup baik daripada dia terus menjadi penyanyi rock seperti dulu..


tapi aku tak tahan nak gelak.. bila tengok salah satu video ni.. walaupun bukan video jenaka, aku tetap tergelak sorang-sorang.. maafkan aku.. bukan aku niat menjatuhkan kau akhil hayy.. tapi penampilan kau suatu ketika dulu, memang sangat kelakar.. aku sokong 100% kau berubah arah dan mengubah gaya penampilan kau.. contohilah akhil hayy wahai kawan-kawanku, berubah dari yang buruk kepada yang baik.. dulu rambut kau macam sarang tebuan, badan kau macam orang tak cukup makan, gaya kau macam budak-budak baru nak 'up' dan... dan... ahhhh!! korang tengok sendiri lah.. ahahaha.. marilah kita berubah!

video : akhil hayy sebagai vokalis d'riyadh


Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
21 Comments
Comments


21 comments:

AMR said...

lawak2.. haha..

noney said...

hehe..bgusla die brubah.
rmbut die yg dlu tu da bley wat sorok enset dah.sure x kantoi tyme spotcek~~ ahakss

crayon said...

ahaha.. dulu beli dunhill 7, buang kotak.. rokok semua selit dalam rambut.. ahahahah

hanna said...

hahahaha
kurus giler!!
kelakar btol!

alif said...

errr...penting nya..dia kena cuci semua nya..lalalala..byk sgt arang kat muka.

noneyloveswhite said...

haha..rambut tu da jd cm "bomba & penyelamat"..seb bek dlu kcik2 xknl sape akhil hayy.klw thu die wjud..da lame men hide n seek kt rmbut die jew..=p

zed said...

nak wat cam ne tu jalan pilihan die...

zaiMi said...

gaya tak boleh blah. haha! bagus la dia dah berubah. harap artis lain pun ikut la jejak langkah dia.

Rowena Chasez said...

hahahaaa...
oppsss..tergelak lak...
hahahahahaahaa...
lawak laaa...
lain giler dia dulu..

SwEetForEst said...

lain giler die dulu..
bagus la da berubah..
hehehe..

Cik Norfa said...

sbb tu la dia dgn slumber straight kan rambut dia...yg penting dia nmpk ensem di mata waheeda..hehe

Cik Norfa said...

sbb tu la dia dgn slumber straight kan rambut dia...yg penting dia nmpk ensem di mata waheeda..hehe

✿ shuhada said...

muahaha...
kelakar siot! agak2 dulu dia ada peminat ke rr?

Azrul Hisham said...

haha....memang beza giler... :)

cyberboy said...

wow.dh x nmpk mcm org dh

Miss ... said...

suara dia hikss
tp mmg lain arr
layan jelah wakaka

ParkAir said...

kurus kekek woi, pakai sarung tangan orang wat rumah ke tu.. tapi skarang lagi semat dia tu.

Billet-DOux said...

hijrah itu membawa kebaikan. :)

maisyara Pot! Pot! said...

mcm mne encem pun, ku tk suke dia. entah nape.. hehehe..

fndrocka said...

aku tgk dah video tu tadi..alaa takdelah teruma mana mcmmana description kau tu.

memg style rambut zamn du camtu..klau nak mengata pun maknanya nak mengataa kat ramai lg yg rambut style camtu kan kan kan

crayon said...

fndrocka : aku cakap bedasarkan penampilan dia dulu dan skarang.. salah satu point aku, aku nak tunjuk kat semua pembaca kenapa dia iron rambut.. kalau rambut dia still macam dulu, nampak kemas ka sebagai penceramah?? jgn la amik direct wahai kawan..

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk