Wednesday, March 17, 2010

kontroversi akhil hayy rawa

kontroversi akhil hayy rawa

akhil hayy seorang penceramah bebas yang terkenal kerana mampu membuatkan kita ketawa dan tidak bosan dalam ceramahnya.. ini adalah salah satu taktik atau strategi untuk menyebarkan dakwah agar pendengar tidak bosan ketika menerima ilmu yang diberi.. masa aku sekolah agama dulu pun, ustaz aku selalu selitkan lawak dalam ceramah.. jadi aku tak pandang serong terhadap akhil hayy walaupun dia selalu menyanyi dalam masjid atau surau, dia iron rambut dan juga dia selalu memakai snowcap (tidak berkopiah putih mengikut sunnah).. dosa pahala, syurga neraka, biar tuhan tentukan.. asalkan dia jalankan tanggung jawab dia sebagai khalifah sudah cukup baik daripada dia terus menjadi penyanyi rock seperti dulu..


tapi aku tak tahan nak gelak.. bila tengok salah satu video ni.. walaupun bukan video jenaka, aku tetap tergelak sorang-sorang.. maafkan aku.. bukan aku niat menjatuhkan kau akhil hayy.. tapi penampilan kau suatu ketika dulu, memang sangat kelakar.. aku sokong 100% kau berubah arah dan mengubah gaya penampilan kau.. contohilah akhil hayy wahai kawan-kawanku, berubah dari yang buruk kepada yang baik.. dulu rambut kau macam sarang tebuan, badan kau macam orang tak cukup makan, gaya kau macam budak-budak baru nak 'up' dan... dan... ahhhh!! korang tengok sendiri lah.. ahahaha.. marilah kita berubah!

video : akhil hayy sebagai vokalis d'riyadh


Related Posts with Thumbnails
Share This

21 comments:

  1. hehe..bgusla die brubah.
    rmbut die yg dlu tu da bley wat sorok enset dah.sure x kantoi tyme spotcek~~ ahakss

    ReplyDelete
  2. ahaha.. dulu beli dunhill 7, buang kotak.. rokok semua selit dalam rambut.. ahahahah

    ReplyDelete
  3. hahahaha
    kurus giler!!
    kelakar btol!

    ReplyDelete
  4. errr...penting nya..dia kena cuci semua nya..lalalala..byk sgt arang kat muka.

    ReplyDelete
  5. haha..rambut tu da jd cm "bomba & penyelamat"..seb bek dlu kcik2 xknl sape akhil hayy.klw thu die wjud..da lame men hide n seek kt rmbut die jew..=p

    ReplyDelete
  6. nak wat cam ne tu jalan pilihan die...

    ReplyDelete
  7. gaya tak boleh blah. haha! bagus la dia dah berubah. harap artis lain pun ikut la jejak langkah dia.

    ReplyDelete
  8. hahahaaa...
    oppsss..tergelak lak...
    hahahahahaahaa...
    lawak laaa...
    lain giler dia dulu..

    ReplyDelete
  9. lain giler die dulu..
    bagus la da berubah..
    hehehe..

    ReplyDelete
  10. sbb tu la dia dgn slumber straight kan rambut dia...yg penting dia nmpk ensem di mata waheeda..hehe

    ReplyDelete
  11. sbb tu la dia dgn slumber straight kan rambut dia...yg penting dia nmpk ensem di mata waheeda..hehe

    ReplyDelete
  12. muahaha...
    kelakar siot! agak2 dulu dia ada peminat ke rr?

    ReplyDelete
  13. suara dia hikss
    tp mmg lain arr
    layan jelah wakaka

    ReplyDelete
  14. kurus kekek woi, pakai sarung tangan orang wat rumah ke tu.. tapi skarang lagi semat dia tu.

    ReplyDelete
  15. mcm mne encem pun, ku tk suke dia. entah nape.. hehehe..

    ReplyDelete
  16. aku tgk dah video tu tadi..alaa takdelah teruma mana mcmmana description kau tu.

    memg style rambut zamn du camtu..klau nak mengata pun maknanya nak mengataa kat ramai lg yg rambut style camtu kan kan kan

    ReplyDelete
  17. fndrocka : aku cakap bedasarkan penampilan dia dulu dan skarang.. salah satu point aku, aku nak tunjuk kat semua pembaca kenapa dia iron rambut.. kalau rambut dia still macam dulu, nampak kemas ka sebagai penceramah?? jgn la amik direct wahai kawan..

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates