Friday, May 6, 2011

couple yang sweet dalam sudut pandangan mata aku

couple yang sweet dalam sudut pandangan mata aku

heheheh.. dah lama tak bercerita tentang percintaan.. kali ni tubelawak nak cerita kat anda semua kisah sweet yang berlaku kepada rakan tubelawak sendiri.. sebelum tu tubelawak nak mintak maaf sebab agak slow menulis entry di blog tubelawak kerana tubelawak tengah sebok menyiapkan salah satu sistem baru untuk busuk.org.. otak pun dah jadi agak slow bila terlalu banyak brainstorming dan kurang bersosial di luar rumah.. hehehe.. semoga anda semua terhibur dengan cerita tubelawak kali ini..


kisah ini berlaku kepada rakan tubelawak bernama shaheizy matsom (bukan nama sebenar) dan aweknya bernama fasha sandhi (juga bukan nama sebenar).. diorang ni dah kawan lama dah.. fasha paham bagaimana perangai rakan-rakan shaheizy.. itulah yang tubelawak puji dengan sikap fasha.. dia tak kisah shaheizy mahu berkawan dengan sesiapa pun even dengan mat rempit, kaki ragut, mat dadah dan kaki perempuan.. katanya asalkan shaheizy pandai jaga diri sudahlah..

shaheizy ni pulak adalah seorang lelaki macho berkaca mata tapi sayangnya kepala dia sedikit 'dongga'.. kalau sesiapa tak tahu maksud 'kepala dongga' ni, ianya bermaksud dahi yang agak luas ataupun hampir sama dengan kepala snoopy.. hahaha.. shaheizy selalu sikat rambut tutup dahi sebab nak kaver kepala dongga dia tu (rambut helmet).. kami sebagai kawan-kawan mestila bagi gelaran yang sesuai untuk memudahkan komunikasi.. kadang-kadang kami memanggil shaheizy sebagai 'tembikai' kerana keistimewaan kepala dongga dia tu..

tubelawak : fasha! macam mana hang buleh jatuh cinta kat tembikai dongga ni?
fasha : wei.. apa kutuk boipren aku tembikai.. tak baik tau..
shaheizy : (senyum gaya macho)
tubelawak : alaaa.. hang ni tembikai, kalau fasha tinggalkan hang, mesti takdak awek lain yang nak kat hang kan?
jehan miskin : takpa, aku sanggup terima tembikai jadi gay partner aku!!
shaheizy : takmau ah aku dengan hang ni.. aku sanggup single sampai mati dari jadi gay dengan hang..
jehan miskin : olololo mucuk mucuk tembikai comel (sambil usap dahi shaheizy)
fasha : oi! nama dia shaheizy lah.. bukan tembikai!!
tubelawak : cuba check kad pengenalan dia.. betullah nama dia "tembikai bin abdullah"

satu hari tu, masa lepak kat kedai makan, berulang kali kami memanggil shaheizy sebagai tembikai di depan fasha.. memang tensen lah fasha tengok kami kutuk kekasih hati dia.. hahaha.. yang si shaheizy ni cool ja tak kesah pun kena kutuk sebab dia pun sama kaki kutuk.. sehinggalah sampai satu tahap, fasha tak tahan sebab kami asyik panggil kekasihnya 'tembikai' (terlalu geram agaknya) dia terus berkeras dan berkata :

"JANGAN KACAU TEMBIKAI KESAYANGAN SAYA!!"

sweet kan? hahaha..sehingga kini ayat tu kami gunakan untuk bergurau senda dengan shaheizy dan fasha.. sehingga terlintas untuk tubelawak menulis didalam blog.. juga mendapat kebenaran dari encik tembikai.. kah kah kah

Share This

90 comments:

  1. nak panggil kekasih wa cempedak pulak .. wakakaka~

    ReplyDelete
  2. pehh!

    kalo aku koser nak layan. depaa bahan bf aku bukan aku. so pedehal? HAHA

    ReplyDelete
  3. aku rasa aku tau sapadia.. hahahahahahahah

    ReplyDelete
  4. syok gak gune nama tembikai..haha
    so sweet

    ReplyDelete
  5. hahaah. lawak! comey nye kapel neyh. hehe :)

    ReplyDelete
  6. http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/36994_407372499145_763764145_4210911_6770673_n.jpg

    ni kan si shaheizy tu?? kakakakkakakak...
    aku nak post gambaq fasha skali lah

    ReplyDelete
  7. HAHAHAHAHA, alo alo sweetnya. Jangan kacau tembikai kesayangan saya. HIHIHI :)

    ReplyDelete
  8. siapakah anonymous ni? terus2 nak revealkan identity si tembikai...
    awai sgt si tembikai muncul ni...
    hahhaa

    ReplyDelete
  9. biasa je.tak sweet pon.kalau aku jadi fasha aku join sekali dengan korang.TEMBIKAI!TEMBIKAI!

    ReplyDelete
  10. bagus la anon kat atas tu!tapi aku tak nampak lagi tembikainya..dahi spesen jer.gambar tubelawak hang tak letak ka?

    ReplyDelete
  11. sweetnyer ade tembikai kesayangan~

    ReplyDelete
  12. ingat orang asli tadi..harhar...

    ReplyDelete
  13. HAHAHA :D Jangan Kacau TEMBIKAI Kesayangan Saya . Ehhe :D Comell jek .

    ReplyDelete
  14. aiseyman timbikai?asal tak panggil durian hahaha.oke sweet2

    ReplyDelete
  15. hahaha....finally ! fasha mengaku jugak yg die suke n syg kt 'tembikai' die..haha

    ReplyDelete
  16. waa.. kiut je msg2 couple ada panggilan manje.. auww

    kalo aku nk panggil kwn lelaki tu "ITIK" la, psl mulut dia membebel kalahkn pompuan. mcm itik je aku tgk. kdg2 bila dgr dia membebel rasa nk je ckp "jgn kacau itik saya ni,tp kalau nak TEMBAK dia dialu-alukan" kah kah kah

    ReplyDelete
  17. heeee...suka2...kalau rambut cacak boleh panggil durian kan..hiks

    ReplyDelete
  18. alolololo..shooo shuweeettt!

    ReplyDelete
  19. nak panggil bf fad durian la.hehehe.

    ReplyDelete
  20. hahaha...sweet!!
    mesti awek die pun kutuk gk lam hati...last2 terkeluar jgk tembikai tu.kihkih

    ReplyDelete
  21. hahahaha..da jd mcm ayat melatah la plk ;p

    ReplyDelete
  22. ahahahah. itu nme nye awek tu terime seadanye. tembikai pun tape.. da kate cinta n sayang kannn. wahahahaa

    ReplyDelete
  23. hahahahahaha... memang lawak... sweet gile....

    ReplyDelete
  24. hahahha... tomeinya... nasib baiklah x jadi kwn mikee.. kalau x.. abislah awook kena sakat... hahahha....

    ReplyDelete
  25. uihh.. banyak sangat puji dia ni.. nak kena delete ah post ni.. hahahaha.. satgi dia seronok plak satgi

    ReplyDelete
  26. hahahaha cute....tembikai kesaygn saya???ahahaha marah org kutuk last2 trkeluar dr mulut sndri,,hakhak lucu btoi...

    ReplyDelete
  27. ehhhh3. mmg sweet laaaa. ;p

    ReplyDelete
  28. Salam...nak kepastian sket..Tembikai susu ke or timun cina? huhu

    ReplyDelete
  29. HAHAHAHAHAHAHAHAHA...pe2 ntah :P

    ReplyDelete
  30. ahahaha..
    tembikai upenye :P

    ReplyDelete
  31. hahaha..sweetnya ha panggil tembikai..hakhakhak!!

    ReplyDelete
  32. Hihihi
    r0mantik uhhh ^_^
    JANGAN KACAU TEMBIKAI SAYA !!!
    ^_~ kikkiki

    Kalu aku...buat dek jee k0t
    Dah ragam 0rg laki memang suke pekena kawan kan
    Tapi itulah sweet ^_^

    ReplyDelete
  33. haha..sweet, sweet, sweet, sweet, sweet.. eh berapa bnyk daa

    ReplyDelete
  34. comel der. senyum sengsorang. untunglaa. ;)

    ReplyDelete
  35. hahhaa..tembikai jugak yg terlepas dari mulut fasha

    ReplyDelete
  36. muahaha... jangan kacau tembikai kesayangan saya.. lalala.. O)

    ReplyDelete
  37. hahaha. pasha loike her tembikai ;))

    ReplyDelete
  38. ohh suwitttnye fasha nih.. hahaha.. tp fasha nih taw selepas nih, bukan isu tembikai yg kene bahan akibat dahi dongga tu.. tapi sebab.. "JANGAN KACAU TEMBIKAI SAYA" tu kan kne bahan kaw2 dgn kwn2 tembikai ni.. kan? kan?

    Senyum... tak perlu kata apa2 :)

    ReplyDelete
  39. hahahaa...comeyy laa budak 2~ jaga kacau tembikai guaa..muhahaha ;D

    ReplyDelete
  40. suke tembikai..kalu fasha xnk tembikai kasi gua..haha..

    ReplyDelete
  41. mempunyai hati yg suci :D haha xD

    ReplyDelete
  42. back up boipren..haa
    http://whitestylolyta.blogspot.com/2011/05/video-lucah-atas-bas.html

    ReplyDelete
  43. berilmiah. aku baru tau maksud kepala dongga

    ReplyDelete
  44. HAHA. okay2. citer ni sweet macam tembikai.

    ReplyDelete
  45. hahaha...so sweet...lawak giler...fasha pon da pening lalat da tu.hikhik

    ReplyDelete
  46. so sweet ! HAHAHA ! like it :)

    ReplyDelete
  47. ada sesiapa pernah makan selipar tak.. hahahahha

    ReplyDelete
  48. aq panggil pakwe aq cik jagung . .
    pengaruh game zombi yang aq main . .
    haha (:

    : MRS LAT (:

    ReplyDelete
  49. comel je couple tuh.. perempuan tu pun dok sakat sekali ek.. ;p

    ReplyDelete
  50. hahahaha..hilang cun dok gelakkan n3 ni...nasib baik xde org nampak...sian tembikai..sweet couple of the year...

    ReplyDelete
  51. hihihi...comel...adeh la..tembikai....tembikai...sweet ngat..

    jemput la bace cerpen saye yg x seberapa. saye beginner lagi dan menulis untuk suka2 .thankz.

    ReplyDelete
  52. aduduiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    last2 ngaku gak....
    miahaha

    ReplyDelete
  53. hahhaa lawak2...best2 .untung shahezy ade awek bekap baek punyaaaaa!

    ReplyDelete
  54. comel sungguh tembikai dan fasha sandhi..hoho

    ReplyDelete
  55. terbaeek lah fasha.."JANGAN KACAU TEMBIKAI KESAYANGAN SAYA!!" hahhaha... klu tembikai xhargai..aku duku je dahi die tu kasi lbeh dongga! hahaha

    ReplyDelete
  56. so sweet ! comel la awek die tuu. beruntung si tembikai tuu..

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates