Friday, May 6, 2011

couple yang sweet dalam sudut pandangan mata aku

heheheh.. dah lama tak bercerita tentang percintaan.. kali ni tubelawak nak cerita kat anda semua kisah sweet yang berlaku kepada rakan tubelawak sendiri.. sebelum tu tubelawak nak mintak maaf sebab agak slow menulis entry di blog tubelawak kerana tubelawak tengah sebok menyiapkan salah satu sistem baru untuk busuk.org.. otak pun dah jadi agak slow bila terlalu banyak brainstorming dan kurang bersosial di luar rumah.. hehehe.. semoga anda semua terhibur dengan cerita tubelawak kali ini..


kisah ini berlaku kepada rakan tubelawak bernama shaheizy matsom (bukan nama sebenar) dan aweknya bernama fasha sandhi (juga bukan nama sebenar).. diorang ni dah kawan lama dah.. fasha paham bagaimana perangai rakan-rakan shaheizy.. itulah yang tubelawak puji dengan sikap fasha.. dia tak kisah shaheizy mahu berkawan dengan sesiapa pun even dengan mat rempit, kaki ragut, mat dadah dan kaki perempuan.. katanya asalkan shaheizy pandai jaga diri sudahlah..

shaheizy ni pulak adalah seorang lelaki macho berkaca mata tapi sayangnya kepala dia sedikit 'dongga'.. kalau sesiapa tak tahu maksud 'kepala dongga' ni, ianya bermaksud dahi yang agak luas ataupun hampir sama dengan kepala snoopy.. hahaha.. shaheizy selalu sikat rambut tutup dahi sebab nak kaver kepala dongga dia tu (rambut helmet).. kami sebagai kawan-kawan mestila bagi gelaran yang sesuai untuk memudahkan komunikasi.. kadang-kadang kami memanggil shaheizy sebagai 'tembikai' kerana keistimewaan kepala dongga dia tu..

tubelawak : fasha! macam mana hang buleh jatuh cinta kat tembikai dongga ni?
fasha : wei.. apa kutuk boipren aku tembikai.. tak baik tau..
shaheizy : (senyum gaya macho)
tubelawak : alaaa.. hang ni tembikai, kalau fasha tinggalkan hang, mesti takdak awek lain yang nak kat hang kan?
jehan miskin : takpa, aku sanggup terima tembikai jadi gay partner aku!!
shaheizy : takmau ah aku dengan hang ni.. aku sanggup single sampai mati dari jadi gay dengan hang..
jehan miskin : olololo mucuk mucuk tembikai comel (sambil usap dahi shaheizy)
fasha : oi! nama dia shaheizy lah.. bukan tembikai!!
tubelawak : cuba check kad pengenalan dia.. betullah nama dia "tembikai bin abdullah"

satu hari tu, masa lepak kat kedai makan, berulang kali kami memanggil shaheizy sebagai tembikai di depan fasha.. memang tensen lah fasha tengok kami kutuk kekasih hati dia.. hahaha.. yang si shaheizy ni cool ja tak kesah pun kena kutuk sebab dia pun sama kaki kutuk.. sehinggalah sampai satu tahap, fasha tak tahan sebab kami asyik panggil kekasihnya 'tembikai' (terlalu geram agaknya) dia terus berkeras dan berkata :

"JANGAN KACAU TEMBIKAI KESAYANGAN SAYA!!"

sweet kan? hahaha..sehingga kini ayat tu kami gunakan untuk bergurau senda dengan shaheizy dan fasha.. sehingga terlintas untuk tubelawak menulis didalam blog.. juga mendapat kebenaran dari encik tembikai.. kah kah kah



SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
90 Comments
Comments


90 comments:

no_answer said...

hahahahah :D

AimiBakar said...

mengaku gak haha !

noreenrara said...

mmg sweet gilee !

☼ r A t U ● t U r Q u o i S e ☼ said...

nak panggil kekasih wa cempedak pulak .. wakakaka~

tikin said...

hahaha..:D

AISHA INANI said...

pehh!

kalo aku koser nak layan. depaa bahan bf aku bukan aku. so pedehal? HAHA

Chika said...

hehehe sweet...

♥ LT Gadis Senjakala ♥ said...

mmg sweeeet kisah ni

cik bAtu said...

hahahaha...so sweetttt^^

ABU said...

kah kah kah!!

Anonymous said...

aku rasa aku tau sapadia.. hahahahahahahah

Pijahh' de-Arr said...

heheeeee~~gilalahh~

T i n i ~ ♥ said...

hahaha. comel + lawak + sweet.

Aida Omar said...

syok gak gune nama tembikai..haha
so sweet

minMiCKEY said...

hahaha , sweetnyeeeee :)

Cik Khairyyna :) said...

hahaah. lawak! comey nye kapel neyh. hehe :)

Anonymous said...

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/36994_407372499145_763764145_4210911_6770673_n.jpg

ni kan si shaheizy tu?? kakakakkakakak...
aku nak post gambaq fasha skali lah

sentuhanurani said...

yup,sweet! :))

tiangyangberkata said...

hahaha..comel3!~

! Nurida Ardy said...

haks haks haks..-_-

Marhaen Kacak said...

terbaikk..haha

Freemason Pun Nak Kecoh!!! Loser!!!

Izat Tarmizi said...

sila laju komen

Izat Tarmizi said...

sial*

cIk IRa said...

thumbs up!! :)

syaida farhana khaled said...

:)

Farah Nordin said...

HAHAHAHAHA, alo alo sweetnya. Jangan kacau tembikai kesayangan saya. HIHIHI :)

peck lah said...

siapakah anonymous ni? terus2 nak revealkan identity si tembikai...
awai sgt si tembikai muncul ni...
hahhaa

Anonymous said...

biasa je.tak sweet pon.kalau aku jadi fasha aku join sekali dengan korang.TEMBIKAI!TEMBIKAI!

Anonymous said...

bagus la anon kat atas tu!tapi aku tak nampak lagi tembikainya..dahi spesen jer.gambar tubelawak hang tak letak ka?

emieysandra said...

sweetnyer ade tembikai kesayangan~

nub said...

ingat orang asli tadi..harhar...

rNesZaiNe said...

HAHAHA :D Jangan Kacau TEMBIKAI Kesayangan Saya . Ehhe :D Comell jek .

cik pha said...

aiseyman timbikai?asal tak panggil durian hahaha.oke sweet2

Corat-coret said...

hahaha....finally ! fasha mengaku jugak yg die suke n syg kt 'tembikai' die..haha

Syazana A. Majid said...

alololo sweet nye. hahaha.

نور فاريهين فاتين said...

ohhh sweet...defending her love one.. =)

cewek.medusa said...

waa.. kiut je msg2 couple ada panggilan manje.. auww

kalo aku nk panggil kwn lelaki tu "ITIK" la, psl mulut dia membebel kalahkn pompuan. mcm itik je aku tgk. kdg2 bila dgr dia membebel rasa nk je ckp "jgn kacau itik saya ni,tp kalau nak TEMBAK dia dialu-alukan" kah kah kah

ramizah said...

heeee...suka2...kalau rambut cacak boleh panggil durian kan..hiks

hana nabihah said...

haha sweet !

nurfiza said...

alolololo..shooo shuweeettt!

storyfromme said...

nak panggil bf fad durian la.hehehe.

misz farahniza said...

comell sgt...............

Nonie said...

hahaha...sweet!!
mesti awek die pun kutuk gk lam hati...last2 terkeluar jgk tembikai tu.kihkih

Mukminah Wahab said...

hahahaha..da jd mcm ayat melatah la plk ;p

Melati said...

kehhhkehhhhhhh =))

cik qiqilala said...

ahahahah. itu nme nye awek tu terime seadanye. tembikai pun tape.. da kate cinta n sayang kannn. wahahahaa

AkmaTajudin said...

heheheheh. sumpah sweet! :)

aku adalah aku said...

hahahahahaha... memang lawak... sweet gile....

AizA said...

hahahha... tomeinya... nasib baiklah x jadi kwn mikee.. kalau x.. abislah awook kena sakat... hahahha....

batu baiduri said...

sweet3......keh3

crayon said...

uihh.. banyak sangat puji dia ni.. nak kena delete ah post ni.. hahahaha.. satgi dia seronok plak satgi

kyra said...

hahahaha cute....tembikai kesaygn saya???ahahaha marah org kutuk last2 trkeluar dr mulut sndri,,hakhak lucu btoi...

ima said...

ehhhh3. mmg sweet laaaa. ;p

azwira hashim said...

hahaha,

Abang Long said...

Salam...nak kepastian sket..Tembikai susu ke or timun cina? huhu

[sutera kasih] said...

HAHAHAHAHAHAHAHAHA...pe2 ntah :P

eqa said...

ahahaha..
tembikai upenye :P

Eyn said...

hahaha..sweetnya ha panggil tembikai..hakhakhak!!

Filippo said...

isk3....
FIFA menyiasat FAM

Miss Meen said...

Hihihi
r0mantik uhhh ^_^
JANGAN KACAU TEMBIKAI SAYA !!!
^_~ kikkiki

Kalu aku...buat dek jee k0t
Dah ragam 0rg laki memang suke pekena kawan kan
Tapi itulah sweet ^_^

penemuan luar biasa !!! said...

haha..sweet, sweet, sweet, sweet, sweet.. eh berapa bnyk daa

panda putih said...

tergelak lah bace, haha

Elmoluya WutWut said...

comel der. senyum sengsorang. untunglaa. ;)

✿manis cili✿ said...

hahhaa..tembikai jugak yg terlepas dari mulut fasha

shigellazoster said...

muahaha... jangan kacau tembikai kesayangan saya.. lalala.. O)

wannurfazrini said...

hahaha. pasha loike her tembikai ;))

olwizluv said...

ohh suwitttnye fasha nih.. hahaha.. tp fasha nih taw selepas nih, bukan isu tembikai yg kene bahan akibat dahi dongga tu.. tapi sebab.. "JANGAN KACAU TEMBIKAI SAYA" tu kan kne bahan kaw2 dgn kwn2 tembikai ni.. kan? kan?

Senyum... tak perlu kata apa2 :)

Eyka said...

hahahaa...comeyy laa budak 2~ jaga kacau tembikai guaa..muhahaha ;D

Angah Sepet said...

suke tembikai..kalu fasha xnk tembikai kasi gua..haha..

Alin said...

mempunyai hati yg suci :D haha xD

stylolyta said...

back up boipren..haa
http://whitestylolyta.blogspot.com/2011/05/video-lucah-atas-bas.html

Kembali Senyum said...

berilmiah. aku baru tau maksud kepala dongga

atiq said...

HAHA. okay2. citer ni sweet macam tembikai.

Cheritera Chenta said...

hahaha...so sweet...lawak giler...fasha pon da pening lalat da tu.hikhik

Tasha said...

alololo,sweetnye,kah3

iemah said...

so sweet ! HAHAHA ! like it :)

Ain Zulaikha said...

ada sesiapa pernah makan selipar tak.. hahahahha

mr pot n mrs lat said...

aq panggil pakwe aq cik jagung . .
pengaruh game zombi yang aq main . .
haha (:

: MRS LAT (:

nadira shahid said...

comel je couple tuh.. perempuan tu pun dok sakat sekali ek.. ;p

Fiza Ibrahim Apani said...

hahahaha..hilang cun dok gelakkan n3 ni...nasib baik xde org nampak...sian tembikai..sweet couple of the year...

c.tie said...

sweet nye.. like sgt..

aien.. said...

cute nye fasya..hehe

MangkOk cHenTa ♂ said...

hihihi...comel...adeh la..tembikai....tembikai...sweet ngat..

jemput la bace cerpen saye yg x seberapa. saye beginner lagi dan menulis untuk suka2 .thankz.

mirasaje said...

switt laa

eyqa amin said...

aduduiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
last2 ngaku gak....
miahaha

Love hurt aeNnn said...

hahaha. memang sweet.. :)

nora bukan elena said...

hahhaa lawak2...best2 .untung shahezy ade awek bekap baek punyaaaaa!

nona hidayah said...

comel sungguh tembikai dan fasha sandhi..hoho

loytha'san said...

terbaeek lah fasha.."JANGAN KACAU TEMBIKAI KESAYANGAN SAYA!!" hahhaha... klu tembikai xhargai..aku duku je dahi die tu kasi lbeh dongga! hahaha

gheen giena said...

so sweet ! comel la awek die tuu. beruntung si tembikai tuu..

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk