Sunday, April 15, 2012

kisah seram disebalik filem battleship

setiap kali hujung minggu, biasanya aku akan meluangkan masa bersama rakan-rakan.. ya lah, orang bujang katakan.. minggu ini aku dan rakan-rakan telah merancang untuk menonton filem 'battleship' di panggung wayang.. dengar ura-ura, filem ini memang sangat menarik dan tidak membosankan untuk ditonton.. tambahan pula ramai yang memuji filem ini di facebook dan juga twitter membuatkan aku tidak mahu melepaskan peluang untuk menonton filem ini di skrin gergasi panggung wayang..


dipendekkan cerita, semalam kami telah menempah tiket pukul 11:45 malam.. jadi masing-masing telah sepakat untuk berkumpul di kedai makan berhampiran dengan lokasi panggung wayang itu lebih awal agar tidak berlaku sebarang kesulitan.. aku sampai ke destinasi bersama 2 orang rakanku yang lain bernama didie dan din menaiki satu kereta.. didie adalah seorang lelaki yang sangat kacak bergaya, macho, maskulin dan berhemah tinggi.. din pula adalah seorang lelaki yang sangat berseni dan stylo dengan penampilannya..

setelah membuat pesanan makanan dikedai makan tersebut, ada lagi 2 3 orang rakan yang lain tiba.. jadi penuhlah aktiviti bualan kami dengan gelak tawa sementara menunggu rakan yang lain pula tiba semuanya.. dalam masa berbual dan bergelak ketawa tu, tiba-tiba telefon bimbit aku berbunyi apabila menerima SMS dari teman wanita aku.. pesanannya lebih kurang begini..

awak.. saya mengantuk dah ni, jap lagi awak balik pukul berapa? awak jangan nakal-nakal pandang perempuan lain tau

sebagai seorang lelaki yang sedang bercinta, aku sangat faham bila perempuan nak tidur ni biasanya masa tu lah dia nak kita manjakan dia.. suasana menjadi sunyi seketika.. mungkin kerana aku terlalu fokus untuk membalas SMS teman wanita aku.. aku juga turut merasa seperti ada aura aneh dan luar biasa disekeliling aku.. aku tidak mengendahkan perasaan itu.. aku terus menulis dan membalas SMS, pesanannya lebih kurang begini :

awak tidur lah dulu.. japgi saya balik saya SMS awak ya sayang.. awak pejam mata, bayang saya kat sebelah awak.. saya nyanyi lullaby mendayu-dayu kat awak.. awak jangan risau tau, saya sayang awak sorang ja.. saya takkan gatal-gatal tengok perempuan lain punya lah! janji.. saya sayang awak.. muah!!

apabila butang 'send' ditekan, semakin aura kegelapan itu menyelubungi diri aku.. secara tiba-tiba didie tersenyum sinis dan bertanya kepada aku "wei, hang hantaq message apa kat aku ni".. terus berderau darah aku dan degupan jantungku menjadi laju.. rupanya aku tersalah send SMS.. nak hantar kepada teman wanita, tetapi TERhantar kepada didie yang betul-betul duduk dikerusi sebelahku..

p/s : part aku kata didie macho kacak semua tu sekadar nak ambik hati dia ja.. dia cakap dia dah printscreen SMS aku untuk di upload ke facebook.. sepanjang malam aku jadi 'bahan' untuk ditertawakan.. seram kan? okbai


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
46 Comments
Comments


46 comments:

Izat Tarmizi said...

Untunglah dah ada awek

Izat Tarmizi said...

PUIIIIIII

Zaf98 said...

hahahaaa! kesian abang...kal0 saya jadi didie, k0mpem saya gelak time tu jugak!

Wadi AR said...

mesti kelua aura ngeri kan

mieza said...

next time kne hati2 laaa nk send msg..
segan kot kawan bce ..haha

Abang Zam said...

kahkahkah. naya bhai kalau di uploadnya gambor sms lu

kahkah

Anonymous said...

gila geli ayat hang kreyon.. tak sangka aku hang rumantik... ka pleboii?

kera sumbang said...

meremang bulu roma aku bace

aza shafiza said...

alaaaaaa......da ade gf ghupenye.huh.

Ym.Bundle said...

mohon tubelawak buat entri tips jiwang..

Terbelog said...

balasan dosa sebab ko kuat bahan org hahahahha

Anonymous said...

Ander,awat ayat yg hg state kt situ lain dgn printscreen aku? Tak baik tipuuuuu tauuuu...

Bicikut said...

kah3

Anonymous said...

Mr.blogger d atas sgt 'sOo sweeettt'..saya suka suka suka.!!

Anonymous said...

Didie kah?

Fitri K. said...

muah kat awak jugak.

LOL~

dee said...

ok part tu mmg seram!

fina fento said...

Haha. Loqlaq hang nih.

♥CIK SHA♥ said...

sedang tunggu printscreen tersebut terpapar di pesbuk..didie sila upload segera..aahahaha!

pena rozie said...

hahahaha....

Anonymous said...

butuh ang... x lawak pn

encik koko said...

geli untuk lelaki. sweet untuk wanita.
btul btul btul..... kah kah kah

peace289 said...

yang nie klakar...hahaha

cewek.medusa said...

ini pengalaman bercinta yg rare, awek SMS dua baris, balak balas 4 baris. sweet nye!

aku plak sms sebaris, dia langsung tak balas2. mati sembelit agaknye baca sms aku. tubelawak, kasi entri tips camne nk crk balak baru yg umur panjang skit...bg sempat jd laki

Anonymous said...

BLOGGER PALING SIAL DAN PUKIMAK PERNAH AKU JUMPA KO NI.

Sis AI said...

Wakakakaka!! Check la dlu bro.. Eee, msti geli geleman mmber kat sbelah, wakaka!

Lawakerja said...

Pas tengok movie pilih jalan sunyi.. Perg baru berkesan hehehe

epics said...

salah hantar ke? ke sengaja hantar kat didie? nak try lettew. untunglah ada awek, balak pun dapat. untunglah.

nadiah mohsin said...

I LOVE YOU

ann said...

haha sakit perut aku tahan gelak...tapi romantiknya hang....so sweeettttttt

Eye_nee said...

hahahahaha...seram lah sgt...awat boleh tersalah lagu tu...

Anonymous said...

Saya akan upload printscreen soon. Ander,jgn igt hang payung duit farking aku akan pejam mata. Tidak sama sekali. -DdShinoda-

Anonymous said...

DdShinoda --» upload la.i dare u..

-saya yg m'cintai en.crayon-

Sweet dak?

Hahahaha.!

Anonymous said...

hai awak .
Boleh aja tak cara printscreen sms ?

mis kia said...

hahaha...comfem tebal muka 14 inci..hihihi =p

assmieda_lsea said...

Hoho..seramnye!!!!!!!hahaha

mama ibu said...

hehee.. aku penah gak tersalah sent msg. nk anta kt boipren (dolu2 masa tgh cintan cintun) teranto kt abg ipar. sib baik just type "aslmkm, tgh wat pe?" ko byg kalo aku ter'romantik' lak time tu cm ko. heheee..

chekmud said...

msa couple pnuh text taip msg, nnt dah kawin .. satu pktaan je ...."ok" hihihi

nurkaloi said...

hahahah gile seram
memang bahan kaw-kaw nieee
leyh jdi bhan wat kek dah hahah

aN_Nur said...

hehe..

ViccMalarn said...

Memang kena dgn gepren le pastu.. hewhewhew.. sweet.

outbound malang said...

kunjungan gan .,.
Menjaga kepercayaan orang lain lebih penting daripada membangunnya.,.
di tunggu kunjungan balik.na gan.,.

mira explorer said...

seram sangat!! hahah

Crow Missile said...

cmna plak tersalah send??..selalunya org reply msj terus auto no sender..musykil ni..

Anonymous said...

best cite lu bro.. hahaha gelak sakan aku.. hahaha

Obat asam urat said...

wkwkwk parah pamans

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk