Thursday, April 15, 2010

babi punya entry

mula-mula sekali aku nak mintak maaf dekat babi sebab aku panggil kau babi.. kau sememangnya babi.. aku tak penah pandang hina dekat babi.. aku anggap kau makhluk yang menumpang juga di dunia ini.. aku hairan dengan manusia lain yang anggap kau macam tak layak hidup kat dunia ni wahai babi.. aku kasihan dengan kau.. salah ibu kau mengandung ka? salah bapak kau tak pakai sarung ka? kesian kat kau babi.. apa salah kau dilahirkan sebagai babi?


apa yang aku tau, kau bukan binatang haram disentuh.. kau cuma binatang yang haram dimakan.. kalau orang sentuh kau dengan niat yang baik (perubatan atau kajian atau menjaga kesihatan babi atau lain-lain), samak ja lah.. kan babi kan? kesian kat kau.. orang cakap kau mendatangkan penyakit.. orang cakap kau pengotor dan kau binatang yang agak bodoh, keji dan hina.. aku pun menumpang di dunia ni, jadi aku rasa aku tak layak menghalau kau dari dunia ini.. kau juga makhluk ciptaan yang maha esa.. segala baik buruk kau pasti ada yang tersirat.. yakin boleh wahai babi!! tunjukkan kehebatan kau!!

video : kehebatan babi yang jarang dilihat


Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
39 Comments
Comments


39 comments:

Azrul Hisham said...

memang babi betul buat show...haha :)

FITRIHADI said...

mak aih..ada gak camtu??adoiii

cEro said...

hahaha, video tu wat babi tu npak mcam cute je...

iyda7 said...

hehe.. mmg terlatihnye babi.. cam anjing lak aku tgk.. pandaii..

aku rase babi2 skang da bengang r.. name diorg asik disebut untuk tujuan makian.. so diorg buktikan.. diorg pun pandai ape.. huhu.

eQuRlz said...

nasib baik bkn babi hutan ;p

Ismail Noh said...

Nampak kiut disitu :P

Sakira said...

Comel larh pulak ! Haha. Especially bila dia wave to 'everybody' :)

And memang gila pandai larh dah tau simpan barang-barang dia at its place.

I wonder how long it took to train it.

crayon said...

lepas ni kalau ada orang yang kiut.. kita cakap dia babi... sebab dia kiut macam babi.. ahahahaha

jejak rantau said...

sweet r babi ni (tbe2)
haha

paan said...

giler menarik...macam anjing laut kat zoo wat persembahan la plak..

Chutra Padi said...

Anthony Bourdain punya rancangan semalam tunjuk pasal makan babi jek.

farenova said...

betul cakap tube, babi pun makhluk ciptaan Allah juga. hmm babi pun leh masuk sarkis heheh

alif said...

sker dengan statement tak fanatik mcm ni...mcm ni baru islam sebenar..

aq sedih dan benci sgt bila tengok org lastik anjing..

racun anjing..langgar guna kereta..

seolah-olah menafikan kewujudan hikmah makhluk tuhan..

www.syoknyaDownload.blogspot.com

redho Said said...

Maha Esa.....

kisahsensasi said...

kartun babi tue memang kelakar....hahaha

hazman aka species1980 said...

Tak pernah lagi berpeluang tengok BABI secara live.... ruginyeee....huhuhu

nuRuLain_zAiNi said...

aih..tersedak2 babi kat dunia ni

crayon said...

redho : capslock keyboard aku rosak.. sebab tu tulisan semua huruf kecik ja..

etomyam said...

hahaha..memang betul2 babi ni...apa-apapun adanya babi mesti ada hikmahnya yg tersendiri

infozi said...

hahaha..pandai gak babi ni ek..

Malwana said...

pergh..yg masa "sneak into the kitchen" tu..memang menjadi aa gaya jalan senyap2 babi tu..haha

Muhammad Safie said...

dh cm pet lk dia bt babi tu

N2kU said...

yeaahh..babi rulezzz!!

.:cEmmAh:. said...

ba alif ba ya...^.^

imabiz said...

mcm nie punyer post pun ade yerk/... bagus2...

maisyara Pot! Pot! said...

adoi! nak tgk utube tak dapat!!!! :(

maisyara Pot! Pot! said...

adoi! nak tgk utube tak dapat!!!! :(

Mr. J pengeRindu said...

hehe... babiz..

~ Ann ~ said...

hahaha.. apa da punya babi.. memang ko lawak mr crayon shin chan tubelawak! haha. thanks selalu singgah myblog.. rajin ko blogwalk yer.. :D

disclaimer said...

uuuh..kesian kat babi asyik kena kutuk je..

edda(",) said...

wah.. memang entry terbaikk utk b*bi.. haha..

fiD said...

mak aih!

Aidi-Safuan said...

hahaha...famous sungguh babi ini

Natasha said...

wahh!!! hebat2.....

kak tash suka isu nie.... sebab selama ni tertanya2 knp bila nak maki org sebut BABI, kenapa tak sebut kaldai ker rimau ker..

atleat hari ni ada sesaorg yg dh bktikan babi tak ler seteruk yang kita jangka

enyheartsdiamond said...

pandai!

umie said...

x kisah la dia haram ke apa...yg pastinya binatang yg dlm video 2 comel...

Eason said...

cool...1st time i saw malay seem like nvr pandang rendah of PIg...haha actually pig is kind of animal too...they just lazy doesnt mean they r bad...well done everyone

purpletulips said...

Allah menciptakan alam secara seimbang..secara sustained.setiap makhluk termasuklah yg haram dimakan, yg xboleh disentuh ade fungsinya.babi contohnya, penting dalam kitar ekosistem sbb dia makan kotoran dan segala jenis buangan..jadi babi ini sebenarnya salah satu agen yg menguraikan bahan yg susah untuk diuraikan oleh mikroorganisma lain. dan sebab itulah juga kenapa Allah mengharamkan babi..

perkaitan cara pemakanan babi telah menyebabkan kandungan darah babi mengandungi 98% urea, bahan yg toksik bagi manusia.tambahan babi tidak mempunyai tengkuk.xboleh disembelih means xboleh keluar darah yg kotor ni.bila babi mati..kandungan darah yg kotor ini akan menyerap kedalam daging2 dan organ babi mengakibatkan dagingnya juga tercemar dan mampu memudharatkan kesihatan manusia yg memakannya.atas alasan ini plus pelbagai alasan lainlah Allah telah mengharamkan babi untuk dimakan.

tetapi Allah menyuruh manusia untuk bersifat ihsan pada all living things dlm dunia ni.termasuklah haiwan dan tumbuhan means haiwan2 ini juga kita tak boleh aniaya sesuka hati.so ..babi sememangnya tidak bersalah dan kita tetap berdosa kalau kita menganiaya babi@anjing :D
wallahua'lam

Azroy Bin Kassim said...

betul tu... menyentuh bukan muhrim adalah haram manakala memyentuh babi pula tidak.. menyentuh babi boleh disamak tetapi adakah menentuh bukan muhrim boleh di samak?

Post a Comment

Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk