Tuesday, May 10, 2011

apa kaitan shawl warna warni dengan sotong

apa kaitan shawl warna warni dengan sotong

zaman skarang ni ramai gila pakai shawl.. kalau pegi jalan-jalan kat shopping centre ka, kat tempat rekreasi ka, mesti anda boleh nampak gadis-gadis mengenakan shawl warna-warni yang menceriakan pandangan.. hahaha.. aku sokong fenomena ini.. sekurang-kurangnya makin ramai perempuan tergerak hati untuk pakai hijab daripada tak pakai langsung.. entry ini aku tulis hanya sekadar pendapat peribadi aku dan tidak ada unsur sarkastik ataupun berkaitan dengan agama ok.. bacaaan ringan ja..

olololo comeynya dia.. hehe.. sumber : sayapunyashawl

jujur aku ingin katakan bahawa ada diantara rakan perempuan aku yang dahulunya tidak bertudung tapi kini lebih selesa menutup kepalanya dengan shawl kelihatan lebih cantik dan menceriakan.. tapi ada juga yang pakai shawl dengan tidak 'proper' seperti tak labuhkan shawl sehingga menutup tetek, berbaju lengan pendek, dan memakai legging.. aku doakan semoga lepas ni anda semakin berubah kearah kebaikan dari hari sebelum..

tapi itu bukanlah point asal aku menulis entry ini.. saja nak selitkan nasihat.. hehehe.. sebenarnya pendapat peribadi aku bila melihat gadis-gadis shawl warna-warni ini adalah sangat unik sekali.. mungkin anda semua tak dapat merasakan perkara yang sama seperti aku.. mungkin aku sorang ja yang aneh.. bila aku melihat gadis dan shawl warna-warni, aku terbayang seperti gadis itu sedang memakai 'sotong' di kepala.. aneh kan?


selain itu, kalau aku tak terbayang gadis itu sedang memakai 'sotong' di kepala, kadang-kadang aku terbayang diri aku untuk menjadi sotong.. sebab kalau aku jadi sotong, bolehlah aku 'skodeng' anak dara mandi tanpa diketahui oleh mereka.. kah kah kah.. tak paham? anda ni pelik lah! ;(


p/s : pakai shawl tak tutup tetek lebih bagus dari tak pakai tudung langsung.. tapi kalau pakai dengan proper (semua aurat tertutup) adalah TERpaling bagus.. tak boleh nak berubah laju-laju, cuba pelan-pelan kayuh.. pedulikan apa orang nak kata asalkan benda yang kita buat tu kearah kebaikan..
Share This

99 comments:

  1. best entry ni!x condemn. hahaha. nice one! tp still x dpt tgkp...knpe sotong???

    ReplyDelete
  2. rainbow shawl aku hilang -,-" damn!

    ReplyDelete
  3. tapi ada jugak ramai laki yg tak suka girls pkai shawl.

    ReplyDelete
  4. TERpaling bagus ? sedap ayat tu .

    ReplyDelete
  5. hoho. aku xde shawl yg macam sotong. xminat rainbow2

    ReplyDelete
  6. sotong boleh berubah warne yew... mmg menarik....
    sangat x paham apew kene mengene sotong ngan selendang?? erk.. hahhaha

    ReplyDelete
  7. tubelawak berjiwa suci hari ini....

    ReplyDelete
  8. doakan je la org2 ni nk berubah.. pkai shawl dlu.. bile dh biasa pkai tudung yg lg lbuh ttup dada..

    jemput singgah ANASAURUS :)

    ReplyDelete
  9. hehe,x pndi pakai shawl,so xpenah ade sotong atas kepala,hak3

    ReplyDelete
  10. nice entry

    Teguran berhikmah :D erk kenapa sotong?

    ReplyDelete
  11. fers tym ak jumpa laki yg suka pompuan pkai shawl. siap imagine sotong pulak

    ReplyDelete
  12. niat busuk sguh...kakkakkakkakka

    ReplyDelete
  13. ad lelaki tak ske girl pkai selendang sb dye ckp pemals dan nmpk botak :p

    ReplyDelete
  14. mga2 lps ni terpaling bagus la menutup aurat tu

    sotong???
    cm paham...tp cm xpaham

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. RARA SOKONG 101% statement tu =)

    ReplyDelete
  17. xpaam la.. blur.. ape yang sotong nye???

    ReplyDelete
  18. ko panggil sotong ker? cantik per..mcm pelangi..:P

    ReplyDelete
  19. shit!selendang aku terbakar!!tubelawak belikan....ngehehe

    ReplyDelete
  20. banyak siak awek datang komen!
    bagi aku satu lah!

    ahahahaha

    ReplyDelete
  21. bleh plak, dia terfikir sotong. hmm ntah la, kdg2 serabut jugak tengok diorang pakai shawl, berlilit2 sana sini espcially yg berwarna warni. kalu 1 colour no hal..serabut sikit je. =)

    ReplyDelete
  22. hebat entri ni~

    ReplyDelete
  23. wowwwww ! sotong tu berwarna-warni.
    patutlah !

    ReplyDelete
  24. emm,,,menarik2...tp lebih prefer pasangan memakai tudung labuh...hehehe...;)

    ReplyDelete
  25. I think they really looked nice and fashionable.
    :)

    ReplyDelete
  26. camne leh nampak macam pakai sotong atas kepala lak?

    ReplyDelete
  27. aduhaiiii kena jadi sotong gurita besar sikit konpem tersinggah tempat yg sepatutnya ;D

    ReplyDelete
  28. ke empat puluh enam

    ReplyDelete
  29. ape yg nmpak cm sotong? ce explain byk2 skit..haha

    ReplyDelete
  30. mr crayon...hehe..yang penting dalam tu..bak kata faizal tahir..

    ReplyDelete
  31. tade kaitan..muktamad! hahaa

    ReplyDelete
  32. mujur pakai shawls x kaler warna warni, so x terasa.hak2x

    ReplyDelete
  33. kau ni mcm2 hal la nak jadi sotong kat kepala popan la pulakkkk!

    ReplyDelete
  34. sokong entry nik...
    nk cabar tuan tanah tlis entry sal laki lak...
    buhsan n muak dgn entry2 yg tlis sal care bpakaian yg sptt nye pmpn 4low...
    sgt stereotaip...
    bkn pmpn je yg ptt jg tatasusila n sopan santun o care bpakaian yg betol, laki pon sm...
    y not tlis entry sal laki yg pakai seksi2 yg leh mnarik phatian mate2 yg mmandang...
    pki suar pendek yg sm pnjg ngn t-shirt yg d pki, pki suar beggie smpi nmpk boxer, pki swimsuit smpi nmpk batang sndri...

    ReplyDelete
  35. yeah.. aku leh bayangkan yg first.. tapi sotong tu memang agak menarik.. LOL.. hehe XD

    ReplyDelete
  36. saya tak boleh bayang ape2..senangkan? hahaha..

    --> Tips Menghadapi Cuaca Panas

    ReplyDelete
  37. Hi tubelawak, I've just follow you... Will you follow me back? Tq.

    ReplyDelete
  38. hehehe...sotong jugak yang dia perasan...

    ReplyDelete
  39. hahahha... sotong2... pas ni golongan sotong tercabar plak... hahhaha

    ReplyDelete
  40. hahaha . sotonggg ?


    sotong tu cantik sangattt :)

    ReplyDelete
  41. sotong kurita ke??..hari ni terbukti kamu mmg aneh sekali...

    ReplyDelete
  42. s0tong??adekah sot0ng tersebut berwarna warni spt shawl??konfius lah..^_^

    ReplyDelete
  43. kahahahaha..lawak bangang punya nasihat kepada sotong..apapun kau memang sotong terpaling baik! hahaha..

    ReplyDelete
  44. sotong???seyez xpaham..hehee
    aq pun suke pakai shawl..but yg 1 kaler jep
    xde g yg rainbow2

    ReplyDelete
  45. hhahaha
    harap2 kaloi pakai shawl tak mcm sotong kekekeke

    ReplyDelete
  46. ada yg terpandng serong kat shawl...kalau kena gaya pemakaiannye...xslh...:)

    ReplyDelete
  47. sotong pun sotong la..
    saye suke rainbow!! haha

    ReplyDelete
  48. HUhu.. ada betol jugak 2.. Ramai pompuan komen sini lalalaalaaa....

    ReplyDelete
  49. hai tubelawak, sihat? hahaha

    video 1ns tu superb

    ReplyDelete
  50. tolong la jangan sebu tetek..
    sebut la nipple.. ;D.. slow sikit..

    ReplyDelete
  51. nice entry..rmai yg x suka dan kutuk pasl fesyen shawl skg ni..n ske dgr rmai yg pkai wpon niat dorg utk berfesyen ke,atlis de perubahn ke arah yg lebih baik..

    *rse cam nk wat entry pasl shawl gk..huhu..

    ReplyDelete
  52. shawl warna warni seperti sotong? kalau pelangi pernah terbayang seperti sotong tak? haha

    ReplyDelete
  53. hahahahaha....sotong? sotong laut dalam kat belah mana la yg begitu warna warni ini.....hikhik

    ReplyDelete
  54. byk nye comment.. :D btw, budaya ingat-mengingati ni bagus kn.. thanks!

    ReplyDelete
  55. kyra xdpt tgkap napew sotong..??!!!! huhuhuhuhu xphm 100%

    ReplyDelete
  56. baru semalam pakai shawl colourful tgk kongsi..
    haha..

    but, kenapa sotong? haha

    entri best. sikit pun tak condemn. :)

    ReplyDelete
  57. okay, kita dah tahu dah kenapa.. baru terperasan ada link video tu tadi.. hehe.. :P

    ReplyDelete
  58. wah tQ sokong kpd perempuan yg memakai shawl. have a nice day n happy blogging :D

    ReplyDelete
  59. sokong ngan tube....
    jap2...i terasa tau......
    huhuhu;)

    ReplyDelete
  60. Hi,

    Lucu sungguh saya membaca entri ini!!
    TERBAIKK!!... sotong pon sotong la...^__^

    ReplyDelete
  61. setuju dengan entry nie.. boleh pulak tubelawak ada idea dengan samakan dengan sotong.. ishhh. ishh. kreatif betul.. hehe. :)

    ReplyDelete
  62. entri terbaek untuk lawan entry gadis yg dah wat entry ni::http://www.loveydoveydoo.com/2011/04/carutan-untuk-minah-bertudung-urban.html?commentPage=1

    ReplyDelete
  63. owhhhh sangat panjang comment =,='

    still tak paham :D hahatapi betul lah lagi baik pakai tudung dari tidak tapi lebih baik jika pkai dengan complete kan :) tutop segala aurat yang terdedah kan lagi nampak manis :D

    ReplyDelete
  64. byk nye komen..penatnya nk scroll..hhehee..
    tp x paham nape sotong...T_T

    ReplyDelete
  65. nice entry..hahaha..sy pemakai shawl wane wani dan peminat sotong celup tepung..tp ape kaitan sotong ngn shawl..tubelawak try pakai shawl dulu..br tau sotong x sotong nye..uhhuuhuh..

    ReplyDelete
  66. hahaha..pe pon nice entry..sy bdk bru blaja..klu sudi sggahla di blog sy..

    ReplyDelete
  67. hahahahahahaha :D
    sotong ? tak paham sgt~ hehehe ^^"
    i like rainbow ! hehe~

    ReplyDelete
  68. sotong atas kepala? KAHKAHKAH. gila comel statement. :P

    sat2. nak bayang macam mana sotong duk ataih kepala. HAHAHA.

    ReplyDelete
  69. shawl = sotong???? tang mana tue. mungkin yg crumple warna warni kot. agak2 yg wa paham g2 lah. aku rase org yg pkai shawl nie rajin sbb dia amik ms lama gak nak lilit2 tue, ader laa dlm 15 min. kalu tudung, pakai xpyah lilit dah (^_^).

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates