Tuesday, May 10, 2011

apa kaitan shawl warna warni dengan sotong

zaman skarang ni ramai gila pakai shawl.. kalau pegi jalan-jalan kat shopping centre ka, kat tempat rekreasi ka, mesti anda boleh nampak gadis-gadis mengenakan shawl warna-warni yang menceriakan pandangan.. hahaha.. aku sokong fenomena ini.. sekurang-kurangnya makin ramai perempuan tergerak hati untuk pakai hijab daripada tak pakai langsung.. entry ini aku tulis hanya sekadar pendapat peribadi aku dan tidak ada unsur sarkastik ataupun berkaitan dengan agama ok.. bacaaan ringan ja..

olololo comeynya dia.. hehe.. sumber : sayapunyashawl

jujur aku ingin katakan bahawa ada diantara rakan perempuan aku yang dahulunya tidak bertudung tapi kini lebih selesa menutup kepalanya dengan shawl kelihatan lebih cantik dan menceriakan.. tapi ada juga yang pakai shawl dengan tidak 'proper' seperti tak labuhkan shawl sehingga menutup tetek, berbaju lengan pendek, dan memakai legging.. aku doakan semoga lepas ni anda semakin berubah kearah kebaikan dari hari sebelum..

tapi itu bukanlah point asal aku menulis entry ini.. saja nak selitkan nasihat.. hehehe.. sebenarnya pendapat peribadi aku bila melihat gadis-gadis shawl warna-warni ini adalah sangat unik sekali.. mungkin anda semua tak dapat merasakan perkara yang sama seperti aku.. mungkin aku sorang ja yang aneh.. bila aku melihat gadis dan shawl warna-warni, aku terbayang seperti gadis itu sedang memakai 'sotong' di kepala.. aneh kan?


selain itu, kalau aku tak terbayang gadis itu sedang memakai 'sotong' di kepala, kadang-kadang aku terbayang diri aku untuk menjadi sotong.. sebab kalau aku jadi sotong, bolehlah aku 'skodeng' anak dara mandi tanpa diketahui oleh mereka.. kah kah kah.. tak paham? anda ni pelik lah! ;(


p/s : pakai shawl tak tutup tetek lebih bagus dari tak pakai tudung langsung.. tapi kalau pakai dengan proper (semua aurat tertutup) adalah TERpaling bagus.. tak boleh nak berubah laju-laju, cuba pelan-pelan kayuh.. pedulikan apa orang nak kata asalkan benda yang kita buat tu kearah kebaikan..


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
99 Comments
Comments


99 comments:

Anonymous said...

pertama~!

nohfee said...

best entry ni!x condemn. hahaha. nice one! tp still x dpt tgkp...knpe sotong???

Anonymous said...

kedua!

maiMOONyet! said...

rainbow shawl aku hilang -,-" damn!

-telordibasuh- said...

ke 5 hahhaaa

Aku Ibu Muda said...

sotong? urmmmm

Cik Khairyyna :) said...

tapi ada jugak ramai laki yg tak suka girls pkai shawl.

buSuk said...

nicely written~~~

zuhaida said...

TERpaling bagus ? sedap ayat tu .

akmal afiqah said...

hoho. aku xde shawl yg macam sotong. xminat rainbow2

Nur Syariza Natasya said...

sotong???

MR. SYAH said...

betul3..

aque said...

sotong boleh berubah warne yew... mmg menarik....
sangat x paham apew kene mengene sotong ngan selendang?? erk.. hahhaha

~nsar~ said...

sokong statement P/S...

✿ gadis biasa ✿ said...

menusuk kalbu :(

soooooour said...

tubelawak berjiwa suci hari ini....

Farhana Jafri said...

doakan je la org2 ni nk berubah.. pkai shawl dlu.. bile dh biasa pkai tudung yg lg lbuh ttup dada..

jemput singgah ANASAURUS :)

Tasha said...

hehe,x pndi pakai shawl,so xpenah ade sotong atas kepala,hak3

~~Ticer Wann~~ said...

nice entry

Teguran berhikmah :D erk kenapa sotong?

fizamanan said...

fers tym ak jumpa laki yg suka pompuan pkai shawl. siap imagine sotong pulak

Nanad. said...

haha. cool.

CintaZulaikha said...

niat busuk sguh...kakkakkakkakka

starzieti said...

kesian sotong. haha

mlle tqa said...

ad lelaki tak ske girl pkai selendang sb dye ckp pemals dan nmpk botak :p

Halusinasi said...

kenapa mesti sotong? haha...

Titisan Hujan said...

mga2 lps ni terpaling bagus la menutup aurat tu

sotong???
cm paham...tp cm xpaham

FyFy said...
This comment has been removed by the author.
farah wahedda said...

sokong sangat

rara pinkmafia said...

RARA SOKONG 101% statement tu =)

koyeen said...

xpaam la.. blur.. ape yang sotong nye???

Gieyana said...

ko panggil sotong ker? cantik per..mcm pelangi..:P

farah dyana said...

gud!

tiangyangberkata said...

shit!selendang aku terbakar!!tubelawak belikan....ngehehe

Abang Zam said...

banyak siak awek datang komen!
bagi aku satu lah!

ahahahaha

eiela said...

bleh plak, dia terfikir sotong. hmm ntah la, kdg2 serabut jugak tengok diorang pakai shawl, berlilit2 sana sini espcially yg berwarna warni. kalu 1 colour no hal..serabut sikit je. =)

shiho-chan said...

sotong????sotong cimb.....

Anonymous said...

hebat entri ni~

fairuz alwani said...

wowwwww ! sotong tu berwarna-warni.
patutlah !

abutalib said...

Cantiknya

said...

emm,,,menarik2...tp lebih prefer pasangan memakai tudung labuh...hehehe...;)

TinaSofea said...

hahahha..betul2

HoneyBUZZin said...

I think they really looked nice and fashionable.
:)

storyfromme said...

camne leh nampak macam pakai sotong atas kepala lak?

[sutera kasih] said...

aku suka entri ni :D

Just Call Me Bitt said...

aduhaiiii kena jadi sotong gurita besar sikit konpem tersinggah tempat yg sepatutnya ;D

Anonymous said...

ke empat puluh enam

:: fyruzfifah :: said...

ape yg nmpak cm sotong? ce explain byk2 skit..haha

menusuk hati said...

mr crayon...hehe..yang penting dalam tu..bak kata faizal tahir..

umie said...

sotong pon jadi~~

azi nur said...

tade kaitan..muktamad! hahaa

merahitujambu said...

caya lah

Cik Peanut said...

mujur pakai shawls x kaler warna warni, so x terasa.hak2x

Ain Zulaikha said...

hahahaha nice..

wannurfazrini said...

kau ni mcm2 hal la nak jadi sotong kat kepala popan la pulakkkk!

CourFeyLia said...

sokong entry nik...
nk cabar tuan tanah tlis entry sal laki lak...
buhsan n muak dgn entry2 yg tlis sal care bpakaian yg sptt nye pmpn 4low...
sgt stereotaip...
bkn pmpn je yg ptt jg tatasusila n sopan santun o care bpakaian yg betol, laki pon sm...
y not tlis entry sal laki yg pakai seksi2 yg leh mnarik phatian mate2 yg mmandang...
pki suar pendek yg sm pnjg ngn t-shirt yg d pki, pki suar beggie smpi nmpk boxer, pki swimsuit smpi nmpk batang sndri...

Lady Hasnor said...

LOL..

shezwan said...

yeah.. aku leh bayangkan yg first.. tapi sotong tu memang agak menarik.. LOL.. hehe XD

Hashira Yusoff said...

saya tak boleh bayang ape2..senangkan? hahaha..

--> Tips Menghadapi Cuaca Panas

♥CIK SHA♥ said...

sotong??errr..

getting trouble with my name said...

apa2 pun bersederhana dalam pemakaian...

MosePA said...

Hi tubelawak, I've just follow you... Will you follow me back? Tq.

::Miss Hearty:: said...

hahaha^^

hyazz said...

hehehe...sotong jugak yang dia perasan...

AizA said...

hahahha... sotong2... pas ni golongan sotong tercabar plak... hahhaha

syaza kelyza said...

hahaha . sotonggg ?


sotong tu cantik sangattt :)

Eye_nee said...

sotong kurita ke??..hari ni terbukti kamu mmg aneh sekali...

sky said...

s0tong??adekah sot0ng tersebut berwarna warni spt shawl??konfius lah..^_^

Khairul Antasha said...

aneh..sotong?

kayuh pelan2.. :)

birashitler said...

kahahahaha..lawak bangang punya nasihat kepada sotong..apapun kau memang sotong terpaling baik! hahaha..

orange said...

sotong???seyez xpaham..hehee
aq pun suke pakai shawl..but yg 1 kaler jep
xde g yg rainbow2

nurkaloi said...

hhahaha
harap2 kaloi pakai shawl tak mcm sotong kekekeke

cik aisha said...

ada yg terpandng serong kat shawl...kalau kena gaya pemakaiannye...xslh...:)

Naddy Amat said...

sotong pun sotong la..
saye suke rainbow!! haha

hafiz hafizol said...

HUhu.. ada betol jugak 2.. Ramai pompuan komen sini lalalaalaaa....

Affan said...

hai tubelawak, sihat? hahaha

video 1ns tu superb

malamhari said...

klakar....hehe...

-xdeath said...

tolong la jangan sebu tetek..
sebut la nipple.. ;D.. slow sikit..

~aYeeN & SuE~ said...

nice entry..rmai yg x suka dan kutuk pasl fesyen shawl skg ni..n ske dgr rmai yg pkai wpon niat dorg utk berfesyen ke,atlis de perubahn ke arah yg lebih baik..

*rse cam nk wat entry pasl shawl gk..huhu..

Hani said...

shawl warna warni seperti sotong? kalau pelangi pernah terbayang seperti sotong tak? haha

aiyang said...

hahahahaha....sotong? sotong laut dalam kat belah mana la yg begitu warna warni ini.....hikhik

udin said...

yeah!!! hahahahaha!!!

indahnyasisuria said...

byk nye comment.. :D btw, budaya ingat-mengingati ni bagus kn.. thanks!

senydream said...

:)
tersenyum..:)

qila said...

thumbsup! :)

kyra_G said...

kyra xdpt tgkap napew sotong..??!!!! huhuhuhuhu xphm 100%

NDBJ said...

baru semalam pakai shawl colourful tgk kongsi..
haha..

but, kenapa sotong? haha

entri best. sikit pun tak condemn. :)

NDBJ said...

okay, kita dah tahu dah kenapa.. baru terperasan ada link video tu tadi.. hehe.. :P

Alin said...

wah tQ sokong kpd perempuan yg memakai shawl. have a nice day n happy blogging :D

eyqa amin said...

sokong ngan tube....
jap2...i terasa tau......
huhuhu;)

Ejaa said...

Hi,

Lucu sungguh saya membaca entri ini!!
TERBAIKK!!... sotong pon sotong la...^__^

Love hurt aeNnn said...

setuju dengan entry nie.. boleh pulak tubelawak ada idea dengan samakan dengan sotong.. ishhh. ishh. kreatif betul.. hehe. :)

beena said...

entri terbaek untuk lawan entry gadis yg dah wat entry ni::http://www.loveydoveydoo.com/2011/04/carutan-untuk-minah-bertudung-urban.html?commentPage=1

munirah said...

owhhhh sangat panjang comment =,='

still tak paham :D hahatapi betul lah lagi baik pakai tudung dari tidak tapi lebih baik jika pkai dengan complete kan :) tutop segala aurat yang terdedah kan lagi nampak manis :D

♥ norlida ♥ said...

byk nye komen..penatnya nk scroll..hhehee..
tp x paham nape sotong...T_T

cik paja hanim said...

nice entry..hahaha..sy pemakai shawl wane wani dan peminat sotong celup tepung..tp ape kaitan sotong ngn shawl..tubelawak try pakai shawl dulu..br tau sotong x sotong nye..uhhuuhuh..

tulipsputeh said...

hahaha..pe pon nice entry..sy bdk bru blaja..klu sudi sggahla di blog sy..

C Zakura's said...

hahahahahahaha :D
sotong ? tak paham sgt~ hehehe ^^"
i like rainbow ! hehe~

atiq said...

sotong atas kepala? KAHKAHKAH. gila comel statement. :P

sat2. nak bayang macam mana sotong duk ataih kepala. HAHAHA.

liyana fadila said...

shawl = sotong???? tang mana tue. mungkin yg crumple warna warni kot. agak2 yg wa paham g2 lah. aku rase org yg pkai shawl nie rajin sbb dia amik ms lama gak nak lilit2 tue, ader laa dlm 15 min. kalu tudung, pakai xpyah lilit dah (^_^).

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk