Thursday, April 22, 2010

gurauan yang menimbulkan kemarahan

gurauan yang menimbulkan kemarahan

aku suka kenakan orang.. contohnya, dalam dunia maya ini aku suka capture atau print screen chat log diantara aku dengan rakan-rakan untuk ketawakan mereka atau dijadikan bahan kutukan melawak mesra sesama rakan (LINK).. realiti pun aku macam tu, aku suka kenakan orang.. aku sedar aku suka kenakan orang jadi aku rela orang kenakan aku kembali sebab aku 'super cool'.. tapi aku geram bila ada yang kenakan aku tapi marah bila kita kenakan dia balik.. orang macam tu adalah 'super touching' ahaha..


nak bergurau, nak kenakan orang ada batasnya.. aku tahu batas-batas bergurau dalam pergaulan.. ada orang takleh terima gurauan ataupun teguran.. ada juga orang yang nak bergurau tapi tak menjadi bahkan menimbulkan kemarahan orang lain.. jadi sekiranya korang nak kenakan kawan-kawan atau sesiapa pun, kenali lah dulu orang yang korang nak kenakan tu.. kalau nak bergurau nak kenakan orang, janganlah sampai terputus silaturrahim ya.. itu tidak baik.. cepat-cepatlah meminta maaf sekiranya korang rasa korang dah melampaui batas..

dalam simpanan aku, aku ada banyak koleksi video kenakan orang(prank).. tapi aku pun tak tahu kenapa aku suka video ni.. mungkin sebab video ini adalah video tempatan kot.. tambahan pula video ni memang lawak macam gampang.. ahahaha.. lawak, lawak jugak~ tapi ambik video ni jadikan pengajaran.. jangan buat macam dalam video ni.. ok?

video : gurauan yang menimbulkan kemarahan


Related Posts with Thumbnails
Share This

13 comments:

  1. haha,ade ker rancangan mcm nih?
    buat marah org lak tuh,kalau gf tuh sepakat nak prank bf xpee jgak.
    ni x dua2 xtaw,hahaha ;)
    56 bintang utk vid nih ;D

    ReplyDelete
  2. ahahaha.. aku teringin nak prank orang betul-betul macam ni.. tapi tu laa.. takut masuk neraka.. jadi takleh buat macam tu..

    ReplyDelete
  3. hahaha idea gempak a diorang ni..tapi bahaya gak prank camtu..bikin panas je :p


    yang buat lawak tak jadi,
    - fitrihadi.com -

    ReplyDelete
  4. aku suka geng rajalawak yang lama tu ja.. batch zizan n johan.. batch baru punya lawaking & sepah.. aku tak minat :(

    ReplyDelete
  5. a'ah betul tu..yang baru ni dah tak berapa mantap a..patut stop jap raja lawak tu

    ReplyDelete
  6. saye sedang dlm situasi tersebut..
    (-_-") kawan2 mrhkan sy sebab gurau xbertempat dgn dorg.haha

    ReplyDelete
  7. makk datukk..
    ni klau aku kne camni bro, mmg kene pancung la dorg2 ni..
    hihihi

    ReplyDelete
  8. alahai ...rela orang2 atas tu angkat air banyak...semata2 nak cari pasal

    ReplyDelete
  9. ish2...biaq betoi lepa ni...dashyat2!!!

    ReplyDelete
  10. Rajalawak musim pertama paling best !

    ReplyDelete
  11. asal ak xpenah bleh tngok video kt link stiap post r?? Plik r....

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates