Tuesday, November 2, 2010

epilog berdarah seorang pembunuh

aku seorang manusia yang sangat dingin.. ramai yang tidak boleh mengagak perangaiku kerana aku adalah seorang yang jarang berkata-kata dan lebih banyak mendiamkan diri.. ketika dizaman persekolahanku, aku pernah ditanya oleh guru "apakah hobi kamu di masa lapang?" dan aku menjawab persoalan itu dengan hanya sepatah perkataan iaitu "berfikir".. ramai rakan-rakan yang lain mengatakan aku seorang yang 'psiko' dan 'gila'.. mungkin kerana mereka susah untuk mendekati aku lalu mereka berkata bukan-bukan kepadaku..


aku adalah ketua pasukan muay thai di sekolahku.. walaupun jarang kedengaran ada kelab 'muay thai' di sekolah-sekolah lain, alasanku adalah kerana sekolahku terletak di kawasan pedalaman dan sangat hampir dengan negara jiran.. aku sangat meminati muay thai.. banyak pertandingan peringkat dunia yang telah dimenangi oleh aku sepanjang zaman persekolahanku..

sehinggalah tamat zaman persekolahanku, aku telah ditarik menyertai persatuan kongsi gelap (nama persatuan dirahsiakan) oleh seorang individu tunggak yang sangat aku hormati ketelusan dan keberanian beliau dalam persatuan ini.. dalam persatuan, aku juga diberikan pangkat yang tinggi kerana aku dianggap seorang yang 'hati kering' dan berani untuk melakukan apa saja arahan yang diberi oleh ketua kami.. termasuklah membunuh..

sepanjang aku bersama persatuan haram ini, aku telah berjaya membunuh 5 orang manusia yang diantaranya ialah pembelot persatuan kami, ahli dari persatuan lain, ketua persatuan haram yang lain dan juga seorang polis yang mengganggu aku menyiapkan tugas aku.. disebabkan kes pembunuhan ini, aku dikelilingi musuh.. aku tidak takut kerana 'geng' aku ada dimana-mana.. di kedah? di selangor? kelantan? sabah sarawak? kuala lumpur? aku tak perlu risau.. 'adik-adik' aku sentiasa ada untuk membantu aku..

sehinggalah tunggak utama persatuan kongsi gelap kami ini menyertai aktiviti politik dan mendekati ahli-ahli politik yang ternama.. aku dan ahli-ahli yang lain dipinggirkan.. ada rakanku yang lain terbunuh dalam satu pergaduhan.. bila aku melaporkan kepada tunggak kami, dia cuma berkata "sampai bila nak bergaduh? zaman sekarang ni zaman duit!".. aku sudah dapat merasakan zaman kejatuhan persatuan kongsi gelap kami ini.. ya! jangkaan aku tidak pernah salah.. dua tahun berikutnya, aku dan ahli-ahli yang lain terpaksa membawa haluan masing-masing..


kini aku hidup sebagai orang biasa dan bekerja di kuala lumpur.. setiap hari aku akan bekerja dari pukul 8 pagi sampai pukul 5 petang.. kemudian aku akan makan di satu kedai kegemaran aku yang terletak di bukit bintang.. setiap kali makan di kedai itu, aku akan pastikan aku duduk di kerusi yang membelakangi dinding kerana aku sentiasa berwaspada musuh-musuh lama aku muncul kembali untuk membunuh aku dari belakang, jadi aku dapat melihat setiap gerak geri manusia di hadapanku..

pendapatan aku kini tidaklah begitu lumayan untuk memiliki kenderaan.. selepas makan petang, aku akan pulang menaiki train.. dan setiap hari juga sudah menjadi tabiat aku untuk menyeluk sebelah tanganku ke dalam poket jaket aku yang lusuh itu.. tabiat ini sebenarnya bertujuan menipu musuh agar menyangka aku menyimpan pistol di dalam poket.. walaupun kisah pembunuhan yang aku lakukan telah lama berlalu, tapi aku masih berwaspada sehingga kini.. kini aku tidak lagi seperti dulu, berani untuk berada dimana-mana sahaja..

apabila sampai di rumah, aku akan mandi untuk membersihkan diri aku dan melakukan sedikit aktiviti harian seperti mengemas rumah, membasuh baju dan lain-lain.. hampir-hampir pukul 10 malam, aku akan bersama laptop kesayangan aku untuk menulis blog.. ya! walaupun aku seorang pembunuh, namun aku juga seorang blogger.. nak tahu apa URL blog aku? tubelawak.blogspot.com.. kah kah kah.. ini hanyalah cerita rekaan. berdasarkan otak tubelawak. sekian terima kasih..

** walaupun cerita ini hanyalah rekaan, tetapi masih ada fakta  benar disebalik segala yang merapu..  ahahaha.. nak lebih feel untuk penceritaan ini? tengok video ni.. rupa dan gaya seorang pembunuh yang mengepalai kongsi gelap ternama..

video : aku dan rakan-rakan kongsi gelapku
Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
89 Comments
Comments


89 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

hahaha...

hampagas betoi

wannurfazrini said...

HAHHAHAHA mongek ! Lu nak kata lu ni gengster dan bunuh 5 org lah ?

lawak doeee HAHAHAHA

crayon said...

gadis kampung : lu gelak sama gua? lu mau mati ka?? kah kah kah.. gua bunuh lu!! gua bunuh lu!!

wannurfazrini : gua dah bunuh 5 orang dah.. lu mau jadi orang ke-6 ??? lu jgn bikin gua panas... kah kah kah

Cik Norfa said...

aku dah mula serius baca cerita kau ni...
cisdel betul..

tapi kau sangat berbakat untuk menulis novel/cerpen..hihi


Entry Terbaru : Aku takde hutang dengan family ko, aku bayar ko cash tau!

crayon said...

cik norfa : cerpen? lu jangan main-main ngan gua.. gua gengster beb! mana boleh tulis cerpen.. jatuh la 'stended' gua sebagai ahli berpangkat dalam kong gelap..

Fina Fento said...

kah kah kah jugak.

syafiqah ezam shah said...

Hahaha..kuat betul imaginasi lu.

crayon said...

fina fento & syafiqah ni mau kasi tikam hidup2 ni.. ada ka pi gelak sama gengster macam gua.. gua sikit punya sirius dalam penceritaan lu orang boleh gelak2 pulak

safiyyah osman said...

hahhahhhahahaa..gengster apa nickname nama crayon..kahkah..ahahahhaa....

crayon said...

saffiyah : lu jangan~~~ gua nangis kang :(

safiyyah osman said...

hahahaha..gengster lu eja nama gua silap..ahaha..nak kena pukul ka??ahahaahhaa

ok la tue..nih la gengster alaf baru..ahahaha


hye gengter nama crayon..aaauuuwwwww..sweet gila la nama lu gengster..ahaha..musuh dgr mau dia gelak guling guling..keluaq ayaq liuq..ahaahahahahahahahhaahah...eh terspeking kedah pula..ahahahah

belalang hijau said...

hampir2 ku mempercayai kisah d atas
(sebenarnya x pun)

huhuh...

Nurida Ardy said...

tergoda tuk bacer smpi habih walau dah agak ini cume khayalan ~

asyrafinho said...

klu gangster mcm dlm video ko tu ak leh caya...
hahahaha

Fina Fento said...

kah kah kah lagi..aloh aloh aloh comey nick nama crayon :|

KiN said...

ingat tadi sinopsis cerite.kah3

eiela said...

haha adoii tersenggih baca entri nih ha, walaupun dari perenggan kedua dah nampak entri nih rekaan semata-mata tapi ku gigihkan jugak membaca. ngeh3.. ada fakta yang disampaikan sebenarnya yang tersirat disebaliknya.

DuniakuAbstrak said...

macam haram betul cerita gengster kau ni

Ann said...

ssh tol lah nk bezakan yg mana benar yg mana plsu..

Peraih udang dari Zimbabwe said...

'Adik-adik' tu bunyi cam lain macam jer... Ha ha ha...

WZulhilmi said...

Hahaha... 5 org tu mati!!

Scya LollitA said...

aduyaii . ni kisah fantasi di balik realiti nih haha

Anonymous said...

"mungkin kerana mereka susah untuk mendekati aku lalu mereka berkata bukan-bukan kepadaku.."

hekleh,ni statement geng-ster kebenda, perasan lebey crayon ni =) geng-bas sekolah bole la.. kah kah kah

crayon said...

nurida : tergoda dengan gengster? anda silap!

eiela : hehehehe.. ada yang aku ambik dari cerita benar.. tapi better aku tulis cerita rekaan sebelum ada orang yang 'terasa'

ann : macam real kan? hahahaha.. cuba carik yang mana betul yang mana palsu..

peraih udang : apa yang lain bunyiknya? :) ehehehehehe.. bukan 'anak ikan' ok.. satgi hang silap paham lak.. hahahahah

wzulhilmi : 5 orang campur + wzulhilmi.. dah jadi 6.. tunggu tau.. aku nak pi rumah hang pulak.. nyorok dalam mangkuk jamban.. bila hang masuk jamban, aku terus attack

scya : ini realiti dijadikan umpama fantasi

velasrizal said...

kemas la citer ni bro..

Pasar Komuniti Penganti Pasar Malam ?

siti nursalehah said...

hahaha.. crayon sin chan~

5 org yg mati tu smue mati sbb x ley brenti gelak sbb name crayon tu...

Asmo.sin said...

"aku tidak takut kerana 'geng' aku ada dimana-mana.. di kedah? di selangor? kelantan? sabah sarawak? kuala lumpur? aku tak perlu risau.. 'adik-adik' aku sentiasa ada untuk membantu aku.."
-sarawak tempat gua beb..tah2 adik2 ko tuh cucu2 aku..ahhaks!

Azrul Hisham said...

sape la tok guru yg ajar diorang tu ye? ekeke :P

crayon said...

velasrizal : tq! hahaha.. simple dan kekemasan itu penting bagi tubelawak.. walaupun tubelawak gengster :P kah kah kah

nursalehah : diorang mati sebab kena bunuh ok! bukan sebab nama crayon.. masa zaman tu tubelawak tak pakai nama crayon.. orang panggil tubelawak "taring harimau".. baru ganas.. tapi bila tulis blog pakai nama "crayon"... baru bajet cute :> auwwww

asmo.sin : cucu2 hang sihat tak? kimsalam kat depa semua.. cakap 'tubelawak' kimsalam.. haha

maisyara Pot! Pot! said...

bunguk! muahahahahahahahah xDDDDDD

jaja said...

poyo bunuh 5 org mamat ne

crayon said...

mai : berani lu kata gua bunguk ya! bersedia untuk ditikam oleh gua.. malam ni gua pigi rumah lu bawak parang karat..

jaja : hang orang gila.. aku takmau layan hang!

Kuman Chaos said...

pergh.. pembunuh yg juga seorang blogger.. best best..
Kuman "tulisan dilangit" Entry

AiN Z said...

prince charming seorang pembunuh?? menakutkan~~

hana nabihah said...

erk ?? yela tuh..kongsi gelap la sgt ko..nampak naif jek..hahah..

crayon said...

ain Z : ini cerita rekaan ja ok :(

hana : hahaha.. kalau aku cakap ni cerita betul pun sapa nak pcaya.. ya dak? :P

khairolghani said...

aku percaya perenggan pertama je..masuk perenggan kedua aku dah start rasa pelik..tapi macam biasa tengok je citer yg plot dia macam ni

Teja Suraya said...

haha....hang ni boleh blah la tubelawak.......

adoi...imaginasi tinggi toi...

crayon said...

khairolghani : aku reka sndiri ja plot cerita ni base on true story pengalaman kawan2 aku.. hahaha.. kalau ada sama dengan filem2 or drama, mungkin kebetulan :P

teja suraya : imaginasi aku terhadap perempuan lagi tinggi ;) hehehehehe.. takut tak?

K I E R A said...

Bagus :)

nanad said...

tiba tiba wa rasa nak terkencing -.-

Roxy zai said...

npe slalu x dpt tgk vid eyh???:'(

crayon said...

nanad : lu sudah gentar dengan gua? cepat melutut! gua nak pancung kepala lu guna gua punya parang karat.. hahahaha

roxy : kalau pakai broadband memang problem sikit nak bukak video.. :( harap maaf

elyana yazmin said...

takotnye aku dengan cite ko ni..gengster celup rupenye..
mesti ko kecik2 berangan jadi gengster..tapi tak jadik ;p

ooo cik eykin. said...

berfikir ! hahahh gelakk lahh

MisApple said...

apsal sadis sangat story ney.
terharu pun ada der.
bwahahaha.

AsYikHiNz said...

nk lari tajuk ckit..
crayon, cna ang leh jadi rajin nk menulih2 entry2 nih??? stiap ari lak tu..
ish2

encHIx laNDax said...

spesis haram toi!hahahXD

ida said...

iye..iye..je..hu..hu..tipu rupenya..

AISHA SAAD said...

aku kan... baru plan nak report polis.
eh, eh ko boleh ganti ramli awang murshid lah nnti.
weee~

NoToBn said...

lu jangan main main dengan waaaa..waaa biasa membunuh..banyak nyawa waaa biasa cabut..jangan jadi mangsa seterusnya ditangan saya..hi hi waaa biasa kerja partitime dipasar ayam musim raya ..banyak ekor ayam waaa sembelih..sampai dua ekor tu kepala terus kena cabut..potong gaji hi hi..

nand nasyari said...

xdak keje dah ke..? nek train weh...
ramai bangla2 pembunuh hidung..bau dorg..adoyai.~ iskkk

Nicha E-cha said...

haha....lawak

maisyara Pot! Pot! said...

lu nk parang gua? wa gergaji lu leh? xD

Edward Haste said...

betoi ka hang samseng? bkn dlu time skolah ang tketaq2 ka nak sembelih ayam? awww hahahahah

efa said...

tubelawak(caryon)ni gengster rupanya waa...takut...berdesup...lari2.....cabut...huhu

lalink7 said...

nasib aku xbaca smpai abes..baca perenggan pertama n last je...ampeh..haha

Myaby said...

haha. i tertipu

bunuh 5 org ye. auch!

LORD ZARA 札拉 said...

jadi yakuza sekali please~

:p

jinkamen said...

cissss
ahmad tertipu rupenye

- i.e.j.a - said...

hye..
psl hobi berfikir tu bkn 1st time gua dgr tp yg psl muay thai tu gua dh agak ni mesti cite rekaan semata2..jangkaan aku tidak pernah salah (gua saje amik ayat lu)..klau lu nk jmsk geng kongsi gelap o pembunuh gua pun nk join gak...best lor keje ni..

d_LA said...

hahaha..bajet ganasss sgt..

IkaAR said...

lawak..lawak.. ko tubelawak... sronok baca cerita merapu ko ni...

Encik Psychopath said...

henshin ?

nadey said...

1st2 bace perghhhh kagum gile masuk muay thai!!!!!!! sbb aku minat kot org yg masuk muay thai...bru nk ngorat....dan2 bc lebeh2...laaaaaaa rekaan je ......laaaaaa terbantut cite2....

cite2 crow zero mmg besh tgu crow zero 3 k!!!!

YasminLaa said...

cehhcehh xD

Muhammad Ariff said...

ini lawak.

Miz CanisTaL said...

hahaha.. adeh... :D

mizzapple said...

hampagas. igtkn betul.
rupanya rekaan semata2. ngek

rAy jR...@...Aliff said...

hari2 kja...ari2 wat bnda yg sama..ari2 muka yg sama.next time bek jdik waiter..dpt jmpe muka lain stiap ari..miahahaha...

wa enjoy nek tren...sbb ada driver dan sronok cuci mata..kakakakakaa

phreak id said...

horyaaaa!!! Genji!! Suzuran Dog!!!

>>My Latest Entry<<
Header Untuk Blog : Flash VS GIF (Sila Bagi Komen atau Cadangan)
Controversy Goal From Nani Yesterday
Lagi Kemalangan Bas Yang Membawa Maut

fiza... said...

hang ni banyak berkhayal ni.....udah-udah ler tu blk2 la ke pgkal jalan...hahah

-wAn- said...

crows zero..haha

AngahSayang2314 said...

hehehe kwang..kwang..kwang...

ema fatimah said...

hahahaha..gotcha! its crow zero! nice story though..hands inside the pocket its totally like shun oguri~ :P (btw,he's hot) hahaha :P

Chika said...

hampir terpedaya dengan kisah separuh benar ini

*ttp menghiburkan... ekekekeke

matrix said...

pergh...ganas gitu

cik helena said...

poyo itu adalah kau!hahaha senget..

syaza kelyza said...

kahkahkah ! ntah pape la diorang ni :D

Mohd Wakiyuddin Rosnan said...

haha... smart r... lawak2...

Syaidahtul Badriyah Aziz said...

terbaik pnya cerita... :)

Anonymous said...

poyo la mamat ni...hahaaaaaa

zOuL_iMMe said...

salam,
bro, gua nak mintak lu bunuh somebody, upah lumayan. amacam? kah kah kah...

*boleh jadi kes polis tak ako punya komen?

MangkOk cHenTa ♂ said...

huhuhuhu...besh3

azureenhalim said...

wahh bebual macam 3 line , haha

crayon said...

hahahahhaa.. mau tau laa.. bila lagi nak sembang bohong camni :P

Anonymous said...

lu punya pukimak ada hantam ka?

Lirik Lagu Barat said...

Di mana neh ceritanya........

ajelan said...

wakakaka korang nie..ade2 jesape nak kawin klik sini
berminat call saya

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk