Wednesday, March 2, 2011

how to dump your girlfriend

how to dump your girlfriend

ahaha.. hari ini aku nak share dengan anda semua (yang masih belum berkahwin) cara-cara atau langkah yang boleh dibuat untuk tinggalkan kekasih hati anda.. kebetulan baru-baru ini ada rakan aku meminta pendapat aku "wei aku tak suka la kat budak ni, macam mana aku nak tinggal dia?" walaupun aku tak berpengalaman dalam hal-hal macam ni, at least aku bercerita jugak lah kat kawan aku sorang ni.. orang perlu kita jadi pendengar yang setia, so aku melayan ja lah.. kah kah kah


1. mula-mula sekali, kalau anda ada kekuatan dan mampu untuk berterus terang, lebih baik anda cakap direct kepadanya bahawa anda rasa hubungan anda tidak akan kekal lama.. ataupun gunakanlah ayat-ayat kiasan seperti "mak i tak suka kat u la camna ni?" atau "kita ni selalu sangat gaduh kan? nanti dah kawin pun macam ni jugak ka?"..

video : terus terang

2. kalau dah cakap jujur pun si dia tetap tak mau lepaskan anda jugak, anda boleh buat dengan lebih kejam.. contohnya seperti menulis status di facebook bagi semua orang tahu "aku tak suka kat sipulan sipulan.. mencik tau.. auww" ataupun sekiranya anda memiliki blog, anda juga boleh menulis di dalam blog anda.. kah kah kah.. nak lagi kejam? mintak putus melalui mana-mana stesen televisyen macam dalam video ni..


3. kalau cara 1 dan 2 pun dia tetap mahukan anda jadi teman hidup dia, anda terpaksa gunakan sedikit kekerasan untuk membuatkan si dia betul-betul paham bahawa anda tidak menyukai atau menyayangi dirinya.. kekerasan ni bukan bermaksud memukul si dia.. tapi melakukan sesuatu yang membahayakan nyawa si dia.. contoh? tengok video ni pulak..


lepas aku ceritakan semua-semua ni kat rakan aku, dia cakap "uishh.. takut gak aku kalau aku tinggal dia nanti dia bomohkan aku".. memang takleh nafi.. orang melayu kita ni kebanyakannya takut untuk menyatakan perasaan di hati ni kerana takut kena sihir.. dah tiga empat rakan aku kena benda-benda camni.. jadi untuk mengurangkan kerisauan rakan aku yang tengah dalam dilema ni aku cadangkan idea lain pulak..

selain dari mintak putus kat kekasih anda, anda juga boleh berusaha untuk membuatkan kekasih anda yang mintak putus kepada anda.. kah kah kah.. teknik ini agak sukar dilakukan kerana anda perlu kenal cara berfikir pasangan anda dan tahu apa yang dia suka dan tidak suka.. teknik ini sebenarnya sangat super kejam kerana ianya mampu meracuni perasaan dan pemikiran pasangan anda dimasa akan datang..

jadi aku rasa tak perlulah aku bercerita panjang cara untuk membuatkan kekasih anda yang mintak putus.. tak baik mainkan perasaan orang!! kah kah kah.. aku sendiri pulak macam mana? pengalaman aku putus cinta? mintak putus? sepanjang aku hidup dan bercinta, aku tak pernah tinggal orang.. orang yang tinggalkan aku :( auww..

** p/s : kalau tak suka, jangan bagi harapan kat orang
Share This

108 comments:

  1. nak share!nak share!hahaha
    kejam gilakkxD

    ReplyDelete
  2. halaaa, mula2 bg harapan sbb org tuh berlagak okk!
    end up hancus!
    salah aku ker meninggalkan nyaa? hmmm?

    ReplyDelete
  3. kijam!
    tapi yg 1st jugak terbaek even susah.

    ps: hg bape kali bercinta?

    ReplyDelete
  4. ola : nak share, lagi aku suka.. mwah! :* haha

    aisha : sebab tu orang kata "people change"

    fiexa : aku bcinta skali ja.. lepas tu tamau dah.. tunggu kaya baru cari cinta balik.. hahaha.. hang pun tau kot

    fahanny : video no 2 ngan 3 tu, yang no 2 kejam lagi eh? aiyooo.. i thought no 3 tu paling kejam..

    ReplyDelete
  5. salam stylo.
    baiklah, akan dipraktikkan...

    ReplyDelete
  6. betul betul! kalau tak suka jangan bagi harapan kat orang 0_0 *video no. 2 n 3 same same kejam! :D

    ReplyDelete
  7. nak suh awek tgl kan sng je... psycho cara 'inception versi hantu kak limah balik rumah'..
    tanamkan kt fikiran si gf yg bf ni x berduit dh...

    ::sgt berkesan sebab majoriti wanita mata duitan... majoriti yer.. yg terasa tu padan muka:: haha

    nice entry beb!! gua derma ikhlas kt kg konoha.

    ReplyDelete
  8. ape kata tukar pulak pd how u dump ur bf..hahahah..


    kejam ooo...

    tk baik dump org len..no good ma..:P

    ReplyDelete
  9. amboi....dasat punya idea tuh..haha..anyway better bterus terang je dari awal..tapi klu jenis xpepaham tu susah gak..huh~

    ReplyDelete
  10. perghhhh! sampainya hatimu..

    errrr. kalau tak betul2 seyes, jangan bagi harapan, tak baik kecewakan orang nanti kelak org kecewakan kita padan muka.

    ReplyDelete
  11. hahaha gile kejam..
    hehe.. kan sng trus
    trg je awal2.. kan
    btul ckp kamu
    jgn bg hrpn
    sbb prmpuan ni
    sgt penuh dgn hrpn ;)

    ReplyDelete
  12. ish3,xbaik dump org
    if xnk,awl2 dlu knape trima?
    haih,xphm lerrrr

    ReplyDelete
  13. Betul, jgn bagi harapan kalau tak suka...

    Ak pun takut bab sihir ni..asal putus anta benda tu, ce anto hadiah ke, ne tau dia nak blik kat kita , ye idok?

    ReplyDelete
  14. betul, jgn bg harapan kat org, putus cinta sakit woaaaa

    ReplyDelete
  15. cara ketiga tu memang agak tricky nak dibuat tapi siriesly memang berjaya ler kalau nak buat perempuan tu meroyan koman2 sembilan bulan. kejaammm sangaat..!

    ReplyDelete
  16. num 1 tuh muka dy mang muka heartbreaker , mt romeo laa . hik hik .

    tuh la ,jgn bg hrpn klu tk suka!

    ReplyDelete
  17. Annoucing on Facebook can be quite hurtful.. after all love and breakup is between two person only...

    - Football WAGs

    ReplyDelete
  18. aahaha cara mereka jujur gaya nya hahaha

    ReplyDelete
  19. klo org tu duk kejar kite je camne? even x pnah bg harapan...nk trus trg, kesian...huhu

    ReplyDelete
  20. nur pernah wat entri mksd bila lelaki mintak putus hampeh jaaa rasa hahaha

    ReplyDelete
  21. kalau aku jadik pompuan tu, sekali boyfriend aku cakap, "saya dah xnak awak", aku dah x layan dah... ingat dye hebat sangat!!! huhuhu

    ReplyDelete
  22. terbaik tp agak kejam lorh :D
    mungkin klu settle elok2 ok kot..

    ReplyDelete
  23. macam tu ker.. bf saya suka buat2 susah dan miskin. tapi saya tetap taknak tinggalkan dia. duit boleh dicari. lelaki yang baik belum tentu. taknak gamble hidup semata2 duit =_=

    ReplyDelete
  24. comot : jangan salah paham plak.. buat2 susah dan miskin tu tak beerti bf comot nak mintak break.. hahahaha.. mungkin gak dia saja nak tengok prangai comot ni demanding ka dak.. :)

    ReplyDelete
  25. stju ayat last tu..x ske jgn bg harapan..^__^

    ReplyDelete
  26. HAHA. sadis gila ayat last tu.
    tapi kalau x bg harapan pun, org tu duk wat syok, kes berat tuhh. haisht

    ReplyDelete
  27. yeah!!!kalau tak suka jangan bagi harapan..betullll sangat

    ReplyDelete
  28. ak penah bg tips cmne nk tgglkn bf kt blog ak tu..tp caranye buatkan si bf tu bosan...haha cara ni lbh selamat.

    ReplyDelete
  29. yeah, kalau tak suka jagan bagi harapan.

    ReplyDelete
  30. trimas crayon xsangka berbakat jugak dalam memberi nasihat2 chenta nih :p

    ReplyDelete
  31. nak nasihat bleh ja.. saya suka 'melayan' orang mengadu nasib.. tapi sy sendiri banyak kali kena tinggai dah.. HAHAHAHAHAHA.. biaq orang tinggai kita takpa.. jangan kita tinggai org.. ya dak?

    ReplyDelete
  32. ander dok ulang kena tinggai bpa kali taktau....picit teloq maw?

    ReplyDelete
  33. anonymous : sila jangan menyibuk.. syuh syuh!!

    ReplyDelete
  34. anon, tak baik cakap lagu tu..even taff guy have a feeling.. ni kan crayon yg berjiwa lembut ni.. (aww..)
    crayon,nak buat mcm mana.kita kena percaya karma ,mcm comot, sedih dulu kena tinggalkan sbb kita xnak layan nafsu dia. mmg sedih. tapi sampai sekarang dia asyik kapel dgn perempuan yg xsetia hahaha! puas ati! ;)

    ReplyDelete
  35. crayon, aku bukanla profiler... tp base on luahan 'pesakit'2 aku.. org yg asyik ckp 'dia ditinggalkan'-'dia xbagi harapan' sebenar adalah SEBALIK nyer... err ada ke paham? heh

    comot: yg da lepas tu udahla.. ko doakan yg terbaik je tuk msg2..ye :) tp kalo ex ko tu dpt 'kucing betina' gatai pas ni...bagus jg!! muahahaha

    ReplyDelete
  36. medusa: mana boleh kita bg kemaafan senang2 mcm tu. selagi dia xminta maaf,mengaku kesilapan dia, kita doakan dia 'dapat hidayah' dgn cara yg menyakitkan. utk dia belajar menghargai dan kesilapan dia dulu, muahahaha!
    ps: dendam perempuan sampai ke kubur :p

    ReplyDelete
  37. cewek medusa : stended!! buaya mana nak ngaku buaya.. orang gila pun tak ngaku gila.. kah kah kah.. tapi aku ada membe sakitjiwa memang dia pesan siap2 "kalau aku sakitkan hati hang, hang jangan ambik hati tau sebab aku sakitjiwa"..

    comot : tak baik dendam2.. alaa.. nanti jumpak pengganti, lupa la tu.. awai2 ni memang la membara lagi.. nanti dah kawin, dah keja, dah ada anak, takdak masa nak pikiaQ dendam tu dah.. :D hehehe.. goodluck dalam hidup anda

    ReplyDelete
  38. comot,dendam perempuan smpai ke kubur? tu dendam lelaki la.. dendam pompuan smpai NERAKA!!.. kahkahkah

    nauzubillah, jauhkn neraka. dia ada mtk maaf cara dia kut.. ko je xbrp nk paham, 'over-hapless'.. ke nk dia annouce kt TV? :p

    kdg2 kite tlalu berkira ngn kemaafan org lain, sdgkn diri sndiri pn dosa berbukit :(

    ReplyDelete
  39. kau sma lar ngn aku...asyik ditinggalkan...kahkahkah

    ReplyDelete
  40. ni kisah kawan ke kisah incik crayon ni..hehe.

    ReplyDelete
  41. ini kisah incik crayon dan kawan.. kah kah kah

    ReplyDelete
  42. kalau tak suka, jangan bagi harapan kat orang
    ...tu yang betul....he..he..
    selamat petang crayon....

    ReplyDelete
  43. Salam ziarah…
    Jemput singgah di blog baru Sumanje
    miss you tubelawak...
    Tentang Malaysia
    Terima kasih atas kunjungan anda
    Semoga Ceria selalu dan happy blogging
    Dari ~~~SuManje~~~~~~~~~…………………

    :)..

    ReplyDelete
  44. Ini Bukan Spamm !!
    Blog Walking..
    Visit Back Please..

    Hacker Blitar Sejati™..
    NEO DEEVRO™..
    BACEMGAKURE™..
    DEEVRO™ IS CRIME !!
    BLITAR™ WAE..

    tHnKz 4 Visit.. ^_^
    salam Damai dari Blogger BLITAR..
    Untuk Tukar LINK silahkan Klik Link INI..

    ReplyDelete
  45. apa benda la post komen nih.. penin aku
    tampaq pala satgi baru tau

    ReplyDelete
  46. hehehehe.. bes gak.. tp sy putus pun sbb bf sy katok smpai hidung retak.. sob3

    ReplyDelete
  47. ayat last sekali tu, stuju sangat2!! kalau x suka, jgn bagi harapan~

    ReplyDelete
  48. cinta bukan semudah seperti yg ditulis..seperti yg difikirkn.

    ReplyDelete
  49. sy mintak putus guna bahasa kiasan..ngeee :p

    ReplyDelete
  50. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    " Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Salam Sebuah persahabatan....
    Terima kasih
    kembara ziarah maya”
    Maaf kerana lambat balas berkunjung yerrr .. kerana ade masalah pada laptop aku..baru hantar repair lerr...
    kejammmmm kejammmmmm tapi best

    ReplyDelete
  51. Aduh, sedih betul tajuk post kali ini..

    ReplyDelete
  52. 'kalau tak suka, jangan bagi harapan kat orang'...memang betul tu. cakap dari awal kan senang, takdelah si kawan tu menyimpan harapan yang tinggi2. lepas tu takyahlah nak salahkan diri sendiri bila tak ngam tu. ^^v

    ReplyDelete
  53. hee.apa rasa bercinta dengan yang halal?

    ReplyDelete
  54. aku suka video no 2..
    haha.. giler kejam.....

    ReplyDelete
  55. tektik terakhir tu mmg sgt kejam...
    tapi rasanya lg better dri yg laen... hahaha

    ReplyDelete
  56. terus terang is better kot kalau tak suka ;) tak perlu satu dunia tau.. dahsyat tol guna bomoh.. minta jauh..

    ReplyDelete
  57. menarik..menarik..tips yang bagus untuk dicuba..muahahahaa...

    ReplyDelete
  58. kejam! hukum sula plish kt lelaki yg wat cmni!

    ReplyDelete
  59. kejam gak cara , cuma paling last lagi2 kejam. hehehe .

    tapi tak baik tau mainkan perasaan orang~ huhuhu .

    ReplyDelete
  60. hahaaa bestt kott...kehkehkehee

    ReplyDelete
  61. hahahahaha..bole tahan jugak la kejam..tapi tulah..x baek maenkan pasangan kita...
    tima la seadanya..
    xpon before kapel tu, kenal la dia dulu..jgn nak men serbu ja..:P

    ReplyDelete
  62. kalau x boleh bg harapan...jgn bg harapan..senang citer kan...

    ReplyDelete
  63. ika stuju yg cdngn last tu..wt dy benci kite konfirm dy cri laen..haha..opss:P
    btol la lau xsuke jgn bg hrpn..ckp je trus terng dri awl..kn senang..xde la org menghrp..

    ReplyDelete
  64. jahat nye....awk ni soo scary laa....emmmm...mntk dijaohkn laa dgn lelaki gni....adoi

    ReplyDelete
  65. cara 1 tu mcm pernah kena je...apabila kait2 ngan mak ni yang x bleh blah tu..hoho

    ReplyDelete
  66. kejam.....

    especially pompuan yang kene tinggal.yang mula2 laki 2 mati2 kata "i love you,forever"...

    last2.

    "bye2, forever"

    why men should do 'tis to women?

    girl, sure will easily fall in luv wth u,guys?knape kamu2 hancurkn harapan pmpuan yg syg korg??

    ReplyDelete
  67. betoi tu..kalau x suka,jgn bagi harapan...ye dak? hehe

    ReplyDelete
  68. kejam hokeh langkah no. 2 tu~ adei!

    ReplyDelete
  69. orang cakap manusia kena pegang pada janji janji nya, tak baik hampakan hati orang tapi video tu mcm harem hahaha. siot jek kan dorang

    ReplyDelete
  70. yg plg pntg jgn suke suki bgi harapan kat org,..
    nnti org 2 suke kite plak yg xsuka kat dia,..jadilah masalah di atas.

    ReplyDelete
  71. harapan...org yg bagi harapan gitu patut dihukum sunat sekali lagi jek...ada aku kisah...hahhaha

    ReplyDelete
  72. siot jek..
    hahaha..
    if xska, ckp je tros trg, jgn bg hrpn..
    :)

    ReplyDelete
  73. tau pun x suka jgn bg harapan kt org... tu aniaya namanya... kalau kene kat btg idom sendiri baru tau!! ;-)

    ReplyDelete
  74. ramai nye org komen.... hehe.. tak pernah d break up.. kecuali saye yg break up bf sy tu..hehehh... :P

    ReplyDelete
  75. ley x nak guna cara nie nak minta putus dengan bf???hahha..
    gile kejam~~~
    and the last sentence "law x suka jgn bg harapan" tersgt la setuju dengan ayat itu

    ReplyDelete
  76. Antara post yang menarik, tapi agak kejam namun boleh dipakai untuk humanis =)

    ReplyDelete
  77. huhu nak try ntk dump bf laa.
    huhu aku sgt setuju ngan last statement.
    aku mmg x penah bg harapan sgt, bab aku dpt rasa yg hbungan ktorg x penah kekal.
    see mmg x kekal pown.
    blaaa ar dr idup aku huh

    ReplyDelete
  78. akakaka.entry ni hang dedicate untuk sapa? mesti kejam gila pompan yang tinggalkan hang tu. keh keh keh

    ReplyDelete
  79. Senang cite xyah la kapel2 ni..hak5
    trus nikah, cam org dlu, cuba pikiaq, camne dorng bleh idup bahagia, xbyk pun yg cerai nk banding ngan skunk...

    xkapel pun! haa...camne tu??
    lu pikiaq l;a sdri naaa!..

    (klu xsuka sy ckp camni,upps)

    ReplyDelete
  80. yupppp sooo damn true. kalau xsuka jgn bagi harapan kt org.

    but girls even care baek cane pun u dump a girl in da end dye akan nnges yg tramat sgt jgk. xley wt pape jgk.

    ReplyDelete
  81. fuhh.. how to dump a GF. untuk BF pulak? tapi selalunya yang propose awal2 dulu tu lelaki kan. lelaki memang kan, suka propose, pastu dump... pffftt

    ReplyDelete
  82. Jahatnya, cara kedua ketiga tuh. Hahaha. Biasalah tu bagi harapan sbb tidak mengenal erti suka sayang dan cinta lagi. Main redah jee bercinta, mengenal dulu hati dan budi msg msg dan minta doa adakah dia ni milik kita ke apa ke? Semua dah besar panjang dalam mengenal erti percintaan ni. Perempuan atau lelaki sama jee, jgn sesekali bagi harapan yang tgi. Kesian dkt orang tuhh.

    ReplyDelete
  83. kadang2 orang memberi harapan utk mengambil kesempatan, setuju? its like mempergunakan la.

    tapi yang nak marahnya kita yang bagi orang buat macam tu kat kita. atas alasan sayang. bodoh ke eh? walaupun kita dah jadi sehabis baik yang mungkin, still kita ditinggalkan, kan?

    well memang orang bercinta akal tak jalan sangat, kot.

    nice blog encik. ;)

    ReplyDelete
  84. pergh... better buat cam ex bf aku... just silent contact.. tup3.. bape mingguu kemudian status relationship baru kat Facebook.. hahaha
    rasa cam nak bagi penyepak kaw3 kat dia ah.. heheh

    ReplyDelete
  85. Cartoon Services 4u
    Great site bro! Regard from Lawak Indonesia and me too.

    ReplyDelete
  86. hahahhahahaah... gurl yg cmtu mmg xmakan ajar kot... like me, dh 2 kali org ckp, 'weh pompuan, aku xske kt kau la'... ok, fine.. seolah2 paham.. tros letak talipon dan menangis.. wargh.. aku xkn biarkan bende yg sama berlaku lg sekali... haha...

    ReplyDelete
  87. bgs gak kalau ada laki yg jujur cmni...
    klu kene pd aku,aku trme ngn rela hati,atleast dy jujur n gtw yg dy xsk kite..dr dy tpu kite mcm2,sakitkn ht kite,elakkn diri,etc la..
    jujur walaupun pahit..
    kan lbh bek ;)

    ReplyDelete
  88. pernah try nombor 2. tak letak nama pun pungkoq dia terbakaq dahh. kahkahkah.

    kejam jugak gua ni ya. hehehe

    ReplyDelete
  89. Hi guys...hope you all still like to laugh and smile by watching Stand Up Comedy show....

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates