Saturday, April 3, 2010

indah gambar dari rupa

indah gambar dari rupa

zaman sekarang ni, boleh dikatakan semua orang ada akaun di laman sosial networking kan? ada yang letak gambar sendiri dan ada yang tidak.. bagi yang meletakkan gambar, aku nak nasihatkan korang janganlah korang edit melampau-lampau gambar korang.. tak salah sebenarnya.. tapi korang sukakah kalau orang kata korang tu insan plastik? dalam gambar nampak cun, nampak ramping, nampak kiut, nampak lawa, nampak macho tapi realiti tak macam tu pun.. ada jugak yang edit bagi muka licin, tapi realiti macam bulan.. ahaha.. bukan nak menghina sesiapa.. tapi yakinlah kepada diri korang..


kebanyakan awek-awek kat laman sosial networking ni diorang ambik gambar dari angle atas kepala sebab nak bagi nampak mata besar dan nampak kurus.. tapi bila jumpak tak seindah gambar.. kalau aku, aku rasa lagi bagus kalau dalam gambar nampak buruk tapi realiti nampak better dari dalam gambar.. kan? video aku hari ni, adalah kesan photoshop yang sangat melampau dicampur dengan lagu nyanyian kumpulan MAKI.. enjoy video dan hayatilah lirik lagu ini..

video : kesan photoshop yang melampau


Related Posts with Thumbnails
Share This

41 comments:

  1. terbaik! muka nenek jadi cun! muahaha xD

    ReplyDelete
  2. tapi, aq hny edit mata. adekah pic ku telampau over di blog ku? xD

    ReplyDelete
  3. ahahah.. sekadar menulis.. jangan marah eh kalau terasa mai.. edit sikit2 ja its ok la mai.. jgn la melampau2 macam pic nenek tu :(

    ReplyDelete
  4. eh. tak de ler. mai tk terasa. mai edit lebih pun kt mata. nk tgk muke asal mai, pic yg mai gune ni >>>>

    hehehehe..

    ReplyDelete
  5. kalau nak edit pun jangan lupe letak gmbr tak edit skali..takut salah org lak ahhaha

    ReplyDelete
  6. Kali ni pcik baru jumpa maklumat edit gambar jadi plastik. Alahai apalah guna buat macam tu..rugi ja. Mka orignal lagi best wajah kita yg Allah anuerahkan. Pcik x adalah buat macam ni...hehe.Yg buat hentikan saja ye merugikan masa anda..

    ReplyDelete
  7. tak yah letak muka sendiri...privacy tuuu

    ReplyDelete
  8. haha.
    cantik nenek tu.
    boleh plak edit smpai cmtu skali.
    hebatnye.

    ReplyDelete
  9. yuhuuu..btol2..tgok gmbr saya mna edit..dh mmg xlawa pn..wakaka..tpi bersykur cukup sifat..ehehehe

    ReplyDelete
  10. lawak btol...jgn salah gunakan kreativiti editing dah lah...nanti yg buruk jadi elok n yg elok jd buruk....

    ReplyDelete
  11. ahahahaha..gile hebat edit..wakakaka

    ReplyDelete
  12. miahahahaha..tubelawak la jugakk the best..aku suka entry ni..aku nk share kt FB laa..hihi

    ReplyDelete
  13. hahaha...
    sape yg edit tuh?mmg terer giler..
    nak g tau sket yg profile belalang
    x letak pic betoi sebab belalang x encem...

    ;-p

    ReplyDelete
  14. Haha...aku mm stuju banget ngn entri ni. lagi2 pmpuan diorg ske edit gmbat sblm tayang kat laman sosial. kasi muka putih suci. efect blur2 tu yg penting kasi xnmpak jerawat.
    So, lelaki kat luar sane jgn cpt tertpu ngn gmbar2 aweks kat laman sosial ni..kalo kene padan muka..ngehh..

    ReplyDelete
  15. Salam!
    Hoho..seb baek tak terasaa..
    Sebab Fana mmg tak dep nak edit2 piccah nih. MALAS. Kalau edit pon, just edit tulis url blog kat bawah pic tuh~ hahaha..laen semua ori!
    So, org tua kata, natural beauty! :P

    ReplyDelete
  16. over photoshop muka nenek tu ;P

    ReplyDelete
  17. ahahaha xkoser

    takpe aku reti edit gambar pakai paint jek confirm aku buat caner pun jerawat pun xleh ilang hahah

    ReplyDelete
  18. betol34....cam baguih duk adalah kan..hahahahhaha..

    ReplyDelete
  19. setuju!! heheh tp ader sesetengah tue mmg tak payah edit pown dah nampak cntik wlupon hakikatnyer biaser2 jerk..huhu..tue nak salah kan siaper pulak??hahaha
    p/s:tube lawak mcm pernah kena jerk??
    blind date kah??hahah

    ReplyDelete
  20. muka aku cm na plak?

    ReplyDelete
  21. ramai je yg edit pic sampai nampak shining kulit wajah, silau I. HAHAHAHA!

    ReplyDelete
  22. wakakaka :P biala.
    semua orang nak femes XD

    ReplyDelete
  23. hahahahha...kalau aku terer guna photoshop ni aku ubah muka aku mirip jessica alba..lalalala...

    ReplyDelete
  24. pernah blind date ke?
    cam ade pglaman je...
    jtuh cnta dlm gmbr, wat temujanji,
    bila jumpe..ceh!!
    kekeke

    ReplyDelete
  25. setuju.
    laki ke pompuan ke same jek.
    edit beriya hah supaya nmpak lagi molek.
    kalo real life tgk biase2 jek.

    haha, agaknye inilah yg dinamakan marketing.
    nak dpt tempat dlm pasaran.
    oke, merepek dah.

    ReplyDelete
  26. diorang pandai main..kalau tgk full pict..baru tau betul cun ke tak..hehe

    ReplyDelete
  27. kepada lelaki pon jgn la menilai pmpuan melalui paras rupe je...
    biar huduh tapi bile kawen korang senang...
    tapi sweet video tuh

    *aku huduh!

    ReplyDelete
  28. Disebabkan ade orang yang judge orang pakai rupe la wujudnye orang yang nak edit muke bagi purrrrfek

    bwahaa :B

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates