Saturday, May 21, 2011

lukisan ain zulaikha yang hensem

lukisan ain zulaikha yang hensem

aku sebenarnya tak suka melukis.. tapi bila dah selalu melukis, perkara ni jadi hobi.. dan pada masa yang sama aku tenang dan dapat rilek-kan otak aku.. hobi ni terbawa-bawa dari arwah bapak aku, turun kat abang kakak aku, dan sampailah kat aku.. sama jugak macam bermain gitar, arwah bapak aku dan abang aku juga pandai bermain gitar.. tapi famili aku takda la extreme sangat berkaitan musik dan senilukis ni.. sekadar hobi.. kadang-kadang aku gunakan jugak hobi ni untuk mengambil hati wanita.. kah kah kah.. auww

sepanjang aku hidup, tak pernah ada orang yang lukis muka aku.. kalau nak lukis muka sendiri? err.. aku rasa tak penah menjadi.. sebab perspektif pandangan terhadap diri sendiri ni susah nak hurai.. kan? baru-baru ini aku hepi nak mampus bila ada orang lukis muka aku.. ain zulaikha namanya.. aku hargai sangat-sangat.. sebagai tanda aku hargai anda melukis muka aku, aku lukis balik muka anda pula..

untuk showoff dan nak bajet 'cool' dalam blog, aku siap rakam video ketika aku melukis tu.. sila tengok! ini arahan!! kah kah kah.. penat kot aku buat video + lukisan ni.. auw~

video : speed painting - ain zulaikha


medium : photoshop 7 dan tablet genius i608

** blog ain zulaikha? (klik sini)

Share This

74 comments:

  1. smart kot.kalau wan jangan haraplah.memang tak reti.huhu

    ReplyDelete
  2. cantik sangat..sila lukis pic sy jugak,hehe2!...

    ReplyDelete
  3. huh, cantik ! sangat seronok bila ada orang lukis pic kita HAHA good job. :)

    ReplyDelete
  4. O M G....... ain rasa.. eksaited dia lain macam .. huhu terima kasih.. rasanya apa ain rasa ni, sama macam tubelawak rasa kot.. thanks.. u r awesome blogger, serba boleh hehhee :)

    aaaaarghhh rasa macam nak hantuk dinding..!!!!
    thanks again :)

    ReplyDelete
  5. woahhh...nk takel ain ke hape nih???cantik gile weh..lukih gambo aku la plop...pelisssssss...kah3

    ReplyDelete
  6. serious ke weh ko yg lukis nie? terbaik la.. hohohoho. blog otai, mlukis pom otai.. hhehe

    ReplyDelete
  7. uh uh.. syoknya kena puji.. hahaha..

    ReplyDelete
  8. gile keledek ah.
    naaaaaaaaaaak jugak!

    kekeke

    ReplyDelete
  9. hehehe, artikelnya boleh juga nih, thanks ya

    ReplyDelete
  10. artikel apa artikel?? tampaq pala satgi baru tau!

    ReplyDelete
  11. pergh, terbaik la lukisan ni
    berbakat rupanya pemilik tubelawak ni,haha
    baru tau
    good job bro

    ReplyDelete
  12. muka aku bila hang nak lukih??

    ReplyDelete
  13. wahh..cantikya!! u are so creative!
    kagum tgk vedio itu..weeeeee~ ^^

    ReplyDelete
  14. hehhe..waahhh..lawa lah kau lukis!
    hehe

    ReplyDelete
  15. cantek giler...pandai rupanya dia melukis..kagum sekejap~~

    ReplyDelete
  16. fuyoooooooooooooooooooooooooooooo.......bebaloi-baloiii!

    ReplyDelete
  17. aku tak dapat byangkan cemane rupenye klau aku yg lukis muka ko .. kompom berubah bentuk jadi orang utan . hahaha ! ko mang ade bakat !

    ReplyDelete
  18. wah..bestnye dapat potret muka sendiri..cantikla.. :D

    ReplyDelete
  19. pergh...smart giler time lukis tu..

    ReplyDelete
  20. serius cool !! ensem gak lukisan ko lukis tuh..

    ReplyDelete
  21. da boley bt tempahan da nie...hehe..cantik!!!

    ReplyDelete
  22. wah..ain zulaikha..mmg chantekk!

    ReplyDelete
  23. feeuuwwwwwwwwwwwwwwww
    semat oo0000

    ReplyDelete
  24. sssantek lukisang hang..umur 20 jadi 30 hahaha
    terbaik.:D

    ReplyDelete
  25. wahh..smart lukisan sekaligus mendedahkan identiti ain yang sebenar. Kah3..thanks tubelawak


    Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

    ReplyDelete
  26. , woah! untunglah kak ain :D cantik lah lukisan neh .

    ReplyDelete
  27. hahah..mentang2 aku tak terer melukis,demmit

    ReplyDelete
  28. wahhh...selaku budak AD..aku sangat kagum sbb aku tak reti pun melukih2 ni..hehe

    ReplyDelete
  29. pehhhhhhhhhhhhhhh..
    ang ngorat ain lagu ni noooo..

    ReplyDelete
  30. cantek3,,,,,sy tgn kayu,,hakhak,,,*_*

    ReplyDelete
  31. visited here with a smile... enjoy your day ~~~ =D

    ReplyDelete
  32. Blogwalking. Visit my blog okay! you all! :D

    ReplyDelete
  33. Ouchh! Boleh Tahan tu gamba.. =)
    Gambar lukisan utk ku x ada juga ke? haha.. =p


    Ni Ha.. Ada Contest Untuk Tubelawak!
    Yang Lain Juga Boleh join.. =)
    Contest Geger T-shirt Blogger!
    ==> http://bloggercrew.in-malaysia.org/2011/05/contest-untuk-para-blogger.html

    ReplyDelete
  34. perghhh...macho giler...ade bakat :)

    ReplyDelete
  35. kalo dah memang tangan seni..huhu..tgn combi kaku hehe

    ReplyDelete
  36. wahhh encik tubelawak ada bakat terpendam!!hehe

    ReplyDelete
  37. Terbaik bro. Gua sekarang ni, guna tablet pun masih terkial-kial. Adeh.

    Entry Terbaru : ANTARA KAWAN, BOLA, DAN TIPS

    ReplyDelete
  38. ehem! hensemnya muka tubelawak kat blog ain :D

    ReplyDelete
  39. suami cik ina pun pandai melukis. cantik lukisan tu.

    ReplyDelete
  40. bab2 hand-drawing ni memang siyes aku tak reti.. tp, ade hati aku amik architecture.. haha.. nway, skang tgh blajar kot.. nnti tak la kayu je lukisan aku..

    ReplyDelete
  41. smart gila gmbar tue. boleh lukis tuk saya??

    ReplyDelete
  42. serius ensem giler seh...:)

    JOM singgah blog saya nak... Thesis sudah siap...hehehe

    ReplyDelete
  43. saya pun nak jugak..plzz...hehehe

    ReplyDelete
  44. peh.. main balas2 drawing pulokkk huhuk

    ReplyDelete
  45. You have a very nice blog. My firends referred it to me. Looks like everyone knows about it, just me, until now. going to read your other posts... Keep sharing. Take care.

    ReplyDelete
  46. cantek nyaaaaaaaa! xde bakat melukis, lukis org lidi je lah T.T

    ReplyDelete
  47. kira okay la tu ! haha :)

    Addin memang takda bakat lgsg . kalau suruh lukis pokok kelapa okay la kot :p

    tp ain zulaikha mmg pandai lukis ! admire kot :) hee

    ReplyDelete
  48. salam,
    lukisan cantik untuk insan hebat....sweet nye....

    msred sgt suka pada pemain gitar kapok...hheee

    ReplyDelete
  49. cantik kottt. ^^ bakat turun-temurun ye.. hehe

    ReplyDelete
  50. bile nak buau utk eyka plak? hehee:)

    ReplyDelete
  51. hahahaha.... igt lukis guna water colour...

    ReplyDelete
  52. cantek la
    :) ,, pandai melukis .. thats a amazing talent !

    ReplyDelete
  53. sumpah terkejut aku bce Tajuk entry ni. haha
    nama aku Ain Dzulaikha jugakkkk!!

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates