Sunday, April 25, 2010

maimunah oh maimunah

kalau korang pernah tengok video nenek menyanyi dekat wad sakit mental, korang mesti suka video yang aku nak share hari ni.. ahaha.. tapi sebelum tu, aku tau mesti akan ada orang cakap "kesian kat nenek ni, bayang kalau kena dekat mak sendiri".. kenapa mesti aku jawab soalan tu? korang suka ka kalau orang pandang rendah dekat mak bapak korang? (dengan pandangan kasihan macam menagih simpati dan sebagainya) jawab balik! ahaha


bagi aku nenek ni sangat cool.. beliau sangat 'super cool'.. aku letak video ni dengan harapan beliau boleh menempah nama dalam medan seni justeru itu, ahli keluarga beliau yang tidak bertanggung jawab meninggalkan beliau di hospital sakit jiwa terus datang menjemput beliau kembali untuk pulang ke rumah dan tinggal bersama keluarga.. manusia memang macam tu, suka tumpang senang orang lain..

mengikut pengetahuan aku belajar agama di sekolah agama dulu, (kalau salah aku mintak maaf, tolong betulkan kat sini ya) orang yang hilang akal sebelum akil baligh dijanjikan syurga sebab dosa dia tak dihitung.. tapi kalau dia waras dan mencapai akil baligh.. kemudian baru hilang akal, dosa sebelum tu tetap dikira dan perbuatan selepas hilang akal tidak akan dikira.. jadi nenek ini super cool kan? dah la tak waras.. pandai menyanyi.. dosa tak dihitung (kalau betul-betul tak waras la) ehehe.. wallahualam.. Allah saja mengetahui segalanya.. 

jadi apa yang perlu kita kasihan? sepatutnya kita perlu la jadikan pengajaran.. kita ni yang masih ada akal dan masih waras, fikir la yang mana baik dan yang mana buruk, fikir la apa yang patut kita buat sebagai orang yang waras.. terima kasih nenek, walaupun nenek tidak waras, tapi nenek masih mampu mengingatkan orang lain agar bersyukur dengan apa yang kita miliki.. nenek sangat comel.. ikhlas dari tubelawak..

video : nenek menyanyi (original)
video : nenek menyanyi (remix by hanief malaysianews)


Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
23 Comments
Comments


23 comments:

Jijahh @ f.k said...

laju nye dia cakap .. tak faham ...

YuHa said...

siannya kt nenek 2..mst ada mslh berat yg ditanggungnya smp jd cmtu.
ini btul2 ke bkn cobaan @ lakonan semata2?hehe...

-И α Ě ɨ Ľ α- said...

Salam wey..
dari Ruhayah,Azizah, Fatimah, Maimunah..

maimunah juga yg awk pilih jd tajuk entry adehh..

miss my mom, maimunah .:P
(popular gak)

--nenek tu rasenye nyanyi ikut lirik sendri kann? erm... sedih tgk nenek nih, tp menceriakan org lain..(: biar anak die tgk vdeo nih..

© bLurr said...
This comment has been removed by the author.
© bLurr said...

nenek! u rockkkkkss!! xD

CintaNajihah said...

u cool nenek! huhuhu

Ain said...

aku tak sanggup tgk nenek tu nyanyi sampai abis...

Khadijah Zek said...

sedih tengok nenek ni
tapi yang part remix tu best la pulak..
~~nenek rock~~

~ Ann ~ said...

nenekk ooo nenekkk! hrmm

Azrul Hisham said...

kesian nenek itu..

tapi yg versi remix memang sgt cool :)

AKU said...

yup...sangat kelakar....hehe...terhibur hati aku yg lara ni....hehe

crayon said...

itulah yang kita cari.. ahaha

YuHa said...

yg mula2 dia nyanyi owh ruhayah erk..lorr..igtkan owhh buaya..hak3.
tp sian sgt la kt nenek 2..bygkan kalo jd kt nenek sndri cmne la kn..=(

maisyara Pot! Pot! said...

mai dh tgk video ni kt blog kwn mai.. walau pun funny, tp sian nenek tu duduk dkat dlm tu.. T____T tk kesian ka anda?

parents call me ann said...

saya sayang nenek...:)

.::WaNiE::. said...

fuiyooo lancar dia nyanyi

YuHa said...

sy ada share video nih kt fb sy td..rmai plak yg emo bla tgk video nih..rsa bsalah tul..huhukkss..=(

-И α Ě ɨ Ľ α- said...

after tgk REMIX:

weyhhhh lawak gile yg remix tuh! adeh name mak aku jd saasaran~~~ pndai edit argg!~ nak tgk byk kali~

pS: rindu kt nenek aku dan nenek ini~

SM said...

siapa yang subotaj nenek tu...kesian dia

Amal said...

Best..best... best!!!
=D

aku.cries.lonely said...

video ni da lame sye tgk kat fb..
pastu..rmai la pula bdk2 laki kat u sye duk gelak2...
part dowang suke kat maimunah tu la...
so..tjuk yg mnepati..
erm..klau dgr btul2...
yg laz..dia ada mgucap kan??
klau x slh sye la...
betulkn klau sye silap...
so..yg baik dijadikan pedoman
^_^ peace no war...
hahaha

Anonymous said...

ish xbaek la....de mintak permission ke kat nnek tue??korg wat video....xptt3...

Anonymous said...

suka versi rap tuh... hehe

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk