Sunday, June 13, 2010

uitm student portal login yang bermasalah

uitm student portal login yang bermasalah

dua tiga hari ni, aku sering mendengar kawan-kawan aku bertanya "wei hang dah check result belum? aku bukak portal tak dapat-dapat, server busy".. begitulah nasib pelajar-pelajar uitm.. result dah keluar minggu lepas tapi masih tidak boleh nak access online student portal.. kesian.. mungkin student ramai sangat kot tambahan pula ada orang jahat yang saja dengki taknak bagi korang check result, diorang dos (denial of service) server uitm tu.. ahahaha.. server uitm sama ja macam server mara online.. lembab cam kungkang (binatang paling lembab di dunia).. ahaha..


kenapalah diorang tak setup server tu betul-betul.. tambah laa connection speed kat server.. bukannya pertubuhan yang kecil.. dah nama pun 'universiti' takkan tak mampu nak bayar internet access yang lebih laju? ataupun admin salah setting kat server? dia tak limitkan connection kepada user kot? semua itu menjadi tanda tanya.. aku dah tak larat dengar kawan-kawan aku yang study di uitm merungut berkaitan 'server lembab'.. jadi aku menulis ini dengan harapan ada pihak atasan yang mendengar lalu menyediakan internet access yang lebih laju pada server uitm.. enjoy video dari student uitm ni.. ahaha

video : sunsilk by uitm student
video asal : sunsilk original
Related Posts with Thumbnails
Share This

23 comments:

  1. bagus pon kau cakap macam nie..aku pon hangin juga ngan server uitm nie..ntah ape2 punya connection ntah..nak jadi Unversiti terbaik,tapi internet macam hampeh..da tau Universiti nie besar ready lah dengan budget yang besar,hampeh betul..

    ReplyDelete
  2. yap tepat sekali.. bosan & boring tahap gaban bila nak tgk result tp xbleh kuar coz masalah sistem, BTY saturday bleh tgk result tu & it'll be fine..

    ReplyDelete
  3. tah...server uitm cm slalu je hapdet..tp slalu gak jam...cam harem jep...xpaham ak..

    hahahha....dak2 uitm mmg kreatif..hahaha...

    ReplyDelete
  4. aku pernah tgk kungkang! pergerakan dia slow motion. mmg sgt cool! dah la muka kesian, mata besaq. haha!

    ReplyDelete
  5. UNIVERSITI BERTARAF DUNIA LA KATAKANNNN....

    ReplyDelete
  6. lawak gile video budak uitm tu buat..hehe..

    hopefully lepas ni di tambah baik la server tu..penat dgr dak2 uitm ni mengeluh..

    ReplyDelete
  7. jijot : ya! kungkang sangat super cool seperti anda juga

    wd.bandages : open u dengaQ cerita masih boleh bukak, cuma lembab.. yang uitm ni sampai tak boleh bukak langsung.. ahaha

    ReplyDelete
  8. bapak lawak video tu, dak uitm gak ke admin blog ni?MM pnyer cek pepagi lg...hahaha...

    ReplyDelete
  9. tak.. aku bukan student uitm.. tapi ramai kawan-kawan aku ada kat uitm.. diorang tanya aku "awat takleh login portal uitm" diorang ingatkan komputer diorang yang rosak.. ahaha

    ReplyDelete
  10. dak2 uitm.. mari join UiTM bloggers kat sini :)

    http://www.facebook.com/pages/UiTM-Bloggers/130053677018586?v=wall

    ReplyDelete
  11. hahaha.. budak uitm mmg semua otak super cool :)

    ReplyDelete
  12. mmg lembab pon! mcm ape jek. dua tiga hari lepas kuar result baru blh tgk. asek2 server down.

    ReplyDelete
  13. bukan setakat xleh tgk result,nk dftr course pun sangkut2 jek..ada subjek aku kena amek sem ni tp xkuar pun dlm sstem..apa cer..lect aq yg terpkse dftrkan utk sume student

    ReplyDelete
  14. fuck kpd orang yg tulis pasal uitm tu

    ReplyDelete
  15. klu nk tempah tshirt kerr...brg cenderahati...topi...www.hadadsafra.blogspot.com / hadadsafra@gmail.com

    ReplyDelete
  16. Bahhhhh mmg lembab pon...

    ReplyDelete
  17. skg UiTM dah tmbh server dorg..dlu 3 je..skrg dh 6+.. ok la kot

    ReplyDelete
  18. smer jer..mkin lbt aderr..aq smpai skang xleh msuk exam result ag..skit ati btol

    ReplyDelete
  19. korang nak komen lebih2 mcm result korang bagus sangat. Klu terer g la jaga server uitm tu..

    ReplyDelete
  20. aku nak check result exam tapi kuar 'akaun anda telah digantung buat sementara waktu'. kenapa eh?

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates