Tuesday, August 10, 2010

pelik tapi benar : anjing tunggang lembu

pelik tapi benar : anjing tunggang lembu

selama aku hidup ni, aku tak pernah lihat perkara pelik seperti ini berlaku.. aku tinggal di kedah.. aku selalu melihat manusia menunggang lembu atau kerbau untuk memudahkan manusia menguruskan sawah padi.. badan lembu memang gagah.. percaya atau tidak, kalau kereta langgar lembu pun, kebarangkalian yang mungkin berlaku ialah kereta itu remuk teruk dan lembu mampu berjalan seperti biasa.. jadi sekiranya kampung korang banyak lembu, berhati-hatilah dijalan raya..


kalau diantara korang pernah 'tarik lembu' korang boleh tau betapa berat dan betapa kuatnya lembu ni.. mujurlah lembu ni takdak akal, jadi dia boleh mengikut arahan kita.. tapi kali ni aku nak korang tengok perkara yang pelik dan jarang berlaku.. anjing pun mampu menunggang lembu dan memaksa lembu untuk bergerak mengikut arahannya.. walaupun agak pelik didengar, tapi perkara ini adalah benar belaka..

video : anjing tunggang lembu
Related Posts with Thumbnails
Share This

51 comments:

  1. persatuan lembu2 boleh ambil tindakan..

    ReplyDelete
  2. woit! patung lembu tu comey siot. damnnn!

    ReplyDelete
  3. feeling je anjing tu..hahaha LOL

    ReplyDelete
  4. kene cowy la lembu tu... terghamak3

    ReplyDelete
  5. ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°
    رمضان مبار… رمضان كريم… رمضان مبار…
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°

    Salam ramadan Al Mubarak..
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    Ramadan bulan yg mulia..
    Tertutup pintu-pintu neraka..Terbuka pintu-pintu syurga..Syaitan-syaitan dibelenggu.

    uhhhh kira handal lah anjing tu doggy lembu.. cehhh orang kat atas tu cakap

    ReplyDelete
  6. selamat berpuasa...sahur apa harini??

    ReplyDelete
  7. hye kamu yg rajin singgah teratak sayer..
    hehe slmt menjalani ibdah puasa
    ;)

    ReplyDelete
  8. Salam Tuan.
    Mohon linkkan blog saya dengan blog tuan. Terima Kasih

    ReplyDelete
  9. singgah juga,
    hm.... topik anjing...
    tak per arr... nak wish salam Ramadan,
    tak kuasa nak pi kat shoutbox.... nyampah

    ReplyDelete
  10. Selamat menjalani ibdah puasa :)

    ReplyDelete
  11. jalan2 kt sini...salam ramadhan!

    ReplyDelete
  12. Sudah lama tidak baca cerita disini...
    Selamt menunaikan ibadah puasa semuanya...!!!

    ReplyDelete
  13. siap bawak member die lagi !
    hape2 ler die buat tuh.
    :D


    belog elmo : Emosi Dalam Misteri

    ReplyDelete
  14. ko merosakkan otak aku ni bro. hehehe

    ReplyDelete
  15. hehehe..semoga lembu itu amik tindakan mahkamah

    ReplyDelete
  16. haha...macam haram... :)

    selamat berpuasa bro..

    ReplyDelete
  17. menarik tentang kehidupan .Mahasuci Allah.

    ReplyDelete
  18. Salam semoga persahabatan di alam blog berkekalan.

    ReplyDelete
  19. happy fasting..LOL.. that dog.. n that doll.. ayo.. haha

    ReplyDelete
  20. terlupak ucap selamat berpuasa..hahah...

    ReplyDelete
  21. haha,itu anjing baek punye skill

    ReplyDelete
  22. lol, sempat lg anjing tu nk naik lembu

    apepun, slamat berpuasa :)

    ReplyDelete
  23. Pasti ke anjing tu sukarela menunggang lembu?

    ReplyDelete
  24. dog?? r u serious...tough cow...not only human menunggang lembu even dog oso ><...anyway seLamat berpuasa everyone ....tough mornin tough afternoon...enjoy ur food every night

    ReplyDelete
  25. pekene grill lembu sedap gak bebuka ni

    ReplyDelete
  26. haha...nasib bek lembu tu xkene pape...

    ReplyDelete
  27. grrr.....lawak gile tp tk lrt nk gelak sbb puasa.
    (hiperbola).hheee

    ReplyDelete
  28. woaaa. haha. buat kenduri jela lembu ni

    ReplyDelete
  29. huahaha..awak yg suka jln2 kat rmh akak ni mmg kuat mengusik yea..haha..Selamat Berpuasa dik!Jgn nakal2...

    ReplyDelete
  30. salam ramadhan.. korang sila follow blog movie ini jap.. ---> http://terbarumovie.blogspot.com/ [sambil korang follow.. korang leh download movie terbaru.. Movie Tekken & Ong Bak 3 pon dah keluar dah.. =) ]

    ReplyDelete
  31. tp kalau lembu tunggang anjing laaagi pelik kan?ahaha

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates