Tuesday, August 10, 2010

pelik tapi benar : anjing tunggang lembu

selama aku hidup ni, aku tak pernah lihat perkara pelik seperti ini berlaku.. aku tinggal di kedah.. aku selalu melihat manusia menunggang lembu atau kerbau untuk memudahkan manusia menguruskan sawah padi.. badan lembu memang gagah.. percaya atau tidak, kalau kereta langgar lembu pun, kebarangkalian yang mungkin berlaku ialah kereta itu remuk teruk dan lembu mampu berjalan seperti biasa.. jadi sekiranya kampung korang banyak lembu, berhati-hatilah dijalan raya..


kalau diantara korang pernah 'tarik lembu' korang boleh tau betapa berat dan betapa kuatnya lembu ni.. mujurlah lembu ni takdak akal, jadi dia boleh mengikut arahan kita.. tapi kali ni aku nak korang tengok perkara yang pelik dan jarang berlaku.. anjing pun mampu menunggang lembu dan memaksa lembu untuk bergerak mengikut arahannya.. walaupun agak pelik didengar, tapi perkara ini adalah benar belaka..

video : anjing tunggang lembu
Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
51 Comments
Comments


51 comments:

-telordibasuh- said...

nasib lembu tu xkene doggy haha

diraja22 said...

persatuan lembu2 boleh ambil tindakan..

Yun NanaChaiyOk said...

wOw!! weird~~

maisyara Pot! Pot! said...

woit! patung lembu tu comey siot. damnnn!

ChuyRy said...

feeling je anjing tu..hahaha LOL

baginda® said...

kene cowy la lembu tu... terghamak3

miss miss said...

comeynyeeee :D

misyamissyou said...

hahaa..apakah???

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°
رمضان مبار… رمضان كريم… رمضان مبار…
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°

Salam ramadan Al Mubarak..
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Ramadan bulan yg mulia..
Tertutup pintu-pintu neraka..Terbuka pintu-pintu syurga..Syaitan-syaitan dibelenggu.

uhhhh kira handal lah anjing tu doggy lembu.. cehhh orang kat atas tu cakap

mama zharfan said...

salam ramadhan al-mubarak dari bumi nottingham :)

feel free to visit my lil blog CLICK HERE!

manggosteen said...

anjing jahat..

aNiS tHe BumbleBee said...

selamat berpuasa...sahur apa harini??

iEnA eLiEnA said...

hye kamu yg rajin singgah teratak sayer..
hehe slmt menjalani ibdah puasa
;)

Panglima7 said...

Salam Tuan.
Mohon linkkan blog saya dengan blog tuan. Terima Kasih

naz said...

hahahha doggy betul

yangbaik said...

singgah juga,
hm.... topik anjing...
tak per arr... nak wish salam Ramadan,
tak kuasa nak pi kat shoutbox.... nyampah

Isyrak said...

Selamat menjalani ibdah puasa :)

Dilla Ady said...

jalan2 kt sini...salam ramadhan!

Sodiyc & acun said...

Sudah lama tidak baca cerita disini...
Selamt menunaikan ibadah puasa semuanya...!!!

elmo blurb said...

siap bawak member die lagi !
hape2 ler die buat tuh.
:D


belog elmo : Emosi Dalam Misteri

Affan Ruslan said...

ko merosakkan otak aku ni bro. hehehe

mummynana said...

slmt berpuasa!

alkisah said...

hehehe..semoga lembu itu amik tindakan mahkamah

Azrul Hisham said...

haha...macam haram... :)

selamat berpuasa bro..

bofoyengfeng said...

kih kih kih....

Cikgu Din said...

menarik tentang kehidupan .Mahasuci Allah.

velasrizal said...

cmne la anjing tu blh naik atas lembu..

Jadual Waktu Berbuka Puasa Bagi Kuala Lumpur Dan Putrajaya 2010

Cikgu Azemi said...

Salam semoga persahabatan di alam blog berkekalan.

Hajib said...

slamat berpuasa bro!

c0co said...

happy berpuasa orhx!!!!=D

Miz CanisTaL said...

happy fasting..LOL.. that dog.. n that doll.. ayo.. haha

nicky05 said...

terlupak ucap selamat berpuasa..hahah...

iniAKU said...

haha,itu anjing baek punye skill

penaberkala said...

lol, sempat lg anjing tu nk naik lembu

apepun, slamat berpuasa :)

atty's said...

selamat berpuasa ..

Norasikin said...

Pasti ke anjing tu sukarela menunggang lembu?

s A i F u L z A k W a N ® said...

pelik2...hahahaha.
selamat berpuasa...

Eason said...

dog?? r u serious...tough cow...not only human menunggang lembu even dog oso ><...anyway seLamat berpuasa everyone ....tough mornin tough afternoon...enjoy ur food every night

KITA said...

pekene grill lembu sedap gak bebuka ni

dilot said...

haha...nasib bek lembu tu xkene pape...

soffya cik bulan said...

grrr.....lawak gile tp tk lrt nk gelak sbb puasa.
(hiperbola).hheee

perempuan ITU said...

woaaa. haha. buat kenduri jela lembu ni

AZLINA said...

huahaha..awak yg suka jln2 kat rmh akak ni mmg kuat mengusik yea..haha..Selamat Berpuasa dik!Jgn nakal2...

The Poyo Me said...

hahaha..
selamat puasa pak!

farra-eng said...

selamat berpuasa

CrewFathi said...

salam ramadhan.. korang sila follow blog movie ini jap.. ---> http://terbarumovie.blogspot.com/ [sambil korang follow.. korang leh download movie terbaru.. Movie Tekken & Ong Bak 3 pon dah keluar dah.. =) ]

MR. MIND said...

mantap!!!!!

amira zakiah said...

wooottt....woootttt

~kuyam~ said...

tp kalau lembu tunggang anjing laaagi pelik kan?ahaha

Mohd Hafiz said...

awas lembu melintas....

Bawang Goreng said...

Gemoknya lembu tu...

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk