Thursday, March 10, 2011

kalau jumpa lelaki macam ni, sila kata macam ni

anda ada rakan yang mulutnya ibarat takdak insuran? mesti ada kan? mustahil anda tak ada rakan yang mulut cakap lepas ikut suka hati dia ja.. entry hari ini adalah berdasarkan pengalaman yang pernah berlaku sewaktu aku duduk di kedai kopi bersama rakan-rakan aku.. ada rakan aku sorang ni jenis tak beradab sikit (andaikan namanya jehan miskin).. mulut tak reti nak kaver.. dia selalu rasa yang dia cakap dengan nada yang super perlahan, tapi hakikatnya sekampung boleh dengar suara dia..


dipendekkan cerita, ketika aku dan rakan-rakan (termasuk jehan miskin) sedang leka berbual, muncul sepasang kekasih yang turun dari kereta mitsubishi lancer menuju ke kedai makan yang sama kami sedang berada.. si lelaki tu agak 'smart'.. boleh dilihat dia memakai pakaian yang berjenama dan seluar jeans 'rare' yang agak sukar dimiliki oleh lelaki lain.. itu belum tengok pasangan dia lagi.. memang cun habis macam hanis zalikha beb! tapi perempuan tu pakai biasa-biasa saja, takda lah seksi sangat dan takdalah sopan sangat (freehair)..


ketika semua mata tertumpu pada pasangan kekasih yang baru sampai itu, tiba-tiba muncul suara yang tidak sedap untuk didengari.. ya! itulah suara jehan miskin, rakanku yang tidak pandai mengawal volume suaranya dan tidak pandai menapis kata-kata.. nak tau apa dia kata? dia kata "wow! best gila mamat tu.. dia dapat 'dunia' dengan sepenuhnya.. kan best kalau aku pun macam tu"..

orang meja sebelah memang dah gelak-gelak kat kami.. kata-kata jehan miskin membuatkan kami yang duduk semeja dengannya terasa macam 'low class' sebab terlalu memuji lelaki smart dan kekasihnya tadi.. hahahaha.. tapi takpa.. aku tak kesah orang nak kata aku 'low class' pun.. disebabkan dah biasa dengan situasi dimalukan oleh jehan miskin, kami pun meneruskan perbualan kami seperti biasa..

tiba-tiba muncul lagi sepasang kekasih yang datang dengan hanya menunggang motorsikal.. yang si lelaki tu boleh tahan 'smart'.. ada iras-iras syamsul yusof berlakon mat rempit dalam filem bohsia.. yang si perempuan tu pulak tak cantik.. paha berselulit tapi pakai seluar pendek.. perut macam tayar superbike tapi pakai singlet.. kulit tak cerah tapi rambut warna oren (anda boleh bayang kot?)

ketika banyak mata tertumpu kat pasangan yang agak tak sepadan itu, jehan miskin telah mengeluarkan kata-kata yang tidak sedap didengari lagi.. tapi kali ini satu kedai boleh dengar termasuklah pasangan kekasih itu.. kata-katanya itu telah membuatkan pasangan itu kelihatan awkward kerana hampir satu kedai memandangnya dengan senyuman sinis.. nak tau apa yang dia kata?

"kesian gila mamat tu..
dunia tak dapat.. akhirat pun tak dapat"

** p/s : jangan jadi lelaki dayus dowh! tak masuk syurga dowh :(


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
110 Comments
Comments


110 comments:

adam oscar said...

1st

mizzkechique said...

hurmmm...

Myaby said...

erk

cabul btul mulut laki tu.

wakakakakkakakakaka.

Hanafi WangZi said...

nice2.

eman said...

dasyat gler suare "jehan miskin" uh.. ade gak member cm uh... aku prefer way senyap r lg dilayan lg pedas lak mulut die ;p

Azroy Bin Kassim said...

hang mmg sengaja suh reader imagine rupa awek huduh2 na.. cait!! haha

suara: seperti pernah ku dgr..
video: WTF!? haha

thumps up!! :D

Nurulbadiah Lai said...

:)

Mr. Swift said...

HAHAHAHAHHA. Jehan Miskin is everywhere Lol!

Azrul Hisham said...

perghh...direct terus mamat tu sound...nice2

edith said...

kejam gila c jehan miskin ni.. klau yg pujian tu mmg bangga la org yg kena puji tu.. tp yg second scenario tu mmg sadis.. kesian mamat tu.. haha

Emmet said...

aku pun nak ar member cam jehan miskin tuh
haha

haida said...

hahaha.... lawak... (^_^)

habsahharun said...

hahaha..direct.

rudza said...

kenapa harus ade manusia sejujur kawan hg tu??hahaah..sempoi =D

wannurfazrini said...

tak paham ayat merah tuuu . haish maksud tersirat tul!

cikpia said...

takpa.... yang penting JM tu jujur.... ha ha....

efa said...

tudia haih direct cmtu huhu

afrohead said...

gila sempoi quote tu.

Bunga Bunga Hutan said...

terbaek! ahaha!

Ana admi said...

hahaha..kna kutuk kaw2 awek selulit tu..jaatnye..
kejamnye jehan..

Farie said...

jehan miskin sedang menjerit pasal dirinya!!..

ciK fLower meLawEr said...

hahahahah mulot longkang betol c jehan miskin tuh..hahahhahaha

Belalang Hijau said...

hahaha

belalang ada kawan mcm tu...

best2... :)

Nerzhul said...

selemah lemah iman membantah dalam hati. terer jugek la si jehan miskin...direct to the point.

APi said...

kah kah kah..
memang langsi member kau tuh..

NuR 'aQiLaH said...

gua sadis dengan jehan miskin T__T

mesti spesis pilih pompuan cantik je ni kan? grr

(✿◠‿◠) said...

haha....giler kentang jehan miskin. haha.
dapat..dapat..dapat bayang kn yg minah rempit 2nd tue. haha.

Miss Craffy said...

err...y jehan miskin plak?

Cik Miza said...

komen ke 29 kata:: kenal jugak dunia akhirat yek.. kata org pn boleh masuk neraka woooo

CintaZulaikha said...

gilalah...hang musti rasa nak cabai mulut dy. tapi frenz pya pasai, hang diam kan jek kan...huhuhu

Cik Ungu Kamila said...

sound direct + gile jujur. hahaha :D

hamzah ian said...

dunia..

+qAsiH naDiRa+ said...

hehehe~terlalu jujur kan beliau tu~susah2~

L.E.N.S.A-N.A.N.I said...

ha3, jehan miskin itu sorg yg jujur.. b'ckp apa yg lahir dr hati bkn dr akal.. tp org jujur ni bagus sbenar nya.. he3..

aNdi.Hanin::حنين نظوره said...

pesan kat Jehan Miskin tuh, hati-hati sket, kalau ada orang sakit hati..mau di santau nye balek :'l

kalau nak jujur beno pun, suh dia ckp dlm hati ja..hehe

cik ubi said...

wahahaha nak bekenalan ngn "jehan miskin" pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ! :B

yangbaik said...

apa kaitannya ngan jehan miskin???? tak boleh blah pulak... weeeeeeeeeeeeeeeeeee.... heeeeeeeee.... yeeeeeeeeeeeeeeee :)

Bulan said...

nk kenal ngan "jehan miskin" tu boley?ahakss

shazat said...

syyyyyy..udah udah le.....

misz molecule said...

biasala..







manusia sekarang..














segala-galanya tak kena

crayon said...

miss molecule : apa yang tak kena?

miradyana said...

wahh..beraninye si 'jehan miskin' sound kapel tu..

Mohd Ridhuan said...

bersabar je la..
dah mulut dia mcm tu...
huhuuuhhuuhh....
tapi kalo aku duk lam situasi mcm tu...
aku dapat bygkan...
ehhehehe

marina anakcikbob said...

peerghhh.. kalo aku la, aku cuba utk tidak melepak dengan dia..
sebab kan mulut badan binasa okeh..
ingat tu..

KinosKoko said...

perghhh...giler sadis siot..haha

misz molecule said...

beb.. i mean that smue manusia ada lbih krgnye..






takde masalah pe2 la ngn u..







chill2 je:)

Izat Tarmizi said...

Aku beradab,mesti bukan aku lah tu,,,hahah

crayon said...

misz molecule : memang selalu tulis komen jarak camni ka? haha.. hensem siot!

Srikandi Al-Qist said...

awak mesti tak suke jehan miskin kan? hahaha
jahat..

Chika said...

Adeh....
nape letak nama Jehan Miskin...?
(kirim salam kat dia leh?)

saouri said...

jehan tu bagus lah....






menabur pahala pada yg tak dikenali.....
menambah musuh tak dikenali.....
mengata orang tpi berniat sama sekali........
mengecilkan orang sesuka hati.....



p/s::menegur ade carenye...menegur bukan memalukan orang... ^_____^ jehan jehan =,='


nice entri ....thumbs up

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Belum kena balik kat 'Jehan Miskin' tu...

ïêmå å¢klê§ said...

kejujuran 2 penting..
haha..
tp video 2 memang terbaek....

manueng said...

haha...lawak gila member ko tu...naseb baek x kene lempang ngan mamt tu...tp siyes jujur, brani n lawak member ko tuh...haha

KiN said...

haha...tp betul apa yg cakap tu :)

diNa de SoLa said...

hahahhaha..
serious lawak..
aku pon ada kwn cmni,..
kdg2 rasa nk lempang.hahhaha :))

CahayaCintaIlahi said...

perlu ke carik yang cantek ??
hurmm

S..U..D..@..I..S said...

buat dosa kering

Mas said...

perhhh...boleh tahan mulut jehan miskin tu..he..he..
kelakar gak baca n2 crayon ni....
selamat pagi Jumaat Crayon...

crayon said...

perlu ka carik yang cantik? terima kasih atas
soalan anda.. cantik tu kan subjektif.. tapi
kalau untuk lelaki, sunat carik bini cantik (cantik
dimata lelaki tu la)

isu sekarang ni bukan sebab lelaki tu kena perli
sebab perempuan tu tak cantek.. :)

Ainno M said...
This comment has been removed by the author.
wanythyra. said...

wahwahwah ~

Perempuan Lanjut Umur said...

bagus jugak mamat tu sound,sekurang-kurangnye ada jugak org nak menegur,dari yg melihat penuh nafsu dan pelbagai andaian kan?

*47!k@# said...

hahahaha..almk..cm terase je..kekdng slalu gk terlepas ckp ni..slalu je kne tepuk ngn membe2 haha..adoyai..

bedpet said...

peh. kejam gila jehan miskin. ish ish.

faizs said...

nama nak jehan miskin.. xleh blah.. haha..

cek mona said...

wahh! 'manis' gila kata2 'jehan miskin tuh. klaka.. klaka.. hahahaha

trigyy said...

hahahhaa.... kurang asam jugak tu.. tp bab xsepadan tak leh komen, tapi bab akhirat tu mmg ptot kne sound... best!

Yellow LEOpard said...

ade lawak jugak lah kwn ko tuh...naseb baek couple tu tak bawak geng kan..hua3

farhan said...

direct sound tu

ina said...

hahaha.. gile slumber...

Rehany Park said...

jehan miskin tu dapat dunia akhirat ke? =.=

Cik Iqenz said...

ada input di sebalik kata2 mmber tu...

kak bz said...

hahahaha...gilernye si jehan miskin tu...
main sedap mulut je tegur tp memang kelakar la...

bype (bylapearl) said...

nicce blogg..
btw go jehan miskin haha

bype (bylapearl) said...

niceee entryyy
:)
GO jehan MIskin :))

aina lee said...

HAHAA ! jahat betol mulut dy . takda insurann :)

~shy shy gurL~ said...

hahaha(^___^)
lawakla entry neh!!

AkuMuzikFilem said...

haha. aku respek siot member kau. kena sedas laki yang tak dapat dunia akhirat tu. tapi kita mana tahu, nilaian dari mata kasar saja

belogkiter said...

aku tulis komen khas tuk jehan miskin... kalau takder insuran, sila hubungi aku... btw... buat kawan jehan.. nice entry...

MiLa MaLeK said...

:)

ejat_laranista said...

ya allah..2 mulot sah cap longkang..hihi

Ifti Larina said...

haha kasar tp tabik la jehan miskin tu. atleast dia ckp benda yg betul! ada point d situ!!

GaDiS OGi' JoRo' said...

tepok tangan! hahaha. mmg tak menahan ayat tu.

Hyun Ah Ra said...

biar betul Jehan..hak

ash_mza said...

huu... makan dalam...

Qaseh Qistina said...

macam2 ragam laaa

k-na said...

beshh...!!

cikbelog said...

aku suka kawan jujur camnieh..kahkahh

Anonymous said...

ape salah kalo gurl tu biase2 je??
fizikal tu bukan segala..
bg ak cantik akhlak,budi dan agama lagi penting..

cik ketawa said...

sengal betol mulot si jehan miskin tu.tepuk je lain kali mulot die ...

ms dyana said...

mst kalau boleh g mne² tanak bawak si "jehan" ni kan..mulut cabul hik²..

Farah Nordin said...

Ya Allah, mulut tu biar lah saya cili. Hishhh :>

Farah Nordin said...

Ya Allah, mulut dia ni. Cili karang. Hihi :>

rebecca melessa said...

hahahaha...ok!lawak kawan anda!tahniah dapat kawan yang loud speaker ^^

kejora said...

hahaha...ayat jujur gile!

yaya said...

kwn hang mmg sempoi thap dewa lar!

Izz said...

bagus jugak kott dpt kawan camtu. haha

pepatungbiru said...

hahahaha..*gelak goleng2*

nona hidayah said...

hahaha..mulut jehan miskin mmg x leh blah..huhu

uwmaisarah said...

haha, kashian kashian. haha

Anonymous said...

msti mamat tu x kua ngn awek tu da
hahahah

shidarashid said...

ngahahahah~ betol dah tu pe yang si jehan miskin cakap. wink2.

1st, dunia semua dia dapat.
2nd, dunia xdpt, akhirat pown xdpt.

better 1, sume org taw n da blaja agama kowt.

Neddy Nadia Najib's said...

bhahaha..lawak gile..best2..

dunia x dpt akhirat pun x dpt?? akhirat?huh?

bukan "dunia x dpt, syurga pun x dpt ke?" keh3.. :p

Kyky Violet said...

kalolah 'jehan miskin' rkn bek ku.. akan ku sumbat mulut die ngan pinggan n mangkuk yg ade dpn mate hehe

cheMissy said...

haha,memang mulut takde insurans lah mamat Jehan Miskin tu

wafa azman said...

hahahhahhahahhahahhahahha
tumpang gelak.. release stress!!
hahahha

tQ Mr. owner, great post! ;D

Anonymous said...

si jehan miskin tue ade awek yang lagi cantik dari awek yang rambut perang tue???
mulut manusia,, takkan ade sesiapa pun yang boleh tutup kan,,!!
nice try beb!!

plain83 said...

Hahaa..kisah anda mmbuatkan sye tingat time sye tgh wat mster dlu, naik bas wktu mlm blik kg time cuti sem, 10 jam dr KT ke Kngar. Dpt seat yg dok sorng2 (alhamdulillah), tp yg dok kat seat ujung sebelah kanan tu lak nk jd citer, ade pasangan muda mlayu (laki muke gatal abis, awek pon same, n freehair). Bila bas tutup lmpu, mula depa wat pojek..yes, raba. Ohhh tidakkk..bangang punya makhluk2 itu, knapa sye prlu mnyaksikan prlakuan haram scr live itu? Why?? Tp mulutku ini bukan lah mcm mulut JM kwan anda itu utk direct tgur mreka, lalu sye mndpt idea utk 'potong stim' depa tu. Stiap kali depa nmpk suspicious, sye akn wat2 check hp, n lmpu hp akn kelihatan cerah mnandakan sye x tdur. Depa tau jgk rasa malu, tros x jd meraba. Ok, tutup hp n rilek kmbali. Tetiba depa wat lg, check balik hp, mula rasa malu n stop meraba...mcm tu je lah yg sye mampu buat utk mnghalang bnda haram brlaku kat dpn mata, smpai lah 2 ekoq tu turun kat prhentian depa (nsib baik depa turun awai, kalau x, trpaksa lah sye brtahan smpai 10 jam..lol). Muda mudi skang rosak akhlak, sakit mata woo...

plain83 said...

btw, animasi disney yg kat dlm gmbar tu, penah jd fav sye suatu ketika dlu, siap beli dvd versi limited edition lg..hahaa ^^

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk