Thursday, March 10, 2011

kalau jumpa lelaki macam ni, sila kata macam ni

kalau jumpa lelaki macam ni, sila kata macam ni

anda ada rakan yang mulutnya ibarat takdak insuran? mesti ada kan? mustahil anda tak ada rakan yang mulut cakap lepas ikut suka hati dia ja.. entry hari ini adalah berdasarkan pengalaman yang pernah berlaku sewaktu aku duduk di kedai kopi bersama rakan-rakan aku.. ada rakan aku sorang ni jenis tak beradab sikit (andaikan namanya jehan miskin).. mulut tak reti nak kaver.. dia selalu rasa yang dia cakap dengan nada yang super perlahan, tapi hakikatnya sekampung boleh dengar suara dia..


dipendekkan cerita, ketika aku dan rakan-rakan (termasuk jehan miskin) sedang leka berbual, muncul sepasang kekasih yang turun dari kereta mitsubishi lancer menuju ke kedai makan yang sama kami sedang berada.. si lelaki tu agak 'smart'.. boleh dilihat dia memakai pakaian yang berjenama dan seluar jeans 'rare' yang agak sukar dimiliki oleh lelaki lain.. itu belum tengok pasangan dia lagi.. memang cun habis macam hanis zalikha beb! tapi perempuan tu pakai biasa-biasa saja, takda lah seksi sangat dan takdalah sopan sangat (freehair)..


ketika semua mata tertumpu pada pasangan kekasih yang baru sampai itu, tiba-tiba muncul suara yang tidak sedap untuk didengari.. ya! itulah suara jehan miskin, rakanku yang tidak pandai mengawal volume suaranya dan tidak pandai menapis kata-kata.. nak tau apa dia kata? dia kata "wow! best gila mamat tu.. dia dapat 'dunia' dengan sepenuhnya.. kan best kalau aku pun macam tu"..

orang meja sebelah memang dah gelak-gelak kat kami.. kata-kata jehan miskin membuatkan kami yang duduk semeja dengannya terasa macam 'low class' sebab terlalu memuji lelaki smart dan kekasihnya tadi.. hahahaha.. tapi takpa.. aku tak kesah orang nak kata aku 'low class' pun.. disebabkan dah biasa dengan situasi dimalukan oleh jehan miskin, kami pun meneruskan perbualan kami seperti biasa..

tiba-tiba muncul lagi sepasang kekasih yang datang dengan hanya menunggang motorsikal.. yang si lelaki tu boleh tahan 'smart'.. ada iras-iras syamsul yusof berlakon mat rempit dalam filem bohsia.. yang si perempuan tu pulak tak cantik.. paha berselulit tapi pakai seluar pendek.. perut macam tayar superbike tapi pakai singlet.. kulit tak cerah tapi rambut warna oren (anda boleh bayang kot?)

ketika banyak mata tertumpu kat pasangan yang agak tak sepadan itu, jehan miskin telah mengeluarkan kata-kata yang tidak sedap didengari lagi.. tapi kali ini satu kedai boleh dengar termasuklah pasangan kekasih itu.. kata-katanya itu telah membuatkan pasangan itu kelihatan awkward kerana hampir satu kedai memandangnya dengan senyuman sinis.. nak tau apa yang dia kata?

"kesian gila mamat tu..
dunia tak dapat.. akhirat pun tak dapat"

** p/s : jangan jadi lelaki dayus dowh! tak masuk syurga dowh :(
Share This

110 comments:

  1. erk

    cabul btul mulut laki tu.

    wakakakakkakakakaka.

    ReplyDelete
  2. dasyat gler suare "jehan miskin" uh.. ade gak member cm uh... aku prefer way senyap r lg dilayan lg pedas lak mulut die ;p

    ReplyDelete
  3. hang mmg sengaja suh reader imagine rupa awek huduh2 na.. cait!! haha

    suara: seperti pernah ku dgr..
    video: WTF!? haha

    thumps up!! :D

    ReplyDelete
  4. HAHAHAHAHHA. Jehan Miskin is everywhere Lol!

    ReplyDelete
  5. perghh...direct terus mamat tu sound...nice2

    ReplyDelete
  6. kejam gila c jehan miskin ni.. klau yg pujian tu mmg bangga la org yg kena puji tu.. tp yg second scenario tu mmg sadis.. kesian mamat tu.. haha

    ReplyDelete
  7. aku pun nak ar member cam jehan miskin tuh
    haha

    ReplyDelete
  8. kenapa harus ade manusia sejujur kawan hg tu??hahaah..sempoi =D

    ReplyDelete
  9. tak paham ayat merah tuuu . haish maksud tersirat tul!

    ReplyDelete
  10. takpa.... yang penting JM tu jujur.... ha ha....

    ReplyDelete
  11. tudia haih direct cmtu huhu

    ReplyDelete
  12. hahaha..kna kutuk kaw2 awek selulit tu..jaatnye..
    kejamnye jehan..

    ReplyDelete
  13. jehan miskin sedang menjerit pasal dirinya!!..

    ReplyDelete
  14. hahahahah mulot longkang betol c jehan miskin tuh..hahahhahaha

    ReplyDelete
  15. hahaha

    belalang ada kawan mcm tu...

    best2... :)

    ReplyDelete
  16. selemah lemah iman membantah dalam hati. terer jugek la si jehan miskin...direct to the point.

    ReplyDelete
  17. kah kah kah..
    memang langsi member kau tuh..

    ReplyDelete
  18. gua sadis dengan jehan miskin T__T

    mesti spesis pilih pompuan cantik je ni kan? grr

    ReplyDelete
  19. haha....giler kentang jehan miskin. haha.
    dapat..dapat..dapat bayang kn yg minah rempit 2nd tue. haha.

    ReplyDelete
  20. komen ke 29 kata:: kenal jugak dunia akhirat yek.. kata org pn boleh masuk neraka woooo

    ReplyDelete
  21. gilalah...hang musti rasa nak cabai mulut dy. tapi frenz pya pasai, hang diam kan jek kan...huhuhu

    ReplyDelete
  22. sound direct + gile jujur. hahaha :D

    ReplyDelete
  23. hehehe~terlalu jujur kan beliau tu~susah2~

    ReplyDelete
  24. ha3, jehan miskin itu sorg yg jujur.. b'ckp apa yg lahir dr hati bkn dr akal.. tp org jujur ni bagus sbenar nya.. he3..

    ReplyDelete
  25. pesan kat Jehan Miskin tuh, hati-hati sket, kalau ada orang sakit hati..mau di santau nye balek :'l

    kalau nak jujur beno pun, suh dia ckp dlm hati ja..hehe

    ReplyDelete
  26. wahahaha nak bekenalan ngn "jehan miskin" pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ! :B

    ReplyDelete
  27. apa kaitannya ngan jehan miskin???? tak boleh blah pulak... weeeeeeeeeeeeeeeeeee.... heeeeeeeee.... yeeeeeeeeeeeeeeee :)

    ReplyDelete
  28. nk kenal ngan "jehan miskin" tu boley?ahakss

    ReplyDelete
  29. biasala..







    manusia sekarang..














    segala-galanya tak kena

    ReplyDelete
  30. miss molecule : apa yang tak kena?

    ReplyDelete
  31. wahh..beraninye si 'jehan miskin' sound kapel tu..

    ReplyDelete
  32. bersabar je la..
    dah mulut dia mcm tu...
    huhuuuhhuuhh....
    tapi kalo aku duk lam situasi mcm tu...
    aku dapat bygkan...
    ehhehehe

    ReplyDelete
  33. peerghhh.. kalo aku la, aku cuba utk tidak melepak dengan dia..
    sebab kan mulut badan binasa okeh..
    ingat tu..

    ReplyDelete
  34. perghhh...giler sadis siot..haha

    ReplyDelete
  35. beb.. i mean that smue manusia ada lbih krgnye..






    takde masalah pe2 la ngn u..







    chill2 je:)

    ReplyDelete
  36. Aku beradab,mesti bukan aku lah tu,,,hahah

    ReplyDelete
  37. misz molecule : memang selalu tulis komen jarak camni ka? haha.. hensem siot!

    ReplyDelete
  38. awak mesti tak suke jehan miskin kan? hahaha
    jahat..

    ReplyDelete
  39. Adeh....
    nape letak nama Jehan Miskin...?
    (kirim salam kat dia leh?)

    ReplyDelete
  40. jehan tu bagus lah....






    menabur pahala pada yg tak dikenali.....
    menambah musuh tak dikenali.....
    mengata orang tpi berniat sama sekali........
    mengecilkan orang sesuka hati.....



    p/s::menegur ade carenye...menegur bukan memalukan orang... ^_____^ jehan jehan =,='


    nice entri ....thumbs up

    ReplyDelete
  41. kejujuran 2 penting..
    haha..
    tp video 2 memang terbaek....

    ReplyDelete
  42. haha...lawak gila member ko tu...naseb baek x kene lempang ngan mamt tu...tp siyes jujur, brani n lawak member ko tuh...haha

    ReplyDelete
  43. haha...tp betul apa yg cakap tu :)

    ReplyDelete
  44. hahahhaha..
    serious lawak..
    aku pon ada kwn cmni,..
    kdg2 rasa nk lempang.hahhaha :))

    ReplyDelete
  45. perhhh...boleh tahan mulut jehan miskin tu..he..he..
    kelakar gak baca n2 crayon ni....
    selamat pagi Jumaat Crayon...

    ReplyDelete
  46. perlu ka carik yang cantik? terima kasih atas
    soalan anda.. cantik tu kan subjektif.. tapi
    kalau untuk lelaki, sunat carik bini cantik (cantik
    dimata lelaki tu la)

    isu sekarang ni bukan sebab lelaki tu kena perli
    sebab perempuan tu tak cantek.. :)

    ReplyDelete
  47. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  48. bagus jugak mamat tu sound,sekurang-kurangnye ada jugak org nak menegur,dari yg melihat penuh nafsu dan pelbagai andaian kan?

    ReplyDelete
  49. hahahaha..almk..cm terase je..kekdng slalu gk terlepas ckp ni..slalu je kne tepuk ngn membe2 haha..adoyai..

    ReplyDelete
  50. peh. kejam gila jehan miskin. ish ish.

    ReplyDelete
  51. nama nak jehan miskin.. xleh blah.. haha..

    ReplyDelete
  52. wahh! 'manis' gila kata2 'jehan miskin tuh. klaka.. klaka.. hahahaha

    ReplyDelete
  53. hahahhaa.... kurang asam jugak tu.. tp bab xsepadan tak leh komen, tapi bab akhirat tu mmg ptot kne sound... best!

    ReplyDelete
  54. ade lawak jugak lah kwn ko tuh...naseb baek couple tu tak bawak geng kan..hua3

    ReplyDelete
  55. jehan miskin tu dapat dunia akhirat ke? =.=

    ReplyDelete
  56. ada input di sebalik kata2 mmber tu...

    ReplyDelete
  57. hahahaha...gilernye si jehan miskin tu...
    main sedap mulut je tegur tp memang kelakar la...

    ReplyDelete
  58. nicce blogg..
    btw go jehan miskin haha

    ReplyDelete
  59. niceee entryyy
    :)
    GO jehan MIskin :))

    ReplyDelete
  60. HAHAA ! jahat betol mulut dy . takda insurann :)

    ReplyDelete
  61. haha. aku respek siot member kau. kena sedas laki yang tak dapat dunia akhirat tu. tapi kita mana tahu, nilaian dari mata kasar saja

    ReplyDelete
  62. aku tulis komen khas tuk jehan miskin... kalau takder insuran, sila hubungi aku... btw... buat kawan jehan.. nice entry...

    ReplyDelete
  63. ya allah..2 mulot sah cap longkang..hihi

    ReplyDelete
  64. haha kasar tp tabik la jehan miskin tu. atleast dia ckp benda yg betul! ada point d situ!!

    ReplyDelete
  65. tepok tangan! hahaha. mmg tak menahan ayat tu.

    ReplyDelete
  66. aku suka kawan jujur camnieh..kahkahh

    ReplyDelete
  67. ape salah kalo gurl tu biase2 je??
    fizikal tu bukan segala..
    bg ak cantik akhlak,budi dan agama lagi penting..

    ReplyDelete
  68. sengal betol mulot si jehan miskin tu.tepuk je lain kali mulot die ...

    ReplyDelete
  69. mst kalau boleh g mne² tanak bawak si "jehan" ni kan..mulut cabul hik²..

    ReplyDelete
  70. Ya Allah, mulut tu biar lah saya cili. Hishhh :>

    ReplyDelete
  71. Ya Allah, mulut dia ni. Cili karang. Hihi :>

    ReplyDelete
  72. hahahaha...ok!lawak kawan anda!tahniah dapat kawan yang loud speaker ^^

    ReplyDelete
  73. kwn hang mmg sempoi thap dewa lar!

    ReplyDelete
  74. bagus jugak kott dpt kawan camtu. haha

    ReplyDelete
  75. hahaha..mulut jehan miskin mmg x leh blah..huhu

    ReplyDelete
  76. msti mamat tu x kua ngn awek tu da
    hahahah

    ReplyDelete
  77. ngahahahah~ betol dah tu pe yang si jehan miskin cakap. wink2.

    1st, dunia semua dia dapat.
    2nd, dunia xdpt, akhirat pown xdpt.

    better 1, sume org taw n da blaja agama kowt.

    ReplyDelete
  78. bhahaha..lawak gile..best2..

    dunia x dpt akhirat pun x dpt?? akhirat?huh?

    bukan "dunia x dpt, syurga pun x dpt ke?" keh3.. :p

    ReplyDelete
  79. kalolah 'jehan miskin' rkn bek ku.. akan ku sumbat mulut die ngan pinggan n mangkuk yg ade dpn mate hehe

    ReplyDelete
  80. haha,memang mulut takde insurans lah mamat Jehan Miskin tu

    ReplyDelete
  81. hahahhahhahahhahahhahahha
    tumpang gelak.. release stress!!
    hahahha

    tQ Mr. owner, great post! ;D

    ReplyDelete
  82. si jehan miskin tue ade awek yang lagi cantik dari awek yang rambut perang tue???
    mulut manusia,, takkan ade sesiapa pun yang boleh tutup kan,,!!
    nice try beb!!

    ReplyDelete
  83. Hahaa..kisah anda mmbuatkan sye tingat time sye tgh wat mster dlu, naik bas wktu mlm blik kg time cuti sem, 10 jam dr KT ke Kngar. Dpt seat yg dok sorng2 (alhamdulillah), tp yg dok kat seat ujung sebelah kanan tu lak nk jd citer, ade pasangan muda mlayu (laki muke gatal abis, awek pon same, n freehair). Bila bas tutup lmpu, mula depa wat pojek..yes, raba. Ohhh tidakkk..bangang punya makhluk2 itu, knapa sye prlu mnyaksikan prlakuan haram scr live itu? Why?? Tp mulutku ini bukan lah mcm mulut JM kwan anda itu utk direct tgur mreka, lalu sye mndpt idea utk 'potong stim' depa tu. Stiap kali depa nmpk suspicious, sye akn wat2 check hp, n lmpu hp akn kelihatan cerah mnandakan sye x tdur. Depa tau jgk rasa malu, tros x jd meraba. Ok, tutup hp n rilek kmbali. Tetiba depa wat lg, check balik hp, mula rasa malu n stop meraba...mcm tu je lah yg sye mampu buat utk mnghalang bnda haram brlaku kat dpn mata, smpai lah 2 ekoq tu turun kat prhentian depa (nsib baik depa turun awai, kalau x, trpaksa lah sye brtahan smpai 10 jam..lol). Muda mudi skang rosak akhlak, sakit mata woo...

    ReplyDelete
  84. btw, animasi disney yg kat dlm gmbar tu, penah jd fav sye suatu ketika dlu, siap beli dvd versi limited edition lg..hahaa ^^

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates