Wednesday, August 10, 2011

barang lama yang sentimental value (rare)

aku tak sangka ada juga komuniti blogger pengumpul barang-barang lama wujud di malaysia ini.. semalam perasaan aku agak 'slow-motion' sikit ketika mengadap laptop cabuk aku melayari internet.. hehehe.. banyak perkara lama yang aku dah lupa, tapi blog mereka ini berjaya mengingatkan aku kembali peristiwa-peristiwa lama yang telah dilupakan.. untuk tidak melengahkan masa, aku nak kongsi serba sedikit gambar yang membuatkan aku tertarik untuk kongsi dengan anda semua..

sumber : apa yang best sangat?

ini biasa.. sekarang pun ada lagi

lepas habis makan, boleh guna kotak tu buat trumpet

makan semua sekaligus.. baru syok!! hahaha

snake board game

hat ni kalau bawak pi sekolah, pecah pala aaaaa.. hahaha

dulu-dulu, kalau siapa pakai kasut ni, dia la yang paling hensem
sebab bakal jadi jaguh badminton cam rashid sidek (bata badminton master)

hang mau lawan cc ka, top speed ka, harga keta? habaq mai!

kad dulu-dulu... happy family pun yang 1st version punya..
lukisan dia agak horror.. hahahaha.. dulu aku takut tengok muka
bapak tukang masak..

snap 1st edition.. bila pikiaq balik, benda ni pun aku boleh main?? hahaha

coke botol gemok.. zaman sekarang mana ada dah.. 

botol ayaq karbonat dulu-dulu ada tapak hitam.. boleh buat
macam-macam (kraftangan)


alat untuk tengok slide show.. selalunya orang tengok
gambar kaabah / jemaah haji dan lain-lain.. hehehe


contoh disk koleksi slide show

koleksi tiket bas dulu-dulu

bola takraw gajah hijau (rotan).. zaman sekarang ni susah nak carik
bola takraw rotan.. semua plastik ja..


ridsect.. boleh juga dijadikan pistol air ataupun pistol kacang hijau..

dulu shelltox.. sekarang shieldtox
cuba carik kat kedai, ada lagi tak ajinomoto dalam tin camnih..hahahah


bekas ubat nyamuk (lingkaran) sekarang ni orang tak pakai dah ubat nyamuk 
lingkaran.. semua pakai elektrik ja..


kalau takdak benda ni time exam, memang takleh jawab exam beb..

geng miskin pakai water colour panda.. geng kaya pakai 'buncho' 


minuman karbonat sudir.. masa ni semua pakat gila
nak kumpul warna tin yang berlainan.. 


yang ni paling rare.. kah kah kah.. ntah-ntah AC mizal pun dah lupa
ada minuman karbonat 4u2c RAP.. kah kah kah.. zaman ni,
kalau boleh makan megi cup + minum RAP kira habih snoop dog la..



tiada video untuk entry hari ini.. hehehe.. aku rindu nak tengok kickers, moero attack, akantare, ngan junoon (hindustan).. auwww.. sekian terima kasih


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
74 Comments
Comments


74 comments:

Ayeem Jemain said...

yg sudi dgn rap jah tak pernah nampak

Karen said...

wah thx yah udah dateng ke blogku, mantep bgt nih ceritanya, tetep setia =)

Chachos Cheezy Wedges said...

hahaha... ade benda yg aku da lupa.. tp bila tgk teros engt akn kewujudan bnda tuh pd mase dulu.. hahaha... kenangan tuh beb!! haha

Cik Bell said...

wahhh!!! tak sangka..ada jugak ajinamoto besar gedabak dlm tin.weeeeeeeee~hahaha

Azrul Hisham said...

haha....memang nostalgia kalu ingat balik barang2 kat atas ni :)

al kahfi said...

wah jadi mengingatkan akan masa lalu,,nice sob:)

wannurfazrini said...

aku suke gila makan cokelat pink tuhhh. ade kotak biru sekali. skali ngap je satu kotak tuuu!

laskar pelangi said...

mak aiii..rindunya zaman bebudak dulu =.=

Yuyu Musa said...

aku lahir 1998.tak sempat sangat dengan barang sume nih..hohoho

APi said...

giler rare barang2 ni..
haha..
klasik!

aiEz said...

pergh klasik giler,mengimbau zaman knk2 dulu...=,-

Nazrul Izzat said...

huuu...bab gula2, mainan kad tu mmg nostalgia laa..rindu..rinduu

arenafon said...

serius aku suka entri ko nih....kenangan sangat bro!!! yang paling aku tak tahan tang game kad tuh, aku pun terjebak jugak...hehehe. Korang mesti pernah main laga semut kan???

Muhamad Zufairi said...

pergh.... teringat balik masa kecik2 ooww.....

hamzah ian said...

semua benda kat atas zaman aku kecik2 dulu2..

terbaikkk

eila said...

sgt old school rindu zaman muda2 dulu haha...

Kukumalu said...

yang chewing gum grape tu aku baru jer beli tuk adik ak..best!=)

eiela said...

huhu adoi, tengok gambar2 nih teringat kenangan masa kecik-kecik dulu main happy fmily, tora, ding dang, game ular,,serius zaman tuh best. nak jadi budak-baik bleh. ^_^

cik.chacha said...

tang gule2 tu sume mmg jajan fevret dulu2 tuh... ubat nyamuk lingkaran aku pakai lagi sekarang...
bile tgk brg2 lame ni terase tue pulak... =p

rafikasastras said...

Aduhaiii amat menggamit memori!

cik pha said...

aku paling suka y snake board.main bagai tak ingt dunia..setiap ari main benda alah tu.

Shaherah said...

buble gum tu dah tak ade lg ea.. haha.. dulu suka benda tu.. kenangan.. snake board pernah maen.. kad2 tu semua pernah maen.. kalau maen jek berdekah.. kalau maen kat rumah.. riuh satu rumah.. hahaha..

bnyk gak benda2 yg dah tak jumpa lg kan.. hehe..

cik sakdi said...

pergh yang bawah2 tu xpernah nampak pon. yang terompet2 tu best!! hahah

imnabila said...

2 air tin terakhir tu tak pernah tau la plak.. urmm.. ade heh.. heee ~

cik cek said...

teringat zaman kecik2 dulu...:)

evagurl (podshop) said...

When I was a kid, I didn't have a laptop, iPod, Blackberry, PS3 or iPad. I played outside with friends, bruised my knees, made up stories and played hide and seek. I ate whatever my mom cooked for me. I would think twice before I said "no" to my parents. Life was hard, but it was good and I survived. I appreciate the way I were raised. Thanks Allah. ♥

p/s: sometimes old school is better ;)

♥ LT Gadis Senjakala ♥ said...

card tuh pernah main...best gak..
cokelat tuh...hahah
yg xley blah mas dulu rase mahal sgt buncho..
that fav lt...panda water color..:)
mau amik gmbr...yg lt nk...bukan semua ...
akan wat back link lik :) tengs...

♥ adeq kewchiq ♥ said...

peerrgghhh...mmg knangan la...hehehhehe

Faiz Tapit said...

hai

nadia fatihah said...

buble gum!!! suka giler mende alah tuuu..

farhan said...

menarik..brg2 lama

rerehalim said...

Fulaweh.botol oren punggung itam pon simpan lagi.mmg rare.

(c)asp3r said...

ajinomoto dalam tin! bare lamo nieh vintage tahap dewo. xaxaxaxa =D

mrs.asrafovic said...

srius mengimbau kenangan...

terbaekk r...aduhhh...seakan dri ni kmbali zamn2 dlu..:)

Xavi De said...

perghhh...semua barang otai...
brapa ribu mau tolak...? hehe

spanardotorg said...

gile best jadi budak2 semula..balik krg aku nak g beli tora :D

syasya said...

hahah seriously x pernh tengok pon tin sudirman ngan fu2c tu!

faiz zaini said...

TAHAHAAHAHA
tringt zaman dulu dulu

Wani said...

hahaha..teringat zaman kecik..hehe..kelakar bile kenang zaman kecik2 dgn bnd2 ni semua..haha

Anonymous said...

ahaks..panda, saya suka melukis, gud one.

Mummy's Luv & Life ~ Airis-Arissa said...

tubelawak ni mmg betul2 bawak aku ke zaman 80an-90an...kalu dpt tambah hp 3210 yg berat tu lagi baek :)

deeya said...

rindunyeeer zaman kanak2 dulu .....!! barang2 nie sume time aku skolah rendah . alaf 21 xjumpe lagik sume nie melainkan ding dang . hahakz !

sakurasue said...

haha rasenye last tgk time2 skolah rndh dulu~~ ohemgee.

Alin said...

haha kenangan masa budak2 dulu. ada juga yg xpernah tgk. hehe. mainan bdk2 skrg byk xbest kan. hehe :)

Nur Misnan said...

tora.. lama sudah tak nampak
teringat masa terjumap Mat Sentul
dtg tukar design kota TORA kat BBU..
sihat lagi dia..

ohhh... makanan peberet masa kecik2...

Zanna zanne said...

wahh... best nya... ada brg antique like those..

cewek.medusa said...

hahahah... SNAP ngan OLDMAID. aku pn x sangka main benda ni..siap tepuk-tepuk lantai ;p

*assyiera* said...

ade juge yang tak pernah saye tengok tu..
menarik2 :)

Puteri Biru said...

this is best bro!


botol oren tapak itam tu mmg jenuh dibuat dekorasi siap masuk pertandingan bagai kat skolah. haha. kenangan tol.

mahfudzah said...

hahahah.best la tengok barang2 lama.ade yang xpernaj jumpa pon.haha

Fina Fento said...

wohh..dulu pun suka kumpul tiket bas jugakk hahah

umarmarwan said...

betul2 mengingatkan masa lalu..hoho..

Me.... Nadia said...

Like! Kenangan ni... Xterbayar harganyer... :)

Umihoney said...

kenangan terindah

Thanks for sharing
Umi

si para para said...

zaman sekrang dh jarang dapat jumpa benda2 tu..
tapi tak pe.semua tu dah tersmpan rapi dlm ingatan kita semua kan.hehe

Ubi Kentang said...

rindu plak zaman ada sume mende tuh...
mana la nk jumpe mende tuh skrg..hehe

Belalang Hijau said...

perh!
serius ckp mmg rare barang2 ni...
dulu ada kat umah benda2 ni...tp yela zaman dah berubah...x terpikir utk simpan benda2 kat atas tu...kalaulah masih ada...

oh,memori betul :)

Nine said...

haha..top trumps tu best main masa kecik2 dulu....

Bitt (double IS) said...

waakaakakakakakakakaaka lama gilakkkk barang2 nehh semua...tambah bubble gum grape tuh...akaakakaka ade lagi kapal terbang kertas tuhhh...akakakakakaka

zue said...

assalamualaikum,

alamak...mengimbas kenangan lama.

Cik Ice said...

Bapak..lame barang2 tu..^_^
boley bukak muzium tu.. *LIKE*

TeacherNurul said...

WHOAHHH :o

misyamissyou said...

perghh! memang lame..huhuu

alongxp said...

mmg rare... kalau aku tak berpindah randah dulu,mau ada lagi bnd2 tu,terutama botol oren yg ade bnd itam kat bwh tu... damn nostalic...

alieavea said...

old skool beb...

bimasakti said...

wow.. barang lama

~Nana 귀여운~ said...

old stuff la..ingat lagi tora masa dulu-dulu..memang laku la..huhu

Mekar said...

hehe..betul la. bila tgk gambar2 ni semua boleh mengimbas kenangan lalu :-)

Hansyirah Takezur said...

mostly aku penah tengok tapi ada gak yang jarang tengok... sebab aku lahir tahun 90-an...

aswadz said...

pergh... menggamit nostalgia lama...

walan said...

Mantap full kreatif

M.IrwanShah said...

pergh!menggamit kenangan tol.memg gua tabik kat sape yg simpan brg2 baekpunye nih!

Beejan said...

Salam...saya ada kasut WARRIOR,CAREFREE dan PAnDA yg popular suatu ketika dulu.Jika saudara berminat utk menukar (sistemb barter) dgn koleksi anda.e-mail saya beejan_76@yahoo.com

Maizam Mohd Diah said...

saye mempunyai botol2 lame dan rare.termasuk 1 botol coke yg amat sukar di cari.label coke warna putih kiri kanan.trade mark registered cond.290ml.semua nye ingin dilepas kn.kol sy.ijam.0172692140

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk