Sunday, August 29, 2010

video pergaduhan di penang : shempoi punya cukop!

video ni aku dapat dari kawan aku.. dia share kat facebook dan aku taktau siapa owner asal video ni.. tapi video ni memang syok habis! ahaha.. disamping video ini menyeronokkan, ia juga mengajar kita agar menjaga bahasa dan loghat kita sebagai budaya turun temurun.. kalau bukan kita yang menjaga loghat bahasa kita sendiri, siapa lagi yang nak jaga?



aku pun orang utara (kedah) dan lebih selesa menggunakan loghat negeri aku sendiri walaupun berada di tempat orang.. tapi aku menghadapi sedikit masalah ketika membuat presentation di dalam bahasa melayu.. ahaha.. tapi kalau presentation dalam bahasa inggeris, takdak hal punya.. aku bantai speaking sampai semua orang garu kepala.. kah kah kah.. (garu kepala sebab tak paham kot?)

apa-apa pun, enjoy video ni dan jagalah bahasa + loghat kita.. kerana bahasa jiwa bangsa.. kalau nak mencarut, guna bahasa bangsa lain.. jangan rosakkan bahasa kita.. kah kah kah.. hepp!! tak baik mencarut, kang dapat dosa.. bila dapat dosa, masok neraka.. mau ka? mau tauuuuu la!! kah kah kah.. sori entry agak merapu..

video : pergaduhan di penang shempoi punya cukop!
Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
26 Comments
Comments


26 comments:

Cik Yuki said...

hahaha lawak2.~

Zarpeno said...

mau kata ronaldo kami lepaih defender umoq 18

diraja22 said...

bahasa jiwa bangsa, sama memartabatkan bahasa melayu..

Are'Ja_(",) said...

hehee... betoi2... :)

wd.bandages said...

hahahaha..tudiaaaaa..lenggok tanjong lembut sikit.. kedah kasaq sikit..sapa tak tau, ingat orang kedah kasaq..tapi kami baikk..hahhaa

JePh said...

depa ni dok buat ramai!! tu dia laa.. hahaha!!

Novitacu said...

Siang semueee.....singgah numpang baca :)

Yuselasapalagi said...

hahaha..kelupoq semua

Ann said...

aku suka loghat utara....

RJ said...

hahaha
bro layan vid ni
http://www.youtube.com/watch?v=sLFdX_7_4hA
hahaha
thank you!!

Cylia Chel a.k.a Lia Edwin said...

org kedah sempoi...sy ramai kwn dr kedah..suka dgr diorang berckp..bhs diorg best..

KiN said...

depa ckp semngat tul...

misyamissyou said...

buat ramai..hinggaq..hahaa..seronok pe cakap kuat2..huhuu

ejum said...

hehe..lawak2..penah tgok dah sebelum ni..

Jom usha entry terbaru kat sini E J U M

eykameow said...

ohh org utara rupa nya..... eyka suka dengar org guna lorat negeri dorang sendiri drpd ckp KL :D

kata kila said...

kila pernah tgk citer ni hahaha

Anonymous said...

petikan dari citer anak mamak menantu mami kalo x salah

kerangRebus said...

adeh...sabor je la..~~0_0

aLya said...

org garu kpala sbb enjoy 2..hahaha

pusang kalye said...

thanks for the constant visit mate~~~cheers to that!!!!

velasrizal said...

tu dia..ganaih sungguh depa..

Emas Ganti Duit Raya ?

~kuyam~ said...

ahaha!kdg2 suka dgr loghat org utara...ore klatey kate ralit dgr.ralit=asyik :D

MsXeRoZ Nicole said...

nowadays the BM dah contaminate (<< contoh BM yang dicontaminate-kan) sampaikan aku pun tak paham paham bahasa yang dicakapkan.

The Poyo Me said...

ni bukn kntaminte, ni uniqueness! LOL

mamakmuda said...

Itu video...paste dr drama Ank Mamu Mnantu Mami!! Itu mmg stail oghang Penang!! X paham bley jd gado btoi tao dak!

conan said...

ak org pahang lg comel loght tau...haha

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk