Thursday, September 30, 2010

maxis versus digi iphone 4

maxis versus digi iphone 4

owh sekarang ni sedang bertarung dua kuasa besar yang memonopoli rangkaian perhubungan komunikasi di malaysia iaitu maxis dan digi.. kedua-dua mereka ini mengeluarkan pakej plan perkhidmatan berserta dengan iphone 4.. kenapa perlu guna iphone 4? iphone 4 memiliki sistem operasi yang mampu melakukan multitasking, high definition video recording, 5 megapixel kamera dan bermacam-macam lagi.. pendek kata, kalau kat kedai makan kita cucuk-cucuk iphone 4, awek cun dan hot akan datang menghampiri kita.. kah kah kah..


kalau orang dulu-dulu cakap "sekali petik jari, seribu yang datang" tapi sekarang dah berubah.. "sekali cucuk2 iphone 4, berjuta yang datang" kah kah kah.. eh dah lari topik.. berbalik kepada topik asal.. perbandingan plan digi dan maxis yang mana lebih bagus dan murah? bagi aku, plan dari digi adalah lebih murah berbanding maxis.. tapi ada satu kekurangan iaitu tak ramai kawan-kawan aku yang pakai digi.. bergantung pada situasi.. tapi kalau banyak duit, pakai ja 3 4 line telefon.. bukan mahal sangat pun..

jadi apakah kesimpulan yang dapat dibuat? adakah plan digi + iphone 4 lebih bagus? adakah plan maxis + iphone 4 lebih bagus? pemenangnya bukan digi atau maxis.. tetapi pemenangnya ialah encik Tom dari blendtec.. kah kah kah.. ipod? iphone? ipad? iblend!! kah kah kah

Related Posts with Thumbnails
Share This

37 comments:

  1. tulah , plan digi lagi bgs tp nape la org melayu suka pakai maxis . so semua pakai maxis la !

    ReplyDelete
  2. ahahaha.. kalau semua pakai digi, aku pun nak tukaq digi lah.. sebab senang nak kontek kawan-kawan.. murah sikit..

    ReplyDelete
  3. paling best mestilah pakai,,,

    jeng jeng jeng...

    telefon awam!

    ReplyDelete
  4. teringin nak pakaiiPhone tp blom mampu.. huhuuh
    sapa nak sedekah? huhuh

    ReplyDelete
  5. a'ah ramai sangat guna maxis and celcom but digi purata dia sikit jer..kanapa ex???

    ReplyDelete
  6. aku nampak mulut awek tue ja..heheh

    ReplyDelete
  7. Rasanya sbb coverage kot...kat kg2 line dg bukan clear pon.

    ReplyDelete
  8. sebab maxis dah bertapak lama dari dg. orang takut nak tuka sebab ramai dah selesa dgn maxis.. em, tak suka iphone. nape ntah.haha..

    Pendapat anda?
    blog Serol-Nizam

    ReplyDelete
  9. ciklinn pakai digi.. tapi takde iPhone.. huwaaa

    ReplyDelete
  10. iphone 3 tak dapat lagi dah keluar iphone 4... teknologi sukar diikuti kecuali oleh mereka yang kaya-raya...

    dah bertahun guna maxis, sayang sangat kat sim card tu. dah cuba tukar digi tapi member takut nak contact sebab majoriti guna maxis.

    ReplyDelete
  11. adeh.. memang ada plan nk angkat iphone 4 ni.. tp bajet x sampai lg.. fon tgh baru lagi tu.. bulan 1 ni, turun la harga tu..

    ReplyDelete
  12. gua ada digi n maxis. tapi yg aktif maxis je, sampaikan hp digi tu kalau bateri mampos, tak charge sebulan pun takpe.. sebab takder sape nk call. hahah sedih.

    walau pun guna maxis n digi, tetap tak mampu nk beli iphone. hahah

    ReplyDelete
  13. lan_ax, rasanye kalau tunggu bulan 1, nanti tetiba lancar iphone 5 plaks! adeh!

    ReplyDelete
  14. nti iphone 5 nak kua daaa.. guane..

    ReplyDelete
  15. alaaa.. beli la dulu iphone 4.. nanti dah keluaq iphone 5, beli pulak iphone 5.. yang iphone 4 tu dah boleh buang dah.. ahahaha.. takpun bagi kat aku

    ReplyDelete
  16. tengok bibir dulu baru iphone..haha

    ReplyDelete
  17. nk beli iphone 4.. tp nti iphone 5,6,7 pn nk gak.. so pakai je la yg bkn iphone.. :) DIGI rasenye lebih murah untuk bt call.. coverage pn ok rasenye.. xde la teruk sgt.. :)

    ReplyDelete
  18. iphone kegemaranku.. 1hari nanti kau pasti dtg jua ke sisiku.. cuma sekarang aku nga ada uang utk membelinya... lihat aja nanti.. hahaha

    ReplyDelete
  19. Gua terkedu dengan bibir pompuan tu jer... hahaha iphone apa ke benda semua dah tak ingat... hahaha

    ReplyDelete
  20. tak suka pakai digi...kalau col mahal la...ingatkan iklan lipstik td...

    ReplyDelete
  21. kalau family dah guna maxis maka aku pun kena guna maxis gak la.

    ReplyDelete
  22. whuarghhh!!!! ngantuk gila haha!

    ReplyDelete
  23. nak beli iphone kena ada bibir macam tu hahaha

    ReplyDelete
  24. bila la gaknye aku dpt pkai iphone 4 ni hu..hu

    ReplyDelete
  25. celcom ni plg xbest pakej dia tapi plg best coverage.
    maxis plak pakej dh best n coverage pon ok.
    digi plak seriously plg bengong coverage tapi plg murah pakej die.
    so sume line tepon ni ade kelebihan dh kekurangan masing2.kene pikir mna satu korang suke.haha...

    ReplyDelete
  26. tgkla pakej digi.sesetengah tempat je mempunyai 3g.masuk dalam kwsn kampung2 sket hbsla coverage.
    maxis ni kire average la pakej die.
    celcom pakej suma bosan2.tapi line celcom terbaik.

    ReplyDelete
  27. Kekeke...jom beli iphone jom...tapi tungguh 4 taun lagi arr..murah sket.wkakaka

    ReplyDelete
  28. xda duit nak bli i-hp :(

    ReplyDelete
  29. pakai digi-iphone.. lepas tu masuk kawasan kampung yg takde signal, takde maknanya nak beli iphone tu...

    betul ke iphone ni ada masalah, bila kita pegang line akan semakin hilang sehingga disconnect... bila kita lepaskan line full kembali?

    ReplyDelete
  30. hehehehe best sangat ke ipone nih

    ReplyDelete
  31. kalau di Indonesia ada 5 yang bersaing:
    Telkomsel dan Mentari, XL, M3, Axis dan Trii..

    ReplyDelete
  32. xyah beli.. bazir duit je la.. korg bukan pki sgt pun semua function lam iphone tu.. lain la keja korg dok menghadap depan henpon 24/7..

    ReplyDelete
  33. Pikir betul2 b4 nak beli iphone4..byk sgt prob..xberbaloi,harga da la mahal..try tgk review org yg da pki iphone4..semua ada masalah reception.

    ReplyDelete
  34. iphone tu mahal sangat.

    Setakat nak buat call tak payah iphone, signal problem.

    Maxis buat india kaya ananda dah 40 billion aset dia UMNO bagi.

    Digi Chine punya Vincent Tan dah 10 billion aset UMNO bagi.

    Melayu guna duit gaji seciput nak beli iphone..

    geleng kepala

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates