Thursday, September 30, 2010

maxis versus digi iphone 4

owh sekarang ni sedang bertarung dua kuasa besar yang memonopoli rangkaian perhubungan komunikasi di malaysia iaitu maxis dan digi.. kedua-dua mereka ini mengeluarkan pakej plan perkhidmatan berserta dengan iphone 4.. kenapa perlu guna iphone 4? iphone 4 memiliki sistem operasi yang mampu melakukan multitasking, high definition video recording, 5 megapixel kamera dan bermacam-macam lagi.. pendek kata, kalau kat kedai makan kita cucuk-cucuk iphone 4, awek cun dan hot akan datang menghampiri kita.. kah kah kah..


kalau orang dulu-dulu cakap "sekali petik jari, seribu yang datang" tapi sekarang dah berubah.. "sekali cucuk2 iphone 4, berjuta yang datang" kah kah kah.. eh dah lari topik.. berbalik kepada topik asal.. perbandingan plan digi dan maxis yang mana lebih bagus dan murah? bagi aku, plan dari digi adalah lebih murah berbanding maxis.. tapi ada satu kekurangan iaitu tak ramai kawan-kawan aku yang pakai digi.. bergantung pada situasi.. tapi kalau banyak duit, pakai ja 3 4 line telefon.. bukan mahal sangat pun..

jadi apakah kesimpulan yang dapat dibuat? adakah plan digi + iphone 4 lebih bagus? adakah plan maxis + iphone 4 lebih bagus? pemenangnya bukan digi atau maxis.. tetapi pemenangnya ialah encik Tom dari blendtec.. kah kah kah.. ipod? iphone? ipad? iblend!! kah kah kah

Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
37 Comments
Comments


37 comments:

wannurfazrini said...

tulah , plan digi lagi bgs tp nape la org melayu suka pakai maxis . so semua pakai maxis la !

crayon said...

ahahaha.. kalau semua pakai digi, aku pun nak tukaq digi lah.. sebab senang nak kontek kawan-kawan.. murah sikit..

sastraboy said...

paling best mestilah pakai,,,

jeng jeng jeng...

telefon awam!

gnesop.com said...

teringin nak pakaiiPhone tp blom mampu.. huhuuh
sapa nak sedekah? huhuh

amirasyraf said...

a'ah ramai sangat guna maxis and celcom but digi purata dia sikit jer..kanapa ex???

Awek PANAS said...

aku nampak mulut awek tue ja..heheh

MK Kimi said...

Rasanya sbb coverage kot...kat kg2 line dg bukan clear pon.

Hasrol Nizam said...

sebab maxis dah bertapak lama dari dg. orang takut nak tuka sebab ramai dah selesa dgn maxis.. em, tak suka iphone. nape ntah.haha..

Pendapat anda?
blog Serol-Nizam

Zon Melayu Boleh said...

aku pun..aku pun..heheheh..

~~Ciklinn~~ said...

ciklinn pakai digi.. tapi takde iPhone.. huwaaa

ardzham said...

iphone 3 tak dapat lagi dah keluar iphone 4... teknologi sukar diikuti kecuali oleh mereka yang kaya-raya...

dah bertahun guna maxis, sayang sangat kat sim card tu. dah cuba tukar digi tapi member takut nak contact sebab majoriti guna maxis.

lan_ax said...

adeh.. memang ada plan nk angkat iphone 4 ni.. tp bajet x sampai lg.. fon tgh baru lagi tu.. bulan 1 ni, turun la harga tu..

giha lalala said...

gua ada digi n maxis. tapi yg aktif maxis je, sampaikan hp digi tu kalau bateri mampos, tak charge sebulan pun takpe.. sebab takder sape nk call. hahah sedih.

walau pun guna maxis n digi, tetap tak mampu nk beli iphone. hahah

giha lalala said...

lan_ax, rasanye kalau tunggu bulan 1, nanti tetiba lancar iphone 5 plaks! adeh!

mogobja said...

nti iphone 5 nak kua daaa.. guane..

crayon said...

alaaa.. beli la dulu iphone 4.. nanti dah keluaq iphone 5, beli pulak iphone 5.. yang iphone 4 tu dah boleh buang dah.. ahahaha.. takpun bagi kat aku

Rizuan Ismail said...

tengok bibir dulu baru iphone..haha

indahnyasisuria said...

nk beli iphone 4.. tp nti iphone 5,6,7 pn nk gak.. so pakai je la yg bkn iphone.. :) DIGI rasenye lebih murah untuk bt call.. coverage pn ok rasenye.. xde la teruk sgt.. :)

Mohd Hafiz said...

iphone kegemaranku.. 1hari nanti kau pasti dtg jua ke sisiku.. cuma sekarang aku nga ada uang utk membelinya... lihat aja nanti.. hahaha

Isa said...

Gua terkedu dengan bibir pompuan tu jer... hahaha iphone apa ke benda semua dah tak ingat... hahaha

suzzsuzie said...

tak suka pakai digi...kalau col mahal la...ingatkan iklan lipstik td...

Hazzy Ishak said...

kalau family dah guna maxis maka aku pun kena guna maxis gak la.

Anonymous said...

whuarghhh!!!! ngantuk gila haha!

xuk said...

nak beli iphone kena ada bibir macam tu hahaha

alyanatasha@kumuk said...

bila la gaknye aku dpt pkai iphone 4 ni hu..hu

Anonymous said...

celcom ni plg xbest pakej dia tapi plg best coverage.
maxis plak pakej dh best n coverage pon ok.
digi plak seriously plg bengong coverage tapi plg murah pakej die.
so sume line tepon ni ade kelebihan dh kekurangan masing2.kene pikir mna satu korang suke.haha...

Anonymous said...

tgkla pakej digi.sesetengah tempat je mempunyai 3g.masuk dalam kwsn kampung2 sket hbsla coverage.
maxis ni kire average la pakej die.
celcom pakej suma bosan2.tapi line celcom terbaik.

yangbaik said...

mana-mana jer...

Encik MT said...

Kekeke...jom beli iphone jom...tapi tungguh 4 taun lagi arr..murah sket.wkakaka

Anonymous said...

xda duit nak bli i-hp :(

Anonymous said...

pakai digi-iphone.. lepas tu masuk kawasan kampung yg takde signal, takde maknanya nak beli iphone tu...

betul ke iphone ni ada masalah, bila kita pegang line akan semakin hilang sehingga disconnect... bila kita lepaskan line full kembali?

Al Syeq said...

saya syg sony eric saya :)

Azman Hashim said...

hehehehe best sangat ke ipone nih

Laston M Nainggolan said...

kalau di Indonesia ada 5 yang bersaing:
Telkomsel dan Mentari, XL, M3, Axis dan Trii..

ZoOL said...

xyah beli.. bazir duit je la.. korg bukan pki sgt pun semua function lam iphone tu.. lain la keja korg dok menghadap depan henpon 24/7..

Anonymous said...

Pikir betul2 b4 nak beli iphone4..byk sgt prob..xberbaloi,harga da la mahal..try tgk review org yg da pki iphone4..semua ada masalah reception.

Anan da? said...

iphone tu mahal sangat.

Setakat nak buat call tak payah iphone, signal problem.

Maxis buat india kaya ananda dah 40 billion aset dia UMNO bagi.

Digi Chine punya Vincent Tan dah 10 billion aset UMNO bagi.

Melayu guna duit gaji seciput nak beli iphone..

geleng kepala

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk