Friday, November 12, 2010

jawapan seorang CEO kepada perempuan cantik

jawapan seorang CEO kepada perempuan cantik

baru-baru ini, aku terbaca artikel mengenai reply CEO J.P Morgan kepada perempuan cantik yang merasakan dirinya layak dijadikan isteri oleh orang-orang ternama dan kaya.. pendek kata, seperti gadis kampung cantik yang berimpian tinggi untuk berkahwin dengan anak dato' atau dato' itu sendiri.. kah kah kah.. hal ini tidak sama seperti di malaysia kerana aku rasa, orang kaya di malaysia ni kebanyakannya (tak semua) bukannya dari golongan cerdik pandai sangat pun, tapi lebih kepada sosial engineer.. kan? sebab tu lah wujud istilah-istilah kipas bos, kaki bodek, kroni kerajaan, jilat pungkoq menteri dan lain-lain..


berdasarkan cerita yang aku baca, situasi ini berlaku di dalam forum yang terkenal.. aku tak pasti sumber asal cerita ini.. apa-apa pun, reply CEO J.P Morgan ini sangat super cool dan boleh membuatkan perempuan cantik itu bunuh diri..

tajuk thread : What should I do to marry a rich guy?
I'm going to be honest of what I'm going to say here. I'm 25 this year. I'm very pretty, have style and good taste. I wish to marry a guy with $500k annual salary or above. You might say that I'm greedy, but an annual salary of $1M is considered only as middle class in New York . My requirement is not high. Is there anyone in this forum who has an income of $500k annual salary? Are you all married? I wanted to ask: what should I do to marry rich persons like you? Among those I've dated, the richest is $250k annual income, and it seems that this is my upper limit. If someone is going to move into high cost residential area on the west of New York CityGarden(? ), $250k annual income is not enough.

I'm here humbly to ask a few questions:

1) Where do most rich bachelors hang out? (Please list down the names and addresses of bars, restaurant, gym)
2) Which age group should I target?
3) Why most wives of the riches is only average-looking? I've met a few girls who doesn't have looks are not interesting, but they are able to marry rich guys
4) How do you decide who can be your wife, who can only be your girlfriend? (my target now is to get married)

reply dari CEO J.P Morgan :
Dear Ms. Pretty,

I have read your post with great interest. Guess there are lots of girls out there who have similar questions like yours. Please allow me to analyse your situation as a professional investor. My annual income is more than $500k, which meets your requirement, so I hope everyone believes that I'm not wasting time here. From the standpoint of a business person, it is a bad decision to marry you. The answer is very simple, so let me explain. Put the details aside, what you're trying to do is an exchange of "beauty" and "money": Person A provides beauty, and Person B pays for it, fair and square. 

However, there's a deadly problem here, your beauty will fade, but my money will not be gone without any good reason. The fact is, my income might increase from year to year, but you can't be prettier year after year. Hence from the viewpoint of economics, I am an appreciation asset, and you are a depreciation asset. It's not just normal depreciation, but exponential depreciation. If that is your only asset, your value will be much worried 10 years later.

By the terms we use in Wall Street, every trading has a position, dating with you is also a "trading position". If the trade value dropped we will sell it and it is not a good idea to keep it for long term - same goes with the marriage that you wanted. It might be cruel to say this, but in order to make a wiser decision any assets with great depreciation value will be sold or "leased". Anyone with over $500k annual income is not a fool; we would only date you, but will not marry you. I would advice that you forget looking for any clues to marry a rich guy. And by the way, you could make yourself to become a rich person with $500k annual income. This has better chance than finding a rich fool.

video : beauty is nothing without brains

Related Posts with Thumbnails
Share This

61 comments:

  1. hahahaha.. pertamax diamankan!! tq anonymous

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. terbaek la ceo ni :)
    serious awek tu post camtu??
    ceh, tah ape ape je?

    ReplyDelete
  4. huahuahau,,,,,
    mant0pp jwpan CEO

    ReplyDelete
  5. Mula2 mintaklah nak keje ngan CEO tu, pastu barulah propose nak kawen ngan dia, apalah minah tu...

    ReplyDelete
  6. i love the way he insulted that so-called-hottie by referring her as an 'exponentially depreciated asset'.

    and Ms.Pretty,
    men aren't that shallow. all those years being taunted as 'dork' in college taught 'em exactly what kind of person you are.

    ReplyDelete
  7. jawapan ceo betul2 kepala business n accounting lol

    ReplyDelete
  8. tengin ape pompuan tu..buat malu kaum perempuan je..heh! perempuan pun boleh kaya tau..buat apa harap dekat laki sangat..hisyh2.
    anyway..bagus apa yang org business tu cakap..sesedap kicap je girl tu..keh3x..terbaek la entry ni ;p

    ReplyDelete
  9. beraninya PEREMPUAN CANTIK itu..

    ReplyDelete
  10. hkahkahkahka ayat the best, video pun the best!!

    ReplyDelete
  11. Ouch!! LOL!.. amik ko nk demand sgt.. syarat2 suami bkn kemain tinggi.. haha.. yg tak boleh blah.. siap tulis "Where do most rich bachelors hang out? (Please list down the names and addresses of bars, restaurant, gym)".. Wakakaka.

    ReplyDelete
  12. hahaha..CEO terbaek..erm,teringin nk kenal ngan wife dia..hihihihi

    ReplyDelete
  13. biarlah ditimpa perasaan jangan ditimpa perasan..

    ReplyDelete
  14. tak pasti CEO yang sekarang atau yang lepas.. kalau yang sekarang.. dia ni la CEO J.P Morgan.. (gambar dengan isteri dan anak-anak)

    http://1.bp.blogspot.com/_7DHf8RFiGkg/TN1iMoSOz0I/AAAAAAAABA8/giKmZ8p_XlE/s1600/jamie+dimon+judith+kent.jpg

    ReplyDelete
  15. Bravo to the CEO.

    Kalau aku ada gaji 500K pun aku tak nak buang masa dgn org mcm awek tu. hehehe

    ReplyDelete
  16. ambik ko..kena beberapa das kat kepala..aku suka jawapan dia..straight forward tapi dalam bahasa yg tak kasar mana..

    ReplyDelete
  17. "beauty is nothing without brains"
    klu ada dua2 amacam eaaa???

    nanT cari husband plg kurang 5k...
    pakai tali leher.....

    ReplyDelete
  18. gua rase gua lagi cantik kot dari minah tu. ntah pape. mintak la keje setahun dua dulu. kah kah kahh

    ReplyDelete
  19. Oh, anak perempuan CEO tu cun siot. Crayon, apa alamat CEO tu? Aku ingat nak hantar surat kat dialah...

    ReplyDelete
  20. salam..
    kecantikan wajah wanita
    adalah sementara..memang berbaloi
    lah di carik yang kaya..he he..esok
    lusa jadi no 2-3 juga..la la la

    ReplyDelete
  21. This is so damn cool!! True! Beauty without a moderate amount of intelligence is so fucking boring. What do they expect to do? Have kinky sex every night? That gets dull lol.

    ReplyDelete
  22. dumblonde.....a beyong dumblonde sexy writting

    ReplyDelete
  23. oh,kalo die cakap camni kat aku,aku ngorat anak die..padan muke die..ahahaha..

    ReplyDelete
  24. mmg terbek jwpn ceo 2,...huwawa

    ReplyDelete
  25. em~
    kesimpulannya...
    bsederhana la...

    kecantikan kan smntara..

    guna kecantikan as reason to marry rich guy..
    hahahaha..lawak2..

    ReplyDelete
  26. haha! cool gile... like!!
    padan muke kau ms pretty..lalala~

    ReplyDelete
  27. kalo betul 2 gambar famili die mmg biasa2 jer wife die...wpon biasa2 tp there must have more than 500k quality y wife die ada kan?? he3..

    ReplyDelete
  28. jawapan CEO terbauk.
    akakakakka

    ReplyDelete
  29. hambik ko.. padan muka beliau... hahha.. org bijak xkan tertipu ngn org bodo...

    ReplyDelete
  30. terbaek dari ladang niyh..
    haha.. :)

    ReplyDelete
  31. sokonggggg!! malu weyh klu terima surat cmtu.. ha3~ ^_^

    ReplyDelete
  32. suka suka nga jawpan CEO tu. so, kalau yg cantik cantik tu jgn dok pasan la. depreciation value ler kalau no brain. kikikiki..

    Aku tak lawa. tapi aku ada brain. tak nah ler aku impikan nak makan harta org.usaha sendiri lah...

    ReplyDelete
  33. Ingin nak tau sambungan cerita ni

    ReplyDelete
  34. setepek atas muka...memg otak economi tahap dewa kui3...boleh amik jawapan mamat ni bg kat awek2 material kui3

    ReplyDelete
  35. jwpn CEO ni mmg t'baek la..
    wlaupn pmpuan 2 bca ja..
    tp mst dia rs cm kna pnmpar kat muka..ngee~

    ReplyDelete
  36. sgt cool jwpn CEO tu...betul ckp ceo tu, kecantikn luaran takkan kekal...

    ni yg wat aku jatuh hati kt CEO tu haha..

    ReplyDelete
  37. huhuhu,,,

    jwpn yng paling sesuai,,
    hahaha

    ReplyDelete
  38. ۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
    ۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
    Selamat Menyambut Aidil adha
    Selamat menunaikan ibadah korban
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
    ۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞

    wahhhhhh ceo tu jawap cam tu..... jawapan yang paling tepat diucapkan....

    ReplyDelete
  39. hambik ko!
    tao nak kaut duit laki jew.
    nak kaya cari lah duit sndiri.
    terbaik di situ!
    bwahahaha...

    ReplyDelete
  40. crayon,kalau dia nak kawin dengan ko ko nak x??

    ReplyDelete
  41. briliant! =)

    beauty will fade.agreed

    ReplyDelete
  42. really cool lah !
    instead berangan nk kawin dgn org kaya , baik persiapkan dri dgn kekayaan , then we'll find better . ;)

    ReplyDelete
  43. paling suka dia " dating bolehlah, kawin mgkin tidak" minah tu perasan dia cantik...dia x tahu cantik tu terpulang pada seseorg..

    ReplyDelete
  44. Mohon share in my blog Muslimah Zalikha... all credit goes to you

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates