Tuesday, November 16, 2010

speed painting ana raffali khas dari tubelawak

speed painting ana raffali khas dari tubelawak

ni antara first video dari aku yang aku rasa ada sedikit 'kesungguhan' dari aku untuk menghasilkan sesuatu.. sebelum ni semua video yang aku edit dan letak kat blog tubelawak ni dihasilkan dengan cincai-cincai ja.. sebelum tu aku nak ceritakan sikit kenapa lukisan ana raffali? alasan aku ialah sebab aku rasa dia salah seorang insan seni yang layak dipuji.. itu ja.. hahaha.. lagipun ramai kawan-kawan selalu mintak tolong carikan mp3 lagu ana raffali ni.. aku suka lagu dia aku suka nyanyian dia.. lagipun ana raffali ni cantik.. sebagai seorang lelaki yang pervert, takkan la aku tak suka pada perempuan cantik? kah kah kah


dua minggu lepas aku baru menggantikan tablet pen usang yang aku beli pada tahun 2005 dengan tablet yang baru.. aku agak gumbira kerana tablet baru ini lebih 'selesa' untuk digunakan dan lebih besar sizenya daripada tablet lama aku.. kepada sesiapa yang berminat nak beli tablet ni, korang boleh beli kat lowyat.. ada banyak brand.. yang aku beli ni cuma brand "genius i608 6inch x 8inch" berharga RM200 tepat.. pada asalnya harga yang diletakkan berharga RM290, selepas proses tawar menawar yang keluar dari mulut manisku ini, aku berjaya mendapat harga RM200.. kah kah kah..

aku rasa tak ramai lagi orang malaysia yang menghasilkan video 'speed painting' atau video lukisan di youtube.. berikutan dengan itu, aku nak jadi antara orang yang terawal meletakkan video lukisan walaupun aku sedar lukisan aku ini tidak seberapa.. apa aku peduli.. seni itu abstrak.. lukisan buruk pun masih dianggap seni.. jangan kata lukisan, taik pun seni jugak! sebab taik juga abstrak.. kah kah kah.. enjoy video ni.. ana raffali sketch dengan background 'tolong ingatkan aku'..

video : speed painting ana raffali by tubelawak
update : gambar yang sudah siap dilukis
Related Posts with Thumbnails
Share This

87 comments:

  1. aku windukan lukisan ang ander- mad rem

    ReplyDelete
  2. eh aku first... haha... aku promte no.. hahaha -madrem

    ReplyDelete
  3. hahaha.. people come, and people go.. nanti aku mati, lagi hang takleh tgk lukisan aku.. HAHAHAHAHA

    ReplyDelete
  4. ander weh.. izinkan aku promote naa.. ekeke -mad rem

    ReplyDelete
  5. siyes dia mmg cun kot..

    ReplyDelete
  6. banyak pula anonymous.. hahaha..
    anonymous kebanyakan peminat ana raffali?

    ReplyDelete
  7. kahkah. part muka macam haram. awal2 dah ok.

    ReplyDelete
  8. peraih udang : tq so much.. hahaha..

    affan ruslan : hahaha.. kalo nak yg betul2 kena tunggu aku buat tubeserius la.. hahahahaha.. maybe 10 taun lagi baru aku buat tubeserius

    ReplyDelete
  9. salam aidiladhaaa..:)
    mkn lemang ingtla org kt sini..hahah

    ReplyDelete
  10. wahidah : salam aidil adha juga :)
    putrarocker : tima kasih :)

    ReplyDelete
  11. wehh ko pakai tablet ape weh? rasa macam nak test la

    ReplyDelete
  12. alamak terkantoi tak baca entry sampai abis.. dem!

    ReplyDelete
  13. hehehehe.. aku pakai wacom yang RM2k

    ReplyDelete
  14. lelaki yang bermulut manis bahaye....

    ReplyDelete
  15. mmg cantik lukisan tuh...sejibik siot. good job, bro!

    ReplyDelete
  16. memang lawa.. tapi finishing tu yg buat aku tak tahan gelak tu :) creative...
    suka betul aku dengan org kreatif nih.... ehhe
    kuman "AAVP-7A1 + wooden pallet updates.." Entry

    ReplyDelete
  17. erk awal awal da kagom abis nih.skali die nye ending . . .erk erk. kakakakakkakakaka. ampeh btol!

    ReplyDelete
  18. Tahniah kpd Ana Raffali kerana lagunya berjaya masuk akhir JL

    ReplyDelete
  19. hahahaha...Mula2 mmg aku da kagum ngan sketching ko. Gempak gile kot. Bdn ngan rambut mmg da sebijik da. Tp smpai muke je, muke aku da jadi camni. -.-!
    hahahahaha...mmg hampeh. XD

    ReplyDelete
  20. kalau berpacaran jgn tunggu lama-lama (^___^)

    ReplyDelete
  21. erk.. apa kaitan ngan berpacaran? :|

    ReplyDelete
  22. Salam ziarah anda...
    Eid Idul Adha MUBARAK!

    ReplyDelete
  23. erk....
    menarik...
    tp end dia....hahahahampeh

    ReplyDelete
  24. haha dah cantex dah tapi last2 tu cam sengal sajork! huahuahaahhahaa

    ReplyDelete
  25. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  26. selamat hari raya aidiladha tubelawakk..!

    kita suka lagu ana rafali - kalau berpacaran

    ReplyDelete
  27. Pandai ang melukis weh !

    Aku tunggu ja kau lukis mata.

    Bkn stakat mata, janggut pun ada.

    HAHA terbaek ;D

    ReplyDelete
  28. cehhh......part last tu mcm hrm lahh..........haha

    *cntik lukisan ko.......

    ReplyDelete
  29. wei berpacaran tu lagu baru ana lah.kreatifnye mamat ni....bila lu nak wat untuk gua????

    ReplyDelete
  30. ee..apa daa...tang end tu xboleh belah..noty erk..

    ReplyDelete
  31. fuyoooooo..... aiyoooooo.... hahahaha =D

    ReplyDelete
  32. smlm tgok ana rafali dlm muzik-muzik..
    comel la dia..=D

    ReplyDelete
  33. fuh. tertipu ak ngan ana raffali kat shout ak. haha

    ReplyDelete
  34. comel sungguh ana rafali yang dilukis anda ;D

    ReplyDelete
  35. phewwiittt...sekali ana rafali daaa....

    ReplyDelete
  36. ana rafali versi tubelawak..
    hahaha..
    apela...

    tapi basic dia mmg cantik dah lukisan td..

    Mari Berbicara Hati ke Hati,
    Sekotak Tisu Untuk Lap Air Mata

    ReplyDelete
  37. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  38. x minat ana raffali.
    -sekian-

    p/s: minat tubelawak ja.
    hue hue hue.

    ReplyDelete
  39. Selamat hari raya aidil adha :) moga Dirahmati Allah

    ReplyDelete
  40. cantik.. Ana raffali bg sy unik.. membaca imej gadis melayu dgn berbaju kurung or kebaya dlm setiap persembahannya

    ReplyDelete
  41. :) :) :)
    selamat hari raya aji
    ganaih dok ada

    ReplyDelete
  42. mmg best la ana rafali. good luck

    ReplyDelete
  43. hehhe...btol tu...buruk2 pn seni oh....uuhhu

    ReplyDelete
  44. enam ibu jari tgn ke atas!!

    *6 jari sebab pakse 2 org adik buat skali*

    ReplyDelete
  45. Aww, nak mengorat Kak Ana! :P Dia senior saya waktu high school dulu and she used to be thinner and prettier back then.

    ReplyDelete
  46. Nice job der. Nanti lukis aku pulak.

    ReplyDelete
  47. I didn't understand a word...but I really like your pic :)

    ReplyDelete
  48. nice job..ko kan mmg bijak menarik perhatian org tau..haha..btol2 la aku ingat ana rafali pgi view blog aku..haha..benci tol lah..

    ReplyDelete
  49. salam adil adha untuk anda.. tahniah kerana berjaya tawar menawar ..

    ReplyDelete
  50. heelllllllllloooooooooooooooooooooooooo

    selamat raya korban!!

    ReplyDelete
  51. gamba yg dilukis lagi cantik dari orang nya :)

    ReplyDelete
  52. haha.. 1st time comment.. 1st time dpt tgk video ko.. sll masuk xkuar video.. plain je.. teror rr ko lukis.. xde padam2 mcm aku.. tp dh mula xsdp hati bila tgk ko lukis mata n kening.. last2.. emm.. dah agak dah.. rosak hbs crayon ko.. hampeh betol.. haha.. tp nice2.. thumbs up!!

    ReplyDelete
  53. huh ingatkan ana raffali betul dtg blog i..tipu tau..

    ReplyDelete
  54. suka jugak ana raffali nih. dia comel lepas tuh sejuk je mata tengok dia pakai kebaya time wat performance.

    ReplyDelete
  55. suka lukisan yang cantik itu tapi personally tak suke anna raffali.. hak individu kan??

    ReplyDelete
  56. BURUK MCM TUAN PNYE BLOG...HAHAH

    ReplyDelete
  57. sangat berbakat .... aku kasi markah 90%

    ReplyDelete
  58. nice share . .
    sukses selalu . .
    salam hanta dari Oi-Oi . .

    ReplyDelete
  59. alahai kenape jadi lelaki pulak..adeh~ dah cantek dah td.. T__T

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates