Tuesday, November 16, 2010

speed painting ana raffali khas dari tubelawak

ni antara first video dari aku yang aku rasa ada sedikit 'kesungguhan' dari aku untuk menghasilkan sesuatu.. sebelum ni semua video yang aku edit dan letak kat blog tubelawak ni dihasilkan dengan cincai-cincai ja.. sebelum tu aku nak ceritakan sikit kenapa lukisan ana raffali? alasan aku ialah sebab aku rasa dia salah seorang insan seni yang layak dipuji.. itu ja.. hahaha.. lagipun ramai kawan-kawan selalu mintak tolong carikan mp3 lagu ana raffali ni.. aku suka lagu dia aku suka nyanyian dia.. lagipun ana raffali ni cantik.. sebagai seorang lelaki yang pervert, takkan la aku tak suka pada perempuan cantik? kah kah kah


dua minggu lepas aku baru menggantikan tablet pen usang yang aku beli pada tahun 2005 dengan tablet yang baru.. aku agak gumbira kerana tablet baru ini lebih 'selesa' untuk digunakan dan lebih besar sizenya daripada tablet lama aku.. kepada sesiapa yang berminat nak beli tablet ni, korang boleh beli kat lowyat.. ada banyak brand.. yang aku beli ni cuma brand "genius i608 6inch x 8inch" berharga RM200 tepat.. pada asalnya harga yang diletakkan berharga RM290, selepas proses tawar menawar yang keluar dari mulut manisku ini, aku berjaya mendapat harga RM200.. kah kah kah..

aku rasa tak ramai lagi orang malaysia yang menghasilkan video 'speed painting' atau video lukisan di youtube.. berikutan dengan itu, aku nak jadi antara orang yang terawal meletakkan video lukisan walaupun aku sedar lukisan aku ini tidak seberapa.. apa aku peduli.. seni itu abstrak.. lukisan buruk pun masih dianggap seni.. jangan kata lukisan, taik pun seni jugak! sebab taik juga abstrak.. kah kah kah.. enjoy video ni.. ana raffali sketch dengan background 'tolong ingatkan aku'..

video : speed painting ana raffali by tubelawak
update : gambar yang sudah siap dilukis
Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
87 Comments
Comments


87 comments:

Anonymous said...

aku windukan lukisan ang ander- mad rem

Anonymous said...

eh aku first... haha... aku promte no.. hahaha -madrem

x7 said...

hang nak kene pukui ka?

crayon said...

hahaha.. people come, and people go.. nanti aku mati, lagi hang takleh tgk lukisan aku.. HAHAHAHAHA

Anonymous said...

ander weh.. izinkan aku promote naa.. ekeke -mad rem

Anonymous said...

siyes dia mmg cun kot..

crayon said...

banyak pula anonymous.. hahaha..
anonymous kebanyakan peminat ana raffali?

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Lu mmg berbakat. Wa tabik spring sama lu...

Affan Ruslan said...

kahkah. part muka macam haram. awal2 dah ok.

crayon said...

peraih udang : tq so much.. hahaha..

affan ruslan : hahaha.. kalo nak yg betul2 kena tunggu aku buat tubeserius la.. hahahahaha.. maybe 10 taun lagi baru aku buat tubeserius

Wahidah said...

salam aidiladhaaa..:)
mkn lemang ingtla org kt sini..hahah

PutraRocker said...

mantop o_O

crayon said...

wahidah : salam aidil adha juga :)
putrarocker : tima kasih :)

Che Armster said...

wehh ko pakai tablet ape weh? rasa macam nak test la

Che Armster said...

alamak terkantoi tak baca entry sampai abis.. dem!

crayon said...

hehehehe.. aku pakai wacom yang RM2k

PinQib said...

lelaki yang bermulut manis bahaye....

budakkecik said...

mmg cantik lukisan tuh...sejibik siot. good job, bro!

Kuman Chaos said...

memang lawa.. tapi finishing tu yg buat aku tak tahan gelak tu :) creative...
suka betul aku dengan org kreatif nih.... ehhe
kuman "AAVP-7A1 + wooden pallet updates.." Entry

Myaby said...

erk awal awal da kagom abis nih.skali die nye ending . . .erk erk. kakakakakkakakaka. ampeh btol!

ct kamila said...

gud job... hehe

Yunus Badawi said...

Tahniah kpd Ana Raffali kerana lagunya berjaya masuk akhir JL

Puteri Iqa Izyan said...

hahaha...kejam weh.

Khai said...

hahahaha...Mula2 mmg aku da kagum ngan sketching ko. Gempak gile kot. Bdn ngan rambut mmg da sebijik da. Tp smpai muke je, muke aku da jadi camni. -.-!
hahahahaha...mmg hampeh. XD

zareyLLYA a.k.a Cahaya Azun said...

kalau berpacaran jgn tunggu lama-lama (^___^)

crayon said...

erk.. apa kaitan ngan berpacaran? :|

zulkbo said...

Salam ziarah anda...
Eid Idul Adha MUBARAK!

maisyara Pot! Pot! said...

DAMN! sengal yea izuari xDDDD

Pensel Kontot said...

erk....
menarik...
tp end dia....hahahahampeh

cikbelog said...

haha dah cantex dah tapi last2 tu cam sengal sajork! huahuahaahhahaa

nurshaminnajwa said...

selamat raya raya :P

PUTUBAMBU said...
This comment has been removed by the author.
PUTUBAMBU said...

selamat hari raya aidiladha tubelawakk..!

kita suka lagu ana rafali - kalau berpacaran

ahmad jo said...

sweetnyer ana.... :)

K I E R A said...

Pandai ang melukis weh !

Aku tunggu ja kau lukis mata.

Bkn stakat mata, janggut pun ada.

HAHA terbaek ;D

Ann said...

cehhh......part last tu mcm hrm lahh..........haha

*cntik lukisan ko.......

keletahmeera said...

wei berpacaran tu lagu baru ana lah.kreatifnye mamat ni....bila lu nak wat untuk gua????

♥-- emieysandra --♥ said...

suke Ana Rafali!
~_^

SC said...

ee..apa daa...tang end tu xboleh belah..noty erk..

Mohd Shahrul Hafizi said...

Berbakatnya. Jeles aku.

de_nataLie said...

mantop!..haha

AiN Z said...

fuyoooooo..... aiyoooooo.... hahahaha =D

@juera said...

smlm tgok ana rafali dlm muzik-muzik..
comel la dia..=D

zam.enol.arep said...

fuh. tertipu ak ngan ana raffali kat shout ak. haha

sayaDeyla said...

comel sungguh ana rafali yang dilukis anda ;D

relevan said...

Salam korban tube lawak..

MiYOKO TACHIBANA said...

phewwiittt...sekali ana rafali daaa....

aYu said...

ana rafali versi tubelawak..
hahaha..
apela...

tapi basic dia mmg cantik dah lukisan td..

Mari Berbicara Hati ke Hati,
Sekotak Tisu Untuk Lap Air Mata

najiahtul syafiqah ismail said...

haha.. igtkn betol la ana raffali td.. ;)

NuR 'aQiLaH said...
This comment has been removed by the author.
NuR 'aQiLaH said...

x minat ana raffali.
-sekian-

p/s: minat tubelawak ja.
hue hue hue.

SYAFIQ TENGKU said...

skiLL yg agak kejam bro
wakakakka

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

betul ke nih ana raffali?

crayon said...

hahaha.. untuk tidak menghampakan semua..
aku dah siapkan lukisan ni walaupun
tak seberapa..

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=176299699054170&set=a.172547596096047.59663.116863071664500

velasrizal said...

comel gak anna raffali ni.. blh msk minang cmni..

Blog AkU dAn SeSuAtU Diciplak ?

Merryn said...

:D

Mohamadazhan hjDesa said...

Selamat hari raya aidil adha :) moga Dirahmati Allah

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Selamat minum sirap...

AiTotYati said...

haiiiii abang ana!!!

auwww

merahitujambu said...

singgah

hana nabihah said...

ana rafalli..hi ^^

THE LEKAT LEKIT STORY said...

cantik.. Ana raffali bg sy unik.. membaca imej gadis melayu dgn berbaju kurung or kebaya dlm setiap persembahannya

Mknace said...

:) :) :)
selamat hari raya aji
ganaih dok ada

ish malu la camni said...

eh semart lah !

azrul said...

mmg best la ana rafali. good luck

HonEyBuNNy said...

hehhe...btol tu...buruk2 pn seni oh....uuhhu

jimah said...

enam ibu jari tgn ke atas!!

*6 jari sebab pakse 2 org adik buat skali*

Nisa' said...

Aww, nak mengorat Kak Ana! :P Dia senior saya waktu high school dulu and she used to be thinner and prettier back then.

RaafikJahat said...

Nice job der. Nanti lukis aku pulak.

Pineapple Pete said...

I didn't understand a word...but I really like your pic :)

cliffterfly said...

nice job..ko kan mmg bijak menarik perhatian org tau..haha..btol2 la aku ingat ana rafali pgi view blog aku..haha..benci tol lah..

nadilah said...

salam adil adha untuk anda.. tahniah kerana berjaya tawar menawar ..

weed something out said...

heelllllllllloooooooooooooooooooooooooo

selamat raya korban!!

ERMAYUM said...

gamba yg dilukis lagi cantik dari orang nya :)

as eleyana said...

haha.. 1st time comment.. 1st time dpt tgk video ko.. sll masuk xkuar video.. plain je.. teror rr ko lukis.. xde padam2 mcm aku.. tp dh mula xsdp hati bila tgk ko lukis mata n kening.. last2.. emm.. dah agak dah.. rosak hbs crayon ko.. hampeh betol.. haha.. tp nice2.. thumbs up!!

ikarawrcandy:) said...

niceee :)

AnneRaini said...

huh ingatkan ana raffali betul dtg blog i..tipu tau..

Dilema Si Tangan Basah said...

hai i jalan jalan di sini sebentar :)

eiela said...

suka jugak ana raffali nih. dia comel lepas tuh sejuk je mata tengok dia pakai kebaya time wat performance.

CoKeLaT-RaWkZ said...

suka lukisan yang cantik itu tapi personally tak suke anna raffali.. hak individu kan??

APi said...

mane tau aqu suke die ni..

✿ CikCimi said...

oke dy memang cantek pn.
:)

Kenangan SKPT2 said...

singgah sini

Anonymous said...

BURUK MCM TUAN PNYE BLOG...HAHAH

morcd said...

sangat berbakat .... aku kasi markah 90%

Syahroyni said...

nice share . .
sukses selalu . .
salam hanta dari Oi-Oi . .

.:reine:. said...

alahai kenape jadi lelaki pulak..adeh~ dah cantek dah td.. T__T

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk