Thursday, August 5, 2010

seo tips : teknik meningkatkan trafik melalui seo

seo tips : teknik meningkatkan trafik melalui seo

harap maaf, ini bukan entry tutorial ataupun langkah-langkah untuk mendapatkan tempat di enjin carian (search engine) seperti google, yahoo, ataupun bing.. aku cuma nak buktikan kat korang semua bahawa entry aku semalam bukan sekadar entry biasa tetapi aku sisipkan tajuk dan penulisan yang membolehkan pervert-pervert mendarat di laman web yang selamat melalui enjin carian.. terbukti teknik ini, mampu menyelamatkan generasi akan datang agar tak terjebak atau ketagih dengan laman web lucah (porn site)..


gambar kat atas ni adalah keyword yang meletakkan tubelawak sebagai tempat mendarat (landing page) di enjin carian.. keyword agak mengarut, tapi percayalah bahawa niat aku suci dan murni.. aku takut anak-anak aku nanti dikatakan pervert kerana ketagih menonton dan melawat laman web lucah.. nak pakai software elak bahan lucah?? wow!! mustahil.. maybe nanti, waktu aku ambik PHD aku akan buat research mengenai perkara ini.. insyaallah.. nah sedikit tips untuk korang.. sharing is caring :


faktor mendapat ranking di google :
(confirmed by google patent)
  • keyword dalam url
  • keyword dalam domain
  • keyword dalam title tag
  • keyword dalam H1,H2,H3
  • letak link external ke site yang bagus sahaja (termasuk site yang ranking tinggi), sekiranya korang link ke site spam atau site-site yang dikatakan penyebar malware ranking korang akan menurun pada masa yang sama.
  • jangan banyak meletakkan link ke site yang jarang diupdate. contohnya meletakkan link ke blog yang diupdate setahun sekali.
  • semakin kerap content bertambah, semakin bagus.
  • content jangan terlalu berat ataupun terlalu banyak gambar (menyusahkan google bot nak crawl)
  • semakin tua umur domain atau subdomain korang, google lagi sayang.
  • jangan terlalu kerap update content. sehari sekali sudah mencukupi. kalau satu hari 10 post pun, belum tentu semua tersenarai kat search engine. (kepada yang target seo ja lah)
video : tutorial menyebut google google google
Related Posts with Thumbnails
Share This

63 comments:

  1. hihihi.. sian tubelawak.. :D
    tapitraffik naik seyh.. thumbs up!

    ReplyDelete
  2. pergh...mantap bro..mcm ni baru sharing is caring..hehe

    ReplyDelete
  3. hahahaha. saya faham skrg :) mekasih

    ReplyDelete
  4. Tahniah... mari sama2 kita mengkongker keyword2 panas. ;-)

    ReplyDelete
  5. Aksi budak sekolah : domain hang pon dah kongker keyword panas kan? ahahahaha.. cool!

    Affan Ruslan : nanti check balik hang punya post, wcrayon.com/blog tu aku tak pakai dah.. aku nak buat something kat domain tu..

    ReplyDelete
  6. 3gp melayu ? menimbulkan syak wasangka betul

    ReplyDelete
  7. haha. sedih gila. semua yang horny je nak carik2. hahaha

    ReplyDelete
  8. barutau seo tu hape..haha kesian.
    thanks info :)

    ReplyDelete
  9. memang benar tu bro, kena pandai main dengan SEO dan keyword, sambil BW hari-hari.

    ReplyDelete
  10. tak taulah apa yang dicarik ... tak jumpa ke carian 'nak taubat'?... heheheh

    ReplyDelete
  11. aku dah lama guna teknik ni hua hua hua...malas nak bagi tips....tapi kalau ko buat tajuk awek sanggap batang..ko mesti mengulas kenapa awek sanggap batang baru steady

    ReplyDelete
  12. haha. nak kene buat tjuk lain dr content eh :p

    ReplyDelete
  13. Salah satu cara untuk meningkatkan traffic?...

    ReplyDelete
  14. yangbaik : yang heran tu setiap hari ada keyword "aku gay" ahahha.. pelik2 orang search kan? takdak pulak keyword "gay taubat"

    personal blog : ya.. bila url kita di index pada page pertama search engine berdasarkan keyword panas, justeru itu trafik akan meningkat sikit.. begantung pada isu panas atau keyword yang memang setiap hari jadi isu.. ahaha..

    ReplyDelete
  15. ni boleh didakwa ni sbb indah kaba dr ruper... cntent x supe isi hi3..

    thumb up!

    ReplyDelete
  16. aiyaaa.. aku letak content berkaitan gak pa ngan title.. ahahaha.. cuma 18sx tu tolak tepi.. bagi sesuai ditonton oleh semua lapisan masyarakat

    ReplyDelete
  17. haha.. 3gp melayu memang keyword paling hot sepanjang zaman :P

    ReplyDelete
  18. tq2 for the visit n tips. amatur lagi dlm dunia blog nih :)

    ReplyDelete
  19. singgah amik tips!!!

    shuke (^_^)

    ReplyDelete
  20. dulu ambik juga keyword yg lucah2.. mmg traffic byk sbb ramai org cari.. walapun site x ada pun pasal lucah2..
    tp x cantik utk keyword.. x sesuai utk pengiklanan nanti dorang tfasir lain..

    cari keyword yg niece

    ReplyDelete
  21. orrait!!bole apply..nak jadi CEO??ade tips?

    ReplyDelete
  22. menarik.. keyword yg hot2 je kat sini

    ReplyDelete
  23. thnx for the gud info~! ailaikk..

    =)

    ReplyDelete
  24. aku gay??

    keyword paling mahal 2...

    ReplyDelete
  25. wahh..dulu hidang video skrg..dah ade tips :-)
    best2.. tq2 :-)

    ReplyDelete
  26. rajennye abg crayon menyinggah..tq2 :)

    ReplyDelete
  27. wow! haha..pernah gak buat..kih3

    ReplyDelete
  28. said....
    follow balik yua....ty

    ReplyDelete
  29. yo ghaba2~!! nice n3 bro..anda hebat.he3

    ReplyDelete
  30. wah2....
    bagus2 ambi kesempatan dgn cara yg bagus!!!

    ReplyDelete
  31. hurm....gune 'google tools' yea...:P

    ReplyDelete
  32. Nice blog buddy. I’m here for blog walking. Visit mine please and post your comment on any article please. :)

    ReplyDelete
  33. info yang amat2 berguna..pasni lehla masukkan perkataan yang bunyi mcm sangap2 ckt..kahkahkah

    Karangan Budak Sekolah Yang Menyeramkan
    http://zuarxpdc.blogspot.com/2010/08/karangan-budak-sekolah-rendah-yang.html

    ReplyDelete
  34. Salam.Bagus la page ni. baru la saya faham kenapa rank tank naik lagi...:)

    ReplyDelete
  35. aku pun penah wat cara ney..mmg best..haha

    ReplyDelete
  36. ada software untuk anti porn tu..nama software tu..anti porn pro..bagus software tu..

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates