Wednesday, November 3, 2010

banjir di kedah november 2010

banjir di kedah november 2010

Alor Star : Seramai 15,509 penduduk daripada 4,292 keluarga di beberapa daerah di Kedah dipindahkan ke pusat penempatan banjir akibat dilanda banjir teruk sejak semalam. Daripada jumlah itu 10,834 penduduk daripada 3,108 keluarga adalah dari daerah Kubang Pasu, manakala 3,478 mangsa daripada 927 keluarga adalah dari Padang Terap, 709 penduduk daripada 154 keluarga di Kota Setar dan 488 penduduk daripada 103 keluarga di Pokok Sena.

Jurucakap bilik gerakan Majlis Keselamatan Negara, Ridwan Yahya, berkata sebanyak 79 pusat penempatan mangsa banjir telah dibuka di keempat-empat daerah dan daripada jumlah itu, 31 di Kubang Pasu, 33 di Padang Terap, tujuh di Pokok Sena serta lapan di Kota Setar. Sementara itu, beliau berkata empat pusat di Padang Terap telah ditutup dan 166 penduduk daripada 42 keluarga telah pulang ke rumah masing-masing. sumber : bharian.com.my

** harini takdak video lawak aku nak share.. tapi aku ada koleksi-koleksi gambaq rare yang aku ghasa mesti ghamai oghang aloq staq tak penah tengok lagi.. gambaq ni aku tangkap sendiri pada bulan december 2005.. masa tu aloq staq bah chek oi!! habih stadiom pa smua pakat katop!! apok stadiom, orang menega ngan pemain bola pun pakat-pakat bungkuih!! kah kah kah


yasmeen aloq staq ni gila sikit.. time banjir pun nak bukak kedai.. padahai jalan katup kot.. 
mana boleh masuk langsung jalan ni time banjir.. kah kah kah (december 2005)


yang ni paling aku suka!! VOX pun masuk ayaQ!! kah kah kah.. padan muka
hampa takleh nak shuffle & minum ayaq kencin setan.. kah kah kah.. rare kan gambaq ni?


video : view di tempat kejadian 2 november 2010
Related Posts with Thumbnails
Share This

60 comments:

  1. perlih dekat sgt ngan siam.. kena sabaq sat

    ReplyDelete
  2. tu dia aih.. bah nooo.. cepat2 ceq kol mak ceq yg kat umah nuu.. depa kata selamat..aminn

    ReplyDelete
  3. haha

    bsnes tetap jalan

    banjir sampai syiling baru nak tutup kedai agaknya

    ReplyDelete
  4. fuhfuhfuh.
    naseb kg halaman cheq kulim dihatiku x kenA.
    teehee :D

    ReplyDelete
  5. time 2005 tu umh aku dh jd pulau

    ReplyDelete
  6. gmbaq no 2 sempoi..

    ReplyDelete
  7. sebab banjir la konvo di uum semalam ditangguhkan.
    agak kesian pada orang yg patut terima ijazah semalam.
    kelmarin membe cek tsadai kat pekan changlun,
    ta bole balik uum gara gara banjir.

    ReplyDelete
  8. che' pun risau gak..hehe yasmeen mmg pelik! tp suka p makan kt sana...

    ReplyDelete
  9. aku baru pas teriak tengok gambaq banjir kat jitra...... family aku dok sana dah siap beli bekalan makanan, sebab kedai dah mula tutup..... tapi mama kata umah kami tak kena, cuma jalan keluar masuk banyak yang tutup.... =(

    ReplyDelete
  10. sesekali nak juga merasa mengharungi banjir...

    ReplyDelete
  11. s.o.f.i.a : dunwori.. kalo bekalan makanan kat area tu habis, mesti ada bantuan mangsa banjir..

    ReplyDelete
  12. hope my parent ok la... dgr2 umahdah boleh masuk hari ni...

    ReplyDelete
  13. adoi..aloq staqku.. sekarang ni ayaq plak xdak :(

    ReplyDelete
  14. Semoga keadaan akan pulih seperti sediakala sedikit masa lagi, Insya-Allah... Kepada mereka yg terlibat dgn musibah ini, diharapkan byk bersabar, mungkin ada hikmah yg tersembunyi disebalik semua ini, wallahualam...

    ReplyDelete
  15. kenapa sekarang susah nk jd mengomen first hang? marah ni xD
















    * pakcik, dapat ikan apa tu? saya nak beli sekilo berapa? ;P

    ReplyDelete
  16. s.o.f.i.a : kedai tutup xpa, bleh menjala kat highway

    ReplyDelete
  17. exactly 5 years.
    dec05~nov10.
    both menjelang zulhijjah.
    iskk~

    ReplyDelete
  18. fyoneex : hang aware noh~ bagus bagus.. rakyat macam ni yang kita mau.. ahahaha

    ReplyDelete
  19. student arau dah macam zombie!
    arau jadi pulau!
    pakat semua x mandi air xd.. haha

    tubelawak, cerita la pasai perlis!

    ReplyDelete
  20. aku kurang info pasal perlis :( cik miza tolong passing sikit story kat perlis

    ReplyDelete
  21. nasib mak kami dok kat kulim. kalau dak risau jugak aihh

    ReplyDelete
  22. ni antara banjir paling teruk ar..rumah yang sebelum ni buat bagi tinggi skit tak masuk, now dah masuk air..uihhh risau aku kot tiba2 bumi ni tenggelam

    ReplyDelete
  23. weed something out : kalau jiwa risau dan runsing, just weed something out.. haha hilang segala kerunsingan dan permasalahan..

    fitrihadi : malaysia kecik comel lote kiut miut nak tenggelam anytime ja kan.. ngeeee.. takot weh

    ReplyDelete
  24. laaa... hg duk pi yasmen tuh ka? aku kadang2 turun gak aloq setaq. jumpa member. pekena royal, burger mutiara pa dulu.. ;)

    Laman Ping Terbaru: jom ping entry terbaru disini

    ReplyDelete
  25. uish gangster prihatin eh pasal banjir banjir ni. hahaha. sopan santun jee :p

    ReplyDelete
  26. anzur : laaa awat tak habaq.. kalo mai lagi, roger2 laa.. aku blanja minum jom!

    nadrah : gengster kena prihatin la keadaan sekeliling.. baru ukhwah tu kuat.. :D ngeee..

    ReplyDelete
  27. tak lawakk BOOOOOOOOOooo tak lawak BOOOOOOOoooooooooooooooooo

    ReplyDelete
  28. salam..
    aduhai...mertua ku
    di jalan Day pun kena hari ni
    dah pindah..kawan di Jitra
    rumah air sampai ke bumbung
    kesian...

    ReplyDelete
  29. salam...

    banjir datang lagi.
    ada yang bertambah rezeki.
    ada juga yang bakal menggigit jari.
    pelamin dan hantaran cantik tak terperi.
    akhirnya majlis yg dicanang tak jadi.
    tidak mengapa...dun worry.
    bersabarlah sesiapa yg bakal jadi raja sehari.
    apa sangatlah banjir dengan lautan berapi.

    hehehe ^_^

    ReplyDelete
  30. hahaha. gangster alim rupanyaa. pekat naaa utagha cek oiii. hahah.

    ReplyDelete
  31. kasihannya,

    semoga banjir cepat surut.

    foto VoX tu. hahahaha. padan muka takleh nk beroperasi. selamat org2 lain

    ReplyDelete
  32. owh nasib baik kawasan umah saye x banjir huhuu

    ReplyDelete
  33. depa bukan gheti duk umah
    time banjir pun nak keluaq

    ReplyDelete
  34. tahun 2005 ni aku dpt cuti free 2 minggu (cuti bencana alam) abis pekan jitra tengelam.. x bleh kuar g mana2 pon. 2010 berulang kembali cuma aku jer x cuti

    ReplyDelete
  35. nurul xmain air..sbb xsuka main air.xsuka basah...
    so just diam kat bilik je..xg mana2..kedah nih..hihi

    ReplyDelete
  36. la..la..la...jejalan sini....

    ReplyDelete
  37. memang sedih ngan keadaan banjir. dah le kg laman aku yg kena banjir tu.( Kuala Nerang). sian mak ayah kat kampung...

    ReplyDelete
  38. suh diorang minum ayaq banjir tuh.hahhaaa

    ReplyDelete
  39. huhuhuhu..alhamdulillah..setakat ni x pernah merasa pengalaman banjir;)

    ^__^v

    ReplyDelete
  40. waaaa... stakat ni x pernah experience lorh... alhamdulillah

    ReplyDelete
  41. xleh minum ataq kencing setan noo..

    oke gak tu~

    ReplyDelete
  42. banjir kat kedah makin teruk.. rumah aku pun dah naik ayaq bah haa.. adoiyai.. camna nak buat ni.. kena clear duit nuffnang la camni.. nak kaver balik barang yang rosak.. haha

    ReplyDelete
  43. teruk kan..skang pon da bertmbh org yg ilang..aihh
    sedih plak ase :(

    ReplyDelete
  44. yeay!!
    umah crayon da banjirrrrrr.
    ekekek :P

    ReplyDelete
  45. nur aqilah : berapakah umur anda?


    ** UPDATE : http://www.youtube.com/watch?v=DDSLfErUHzg

    ReplyDelete
  46. umah aku xkena tp umah kwn2 abes tenggelam. umah lecturer lg toksah cite. hoho tp seronok main air. apepun mmg kesian kat mangsa banjir

    ReplyDelete
  47. naek sampan..perghh..terbaek...!..hak3

    ReplyDelete
  48. haa laa yasmeen kena laa bukak time banjir..sapa order teh ais senang tak payah nak bancuh pie kat tepi jalan cedok jaa..dah siap teh ais..hahahaha

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates