Wednesday, November 3, 2010

banjir di kedah november 2010

Alor Star : Seramai 15,509 penduduk daripada 4,292 keluarga di beberapa daerah di Kedah dipindahkan ke pusat penempatan banjir akibat dilanda banjir teruk sejak semalam. Daripada jumlah itu 10,834 penduduk daripada 3,108 keluarga adalah dari daerah Kubang Pasu, manakala 3,478 mangsa daripada 927 keluarga adalah dari Padang Terap, 709 penduduk daripada 154 keluarga di Kota Setar dan 488 penduduk daripada 103 keluarga di Pokok Sena.

Jurucakap bilik gerakan Majlis Keselamatan Negara, Ridwan Yahya, berkata sebanyak 79 pusat penempatan mangsa banjir telah dibuka di keempat-empat daerah dan daripada jumlah itu, 31 di Kubang Pasu, 33 di Padang Terap, tujuh di Pokok Sena serta lapan di Kota Setar. Sementara itu, beliau berkata empat pusat di Padang Terap telah ditutup dan 166 penduduk daripada 42 keluarga telah pulang ke rumah masing-masing. sumber : bharian.com.my

** harini takdak video lawak aku nak share.. tapi aku ada koleksi-koleksi gambaq rare yang aku ghasa mesti ghamai oghang aloq staq tak penah tengok lagi.. gambaq ni aku tangkap sendiri pada bulan december 2005.. masa tu aloq staq bah chek oi!! habih stadiom pa smua pakat katop!! apok stadiom, orang menega ngan pemain bola pun pakat-pakat bungkuih!! kah kah kah


yasmeen aloq staq ni gila sikit.. time banjir pun nak bukak kedai.. padahai jalan katup kot.. 
mana boleh masuk langsung jalan ni time banjir.. kah kah kah (december 2005)


yang ni paling aku suka!! VOX pun masuk ayaQ!! kah kah kah.. padan muka
hampa takleh nak shuffle & minum ayaq kencin setan.. kah kah kah.. rare kan gambaq ni?


video : view di tempat kejadian 2 november 2010
Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
60 Comments
Comments


60 comments:

Anonymous said...

:)
-apek-

crayon said...

hehehe..

lalink7 said...

kt perlis makin terukk.... =(

crayon said...

perlih dekat sgt ngan siam.. kena sabaq sat

Rainbow said...

tu dia aih.. bah nooo.. cepat2 ceq kol mak ceq yg kat umah nuu.. depa kata selamat..aminn

crayon said...

aminnn

DuniakuAbstrak said...

haha

bsnes tetap jalan

banjir sampai syiling baru nak tutup kedai agaknya

NuR 'aQiLaH said...

fuhfuhfuh.
naseb kg halaman cheq kulim dihatiku x kenA.
teehee :D

farah said...

time 2005 tu umh aku dh jd pulau

Anonymous said...

gmbaq no 2 sempoi..

MisApple said...

sebab banjir la konvo di uum semalam ditangguhkan.
agak kesian pada orang yg patut terima ijazah semalam.
kelmarin membe cek tsadai kat pekan changlun,
ta bole balik uum gara gara banjir.

Anonymous said...

che' pun risau gak..hehe yasmeen mmg pelik! tp suka p makan kt sana...

.s.o.f.i.a. said...

aku baru pas teriak tengok gambaq banjir kat jitra...... family aku dok sana dah siap beli bekalan makanan, sebab kedai dah mula tutup..... tapi mama kata umah kami tak kena, cuma jalan keluar masuk banyak yang tutup.... =(

ila-ali said...

sesekali nak juga merasa mengharungi banjir...

crayon said...

s.o.f.i.a : dunwori.. kalo bekalan makanan kat area tu habis, mesti ada bantuan mangsa banjir..

kHuzai said...

hope my parent ok la... dgr2 umahdah boleh masuk hari ni...

Rina Azam said...

adoi..aloq staqku.. sekarang ni ayaq plak xdak :(

Nabil said...

Semoga keadaan akan pulih seperti sediakala sedikit masa lagi, Insya-Allah... Kepada mereka yg terlibat dgn musibah ini, diharapkan byk bersabar, mungkin ada hikmah yg tersembunyi disebalik semua ini, wallahualam...

maisyara Pot! Pot! said...

kenapa sekarang susah nk jd mengomen first hang? marah ni xD
















* pakcik, dapat ikan apa tu? saya nak beli sekilo berapa? ;P

Malim Deraman said...

s.o.f.i.a : kedai tutup xpa, bleh menjala kat highway

fyoneex said...

exactly 5 years.
dec05~nov10.
both menjelang zulhijjah.
iskk~

crayon said...

fyoneex : hang aware noh~ bagus bagus.. rakyat macam ni yang kita mau.. ahahaha

Cik Miza said...

student arau dah macam zombie!
arau jadi pulau!
pakat semua x mandi air xd.. haha

tubelawak, cerita la pasai perlis!

crayon said...

aku kurang info pasal perlis :( cik miza tolong passing sikit story kat perlis

weed something out said...

nasib mak kami dok kat kulim. kalau dak risau jugak aihh

Fitrihadi said...

ni antara banjir paling teruk ar..rumah yang sebelum ni buat bagi tinggi skit tak masuk, now dah masuk air..uihhh risau aku kot tiba2 bumi ni tenggelam

crayon said...

weed something out : kalau jiwa risau dan runsing, just weed something out.. haha hilang segala kerunsingan dan permasalahan..

fitrihadi : malaysia kecik comel lote kiut miut nak tenggelam anytime ja kan.. ngeeee.. takot weh

Anzur Anuar said...

laaa... hg duk pi yasmen tuh ka? aku kadang2 turun gak aloq setaq. jumpa member. pekena royal, burger mutiara pa dulu.. ;)

Laman Ping Terbaru: jom ping entry terbaru disini

nadrah zainuddin said...

uish gangster prihatin eh pasal banjir banjir ni. hahaha. sopan santun jee :p

crayon said...

anzur : laaa awat tak habaq.. kalo mai lagi, roger2 laa.. aku blanja minum jom!

nadrah : gengster kena prihatin la keadaan sekeliling.. baru ukhwah tu kuat.. :D ngeee..

Edward Haste said...

tak lawakk BOOOOOOOOOooo tak lawak BOOOOOOOoooooooooooooooooo

zulkbo said...

salam..
aduhai...mertua ku
di jalan Day pun kena hari ni
dah pindah..kawan di Jitra
rumah air sampai ke bumbung
kesian...

Mu'allimah Love said...

salam...

banjir datang lagi.
ada yang bertambah rezeki.
ada juga yang bakal menggigit jari.
pelamin dan hantaran cantik tak terperi.
akhirnya majlis yg dicanang tak jadi.
tidak mengapa...dun worry.
bersabarlah sesiapa yg bakal jadi raja sehari.
apa sangatlah banjir dengan lautan berapi.

hehehe ^_^

nadrah zainuddin said...

hahaha. gangster alim rupanyaa. pekat naaa utagha cek oiii. hahah.

Bhumi A Sing said...

ada banjir pula di sana? cckck

AiTotYati said...

kasihannya,

semoga banjir cepat surut.

foto VoX tu. hahahaha. padan muka takleh nk beroperasi. selamat org2 lain

Pencacai Alim said...

banjir best..gua suke..

hana nabihah said...

aku tak suka banjir !

leeza said...

owh nasib baik kawasan umah saye x banjir huhuu

Hazzy Ishak said...

depa bukan gheti duk umah
time banjir pun nak keluaq

relevan said...

Jangan main air..

eLL said...

tahun 2005 ni aku dpt cuti free 2 minggu (cuti bencana alam) abis pekan jitra tengelam.. x bleh kuar g mana2 pon. 2010 berulang kembali cuma aku jer x cuti

Nurulbadiah Lai said...

nurul xmain air..sbb xsuka main air.xsuka basah...
so just diam kat bilik je..xg mana2..kedah nih..hihi

Mas said...

la..la..la...jejalan sini....

wantie said...

memang sedih ngan keadaan banjir. dah le kg laman aku yg kena banjir tu.( Kuala Nerang). sian mak ayah kat kampung...

@xiM said...

suh diorang minum ayaq banjir tuh.hahhaaa

Roxy zai said...

huhuhuhu..alhamdulillah..setakat ni x pernah merasa pengalaman banjir;)

^__^v

miss J said...

waaaa... stakat ni x pernah experience lorh... alhamdulillah

mahira oya said...

kesian..

alinac lover said...

xleh minum ataq kencing setan noo..

oke gak tu~

crayon said...

banjir kat kedah makin teruk.. rumah aku pun dah naik ayaq bah haa.. adoiyai.. camna nak buat ni.. kena clear duit nuffnang la camni.. nak kaver balik barang yang rosak.. haha

Indra Lasmana said...

....

Ullyana zaidy said...

teruk kan..skang pon da bertmbh org yg ilang..aihh
sedih plak ase :(

NuR 'aQiLaH said...

yeay!!
umah crayon da banjirrrrrr.
ekekek :P

crayon said...

nur aqilah : berapakah umur anda?


** UPDATE : http://www.youtube.com/watch?v=DDSLfErUHzg

Anonymous said...

umah aku xkena tp umah kwn2 abes tenggelam. umah lecturer lg toksah cite. hoho tp seronok main air. apepun mmg kesian kat mangsa banjir

hani syahida said...

eit, org kedah kah?

crayon said...

ya hani.. saya orang kedah..

rAy jR...@...Aliff said...

naek sampan..perghh..terbaek...!..hak3

NanAFarhanA said...

haa laa yasmeen kena laa bukak time banjir..sapa order teh ais senang tak payah nak bancuh pie kat tepi jalan cedok jaa..dah siap teh ais..hahahaha

Post a Comment

Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk