Friday, November 19, 2010

hiburan reverse engineer dan perempuan cantik

reverse engineering ini adalah satu topik yang general untuk diperkatakan.. kebanyakan pekerja dalam bilang forensik, kimia, pengaturcaraan komputer, psikologi dan lain-lain turut boleh digelar sebagai reverser.. dalam bidang komputer, mereka yang pandai melakukan reverse engineering inilah yang layak digelar hacker ataupun orang yang mahir mengenai komputer.. macam dalam rancangan 'CSI crime scene investigation' tu, bagi aku semua tu adalah reverse engineering untuk mendapatkan maklumat mengenai kes jenayah yang berlaku.. 


tapi untuk hari ini, fokus aku mengenai reverse engineering adalah dalam bidang komputer.. mungkin ramai yang menyangkakan meletakkan video yang telah ditambah dengan effect distort ataupun program-program 'photo booth' mampu mengelak orang ramai dari mengesan siapakah anda yang sebenarnya kan? anda sebenarnya salah! diluar sana terdapat ramai reverse engineer yang dahagakan hiburan untuk dilakukan seharian.. contohnya macam video yang telah dirakam oleh perempuan ini.. dia sendiri yang rakam, lepas tu dia upload di youtube..


percaya atau tidak, kesan atau effect distortion yang terdapat dalam video itu boleh dibuang sekiranya kita tahu nilai putaran dan jumlah distort yang telah digunakan oleh wanita itu.. sekiranya anda pernah melakukan video-video seperti ini, berdoalah agar distortion yang anda gunakan itu tak mampu dihitung oleh reverse engineer.. kah kah kah..

amacam? best tak jadi reverse engineer.. jom pakat-pakat jadi 'mat forensik' pulak lepas ni.. kah kah kah.. tapi anda kena ingat, kat malaysia ni skills dan idea sangat-sangat murah nilainya dan tidak dihargai.. sebab tu ramai orang malaysia yang profesional ni lari pegi duduk luar negara.. contohnya macam mamat ni (link).. kah kah kah.. semoga malaysia kita 'mampu' melahirkan tenaga yang profesional..

2nd video : undistorted pretty girl make faces
Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
30 Comments
Comments


30 comments:

Anonymous said...

1st

+d.O.Y.A.h+ said...

hihihihk. :P

abid_PM said...

hahaha!!! lawak gila :DDDDD
release tension gua! :DD

crayon said...

anda happy, tubelawak pun happy :)

Azrul Hisham said...

adoii...ketawa tak hingat...lol

elyana yazmin said...

hahaha..wei.. ko reverse sendiri ke?
ekekke serius lawak le..aku tak tau pompuan tu gelak ape..tapi aku pun nak gelak.huhu ;p

Aisyah Muhd said...

haha...ape daa ;)

fatima azmi said...

hurm....

maisyara Pot! Pot! said...

cissss! aku tak puas hati. kenapa aku tak dpt jd pengoment ko yg first?! =.="

Affan said...

weh, mne wcrayon.com. sume vid tak dapat view lah. kahkah

maisyara Pot! Pot! said...

awek tu cantik ^^

keletahmeera said...

malas nak tengok vdeo ko lagi.wei anonymous ko nak first je kan.ko nak menang jer kan..kan kan kan kan..

ilashah said...

bagus2..jum ramai2 jadi pakar forensic :)

Sarah said...

cik crayon punya ym ngaak?
chatting jom

fiza... said...

hurm pada pndapt cek skill dan idea2 menjadi murah sebab mereka tak pandai menilai dan paham apa yang dimaksudkan dgn skill dan idea tu sndiri...n lagi satu teknologi kat malaysia ni yang sebenrnya tak dpt nak mengejar dan menjadikan skill n idea tu mnjadi sesuatu yg real.....

Marhaen Kacak said...

kat 1malaysia ni ramai mamat2 dari benua india yang diambil bekerja kat sarekat2 IT... mcm la power sgt..dak2 kita lagi hebat..:P

10 Aplikasi Freeware Pilihan Terbaik

Teruna Suci said...

hoho, mcm artis malaysia pun ade gak ..


ggogoo

Datin Lulu said...

Ha.. aku baru baca pasal lelaki Malaysia tu pagi tadi.
Terbaek dari ladang ah beliau. Bagus strategi pemasaran camni.
Pasni confirm ramai nak belajar komputer kat Malaysia.
Kahkah.

eykin said...

kahkah kahh
geliii laa

eiela said...

=) masuk blog nih memang jenuh la mulut dok tersengih.

aYu said...

Em..di malaysia ni skills dan idea sangat-sangat murah nilainya dan tidak dihargai.
Agree dgn statement ni.
Sbb,
Saya di company pun rasa sgt2..
Gaji bayar style operator.
Tapi buat keje engineer.

Mari Berbicara Hati Ke Hati :
Kepala Batu Hati Jeli

Emmet said...

visit my blog bro
ader konspirasi fasha sandha sebenarnya lelaki
hahahahah

crayon said...

aku dah lama tau fasha sandha tu lelaki.. dia ada bulu ketiak kan?

My MiRa said...

tubelawak happy saya tak happy.....haha

RaafikJahat said...

Masuk blog kau je, aku happy. lagi lagi dengan video ni. kamon bro, takde benda yang lagi asyik untuk aku ke ? hehe.

Nerzhul said...

kakakakakhhh

mysoul said...

hahhaha.lama hang tak post vid lawak cmni. abis org kt opis aku heran aku dok gelak sorang2. hahaha

rAy jR...@...Aliff said...

slmat bjaya rkyat msia...hak3

ain said...

jom pakat2 p luar negara!!!

pipoq said...

kalo hehari awek tu wat camtu mau daftar spital sakit jiwa nanti..

Post a Comment

Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk