Friday, February 11, 2011

mengekalkan hubungan ceria dengan pasangan

kebanyakan orang akan mengatakan, ketika bercinta semuanya indah.. pasangan kita kentut pun kita boleh kata wangi.. berak pun nampak comel.. segalanya cantik, segalanya indah, korek hidung pun nampak macho dan kacak bergaya.. aku sendiri pun mengakui kalau aku mencintai seseorang, dan aku berimaginasi kekasih aku itu korek hidung dan makan tahi hidung sendiri pun masih kelihatan comel.. kah kah kah.. tapi adakah kebahagiaan ini, pandangan "sentiasa cantik dan kacak" ini akan kekal sampai bila-bila?


bila fikir balik, betul apa yang mak aku cakap masa aku kecik-kecik dulu "belajar la bagi habis dulu, dah keja dah ada duit sendiri nanti baru sesuai nak becinta pun".. kenapa? sebab kalau becinta lama-lama pun kalau dah setiap hari dok sebut i love u, u love me, sayang awak, cinta awak, rindu lah apa lah, sudah pasti perkara itu tidak akan jadi menyeronokkan lagi bila sudah lama berkahwin kan? (majoriti)

jadi apa yang boleh kita lakukan untuk mengekalkan hubungan ceria dengan pasangan? salah satunya, ialah lafazkan kata-kata cinta atau kata-kata yang indah hanya pada waktu yang sesuai sahaja.. ya! percayalah, kehidupan anda akan jadi lebih menarik sekiranya si dia ternanti-nanti untuk mendengar kata-kata cinta dari anda.. kah kah kah.. (macam tak pcaya lak aku boleh tulis camni.. auww)..

selain itu, penuhkan hari anda dengan aktiviti menarik dengan si dia.. penyataan disini bukanlah aku maksudkan setiap hari, tapi pastikan ada aktiviti yang hendak dilakukan sekiranya anda merasakan perhubungan anda suram dan hambar.. contohnya berjoget dengan pasangan.. sekiranya anda tidak pernah berjoget, beranikan diri anda untuk mencuba sesuatu yang baru.. percayalah! perkara-perkara yang baru bagi anda, mampu menceriakan hubungan anda dengan pasangan.. contohnya macam dalam video ni..

video : tarian 1malaysia najib feat rosmah


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
32 Comments
Comments


32 comments:

Anonymous said...

PERTAMAX

tOkeY aIskrIm said...

sweetnya gmbq tu!!

::. aRe-FiFth .:: said...

omg! bestnye bace post ko nih..

afrohead said...

aku suka gila gambar ni!

APi said...

"belajar la bagi habis dulu, dah keja dah ada duit sendiri nanti baru sesuai nak becinta pun"

sama macam mak aku cakap..

wannurfazrini said...

tul tuu , masa lum kahwin dah slalu ckp iloveyou , sure masa kawen dah x ckp . sedihnya camni :(

♥CIK SHA♥ said...

comel lah gambar tu!suka2!^_^

tetibe kagum ko tetibe jadi hebat cakap pasal cinta..weewitt!!ahaha..

zakirah mizlan said...

ok . sangat melampau berak pun comel.hahaha

Gimi said...

haha..pic tu sgt comel la..
bia betik..mak ak pun tak sporting cam tu..

apa pun, nice entry ..

misz beauty said...

masa bercinta dating xpenah pegang tangan melintas jalan pun sendiri2... shoping2 last2 sorg kelain sorg kelain... ahahahaa... pastu si bf(now hubby) tak romantik langsung... tapi dah kawen selalu dapat surprise baru tau skang dia sangat romantik...;-)

cikpia said...

mulai sekarang aku perlu tegah bf aku dari bersikap romantik........??? he he....

mama_izz said...

bukan aje berjoget bersama.. ape pun yang dibuat semua kena bersama.. baru best!! auumm!! hahaha

makdara TERdiva said...

MDT hari2 pun cinta :D auwwwwww

ImaDean said...

cute entri nih!!!!

evagurl said...

bile baca post ni aku taw hang in love kan? ;)

amirah said...

depa ni mmng sweet la..

ipa faiza~ said...

mcm org tagh bunge2 cinte jek y psot entry ni? hehe

~kuyam~ said...

hehe..i like dis post :D
btol2,ucap in certain occassion je kan
baru rasa mhl sket
yeah!

Addam Juhari said...

comel asmah tu..hehe

farhana_aziz said...

dah 2 tahun kawen pun, still mood bercinta lagi..:p

hopefully sampai bila2 la..aminn~

Mas said...

pasangan yang amat serasi bersama....
i like...

Mikeon9 said...

setuju bebenor. kalau ada malu walaupun dah kahwin, memang payah nak bermesra.

My recent post: Busy ke sombong?

mai said...

hummmm... -thinking-

Corat-coret said...

"belajar la bagi habis dulu, dah keja dah ada duit sendiri nanti baru sesuai nak becinta pun" ---->> majoriti mak akan cakap statement yang same kan....tapi bile bace balik entry kt ats tuh mmg btol pon....bile lame2 b0san ah! mula laa cm2 timbul...tp kal0 j0d0h dah t'tulis lam l0h mahfuz xley lari....hehe.. =D

Belalang Hijau said...

sempoi la lu crayon...
bukan saja pandai buat lawak,malah boleh kasi tips cintan cintun lagi...

rasenyer yg ckp jarang2 sebut ayat keramati love u tu mybe betul kot...hari2 dgr naik muak jugak kan?

zmah said...

Jaga tatatertib dalam perhubungan,saling bertolak-ansur insyaallah bahagia selamanya.DOA perlu juga.

sui nawi said...

what a cool couple kan?
moga2 i dgn future hubby pun mcmtu :)

Who is Luna? said...

ye la..mak ko pesan macam tu sebab kalau ko 'u luv me' 'i luv u' sakan pastu..belajar tak habes..mesti lepas tu awek ko pon tinggalkan ko..ko gak yang merana...

itula tujuan pesan mak ko. Baik kan mak-mak ni?

SyamSGold... said...

betul tu...fikir2 kan la....

NurAfirah FieSwief MdLatif said...

erm.. tol2.... sy setuju..
lgpn setiap psgn ada cre tersendiri tok meriahkn hbgn...
sentiasa perbaharui hbgn 2 ngn sesuatu yg bru... :)

zEha said...

hakhak nice point.
mmg x perlu sangat pown say i love you ari2

Anonymous said...

i luv u sgla bgai tu sbnar x pyh dlfaz bg aq.klw lfaz tu mknanya tu suma hnya fake.mulut bleh mnipu.perbuatn kn lbih bgus..

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk