Friday, February 11, 2011

mengekalkan hubungan ceria dengan pasangan

mengekalkan hubungan ceria dengan pasangan

kebanyakan orang akan mengatakan, ketika bercinta semuanya indah.. pasangan kita kentut pun kita boleh kata wangi.. berak pun nampak comel.. segalanya cantik, segalanya indah, korek hidung pun nampak macho dan kacak bergaya.. aku sendiri pun mengakui kalau aku mencintai seseorang, dan aku berimaginasi kekasih aku itu korek hidung dan makan tahi hidung sendiri pun masih kelihatan comel.. kah kah kah.. tapi adakah kebahagiaan ini, pandangan "sentiasa cantik dan kacak" ini akan kekal sampai bila-bila?


bila fikir balik, betul apa yang mak aku cakap masa aku kecik-kecik dulu "belajar la bagi habis dulu, dah keja dah ada duit sendiri nanti baru sesuai nak becinta pun".. kenapa? sebab kalau becinta lama-lama pun kalau dah setiap hari dok sebut i love u, u love me, sayang awak, cinta awak, rindu lah apa lah, sudah pasti perkara itu tidak akan jadi menyeronokkan lagi bila sudah lama berkahwin kan? (majoriti)

jadi apa yang boleh kita lakukan untuk mengekalkan hubungan ceria dengan pasangan? salah satunya, ialah lafazkan kata-kata cinta atau kata-kata yang indah hanya pada waktu yang sesuai sahaja.. ya! percayalah, kehidupan anda akan jadi lebih menarik sekiranya si dia ternanti-nanti untuk mendengar kata-kata cinta dari anda.. kah kah kah.. (macam tak pcaya lak aku boleh tulis camni.. auww)..

selain itu, penuhkan hari anda dengan aktiviti menarik dengan si dia.. penyataan disini bukanlah aku maksudkan setiap hari, tapi pastikan ada aktiviti yang hendak dilakukan sekiranya anda merasakan perhubungan anda suram dan hambar.. contohnya berjoget dengan pasangan.. sekiranya anda tidak pernah berjoget, beranikan diri anda untuk mencuba sesuatu yang baru.. percayalah! perkara-perkara yang baru bagi anda, mampu menceriakan hubungan anda dengan pasangan.. contohnya macam dalam video ni..

video : tarian 1malaysia najib feat rosmah
Share This

32 comments:

  1. "belajar la bagi habis dulu, dah keja dah ada duit sendiri nanti baru sesuai nak becinta pun"

    sama macam mak aku cakap..

    ReplyDelete
  2. tul tuu , masa lum kahwin dah slalu ckp iloveyou , sure masa kawen dah x ckp . sedihnya camni :(

    ReplyDelete
  3. comel lah gambar tu!suka2!^_^

    tetibe kagum ko tetibe jadi hebat cakap pasal cinta..weewitt!!ahaha..

    ReplyDelete
  4. ok . sangat melampau berak pun comel.hahaha

    ReplyDelete
  5. haha..pic tu sgt comel la..
    bia betik..mak ak pun tak sporting cam tu..

    apa pun, nice entry ..

    ReplyDelete
  6. masa bercinta dating xpenah pegang tangan melintas jalan pun sendiri2... shoping2 last2 sorg kelain sorg kelain... ahahahaa... pastu si bf(now hubby) tak romantik langsung... tapi dah kawen selalu dapat surprise baru tau skang dia sangat romantik...;-)

    ReplyDelete
  7. mulai sekarang aku perlu tegah bf aku dari bersikap romantik........??? he he....

    ReplyDelete
  8. bukan aje berjoget bersama.. ape pun yang dibuat semua kena bersama.. baru best!! auumm!! hahaha

    ReplyDelete
  9. bile baca post ni aku taw hang in love kan? ;)

    ReplyDelete
  10. mcm org tagh bunge2 cinte jek y psot entry ni? hehe

    ReplyDelete
  11. hehe..i like dis post :D
    btol2,ucap in certain occassion je kan
    baru rasa mhl sket
    yeah!

    ReplyDelete
  12. dah 2 tahun kawen pun, still mood bercinta lagi..:p

    hopefully sampai bila2 la..aminn~

    ReplyDelete
  13. pasangan yang amat serasi bersama....
    i like...

    ReplyDelete
  14. setuju bebenor. kalau ada malu walaupun dah kahwin, memang payah nak bermesra.

    My recent post: Busy ke sombong?

    ReplyDelete
  15. "belajar la bagi habis dulu, dah keja dah ada duit sendiri nanti baru sesuai nak becinta pun" ---->> majoriti mak akan cakap statement yang same kan....tapi bile bace balik entry kt ats tuh mmg btol pon....bile lame2 b0san ah! mula laa cm2 timbul...tp kal0 j0d0h dah t'tulis lam l0h mahfuz xley lari....hehe.. =D

    ReplyDelete
  16. sempoi la lu crayon...
    bukan saja pandai buat lawak,malah boleh kasi tips cintan cintun lagi...

    rasenyer yg ckp jarang2 sebut ayat keramati love u tu mybe betul kot...hari2 dgr naik muak jugak kan?

    ReplyDelete
  17. Jaga tatatertib dalam perhubungan,saling bertolak-ansur insyaallah bahagia selamanya.DOA perlu juga.

    ReplyDelete
  18. what a cool couple kan?
    moga2 i dgn future hubby pun mcmtu :)

    ReplyDelete
  19. ye la..mak ko pesan macam tu sebab kalau ko 'u luv me' 'i luv u' sakan pastu..belajar tak habes..mesti lepas tu awek ko pon tinggalkan ko..ko gak yang merana...

    itula tujuan pesan mak ko. Baik kan mak-mak ni?

    ReplyDelete
  20. erm.. tol2.... sy setuju..
    lgpn setiap psgn ada cre tersendiri tok meriahkn hbgn...
    sentiasa perbaharui hbgn 2 ngn sesuatu yg bru... :)

    ReplyDelete
  21. hakhak nice point.
    mmg x perlu sangat pown say i love you ari2

    ReplyDelete
  22. i luv u sgla bgai tu sbnar x pyh dlfaz bg aq.klw lfaz tu mknanya tu suma hnya fake.mulut bleh mnipu.perbuatn kn lbih bgus..

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates